Мило дневниче

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.02.14
15:36

Здравейте, най-накрая и аз се реших на дневник. Малко неподходящо време за започване, но реших да не го отлагам. Малко за мен - на 24 години съм, 65кг., 165 см. Мечтаните ми килограми са 56кг. - никога не съм била толкова, най-ниско съм падала на 58кг. и винаги съм била закръглена :( . Преди поддържах тегло около 72кг. Иначе Работя и уча, доста ми е натоварено ежедневието, но се старая 4-5 пъти седмично да отделям за фитнес, правя около 40 мин.кардио-бягане с бързо ходене, и в последствие силови упражнения, упражнения за стягане, за които съм се консултирала с фитнес инструктор, старая се да спазвам хранителен режим, избягвам определени храни, сутрин имам навика да закусвам само плодове, открила съм, че това ми влияе най-добре, като ежедневно си смятам калориите- около 1000-1200-1300 са ми на ден по мой груби сметки, тъй като с грамовете имам известни затруднения.

Това мисля, че е в общи линии за мен, ще съм много благодарна за всякакви упреци, съвети, препоръки!!! Пожелавам , както на себе си , така и на всички успешно постигане на целите!!!

05.02.14
15:43

Тези дни ще започна с липса на какъвто и да е хранителен режим, както и липса на спорт. Без да е оправдание(е , за спорта става), но явно върлуващия грип ме пипна предната седмица още и все още се чувствам зле, по цял ден. Лошото е, че и другата седмица съм в командировка и пак ще пропусна фитнеса. Но все пак трябваше да се реша и да започна с дневник. Колкото повече го отлагам, по-зле става.

А вчера храна:
09.00-две парченца тиквеник + кафе с малко мляко
13.00 - салата маруля със сушени домати и малко песто + 1/2 свинска пържола (филе) на фурна
16.00 - зелен чай + ябълка
20.00 - салата-като обедната + сирене и пушено свинско филе

Също така имам половин опаковка адипокил, тъй като го бях почнала и като ми стана лошо и болно го спрях заради другите хапчета, сега да продължа ли да го пия или да продължа, когато ми минат командировки и тн. и мога да съм напълно стриктна откъм храна и тренировка.

Здравей и честит дневник ! Никога не е късно да започнеш една промяна, така че си избрала правилното решение - да не отлагаш повече. Първият ми съвет към теб е да погледнеш статията за калорийния баланс в сайта и да си изчислиш един. Тези 1000-1200 калории ми се струват малко, трябва да се храниш повече. Вторият ми съвет към теб е да правиш толкова продължително кардио СЛЕД силова тренировка, а не преди това. Защо ? Защото след това кардио ти нямаш сили за силовата част, а ТЯ е в основата на успеха ти. Затова - започни с 10 мин пътека като загрявка, след това си направи силовата и чак тогава прави по-продължително кардио.
Относно храната - съветвам те да включиш източници на полезни мазнини като зехтин,авокадо,маслини,тахан,жълтъци,мазни риби, сурови ядки. Мазнините са есенциални за нас, жените, и тяхната липса води до хормонални проблеми. Съветвам те да избягваш всички меса в опаковка - като пушеното свинско филе. По-добре е да ядеш чисти източници на месо, което си приготвяш сама. Тези колбаси са наблъскани с един куп боклуци вътре. Не мисля, че един “плод” може да се нарече закуска и те съветвам да се научиш да закусваш, тъй като закуската ти дава старт на деня и е много важна част от менюто. Наблягай на зеленчуци,месо, яйца, млечни, риба, ядки - сурови, плодовете - умерено и то не най-сладките, ако целта ти е отслабване.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 05.02.14 16:54.

06.02.14
10:37

05.02.2014

08.00 - ябълка + 1 шок.бисквитка +кафе
10.00 - зелен чай
12.00 - 300гр. салата зеле, моркови и царевица
15.00 - банан
21.00 - салата “Цезар” -голяма беше :)

Много, много вода, поне с това нямам проблем, нещо нямам много апетит

А за адипокил-а някой дали може да ме посъветва как да действам, тъй като мисля, след петък да спра с хапчетата за боледуване :)

17.02.14
13:21

След дълго отсъствие вече мога да си продължа дневника:
08.00 - кафе + 1 табл. адипокил
10.00 - http://www.blagman.co.uk/uploaded_images/DSCF0190-716529.JPG - уж се водят диетични крекети
13.00 - салата зеле с царевица + 100-150 гр. тиквички с кисело мляко + зелен чай
План за остатъка от деня - 15.00 - 2табл. адипокилл, 16.30-17.00ч. - 1мг. л-карнитин
17.30 - 18.30-19.00- фитнес- поради много командировки не съм ходила от месец и предполагам, че ще ми е много трудно, но ще се постарая да направя 40мин. кардио + упражнения с гири за ръце, гърди и гръб + коремни преси
20.00 - салата маруля+айсберг+домати + може би консерва риба тон.

