28.02.14
12:08
Според мен храната ти е малко :) Ако можеш включи още едно основно хранене, ако примем, че салата от зеле и пилешко кюфте е първото основно/което пак ми се вожда малко/, но е нещо :)
ЕДИТ: Мисля си, че ако си достатъчно сита преди да отидеш на РД-то с тортите ще ти е по-трудно да прекалиш с тях, освен това пробвай да пиеш повечко вода :)Аааа торти със сигурност няма да има , и то вечерта. Най-много следобеда да си взема 1 бонбон или бисквита/шоколад. От сутринта ги забелязвам. Не знам защо понякога изпитвам такъв глад за сладко, може да е и ПМС-то (fubar)
Торти го използвах като нарицателно за сладките неща :) Не се притеснявай, имай търпение и действай по план, и нещата ще започнат да се случват както искаш :)
Успех :)
28.02.14
14:35
Според мен храната ти е малко :) Ако можеш включи още едно основно хранене, ако примем, че салата от зеле и пилешко кюфте е първото основно/което пак ми се вожда малко/, но е нещо :)
ЕДИТ: Мисля си, че ако си достатъчно сита преди да отидеш на РД-то с тортите ще ти е по-трудно да прекалиш с тях, освен това пробвай да пиеш повечко вода :)Аааа торти със сигурност няма да има , и то вечерта. Най-много следобеда да си взема 1 бонбон или бисквита/шоколад. От сутринта ги забелязвам. Не знам защо понякога изпитвам такъв глад за сладко, може да е и ПМС-то (fubar)
Торти го използвах като нарицателно за сладките неща :) Не се притеснявай, имай търпение и действай по план, и нещата ще започнат да се случват както искаш :)
Успех :)
хехех , на мен много ми се яде торта, затова буквално го приемам, дори не помня от кога не съм си позволявала торта, нарочела съм ги, че са много, много калорични и край :D. Разминах се само с едно бонбонче(черен шоколад) и една бисквитка :). Герой съм си направо :D
28.02.14
19:48
И така:
10.30 успях да хапна една ябълка.
12.30 - салата от зеле + пилешко кюфте.
14,00 - 1 бонбон(черен шоколад) + една малка бисквитка
17,00 - 1 кексче барни
18,30 - салата - маруля+ 1 домат+ 1 консерва риба тон
По мои груби сметки калории : 1000-1100 , което знам че е малко, но вече приключих с храната и ще пия алкохол. Не знам дали е правилно това да намаля целенасочено калориите, при положение, че знам че довечера ще консумирам алкохол???
Много съм несериозна с фитнеса, бях си взела и чантата, но тъй като трябва в 8,30 да съм на въпросния рд., а утре сутринта ще ходим на вила за два дни и трябваше и багаж да събирам, някак си не знаех как да ги наглася нещата, че да мога да ида на фитнес и да се оправя. Другата седмица смятам да наваксам, дори се чудя понеделник дали да не направя две тренировки
03.03.14
10:53
Събота и неделя отказвам да ги споделя, бяхме на една почивка, много ядене и нарушаване на режим - слаба воля :(
План за днес:
10,00 - кафе + фреш грейпфрут + 2 ябълки (доста големи си бяха)
11,30 - фитнес
13,00 - салата - маруля + домат + риба тон
Следобед евентуално плод / или яйце
А вечерята още не съм я измислила. :)
И имам едно въпросче, надявам се някой да ми отговори. Пих адипокил. Сега ми свърши опаковката, някак си не мисля, че имах някакъв ефект от него, но все пак да продължа ли с някакви добавки, да направя почивка ли? Как мислите, че е добре да действам ?
03.03.14
13:15
Няма да има ефект при това хранене каквото и да пиеш, затова не виждам смисъл да си даваш парите докато не си оправиш храненето.
03.03.14
20:51
Няма да има ефект при това хранене каквото и да пиеш, затова не виждам смисъл да си даваш парите докато не си оправиш храненето.
