Тренировка четвъртъ в Аргус ММА Казанлък
Разгрявка
Кондиции със собствено тегло
Граплинг техника - измъквания, събаряния и т.н.
Петък = кондиция 4 кръга без почивка
Колелце корем - 20
Гребане лост 20кг - 10
Обръщане - 15/20
Клек гърди - 20
Пуш преса - 15/20
Избутване на дъмбели по 6кг от лег в/у топка за пилатес
Коремни преси къси - 30-40
Ляв прав -десен прав с гиричики по 1кг - 30 повторения (в следващия кръг сменям ляво кроше-дясно, 3-и кръг ляв десен ъпъркът 4 - квото реша)
Скок на въже - 100
Трицепсово разгъване - 15
Бицепсово сгъване с 2 дъмбела - 12
И после 2 дни не съм тренирала, не че не можеше да направя една кондиция събота, ама направо си ме мързеше, а и се тея найлони по мен, днес ще си тренирам нормално, ама надали ще се въргалям по земята.
Филип, татуирам се в Стара Загова при Виктор Димов, избрала съм го по ред причини:
1. Познавам го от 18 години, правил е почти всичко по тялото ми.
2. Много толерантен и спокоен човек ( мен не ме боли, но съм го виждала в ситуации какво търпение показва)
3. Работи изключително чисто и прецизно.
4. Дава ми да пия бира и да ходя да си пикая през 20 мин 😄 😄 😄
Положението е: Open yourself for Kaos ...
Мнението беше редактирано от Блажка на 28.05.18 09:22.
Тренировка вчера
Разгрявка
Кондиция 6 кръга 30 секунди почивка м/у кръговете
3:30 мин е един кръг
Бой сянка с гирички, като си преценям кога да ги хвърля и да правя 20 суинга с 16ка пудовка
Целта е да направя 2х20 за 3 мин и 30 сек, като през останалото време правя бой сянка
на 4-я кръг правех 2х12 по същата схема сумо клек с пудовка с хвърляне нагоре с прихващане и бутане напред
Последния рунд бой сянка беше без гирички вече
Общо взето трябваше да съм бърза 😄
Техника с тренера - 20 мин
Техника с партньори - 20 -30 мин
3х3 мин свободно
Тренировка вчера
Разгрявка
Стълбичка с различни упражнения с гирички по 2 дължини от всяко
Около 6 упражнения за координация и 10 комбинации удари
Общо 30 мин
Малко хватки на земя
3х3 мин свободно
Петък
Кондиция 4 кръга 20-30 секунди почивка между тях
Колелце корем - 20
Гребане с лост - 20
Обръщане - 15
Клек гърди - 15
Раменна/пуш преса - 15
Коремни къси - 30
Повдигане на дъмбели ( 10кг) от лег в/у топка за пилатес с усукване - 12 на ръка
Ляв прав десен прав( всеки рунд смяна крошета, ъпъркъти и пак прави) - 2кг гирички - 30бр
Скачане на въже - 100
Борческо въртене с диск 10кг - 10 на трана
Трицепс зад врат с дъмбел - 20
Бицепсово сгъване с 4ки - 15
4х3 мин бой сянка
Събота
Стълбичка - 10 комбинации удари по 2 (отиване връщане)
5 рунда без почиква
200 скока на въже 50 коремни ( различни видове)
Понеделник
Кондиция 3 кръга 30 сек. почивка
Въртене на пудовка около трупа 10кг - 10 на страна
Изтегляне на пудовка в сумо клек ( без досег с земя) - 12 на ръка
Изтегляне на 2х10кг пудовки сумо клек ( досег с земя) - 12
Коремни прес с пудовка над глава - 20
Изхвърляне с уклон пудвока 10кг - 12 на ръка
Осморка, изхвърляне и удар в срещуположа ръка пудовка 10кг - 10 на ръка
Избутване на 2х10кг пудовки от тилен лег - 12 на ръка
Коремни преси - 20 + ножица - 20сек
Суинг 16кг пудовка - 20
3 мин почиква
3 кръга без почивка - гиричка 2кг
Раменно разтваряне - 20
Изнасяне напред лява/дясна с мах- 20
С малка амплитуда движене на гиричките нагоре-надолу с изпънати ръце - 20
Трицпесове зад врат - 20
Ляв прави - десен прав -20
Ляво кроше-дясно кроше - 20
Напади с бицепсово сгъване - 20
Само бицепсово -20
Техника с партньор - 20 мин
4х2 ми свободно
Сряда и четвъртък миналата седмица почивах, че се бях напълнила с вода яката... не знам на какво се дължи, пак си смених храната, уж сега съм по-добре.
