Вчера пак имаше промяна малко на тежестите, неочаквано яка съм била 😄
Изхвърлянето тройки от вис в крайна сметка беше на 40кг вместо на 35, а обръщането от вис в подклек на 50кг... после ще я отворя тая тема отново.
Днес планът е:
Изтласкване подклек от вис - 3х3х55кг
Клек гърди - 3х3х75/80кг
Клек с щанга над глава - 3х3х60кг
Трисет за рамо
Бицепс - трицепс
Коремни преси с диск
20 мин свински тръст или степер
Храна:
МСМ
Зелено смути ( манголд, киселец, 1/2 ябълка, кейл, листа от червено цвекло)
Шейк - 1/2 банан, горски плодове, 1 доза протеин изолат, 1/2 ябълка + ашваганда + черна мака + брахми
2-3 парчета черен шоколад ( някъде през деня )
Кафе + хлорела + шатавари
Боб - 200гр ( по схемата на Барт ми е малко по-поносимо)
Салата - останала от вчера + 3-4 крекера с лен и сусам + 40гр гауда
Вечерта - чаша вино + задушени картофи с масло, копър и чесън и ЛЮТО!
Малко изводи ще си направя, чукнах 3 месеца без месо.
1. Връщам се към вчерашната тренировка (от 3 седмици тренирам щанга малко по-тежко) - когато съм била в почти топ форма 3-ките ми на вис обръщане в подклек ги правех на 60 или 65 и си спомням, че беше смазваща тренировка, както се вижда от клипа по-долу явно психически съм била преуморена или може би преНадъхана и преМотивирана за успеха и затова всичко ми се струвало по-сложно, отколкото всъщност е.
Няма никаква логика това така сложно за мен упражнение отпреди 3 години да го изпълнявам на 90% от предполагаемия ми макс с 3 седмици тренировки и изобщо с -50% силови показатели ( справка: тогава имах 85 изхвърляне и 102 изтласкване). На килограми лично тегло съм дори по-лека, тогава съм била на 73-4 примерно, в момента се въртя около 69-70-71.
2. Не обичам зелени смутита, ама хич, но когато го изпих усетих как ми се успокоява корема, беше вълшебно усещане след върховната гадост, която преживях, докато гълтам 😄
Така че ще ги зачестя...
3. Рецептата на Барт за боб работи доста добре, бобът става като хумус 😄
4. Все още не мога да разбера дали от лютото ме боли корем... на някого случвало ли му се е да му се подува корема зверски от люто, защото ако не е от лютото значи е от ябълката, което ще е доста тъпо, понеже имам един кашон хубави домашни ябълки.
5. Супа rulzz !
6. Изчисти ми се доста кожата на лицето, също не се наемам да кажа на какво се дължи.
7. Нямам гадно ПМС ( болки, непреодолим глад, нервност, пъпки...)
Щастлива съм от експеримента, мисля, че това е най-важното в случая. А да, и че получих един тлъст бонус от работа също не е за подценяване, все пак съм Козирог, отивам в Chilli Hills, Марги ми препоръча сладко от люти чушки.
Мнението беше редактирано от Блажка на 31.10.18 11:47.
Всичко беше по план вчера, има малко мускулна треска и обща умора.
Днес ще разпусна откъм тренировка.
Тренировка
Клек гръб - 4х4х100кг
Обръщане + тръстър - 2х40,45,50,55
Раменна преса стриктна - 3х5х35кг ( ако не са ми уморени рамената много на 40)
Високо изтегляне еднстранно с пудовка 16кг - 3х10 на ръка
20 мин кардио ( свински тръст + ходене + каквото дойде )
3х10 коремни преси с диск 5кг
Храна
Шейк - 1/2 банан + 1/2 ябълка + горско плодове + брахми + шатавари + ашваганда + конопен протеин + 1 доза протеин изолат
Кафе + хлорела
2-3 блокчета черен шоколад ( някъде из деня)
супа от коприва
Салата от зеленолисти + 200гр задушени картофи + ЛЮТО! + 30гр кашкавал по БДС (уж)
Салата домати + краставици + сирене, доизяждане на картофите и още люто 🙂)))
Предупредена бях за соса от Каролина, но се учудих колко мога да ям от него. Всъщност вчера първо топнах едно малко картофче, за да пробвам, после си покапах всички картофи, пробвах го и върху хора, който не ядат люто с една капка - за тях наистина е АД!