Adipokill можеш да го приемаш, но с внимание към стимулантите на нервната система. Така или иначе проблемът в режима ти не е този суплемент. Абсолютно безсмислено е и приемането на 1 g l-карнитин - работещото дневно количество е от порядъка на 4-5 g. Преди всичко - храниш се недостатъчно - както като количество, така и като качество. Това е основният проблем за теб и факторът, която ще компрометира постигането на целите. Съответно - насочи усилията и вниманието си към това, с което се храниш. Със сегашния си подход не правиш нищо добро за себе си.

17.02.14
15:11

За по-предните дни няма какво да коментираме храната, там знам,че е много зле. Но сега смятам да се старая да ям зеленчуци, плодове, месо, яйца, млечни продукти и от време на време да включвам картофи/ориз - като калории за ден смятам да се старая да ги докарвам до 1200-1500(мах.). А л-карнитина на колко да го увелича с един прием преди тренировка, при положение, че пия и адипокил?

Как си се хранила до сега - няма значение. :) Важно е как ще я караш нататък.
Не забравяй мазнините в храната - би било груба грешка.
Не е ясно дали 1500 kcal са достатъчни - как стигна до тази стойност?
Приемането на Adipokill няма отношение към определянето на дозата карнитин.
Повече за карнитина ще намериш... във важната тема за него. :)

17.02.14
15:46

По тази статия си изчислих нужните калории- http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum, но реших да ползвам най-ниския коефициент, тъй като работата ми е основно на бюро, след което извадих 15% и 20%, по този начин стигнах до решението калориите да са ми около тези стойности, според вас са малко или..? И много благодаря за вниманието и помощта!

Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 17.02.14 15:51.

Не мога да бъда категоричен и сигурен дали са малко или не, но 1500 kcal покриват енергийните нужди в сравнително малко случаи, затова обърнах внимание на тази стойност. Ако си направила правилно сметката - значи е ОК. :)

19.02.14
12:54

Да отчета и вчерашния ден:
07.00 - 2бр. адипокил+ кафе + 1 белтък
12.00 - салта айсберг с маруля и домати+ 1/2 консерва риба тон и малко царевица + зелен чай
15.00 - адипокил
16.00 - 1 малка ябълка
19.00 - 2 чушки бюрек + салата зеле с моркови

Така дали е добре храната? Проблем ли е, че чушките са оваляни в брашно, правени са на тефлонов тиган с капка зехтин.

Днеска предполагам, че менюто ще ми е същото. Липсва ми фитнеса, тъй като миналия ден нещо си извих крака и сега едвам- едвам стъпвам :(

Храната е малко, бедна е на протеин и полезни мазнини, аз лично не бих си оваляла чушките в брашно, но това е мой личен избор, разбира се:) Отделно зехтина - зависи какъв е, не всички са полезни за подлагане на термична обработка. Лично аз не готвя със зехтин нищо.

20.02.14
08:38

казано от Adriana Dacheva на 20.02.14, 00:32:

Храната е малко, бедна е на протеин и полезни мазнини, аз лично не бих си оваляла чушките в брашно, но това е мой личен избор, разбира се:) Отделно зехтина - зависи какъв е, не всички са полезни за подлагане на термична обработка. Лично аз не готвя със зехтин нищо.