Мнението беше редактирано от Блажка на 05.06.18 09:57.
Бахти мързела ме гони да пиша
Тренировка вторник
Кондиция с ластици
6 кръга без почивка
Опъване на ластик едностранно от лег ( краката разкрачени като жаба, ластикът минава помежду) - 12 на страна
Опъване двустранно - 15
Ски бягане от колянна опора двустранно - 15
Добро утро от колянна опора - 20
Флайс от колянна опора - 20 ( със смяна на хвата в кръговете)
Ляв прав - десен прав ( стойка ) - 20
Високо коляна на място с опънати ластици - 30 секунди
Колена в ластиците - 10 на крак
Подсечки - 15 на крак
Коремни преси с вдигнати крака - 25
Около 15 мин свободно с размяна на партньори
Тренировка вчера
Стълбичка с 2кг гирички - 5 общоразвиващи упражнения, 10 х2 комбинации удари
Техника с партньор
Свободно - трябваше да е 5 мин, но получих крак в главата и приключихме на 2-ра, видях звездички и приключихме тренировка
Боят изгражда, моя си е вината, като играя със свален гард. Междувременно си получих сертификата от Берлиц за френския, нивото, което ми предложиха, после им направих още веднъж вкодящия тест и се оказа, че съм вече не 5-о, а 8-о от 10 нива, ако имаше време щях да отида на DELF B2 във френския институт, но пропуснах записването за теста :(
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.06.18 10:18.
Следващият пост е топ:
Все още тренирам ММА 😄 Но нямам много време да пиша, намерих си мъж след 10 години ( не е зле, просто не ми работеше google търсачката правилно), живеем заедно и съм full time домакиня, понякога и сънят не ми стига, но тренирам, вчера даже правих основно борба и ключове, в неделя 8 кръга кондиция с топка, пудовки и ластици.
Ходих за 8 дни на летния лагер на НСА, че няма как, беше много як, дори плувах 700м в открито море, което ми е топ успехът за тази година. Какво ли не прави човек за един подпис 😄
P.S. Да, той тежи по-малко кила от мен ( шанс 😄 )
Мнението беше редактирано от Блажка на 17.07.18 17:15.
...намерих си мъж след 10 години ( не е зле, просто не ми работеше google търсачката правилно), живеем заедно и съм full time домакиня...
P.S. Да, той тежи по-малко кила от мен ( шанс 😄 )
Поздравления! 🙂
Важното е да не го биеш.... много.
Важното е да си щастлива, да видим кое ще надделее тиганите или крушата 🙂
Благодаря, дано. Той е бая жилав и се е бил в Xtreme Couture, не е живял в България от 20 години, но си е българин 😄
На няколко пъти ми отнесе носа в опити да ми покаже някакви хватки.
Петък - бърза тренировка с топка 6кг и ластици
4 кръга - 9 упражнения без почивка
Четвъртък през нощта нещо не ми беше добре, повръщах и петък попретупах нещата, но нищо, днес ще наваксам.
Winter is coming време е да се кютна до печката и да си водя редовно дневника.
Всъщност почвам да попълвам, защото си правя експеримент в момента.
Реших да спра да ям месо преди 2 месеца и вкарах щанга преди две седмици, относително тежко, да кажем 60-70 процента с идея да увеличавам, то ще се види де, като започна да си пиша тренировките.
Та така, няма какво да разводнявам повече.
Вчера - ММА
Разргрявка, комбинации на стълбички гирички 1кг, техника кик бокс с партньор, разтягане
Храна
Шейк - 1/2 банан, киви, 150гр горски плодове, спирулина, черна мака, конопен протеин, чиа
Киш от тиква, кьополу, 50гр сирене
Шейк - същия + хлорела, ашваганда
Днес - щанга
Клек - 3х5х80кг
Тяга прави крака - 3х15хлост в СС с задно бедро едностранно на машина
Лег - 3x5х50кг
Трисет - 12-15
Раменни преси с дъмбели- раменно разтваряне - кофички на 2 пейки
Абдуктор - аддуктор СС
20 мин степер
Коремни преси - 5х25 различни
Храна
Шейк - 1/2 банан, киви, 150гр горски плодове, спирулина, черна мака, конопен протеин, чиа
Крем от 1/2 авокадо, 1 банан, какао, рошков ( това го ям на 3 пъти)
Спанак с ориз, сушени люти чушки
50гр бадеми
1 банан
Шейк - киви, горски плодове, хлорела, ашвaганда
Предполагам ще вкарам и един чай, който си взех от Бали да ми се приспи, че нещо не мога да спя последно време, неспокойно ми е.