Явно с яденето идва и привикването.
Аз не мога да “капя” щедро от Каролината, а ям люто и то доста 🙂 По отношение на привикването, до колкото съм чел, нервните клетки се адаптират към усещането за “болка” което капсаицина причинява.
Мнението беше редактирано от Splash на 01.11.18 10:31.
Аз мисля че не е до привикване, а до чувствителност към подобни вкусове. Аз обичам люто, но каролината ми е болезнена, не люта. Може би, ако я капя редовно, рецепторите ми биха атрофирали и с времето наистина може и дане я усещам. ????
01.11.18
10:42
Рецепторите заминават с редовната употреба. Ама иска дълго време тоя процес.
Както казах на Марги преди малко, честно казано, на вкусови качества не ми носи нищо...
Примерно това сладко от люти чушки и малкото зелено сосче от Халапеньо са ми много по-вкусни, но ако ям Каролина след това не ги усещам... по-скоро бих я добавяла към яденета за подлютяване, но не и да я ползвам като сос за картофите или ориза си.
Или пица.. в неделя, как ми се яде пица с босилек, домати и сирена не е истина, няма да обвинявам нечии дневници със снимков материал за това си желание 😄
01.11.18
13:40
Една лети и към теб.
казано от Bart Simpson на 01.11.18, 13:40:
Една лети и към теб.
Толкова си мил и добър 😄
01.11.18
14:08
Може ли да ти дам мейла на съпругата ми да и го кажеш.
😉
казано от Bart Simpson на 01.11.18, 14:08:
Може ли да ти дам мейла на съпругата ми да и го кажеш.
😉
. Разбира се! Иначе по толкова си слагам на един картоф преди да го изям
01.11.18
14:18
Аз си слагам по толкова картоф на лютото хахаха.
Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 01.11.18 14:22.
Вашите рецептори за люто явно са съвсем закърнели! 😂😂😂
Аз съм изяла общо толкова от бурканчето...за около месец и половина.😆😆😆
Хаххахаха, не е това, просто тази каролина не я усещам на гърлото... виж на баба ми лютите чушлета сушените майкооооооо, тва е ад ! И тайландските люти чушки слизат надолу по гърлото, това не го издържам, да ми пари на езика е ок.
Е това не го разбирам, да сравниш Каролина с бабини чушки 🙂 Аз имам малко останали тайландски, бях си ги донесъл преди време и не ги усещам въобще като лютост. Накрая май ще се окажи супер индивидуално. Освен да си разпратим от резервите и да организираме форумно ядене на люто.
Мнението беше редактирано от Splash на 01.11.18 14:57.
01.11.18
15:25
Аз вече стартирах и ициятивата, ако някой изкара по- дълго преди да посегне към млякото, черпя гинес.
казано от Splash на 01.11.18, 14:53:
Е това не го разбирам, да сравниш Каролина с бабини чушки 🙂 Аз имам малко останали тайландски, бях си ги донесъл преди време и не ги усещам въобще като лютост. Накрая май ще се окажи супер индивидуално. Освен да си разпратим от резервите и да организираме форумно ядене на люто.
На баба ми чушките ги троша и ги слагам в супите, може би ако сложа суха каролина в супа, пак ще е също толкова взривно усещането (гореща супа с много люто...), защото вече ще отива в гърлото много по-бързо.
В случая имам сос, то докато си сдъвча хапката и люто не попада в гърлото. А един път като си налютя устата, после колкото и да ям люто в даденото хранене, то се усеща еднакво.
Иначе аз се сещам за едно друго предизвикателство с наяждане с люти чушки и други действия, но няма да го споделям, той Сашо ще ме разбере 😄 😄
Петък вече забравих целия тренировъчен процес.
