25.04.14
09:29
Ако купуването на добавка ще ти е вид мотивация да бъдеш по-стриктна в храненето, тогава подкрепям :)
Обяда салата зеле с моркови и пил. филе (един път и за моя ред да има останало пил.филе) + следобяд - 1 ябълка.
Вечеря (19.00) - нямаше фитнес вчера - омлет от 2 яйца със сирене и малко кашкавал + салата домати и краставици
10.00 - грешката е тук - кашкавал няколко парчета, не беше малко.
Днес
Сутринта ми беше много ниско кръвното(проблем, който си го имам от време на време) и така ми се въртеше свят, затова приложих изпитаната от мен рецепта в този случай.
Закуска - ябълка + айран с много, много сол (хималайска ;) ) и ред черен шоколад (85%) - вече ми е значително по-добре
Остатъка от деня сигурно ще е същия като вчера.
Така добре ли е храната, Ади, с уговорката да вкарам някой друг ден и сурови ядки? Разбира се, като изключим шоколада (wasntme)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 25.04.14 16:18.
25.04.14
15:54
Обядът ти е ок - имаш месо и салата (само че не си написала г-д някакъв грамаж ?), вечерята също става, може да добавиш 1-2 белтъка към 2-те яйца :) А за шоколада - не е болка за умиране, след като си имала нужда (организмът ти е дал сигнал), а и е бил 85% какао - възможно най-малкото зло:)
25.04.14
16:13
Обядът ти е ок - имаш месо и салата (само че не си написала г-д някакъв грамаж ?), вечерята също става, може да добавиш 1-2 белтъка към 2-те яйца :) А за шоколада - не е болка за умиране, след като си имала нужда (организмът ти е дал сигнал), а и е бил 85% какао - възможно най-малкото зло:)
Като грамаж салатата беше 220 гр. (сега си погледнах кутийките :D ) , a Пил.филе е 170гр. ... само че не успях да ги изям. Нещо ми е много кофти днес, лошо ми е, ще пропусна и фитнеса, утре ще наваксам, надявам се. А това за белтъците ми допада като идея, обичам ги повече. А вечерята сигурно ще я променя, ще имам гости. Мисля да правя салата с айсберг, рукола и още нещо - риба тон, пил. филе, някакви сирене. Ще го измисля -диетично ще е, като изключим може би една чаша вино, но не знам дали ще ми е добре. Ще дописвам после
26.04.14
15:15
Снощи вечерята ми беше салата маруля, айсберг, домат, много малко царевица + сирена
Днес :
10,00 - кафе + една малка домашна кифличка с мармалад(50гр) + 1 ябълка + 2 хапки банан
12,00 - фитнес - 10мин. колело + упражнения за крака + 30 мин. пътечка . Успях да изместя кардиото си накрая, което е доста трудно за мен, нямам много сила да ми е накрая, но се надявам, че ще свикна
14,00 - 1 табл. black fire - забравих го сутринта, но пък нямах търпение да пробвам :D
14,15 - 200гр. цедени кисело мляко с боривинка Олимпус - (100ккал на 100гр.)
След малко ще си направя омлет с малко кашкавал и сирене + салата айсберг с домат
Калории до омлета(Включително) 1000ккал.
Вечерта съм на рожден ден и не знам каква ще е вечерята, но смятам да се постарая да е режимна :)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 26.04.14 16:02.
26.04.14
22:29
14,15 - 200гр. цедени кисело мляко с боривинка Олимпус - (100ккал на 100гр.)
След малко ще си направя омлет с малко кашкавал и сирене + салата айсберг с домат
Олеее толкова много го обичам този десерт.....по-миналото лято само това ядех.....и се принудих да си купя боровинки, та напраивхме домашно сладко. Много го обичам туй нещо :) Трябва да се разровя вкъщи за бурканчета....
27.04.14
14:53
Ммм да,цеденото кисело мляко беше много е вкусно, само че предполагам че не е от най-добрите неща в режим :D
Вчера вечер - рожден ден. Много съм доволна от себе си , дори не опитах от уникално изглеждащата торта и другите сладки. Алкохол - уиски. Храна - ядки-печени и сурови - микс от фъстъци, бадеми, лешници. Плюс нещо като мини сандвич - тънка, малка филия пълнозърнест хляб ( може би по-малко от 1/2 от нормален хляб) намазан с смес от сирене, катък и кис. мляко с чушки - хапнах 4 от тях, което може би е няма и 2 нормални филии, бях си гладна + малко сирене и кашкавал. Калориите ми за вчера сигурно са доста, може и да са стигнали до 2000-2500ккал., но съм много доволна , че не посегнах изобщо към тортата, а рядко устоявам на сладкото, и то цялата беше шоколадова :D
Днес - сутринта 1 табл. black fire - пропуснах закуската. Фитнес -ц, една разходка, по крачкомера ми 6км. Не усещам кой знае какво от фет бърнъра, единствено в началото на разходката ми много сериозно се поизпотих. Но някакъв прилев на енергия не усещам, но може би трябва да вида като ида на тренировка и съм била, както и загуба на апетити не е като да имам. Направо имам чувството , че не ми действат. Възможно ли е?
