За днес :)
Закуска - препечена филийка, 1/2 грейпфрут
Обяд - тиквички на фурна с кис.мляко и малко майонеза, 5-6 крекера
Следобяд - 2 моркова, 1 мандарина
Вечеря - от вчерашната супа, салата с карфиол,1 1/2 тахан с мед
Чакам да ми дойде тези дни и съм с изострен апетит,ама гледам да се сдържам. Ако чак толкова преритам за сладко, ще гледам да е нещо с по-малко захари :)
Тренировка:
загряване - 5 минути
военна преса - 3х6 15кг
странично разтваряне с дъмбели - 3х8 2кг
гребане с пудовка - 4х8 7,5кг
търкаляне на колелце - 3х10
лицеви опори - 1х10
Мнението беше редактирано от Margarita на 12.09.14 00:16.
За днес
Закуска - същата
Обяд - салата с риба тон и варено яйце
Следобяд - къпини и ягоди
Вечеря - салата(домат, краставица,айсберг,маруля),по няколко резенчета филе и кашкавал, 3-4 лъжици тахан с мед(едва се спрях)
Тренировка: няма
След няколко дни „офлайн“ пак съм на линия
Уикенда беше доста динамичен – дълга разходка в събота и покупка на ново ТВ в неделя(мъжът ми реши и отидохме и си купихме). Понеже времето беше супер и искахме да използваме малкото останали хубави дни преди да почне да вали и духа, взехме един приятел с нас и уж на пикник, а извървяхме над 5км. покрай брега, много яко! Е, преди това бяхме на едно изложение на храни и се натъпкахме яко с какво ли не, уж да опитаме само ама направо прекалихме . В неделя я карах само на плодови салати и тахан с мед поради тази причина.
А от вчера най-накрая двамата с мъжа ми казахме тотално „НЕ“ на цигарите. Отдавна си говорехме по темата и решихме да се включим в програма на тукашната Здравна каса, която подпомага решилите се като осигурява помощни материали(лепенки, спрейове,дъвки и т.н), но и същевременно се правят тестове дали наистина си спрял да пушиш – европейска работа И вчера след работа изтърках цялата кухня, за да премахна всички никотинови следи, ебаси колко бяха жълти шкафовете!
Храната за вчера 15/09:
Закуска: препечена филийка, ½ грейпфрут(лепенките явно ми бяха доста силни и даже не ми се ядеше, а хапнах насила)
Обяд: пилешко месце от бутче със зеленчуци на фурна, домат
Следобяд: шепичка сурови ядки, ябълка
Вечеря: леща, ½ препечена филийка, плодова салата с топка сладолед
Тренировка : няма, ама то не ми и остана време от чистене
Поздравления за решението да спрете цигарите! Стискам ви палци и ви пожелавам успех.
Не знам доколко помагат никотиновите лепенки, дъвки и т.н. Според мен най-важна е вътрешната нагласа. Никотиновата зависимост се преодолява сравнително лесно и бързо и без помощни средства, навика е този, който обръща колата в повечено случаи...
Аз ги отказах много лесно в момента в който наистина реших, че не искам да пуша повече. Не напълнях като ги спрях, само започнах да пия повече кафе, защото открих, че кафето има страхотен аромат и вкус, когато не е задушено с цигарен дим :)
Мерси, Светле! Вярно, че всичко е до нагласа, но и малко помощ не е излишна.Надявам се, че ще успеем, защото не е просто спонтанно хрумване, а добре обмислено решение.И преди сме пробвали да спрем да пушим, но беше “защото трябва”, а сега е “защото така искам”.
Закуска:1/2 грейпфрут
Обяд: зелева салата с риба тон, 1 лъжица майонеза
Следобяд: нектарина, 2 смокини
Вечеря:пилешко месо със зеленчуци на фурна, 1 1/2 филийка домашен пълноз.хляб
Тренировка: 40 минути велоергометър
И снимка на хляба:
Трети ден без цигари - чувствам се супер, само дето всички пушачи ми смърдят ужасно :)Единствено навика ме кара да мисля за цигара,иначе не ми се пуши, дори като помисля да запаля и ми става гадно.Борбата продължава :)
Дънките ми се охлабват прогресивно, което само ме радва :) Замислям се да изкарам и следващите две седмици по режима.