Сутринта 30 мин кардио
Вечерта
Изхвърляне вис в подклек - 2х2х40кг 2х1х45кг
Швунг - 3х3х45кг
Клек гърди - 3х3х80кг
Коремни преси набързо
Неделя
25 мин степер
Изхвърляне вис в подклек - 3х2х40кг
Изтласкване от поставки в подклек - 3х3х55кг
Клек гръб - 3х3х100кг
Храната за неделя
МСМ
Зелено смути + спирулина
Суши
Картофена салата - около 150кг
Чоплене на тиквени семки и гледане на Властелина
Днес
Храна
МСМ
Смути - 1/2 банан, 1/2 ябълка + 1 доза протеин изолат + черна мака + червена мака + шатавари + брахми + трифала + ашваганда +сибирски женшен
Кафе с хлорела
150гр лаврак + 200гр картофена салата
30 гр фъстъци
1-2 парчета черен шоколад
Зелена салата с риба тон
Някъде ще вместя и малко чага на прах
Тренировка
Изтласкване класическо - 2х50,55,60 3х1х65?
Изхвърляне вис в подклек - 3х4х30кг
Клек - 3х3х80кг
Коремни преси с диска зад врат - 3х15
Симона ми изхвърли в подклек 40кг вчера много съм доволна, като цяло много добре върви, ще е пусна на състезанието на Здравко на 25 ноември.
Тая седмица и следващата сигурно ще сами някакъв хаос... Местя се в ново жилище, в Стрелбище, но няма да изоставя момичето, не и сега, може би след 25 ще правим по 3 тренировки седмично, защото така ще съм пък аз по-близо до Healthy Vibes и ми се иска 2 пъти седмично да ходя на йога там.
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.11.18 10:40.
Храна и добавки:
МСМ
Чага, сибирски женшен, ашваганда, шатавари, брахми, трифала, хлорела
Шейк - 1/2 банан + 1/2 ябълка + горски плодове + 1 доза протеин
70гр мюсли с гореща вода разделено на 2 приема
Кафе - 2 пъти
Зелена салата, краставица, домат + 70гр козе сирене
Пак салата + 50гр козе сирене + 2 яйца
Намерих си човек, който да ми носи до адрес домашно козе сирене и кашкавал, абе всякакви млечни продукти прави, само овче няма в момента, че овцете не давали мляко. Уникални са продуктите.
Тренировка - ще ходим в Люлин Fearless да ползваме женския лост и ще се изхвърля общо взето.
Изхвърляне класическо - докъдето я докарам - 50 -55 примерно, не вярвам повече
Тясна щангистка тяга - 4х4х70кг
Раменна преса стриктна - 3х5х45кг
Клек гръб - 3х3х105/110кг
Мнението беше редактирано от Блажка на 06.11.18 10:53.
Тренировката вчера беше много яка... не можах да се надъхам да пропадна в разножка на изхвърляне и за тва изхвърлих 50кг в подклек ( с аванс за 55… доста подозрително започна да става тая сила). Ферди каза, че съм и много по-бърза отпреди като тренирах с тях в национала.
Днес
Обръщане + тръстър - 3х5х40
Тласкане от стойки в ножица - 3х3х50кг
Високо изтегляне - 4х4х50кг
Раменна преса зад врат - 3х5х30кг
20 мин пътека
коремни преси с диск зад врат
Храна и добавки:
МСМ, чага, черна мака, червена мака, шатавари, ашваганда, трифала, брахми, сибирски женшен, хлорела
Смути - 1/2 банан, 1 малка ябълка + 1 доза протеин изолат
Кафе - 2-3 пъти
50гр бадеми
2 -3 чаени лъжици фъстъчено масло някъде през деня разпределени.
Зелена салата + авокадо + риба тон + 4-5 крекера
Вечерта сигурно салата пак от повече зеленолистни + крем супа от червена леща
Мисля, че до края на месеца ще изхвърлям 65 и ще тласкам 75-80, ако се случи, ще е доста смешно... пак за справка, в най-якия ми период в щангите правех 2-ки на 60кг изхвъряне в подклек с огромна печал 😄
Едно птиченце ми каза, че аюрведа билките могат да имат и лек анаболен ефект... така или иначе не знам докъде ще я докарам, защото вече ще съм близо до южния парк и смятам 3 пъти седмично сутрин да включа крос сред природата + Healthy Vibes като и мине на Симона състезанието, защото засега съм плътно до нея 🙂
Вчера изхвърли в разножка 40кг с аванс за 47,5-50…просто тоз баланс долу да го хване си изисква време.