А с какъв тип мазнина подлагате на термична обработка, или изцяло без мазнина (npres)

20.02.14
08:45

Иначе да дам отчет за вчера, първи опит за закуска, от което съм много доволна

07.00 - адипокил
07.30 - 100гр. активия+ една лъжица овесени ядки + половин/неголяма/ ябълка. + кафе
Много ми е вкусна този тип закуска, обожавам овесени ядки с кисело мляко и примерно малко сушени плодове/стафиди/банан/мед вътре, но много ми се надува стомаха. Ставам като бременна. Дали да продължавам да правя опити да ям въпреки това, разколебана съм.
12.00 - салата айсберг + 1 домат + около 2 лъжици царевица + 2 яйца, но само белтъците.
14.00 - адипокил
15.30 - 1 ябълка
17.00 - 1500мг. л-карнитин на таблетки
20.00 - салата айсберг + домат и сос песто + 1 чушка бюрек

17.30-19.00 - фитнес - 50 мин. кардио -= пътека - бягане + бързо ходене ; няколко вида коремни преси + упражнения за гръб и гърди с уреди

20.02.14
12:51

И днешния ден, гузно , гузно мога отсега да го отчета, имайки предвид, че до вечерята е като вчера:
07.00 - адипокил
07.30 - 100гр. активия+ една лъжица овесени ядки + половин/неголяма/ ябълка. + кафе
12.00 - салата айсберг + 1 домат + около 2 лъжици царевица + 2 яйца, но само белтъците. + чаша зелен чай
14.00 - адипокил

17.00 - 1500мг. л-карнитин на таблетки

фитнес+ 4-5 сушени сливи - 19.00

И към 21.00 ч. съм канена на откриване на пицария, тъй, че ще е една малка и тънка пица(както ги водят)-мисля, че са към 200-300гр., ще избера с по-малко добавки отгоре, да не ми е много гузно :)

И от 17.30-18.30-19.00ч-фитнес- днес смятам да заложа на по-малко кардио и да потренирам повече крака.

Да направя редакция на деня пицата беше съвсем малко(детска), не повече от 200гр.с бекон и кашкавал + салата.

Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 21.02.14 08:54.

21.02.14
08:58

Плана за днес е следния:
6.30 - адипокил + 150гр. активия + супена лъжица овесени ядки + 3 сушени сливи - отново много ми се наду стомаха. Продължавам да се мъча със закуската, вкусно ми е много, но 10 мин. след това корема ми става като на бременна в 3-я месец.
8.00 - 1 средна зелена ябълка + кафе/чисто/
12.00 - айсберг + малко царевица+ 1 белтък
14.00 - адипокил (пия по 2 таблетки)
15.00 - 1 ябълка
17.00 - л-карнитин + фитнес - днес мисля да наблегна на кардиото
20.00 - салата айсберг със сос песто + 1 чушка бюрек

21.02.14
20:31

Да добавя към храната днеска, че ябълките следобяд бяха 2, и към вечерята добавих около 40-50гр. сухари. По изчисления калорийте са ми към 1600/може би 1700. Дали са много? Изчислих си КБ, че е 2000 (wasntme)

Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 21.02.14 20:32.

23.02.14
13:57

И така вчера:
10,00 -адипокил+кафе
11,00 - направих бананови палачинки - 3 яйца + 1 банан + 1 лъжица овесени ядки - излезнаха към 7-8 малки палачинки, ядохме ги двама души, не беше само за мен количеството. А добавих към тях и домашен мен.
15,00 - салата айсберг+домат+песто
17,00 - 2 зелеви сърми -постни, ама без зелето :D

Вечерта бях на рожден ден, избегнах всякакво ядене. Пих 1 уиски с вода и няколко шотчета.

Днес:
10,00ч. -адипокил, след това бях на гости - кафе + малко сладко - от тези шоколадовите пури - може би съм хапнала към 70-80 гр.

Остатъка на деня мисля да е салата + песто, Риба тон, нещо такова ще, най-много накрая да превиша 1500ккал. А и може би ще хапна малко зелени маслини в риган и зехтин.
Интересно ми е зехтина, който слагам колко ли калории от горе ми докарва , и как да го смятам ???

Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 23.02.14 14:40.

24.02.14
09:51

План за деня, част от него изпълнен със закуската :D
7.00 - адипокил
7.30 - 2 зелени ябълки (нямах никаква храна в къщи, освен подготвения ми обяд) + кафе
12.00 - салата от китайско зеле + 1/2консерва риба тон в собствен сос+малко царевица
14.00 - адипокил
15.00 - 1 червена ябълка
16.30 - 1500 мг. л-карнитин
17.30 - 19.00-фитнес - кардио + може би упражнения за горна част на тяло, че от петък имам невероятна мускулна треска на краката.

