05.02.14
22:19
От много време се чудех дали да си направя дневник и в крайна сметка реших да го направя, so.. here I am :) Последните 6 месеца бяха фатални за мен... качих 13/14 кг, от които 7 вече са в миналото благодарение на режим, диета или каквото и да е там, не знам как ще го определите. Искам да сваля останалите кг и да съм отново нормално стегнато момиче, но имам нужда от съвети, напътсвия, помощ, подкрепа. Надявам се, че ще срещна такива хора тук. Сега съм 55/56 кг, зависи какво съм яла през деня. Не тренирам, защото ходя на работа и просто не намирам време, но искам да започна да тренирам, но не във фитнес, защото не ми е приятно и комфортни толкова слаби и перфектни тела да има покрай мен, а аз...... Е очаквам мнението ви :)
Менюто ми за днес:
-капучино
-ябълка
-вода
-бонбон
-салата от един домат и малко лук
-шепа пуканки
Тренировка-все още не, надявам се утре :)
05.02.14
22:26
Надявам се, че менюто ти не е такова всеки ден :x
05.02.14
22:30
а наще ми се карат,че аз не се храня ... :x
Здравей :) Защо качи толкова много килограми за относително малко време? Режимът ти сама ли си го състави и какво включва?
Относно тренировки - има достатъчно много упражнения, подходящи за домашни условия, щом не ти е приятно да ходиш на фитнес, недей :)
05.02.14
22:40
В интерес на истината аз съм си виновна за кг. Това лято бях в Германия и там си позволих много волности и така с волностите до преди месец. От месец насам карам на ябълки, фрешове, салати и понякога нещо сладко. Свалих 7 кг и доста си личат, но имам още толкова, а и корема, бедрата, дупето много се отпуснаха. Истината е, че мнооого ме мързи да тренирам и точно за това направих дневника, за да има хора, които да ми казват колко много греша, къде греша и че е крайно време да се взема в ръце :)
05.02.14
22:42
казано от DSD на 05.02.14, 22:26:
Надявам се, че менюто ти не е такова всеки ден :x
Да, това ям всеки мил ден, и да ти кажа и аз не знам как още не ми е омръзнало и не съм се отказала
05.02.14
22:55
Да, това ям всеки мил ден, и да ти кажа и аз не знам как още не ми е омръзнало и не съм се отказала
С това меню до никъде няма да я докараш. Още повече, че като гледам от написаното я има 20гр протеин я не.
Все пак важното е, че си решила да промениш нещо. Като за начало ето ти е една статийка.
Ами с тоя глад няма как да не отслабнеш, но имай предвид, че корема, бедрата и дупето няма да се стегнат сами :) Имай предвид и че с това в момента не работиш за тялото си, а против него ;) Започни с ежедневното четене на темите в раздел хранене.
05.02.14
23:03
Момиче, оправяй храненето, че в дългосрочен план естетическият ти вид ще ти бъде най-малкият проблем, ако продължиш така..
05.02.14
23:09
Съгласна съм с всички ви. Знам, че не се храня правилно, но каквото и друго да сложа в устата си ми се лепи на секундата, а тези храни-не. Вода не мога да пия много, защото се подувам, без значение какъв вид течности съм приела. Дайте ми съвет как да постъпя, с какво и как да се храня. Тренировки и трикове за отслабване и стягане. Благодаря на всички, които ми пишете, много се радвам, че се включвате и че опитвате да ми помогнете. Благодаря :)
06.02.14
13:18
казано от Dream girl на 05.02.14, 23:09:
Дайте ми съвет как да постъпя
Прибери се вкъщи и изяш един шоколад, че с тая диета като нищо да изчезнеш.
06.02.14
21:35
По този начин само си вредиш. Ще сваляш килограми до време ,след това тялото ти ще премине в защитен режим и каквото и да хапнеш ще ти се лепва и ще си върнеш старите кг 2но . Яж по-чесно на малки порции и здравословно, ще забързаш метаболизма си .
06.02.14
21:38
Здравей!
По начало съм доста консервативна относно нови дневници и рядко си позволявам да пиша каквото и да е,но тъй като в момента явно съм се надъхала е дошъл реда да кажа каквото трябва да се каже,защото виждам много от себе си в теб.
Първо - това,че си качила килограми не е болка за умиране, факт е,че женския пол има страшно изкривени разбирания относно това, но но пък всичко е поправимо.