Закуско/обяд - нещо приличащо на бананови палачинки, не ми се получават, не мога да ги обръщам. Сместа ми беше от 2 яйца, 1 банан(голям) , малко стевия и малко от ванилова есенция , а последните ги направих , като сложих и малко брашно от рожков. Вид-никакъв, вкус - уникален. Ядох си ги така, без мед, без нищо, бяха много, много вкусни. Това е за сега , после ще дописвам :)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 27.04.14 14:55.
27.04.14
19:01
Отчет за днес (мисля , че приключих с яденето)
11,00 - 1 black fire
Разходка - 6км
14,00 - 1 black fire
14,30 - “бананови палачинки” - 2 яйца + 1 голям банан + малко стевия, есенция ванилия + малко рожков
15,00 - 50-100гр. сирене “Фета” + 2парченца луканка
17,00 - 1 банан
19,00 - (сега го почвам :D ) - 1 омлет от 1 яйце, 1 белтък и няколко парченца сирене гауда + 1 домат
Ккал - 1200-1300 ккал. - толкова показва калкулатора :)
Определено не усещам понижаване на апетита от black fire-a, дори напротив - яде ми се. :(
27.04.14
19:08
Какво е това нещо black fire? За какво служи?
27.04.14
19:23
Реших да пробвам фет бърнър :D - http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-black-fire . Днеска се и измерих, ще се постарая да съм стрикта и да видим дали ще действа.
27.04.14
19:29
Ахааа ясно :) Пффф хич не съм зпозната с тези неща :) Успех ти желая, дано ти помогне за постигане на желанията ти :)
27.04.14
20:20
Ахааа ясно :) Пффф хич не съм зпозната с тези неща :) Успех ти желая, дано ти помогне за постигане на желанията ти :)
И аз , ама почетох тук-там, консултирах се и ми препоръчаха това. Дано има ефект, нещо не го усетих днеска, но ще видим утре как ще е като ида и на фитнес . Ще споделям евентуален ефект :D
28.04.14
09:13
Добро утро!
Започвам сутринта с 1 blakc fire в 7.00ч
7.30-8.00ч - кафе + 1/2 кофичка кис. мляко 2% + 1 лъжица мед и 1/2 лъжица ленено семе(счукано). Много се изкушавах дали да не сложа овесени ядки, но реших да ги пропусна. :)
За обяд си нося салата от айсберг и домати + сирене и сигурно ще си взема едно пил. кюфте, или нещо подобно
Вечеря сигурно ще продължа с яйцата с гаудата, имам останали в нас и жал ми е да я хвърлям, затова си я слагам на яйцата :D
Успешна седмица на всички, ще е само три дни (clap)
28.04.14
20:40
7.00 ч. 1 black fire
7.30-8.00ч - кафе + 1/2 кофичка кис. мляко 2% + 1 лъжица мед и 1/2 лъжица ленено семе(счукано).
12,30 - салата от айсберг и домати+ сирене фета(50-100гр. (shake) ) овкусена със зехтин и балсамико + 1 кюфте на скара (60гр.)
13,30 - 1 бонбон “мерси” (tmi) (tmi) (blush)
17,00 - Black fire
17.30 - фитнес- основно кардио, бързо вървене - 7км.Имах енергия, но се появи чак след 30-таата мин. А миналия ден паднах и едната ръка ми е цялата синя и подута, не успях да вдигна от болка фиричка от 1кг. (whew) , както и глезена ме боли.
19.30 - Омлет от 1 яйце + 1 белтък с гауда ( 100гр. може би) + 2 домата
1200 - 1300ккал. Уж доста неща ядох, а не вдигнах много калориите. И имам едно въпросче , дано някой ми отговори - какво ви е мнението за фасула- боб чорба, дали е добре да ям. Имам една чорбичка в къщи и се чудя какво да я правя ???
29.04.14
08:39
Днес ми е нещо много отпаднало. Едвам дойдох на работа, чак се уморих по пътя. Уж пих Black fire и закусих, а просто едвам гледам, дано да се оправя до вечерта и да ида на фитнес, а и днес ще имам много работа :( И ръката така ме боли, едвам си я вдигам. Чувствам се като някаква развалина :( Но трябва да се стегна и да ми мине!!!
