Yennefer's Diary

Прескочи до:

07.01.15
13:24

казано от Тедо Димитров на 07.01.15, 13:16:

А за екипировката - ако можеш да си я позволиш защо не? Аз се кефя да клякам със щангети за 300 лева, а не със платненки за 5. Все едно да мога да си позволя кола Мазерати, а в същото време да си купя Трабант...

Тедо, тоя разговор за екипировката сме го водили. Аз мога да си позволя щангетки за 300 лв, блузка за 100 и къси гащи за още толкова, но не искам. Тренирам си със старите маратонки, размъкнатите тениски и провисналия анцунг и ми е кеф. Ако някой ме оценява по облеклото, значи ценностната му система е несъвместима с моята и изобщо не ми дреме за какъв ще ме помисли.
А за терзанията на Блага в залата не знам какво да кажа - ще си дойдат нещата по местата. Етикетът по залите е тромав, но може да се променя при достатъчно натиск, особено ако поопознаеш физиономиите, с които тренираш по едно и също време. :)

07.01.15
13:25

На тая кълка лежа аз, Боби, да свикнат с мен :D

Моят пример няма връзка с твоя относно газенето на хората.
Яката и дизайнерска екипировка не ми дава повече правомощия от теб в тая зала, нито да карам по-хубава кола от твоята. Просто мога да имам по-хубаво и не се стискам да си го взема. :)

казано от Boby_ на 07.01.15, 13:24:

А за екипировката - ако можеш да си я позволиш защо не? Аз се кефя да клякам със щангети за 300 лева, а не със платненки за 5. Все едно да мога да си позволя кола Мазерати, а в същото време да си купя Трабант...

Тедо, тоя разговор за екипировката сме го водили. Аз мога да си позволя щангетки за 300 лв, блузка за 100 и къси гащи за още толкова, но не искам. Тренирам си със старите маратонки, размъкнатите тениски и провисналия анцунг и ми е кеф. Ако някой ме оценява по облеклото, значи ценностната му система е несъвместима с моята и изобщо не ми дреме за какъв ще ме помисли.
А за терзанията на Блага в залата не знам какво да кажа - ще си дойдат нещата по местата. Етикетът по залите е тромав, но може да се променя при достатъчно натиск, особено ако поопознаеш физиономиите, с които тренираш по едно и също време. :)

Това казвам и аз - екипировката се носи, за да ти е кеф на теб, и ти да се чувстваш добре. :)
Ако ти е все тая - ти е все тая. :)
На мен ми харесва да нося яки неща, и затова и се харча за тях.

07.01.15
14:00

Има нещо много хубаво в залата и това е безплатната сауна :D Още тази неделя мисля да се възползвам :)

07.01.15
15:02

Аз се кефя да клякам със щангети за 300 лева, а не със платненки за 5. Все едно да мога да си позволя кола Мазерати, а в същото време да си купя Трабант...

Относно скъпата екипировка - тъпо е да си купиш щангети за 300 лв, ако не знаеш какво е преден клек, а задният ти е 60 кг. Е тва му е тъпото на цялата работа, а.к.а. ламери (да си хейтна аз така, да ми е кеф!).

Същото е тати P. Diddy да ти вземе за 16-тия рожден ден Range Rover и BMW. Пак си оставаш сополанко. Пак ламер.

Дейба, държат ме кафетата :D

Мнението беше редактирано от Витан на 07.01.15 15:38.

07.01.15
15:06

Имам щангетки (не са за 300 лева де) и пак клякам с гуменки за 5 лева. Имам и гъзарски рашгарди и тн. но на фитнес ходя със старите тениски за по 2 лева

07.01.15
15:52

За 300 лв колко деца сираци могат да се нахранят... ама хората, които могат да си го позволят, не се сещат. Добре, че сме тези, които не можем :)

08.01.15
09:12

Тренировка 2 вчера

Рамо изолирано, задно бедро, кардио

Раменни преси седеж дъмбели - 3х10
Раменно разтваряне встрани опора пейка - раменно разтваряне обратен наклон (едностранно) - 3х10-11
Изнасяне на два диска назад - 3х10
Машина задно бедро - 3х10/11 на крак ( едностранно)
Тяга прави крака с дъмбели - 3х10
20 мин пътека наклон