Закуска: 1 препечена филийка, 1/2 грейпфрут
Обяд: 1/2 консерва зелен боб, спанак и пилешко
Вечеря: салата зеле, 1/2 наденица, резен пъпеш
Тренировка:
загряване:5 минути
клек - 3х10 20кг
бг клек - 3х10/вс.крак
напади - 3х10 15кг
глутеус мост - 3х15
повдигане на краката от лег - 3х15
глутеус ритник - 3х15/вс.крак с 0,5кг
странична опора с 2кг гира - 1х10/вс.страна
18/09/14
Закуска - филийка и 1/2 грейпфрут
Обяд - като вчера, около 50гр.пълноз.крекери
Вечеря - свинско с бамбук,гъби и китайски спагети,2 бисквити от бадемово брашно и тахан
Усещам си бедрата по-обемни,надявам се просто мускулите ми са така от вчерашната тренировка
За днес
Закуска - същата
Обяд - от вчерашното свинско
Вечеря - боб с чоризо наденичка, 2 бадемови бисквити
Тренировка: няма, само малко обикаляне пеш в обедната почивка и след работа
Подстригах се днес, ама повече няма да отида в същия салон.Фризьорката ме върна в детството ми, когато кварталната такава си знаеше нейното, без значение ти как искаш да те подстриже! А аз дори отидох със снимки, да обясня по-добре какво искам. Мъжът ми и той наля масло в огъня като каза:Хм,че ти сама по-добре се правиш.
Утре ще ходим в аптеката да си вземем лепенките за следващата седмица и аз се кефя как като ме питат дали съм пушила тази седмица, ще кажа: НЕ:)
20/09/14
Тази сутрин се събудих, защото сънувах, че пуша :) Доколкото съм чела, всички, които отказват цигарите, имат такива сънища, значи е в реда на нещата. Ходихме до аптеката да “презаредим” за следващата седмица. Мислех да си сменя лепенките с по-слаби, ама ще изкарам и тази седмица пък после може и да поискам други.
Закуска - пъпеш
Обяд - някакъв микс солети и около 30-40гр.сирене с боровинки(бяхме навън)
Вечеря - свински език и спагети със зеленчуци, черешов пай
Тренировка:няма
21/09/14
Тази сутрин се качих на кантара малко със страх - еми тази седмица си позволявах и спагети, и сладко, та си мислех, че съм се върнала в началото, но съм запазила 2-та килограма, които свалих през първите две седмици. Доволна съм и затова следващите две седмици пак по режима :)
Закуска -само кафе
Обяд - 2 пълноз.филии със сьомга, 2 лъжици мед
Вечеря - паничка боб с наденичка,шепа солети, шоколад
Тренировка: 45 минути велоергометър
Мнението беше редактирано от Margarita на 22.09.14 00:10.
Закуска -препечена пълноз. филия, 1/2 грейпфрут
Обяд - 1 свински език, 1 1/2домат
Вечеря - сьомга на грил тиган, салата зеле, резен пъпеш
Тренировка:
загряване -5 минути
добро утро - 3х10 15кг
странично разтваряне с дъмбели - 3х7 2кг
гребане с пудовка - 3х10/вс.ръка 7,5кг
странична опора с 2кг гира - 2х10/вс.страна
суинг - 3х20 7,5кг
23/09/14
Закуска – обичайната
Обяд – плодова салата с котидж
Вечеря – малка телешка пържола, кюфте, салата
Тренировка – няма
Шефа ми днес ми сервира новината, че трябва да ми се промени длъжността и съответно задълженията, което не ме кефи, ама хич. Но пък забелязах, че дори не ми се допуши от това, което е добрата новина в случая.
24/09/14
Закуска – обичайната
Обяд – салата зеле с риба тон и горчица, нектарина
Следобяд – морков
Вечеря – телешко варено, шепа сушени плодове
Тренировка – 35 минути велоергометър
Взех решение да напусна и си връчих предизвестието днес – писна ми! Да си намери някой друг балама. Сега съм в търсене на нова работа
Закуска - 5 крекера, 1/2 грейпфрут
Обяд - 2 бъркани яйца с котидж и броколи(не особено сполучлива комбинация)
Следобяд - ябълка
Вечеря - салата зеле,телешка пържола,кюфте
Тренировка - няма
Откакто спазвам този режим, корема ми не се е подувал. Единствено след шоколада в неделя, на другия ден ми беше малко некомфортно. А аз дори накарах майка да ми изпрати Комфортекс, но ще си го пазя, ако ми потрябва :)
Забърках си хляб по измислена рецепта, с различни брашна, ама резултата още се пече и ще разбера дали е сполучлив утре на закуска.
