Yennefer's Diary

Прескочи до:

11.11.14
08:07

Тренировка вчера

Раменна преса зад врат смит - 4х8-9
Супер серии
Смит машина
Раменна преса пред врат - вертолет зад гърба - 3х10-11
Раменно разтваряне - задно рамо наклонен лег - 4х10-9
Бицепсово сгъване с лост - кофички на две пейки - 3х12-10
Концентрично сгъване - френско с лост - 3х10-9

30 мин пътека наклон

Храна - 100гр питка от оризово и царевично брашно, 300гр тиква,  200гр кафяв ориз, 750гр свинско контрафиле, 200гр конско +свинско, айсбер, домати, краставици

Вчера се олях с месото, много бях гладна и наблягах на мвръвка, но днес съм много добре, паднала ми адски много вода и ми се е свило тялото, супер се чувствам.. усещам, че експериментът ми отново върви към ДА за въглехидратите и белтъците и НЕ на схемите с мазнините, което е тъжно, предвид лешниковия тахан  :D

#daimashkolegikoitoznaqtchestradashotbigoreksia
#daimashzabavnikolegi
#dasiprosishboia :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 11.11.14 08:28.

Пф.. добре,че нямам такъв проблем с мазнините и аз и мога да си ям тахан спокойно ахах :Д

950 гр мръвка!!! И най-високи въглехидрати!

Ламя!

11.11.14
21:08

казано от veronique на 11.11.14, 18:51:

Ламя!

Марина е изяла половин кило кафяв ориз (сурово състояние) и 800гр пилешко филе, ама поне се нахранихме, от днес поразреждам :D
Ще завърша на 650гр месо някъде, както си е по план :)

Ама ти не си била гладна, че да се нахраниш, Блаж!
Храната ти е предостатъчна.

Защо те избива на такъв глад?
Задай си някакви въпроси, за да намерим причината.
Не ми харесва това :)

В смисъл, няма нищо лошо, а и в случая си направила най-доброто решение (да ядеш повече месо, вместо повече тахан, например), но би било хубаво да видим защо се стига до този глад.

12.11.14
03:59

казано от Блажка на 11.11.14, 21:08:

казано от veronique на 11.11.14, 18:51:

Ламя!

Марина е изяла половин кило кафяв ориз (сурово състояние) и 800гр пилешко филе, ама поне се нахранихме, от днес поразреждам :D
Ще завърша на 650гр месо някъде, както си е по план :)

А това къде е? Кога е било? Няма го в дневника....

12.11.14
08:21

Кое го няма?

Тренировка вчера

Дълъг гръбен, задно бедро, корем, кардио

Тяга - 90кг - 10, 10, 9,9
Екстензии + 15кг - 12,10,10,9
Сгъване за задно бедро едностранно - 3х10,12,15 на крак с промяна на тежестта
Тяга прави крака 50кг - 10, 10,9,10
Набиране +5кг - 3,3
Корем вис - 10,10,9,8
Корем машина - 30,25
Молитва извивки -27,20
Усуквания с лост - 3-4мин
30 мин ходене пътека наклон

Разтягане

Храна - 100гр оризово-царевична питка, 17 оризовки, 270гр тиква, 650гр конско-свинско месо, доза протеин Амикс, 1/2 протеинов бар, броколи, зелена салата, домат, краставица

След тея екстензии се чувствам все едно съм копала цял ден в градината, ама с всякка изминала тренировка все по-малко боли.

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.11.14 09:23.

12.11.14
08:45

казано от veronique на 11.11.14, 23:11:

Ама ти не си била гладна, че да се нахраниш, Блаж!
Храната ти е предостатъчна.

Защо те избива на такъв глад?
Задай си някакви въпроси, за да намерим причината.
Не ми харесва това :)

В смисъл, няма нищо лошо, а и в случая си направила най-доброто решение (да ядеш повече месо, вместо повече тахан, например), но би било хубаво да видим защо се стига до този глад.

Правя си един експеримент и ако се окажа права, поне ще сме напълно наясно с Росен от януари как да ям, за да чистя качествено, без да припадам от глад, да рева и да мразя хората. Ще ти споделя след като привърша с експеримента, писах му за моята идея и той се съгласи да опитаме.
Няма тахан, няма такива екстри - чист въглехидрат, месо, МЦТ и рибено масло. Червен картон за мазнините.
3 дни вече съм на експеримента и резултатът е... падане на всичката вода, и от лицето, повече енергия по време на тренировка, оттам по-качествена тренировка, без глад след тренировка ( което е редовното при мен), най-забележимо е в краката и корема лекото орелефяване.