Добре, или съм много тъпа, или не знам какво още да включа в храната си. Ям основно плодове, салати, яйца, извара, риба тон и меса. Вечерята ми беше салата айсберг със малко пармезан + свинско филе на фурна.
03.03.14
23:06
Направи си труда да сметнеш колко калории приемаш. После - колко трябва да приемаш. Тогава ще разбереш ЗАЩО няма да стане. Отделно - бонбонче тук, бисквитка там, кексченце ... закуската ябълка с оризовки - това не е закуска:) Доста често “съгрешаваш” я с някоя пица, я с някое кексче, те нещата се натрупват.. няма лошо да си позволяваш нещо извън режима, но това да е един-2 пъти седмично, а не през ден. Така няма нищо да се получи..не го казвам с лошо:) просто е така
03.03.14
23:50
Направи си труда да сметнеш колко калории приемаш. После - колко трябва да приемаш. Тогава ще разбереш ЗАЩО няма да стане. Отделно - бонбонче тук, бисквитка там, кексченце ... закуската ябълка с оризовки - това не е закуска:) Доста често “съгрешаваш” я с някоя пица, я с някое кексче, те нещата се натрупват.. няма лошо да си позволяваш нещо извън режима, но това да е един-2 пъти седмично, а не през ден. Така няма нищо да се получи..не го казвам с лошо:) просто е така
Ами в интерес на истината се радвам , когато има мнение. Нарушенията ми далеч не са през ден, дори сега си попрочетох дневника, и почти от началото му досега, има две пици - малки маргарити + миналия ден бонбона и сладката, с барнито. Не отричам факта, че страшно много ми се яде нещо сладко, наистина изпитвам глад за сладкото, но се стърпявам. Сега уикенда като храна мисля, че ми беше ок, просто количеството беше повече и ми е трудно да го опиша - храната ми беше салати (пресни зеленчуци+млечна) и меса, пропуснала съм и хляба, и сладкото, но хапнах доста ядки и под нарушаване имам предвид превишаване на калориите.
Като калории смятам, че поемам около 1400-1500. Сметнах, че за мен са необходими 2000ккал. и просто извадих 500. А закуската, наистина това ми е най-трудната част, не знам просто какво да закусвам. Малко прозвуча като оправдателен пост, но честно казано вече взех да се обърквам от различните прочети и мнения, които ми се казват. Виждам, че ти имаш уникално тяло-крака, корем, затова много благодаря за коментарите и отговорите и ще се вслушам в съветите ти., най-добре вярвам на човек с видими резултати :)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 03.03.14 23:52.
04.03.14
10:57
Отчет и план за днес:
07.00 - 3 оризовки + 2 ябълки + 2 варени яйца (белтъци)
12.30 - салата - зеле, краставици, домати, царевица + пил. филе на фурна
15.00 - 1 ябълка
20.00 - салата маруля + домати + сос песто + пил. филе на фурна
Така дали вече е добре храната?