Второ - този твой глад до нищо няма да доведе. Не знам дали си чела какво се случва,когато гладуваме, но тъй като съм минала по този път и все още се боря с проблеми на психическа основа, набързо ще ти обесня: ти не сваляш килограми, сваляш малкото мускул,който дори не знам дали имаш,тъй като казваш,че не тренираш. Ще попиташ сигурно защо от мускула? Защо не от мазното... ами защото протеина, от който се нуждае тялото ти за да функционира е в мускула ти. Тъй като ти не набавяш нужния протеин, както си описала по-горе в храненето си. Отделно, за отделянето на енергия от този протеин е нужна и вода, която пък ти също не пиеш “защото си се подувала”..
Тялото ти няма да се освободи от мазнините магически, предвид факта,че не тренираш и че не се храниш здравословно. Метаболизма ти е намален цялостно, освен това ако продължиш така, тялото ти напълно ще се приготи към този начин на живот и при всеки прием на храна, какъвто и да е той, ще се чувства затормозен. Ще си доведеш не само психически, но и физически болести, непоправими при това.
Трето - за тренировки, които върло те съветвам да започнеш. Аз също не обичам да ходя на фитнес, фен съм на тези в домашни условия със собствено тегло, а сега вече и с по 2кг тежести. Но с времето се надграждаме...
Виж програмите Focus t25, Insanity, или дори просто упражнения от сайта, с които да започнеш. Дори и да направиш 2 серии е нещо. Започнала си! Важно е да опиташ и да разбереш кое ти харесва и за кое имаш сили.
Четвърто - интересувай се, не оставяй нещата така, защото последствията ще бъдат осезаеми. Повярвай в себе си, грижи се за себе си и ще видиш,че след време баланса ще е в ръцете ти.
Късмет!
06.02.14
22:30
Благодаря ви за съветите. Симона, благодаря за дългия и изчерпателен пост, беше и ще ми бъде от полза всичко казано от теб.
Твърдо съм решила да тренирам редовно без значение колко време имам, ако го искам, значи ще го направя :) Колкото до храната, започнах да я регулирам, знам че няма да стане просто ей така, но все от някъде ще започна.
Меню:
-500мл вода
-ябълка
-чай
-фреш
-портокал
-пуканки
-салата
-риба
-айран
Тренировка:
100 коремни преси
100 къси преси
100 усукани преси
3х10 клекове
и някакви други упражнения,чиито наименования не знам, понеже ги гледах в you tube
(знам, че малко тъпичко обясних тренировката, но не знам наименованията на различните упражнения)
Може ли някой да ми каже по какъв най - бърз начин мога да стопя мазнините от тялото си?
Мнението беше редактирано от Dream girl на 06.02.14 22:38.
06.02.14
23:41
От всичко споменато само рибата приемам за храна, не, че зеленчуците и плодовете не са полезни и не са храна , но не е сериозно да се храниш предимно с това. Те са като гарнитура към другото, не ОСНОВНО нещо. Пуканките..изобщо няма да ги коментирам.
07.02.14
22:57
Денят беше мнооого тежък. На работа от 6:30, като още в 9 часа започнах да повръщам и тем подобни признаци за грип... ужас..
Болят ме краката, не знам дали имам мускулна, защото нищо друго не ме боли, а би трябвало, мисля...
Меню:
-капучино
-пилешко
-айран
-туикс
-салата
-малко кашкавал и сирене
Тренировка днес нямаше, но едно момиче от сайта ми разказа за програмите т25 и инсенити, които вече съм си свалила и съм решила от утре да започвам с инсенити. Надявам се да издържа на напрежението и много скоро да има резултати :)
Яяя виждам храна днес.. пиленце, сиренце, кашкавалче :P Браво! Вслушваш се в съветите на съфорумците. Продължавай в същия дух :)
Мнението беше редактирано от Fighter на 07.02.14 23:06.
08.02.14
20:40
Добър вечерррр :) Днес се чувствам много добре и заредена с енергия, мисля че се дължи на това, че днес направих първата си тренировка от програмата Insanity, която едно момиче ми препоръча. Изцадена съм, буквално, много пот се ля, ноо се чувствам идеално. Още по-нахъсана и готова за тренироки. Менюто днес е оскъдно, но мисля, се дължи на вчерашните ми болежки, а ето го и него:
-капучино
-пилешка супа
-фреш
-салата със много сирене
Много обичам сирене и го ям в промишлени количества, и се чудех дали това е проблем?