Всичко си правя сама, оказа се, че вкъщи кьополуто е много предпочитан продукт. 😄
Риба ям, рядко, но ям 🙂
Имам състезателка в трибоя, да се похваля и това ще ми отнема доста от енергията, тя има желание и ми се иска да се раздам, колкото ми е възможно. Ще следя повече нейните от собствените си тренировки и така.
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.10.18 10:48.
02.10.18
11:28
Имам един въпрос, който е свързан пряко с неяденето на месо 😄
Имам един въпрос, който е свързан пряко с неяденето на месо 😄
Това да, но то е различно 😄
02.10.18
11:34
Кажи честно, колко да е различно 😄
Все пак е “животински” продукт и не е мляко 😄
Кажи честно, колко да е различно 😄
Все пак е “животински” продукт и не е мляко 😄
Сега кажи, че е човекоядство и ще те призная 😄
02.10.18
11:37
100%-ово 😄 Чист канибализъм 😄
Добавям към храната от вечерта
Салата от киселец, кейл, краставица, 1/2 авокадо, поръсена с grana padano
Бейби царевички - 3
Антипасти - 2
Поръчвам си сезонни зеленчуци от една био ферма, пристигнаха днес и нямаше как да не си спретна салата.
И за да не реши някой да каже, че съм изпляскала тотално добавям една голяма ракия от на баба ми, наздраве 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 02.10.18 21:30.
Тренировка - трябваше да е ММА, но ще мина през залата, че закъснях за работа и няма да хвана групата днес, трябва да отработвам.
Тренировка
30 мин степер
Горен скрипец - гребане с щанга - 3х12-15
Долен скрипец - машина за раменно разтваряне - 3х12-15
Трисет - бицепс-трицепс- раменна преса на машина
Коремни преси - 4х25
Шутове - 3х15-20 на крак
Храна :
МSM в топла вода
Кафе + хлорела + черна мака +брахми
Чиа, бърканица от пасиран морков + ябълка
Салата - киселец, 1/2 краставица, кейл, малко авокадо, гранa падано за поръсване, зехтин, сол
Спанак с ориз, суха люта чушка - 100гр ( сготвено), 70гр гауда
Няколко крекера
Салата - моркови, ряпа, зехтин
Броколи и моркови на пара със сос от синьо сирене и сметана
Шейк от горски плодове + ашваганда + шатавари + конопен протеин
Чай “Очистване” с джиндифил, копър и канела
Днес бързах много и нямах време да си направя бърканиците и си ръся добавките, където ми падне или просто ще ги пия с вода.
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.10.18 13:54.
МСМв шейка? Сериозно? 😱😱😱
Не не, хаха, сутринта го изпих в топла вода, бая ми горчи, забравям какво и кога пия и добавям в дневника с “+”, но мисля да си сложа бележка на хладилника днес. И общо взето чета какво пише на опаковката за дозировка и употреба и така 🙂. Редактирах го.
Приемам всякакви идеи да го пия само да не ми горчи толкова, ти как го пиеш Марги?
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.10.18 13:55.
Аз разтварям една с.л. В сока на половин лимон или топла вода колкото да го преглътна. Разбърквам, пия на екс и след това половин лъжичка мед.
Като текила, един вид. 🙂
С времето, привикнах към вкуса и меда не е задължителен. Като го пиеш месеци наред, в един момент рецепторите ти претръпват и ти е все едно колко е горчиво.
Що се занимавате с глупости? МСМ-а с лъжицата в устата, глътка вода и след секунда няма и спомен даже от горчивото. 🙂
Що се занимавате с глупости? МСМ-а с лъжицата в устата, глътка вода и след секунда няма и спомен даже от горчивото. 🙂
Това е техника за много напреднали. 😆
Мнението беше редактирано от Margi на 04.10.18 10:37.