Естествено, че ще работи :)

Казах ти мнението за MCT.. Росен се готвеше така за състезания, сигурно ти е казал.
Просто не виждам смисъл от 1 кг месо да изядеш :)

Айде, успех с експеримента и без изблици на непреодолим глад;) :*

12.11.14
10:08

Има смисъл, ако изпитваш глад, мазнините засищат, предните 2 дни не съм приела никакви различни от тези, които си има в месото. Днес ще включа МCT, защото съм на ниски въглехидрати, но само това, нищо друго странично. Таханът е прибран в гардероба, заедно със зехтина за още 11 дни със сигурност.

Ти ядеш мазнини, затова с 500гр се справяш, аз гледам да не надвишавам написаните въглехидрати, обаче без грам мазнина усещането е.. коренно различно и по-добре да ям белтък, отколкото да посегна към мазнината.
Има време да гладувам :)

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.11.14 10:09.

казано от Блажка на 12.11.14, 10:08:

...аз гледам да не надвишавам написаните въглехидрати, обаче без грам мазнина усещането е.. коренно различно...

Т.е. идеята е да караш почти само с единия източник на енергия (осигурявайки само санитарния минимум с МСТ и рибено масло)?

12.11.14
10:25

Аз пък вчера гледах световното по щанги, жените... Тъкмо “твоята” категория...Куга Рио, куга ? :D

12.11.14
10:26

казано от Кольо Пияндето на 12.11.14, 10:17:

казано от Блажка на 12.11.14, 10:08:

...аз гледам да не надвишавам написаните въглехидрати, обаче без грам мазнина усещането е.. коренно различно...

Т.е. идеята е да караш почти само с единия източник на енергия (осигурявайки само санитарния минимум с МСТ и рибено масло)?

Да, и ако ми дойде цикъла, когато трябва да ми дойде, значи съм в “Бинго” средата :D Триглицеридите са разкошна мазнина, бях на тях последните 3 седмици преди Бургас, чудя се защо изобщо се отказах от тая схема.
А, да, сещам се - защото бях озверяла за фъстъчени масло! Последствие и за лешников тахан.

Всеки оргазнизъм е различен, досега съм правила 3 опита да балансирам мазнините с другата ми храна - всеки безуспешен. В момента, в който ги огранича до как му казваш - санитарния минимум.. почвам да махам вода, да ми се увеличава енергията, да ставам без проблем сутрин, да ми се орелефява тялото, изобщо чувствам се супермен. Но ми е интересно как ще се отрази на цикъла, то е ясно, че съм куче и мога да стискам зъби :D

12.11.14
10:27

казано от James Hinks на 12.11.14, 10:25:

Аз пък вчера гледах световното по щанги, жените... Тъкмо “твоята” категория...Куга Рио, куга ? :D

Как бе, моята категория са в петък, Милка е там и мая Манеза :D КУгато някой треньор ме вземе да ме тренира, как кУга, щанги сам не можеш да тренираш :)

12.11.14
10:31

Е, ти си сменяш категориите като гащи, де да знам сега в коя си се прицелила, та реших, че тия по-лекичките са твоята категория :) Ако е горната не ми се мисли, те вчера изхвърляха 100+ и изтласкваха 120+...

12.11.14
10:50

казано от James Hinks на 12.11.14, 10:31:

Е, ти си сменяш категориите като гащи, де да знам сега в коя си се прицелила, та реших, че тия по-лекичките са твоята категория :) Ако е горната не ми се мисли, те вчера изхвърляха 100+ и изтласкваха 120+...

Да, гледах.. положението е страшно, Демир ще вдига в Б група,.. в категорията на Марков са 60 човека, дано да хване поне той медал, защото при Милка в 69 конкуренцията отново е убийствена, предполагам, че ще се подобрят рекордите на Оксана Сливенко и ще има над 120 изхвърляне и над 147 тласкане..

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.11.14 10:56.

Много са надъхващи.