Разтягане до шпагат, дишане

Тренировка 1 днес - 40 мин пътека наклон
Усуквания с пръчка - 2 мин

Тренировка 2 - глутеус, кардио

Храна - 1 суитли или смутли :D някакъв измислен плод е това, 10гр стафиди, 2 цели яйца, 450 гр пилешко филе, 450гр грах, айсберг, 30гр ядки преди лягане

Плодът е суиити, вид грейпфрут :)

08.01.15
09:19

казано от Вероника Налбатска на 08.01.15, 09:14:

Плодът е суиити, вид грейпфрут :)

Да ти кажа не съм впечатлена :D Няма толкова сок като грейпфрута.

Мила

08.01.15
09:24

На мен ми прави впечатление храната. :)

08.01.15
09:39

казано от Мила на 08.01.15, 09:24:

На мен ми прави впечатление храната. :)

Какво и е :D

Мила

08.01.15
09:43

Малко е :D

08.01.15
09:45

Вярно е!!! :D Вчера заспах в автобуса след втората тренировка, исках някакси да се пренеса в леглото, но уви.. (dull)
Проблемът при мен е, че когато ям въглехидрати за сметка на мазнини, много огладнявам, инсулинът ми откача, вчера даже писах на Росен, че мога да изям неизвестно, но огромно количество оризовки ( всички оризовки на света :D ).

Мнението беше редактирано от Блажка на 08.01.15 09:47.

Sweety (Суити) е смесица между помело и бял грейпфрут.
Този, който се намира на нашия пазар, е израелски.
Росен заради това не го хареса :)))
На мен на вкус ми допадна, но не ме изкефи, че има дебела кора и ядливата част е малко...

Блаж... гладна ли си много? :)

08.01.15
10:00

Не, определено не съм гладна, проблемът идва оттам, че имам 16 седмици, а аз се юрнах все едно имам 8, така и се чувствам, нужна ми е адаптация, предполагам до 20 дни вече ще съм в час и няма да го преживявам толкова трудно това двуразово трениране.
Не, че сега ми е кой знае колко трудно, мозъкът ми е буден, но тялото издава багажа. Много странно, тренира ми се, имам адски много енергия, говори ми се, така де, контактна съм, но в един момент просто затворя ли си очите ( като вчера в автобуса) и заспивам.

09.01.15
08:31

Тренировка 2 вчера

Клек смит машина широк разкрач - 4 серии по 15-20
Хип тръстър на машина за бедрено сгъване - 4 до отказ ( 12-15)
Глутеус екстензии +15кг - аддуктор акцент дупе - 3х12/20
Ритници на машина - 3 до отказ 10-12

20 мин степер

Разтягане

Тренировка 1 днес

30 мин пътека наклон
Коремни преси вис  - 3х10-8
Коремни на машина 1 в сс с коремни на машина 2 ( разликата е, че едната удря първи ред плочки, другата 2-и ) :D - 3 до отказ - 15/20
Коремни на наклонен лег с припомпване - 2х20
Усуквания на машина без тежест около 2 мин

Тренировка 2 ще е кардио 30 мин + шутове и разтяганещ

Храна - 1 грейпфрут, 2 жълтъка, 5 белтъка, 50гр ядки (разпределени сутрин и вечер), 550гр пилешко, броколи, айсберг, лилаво зеле, 20гр фъстъчено масло преди лягане, 1 с.л. шарлан

Вчера добавям - 1с.л. шарлан, 15гр тахан с 1/2 протеин преди лягане

: (((((((((((((((((((((((((((((((((((( KAK!

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.01.15 09:18.

С доста повече години тренировки и с доста повече витамини :)

09.01.15
10:15

Дейба и витаминАтА...