07.00 - 1 Black fire
7.30 - 1/2кис.мляко 2% с 1 лъжица мед + 1/2 лъжица ленено семе + 1 малка ябълка
План за деня -
12.00 - нося си салата от асйберг, маруля, домати, 1 консерва риба тон в собствен сос, овкусена с лимонов сок и сега се сещам , че забравих да си сложа зехтин :(
ако ходя на фитнес - http://www.amix-nutrition.com/products/117/tri-fit-musli-bar
вечеря пак ще е яйца , този път със сирене .
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 29.04.14 09:13.
29.04.14
19:24
Днес , приключих с храната и смятам да я отчета :D
Edit, не бях приключила явно
07.00 - 1 Black fire
7.30 - 1/2кис.мляко 2% с 1 лъжица мед + 1/2 лъжица ленено семе + 1 малка ябълка
13.00 - салата от асйберг, маруля, домати, 1 консерва риба тон в собствен сос, овкусена с лимонов сок;
14.00 - това http://www.amix-nutrition.com/products/117/tri-fit-musli-bar - 130ккал
15,00 - мляко с нес
16,30 - 1 black fire
18.30- 3 яйца , 100-150gr. сирене + 1 домат
22,00 - свинско филе на скара - 100-150гр.
Имам доста апетит, а би трябвало да ми се подтисне от фет бърнъра. На фитнес не отидох, беше ми леко отпаднало , а и доста сериозно ме наболява ръката, както и леко крака, реших да не ги претоварвам, утре ще наваксам
Ккал - 1700-1800. Сега вече наистина май се поолях :D
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 30.04.14 00:25.
30.04.14
09:22
06.30 - 1 блек файър
7.30 - 200гр. кис. мляко 0.1% + 1 лъжица мед + 1/2 лъжица ленено семе + 1 малка ябълка
9.00 - Бях гладна и просто ми се хапваше нещо - и сега пишейки хапвам - roo bar http://roo-bar.com/bg/projects/roobar-годжи-бери-30g/ - 30g
За обяд си нося салата от айсберг, домат, рикота и песто
А вечерята ще е или пак яйца с рикота, или ако някой сподели добре ли е да се яде боб чорба, може и това да хапна :)
Хубав последен работен ден за месеца и седмицата! :)
30.04.14
23:13
06.30 - 1 блек файър
7.30 - 200гр. кис. мляко 0.1% + 1 лъжица мед + 1/2 лъжица ленено семе + 1 малка ябълка
9.00 - roo bar http://roo-bar.com/bg/projects/roobar-годжи-бери-30g/ - 30g
12.00 -салата от айсберг, домат, 100 гр. рикота и песто
19.00 - Омлет от 1 яйце, 1 белтък и около 50 гр. рикота + домати
20,00 - няколко хапки от този ” десерт” - извара, ягоди, банан, подсладител, рожков -не е зле, но просто аз май не се кефя на изварата и там ми е проблема, а стана доста и не знам какво ще го правя :D
1500-1600ккал.
Фитнес- ц , боли ме още ръката, но утре мисля вече да пробвам да ида. Тичане по задачи днес - 9км. изминати
Като цяло доста съм увеличила ккал тия дни, не съм се теглила и не знам какъв ще е ефекта, но след като многократно ми се каза така, пробвам, да видим какъв ще е ефекта :D
Малко кофти снимка, но нямам под ръка апарат :)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 30.04.14 23:16.
01.05.14
10:37
Днес много ранно ставане, не успях нещо да спа :( и ме гони зверски глад, не знам какво ми става, къде отиде подтиснатия апетит, наистина взимам да мисля, че не се влияя от фет бърнъри
08,00- 2 black fire
8,30-09,00 - бананови палачинки - 1 яйце, 1 белтък, малко ленено семе, малко овесени ядки, 1 банан, стевия и ванилия + 1 малка лъжичка мед
10,30 - бъркани яйца - 1 яйце + 1 белтък + 50гр. рикота + 2 домата
за остатъка от деня ще гледам да се поогранича малко - салата и риба тон + фасул може би, не съм решила още. Сега ще хапна ПАК , ще пооправя и отивам на фитнес.