Аз не издържах снощи и си отрязах една филийка - експеримента е успешен :)
Закуска -обичайната
Обяд - броколи, кашкавал, сирене, 6 пълноз.крекера
Вечеря - пилешко бутче, салата(зеле,краставица,домат)
След контролното теглене тази сутрин съм много хепи - 0,700гр. надолу тази седмица, което си е направо супер.Като си погледнах записките, аз не съм била на тези килограми от месеци, а сега се чувствам чудесно и нямам проблеми с корема.После може да се снимам :)
А снощи си прекалих откровено: 2 парчета пица,2 парчета козунак и 3 шок.бонбона. Мъжът ми отдавна ме врънкаше за пица,ама с безглутеново брашно,и вчера направих.Тестото изглеждаше като топка пластелин и чак тогава погледнах пакета: оризово, картофено брашно,тапиока. Е, стана за ядене в крайна сметка :) А козунака го направих с подсладител вместо със захар и се получи.
Храната за вчера:
Закуска - същата
Обяд - плодова салата с 1с.л. Филаделфия шоколад
Вечеря - 2 парчета пица,2 парчета козунак и 3 шок.бонбона
Тази сутрин се събудих рано, защото снощи в 21,30 отнесох плувката, докато гледахме филм. И понеже вече не вися в кухнята да пуша, взех си кафето в хола, пуснах си тв-то и гледах някакво предаване за дебели, дето отслабват. Жената тежеше 433 паунда(196кг)и за една година тренировки и диета ги свали до 231паунда(104кг). Интересен ми беше тренировъчния режим - общо взето упражнения, които и аз правя: велоергометър, кардио упражнения, дъмбели и малко тежести :)
Мнението беше редактирано от Margarita на 28.09.14 13:08.
За днес:
Закуска - 1/2 парче козунак, 1 грейпфрут
Обяд - пилешко бутче, домат
Следобяд - праскова
Вечеря - свинска пържола на грил тиган, салата
Тренировка:
велоергометър - 10 минути
клек - 4х8 25кг
напади - 4х10 15кг
бедрено разгъване - 3х10 10кг
бедрено сгъване - 3х10 10кг
глутеус мост - 3х15
повдигане на крака от лег - 3х15
глутеус ритник - 3х15/вс.крак
лицеви опори - 1х10
велоергометър - 15 минути
Закуска - обичайната
Обяд - пилешко филе на грил, домат
Следобяд - морков, ябълка
Вечеря - свинска пържола, салата с карфиол, парче козунак
Тренировка: 40 минути велоергометър
И няколко снимки : не знам защо са настрани :(
Мнението беше редактирано от Margarita на 29.09.14 22:29.
30/09/14
Снощният козунак направо ми излезе през не знам къде - цял ден корема ми беше подут и неприятен :( Ама поне разбрах от какво се подувам.
Закуска - същата
Обяд - плодова салата
Следобяд - банан
Вечеря - сьомга на грил, салата(домат,краставица,чушка,карфиол), люта чушка
За днес
Закуска - същата
Обяд -риба тон, зелева салата с малко майонеза,банан
Вечеря - пилешко филе със зеленчуци, люта чушка
Мнението беше редактирано от Margarita на 01.10.14 22:18.
Не съм писала няколко дни, защото ми правиха доста болезнена процедура в четвъртък и не ми беше много до трениране, само вчера направих 45 минути велоергометър. Днес тренирах и ми се получи добра тренировка, но за сметка на това закуската ми не беше :) . Приключих 2-те седмици режим на хранене - резултата не е кой знае какъв, но пък аз го очаквах, защото през втората седмица не бях много стрикна, но в общи линии съм доволна.
Закуска - 4 бухти със сирене и мед
Обяд - диня
Вечеря - пилешки крилца, карфиол и брюкселско зеле, 2 с.л. хумус
Тренировка:
велоергометър -10 минути
добро утро - 3х10 15кг
напади - 4х10 15кг
сумо клек с пудовка - 3х10 7,5кг
бедрено разгъване -3х10 10кг
глутеус мост - 3х15
повдигане на крака от лег - 3х10
велоергометър -25 минути
06/10/14
Закуска - обичайната
Обяд - 3 рулца от шунка с пълнеж(меко сирене,маслини,кашкавал), карфиол и брюкселско зеле
Следобяд - 125гр.плодово кис.мляко, ябълка
Вечеря - телешка пържола, салата, халва(доста)
Имах голем апетит цял ден - все ми се ядеше нещо! Ама на вечеря с тая халва му отървах края - повече от половин кутийка(350гр) опатках! Мисля,че ПМС е виновен за цялата работа, ама ще трябва да не му обръщам внимание много-много :)
За днес
Закуска - обичайната(трябва да я сменя вече :) )
Обяд - 120гр.моцарела, 2 домата,1 лъжица спаначено песто
Следобяд - банан
Вечеря - пилешко филе с бамбук,зеленчуци и екзотични гъби, кафяви оризови спагети, 2 лъжици сусамово олио
Тренировка:
велоергометър - 10минути
военна преса - 4х6 15кг
разтваряне с дъмбели - 4х8 2кг
гребане с пудовка 7,5кг - 3х10/вс.ръка
търкаляне на колелце -3х8
суинг - 3х20 7,5кг
08/10/14
Закуска - 1 филия препечен хляб с по около 30гр. свинско филе и кашкавал
Обяд - от снощните спагети с филе, 125гр.плодово мляко
Вечеря - шкембе чорба, 1 филия препечен хляб, шепа грозде
09/10/14
Закуска – ½ чаша домашно мюсли, ½ чаша пр.мляко, 1лъжица ленено брашно
Обяд – телешка пържола, домат, ¼ авокадо
Следобяд- къпини и ягоди
Вечеря – около 180-200гр. пушена скумрия, салата от зеле,суров крем (банан,тахан,малко мляко), шоколад(доста!)