04.03.14
12:00
Ако искаш пробвай да замениш сладкото с тахан с мед, а за да не прекаляваш с меда, слагай по-малко когато го объркваш с тахана. Аз съм си забъркала едно малко бурканче и си стои на работата ми и когато ми се хапва сладко си хапвам от 2-4 лъжици/ден. За мен това е достатъчно, за да ми засити глада към сладкото. :)
Според мен нещата/хранителен режим, тренировки/ трябва да стават постепенно, съзнателно и контролирано :)
04.03.14
13:12
Ако искаш пробвай да замениш сладкото с тахан с мед, а за да не прекаляваш с меда, слагай по-малко когато го объркваш с тахана. Аз съм си забъркала едно малко бурканче и си стои на работата ми и когато ми се хапва сладко си хапвам от 2-4 лъжици/ден. За мен това е достатъчно, за да ми засити глада към сладкото. :)
Според мен нещата/хранителен режим, тренировки/ трябва да стават постепенно, съзнателно и контролирано :)
Не съм пробвала досега тахан, но ще си взема още днес. Определено изпитвам желание за сладко, което е необичайно , имайки предвид, че аз съм фен на тестените и солени неща, но напоследък не знам какво се случва с мен :)
04.03.14
16:29
Не съм пробвала досега тахан, но ще си взема още днес. Определено изпитвам желание за сладко, което е необичайно , имайки предвид, че аз съм фен на тестените и солени неща, но напоследък не знам какво се случва с мен :)
Аз съм по същия начин. Много обичам хляб,пица, спагети, палачинки, баници, масълница, катми, мекици и т.н. Да не продълажавам, че ми се дояжда :D но някак си успях да ги заменя с друга храна и сега изключително рядко се сещам дори за тестяно. :)
И се убедих, че нещата не са чак толкова сложни, колкот си мислех :)
Мнението беше редактирано от Наталия на 04.03.14 16:29.
04.03.14
21:30
Отчет за днес(почти изпълнен план :) ) :
07.00 - 3 оризовки + 2 ябълки + 2 варени яйца (белтъци)
12.30 - салата - зеле, краставици, домати, царевица + пил. филе на фурна
15.00 - 1/2 ябълка
18.30 - салата маруля + домати + сос песто + пил. филе на фурна
20.00 - 60гр. микс сурови ядки - кашу, бадем, червена боровинка и стафида - сега вечерта ме налегна някакъв глад, та сбърках само с ядките, въпреки наличието на шоколади и бисквити в нас :)
Надявам се, че така горе-долу ми се получава храната :S
04.03.14
23:04
Яж яйцата цели и си стискаме ръцете:)
05.03.14
09:24
Яж яйцата цели и си стискаме ръцете:)
(wasntme) Ааааа нее .. дай да ги стиснем без да са цели, ще увелича белтъците :D мразя варен жълтък (puke) , гади ми се, мога да го ям, само бъркан, а сутрин нямам време за бъркани яйца. И много, много ти благодаря за помощта и търпението да прочетеш небивалиците ми :)
Закуска - кафе + грейпфрут + 3 белтъка
обяд си нося салата от маруля с китайско зеле, домат, пил. филе на фурна и малко сос песто
следобяд - може би една ябълка, не знам още
вечеря - салата маруля, айсберг, домат, пил. филе (малко ми е останало още) + 1/2 консерва риба тон, не знам дали да не добавя малко царевица към салатата.
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 05.03.14 09:24.
05.03.14
13:10
Остави я царевицата, ако е консервирана :) А щом не обичаш жълтъците варени - добре, приемам го, но само да знаеш, че най-полезната част от яйцето е именно в жълтъците и са много полезни:) Храната днес звучи доста по-добре, браво
05.03.14
20:01
Остави я царевицата, ако е консервирана :) А щом не обичаш жълтъците варени - добре, приемам го, но само да знаеш, че най-полезната част от яйцето е именно в жълтъците и са много полезни:) Храната днес звучи доста по-добре, браво
Ади, надявам се че мога да си позволя да се обърна така към теб, повтарям се, но се радвам за оказаната помощ, едно браво доста често е много надъхващо, следя и твоя дневник и е много мотивиращо да получиш именно браво от някой като теб.
Плана за храненето днес го спазих, но нямах следобедна закуска, не ми остана време да си хапна ябълката. Към салатката си добавих и рукола, махнах царевицата, стана уникално вкусна. Мммм :)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 05.03.14 20:01.