Вечерята пак ще е салата с нещо, още не съм решила какво обаче, но до довечера ще го измисля , след което ще редактирам поста :)

Според мен храната ти като цяло е ОК, не знам какво толкова й липсва, особено при положение, че искаш да сваляш (като мен :) ).
Аз бих увеличила бавните въглехидрати на обяд (картофи, макарони с немазен сос, пълнозърнест хляб). И противно на всички твърдения мисля, че да се злоупотребява с протеини е повече от противопоказно за здравето.

Успех! :)

24.02.14
11:29

Ами не, храната не е ОК и по-нагоре са й казали къде бърка. Колкото по-бързо разбере, че нормален външен вид (казвам точно “нормален външен вид” , а не скелет с кожа) се постига с правилно хранене, а не с гладуване, толкова по-добре за нея.
Картофите и макароните НЕ са бавни въглехидрати и се учудвам как човек, който не знае това, дава съвети.
Да се злоупотребява с каквото и да е е вредно, също толкова вредно колкото  липса на нещо жизнено важно. Да присъства протеин в храната ти е нужно. Протеин не значи само пържоли, надявам се знаете това.
Казвам всичко това с най-добри чувства. Ако не можем да си помогнем, нека поне не си вредим !

24.02.14
11:35

казано от Rapuncelina на 24.02.14, 11:29:

Ами не, храната не е ОК и по-нагоре са й казали къде бърка. Колкото по-бързо разбере, че нормален външен вид (казвам точно “нормален външен вид” , а не скелет с кожа) се постига с правилно хранене, а не с гладуване, толкова по-добре за нея.
Картофите и макароните НЕ са бавни въглехидрати и се учудвам как човек, който не знае това, дава съвети.
Да се злоупотребява с каквото и да е е вредно, също толкова вредно колкото  липса на нещо жизнено важно. Да присъства протеин в храната ти е нужно. Протеин не значи само пържоли, надявам се знаете това.
Казвам всичко това с най-добри чувства. Ако не можем да си помогнем, нека поне не си вредим !

Аз лично съм много далеч от това да бъда скелет, колкото и да гладувам никога няма да го постигна. Полагам сериозни старания да закусвам, просто тази сутрин нещо се заблудих, че имам кисело мляко. Но всъщност може би към салата довечера ще добавя яйца. Какво мислите за бъркани яйца с извара и кашкавал, че само с извара ми е много безвкусно, а кашкавала оправя нещата.

24.02.14
11:49

Промяната няма да стане за няколко дена, стъпка по стъпка всичко ще си дойде на мястото, просто трябва упоритост . На мен ми беше най-трудно да започна да закусвам, направо ми се гадеше, сега ставам и вече съм гладна.
Да, можеш да сложиш извара, сирене или кашкавал щом така ти е по-вкусно. На мен яйцата са ми най-удобни за вечеря след късна тренировка . Хапни и няколко маслини или едно авокадо.

24.02.14
13:14

казано от Rapuncelina на 24.02.14, 11:49:

Промяната няма да стане за няколко дена, стъпка по стъпка всичко ще си дойде на мястото, просто трябва упоритост . На мен ми беше най-трудно да започна да закусвам, направо ми се гадеше, сега ставам и вече съм гладна.
Да, можеш да сложиш извара, сирене или кашкавал щом така ти е по-вкусно. На мен яйцата са ми най-удобни за вечеря след късна тренировка . Хапни и няколко маслини или едно авокадо.

Ами да, и аз за вечеря смятам да ги ям. А иначе за закуската още се лутам. Много са ми вкусни овесените ядки, но много ми подуват корема и не знам дали да продължавам да ги ям.

Така е, не трябва да се прекалява с нищо, както е добре и да не се заклеймява. 100г варени картофи са едва 80 калории, съдържат нишесте, което е полизахарид, т.е. бавна захар. Същото е и с макароните, особено ако са пълнозърнести, същото е и с пълнозърнестия хляб. Умишлено написах, че е по-добре да се хапват на обяд. Разбира се, ако картофите са пържени или макароните са с мазен сос, очевидно няма да са подходяща храна, но пък е кофти да се заклеймяват храни, особено такива, които са полезни. :)

Картофите, пълнозърнестите макарони и оризът (зависи от вида) са от нисък до умерен ГИ, тоест се водят точно бавни или комплексни въглехидрати, интересно ми е според теб какви са :)

Към авторката -  Не знам какъв режим спазваш, но попринцип е ок да избягваш въглехидратите, ако искаш бързо сваляне, но това не значи, че не можеш 1-2 дена от седмицата да приемаш бавни и комплексни такива, даже е добре да го правиш, защото иначе ще намалиш секрецията на лептина - хормонът, който отговаря за горенето на мазнините, и ще спреш да гориш, ще си забавиш метаболизма. Затова диети като НВД не се препоръчват за дълъг период от време.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.02.14 17:25.