Вчера без тренировка имах доста други неща на главата
Храна
2 смокини
Шейк - 1/2 банан+какао, 50мл бадемово мляко + рошков + боровинки + шатавари + брахми + конопен протеин + спирулина
Супа от манголд, картофи със спанак и сирене на фурна ( 150-200гр)
2 филийки хляб от лимец + масло + кашкавал гауда
Салата - кейл, спанак, сушени домати, грана падано, картофи със спанак и сирене на фурна (150-200гр)
3 -4 чаши чай ( всякакви видове)
Шейк - горски плодове+50мл бадемово мляко,рошков 1/2 банан + ашваганда + брахми + шатавари + хлорела
Днес тренировката ще
Клек - 3х5х80-85
Тяга прави крака + машина задно бедро едностранно - 3х12-15
Лег - 3х5х50
Трисет - раменна преса - раменно разтваряне - трицепс с въже
Абдуктор - аддуктор
30 мин степер
Може да има някаква промяна, че състезателката ми ще прави контрола и надали ще се концентрирам толкова върху себе си.
Храна:
МСМ
Чиа
Кафе с лешник + черна мака + хлорела + шатавари
2 бисквити орео
Супа от манголд
150-200гр спанак с картофи и сирене
Салата - спанак, кейл, сушен домат, грана падано
50гр прясно меко сирене
2 филийки лимец
Вечеря - не знам още, сигурно салата като горната, може ряпа и морков и някакъв шейк
Вчера - без тренировка, ходих да гледам кОлтористите на Пловдив, естествено само докато мине Тоди, после си тръгнах
Храна:
МСМ
Шейк - 1/2 банан, горски плодове + киви + 50мл бадемово мляко + хлорела+ черна мака + шатавари + брахми
70гр филе риба тон +4 царевични крекера
1 крекер + 1 лъжица фъстъчено масло
зелена салата + краставица + крутони + 100гр кашкавал пане, 1/2 пърленка ( на кръчма бяхме с Тоди ) + червено вино
Вече спирам да казвам на всеослушание, че не ям месо. Вчера едно момиче от компанията ми развиваше теория, че няма как да стане нацепена, ако не яде месо по 5 пъти на ден. Попринцип си замълчах ( сериозно 😄)...ама тя продължи и се наложи да и кажа, че не и го пожелавам, но яденето на месо по 5 пъти на ден така ще и напълни тялото с токсини, че най-вероятно ще стигне моето положение за 2 години и половина след отказването ми от всякакви състезателни спортове и големи постижения да съм спаднала само 7кг и ТО 5 от килограмите ги свалих като спрях да ям месо края на юли месец...демек за цяла година лека атлетика и двуразови ДОРИ, успях 1кг и половина някъде, после с ММА още около 2кг, върнах после едно кило, еми не е нормално.
Днес ако имам възможност ще се снимам в залата, това малкото и мазното съм аз 🙂)))
07.10.18
17:05
Блаж, кефя ти се, че винаги си обичала да експериментираш и да пробваш върху себе си.
Наистина ще се радвам, ако намериш своята формула и постигаш желаното, чувствайки се добре!
Но по тази тема, според мен, не е хубаво да се правят такива крайни изказвания и да се генерализира.
Най-малкото има толкова много фактори/процеси в тялото, които не могат лесно да се изолират, които се преплитат.
Има много възможни сценарии от човек до човек и не мога да си представя как с лека ръка ще кажа на някого нещо подобно на това, което ти си казала на момичето. Лично мнение.
Тоди е много красива, но “бикини фитнес” в България няма да я оценят.
Друга е нейната категория и тя си покатери съвсем заслужено върха тогава. 🙂
Блаж, кефя ти се, че винаги си обичала да експериментираш и да пробваш върху себе си.
Наистина ще се радвам, ако намериш своята формула и постигаш желаното, чувствайки се добре!Но по тази тема, според мен, не е хубаво да се правят такива крайни изказвания и да се генерализира.
Най-малкото има толкова много фактори/процеси в тялото, които не могат лесно да се изолират, които се преплитат.
Има много възможни сценарии от човек до човек и не мога да си представя как с лека ръка ще кажа на някого нещо подобно на това, което ти си казала на момичето. Лично мнение.Тоди е много красива, но “бикини фитнес” в България няма да я оценят.