05.03.14
20:01
От утре обаче минавам обаче в офлайн режим, тъй като отивам в командировка и не смятам да взимам лаптопи. Ще направя всичко възможно да не ям боклуците по мероприятията , най-трудно сигурно ще ми е със закуските, а вечерите ще наблегна на меса и салати и малко алкохол - вино , надявам се. Тази седмица фитнес - само един път :( , макар и доста сериозен пак е малко, всъщност е нищо. Командировката ми е в Банско , че ски няма да успея да карам ми е ясно, но се надявам, че ще успея поне да поплувам, не че съм голяма плувкиня, но мисля, че пак е нещо. Понеделник ще се пробвам да направя някаква равносметка и с нови сили, нова воля и желание влизам в ритъм с почти одобрения ми режим и с фитнес всеки ден след работа. Стискайте палци плана ми да се изпълни и да не оплескам прекалено много нещата.
05.03.14
21:03
Стискаме, почини си малко, и психически и физически, и после с нови сили ще продължиш :) Разбира се, че можеш да се обръщаш така към мен:)) Приятно изкарване и гледай малко да се поглезиш!
10.03.14
11:22
I’m back. Командировката беше много успешна, много съм доволна от професионална гледна точка. Храната не ми е добре обаче. Четвъртък и петък , през деня нямах възможност да ям нормално, единствено на закуска на бързо успях да хапна малко плод, и 1-2 яйца, през деня фреш + кафе, вечерята четвъртък ми беше салата само, нещо не ми беше добре и нямах апетит. Петък вечерта бяхме на купон-храната ми беше - салата от краставици, сирене и царевица+ печени картофи + 2 хапки сирене, блокче шоколад и вино.
Събота и неделя доста я оплесках, наядох се стабилно на въглехидрати, никаква воля на тези отрупани и хубави блок маси, издържах предните сутрини, но май дотам ми беше волята.
Събота
Закуска - 1 мекичка(малка) с сладко + 1 мини баничка и мини кифла (така ги водеха в хотела, малки си и бяха де-2 хапки)
Цял ден в спа центъра прекарахме с колегите - поплувах добре, покиснах се много и в малките и топли басейни. Направих няколко парни бани, няколко сауни - обикновена и инфрачервена. От мерак дори не обядвах, а хапнах 1 бисквита и няколко солети, от на колежката. Общо взето изкарах почти 8 часа в спа-то, много добре ми беше. Вечерта с колегите излезненахме да отпразнуваме осми - шопска салата + 1 малко парченце от пърленка + пил. филе на тиган със замразени зеленчуци -около 150гр. - 200 гр.
Неделя закусих пак много въглехидрати-същото с добавка една палачинка с шоколад. Срам-несрам ще си кажа всичко. После поплувах пак и направих някоя сауна, Изкарахме около 3 часа в спа-то и след това, пътя-пътя и към къщи. На обяд - една ябълка. И към 17.00 ми беше вечерята - салата маруля, домат, малко царевица с зехтин и балсамико + пилешка супа, много ми се хапваше нещо течно.
И днес мислех да си влезна в ритъм и ще го направя, сутринта се успах , хапнах набързо една ябълка и бях да ми вземат кръв, където ми стана и лошо. Ходихме с една колежка заедно на изследвания и тя ми даде един кроасан с шоколад, от малките, не махи :D
За обяд си нося салата - маруля, домат, царевица , мислех да си взема и пил.филе на скара, но нещо не ми се яде нищо, и може да си остана само със салатата. Вечеря отново салата и се чудя супа дали да не хапна или консерва риба тон да добавя към салатата.
От 17.30 ще направя и един фитнес, и да си влизам в ритъм вече :)
В общи линии това е срамния отчет за тези дни, но въпреки това се връщам с много положителни емоции, удовлетворена от работата и релаксирала, спа-то беше чудесно, много се забавлявахме с колегите. Мнодо сполучлива и успешна командировка.
11.03.14
08:48
10.03:
07.00 - кафе
08.30 - кроасан с шоколад
12.00 - салата маруля, айсберг, домат, царевица, овкусена с балсамико и зехтин
13.00 - зелен чай
16.00 - ябълка
17.30- 19.00 - фитнес - 30 мин. бързо ходене + 15 мин. тичане, придърпване на вертикален скрипец , упражнения с гири за бицепс, трицепс, упражнения за гърди.
