Къде бъркам - при храненето или при тренировките?

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.09.14
21:45

За днес :)
Закуска - препечена филийка, 1/2 грейпфрут
Обяд - тиквички на фурна с кис.мляко и малко майонеза, 5-6 крекера
Следобяд - 2 моркова, 1 мандарина
Вечеря - от вчерашната супа, салата с карфиол,1 1/2 тахан с мед

Чакам да ми дойде тези дни и съм с изострен апетит,ама гледам да се сдържам. Ако чак толкова преритам за сладко, ще гледам да е нещо с по-малко захари :)

Тренировка:
загряване - 5 минути
военна преса - 3х6 15кг
странично разтваряне с дъмбели - 3х8 2кг
гребане с пудовка - 4х8 7,5кг
търкаляне на колелце - 3х10
лицеви опори - 1х10

Мнението беше редактирано от Margarita на 12.09.14 00:16.

12.09.14
22:34

За днес
Закуска - същата
Обяд - салата с риба тон и варено яйце
Следобяд - къпини и ягоди
Вечеря - салата(домат, краставица,айсберг,маруля),по няколко резенчета филе и кашкавал, 3-4 лъжици тахан с мед(едва се спрях)

Тренировка: няма

16.09.14
09:44

След няколко дни „офлайн“ пак съм на линия 
Уикенда беше доста динамичен – дълга разходка в събота и покупка на ново ТВ в неделя(мъжът ми реши и отидохме и си купихме). Понеже времето беше супер и искахме да използваме малкото останали хубави дни преди да почне да вали и духа, взехме един приятел с нас и уж на пикник, а извървяхме над 5км. покрай брега, много яко! Е, преди това бяхме на едно изложение на храни и се натъпкахме яко с какво ли не, уж да опитаме само ама направо прекалихме . В неделя  я карах само на плодови салати и тахан с мед поради тази причина.
  А от вчера най-накрая двамата с мъжа ми казахме тотално „НЕ“ на цигарите. Отдавна си говорехме по темата и решихме да се включим в програма на тукашната Здравна каса, която подпомага решилите се като осигурява помощни материали(лепенки, спрейове,дъвки и т.н), но и същевременно се правят тестове дали наистина си спрял да пушиш – европейска работа  И вчера след работа изтърках цялата кухня, за да премахна всички никотинови следи, ебаси колко бяха жълти шкафовете!

Храната за вчера 15/09:
Закуска: препечена филийка, ½ грейпфрут(лепенките явно ми бяха доста силни и даже не ми се ядеше, а хапнах насила)
Обяд: пилешко месце от бутче със зеленчуци на фурна, домат
Следобяд: шепичка сурови ядки, ябълка
Вечеря: леща, ½ препечена филийка, плодова салата с топка сладолед
Тренировка : няма, ама то не ми и остана време от чистене

16.09.14
10:40

Поздравления за решението да спрете цигарите! Стискам ви палци и ви пожелавам успех.
Не знам доколко помагат никотиновите лепенки, дъвки и т.н. Според мен най-важна е вътрешната нагласа. Никотиновата зависимост се преодолява сравнително лесно и бързо и без помощни средства, навика е този, който обръща колата в повечено случаи...
Аз ги отказах много лесно в момента в който наистина реших, че не искам да пуша повече. Не напълнях като ги спрях, само започнах да пия повече кафе, защото открих, че кафето има страхотен аромат и вкус, когато не е задушено с цигарен дим :)

16.09.14
22:58

Мерси, Светле! Вярно, че всичко е до нагласа, но и малко помощ не е излишна.Надявам се, че ще успеем, защото не е просто спонтанно хрумване, а добре обмислено решение.И преди сме пробвали да спрем да пушим, но беше “защото трябва”, а сега е “защото така искам”.

Закуска:1/2 грейпфрут
Обяд: зелева салата с риба тон, 1 лъжица майонеза
Следобяд: нектарина, 2 смокини
Вечеря:пилешко месо със зеленчуци на фурна, 1 1/2 филийка домашен пълноз.хляб

Тренировка: 40 минути велоергометър

И снимка на хляба:

17.09.14
22:18

Трети ден без цигари - чувствам се супер, само дето всички пушачи ми смърдят ужасно :)Единствено навика ме кара да мисля за цигара,иначе не ми се пуши, дори като помисля да запаля и ми става гадно.Борбата продължава :)
Дънките ми се охлабват прогресивно, което само ме радва :) Замислям се да изкарам и следващите две седмици по режима.