Между другото да споделя, че схемата на Мусов за това да не ми се прияжда сладко отново работи много добре - а именно мазнината преди лягане ♥

09.01.15
12:13

И аз между другото да споделя,че Блажка е по-здрава станала и от мен...В залата вече не ме гледат,както преди. :(

09.01.15
13:18

казано от The Reem на 09.01.15, 12:13:

И аз между другото да споделя,че Блажка е по-здрава станала и от мен...В залата вече не ме гледат,както преди. :(

Това изобщо не е вярно :D Гледаха ни и двамата, защото бяхме много здрави и красиви едновременно и тренирахме заедно! :P
Завиждаха ни : ))))))))))))))

И ти недей да говориш така, че имаш по-здрави ръце от повечето културисти, които познавам... (speechless)

Ето защо се радвам, че не тренирам заедно с нея. Не обичам да има по-яки жени от мен. Не само по време на моята тренировка, а в целия фитнес :D :D

10.01.15
18:56

Днес бях при Росен, усмихваше се, това е добре, когато ми написа новият режим също се усмихваше... след като аз имах време да го осмисля - спрях да се усмихвам, но ще се справя, купих си 10кг зеле и айсберг, броколи, карфиол и така :D

Стандартната тренировка за рамо и ръце, след това 30 мин ходене на пътека под налклон.

Една треньорка от JK ми помогна да направя няколко лицеви опори на една ръка, то било супер лесно :D стига някой да ти покаже техниката, тя се е състезавала в категорията fitness, шпагат правих и начални повдигания на ръце с разтворени крака. Показа ми и един номер, където ще го направя 100% още малко като олекна, а именно да си вдигна тялото, като лакътят ми поддържа хълбока. Баси манията е това, зарибих се!

Получих банския от Катка с истинка нейна снимка и пожелание ♥ Страхотна е, а банският е неописуемооооо красив и истински.
Не знам как се удържах да не спя с него...

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.01.15 19:03.

Блажуна, освен, че си разширила значително гърба и си качила маса в раменете, също така много хубаво си обработила масата на краката.
Поне на мен адски ми харесва бедрото ти в профил, и особено тази поза, приличаща на “щъркел на един крак” :) - хубаво очертание между предно, задно бедро и глутеус.
Нямам търпение да те видя изчистена.
Сигурна съм, че ти направо гориш от желание и точно поради тази причина ще издържиш режима :) Пък и, докато можеш да ядеш мега големите салати, всичко ще е чук.
С теб съм.
Банският ти отива много :) Когато се намажеш с боя, ще е още по-хубаво съчетанието между кожата и текстила.

:*

10.01.15
20:19

Благодаря, и аз виждам, че имам подобрения, направих си сравнения със снимките от лятото, така изглеждах в началото на 5-тата седмица, значи сега имам още 15, да съм жива и здрава, ще стане доста интересно.
Благодаря, Рони, благодаря много за всичко :*

10.01.15
20:37

Блаж, яка си, мамка му!

10.01.15
21:05

Благодаря, яка съм, да, имам маса... нека да я видим :)

казано от cocobutt на 07.01.15, 15:52:

За 300 лв колко деца сираци могат да се нахранят... ама хората, които могат да си го позволят, не се сещат. Добре, че сме тези, които не можем :)

Това не е точно така.
Никой не е длъжен да спасява нечии живот или съдба. Понякога го правим, понякога не. Всеки от нас е помагал, всеки от нас е отказвал помощ.
А хората, които могат да си го позволят, помагат в много голям мащаб - пример са милиардерите и Billionaire Pledge-а.
Но и моите виждания за помощ като цяло са странни. За мен дадеш храна на някой, или да дадеш дрехи и т.н., не е особено значителна помощ. Голямата помощ е да помогнеш на този човек завинаги да се махне от това положение и да тръгне по един друг път.
Един много успял човек е казал, че даването на помощ просто удължава бедността. Всъщност хората трябва да бъдат образовани как да се махнат от тяхното положение. Което е около 100 пъти по-трудно. В Благоевград съм се сблъсквал много често с това и е невероятно трудно да промениш съзнанието на този човек.

Тогава дай 300лв, за да помогнеш на даден човек да си стъпи на краката...колкото и да е скъп живота в България, с 300лв много неща могат да се направят. Останалото е доста слаб опит да извиниш това, че си дал 300лв за ненужно модерни обувчици ;)

казано от Херцог Трън на 10.01.15, 22:20:

Тогава дай 300лв, за да помогнеш на даден човек да си стъпи на краката...колкото и да е скъп живота в България, с 300лв много неща могат да се направят.