20.00 - салата зеле с морков + купа пилешка супа с фиде, като поотделях фидето.
План за днес - 11.03
07.00 - 2 белтъка, 2 оризовки, кафе с чаша фреш от грейпфрут
12.00 - зеле с моркови + 1/2 консерва риба тон
15.00 - ябълка
17.30 - фитнес
20.00 - салата айсбер, зеле и моркови с балсамико + http://cucinamargarita.com/yastiya-bez-meso/domati-s-yaitza.html - само че с 250мл. доматен сок и две яйца, колебая се дали да добавям изобщо малко зехтин или масло.
Това е днешния план, надявам се да бъде и изпълнен.
Дописвам към плана - , ябълката беше в 14.00 + още една в 16.00 , че ме налегна лек глад за сладко (предстои МЦ) :)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 11.03.14 16:50.
11.03.14
17:10
И едно въпросче, какво ви е мнението за този тип манджи и супи примерно?
12.03.14
11:22
11.03:
12.00 - зеле с моркови + 1/2 консерва риба тон
14.00 - ябълка
16.00 - Ябълка
17.30 - фитнес - 15 мин. спининг байк, коремни преси, няколко вида клекове, напади, абдуктор, др. упражнения за крака (4х15). Нещо подобно на HIIT 15мин. - от 6-та скорост до 12-та.
-20.00 - салата айсбер, зеле моркови, маруля, 1/2 домат с балсамико + http://cucinamargarita.com/yastiya-bez-meso/domati-s-yaitza.html - само че с 200мл. доматен сок и три яйца, без мазнина
План за днес:
13.00 - салата - маруля, айсберг, домат + 1/2 консерва риба тон
15.00 - ябълка (може би)
20.00-21.00 - салата зеле, айсберг, маруля + риба тон и ориз със зеленчуци (грах, царевица, моркови), малко червено вино
А фитнес още се колебая, тъй като не знам дали ще ми остане време.
12.03.14
11:28
За супата към която си пуснала линк :) аз лично бих я пробвала, но вместо олио бих сложила масло :)
Ако нямаш време за фитнес може да си спретнеш някоя тренировка вкъщи за 10-20мин със собствено тегло и/или с тежести /ако разполагаш с някакви/ :)
12.03.14
11:58
За супата към която си пуснала линк :) аз лично бих я пробвала, но вместо олио бих сложила масло :)
Ако нямаш време за фитнес може да си спретнеш някоя тренировка вкъщи за 10-20мин със собствено тегло и/или с тежести /ако разполагаш с някакви/ :)
Да, това е добра идея с тренировката :)
Иначе аз не сложих никаква мазнина и пак стана много вкусно, добавих босилек, риган и шарена сол. Получи се много вкусно, не знам досега защо не съм пробвала :D
12.03.14
12:09
Добре звучи. Харесвам бързи и вкусни неща с яйца :)....имам наличен домашен доматен сок и утре ще си направя за закуска :) ...ще пробвам варианта без мазнина :)
12.03.14
13:00
Добре звучи. Харесвам бързи и вкусни неща с яйца :)....имам наличен домашен доматен сок и утре ще си направя за закуска :) ...ще пробвам варианта без мазнина :)
Съветвам те , ако разполагаш с тефлонова тенджера да го направиш в нея, не загаря и не пръска :)
Надявам се да ти хареса!
12.03.14
13:00
И исках да попитам мога ли да смуча лукчета? :D
12.03.14
13:02
И исках да попитам мога ли да смуча лукчета? :D
А налага ли се? :D
12.03.14
13:06
А налага ли се? :D
Гърлото ми прави опити да ме наболява. :@ Иначе не ги обичам дори.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.03.14 13:08.