02.05.14
10:06
Вчера беше кофти ден, много храна, единствено съм доволна, че не съм яла вредна храна, макар и да прекалих с количествата (wasntme)
Днес започвам деня с ябълки с ленено семе , с малка лъжичка мед и кафе + 2 black fire, после фитнес и един солариум, трябва да ида да напазараувам, нямам нищо в хладилника :(
И днес... имам рожден ден, честит ми рожден ден!!! Ще се постарая да не пробвам собствените си бонбони. Най-много да пия едно вино довечера, а празненството ще е други ден с един Георги, да съчетаем нещата :)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 02.05.14 11:02.
02.05.14
10:24
Честит рожден ден ! :) Желая ти много здраве, воля и постигнати цели :)
02.05.14
11:55
Честит рожден ден :* Нека щастието и любовта са твои спътници в живота :)
Честит рожден деен, бъди много щастлива и успех с нещата, които искаш да постигнеш! :)
02.05.14
15:07
Благодаря много за милите пожелания. :*
Идвам да се похваля, че направих мега яката тренировка, изкефих се от себе си много :)
Много упражнения за крака, трудно ми е да ги описвам и бях решила да повървя малко накрая, че направо ми трепереха краката, но имах някаква голяма енергия и потичах 3,5км и повървях още почти 2 км. Бях вир-вода , но много удовлетворена. Засега не съм посегнала към бонбон ;) обаче много ми се доядоха сушени фурми и си взех 100гр., които хапнах преди малко, след фитнеса нали не се брояло :P ???
Сега си направих голяма салата от айсберг, домат, рикота и песто . Мммм апетита пак е в пълна сила :D
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 02.05.14 15:08.
02.05.14
19:44
Днес, приключвам с яденето:
10,00 - ябълки с ленено семе , с малка лъжичка мед и кафе + 2 black fire
12,00 - фитнес, много хубава тренировка си направих
14,00 - 1 black fire
14.30 - 100гр. сушени фурми
15,30 - асйберг + 50гр. рикота + песто, овкусена с лимон
16,30 - ягоди - 500гр. (tmi)
19,00 - 2 печени чушки(големи) + малко ленено семе , балсамико и две лъжици кисело мляко 0,1%
Бонбон - не, други ден като го празнувам сигурно ще прегреша :D
Ккал - 1300 - 1400ккал. Там някъде ще е. А още ми се яде :(
Така като не съм на работа страшен глад ме гони, постоянно ми се яде нещо, идва ми да ида до магазина и да си накупя чипсове, шоколади и тн. , толкова много ми се яде и такъв апетит имам.
03.05.14
17:55
Идвам да се отчета, днес бях на кръщене. Лоша работа :D
Закуска - 2 black fire+ кафе + кашичка от 1/2 кисело мляко 0,1%, една лъжица мед, една лъжица ленено семе, малко канела, една малка настъргана ябълка и лъжица овесени трици, не трябваше изобщо да закусвам, ама...както и да е. След това една обиколка, отидох до ресторанта пеша и се върнах пеша, почти 9км. ми дава крачкомерчето на телефона. В ресторанта - бонбони, ядки(много ядки), салата “цезар”, пилешко филе в сметана с гарнитура ризото, торта и ягоди. Това беше менюто и моята лакома душичка си хапна от всичко. Е не си изядох порциите, но си похапнах добре определено. Нещо ми е много депресирано и тъжно напоследък, винаги като се чувствам така и почвам да ям и то вредни неща. В личен план са много неприятни нещата около мен, досега тук във форума не съм споделяла много, но просто наскоро преживях много тежка раздяла, а днес на кръщенето въпросния бивш беше също (общите приятели си остават) и то с приятелката си, стара обща позната :D Доста ме срина това, от много време не ми се беше случвало, но се прибрах с един голям шоколад “Милка” (http://www.milka.bg/milka2/page?locale=bgbg1&PagecRef=616&cid=709&pid=3640&dynNav=pDBP3640) безкомпромисно го изядох, ревейки, след което просто се почувствах още по-зле заради слабата си воля :(
Сега от мерак и любопитство, аи за да се занимавам с нещо, си сложих т.нар “протеинки” - 1 яйце, 1 белтък, 50гр. извара, 20 гр. кашкавал, подправки - 5бр. излезнаха, пекат се в момента. Сигурно ще пробвам едната, другите ще ги оставя за утре
Ккал. днес -много, много, поне 4000- :(
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 03.05.14 18:08.