Моето лично щастие и удовлетворение е най-важното нещо на този свят. Ако трябва да избирам между мен или друг - бих избрал себе си. Възможно е да съм много грешен във възприятията си, но на този етап така го усещам.
Също така, аз съм избрал път, който може да ми позволи да помагам на много повече хора с много повече от 300 лева. :)
И в същото време да си имам щангети за 300 лева.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 10.01.15 23:07.

11.01.15
08:42

Там е проблемът, че хората не можем да се научим да се радваме на чуждото щастие и то да е причина за нашето собствено. В по-голямата си част. За щастие познавам такива хора и се радвам, че имам възможност да се уча от тях. Това не са възприятия - възприятието е как виждаш  усещаш средата около теб. За тези неща се иска да дадеш отвътре навън. Щом не го чувстваш, няма как - в което няма нищо лошо. По-добре така, отколкото да даваш насила.
Нали съвсем скоро обсъждахме икономиката, планетата и т.н. Нещата с егоизъм няма да се оправят. То е като храненето - искаш да си здрав, да ядеш здравословно и да не мислиш за боклучава храна. Как да стане? Като я замениш с качествена и питателна. С времето вкусът ще ти се оправи, вафлите няма да са ти вкусни - ще имат вкус на химия. Но трябва да си твърдо убеден. Ако се колебаеш и си кажеш - бе да, така ще откарам една година, докато стана нацепен/а, а пък догодина пак ще си плюскам торти... Твърде зле! Стига уроци и философстване, че няма смисъл. Нито аз ще те убедя в нещо, нито ти мен. Както казва майка ми - един човек като му дойде времето, ще узрее и ще капне сам :)

11.01.15
08:48

Тогава дай 300лв, за да помогнеш на даден човек да си стъпи на краката...колкото и да е скъп живота в България, с 300лв много неща могат да се направят. Останалото е доста слаб опит да извиниш това, че си дал 300лв за ненужно модерни обувчици ;)

Това е криворазбраната ни благотворителност и съпричастност - все да се опитват да те накарат да се почувстваш виновен затова че можеш да си позволиш неща, а други нямат това щастие. В следствие се започва едно пускане не смс-и за неизвестни каузи с пари, които отиват незнайно къде, само за да си изтриеш съвестта, че си помогнал на хора, които дори не познаваш и никога няма да видиш, и си “добър човек”.
Кой може да прецени дали са нужно или ненужно модерни - това са съвсем субективни неща. За Теодор може би са просто “удобни за тренировка обувки”. Както писа и той по-горе, важното е човек да се чувства удовлетворен. Ако не, той не е в състояние да помага на абсолютно никого.
Когато работех на кораби, при всичките ни тренировки за безопасност, това беше първото и основно правило: в случай на опасност или бедствие, ПЪРВО се уверяваш че твоят живот и здраве са в безопасност имаш кислород, вода, дрехи, храна, за да можеш да започнеш да помагаш и на други. Остави ги тези драми в стил холивуд, че отиваш гол и бос да спасяваш света.

11.01.15
08:52

А какво ще кажеш за примера, който даваш? Ако подадеш ръка на свестен човек, дали няма да го вдъхновиш и той след време да направи жеста за някой друг? Явно тези неща вече са загубили смисъла си и всичко опира до прекия резултат, а отношенията между хората липсват в цялата работа. Тогава защо отстъпваме седалки на пенсионерите в рейса? Защо пускаме майка с дете в супермаркета пред нас на опашката? Защо ако някой си изпусне нещо на улицата, му помагаме да си го събере... Бах мама му, с криви разбирания съм станала :)

11.01.15
09:00

Започваш една различна тема. Това, че ставаме, за да отстъпим място в автобуса на пенсионерите е довело до това, че последните са го възприели не като признака на добро възпитание а като тяхно законно право; и въпреки че са свободни по цял ден, решават да отидат на пазар точно когато всички ученици и студенти отиват на училище и да настояват за местата си. Поне такова наблюдение имах във Варна.
Това, че отстъпваш ред на майки с деца води до това, че съм чакала с часове пред лекарски кабинет, където всяка майка с дете, която дойде след мен е с предимство и заема моят ред...при положение че аз ходя на работа, това не ме устройва много.
Съжалявам, може да звучи грубо, но за мен нещата стоят така. Не ме разбирай погрешно, не съм невъзпитан идиот, ама всяко нещо си има граници, както казах и другаде, не е добре да се действа по навик.