Цял следобяд в главата ми се блъскаха едни баници и тутманици, направо лигите ми как не потекоха! Вечерта пък едни шоколади почнаха да ми се ядат и да се залъжа за сладко, си направих от суровия крем – хем сладко, хем здравословно.Да ама не – изядох си го и нападнах и шоколада! Добре,че не броя калории – щеше да ме заболи главата.
10/10/14
Естествено днес ми е супер гадно на корема, ама нека ми – пуста лакомия такава! Ям Еспумизан като бонбонки ама файда никаква! Ще се върна към режима за няколко дни, че иначе ще страдам само Знам,че няма съвсем да ми спадне корема, защото съм и на лекарства в момента ,които също ме подуват.
Записах си час за акупунктура за след работа и се бъзиках с мъжа ми да питам дали няма някое специално място по тялото за лекуване от лакомия, че да ми бодне един сноп игли, та белким се излекувам от нея
Закуска – препечена филия, ½ грейпфрут
Обяд – плодова салата, няколко лъжици котидж
Вечеря – наденички на грил(купих ги от месаря ), шопска салата
Не знам дали ще има тренировка, защото не съм сигурна как ще съм след иглите.
Игличките оня ден бяха добре.Е, не е най-приятното изживяване на света, но не мога да кажа и, че беше гадно. Пък и китайките(2) ме проверяваха през 5 минути как съм :) В сряда ще ходя паки ми дадоха и някакви билкови хапчета за усилване на ефекта от процедурата.
Храната за вчера 11/10/14:
Закуска -препечена филийка,ябълка
Обяд - супа от свинско месце и заленчуци, малко парченце боровинков чийзкейк
Вечеря - крилца на фурна, печени тиквички с кисело мляко,2 лъжици хумус
За днес;
Закуска -2 парчета баница, чаша кефир
Обяд - 2 парчета сладкиш с малини,парченце шоколад :)
Вечеря- крилца, броколи,хумус
Тренировка:
велоергометър - 10минути
клек - 3х10 25кг
напади - 4х10 15кг
бг клек - 4х8/вс.крак
повдигане на крака от лег - 4х10
странична опора с 2,5кг пудовка - 2х10/вс.ръка
глутеус мост -3х15
повдигане на срещуположни ръка и крак от лег - 3х10
глутеус ритник - 4х10/вс.крак
Теглих се сутринта за статистиката: 200гр.нагоре от миналата седмица, което не ме притеснява особено:)
Не съм писала няколко дни, но нищо кой знае какво не съм пропуснала :) Официално почнахме вече втори месец бе цигари - и двамата се чувстваме супер, аз даже мисля и лепенките да отказвам :) Продължавам с акупунктурата,3 сеанса вече,но трябват поне 12 за някакъв ефект, така че още е рано да споделям впечатления.
Изглежда, че известно време ще съм си вкъщи, докато не си намеря друга работа, така че ще мога да тренирам и сутрин, както и направих днес.После ще дописвам храната:
Тренировка:
велоергометър - 10 минути
напади - 4х10 15кг
сумо клек -4х10 7.5кг
подскачане -около 3 минути(песента, която слушах, беше подходяща :) )
бг клек - 3х10/вс.крак
повдигане на крака от лег - 4х10
бедрено разгъване -3х10 12.5кг
бедрено сгъване -3х8 12,5кг
лицеви опори - 2х10
Закуска(след тренировката) - протеинов шейк с банан
Обяд - спаначен омлет с 2 яйца,домат
Вечеря - пангасиус,карфиолена салата,парче печена тиква
Мнението беше редактирано от Margarita на 17.10.14 21:37.