09.02.14
23:25
Днес ми беше много сънливо, но въпреки всичко тренирах. Днес направих втората тренировка от програмата Insanity и смея да твърдя, че доста се натоварих и се надявам утре да нямам мускулна треска. Четох много статии за правилното хранене, кое е по-важно-загубата на тегло или това как изглеждаш, изчислявах процента на мазнините си в тялото и ако правилно съм изчислявала те са около 21/22 %. Може ли някой, който разбира от тези неща да ми каже всъщност тези цифри добри ли са или са лоши? До колко трябва да намаля цифрите и т.н.
меню:
-вода
-домашна баничка с много сирене
-пудинг (малко)
-ябълка
-шейк от банан и киви
-вода
-фъстъци
-салата с много сирене
(салатата беше късно вечерта към 23:00 и се чудя дали не е малко късно за ядене...съвет, може ли?).
09.02.14
23:27
Забравих да вметна, че съм 55кг в момента и от няколко дена съм зациклила на тях (5 дена, за да бъдем по-точни) :)
10.02.14
13:14
казано от Dream girl на 09.02.14, 23:25:
Днес ми беше много сънливо, но въпреки всичко тренирах. Днес направих втората тренировка от програмата Insanity и смея да твърдя, че доста се натоварих и се надявам утре да нямам мускулна треска. Четох много статии за правилното хранене, кое е по-важно-загубата на тегло или това как изглеждаш, изчислявах процента на мазнините си в тялото и ако правилно съм изчислявала те са около 21/22 %. Може ли някой, който разбира от тези неща да ми каже всъщност тези цифри добри ли са или са лоши? До колко трябва да намаля цифрите и т.н.
меню:
-вода
-домашна баничка с много сирене
-пудинг (малко)
-ябълка
-шейк от банан и киви
-вода
-фъстъци
-салата с много сирене
(салатата беше късно вечерта към 23:00 и се чудя дали не е малко късно за ядене...съвет, може ли?).
Храната е много зле.. най-малкият проблем е, че си яла салата в 11 :Д Което е напълно нормално - да огладнееш, при наличието на тази “храна” през делия ден
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.02.14 13:15.
10.02.14
18:11
Знам, че трябва да си оправя храната, но като ям други неща ми става тежко и качвам кг, а аз искам възможно ной-бързо да отслабна.Искам да питам някой дали знае ако тренирам дали мога да заякна и да кача мускулна маса или мазнините да ги направя мускули?
11.02.14
21:33
Някой може ли да ми обясни, защо е толкова важно да се ядат главно здравословни храни или по - точно овесените ядки, лененото семе и т.н. Бихте ли ми обяснили защо са толкова важни, как да действат и дали да започна да ги приемам и по-колко на ден? Благодаря :)
11.02.14
21:42
Вчерашното ми меню беше доста оскъдно, днешното също, но за сметка на това пък съм с едно кило долу :)
10.02.2014 меню:
-ябълка
-салата
-портокал
-мед с орехи
-туикс
Днешното меню:
-кафе
-ябълка
-портокалов сок
-вода
-един шоколад
-салата
Тренировки и двата дена имаше, естествено по програмата, от която всъщност съм много доволна. Усещам вече доста умора, но съм сигурна, че си заслужава :)
11.02.14
22:03
казано от Dream girl на 10.02.14, 18:11:
Знам, че трябва да си оправя храната, но като ям други неща ми става тежко и качвам кг, а аз искам възможно ной-бързо да отслабна.Искам да питам някой дали знае ако тренирам дали мога да заякна и да кача мускулна маса или мазнините да ги направя мускули?
Няма спор, че отслабваш с гладуване – гориш яко мускули и не толкова мазнини. След гладуване тялото приоритетно започва да трупа мазнини, та ако случайно настане глад ОТНОВО, да има запаси. Не си ли се замисляла, че като спреш да се храниш, по този безумен начин, кг ти ще се върнах, та дори и отгоре. След това човек става по-мазен от преди., защото на едни и същи килограми с по-малко мускули, явно мазнините са повече отпреди.
И НЕ мазнините Не могат да се превърнат в мускули и да тренировките ще ти помогнат да качиш малко мускули, но имай предвид, че муслулите изискват хубава храна. Ако продължаваш да лишаваш организма си, можеш да очакваш само хормонални и други проблеми.