12.03.14
13:09
Доста захар заминава покрай подобни бонбонки, което лично за мен ги прави лоша идея... особено на фона на съмнителната им ефективност спрямо настинката.
12.03.14
13:11
Хапни мед и лимонче :)
12.03.14
13:16
Мерси много за отговорите, лапнах едно, че ще ми се налага след малко да говоря много, но наполовината го хвърлих . Ще си хапна наистина малко мед с лимон и ще наблегна на чая, така и така вечер си изпивам няколко чаши, сега просто ще добавя малко мед. :)
13.03.14
08:58
12.03
13.00 - салата - маруля, айсберг, домат + 1/2 консерва риба тон, някъде тук лапнах едно лукче, посмуках малко и го хвърлих.
15.00 - ябълка
20.00-21.00 - салата зеле, айсберг, маруля , домат, царевица + ориз със зеленчуци (грах, царевица, моркови), малко червено вино
И към 10-11ч. ме налегна такъв глад за сладко(отдавам го на предстоящия МЦ) , само и само да не си взема от бисквитите и шоколадите в нас, хапнах ябълка - голяма си беше, но поне ми мина и не съм пипнала онези вкусни, вредни, сладки неща :D
План за днес:
07.00 - кафе + 2 белтъка + една голяма ябълка
12.00 - айсбер, маруля, домат + 1 консерва риба тон
15.00 - ябълка
17.30 - 19.00 - фитнес
20.00 - салата айсберг, маруля, зеле с балсамико + от онези домати с яйца
И съм много разочарована, кантара ми така е забил на едни и същи килограми и не мърда. Знам, че няма как толкова бързо, ама поне някакво малко раздвижване, много се депресирам така и ми изчезва стимула като дори и за кратко време не виждам резултати. :(
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 13.03.14 08:59.
13.03.14
13:04
Увеличи храната - не знам за кой път го казвам.......... иначе не очаквай да мръднеш :)
13.03.14
13:10
Увеличи храната - не знам за кой път го казвам.......... иначе не очаквай да мръднеш :)
Ади, не знам какво да й добавя още, като изяждам големи салати и се наяждам и ми стига, просто не знам къде да добавя още ядене.. и какво |-)
13.03.14
13:38
Ами спри да ядеш голяма салата на вечеря и вместо това изяж две яйца- цели...
13.03.14
13:43
Ям яйца, дори по 3-довечера ще си сготвя такива домати с 3 яйца, а сутрин не ги ям цели, защото са варени, а мразя жълтък. Може би ще си взема малко извара или сурови ядки, но тогава си мисля, че въглехидратите ще ми станат много. Сложна, сложна работа :D
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 13.03.14 13:43.
13.03.14
19:38
07.00 - кафе + 2 белтъка + една голяма ябълка
12.00 - айсбер, маруля, домат + 1 консерва риба тон
15.00 - ябълка
17.30 - 19.00 - фитнес - пътечка- тичане около 25 мин. + бързо ходене, силови и др. упражнения не правих, много ме боли кръста
19,30 - сушени сини сливи - 100гр. ( с цел- тоалетна, мисля че не избирам правилния час, но пък в повечето случай ми действат, а напоследък имам проблеми)
След малко почвам да правя салата айсберг, маруля, зеле с балсамико и маслинки + от онези домати с яйца , мисля пак да ги направя без мазнина, макар че се колебая за маслото, но ще ги направя по-течни и ще сложа 400мл. домати + 3 яйца + 3 оризовки
надявам се горе-долу да се получи храната така . :)
Ще се радвам да чуя отново мнение :) (wasntme)
Мнението беше редактирано от Aleksandra Dencheva на 13.03.14 20:23.
14.03.14
08:32
Сега е по-добре от предния ден по отношение количеството :) Просто е хубаво да имаш и протеин на вечеря, не само салатка ;п дали ще са яйца, месо, риба - изборът е твой, но трябва да присъства :)