Друга е нейната категория и тя си покатери съвсем заслужено върха тогава. 🙂
Е, нейното изказване щото пък не е крайно... затова казах, че спирам да обяснявам на хората ( различни от най най-близките ми) изобщо защо ям по този начин, дори и пари да ми дават няма да им казвам, дори и сливова или кайсиева ракия да ми дадат, пак няма да им кажа.
Между другото същото момиче ми писа вчера на лично : “Почвам да се чудя дали трябва да се ядат само оризовки, краставици и пилешко...” 🙂 Така че, явно дори и без да говоря има някакъв проблясък, не съм отричала яденето на месо, ако не ми беше жал за животните, щях да ям поне три пъти в седмицата, просто ми е гадно. Това е 🙂
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.10.18 10:44.
Тренировка вчера
30 мин степер
Лег - 3х3х60 кг с пауза ( не се връщам в трибой, експеримент си правя😄 )
3 кръга 30 секунди почивка
раменни преси - раменно разтваряне - задно рамо на машина - бицепсово - трицепс с въже
Храна:
МСМ
Шейк - 1/2 банан, боровинки, ягоди, 50мл бадемово мляко + спирулина + брахми + шатавари + чиа + черна мака + конопен протеин
Смути от кокосово мляко, 1/2 банан, протеин, чиа ( това ми го правиха, докато бях на маникюр в магазинче за био неща, така че не знам тоооочна какъв е бил протеина)
150гр варен ориз + 300гр задушен бамбук и черни гъби, бяло вино
4 царевични крекера + бъркало от сухи люти чушки, шарлан, сол, 70гр гауда, задушени броколи
2-3 чаши чай
Днес ще съм на ММА най-вероятно, поне такъв е плана
Храна
Смути - 1/2 банан, 200мл кокосово мляко + чиа + брахми +шатавари + черна мака
Кафе с малко мляко + хлорела
Салата - зелена, кейл, спанак, сушени домати, авокадо, грана падано, 40гр гауда
Супа от манголд
1-2 лъжици фъстъчено масло с 2 крекера ( под въпрос дали ще ги ям)
Черен ориз със спанак, брашно от коприва, салата ряпа + морков
МСМ, ашваганда, шатавари
Чайове:
Джинджифил, див копър, канела, какаови люспи, анасон, кардамон, корен от куркума, черен пипер, карамфил
хибискус, женско биле, мента, босилек, листа къпина, джинджифил, коприва, черен пипер, кардамон, канела, карамфил
и на баба ми мащерките и маточините
Brace yourself, winter is coming общо взето, много добре ми влизат чайовете.
Имам някаква звееееееееееееерска енергия от една седмица насам, направо откачам и мотивация да тренирам ( беше ми позачезнала последните 2 месеца, ходех, ама от кумова срама). Не знам на какво се дължи, пия тези неща, които пиша, никакви други добавки като БЦАА или бърнъри, просто откачам, хиперактивна ставам... не знам, но ми е яко 🙂
А да обещах и снимки на нещастната си физика да сложа. Нищо, както каза Рони, падам си по експериментите и ще ми е интересно на какво ще заприличам накрая.
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.10.18 11:36.
Да ти кажа честно мисля че си на прав път, особено с това качество на месото. Тялото спокойно може да си кара и без месо и да не го усети много много. Аз също не консумирам особено много и не намирам минуси, даже някои дни си го карам безмесно.
Че месото на пазара е кофти, така е. Проблемът не е в състава на месото, а в качеството. Аз лично пазарувам т.нар. фермерски продукти и има поне вкусова разлика в кайма, наденица, млечни продукти.
Иначе моят опит с вегетеранството беше кофти - 5 години без сили, настроение, дебелеене със “здравословни” и био храни. Връщането към месоядството и яйцата за мен е правилното решение + тренировките или колоездене. Но всеки има глава, сам да преценява.
Да ти кажа честно мисля че си на прав път, особено с това качество на месото. Тялото спокойно може да си кара и без месо и да не го усети много много. Аз също не консумирам особено много и не намирам минуси, даже някои дни си го карам безмесно.
Точно това казвам, че мотивите ми НЕ са защото не ми е вкусно, даже напротив.
То и с коката така ( joke).
Нека да поживеем, пък ще видим.
@Radost ям яйца също от един чичо от село ги взимам, както и продуктите от растителен произход не ги купувам от магазина ( изключение са бананите, защото няма палми наоколо). Гаудата ми е слабост, както и грана падано-то, но другите видове сирена са от селски произход.