Толкова зад днес 🙂))) Аз съм от тея елфчета, дето са хапвали повечко като малки 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.11.18 10:06.
Тренировка
Изхвърляне класическо - 3х1 предполагам на 50-55 60?
Изтласкване класическо - 3х1х70
Клек гърди - 3х2х90кг
Коремни преси и разтягане
Храна и добавки
МСМ, амино, калции, магнезии
Черна мака, червена мака, сибирски женшен, трифала, ашваганда, шатавари, брахми, хлорела
Смути - 1 банан + 1 доза протеин изолат
1 парче черен шоколад , 20гр бадеми
Салата - бейби спанак + домат
70гр кашкавал
150гр картофена салата
1/2 пълнена чушка с ориз
Вечерта - паста + дом сос + бейби спанак + кашкавал за поръсване и може би 20-30гр козе сирене
Утре ще е голямото преместване в новото жилище и предполагам, че всички тренировки ще отпаднат, събота ще е голямото доподреждане и най-вероятно ще направя един крос в Южния парк, мисля, че това ще ми е новата зарибявка.
казано от Блажка на 07.11.18, 11:24:
... Едно птиченце ми каза, че аюрведа билките могат да имат и лек анаболен ефект...
В Керала, по-случайност попаднах в една от най-големите им аюрведични градини, с прилежащите “академии” и прочие. Платихме за тур, защото градината изглеждаше изключително красива и започнаха да ми разказват за “лечебните” свойства на различните билки. Стартираха скромно с неща които помагат при газове и прочие, но стигнаха до билки лекуващи тумори, цирози, язвени колити, диабет - естествено булшит алармата, щеше да ми сцепи главата 🙂 Мисълта ми е, че никак не е лоша идея да имаш малко по мнителен подход към холистичните медицини, особено в предвид че обществата от които произлизат са изключително бедни и практически нямат достъп до алтернатива. За маркетинга на този тип неща в западното общество, въобще не ми се коментира.
Мнението беше редактирано от Splash на 08.11.18 12:11.
Когато в Източните медицински традиции се казва “анаболен”, се има предвид изграждащ. Не е баш това, което повечето хора биха си представили в днешно време под това понятие. Никой няма да ходи на състезание по културизъм на ашваганда и жен шен.
А рак и други “нелечими” заболявания всъщност се лекуват с билки в определени случаи.
ПП: Не мога да се съглася, че холистичните медицински науки произлизат от бедни общества. Ведическата цицилизация не е общество, тя е цивилизация. Нито една от древните системи не произлиза от бедно (във всяко едно отношение) общество.
Мнението беше редактирано от Margi на 08.11.18 12:33.
казано от Splash на 08.11.18, 12:10:
казано от Блажка на 07.11.18, 11:24:
... Едно птиченце ми каза, че аюрведа билките могат да имат и лек анаболен ефект...
В Керала, по-случайност попаднах в една от най-големите им аюрведични градини, с прилежащите “академии” и прочие. Платихме за тур, защото градината изглеждаше изключително красива и започнаха да ми разказват за “лечебните” свойства на различните билки. Стартираха скромно с неща които помагат при газове и прочие, но стигнаха до билки лекуващи тумори, цирози, язвени колити, диабет - естествено булшит алармата, щеше да ми сцепи главата 🙂 Мисълта ми е, че никак не е лоша идея да имаш малко по мнителен подход към холистичните медицини, особено в предвид че обществата от които произлизат са изключително бедни и практически нямат достъп до алтернатива. За маркетинга на този тип неща в западното общество, въобще не ми се коментира.
Спокойно, просто ми е интересно как не качвам килограми лично тегло, не ям месо, а съм яка на куче, след като спрях да вдигам щанги ( олмпийски) два пъти съм пробвала да вкарвам изхвърляне и обръщане в другите си схеми за трениране, ей 30 кила на едното и 40 кила на другото за някви тройки ми късаха ръцете, ревеше ми се, то вместо да ти е приятно, ти става гадно... и сега изведнъж от 1 месец някакъв страшен пауър, тройки от вис на 60кила мега лека, изхвърляния на 50 кила в подклек пак с + 10кг аванс и кажи речи излиза, че за 5 седмици мога да се пусна на Републиканско, а едно време съм се готвела по 6 месеца и то болки, мъки, качване на кила, спадане. Та обобщено търся причината за веган пауъра ми.