09.05.14
16:44
Малко се позагубих тези дни, но нещо ме е налегнало някакво много депресивно чувство. Или се тъпча много, или не ям нищо. Вчера и миналия ден направих обаче нещо много, много лошо и влизам да го споделя, за да не се случва отново. След като прекалих с храната, отидох и пръста в устата, да повърна :( :( :(
Днес храната ми е следната :
Закуска - айрян от 1/2 кофичка кисело мляко с ленено семе + 1/2 черен шоколад, again проблеми с кръвното и ми беше лошо + една ябълка
“Обяд” - фреш и кафе
Вечерята сигурно ще ми е яйца със извара и кашкавал, може би ще си направя и протеинки за закуска ;)
Утре работен ден, след това пак изчезвам за седмица - командировка в Турция, това там ще е мъчение с въглехидратите. Надявам се да оправя съзнанието си до понеделник. Осъзнавайки днес как се чувствам и какви простотии правя веднага влезнах да споделя, някой да ми се накара евентуално и да се осъзная малко.
09.05.14
19:55
Няма да ти се караме, ти сама си осъзнала какво си направила и знаеш,че не е добре - това е напълно достатъчно. Ако ти се случи да преядеш един ден - започваш нов ден на другия ден и се стремиш да е по-добър от предходния, да имаш повече физическа активност. Не се измъчвай от угризения и самообвинения, защото така се натоварваш психически, стресираш се и нещата стават ОЩЕ по-зле :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 09.05.14 19:55.
09.05.14
22:57
Алекс , нещото което съм разбрала , тъй като откакто се помня съм на някаква диета - било то за качване или сваляне - няколко “неправилни” хранения не са края на света.Запомняш чувството на преяждане , спомняш си за целите и утре по - добре!Няма нужда да се измъчваш или самообвиняваш - само излишни нерви.
10.05.14
11:33
Даа, прави сте. Ще вложа старания
Отчет за вчера:
Закуска - айрян от 1/2 кофичка кисело мляко с ленено семе + 1/2 черен шоколад, again проблеми с кръвното и ми беше лошо + една ябълка
“Обяд” - фреш и кафе
Вечерята -попрекалих - 2 яйца със извара и много малко кашкавал грама кашкавал + протеинките от две яйца, извара и кашкавал - общо вечеря става = 4 яйца, 100гр. извара и около 30-40гр. кашкавал.
Днес:
Закуска - 1/3 от http://befit.bg/eshop/en/БИСКВИТИ-ВИСОКОФИБРЕНИ-СЪС-СТАФИДИ-ОВ-ТРИЦИ-И-ОРЕХИ-125-ГР.520291
Обяда ми е в момента - фреш и кафе, стана ми нещо тежко от тези бисквити
малък пакет солети
Вечерята ще е пак нещо с яйца и салата
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 10.05.14 13:19.
12.05.14
10:38
Ах, ми как да не се депресира и демотивира човек.
Съботата :
Закуска - 1/3 от http://befit.bg/eshop/en/БИСКВИТИ-ВИСОКОФИБРЕНИ-СЪС-СТАФИДИ-ОВ-ТРИЦИ-И-ОРЕХИ-125-ГР.520291
Обяда ми е в момента - фреш и кафе, стана ми нещо тежко от тези бисквити
малък пакет солети
вечеря - пилешко филе на скара(250-300гр.) с тиквички и моркови , пак на скара + 100гр. кисело мляко и резенче кашкавал
Неделя :
08.00 - фреш грейпфрут + ягоди
12.00 - ягоди и череши (много ми се ядоха плодове, затъжила съм се)
от 15.00 до 22.00ч - имен ден на “Кирилчо” - храната - салата домати и краставици, овкусени само с балсамов оцет. Салата айсберг , овкусена със зехтин и балсамико. + тиквички на скара, с много малко кисело мляко. Вечерята беше гювеч от агнешко и някакви тлъсти наденици + зеленчуци - гъби, тиквички, моркови, лук. Ядох само тиквичките и морковите + 100гр. сигурно пил. месо от бут (много малко парченце беше, нямаше повече), другите меса не ги обичам, но изядох доста голямо количество от зеленчуците + 1-2 чаши червено вино.