Закуска: 1 препечена филийка, 1/2 грейпфрут
Обяд: 1/2 консерва зелен боб, спанак и пилешко
Вечеря: салата зеле, 1/2 наденица, резен пъпеш

Тренировка:
загряване:5 минути
клек - 3х10 20кг
бг клек - 3х10/вс.крак
напади - 3х10 15кг
глутеус мост - 3х15
повдигане на краката от лег - 3х15
глутеус ритник - 3х15/вс.крак с 0,5кг
странична опора с 2кг гира - 1х10/вс.страна

19.09.14
22:48

18/09/14
Закуска - филийка и 1/2 грейпфрут
Обяд - като вчера, около 50гр.пълноз.крекери
Вечеря - свинско с бамбук,гъби и китайски спагети,2 бисквити от бадемово брашно и тахан

Усещам си бедрата по-обемни,надявам се просто мускулите ми са така от вчерашната тренировка

За днес

Закуска - същата
Обяд - от вчерашното свинско
Вечеря - боб с чоризо наденичка, 2 бадемови бисквити

Тренировка: няма, само малко обикаляне пеш в обедната почивка и след работа

Подстригах се днес, ама повече няма да отида в същия салон.Фризьорката ме върна в детството ми, когато кварталната такава си знаеше нейното, без значение ти как искаш да те подстриже! А аз дори отидох със снимки, да обясня по-добре какво искам. Мъжът ми и той наля масло в огъня като каза:Хм,че ти сама по-добре се правиш.
Утре ще ходим в аптеката да си вземем лепенките за следващата седмица и аз се кефя как като ме питат дали съм пушила тази седмица, ще кажа: НЕ:)

21.09.14
22:34

20/09/14
Тази сутрин се събудих, защото сънувах, че пуша :) Доколкото съм чела, всички, които отказват цигарите, имат такива сънища, значи е в реда на нещата.  Ходихме до аптеката да “презаредим” за следващата седмица. Мислех да си сменя лепенките с по-слаби, ама ще изкарам и тази седмица пък после може и да поискам други.

Закуска - пъпеш
Обяд - някакъв микс солети и около 30-40гр.сирене с боровинки(бяхме навън)
Вечеря - свински език и спагети със зеленчуци, черешов пай

Тренировка:няма

21/09/14
Тази сутрин се качих на кантара малко със страх - еми тази седмица си позволявах и спагети, и сладко, та си мислех, че съм се върнала в началото, но съм запазила 2-та килограма, които свалих през първите две седмици. Доволна съм и затова следващите две седмици пак по режима :)

Закуска -само кафе
Обяд - 2 пълноз.филии със сьомга, 2 лъжици мед
Вечеря - паничка боб с наденичка,шепа солети, шоколад

Тренировка: 45 минути велоергометър

Мнението беше редактирано от Margarita на 22.09.14 00:10.

22.09.14
21:09

Закуска -препечена пълноз. филия, 1/2 грейпфрут
Обяд - 1 свински език, 1 1/2домат
Вечеря - сьомга на грил тиган, салата зеле, резен пъпеш

Тренировка:
загряване -5 минути
добро утро - 3х10 15кг
странично разтваряне с дъмбели - 3х7 2кг
гребане с пудовка - 3х10/вс.ръка 7,5кг
странична опора с 2кг гира - 2х10/вс.страна
суинг - 3х20 7,5кг

25.09.14
09:29

23/09/14
Закуска – обичайната
Обяд – плодова салата с котидж
Вечеря – малка телешка пържола, кюфте, салата

Тренировка – няма

Шефа ми днес ми сервира новината, че трябва да ми се промени длъжността и съответно задълженията, което не ме кефи, ама хич. Но пък забелязах, че дори не ми се допуши от  това, което е добрата новина в случая.

24/09/14

Закуска – обичайната
Обяд – салата зеле с риба тон и горчица, нектарина
Следобяд – морков
Вечеря – телешко варено, шепа сушени плодове

Тренировка – 35 минути велоергометър

Взех решение да напусна и си връчих предизвестието днес – писна ми! Да си намери някой друг балама. Сега съм в търсене на нова работа 

25.09.14
21:49

Закуска - 5 крекера, 1/2 грейпфрут
Обяд - 2 бъркани яйца с котидж и броколи(не особено сполучлива комбинация)
Следобяд - ябълка
Вечеря - салата зеле,телешка пържола,кюфте

Тренировка - няма
Откакто спазвам този режим, корема ми не се е подувал. Единствено след шоколада в неделя, на другия ден ми беше малко некомфортно. А аз дори накарах майка да ми изпрати Комфортекс, но ще си го пазя, ако ми потрябва :)
Забърках си хляб по измислена рецепта, с различни брашна, ама резултата още се пече и ще разбера дали е сполучлив утре на закуска.