Така че спазвам горе-долу този принцип на домашните производители.
И в трите варианта важи максимата : “Дозата прави отровата”
Днес съм в много добро настроение 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.10.18 11:54.
08.10.18
11:57
Явно е до организъм. В продължение на 8 г. постих от към храна /пиех иначе, но така се бях зарекъл/ на Великденските и Коледните пости - т.е. около 40-45 всеки пост, та даже някога идеше и около 50 дни без месо, млечни и яйца. При Коледните, които са по-леки се оказа, че с изключение на определени дни, някъде 2 пъти седмично ти се падаше да можеш да ядеш риба. Но аз това го разбрах последната година и съм си мислил, че само веднъж някъде идваше да се яде риба през целия пост. Та леко даже дебелеех-сигурно от повечето въглени е тестено, защото е трудно особено на обяд да си намираш храна по заведенията, в която нищо месно или млечно и яйца да няма. Не съм тренирал тогава, но не съм имал какъвто и да е спад на енергия, тонус, настроение, умствена или сексуална функция. Ям месо, защото ми е вкусно, но ако с лекота от други храни мога да си набавям необходимия качествен белтък /което като правя сметки идва доста трудно-то и сега на обяд и вечеря винаги съм с месо на масата и средно го докарвам до 100 гр./, нямам проблем и да го махна.
08.10.18
12:14
Блажке, интересно ми е колко ти излиза храната на месец? Следиш ли калории и макроси, или караш по усет?
Блажке, интересно ми е колко ти излиза храната на месец? Следиш ли калории и макроси, или караш по усет?
Ще ти направя един разбор на прима виста.
Зеленчуци - 40лв на седмица
Друга храна от магазина - 40лв на седмица
Супер храни и добавки (150лв на месец)
Значииии... кажи го 400лв + кръчми и сушита.. да кажем още 200лв = 600лв
Това е разход за двама човека, приятелят ми също яде и пие абсолютно същите неща като мен.
Сега като го написах се сетих, че скоро не съм яла вегетарианско суши, този петък ще се поправя 🙂 Не изчислявам нищо, старая се да ям повече зелени неща, това ми единствената цел и да не прекалявам с ориз, картоф и бобови.
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.10.18 12:24.
Ако си махнала месото, то пробвай леща и боб - гледам, че доста хора ги неглежират за сметка на екзотични истории. А точно тези адски много засищат и са добре калорично.
Супер е, че си оставила яйцата 🙂 И моите са от баба и дядо на село.
Ако си махнала месото, то пробвай леща и боб - гледам, че доста хора ги неглежират за сметка на екзотични истории. А точно тези адски много засищат и са добре калорично.
Супер е, че си оставила яйцата 🙂 И моите са от баба и дядо на село.
Ям, много обичам боб и смея да кажа, че много добре го готвя.
Но за мое огромно съжаление колкото и пъти да му сменя водата, каквото и да правя, подува ми се корема и това си е, не е моето определено, но един път в седмицата си позволявам.
С лещата нямам проблем.
08.10.18
13:05
Слагай по лъжичка сода за хляб във водата, помага да се отделят люспите на повечето зърна и ги отделяй от повърхноста с решетеста лъжица.Това при смяната на водата в началото и последната, в която вариш, не слагай.
Така се намалява общото количество целулоза в боба и може да се приеме по- леко от стомаха.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 08.10.18 13:05.
08.10.18
13:06
Пробвала ли си с белен боб, такъв без люспа? Значително, трябва да ти е по добре.
Слагай по лъжичка сода за хляб във водата, помага да се отделят люспите на повечето зърна и ги отделяй от повърхноста с решетеста лъжица.Това при смяната на водата в началото и последната, в която вариш, не слагай.
Така се намалява общото количество целулоза в боба и може да се приеме по- леко от стомаха.
Това между другото го направих на един черен боб преди време и благодаря, че ми напомни, защото го ядох без проблем, ще пробвам и на белия боб.
@Radost ти какво точно си яла, когато си спазвала вегетариански режим, можеш ли да си опишеш един обикновен ден. Благодаря.
@Ivaylo не, не съм, взимам боб от село... даже мисля, че не знам, че има такъв боб 🙂 Ще поразпитам.
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.10.18 13:08.