Вчера тренирах на фона на щангите. Толкова красиви движения (не всички де, но повечето го правят с лекота).
И така ти връща емоциите от състезания, че не е истина.

Не се знае какво ще стане.
Може Блага, като покори върховете в културизма, да иде малко да поразцъка щанги :Д

ПП: ям 500 гр месо, около 60 гр мазнини (в някои дни с тахан стават повече, но скоро таханът свършва, да му се не знаае!), 90-100-110 г въглехидрати

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 12.11.14 10:59.

12.11.14
11:12

казано от veronique на 12.11.14, 10:57:

Може Блага, като покори върховете в културизма, да иде малко да поразцъка щанги :Д

Може разбира се. Както и Нобеловата награда за литература да и дадат :D
Не знам колко е красиво, ама една тайландка имаше и като даваха близки планове...(puke) Мустаци, косми... Не, че останалите не са и те такива.

12.11.14
11:16

казано от Блажка на 12.11.14, 10:27:

щанги сам не можеш да тренираш :)

Сигурно е, че сам/сама може да тренираш щанги, ами не може без химия :)
p.s. Яко спам и наливане, нали това те кефи :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 12.11.14 11:17.

Ааа, Сашо, имах предвид самите движения, че са красиви. Близък план хич не коментирам :D

Искам да забранят химията със закон и само по медицински нужди да се ползва. И без възможност за допускане на други (спортни) случаи.
Тогава ще ликувам с цялото си сърце :D

12.11.14
11:31

Те и наркотиците са забранени и наказуеми, но иди виж в тоалетните по баровете какво се случва :) Не мисля, че нещо ще помогне. Пък и никой няма да се кефи на културисти с по 45 ръка или на 100 метра за 11 секунди на финала на Олимпиада, или на 150 изтласкване до 105 кг категория мъже вдигане на тежести.
Знам аз, че техниката имаше предвид, просто като дадоха тайландката и малкия вика “Това е батко, не е кака” :D А иди му обяснявай на детето, че гледа жени... То пак по-добре де, щото миналото световно викаше на ония мега дебелите китайки “Я, баба дига щанги” ;)

12.11.14
11:41

казано от James Hinks на 12.11.14, 11:16:

казано от Блажка на 12.11.14, 10:27:

щанги сам не можеш да тренираш :)

Сигурно е, че сам/сама може да тренираш щанги, ами не може без химия :)
p.s. Яко спам и наливане, нали това те кефи :D

Те в бадминтона ги хващат с химия... какво говорим за щанги и лека атлетика. Всички взимат от 1 до 80-о място.
Лошото е, че тук в Бг никой не иска да дава парите, които трябва да се дадат, за да се покриват нещата..
Мое мнение, отделно на страна схемата - за едни има, за други няма. Така че си свиркам, коя съм аз да се боря със системата?!

Да се върнем към храната, водата, добавките, хармонията, естетиката, здравето :))))....
Забиваме в тема с неща, които МРАЗЯ!

Да ги забранят! За всички! Без скрити и покрити работи!
Спорт без стероиди!
Човешки постижения!

12.11.14
11:52

Без стероиди, но с пептиди и еритропоетин ;) Стават нещата :)

Без пептиди!
Без инсулино-подобни фактори!
Без кръвен допинг!

Чисто! Реално!

12.11.14
11:55

Аз съм за пептидните хормони :D :P

12.11.14
11:59

казано от veronique на 12.11.14, 11:53:

Без пептиди!
Без инсулино-подобни фактори!
Без кръвен допинг!

Верче, с тези лозунги рискуваш семейни кавги :D

казано от Блажка на 12.11.14, 11:55:

Аз съм за пептидните хормони :D :P

Не се притеснявай, ще им дойде времето. Като те налегне диабета след някоя година ще ти изпишат инсулин. За съжаление за растежен ти е късно. Най-много някаква акромегалия да си докараш :)

Няма да има семейни кавги, защото той от две години е спрял и е на същото мнение. И Блага знае това!

Сменяме темата, а аз се оттеглям на басейна :)

Хубав ден желая!
Хубава храна и адекватни тренировки! :)

12.11.14
12:07

Браво, разумно решение е взел :)
Недей, студено е, дай тука да върви спама :D

12.11.14
12:18

казано от veronique на 12.11.14, 11:24:

Искам да забранят химията със закон и само по медицински нужди да се ползва.