26.09.14
22:26

Аз не издържах снощи и си отрязах една филийка - експеримента е успешен :)

Закуска -обичайната
Обяд - броколи, кашкавал, сирене, 6 пълноз.крекера
Вечеря - пилешко бутче, салата(зеле,краставица,домат)

28.09.14
13:07

След контролното теглене тази сутрин съм много хепи - 0,700гр. надолу тази седмица, което си е направо супер.Като си погледнах записките, аз не съм била на тези килограми от месеци, а сега се чувствам чудесно и нямам проблеми с корема.После може да се снимам :)
А снощи си прекалих откровено: 2 парчета пица,2 парчета козунак и 3 шок.бонбона. Мъжът ми отдавна ме врънкаше за пица,ама с безглутеново брашно,и вчера направих.Тестото изглеждаше  като топка пластелин и чак тогава погледнах пакета: оризово, картофено брашно,тапиока. Е, стана за ядене в крайна сметка :) А козунака го направих с подсладител вместо със захар и се получи.

Храната за вчера:
Закуска - същата
Обяд - плодова салата с 1с.л. Филаделфия шоколад
Вечеря - 2 парчета пица,2 парчета козунак и 3 шок.бонбона

Тази сутрин се събудих рано, защото снощи в 21,30 отнесох плувката, докато гледахме филм. И понеже вече не вися в кухнята да пуша, взех си кафето в хола, пуснах си тв-то и гледах някакво предаване за дебели, дето отслабват. Жената тежеше 433 паунда(196кг)и за една година тренировки и диета ги свали до 231паунда(104кг). Интересен ми беше тренировъчния режим - общо взето упражнения, които и аз правя: велоергометър, кардио упражнения, дъмбели и малко тежести :)

Мнението беше редактирано от Margarita на 28.09.14 13:08.

28.09.14
20:55

За днес:

Закуска - 1/2 парче козунак, 1 грейпфрут
Обяд - пилешко бутче, домат
Следобяд - праскова
Вечеря - свинска пържола на грил тиган, салата

Тренировка:
велоергометър - 10 минути
клек - 4х8 25кг
напади - 4х10 15кг
бедрено разгъване - 3х10 10кг
бедрено сгъване - 3х10 10кг
глутеус мост - 3х15
повдигане на крака от лег - 3х15
глутеус ритник - 3х15/вс.крак
лицеви опори - 1х10
велоергометър - 15 минути

29.09.14
22:28

Закуска - обичайната
Обяд - пилешко филе на грил, домат
Следобяд - морков, ябълка
Вечеря - свинска пържола, салата с карфиол, парче козунак

Тренировка: 40 минути велоергометър

И няколко снимки : не знам защо са настрани :(

Мнението беше редактирано от Margarita на 29.09.14 22:29.

01.10.14
22:15

30/09/14

Снощният козунак направо ми излезе през не знам къде - цял ден корема ми беше подут и неприятен :( Ама поне разбрах от какво се подувам.

Закуска - същата
Обяд - плодова салата
Следобяд - банан
Вечеря - сьомга на грил, салата(домат,краставица,чушка,карфиол), люта чушка

За днес

Закуска - същата
Обяд -риба тон, зелева салата с малко майонеза,банан
Вечеря - пилешко филе със зеленчуци, люта чушка

Мнението беше редактирано от Margarita на 01.10.14 22:18.

05.10.14
23:59

Не съм писала няколко дни, защото ми правиха доста болезнена процедура в четвъртък и не ми беше много до трениране, само вчера направих 45 минути велоергометър. Днес тренирах и ми се получи добра тренировка, но за сметка на това закуската ми не беше :) . Приключих 2-те седмици режим на хранене - резултата не е кой знае какъв, но пък аз го очаквах, защото през втората седмица не бях много стрикна, но в общи линии съм доволна.

Закуска - 4 бухти със сирене и мед
Обяд - диня
Вечеря - пилешки крилца, карфиол и брюкселско зеле, 2 с.л. хумус

Тренировка:
велоергометър -10 минути
добро утро - 3х10 15кг
напади - 4х10 15кг
сумо клек с пудовка - 3х10 7,5кг
бедрено разгъване -3х10 10кг
глутеус мост - 3х15
повдигане на крака от лег - 3х10
велоергометър -25 минути

07.10.14
09:23

06/10/14
Закуска - обичайната
Обяд -  3 рулца от шунка с пълнеж(меко сирене,маслини,кашкавал), карфиол и брюкселско зеле
Следобяд - 125гр.плодово кис.мляко, ябълка
Вечеря - телешка пържола, салата, халва(доста)

Имах голем апетит цял ден - все ми се ядеше нещо! Ама на вечеря с тая халва му отървах края - повече от половин кутийка(350гр) опатках! Мисля,че ПМС е виновен за цялата работа, ама ще трябва да не му обръщам внимание много-много :)

07.10.14
22:21

За днес
Закуска - обичайната(трябва да я сменя вече :) )
Обяд - 120гр.моцарела, 2 домата,1 лъжица спаначено песто
Следобяд - банан
Вечеря - пилешко филе с бамбук,зеленчуци и екзотични гъби, кафяви оризови спагети, 2 лъжици сусамово олио