Днес се качвам на кантара и гледам 65кг. От къде по дяволите... идваше ми да се разплача. И след работа няма да мога да ида на фитнес, ще събирам багажите за Турция, че ще пътуваме вечерта, тъй като първата среща ни е в 8.00ч. - Ужас просто. Там ще е голямо мъчение с храната. И сега с тия 65кг. на кантара се депресирах още повече, смятах калории, чудеса, не съм надвишавала повече от 2000-2200(макс), ама ... не знам :( :( :(
21.05.14
13:31
Завръщам се , дълга командировка - Турция, след това Бургас няколко дена. Режим - никакъв. Ужасни са в Турция с цялото това сладко. Като цяло опитвах, хапвах, стараех се да се сдържам, къде успявах - къде не толкова. Равносметката за последните 10 дена са много въглехидрати и алкохол. Претеглих се днес -63кг. Обаче се чувствам много, много подута и огромна, като мехур. Днес ще ида на фитнес, въпреки че ми е много отпаднало и изморено. Мисля тези дни да понамаля малко калориите, да наблегна само на белтъчини, плодове и зеленчуци, много ми се ядат череши, обожавам. Днес ядох само една ябълка сутринта, на обяд не успях да излезна да си взема каквото и да било, а и колегите ги изпуснах, довечера ще вечерям омлет от белтъци с малко кашкавал и домати, краставици + череши :D
Мисля няколко дни да не надвишавам 1000ккал., нещо като “пречистване” , не знам дали е добра идея, но ще пробвам. Като днес примерно ще са ми около 500ккал. и малко по-малко ще качвам , за да си стигна до нормалното хранене. Аз си го измислих и наистина не знам как е като идея. Но сега с тези плодове, които почват да стават хубави, просто усещам, че лошо-нелошо ама едва ли ще успея да им устоявам.
Спрямо Турция и командировката, беше много хубаво. За пореден път се убеждавам колко интересен и космополитен е Истанбул, всеки път ми е готино като ходя там, невероятен е.
Следващия месец-месец и малко ще трябва драстично да намаля фитнеса, трябва да почна да уча за държавния ми изпит, който ще е началото на юли, а съчетано с работата ще е много трудно. Не знам как да го измисля с тренировките, така че да ми стига времето, но иначе имам карта до юли месец де :D
И един изглед от небостъргач Сапфир
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 21.05.14 13:36.
Така с малкото калории няма ли да си сбъркаш метаболизма и да стане по-зле? А и плодовете нали са си въглехидрати, кое им е пречистващото?
Според мен си продължи със стария режим и не се мъчи с гладуване и подобни наказания. Имало е 10-ина кофти дни, оставяй ги и продължавай напред, те няма да се променят, колкото и да не ядеш.
Не държа да съм права! само споделям някакъв поглед над нещата :)
21.05.14
14:49
Всъщност не знам, може и така да е, но аз примерно задържам вода от солта, това съм забелязала, смея да твърдя , че плодовете ми влияят добре, но и никога не е имало период , от както си следя храненето, в който да изкарам повече от ден-два без плодове. Ще се постарая да си влезна в ритъм тези дни. :)
22.05.14
00:35
Склонна съм да се съглася с Маги :) Не мисля,че това е добра идея, но ти си знаеш :п
23.05.14
11:23
А добре, аз се съгласявам с вас, за съжаление пак съм в командировка . Не съм ходила на фитнес от почти 3 седмици. Връщането после ще е много, много трудно. Реших тези дни да пробвам фаст, гледам че доста хора го правят.
Вчера - 20ч фаст.
вечеря - салата редена домати с крастави + омлет с кашкавал (най-вкусния омлет, който съм яла в едно заведение в Търново)
за хотела си взех 1.5кг. череши, изядох ги всичките, не успях да се спра просто. След което разбира се ме заболя корема. Сега седнах в едно кафенце да изпия един чай и да видя какво става в интернет пространството. Фаст - отново. Вечерята не знам каква ще е. :)
Този месец много сериозно ми закъснява цикъла, вече цяла седмица, а нямам поводи за притеснение - бременност. Не знам от смяната на климата и многото пътувания, които ми се събраха, или да не е от блек файър-а, който продължавам да си пия.
23.05.14
20:51
След много път, уморена се завърнах в нас. Фаст - 19ч.
16,00- едно тирамису (70гр) по пътя + 200гр. череши
Вечеря - салата домати и краставици, миш - маш - чушки, доматен сок(домашен) , 3 белтъка + 70-100гр. извара + 300гр. череши
около 1000-1100ккал.
24.05.14
21:25
Да дам отчет и за днес. Цял ден чистих, оправях, сменях гардероби :D
Закуска -60гр. италиански ‘дизайнерски” шоколад - беше нещо уникално за сетивата и вкуса.
Обяд - 100гр(в сурово състояние) пълнозърнести макарони със изпечени тиквички и сос песто + салата домати и краставици
Вечеря - омлет от белтъци + малко кашкавал и малко крем сирене “Лайт”, на Маджаров
Между храненията цял ден си издядох почти 1кг. ягоди и 500гр. череши
Доста ми е храната днеска, калориите горе - долу като смятам са около 1600кка-1700
Изпращам ти примерно хранене, с което стигнах до 10% телесни мазнини (и вече 7-ма година ги поддържам 10-11%). Може да го използваш за основа, за да си направиш свой режим.