Днес ако наистина тласна 70 кила ( а вероятността е голяма... ) вече не знам и аз какво да мисля.
Иначе билките както казах ми харесват, защото нямам ПМС, а моето е ужасно ( беше) - +4кг вода + 4 кг лично тегло + яко нерви, ядене на боклуци, пъпки и т.н. То само за това да ми помагат съм напълно доволна.
Мнението беше редактирано от Блажка на 08.11.18 12:35.
Уикендът мина точно както и описах, изобщо не разбрах кога стана понеделник, толкова съм изморена, като се има предвид, че започнахме да се местим от петък и като цяло не сме мъкнали никаква техника, всичко ние обзаведено... както и да е няма да се оплаквам, неделя успях да извъртя към 2км свински тръст в южния парк и да отбележа някаква активност, макар че и тази у новото ми нас не беше за подценяване...
Петък - 55 изхвърляне и 70 изтласкване и двете с аванс...
Храната горе-долу я държах уикенда, добавките си пих, общо взето за тея дни:
пушена сьомга, веян паламуд, крем супа от червена леща, около 100гр разни хлебни и крекери, печена тиква с мед и орехи, шейкове, задушени зеленчуци...пресни зеленчуци.
Пазарът на Иван Вазов е на 7 -8 мин пеша от нас, има уникални царски трушии, пресни салати, всякакви зеленолистни, както и медопроизводители, взехме си билков, лавандулов и кориандър... нещо уникално.
И лошата новина е, че пак ми се възпали моя си нерв любим... от щангистките години, затова спирам с чудесата от храброст поне за една седмица.
Изхвърляне подклек - 3х3х40кг
Обръщане - 3х3х55кг
Стриктна раменна преса - 3х5х40кг
Суинг с пудовка 16кг - 3х15
Храна и добавки
МСМ, 1 доза протеин, хлорела, ашваганда, шатавари, брахми, трифала, черна мака, червена мака, сибирски женшен, чага
Кафе - 3 броя
Домат, 1/2 авокадо, 50гр козе сирене, 30гр кашкавал
Печена тиква с мед
Крем супа от броколи, зелена салата с репички, лук, маслини, козе сирене за супата, няколко крекера
Чайове - неопределен брой
Мнението беше редактирано от Блажка на 12.11.18 11:02.
Пазарът на Иван Вазов е в пъти по-скъп от магазинчетата за плодове и зеленчуци в Лозенец. 🙂
Тези с меда, не са медопроизводители, а медопродавачи. Аз не бих се доверила на техния мед, както и на 90% на меда, който се продава по щандовете.
Сори че така ти подкооавам ентусиазма, но близо две години работих в близост, често минавах от там и имам някои наблюдения. 🙂
Ами освен да ни е излъгал, което няма да ме учуди, просто при един човечец отидох да си взема хубава стара метла и той си продаваше и мед, пчелен прашец, на щанд, не знам. Може и да лъжат, иначе на вкус не са лоши партидите.
Той може и да е производител, аз все пак бих го питала къде са кошерите, има ли земеделска земя в радиус от 3-4 км около тях, дали и с какво си третира кошерите срещу акари и т.н. Много досаден клиент на мед съм. 🙂 понякога на втория въпрос се сещат защо питам, и почват да си измислят. Затова мед си купувам от дядо Митко, чийто пчелин е в Ст.Планина, където трудно се стига с кола, преди си беше изкарал био сертификат, но последните години не му се занимава с глупости, защото си има достатъчно клиенти и без него. Не пълни меда си в тенекии, за да не се понижава качеството. Много е стриктен с грижата си за пчелите. 🙂 Ако не от него, вземам от съседа на село, но той не е толкова взискателен. 🙂
Вчерашната тренировка остава за днес в Люлин, след работа запалих да си взема новият член на семейството, трябваше да го взема днес, но не издържах и излетях вчера веднага след работа.
Милият ми Гушльо.