11.01.15
09:08

Марги, това, което посочвам като аргумент, е това, което виждам като смисъл за така наречената благотворителност. От там нататък - нейният адресат има правото да я възприеме по своя си начин, което пак ще зависи от неговия светоглед. И разбира се - не става въпрос за това да се раздаваш постоянно заради самото раздаване. Аз също не възприемам себе си като фондация, нито пък съм склонна да толерирам човешката  наглост, защото, колкото и да не искам - тя си е факт. Искам да кажа, че това, което посяваме у другите, е това, което е пуснало корен у нас самите. И с това завършвам участието си тук, защото мисля, че е повече от достатъчно и нямам желание да се възприема като нравоучителство.

11.01.15
11:58

Харесвам :) Много добре изглеждат бедрата. Абе ... личи си, че си културист, а не щангист.
Значи банският е ок, сега остава да се изрусиш :D

Интересна дискусия.
Интересно ми е да разбера каква е дефиницята за егоист. Както и да разбера колко семейства изхранвате, на колко хора помагате дневно, колко съдби сте променили и т.н, кога за последно сте лишили себе си от нещо, което много искате, за да го дадете на някой друг.  Аз мога да кажа за аз съм променил абсолютно нищо, което смятам за стойностно и значимо.
Факт е, че едни от най-големите филантропи са хора с много пари, а като цяло хората със скромни средства са много по-внимателни с помощта си, просто защото не могат.
Както един мой ментор казва - Be selfish so you can be generous. И той е променил толкова много съдби, колкото ние заедно не сме успели да докоснем.
И е грешна представа да се мисли, че моят успех/щастие означава нещастие/провал за друг. Life’s not a zero-sum game. :)

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 11.01.15 15:13.

казано от Маргарита Манева на 11.01.15, 08:48:

Това е криворазбраната ни благотворителност и съпричастност - все да се опитват да те накарат да се почувстваш виновен затова че можеш да си позволиш неща, а други нямат това щастие. В следствие се започва едно пускане не смс-и за неизвестни каузи с пари, които отиват незнайно къде, само за да си изтриеш съвестта, че си помогнал на хора, които дори не познаваш и никога няма да видиш, и си “добър човек”.
Кой може да прецени дали са нужно или ненужно модерни - това са съвсем субективни неща. За Теодор може би са просто “удобни за тренировка обувки”. Както писа и той по-горе, важното е човек да се чувства удовлетворен. Ако не, той не е в състояние да помага на абсолютно никого.
Когато работех на кораби, при всичките ни тренировки за безопасност, това беше първото и основно правило: в случай на опасност или бедствие, ПЪРВО се уверяваш че твоят живот и здраве са в безопасност имаш кислород, вода, дрехи, храна, за да можеш да започнеш да помагаш и на други. Остави ги тези драми в стил холивуд, че отиваш гол и бос да спасяваш света.

Пускане на смс-и за неизвестни каузи с пари? :) Не ти пожелавам да ти се наложи да си “неизвестна кауза с пари”. Човек никога не знае какво може да му се случи. И да, помагал съм, не за да се почувствам “добър човек”, а защото съм го сметнал за правилно.

И мога да преценя дали са ненужно модерни. Клякал съм и с щангети, клякал съм и бос, а сега клякам с обувки, които са за футбол, а от известно време са и с леко разпрана подметка - сигурен съм, че нито едни от трите не клякат вместо мен. И клякането с щангети за 100 и за 300лв е едно и също ;) Както имаше една приказка - “От студ умри, гъзар бъди!”.

Колкото до спасяването на света, иде ми да се включа с един много конкретен пример, но няма да е коректно спрямо други хора, така че ще го запазя за себе си.

А иначе, сигурен съм, че ако вместо 300лв за щангети, дадеш 300лв за дете, което с нищо не е виновно, че е сирак, 100% ще застрашиш здравето, безапосността, кислорода, водата и т.н., които ползваш.

Бай ни Петко Славейков е бил прав, мама му стара :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1