Имай предвид, че правих този хр. режим 8 седмици (не се опитвай по-дълго). Висока съм 1.67-8 (или там някъде) и съм 49 кг. В момента вече само поддържам формата и се въртя по груби сметки около 2000 ккал/ден (не ги смятам, просто ти ги казвам като ориентир), комбинирани със силови и кардио тренировки (5-6 дни в седмицата).
Ето примерно меню като ако забележиш, всяко хранене съдържа протеини, мазнини и умерено въглехидрати + вода.
Закуска
1 яйце
Парче пуешко филе
1 домат
1 филийка хляб от кълнове
1/2 л. зелен чай
Обяд
Парче пилешко филе без кожа
¾ купичка спанак
4 с.л. накиснати овесени ядки (във вода, не мляко)
1 с.л. глакамоле
1/2 л. зелен чай
Следобедна закуска
1 доза шоколадов протеин
½ краставица
½ банан
8-10 фъстъка
Чаша ванилово мляко от бадеми (без захар) – в него разтварям протеина (избягвай млечните продукти освен изварата)
Няколко кубчета лед
Вечеря
Малка пъстърва
¾ купичка аспержи
1 с.л. зехтин extra virgin
½ л. вода
За протеини, може да използвах храни като яйца, пилешко, телешко, свинско, пуешко, извара)
Зеленчуците са ясни, там няма как да сгрешиш.
За богати на въглехидрати храни ти препоръчвам най-вече грах, боб, леща (по-бавни въглехидрати), но регулярно може да консумираш и храни като овесения ядки, ориз, картофи, някой по-хубав хляб (но забележи, че количествата са малки).
Плодовете не ги махай изцяло, но ги намали и когато ядеш плодове, просто махни богатите на въглехидрати храни и яж малко повече мазнини (някой друг бадем повече да кажем) и зеленчуци.
Пий вода или чай повечко.
Когато започнат резултатите да спират (3-4 седмица), увеличи честотата на тренирано докато не стигнеш до 6 тренировки на седмица. След като и това спре да работи, започни постепенно да махаш богатите на въглехидрати храни и ги замести с много зеленчуци и малко повече мазнини, но поне 2 хранения трябва да има с въглехидрати (тези хранения са преди и след тренировка).
Имайки предвид, че искаш да свалиш 7-8 кг. мисля, че за 2 месеца ще успееш.
След това постепенно започни да увеличаваш ккал. (с по 2-300 ккал/ден всяка седмица) докато стигнеш ниво, което просто поддържаш резултатите (както е при мен ~2,000 ккал). Не спирай с тренировките и спазвай правилото - всякоя ядене се консумират протеини, мазнини и умерено въглехидрати + вода.
Не съм срещала жена при която този подход да не работи и резултатите са трайни. Имам приятелки, които вече години наред си поддържат супер форма без излишно да се вманиачават в сметки на калории и съотношения на макронутриенти.
Аз ккал не смятам и съм убедена, че 90% от страстно защитаващите ползата от броенето им, също не го правят. Ползи има, но ако си професионалист. Другото е, че ако вземем предвид сгрешените етикети на храните и грешната информация в нета + статистическата грешка при калкулацията на изразходените ккал., какъв е смисъла да смятам ям толкова, изразходвам толкова при положение, че има 50% вероятно да грешим с приема на храна и още 50% да грешим при калк. на изразходваните ккал.
Фокусирай се върху простичките неща, които ще ти дадат резултати и избягвай да се затормозяваш с излишни цифри и сметки.
Ако всичко това ти се струва все още сложно за реализиране, ето ти няколко съвета, с които да започнеш:
1. Спазвай правилото от преди малко „всяко хранене съдържа протеини, мазнини и умерено въглехидрати + вода“ в поне 80% от времето.
2. Останалите 20% яж всичко, но по малко без да преяждаш.
3. Един ден в седмицата не яж нищо в продължение на 24 ч. Да кажем събота вечер ядеш в 18:00 и до неделя 18:00 не ядеш нищо освен прием на вода. Това е лек вариант на intermittent fasting (периодично гладуване). Ще разбереш какво е физиологичен глад и какво психически и как по-голяма част от времето ядем, не защото имаме физиологическа нужда, а поради съвсем други причини. Правила съм си изследвания докато съм била на такъв режим и има както здравословни ползи, така и чисто естетични (само от тази малка промяна може да започнеш да сваляш по 1 – 1,5 кг/месец). Може да го правиш безкрайно дълго без да се опасяваш от стр. ефекти. За 1 г. съвсем вероятно е да станеш 50 кг. без дори да усетиш кога се е случило това.
4. Тренирай си редовно и гледай да ти е приятно, а не кой какво ти казва. Отново, най-важно е да спазваш режима си, след това идва въпроса дали е добър или не.