24.02.14
17:08

За макароните - никъде не видях да пише пълнозърнести. Няма да подхващам темата за това ,че има голямо значение от къде точно ги купуваш за да са наистина пълнозърнести.
За картофите съм чела доста по простата причина,  че ми бяха любими , а когато ми откриха инсулинова резистентност , ми ги забраниха напълно.Учила съм диететика, там казваха така “Забравете за бързи и бавни въглехидрати, има такива с нисък и с висок гликемичен индекс”.  Гликемичният индекс на картофите много зависи от начина на приготвяне и единственият вариант да са със среден такъв е да се приготвят чрез варене или на пара , задължително с обелките.
Цитирам - “В близкото минало се смяташе, че простите захари драматично увеличават кръвната захар, а храните със съдържание на скорбяла като картофи и хляб не се причисляват към тази група. Последвалите изследвания опровергаха това твърдение.
Най-голямата изненада е при картофите - те имат средна стойност 84, което ги прави от храните с възможно най-висок гликемичен индекс.”
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/1015_glikemichen-indeks#ixzz2uFfx4WhI
За ориза - има много видове ориз , разлика от небето до земята.
Иначе да кажеш просто “яж картофи и макарони” ... Не знам, може в мен да е проблема,но  не ми се струва нормално.
Аз включвам картофи в менюто си, но го правя в дните с най-тежки тренировки и на обяд.

казано от Rapuncelina на 24.02.14, 17:08:

За макароните - никъде не видях да пише пълнозърнести. Няма да подхващам темата за това ,че има голямо значение от къде точно ги купуваш за да са наистина пълнозърнести.
За картофите съм чела доста по простата причина,  че ми бяха любими , а когато ми откриха инсулинова резистентност , ми ги забраниха напълно.Учила съм диететика, там казваха така “Забравете за бързи и бавни въглехидрати, има такива с нисък и с висок гликемичен индекс”.  Гликемичният индекс на картофите много зависи от начина на приготвяне и единственият вариант да са със среден такъв е да се приготвят чрез варене или на пара , задължително с обелките.
Цитирам - “В близкото минало се смяташе, че простите захари драматично увеличават кръвната захар, а храните със съдържание на скорбяла като картофи и хляб не се причисляват към тази група. Последвалите изследвания опровергаха това твърдение.
Най-голямата изненада е при картофите - те имат средна стойност 84, което ги прави от храните с възможно най-висок гликемичен индекс.”
Прочети повече: http://www.bb-team.org/articles/1015_glikemichen-indeks#ixzz2uFfx4WhI
За ориза - има много видове ориз , разлика от небето до земята.
Иначе да кажеш просто “яж картофи и макарони” ... Не знам, може в мен да е проблема,но  не ми се струва нормално.
Аз включвам картофи в менюто си, но го правя в дните с най-тежки тренировки и на обяд.

Ето, че все пак има АКО, а изказването ти беше доста категорично по-горе :) Отделно ти имаш инсулинова резистентност и при теб това води до едно, при други хора - до друго. Аз пък ям картофи и на обяд, и на вечеря, и нямам никакъв проблем с това, даже чистя. Следователно нещата не са толкова прости и категорични, това ми беше идеята. И не го приемай като заяждане, просто човек, който не е запознат, ще го прочете и ще реши да не приеме картоф повече в живота си, защото едва ли не ще му се лепне веднага, а нещата не стоят така, както ТИ самата го каза, има доста фактори, които влияят на ГИ като приготвяне, вид картофи и ориз и тн. Затова идеята ми е да не  бъдеш толкова крайна и обобщаваща в изказванията си. Във въглехидратите няма нищо страшно стига да си запознат кога, как и с какво точно да ги комбинираш. И като човек, който преди бягаше като дявол от тамян от тях, от личен опит видях, че е грешка да се изключват за дълго време и че няма нищо страшно в тях.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 24.02.14 17:27.