Че тя е забранена. В САЩ даже те вкарват в затвора за това.

Аз пък съм за легализирането им в спорта. Така всички ще ползват без притеснения, никой няма да се крие и да си рискува здравето, като купува ментета на черно. И лъжите как всички тренират натурално и са чисти като сълза ще спрат.

12.11.14
12:24

казано от Петко К на 12.11.14, 12:18:

казано от veronique на 12.11.14, 11:24:

Искам да забранят химията със закон и само по медицински нужди да се ползва.

Че тя е забранена. В САЩ даже те вкарват в затвора за това.

Даже е по-лошо да те хванат със стероиди, отколкото ако те хванат с дрога.

казано от Петко К на 12.11.14, 12:18:

Аз пък съм за легализирането им в спорта. Така всички ще ползват без притеснения, никой няма да се крие и да си рискува здравето, като купува ментета на черно. И лъжите как всички тренират натурално и са чисти като сълза ще спрат.

И аз съм за. И без това WADA хваща само неплатилите или по поръчка на някоя голяма компания за спортна екипировка, или национална федерация с много пари и позиции и амбиции за медали.

12.11.14
22:24

Сигурно е, че сам/сама може да тренираш щанги, ами не може без химия

Същото, на 180 градуса.

Инак жените до 53кг - 232, 218, 214. 58кг - 235, 232, 231. До 58кг очаквах повече. Демир Демирев е 10ти в кат. до 77кг. Владимир Урумов 7ми в кат. до 62кг (след като 3ма отпаднаха, единия от които ЕШ за 2014 Ивайло Филев). Асен Мурадов 17ти до 56кг. Тия високи спортни резултати предполагам на база подобни разсъждения са постигнати.

Мнението беше редактирано от aleks на 12.11.14 22:34.

13.11.14
08:21

казано от aleks на 12.11.14, 22:24:

Същото, на 180 градуса.

Инак жените до 53кг - 232, 218, 214. 58кг - 235, 232, 231. До 58кг очаквах повече. Демир Демирев е 10ти в кат. до 77кг. Владимир Урумов 7ми в кат. до 62кг (след като 3ма отпаднаха, единия от които ЕШ за 2014 Ивайло Филев). Асен Мурадов 17ти до 56кг. Тия високи спортни резултати предполагам на база подобни разсъждения са постигнати.

\

Алекс, за съжаление в професионалният спорт войната винаги е била: Кой ще го хванат и кой не.
Риск печели, риск губи т.н.

Ти да предположим на чисто си постигнал 102/130, кат.77 ( г/д толкова беше вдигнал на Републиканското, поправи ме, ако греша), но КОЛКО още години ти трябват да вдигнеш 150/190, колкото е вдигал в 12 клас моя приятел Денис Любенов в категория до 77кг и този резултат му стигна, за да стане 7-и тогава на европейското.
Демир вдигна 150-185 и повярвай ми напъва се кучето, виждахме се всяка седмица преди да заминат.. обаче... НЯМА КАК да искат повече от нашите щангисти, при положение, че не им осигуряват същия да го наречем ‘стандарт’ на тренировъчни методики.
Да кажем в началото бат Иван изглеждаше огрижен, сега знае, че даваме ВСИЧКО, което може да се даде на този етап и при дадените условия.

13.11.14
08:24

Тренировка вчера

Квадрицепс, прасци, кардио

Клек билдърскки 40кг - 25,25,25,25
Преден клек на смит машина - 20, +10-16,16
Лег преса на един крак - 3х15 на крак, 2х50 с два крака много тесен разкрач
Бедрено разгъване - 4х20,18,18,20,10 ( последната серия на изометричен принцип)
Прасци - 3х10х70кг, 3-4 сериии до гръмване собствено тегло
30 мин степер

Разтягане

Храна - 80гр оризово-царевична питка, 370гр тиква, 50гр царевица, 600гр конско-свинско, 100гр пилешко, доза протеин Амикс, 20гр стафиди след трен, броколи, айсберг, домат

Ана Йордален.. винаги последна и винаги красива, мисля, че в момента е гадже на Милко Токола и вече не вдига.

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.11.14 12:14.