5. Избери си режим, който може да следваш цял живот (или поне достатъчно дълго, за да постигнеш целите си).
6. Избягвай сложнотиите. Хубавите и ефективни подходи са винаги прости.
7. Избягвай бързите резултати. „Бързото“ е винаги грешния избор. Т.6 написах кой е верния.
8. Измервай си резултатите. Ето част от нещо, което написах в друг дневник, където накрая описах как аз си измервам резултатите (copy-paste-вам. Ако искаш да прочетеш всико, кото написах, може да го направиш тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/73167#p-1054810. Мнението ми е от днес – 25.5.2014).
„Използвам няколко индикатора едновременно. Част от тях са субективни, част напълно обективни.
Всеки ден:
- Колко съм уморена
- Желание за тренировка
- Апетит
- Качство на съня
Всяка седмица
- Качвам се на кантара и измервам теглото си
- Измервам обиколките на рамене, гърди, лява и дясна ръка при бицепса, кръст, ханш, бедра (2-та крака). Събирам сбора и гледам как се променя.
- % на спазване на режима (хр. + тр.). Обикновено гоня 90%, което означава, че при моите 4 хр. на ден (28/седмица), в седмицата мога да си позволя 2-3 хранения, в които си ям всичко – абсолютно всичко: торти, морти и т.н. (но без да се тъпча и обикновено след силова тренировка). Така постигам над 90% спазване на режима, но не се и лишавам от вкусните, но вредни храни. С тренировките принципа е същия. Това е важно, защото ако си избрала добър режим, но не постигаш резултати, това може да е в резултат на неспазване на режима, а не да заключиш, че просто режима не става. Трябва да имаш отчетност, за да можеш да кажеш, режима ли не работи и подлежи на корекция или просто ти не го спазваш достатъчно.
Всеки 2 седмици
- С калипер вкъщи си измервам телесните мазнини като не се фокусирам толкова върху % телесни мазнини в резултат от калкулациите, а дали измерванията на отделните части от тялото вървят надолу (подкожните мазнини намаляват).
2 пъти в годината
- Кръвна картина като основно правя изследване на индикатори свързани с работата на:
*бъбреците (creatine, BUN, съотношение Creatine:BUN),
*сърдечносъдовата си-ма (холестерол, LDL, HDL, триглицериди, C-reactive protein, homocysteine),
*тироиден панел (TSH, T3, T4, rT3) ,
*черен дроб (alkaline phosphatase, GGT, SGOT, SGPT, bilirubin),
*хормони (тестостерон, свободен тестостерон /free testosterone излиза в самото изследване/, IGF-1, GH/Growth hormone/, DHEA/DHEAs, Estradiol)
Това съм решила аз да следя като ти може да следиш други параметри. Това вече си зависи от теб, но важно е да следиш индикатори, които са важни за теб и резултатите, които гониш.
Цялото измерване ми отнема по 1-2 мин. ден, в неделя когато меря теглото и обиколките (и всяка втора седмица измерванията с калипера) между 5-10 мин. и вече изследванията си отнемат малко повече време. Грубо казано, 25 мин. на седмица всичко на всичко.“
Мнението беше редактирано от Лили на 25.05.14 11:03.
26.05.14
14:30
Благодаря много за съветите, ще се пробвам да се вслушам. Мисля да спра малко да си водя дневника, че много се вманиачавам в храната, калориите и тн. а не ми допада това.
27.05.14
10:13
ДОбре де, не ми харесва без дневник :D
Днес :
Закуска - 2 хапки от сладкиш с мед и ягоди, около 80гр. микс сурови ядки с малко сушени плодове
Обяда ще ми е салата домати и краставици + крем сирене на Маджаров - Лайт ;) , много ми допадна;
Някъде към 5-6 фитнес
Вечерята ще съм на гости и едва ли ще е добре, но днес взех решение, че до 09.06 няма да хапна нищо сладко и плодовете ще ги огранича до консумация на 200-300гр. сутрин , а може и без тях, което ще ми е най-трудното, снощи примерно сигурно изядох към килограм череши, агоди и кайсии :( . Да видя как ще ми се отрази, трябва да спра и това постоянно теглене, изнервям се на себе си просто. :(
Вечеря - 2 протеинки + диня, пъпеш, черешки и мини принцески с топено сирене и шунка
От днес никакво сладко, до поне 09-10.06 ,дори и бонбонче, ще пробвам да понамаля плодовете, което ще е по-трудното. Просто умирам за плодове, мога само на тях да живея. :D
Хубав ден и седмица
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 28.05.14 09:01.