25.02.14
00:24

казано от Aleksandra Dencheva на 24.02.14, 09:51:

План за деня, част от него изпълнен със закуската :D
7.00 - адипокил
7.30 - 2 зелени ябълки (нямах никаква храна в къщи, освен подготвения ми обяд) + кафе
12.00 - салата от китайско зеле + 1/2консерва риба тон в собствен сос+малко царевица
14.00 - адипокил
15.00 - 1 червена ябълка
16.30 - 1500 мг. л-карнитин
17.30 - 19.00-фитнес - кардио + може би упражнения за горна част на тяло, че от петък имам невероятна мускулна треска на краката.

Вечерята пак ще е салата с нещо, още не съм решила какво обаче, но до довечера ще го измисля , след което ще редактирам поста :)

Така да докладвам деня, че плана се разминава от действителността
15,00 - 1 ябълка + 3-4 парченца сушени кайсии
19,00-след фитнеса , хапнах една оризовка(мисля, че е около 10гр.)
21,00-вечеря навън и съгреших с една пица маргарита(по меню, което би трябвало да е в сурово състояние, грамажа беше 300гр.), успокояващото беше, че бе много тъничка , ох.. и вкусна :D Доколкото сметнах КБ - излизат ми 1600 калории, като може би съм завишила грамажа на някой неща, но все пак приетите калории са 1600-1700(мах, мах :) )

Ще се постарая тази седмица да няма други такива нарушения, че чак леко гузно ми стана за режима.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.02.14 07:28.

след фитнес задължително приемай някаква  белтъчна храна

25.02.14
10:50

казано от Adriana Dacheva на 25.02.14, 08:36:

след фитнес задължително приемай някаква  белтъчна храна

Добре, ще го имам предвид. Мерси за съвета. Днес няма да мога да ида на фитнес.
Сутринта я започнах с адипокил+кафе+ 1 ябълка+ 3 оризовки
И не си нося обяд, тъй че сигурно ще е зеле с моркови и царевица, нямам кой знае колко голям избор на храна ;(

25.02.14
14:03

Плана днес ми е изпълнен:

07.00 - адипокил+кафе+ 1 ябълка+ 3 оризовки
10.30 - 1 ябълка
12.30 - салата зеле + 1 пил. кюфте на скара + 1 зелен чай
14.00 - Адипокил
20.00 - 2 бъркани яйца с 100гр. извара и 100гр. кашкавал + салата от маруля и 1/2 домат с 4-5 зелени маслини и малко песто

Днес без фитнес.
Малко са ми в повече постовете, но някак си така се чувствам по-стриктна, е като изключим пицата вчера. :D
Отказах дори и любимия ми десерт - чийзкейк :(

Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 25.02.14 20:28.

25.02.14
20:29

Но имам следния проблем- много ми се яде сладко, невероятен апетит просо изпитвам за сладко, така ми идва да си хапна малко стафиди или кис. мляко с мен, но се стърпявам. Как се справяте вие с такива проблеми??? Случва ли ви се? Много е неприятно.

26.02.14
16:48

Днеска храната ми е много, много зле :(
07.00 - адипокил + 3 оризовки + 1 ябълка(до тук е добре :D )
10.00 - 1 ябълка
След това влезнах в една среща, към 2ч. имах малка почивка и хапнах 2 ябълка, тъй като си бях купила за до края на седмицата към 1 кг.
Преди малко ми свърши срещата и няма как да ида да си взема нещо за ядене, при което прибавих още две ябълки, с което 1кг. за седмицата го приключих. След малко отивам на фитнес и след това съм канена в един клуб, не мисля да пия алкохол, но не знам кога ще успея да ям, та се чудя дали да не изкарам днес само на ябълки, нещо като пречистваш ден, или да спретна една бърза салата с маруля и сос песто, като свърша с фитнеса.

Вие какво мислите за такъв тип пречистващи дни???

казано от Aleksandra Dencheva на 26.02.14, 16:48:

Търсим доказателства, че сме се замърсили и че с такива действия се пречистваме...

27.02.14
09:27

казано от Кольо Пияндето на 27.02.14, 01:05:

казано от Aleksandra Dencheva на 26.02.14, 16:48:

Търсим доказателства, че сме се замърсили и че с такива действия се пречистваме...