Тренировка:
велоергометър - 10минути
военна преса - 4х6 15кг
разтваряне с дъмбели - 4х8 2кг
гребане с пудовка 7,5кг - 3х10/вс.ръка
търкаляне на колелце -3х8
суинг - 3х20 7,5кг

09.10.14
09:19

08/10/14

Закуска - 1 филия препечен хляб с по около 30гр. свинско филе и кашкавал
Обяд - от снощните спагети с филе, 125гр.плодово мляко
Вечеря - шкембе чорба, 1 филия препечен хляб, шепа грозде

10.10.14
17:19

09/10/14
Закуска – ½ чаша домашно мюсли, ½ чаша пр.мляко, 1лъжица ленено брашно
Обяд – телешка пържола, домат, ¼ авокадо
Следобяд- къпини и ягоди
Вечеря – около 180-200гр. пушена скумрия, салата от зеле,суров крем (банан,тахан,малко мляко), шоколад(доста!)

Цял следобяд в главата ми се блъскаха едни баници и тутманици, направо лигите ми как не потекоха! Вечерта пък едни шоколади почнаха да ми се ядат и да се залъжа за сладко, си направих от суровия крем – хем сладко, хем здравословно.Да ама не – изядох си го и нападнах и шоколада! Добре,че не броя калории – щеше да ме заболи главата.

10/10/14
Естествено днес ми е супер гадно на корема, ама нека ми – пуста лакомия такава! Ям Еспумизан като бонбонки ама файда никаква! Ще се върна към режима за няколко дни, че иначе ще страдам само  Знам,че няма съвсем да ми спадне корема, защото съм и на лекарства в момента ,които също ме подуват.
Записах си час за акупунктура за след работа и се бъзиках с мъжа ми да питам дали няма някое специално място по тялото за лекуване от лакомия, че да ми бодне един сноп игли, та белким се излекувам от нея 

Закуска – препечена филия, ½ грейпфрут
Обяд – плодова салата, няколко лъжици котидж
Вечеря – наденички на грил(купих ги от месаря ), шопска салата

Не знам дали ще има тренировка, защото не съм сигурна как ще съм след иглите.

12.10.14
22:30

Игличките оня ден бяха добре.Е, не е най-приятното изживяване на света, но не мога да кажа и, че беше гадно. Пък и китайките(2) ме проверяваха през 5 минути как съм :) В сряда ще ходя паки ми дадоха и някакви билкови хапчета за усилване на ефекта от процедурата.

Храната за вчера 11/10/14:
Закуска -препечена филийка,ябълка
Обяд - супа от свинско месце и заленчуци, малко парченце боровинков чийзкейк
Вечеря - крилца на фурна, печени тиквички с кисело мляко,2 лъжици хумус

За днес;
Закуска -2 парчета баница, чаша кефир
Обяд - 2 парчета сладкиш с малини,парченце шоколад :)
Вечеря- крилца, броколи,хумус

Тренировка:
велоергометър - 10минути
клек - 3х10 25кг
напади - 4х10 15кг
бг клек - 4х8/вс.крак
повдигане на крака от лег - 4х10
странична опора  с 2,5кг пудовка - 2х10/вс.ръка
глутеус мост -3х15
повдигане на срещуположни ръка и крак от лег - 3х10
глутеус ритник - 4х10/вс.крак

Теглих се сутринта за статистиката: 200гр.нагоре от миналата седмица, което не ме притеснява особено:)

17.10.14
12:58

Не съм писала няколко дни, но нищо кой знае какво не съм пропуснала :) Официално почнахме вече втори месец бе цигари - и двамата се чувстваме супер, аз даже мисля и лепенките да отказвам :) Продължавам с акупунктурата,3 сеанса вече,но трябват поне 12 за някакъв ефект, така че още е рано да споделям впечатления.
Изглежда, че известно време ще съм си вкъщи, докато не си намеря друга работа, така че ще мога да тренирам и сутрин, както и направих днес.После ще дописвам храната:

Тренировка:
велоергометър - 10 минути
напади - 4х10 15кг
сумо клек -4х10 7.5кг
подскачане -около 3 минути(песента, която слушах, беше подходяща :) )
бг клек - 3х10/вс.крак
повдигане на крака от лег - 4х10
бедрено разгъване -3х10 12.5кг
бедрено сгъване -3х8 12,5кг
лицеви опори - 2х10

Закуска(след тренировката) - протеинов шейк с банан
Обяд - спаначен омлет с 2 яйца,домат
Вечеря - пангасиус,карфиолена салата,парче печена тиква

Мнението беше редактирано от Margarita на 17.10.14 21:37.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1