казано от Dream girl на 11.02.14, 21:33:
Някой може ли да ми обясни, защо е толкова важно да се ядат главно здравословни храни или по - точно овесените ядки, лененото семе и т.н. Бихте ли ми обяснили защо са толкова важни, как да действат и дали да започна да ги приемам и по-колко на ден? Благодаря :)
За хранителната стойност на овесените ядки и лененото семе има доста информация, както в сайта, така и в останалата част на киберпространството :D
На въпроса защо е важно да се ядат здравословни храни не съм сигурна какво очакваш като отговор, но да кажем, че ако имаш възможност да изядеш 2 продукта с еднаква енергийна стойност, по-добре е да изядеш този, в който се съдържат повече витамини и минерали и по-малко консерванти, оцветители и подсладители.
Сега овесените ядки ако ще ги ядеш, най-добре е сутрин според мен. Варианти много- кисело мляко, прясно мляко, вода и сирене/извара, може да добавяш мед, тахан, ленено семе също. Лененото семе е добре да се консумира смляно- има по-добра усвояемост. 1с.л. на ден от него е абсолютно достатъчна. От овесените ядки - 50гр на мен са ми ок, но трябва да пробваш ;)
Ядките могат да са цели и фини- фините омекват по-бързо от другите. :)
11.02.14
22:14
казано от Силвия на 11.02.14, 22:03:
казано от Dream girl на 10.02.14, 18:11:
Няма спор, че отслабваш с гладуване – гориш яко мускули и не толкова мазнини. След гладуване тялото приоритетно започва да трупа мазнини, та ако случайно настане глад ОТНОВО, да има запаси. Не си ли се замисляла, че като спреш да се храниш, по този безумен начин, кг ти ще се върнах, та дори и отгоре. След това човек става по-мазен от преди., защото на едни и същи килограми с по-малко мускули, явно мазнините са повече отпреди.
И НЕ мазнините Не могат да се превърнат в мускули и да тренировките ще ти помогнат да качиш малко мускули, но имай предвид, че муслулите изискват хубава храна. Ако продължаваш да лишаваш организма си, можеш да очакваш само хормонални и други проблеми.
Може ли да ми дадеш съвет с какво да се храня, какви порции и т.н. ?
11.02.14
22:18
Сега овесените ядки ако ще ги ядеш, най-добре е сутрин според мен. Варианти много- кисело мляко, прясно мляко, вода и сирене/извара, може да добавяш мед, тахан, ленено семе също. Лененото семе е добре да се консумира смляно- има по-добра усвояемост. 1с.л. на ден от него е абсолютно достатъчна. От овесените ядки - 50гр на мен са ми ок, но трябва да пробваш ;)
Ядките могат да са цели и фини- фините омекват по-бързо от другите. :)
Благодаря за обяснението. Четох за ядките, лененото семе и т.н. и в някои статии и коментарите под тях прочетох, че стомахът се подувал от тях, така ли е?
Ами ако изядеш 1 пакет, най-вероятно ще се подуе. Аз сутрин ям овесени ядки, извара, пия кафе и изпивам около литър вода и нищо не ми се подува, освен че до обяд не се и сещам за храна :)
11.02.14
22:32
Няма как да бъда конктертна за грамажи, порции и така нататък сама трябва да си ги изчислиш ( прегледай това - всичко е обеснено стъпка постъпка http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063 )
Мога да те посъветвам само например:
Закуската ти да са : 2, 3 Цели яйца, малко краве масло, плод или овесени ядки
Обяд - Месо със салата или кафяв ориз
Междинно може да хапваш; мляко, ядки, плод
Вечеря: Месо + салата
С две думи хубаво е да включиш зеленчуци, протеини, полезни мазнини и така нататък, всичко зависи от теб :)
11.02.14
23:42
казано от Grozdena Noncheva на 11.02.14, 22:13:
Сега овесените ядки ако ще ги ядеш, най-добре е сутрин според мен.
Защо ? :)
Ами от една страна, за да има по-добър старт на деня, от друга - поне на мен не ми се вписват като самостоятелно хранене за обяд или вечеря. Също до колкото знам, организмът се изчиства от токсини до обяд и е добре в този период да се приемат много течности, както и храни, спомагащи този процес, а овесените ядки са именно такива. :)
12.02.14
09:32
Да, но са и въглехидрати, а има много теории, че най-неподходящо време за прием е именно сутрин:) Статии на Инес Субашка например, обесняват много добре защо, а и не само нейни. С което изобщо не казвам, че споря с теб, а че не можем да се изразяваме така категорично:П Можем да споделим това, което правим, но това не значи, че то е най-правилното:) Отделно причината да те питам не е само тази - аз познавам много хора, които ядат овес и в други части от деня, просто защото ежедневието им, тренировките им, са структурирани по този начин, и не виждам някакъв проблем да се приема и в друго време, даже погледнато от моята страна, то е по-подходящо
Да, аз не се опитвам да бъда категорична, извинявам се ако изглежда така. Базирам се основно на личен опит и наблюдения, затова казах и “според мен”. :)
В последно време в доста източници срещам това за токсините, последното място беше един материал на д-р Михайлов, с което не казвам, че съм абсолютно сигурна в тези твърдения, но съм доста склонна да вярвам, че има нещо такова. :)
Най-доброто решение по мое мнение е да пробва и провери по себе си, но гледайки менюто, има доста други неща, за които да помисли преди да дойде времето на това кога точно да си яде овесените ядки :Д
Мнението беше редактирано от G.N! на 12.02.14 09:52.