13.11.14
10:00

Ти да предположим на чисто си постигнал 102/130, кат.77 ( г/д толкова беше вдигнал на Републиканското, поправи ме, ако греша), но КОЛКО още години ти трябват да вдигнеш 150/190

Няма какво да предполагаш, само глупав човек с 7-8 часа тренировки седмично би се стимулирал, отделно че още тренирам основно над техниката си и т.н. все неща, които на много хора не са им понятни. За 150/190, мисля че два живота ще ми стигнат - настоящия и следващ, в който да стана щангист.

вдигал в 12 клас моя приятел Денис Любенов в категория до 77кг и този резултат му стигна, за да стане 7-и тогава на европейското.

А след 1, 2, 3 години колко е вдигал. Нали си комуникирала с Иван Абаджиев - “ако не се развиваш, то изоставаш”.

Да кажем в началото бат Иван изглеждаше огрижен, сега знае, че даваме ВСИЧКО, което може да се даде на този етап и при дадените условия.

Наистина тъжно...

13.11.14
10:46

Сега не вдига вече от 2 години и половина, защото не му помогнаха финансово да оправи травмата в китката, която получи. Имал е и 200 тласкане на тренировка, добър тласкач е. Бог от гърди, както му казват :D
Но това е положението в България, освен това, за да вдига след като завърши училище в Пловдив, трябва да живее в Пловдив, за да има достъп до залата, което означава - да плаща квартира или да му се даде общежитие, все неща, които изглеждат лесно осъществими за един надежден състезател. Но не и в България.
Нито клубът му, нито федерацията може ( тук да се разбира ИСКА) да отдели пари за това. Вариантът беше той да работи и тренира, за да се издържа. Какво може да работи един щангист? - барман, охрана ( свъразано с нощни смени и неспан) или строител, общ работник, хамалин (свързано с изморяване на тялото).
Оттук-нататък е ясно - край с щангите.

13.11.14
11:01

Ето резюме..

13.11.14
12:31

казано от aleks на 12.11.14, 22:24:

Същото, на 180 градуса.

Същото друг път ;)

Тия резултати са резултат от финансовото състояние. Федерация и клубове с достатъчно пари ще направят чудеса.

14.11.14
08:25

Тренировка вчера

Гърди-гръб

Набиране успоред хват към гърди - 3х4
Супер серии
Дъмбели наклонен лег 2х18- горен скрипец 60кг - 4х11-8 ( последната серия на скрипеца на изометричен принцип)
Лег 50кг - гребане 60-50кг - 3х10
Едностранно гребане с дъмбел - 3х8х22кг
Обратен лег с дъмбели 2х14кг - долен скрипец 50кг - 3х10
Машина кофички - чукчета за плътност - 30кг - 3х10
Пулдаун 40кг - 3х15

20 мин пътека наклон

Храна - 5 оризовки, 200гр царевица, 250гр свинско-конско, 400гр пилешко, 1/2 протеинов бар, брюкселско зеле, айсберг, домат, 30ml MCT

Имам малко ръце вече YES (happy Blajka)

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.11.14 08:25.

14.11.14
09:24

казано от Блажка на 13.11.14, 10:46:

Сега не вдига вече от 2 години и половина, защото не му помогнаха финансово да оправи травмата в китката, която получи. Имал е и 200 тласкане на тренировка, добър тласкач е. Бог от гърди, както му казват :D
Но това е положението в България, освен това, за да вдига след като завърши училище в Пловдив, трябва да живее в Пловдив, за да има достъп до залата, което означава - да плаща квартира или да му се даде общежитие, все неща, които изглеждат лесно осъществими за един надежден състезател. Но не и в България.
Нито клубът му, нито федерацията може ( тук да се разбира ИСКА) да отдели пари за това. Вариантът беше той да работи и тренира, за да се издържа. Какво може да работи един щангист? - барман, охрана ( свъразано с нощни смени и неспан) или строител, общ работник, хамалин (свързано с изморяване на тялото).
Оттук-нататък е ясно - край с щангите.

Няма как да стане това, наистина има легенди разни и изключения, НО това да работиш еди какво си и да си в залата по два пъти на ден, да възстановяваш, да надграждаш е почти невъзможно, НЕ и за резултати за тройка на такова първенство.
Тъжната истина...
Професионалния спорт си е за професионалисти и си е everyday job.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1