Храна и добавки:
МСМ, черна мака, червена мака, хлорела, ашваганда, шатавари, брахми, трифала, сибирски жен шен
Зелена салата с репички и лук
200гр варен булгур с козе сирене и масло
Крем супа от броколи и картофи
Салата домати, краставици, лук, доизяждане на булгура, ако големия Гушльо ми е оставил хахахах
някъде през деня - 2 лъжици фъстъчено, 4-5 крекера
Мнението беше редактирано от Блажка на 13.11.18 10:37.
Последните 5 дни пълна мъгла, последно вдигах подклек сряда, оттогава записвам два кроса в парка, не следя километри все още, предполагам около 3 правя за 20-ина минути, повече ходене пеша и по мъките. На правен зъб без нерв съм развила гранулом и седях основно при зъболекаря. Дано тази седмица да е последна и дано да успея да отида на йога в сряда, защото имам спешна нужда. Изтръпват ми ръцете, имам стара травма и проблем с един нерв, не мога да спя и от това, така че преустановявам тежка щанга, само за издържливост.
Храната беше основно паламуд, ципура и скумрия на скара, зелени зеленчуци, печени зеленчуци. Имаме барбекю на дървени въглища на терасата и така.
Вчера имах неблагоразумието да ям курабия и половина от “холандските”, да си напомня никога повече да не ям, бяха ужасно вкусни, но ме размазаха за около 5 часа и нищо стойностно не свърших тоя ден, бях като залепена за дивана и national geographic wild :S
Днес храната леко ще разхлабя, че имам нужда покрай тея дексофени и отрови, дето погълнах. Добавките са ясни...
1 кисело мляко
2 ябълки от село, непръскани
70гр ядки ( микс)
Вечерта - талиатели с доматен сос, гъби, кашкавал за поръсване, зелена салата + репички + лук
Тренировка:
Йога при Марги 🙂))) Най-накрая!
Мнението беше редактирано от Блажка на 19.11.18 11:02.
Храна и добавки:
МСМ
черна мака, червена мака, сибирски женшен, шатавари, брахми, ашваганда, трифала, чага, хлорела
1 доза протеин изолат
1/2 банан + горски плодове на шейк с гореизброените
Кафе - 2-3 броя
2 парчета кекс от спелта, рожков, какао + 1,2 лъжички от лешниково-какаовата паста на Марги
Талиатели с доматен сос, чушка, лук, сос каролина рийпър... ( доизяждане на вчерашната порция) + 30гр козе сирене
Вечерта предполагам - зеленчукова супа, зелена салата + домашни кашкавал и краве сирене ( общо около 50-60гр)
Вчера добавям - какао + мента пих след йогата
Тренировка - 30 мин крос в Южния парк + коремни преси вкъщи, защото времето е “топ”
Много съм доволна от посещението си в Healthy Vibe вчера, както споменах имам брутално изтръпване на горните крайници, това ми се случваше вече последните месеци като вдигах щанги активно и минаваше бавно с месеци мазане с какво ли не, никога не съм била силна в стречинга, затова и си патя... последните две седмици се влоших дотолкова, че си сменям страната на леглото, за да си пускам ръката да виси и да влиза кръв в китката иначе от болка не мога да спя. Е, вчера веднага след заниманието усетих облекчение, но реших, че ще е временно, да чукна на дърво, спах като пън цяла нощ и в момента нямам никакви оплаквания.
Така че за мое добро ще зачестя с посещенията. Благодаря, Марги, че се наспах 😄
Мнението беше редактирано от Блажка на 20.11.18 10:48.
казано от Margi на 12.11.18, 11:47:
Той може и да е производител, аз все пак бих го питала къде са кошерите, има ли земеделска земя в радиус от 3-4 км около тях, дали и с какво си третира кошерите срещу акари и т.н. Много досаден клиент на мед съм. 🙂 понякога на втория въпрос се сещат защо питам, и почват да си измислят. Затова мед си купувам от дядо Митко, чийто пчелин е в Ст.Планина, където трудно се стига с кола, преди си беше изкарал био сертификат, но последните години не му се занимава с глупости, защото си има достатъчно клиенти и без него. Не пълни меда си в тенекии, за да не се понижава качеството. Много е стриктен с грижата си за пчелите. 🙂 Ако не от него, вземам от съседа на село, но той не е толкова взискателен. 🙂
За меда нещата стоят по сложен начин, аз съм купувал от различни места, включително и от разни планински краища. Тази година като си произведох за първи път собствен мед, видях огромната разлика, просто няма нищо общо. Дори тези стопани които правят уж хубав мед, гледат да увеличат производството с захар. Възможно е и района ми да е хубав че има и акация и липа след това с различни билки.