12.02.14
10:45
Напълно съм съгласна с последното особено с това да пробва и да види как за нея е най-добре :) А това за токсините наистина не го знаех, така че ти благодаря за споделеното инфо:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 12.02.14 10:45.
12.02.14
18:33
Много ви благодаря за инфото. Днес си взех ленено семе, замислих се и за елда, но не си взех. Забелязах, че имаше и овесени ядки и трици. На опаковката на семето пише, че се залива с вода и какво ли още не, нш моят въпрос е не може ли просто да си сложа една лъжица в млякото и с това да се приключи, защото нямам време за готвене и за това ми е толкова трудно да започна да се храня здавословно??? :((
12.02.14
20:13
Менюто ми за днес:
-фрещ
-туикс
- пилешка пържола
-много вода
Знам, че храната е трагична, но днес наистина нямах време дори и за ядене. Днес няма тренировка, но денят беше динамичен и мисля, че дори ми беше нужна малко почивка.
Време да напиша и малко мерки, за да добиете представа, заща искам да отслабна, а и самите вие да ми дадети съвети.
-гърди 88 см
-талия 75 см
- долна част на корема 90 см ( трагично положение)
-дупе 92 см
-ляво бедро 49 см
-дясно бедро 50 см
-лява ръка 27 см
-дясна ръка 28 см
Ще ми е многа интересно как ще коментирате трагичните ми мерки и какво ще ме посъветвате или критикувате. Всеки е добре дошъл да си изкаже мнението и на всички съм и ще бъда благодарна за помощта и подкрепата
Увеличи храната, като наблегнеш на протеините и мазнините, и, естествено, бавни въглехидрати, за да не се появява всеки ден този туикс в менюто ти ;)
12.02.14
20:49
Аз не разбирам защо мерките ти трябва да са трагични. Именно защото са просто мерки, трябва да бъдеш малко по-позитивна-могат да се променят.
Всъщност задай си въпроса кое е по-важното тук: да си създадеш някакви нереални идеали за тяло,докато следваш грешен хранителен режим и начин на живот или послушаш собствената си фигура и какво й е нужно,за да функционира правилно. Не се вманиачавай толкова много в тези мерки, следвай ги, за да виждаш прогреса в себе си, но и не ги оставяй да те контролират.
Вместо този туикс, бих те посъветвала да ядеш някакъв плод, или да си носиш ядки, които пък ще внесат много полезни мазнини и фибри в организма ти.
Поздравления и за усилията с тренировките, ще те следя.
казано от Dream girl на 12.02.14, 18:33:
Много ви благодаря за инфото. Днес си взех ленено семе, замислих се и за елда, но не си взех. Забелязах, че имаше и овесени ядки и трици. На опаковката на семето пише, че се залива с вода и какво ли още не, нш моят въпрос е не може ли просто да си сложа една лъжица в млякото и с това да се приключи, защото нямам време за готвене и за това ми е толкова трудно да започна да се храня здавословно??? :((
Може :) ако не е смелено, препоръчвам ти да го направиш ;)
12.02.14
23:31
казано от TheVikk на 12.02.14, 20:38:
Увеличи храната, като наблегнеш на протеините и мазнините, и, естествено, бавни въглехидрати, за да не се появява всеки ден този туикс в менюто ти ;)
прочетох няколко статии и ми стана ясно кои са бавни и кои бързи въглехидрати. Като се замисля освен туикса и плодовете, в които има въглехидрати, аз други май не приемам. Започвам от утре да вкарвам в менюто си мляко с ленено семе и яйца, когато имам време да готвя. Реших и да ида на лекар и да си направя изследвания, за да проверя дали не съм си докарал някакви проблеми с това мое хранене. Мотивирана съм и съм решена да променя начина си на живот и определено искам да е по-здравословен :)