Ами миналия ден пица - още ми е гузно за нея :D

В крайна сметка си направих след фитнеса салата от китайско зеле, домат, 4-5 зелени маслини с риган + сос песто. Това ми беше вечерята.
Днес деня го почнах с 3 оризовки. Запасила съм се пак с няколко ябълки, че отново влизам в едни срещи и обучения и ще е трудно с храната ми. Днес няма да ходя на фитнес, евентуално мисля наистина днешния ден да ми мине на плодове, от вчера се точа на един ананас :)

Александра, не искам да те отчайвам, но така няма да станат нещата:) Има 2 варианта - да продължиш така още известно време и да го разбереш сама, или да се вслушаш в съветите, които ти се дават и да промениш изцяло хранителната си култура, която повярвай ми - куца..Решението си е лично твое, но след като имаш възможност да си спестиш времето и неприятните емоции в проби, чиито резултати са ясни, по-добре ще е да избереш второто..

27.02.14
20:15

казано от Adriana Dacheva на 27.02.14, 16:56:

Александра, не искам да те отчайвам, но така няма да станат нещата:) Има 2 варианта - да продължиш така още известно време и да го разбереш сама, или да се вслушаш в съветите, които ти се дават и да промениш изцяло хранителната си култура, която повярвай ми - куца..Решението си е лично твое, но след като имаш възможност да си спестиш времето и неприятните емоции в проби, чиито резултати са ясни, по-добре ще е да избереш второто..

Ами днес мисля, че в крайна сметка ми се получи храната, ако е грешно разсъждението ми, моля да ми кажете къде
07,00 - 3 оризовки +  кафе
10,00 - фреш грейпфрут
12,00 - салата зеле + 1 пил.филе
15,00 - 1 малка ябълка
19,30 - салата от маруля + домат, малко маслини  и една консерва риба тон
Днес нямах възможност за фитнес

28.02.14
11:30

Днес сутринта така се успах, нещо напоследък съм много изтощена, не знам защо така и какво да предприема.
Закъснях за работа, а имах и среща, по пътя пих едно кафе и адипокил, пропуснах закуската, след което към 10.30 успях да хапна една ябълка.

Плана за деня ми е следния (Пиша пак така, тъй като се чувствам по стриктна като имам план :D )
12.30 - салата от зеле + пилешко кюфте.
Следобед сигурно ще се изкуша с нещо сладко, една колежка има рожден ден, а толкова много ми се хапва нещо сладичко, признавам си.
17.30 - фитнес - предполагам ще направя около 30-40 мин.кардио - ходене + тичане и упражнения за крака.
Към 7.30 като се прибера смятам да хапна маруля с домати и консерва риба тон.
След което довечера съм на рожден ден на въпросната колежка. Но ще е само за пиене :)

Това ми е плана, надявам се, че ще го спазя, ако успея да устоя и на сладкото ще е супер, но се съмнявам, довечера ще отчета дали съм го изпълнила и ще направя една сметка на калориите. Така дали е добре храната(изключваме проспаната закуска :( )? Или трябва още неща да включа/изключа ???

Наталия

28.02.14
11:37

Според мен храната ти е малко :) Ако можеш включи още едно основно хранене, ако примем, че салата от зеле и пилешко кюфте е първото основно/което пак ми се вижда малко/, но е нещо  :)
ЕДИТ: Мисля си, че ако си достатъчно сита преди да отидеш на РД-то с тортите, ще ти е по-трудно да прекалиш с тях, освен това пробвай да пиеш повечко вода :)

Мнението беше редактирано от Наталия на 28.02.14 14:05.

28.02.14
11:57

казано от Наталия на 28.02.14, 11:37:

Според мен храната ти е малко :) Ако можеш включи още едно основно хранене, ако примем, че салата от зеле и пилешко кюфте е първото основно/което пак ми се вожда малко/, но е нещо  :)
ЕДИТ: Мисля си, че ако си достатъчно сита преди да отидеш на РД-то с тортите ще ти е по-трудно да прекалиш с тях, освен това пробвай да пиеш повечко вода :)

Аааа торти със сигурност няма да има , и то вечерта. Най-много следобеда да си взема 1 бонбон или бисквита/шоколад. От сутринта ги забелязвам. Не знам защо понякога изпитвам такъв глад за сладко, може да е и ПМС-то (fubar)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1