Да започна ли да тренирам по 10x10

АЧ

03.02.14
11:01

Здравейте. На 16 години съм, 1,80 висок, тежа 75 кила, тренирам от година и половина по сплит програма и се нуждая от нова програма, с която да:
1. повиша собствените си постижения с тежестите (в това число всички упражнения, не само базовите)
2. да увелича издържливостта си.
3. да покача размерите

Ако можете да ми препоръчате програма от сайта, пак ще е добре :)

Темата беше редактирана от Аз, Чипилата на 03.02.14 11:33.

Човече целия форум вече разбра, че тренираш по сплит от година и половина, заради еднотипните теми, които пускаш. Имам чувството или че не четеш достатъчно или че очакваш някой да ти каже нещо, което все още не е написано, чрез което да откриеш”топлата вода”. Във форума има много програми за сила и маса, които са се доказали във времето, избираш, пробваш и виждаш кое е добре за теб и кое не , не виждам какво повече ти е нужно.

АЧ

03.02.14
20:18

Аз това относно стажа си го казвам постоянно, защото ми го изиска форума при пускане на тема.
И ме извини, че пускам толкова много теми, но го правя единствено, за да открия най-подходящата за мен програма. И за да я открия, аз тренирам по разнообразни чужди програми. Вярно е, питам много, но го правя, за да науча това, което ми е нужно да науча и за да имам сигурност, в това което правя в залата. Любопитен съм и не допускам съмнения, защото държа да постигна каквото искам... Лошо ли е това?

P.S. Покрепен си от двама човека :D браво

Мнението беше редактирано от Аз, Чипилата на 03.02.14 20:35.

казано от Стилиян Хвърчилков на 03.02.14, 20:18:

Аз това относно стажа си го казвам постоянно, защото ми го изиска форума при пускане на тема.
И ме извини, че пускам толкова много теми, но го правя единствено, за да открия най-подходящата за мен програма. И за да я открия, аз тренирам по разнообразни чужди програми. Вярно е, питам много, но го правя, за да науча това, което ми е нужно да науча и за да имам сигурност, в това което правя в залата. Любопитен съм и не допускам съмнения, защото държа да постигна каквото искам... Лошо ли е това?

P.S. Покрепен си от двама човека :D браво

Виж сега не те упреквам за нищо, няма защо да ми остроумничиш, просто ти казвам, че колкото и да питаш няма как някой да ти отговори коя програма е добра за теб, защото само ти можеш да го разбереш. С изцяло добри чувства ти заявявам, че пускането на 10 еднотипни теми няма да ти е от полза да постигнеш целите си, имаш достатъчно време да пробваш нови неща и да придобиеш опит в тренировките, който ще ти е безценен.

П.С. колкото повече се правиш на интересен, толкова по-малко хора ще ти се отзовават ;) Поздрави!

13.02.14
22:17

С какви уреди разполагаш все пак за тази домашна тренировка и дали имаш достатъчно тежести? Ако имаш дъмбели с достатъчно тежест си прави раменна преса по-тежичко-6-8 повторения,пък разтварянето в страни и изнасяне на ръцете напред(ако решиш и него да включиш) бих ти препоръчал по 10-12 да ги правиш.Включи и едно разтваряне от наклон за задно рамо.Ако имаш лост(пак с тежести според възможностите ти) можеш да замениш раменната преса с дъмбели,с преса от стоеж с лост.Един вид раменна преса да имаш.Можеш и дърпане на лост до брадата (вертолет мисля че се казва) да включиш/замениш.Иначе за лицевите-направи си 3 серийки( не до отказ) като един вид загрявка.Все пак ако не разполагаш с уреди или тежест с която да ти е добре-тогава можеш да наблягаш на лицевите.Пак е нещо все пак,ако нямаш уреди си е по-добре от нищо.Зависи и с коя друга група съчетаваш рамото(или го правиш отделно в самостоятелен ден).Ако го правиш при гърдите 2 упр. по 3 серии са ти добре.Ако го правиш отделно 4 упр.-раменната преса можеш 4 серии по 6-8,а останалите 3 серийки по 10-12.

АЧ

13.02.14
22:46

казано от Попа на 13.02.14, 22:17:

С какви уреди разполагаш все пак за тази домашна тренировка и дали имаш достатъчно тежести? Ако имаш дъмбели с достатъчно тежест си прави раменна преса по-тежичко-6-8 повторения,пък разтварянето в страни и изнасяне на ръцете напред(ако решиш и него да включиш) бих ти препоръчал по 10-12 да ги правиш.Включи и едно разтваряне от наклон за задно рамо.Ако имаш лост(пак с тежести според възможностите ти) можеш да замениш раменната преса с дъмбели,с преса от стоеж с лост.Един вид раменна преса да имаш.Можеш и дърпане на лост до брадата (вертолет мисля че се казва) да включиш/замениш.Иначе за лицевите-направи си 3 серийки( не до отказ) като един вид загрявка.Все пак ако не разполагаш с уреди или тежест с която да ти е добре-тогава можеш да наблягаш на лицевите.Пак е нещо все пак,ако нямаш уреди си е по-добре от нищо.Зависи и с коя друга група съчетаваш рамото(или го правиш отделно в самостоятелен ден).Ако го правиш при гърдите 2 упр. по 3 серии са ти добре.Ако го правиш отделно 4 упр.-раменната преса можеш 4 серии по 6-8,а останалите 3 серийки по 10-12.

.

Благодаря ти за отзива :) По принцип тренирам в зала, но съм решил да тренирам в домашна обстановка, защото ще тренирам само със  собствено тегло. Цел? Ами разнообразие! По пронцип тренирам рамото (предно и задно) в един ден. :)

13.02.14
23:21

Аааа...сега разбирам.Държиш на собственото тегло.Ами в такъв случай прави си лицевите пък друго за рамо със собствено тегло не се сещам.Предполагам при набиранията също взима участие и в кофите също.Мисля че хвата трябва да е по-широчък при лицевите за да акцентираш на рамото,но не съм напълно сигурен в това.Успехи все пак в начинанието!

АЧ

13.02.14
23:43

‘’Държиш на собтвеното си тегло’‘. Не, аз пак казвам - за разнообразие. Понеже полагам усилия да не допускам застой, всяка седмица правя разл. упражнения за всяка муслулна група :) ето затова е всичко...

14.02.14
10:26

Ето ти малко предложения.
http://www.youtube.com/results?search_query=bodyweight+shoulder+exercises&sm=3

Мнението беше редактирано от Biad__ на 14.02.14 10:26.

АЧ

13.02.14
20:16

Здравейте. Смятам тази седмица - когато дойде деня, в който тренирам рамо (по тренировъчния ми план) - да опитам да си направя една тренировка вкъщи за рамо.

Дотук съм решил да направя следното:
1. Лицеви опори с крака на стената (хендстенд) - 3x7-8
3. Разтваряне на дъмбели встрани от наклон - 3x12-10
2. Лицеви опори с крака на по-високо ниво от ръцете - 3x отказ

Бележка: Лицеви на хендстенд ги правя с по-малко повторения, защото за първи ще ги правя и незнам колко силно ще е напрежението в рамото.

Какво мислите за програма дотук? Да добавя/махна някое от тези? Ако имате някакви мнения какво мога да променя, моля споделете :) Тежа 75 кила и съм висок 1,80. Тренировки със собствено са ми нещо познато т.е. имам известен опит.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1