И аз това исках да кажа. 🙂 Купувам само от проверени и доверени хора, които знам че ценят хубавия мед дори повече от мен и знаят как да се грижат за пчелите си. 🙂
Вкуса и цвета зависят, предполагам, от много неща. В района от който ние вземаме, всяка година има липа (която обикновено цъфти с къпините), която е с разпознаваем златист цвят. Тази година, цветът на същия мед, от същите кошери беше почти черен, като на манов.
Мнението беше редактирано от Margi на 20.11.18 19:33.
Храна и добавки
МСМ, 1 доза протеин изолат, 1 доза амино
Черна мака, червена мака, сибирски женшен, трифала, ашваганда, шатавари, брахми, чага, хлорела
1/2 банан 1/2 ябълка ( за шейка)
Кафе - 2 броя
Чай - около половин литър, стигам и до литър напоследък
Супа - картофи, чушки, домат, лук, зеле
1/2 авокадо, 20гр сирене, 20гр кашкавал, 2 много тънки филийки квасен ръжен хляб с делишу, 3-4 листа зелена салата
2-3 лъжички какаово-лешникова паста от на Марги
Вечерта супа + зелена салата + 1 филийка ръжен хляб, сирене, кашкавал ( общо 20-30гр), прясна люта чушка и чесън
Тренорвка
Сутринта - 20 мин крос в парка =3км, започнах да си следя все пак какво бягам, да не съм съвсем бабичка, но целта ми е да ми е приятни и ободряващо на първо време
Вечерта - Айенгар йога при Марги
Както казах, ще зачестя, иска ми се да отделям повече време на състезателите си, но не мога да оставям себе си на втори план, особено сега с тези изтръпвания на ръцете, поне 2 пъти в седмицата ще ходя на Айенгар, тази седмица ще успея 3, защото петък ще работя отвкъщи, а събота и неделя съм си харесала хатха или релаксираща йога и медитация.
Общо взето би било грях да не се възползвам от бягането в Южния парк ( излизам от входа, пресичам и съм в парка) и от Yoga Vibe South ( 800м пеша от нас...)
Мнението беше редактирано от Блажка на 21.11.18 10:24.
Храна и добавки
МСМ, 1 доза амино
Хлорела, чага, шатавари, ашваганда, трифала, брахми
Кафе - 2 броя
Чай - 1/2 литър
Храна
200гр печена тиква с кафява захар
2-3 чаени лъжички от лешниково-какаовата паста на Марги
Супа - зеленчукова (зеле, картоф, чушка, лук, домат)
Зелена салата 1/2 авокадо 50гр краве сирене, 2 тънки филийки ръжен хляб с квас
Вечерта сигурно ще вечеряме навън в сушито до нас и 1-2 бири може да се добавят, че вчера видях един приятел да пие и ми се допи 😄
Тренировка днес - няма
След йога практиката имам така прилична мускулна треска, чувствам си много добре трицепсите и глутеусите, вечерта ще ходя до залата по щанги Симона да прави контролно, но съм пас, най-много да направя един клек на гръб и раменна преса с по 80-90 съответно 35-40 за 4-ки 5-ци. Не ми пречи да вдигам, ама за къв *** ми е, няма да ходя на състезание, за 5 тренировки правя норматива за категорията, стига вече тиквени медали и “слава”.
Трябва да си егоист и да си даваш каквото ти харесва - било кросчета в парка или йога. Иначе ще изпушиш някъде.
казано от Radost на 22.11.18, 12:10:
Трябва да си егоист и да си даваш каквото ти харесва - било кросчета в парка или йога. Иначе ще изпушиш някъде.
Абсолютно съм съгласна, просто не знам как да си съчетая нещата с пълен работен ден, момиче-състезател в Олимпийски спорт и себе си. Хем искам да и помогна и да не и секвам ентусиазма, хем и аз да се чувствам комфортно, хем и да не страда никой вкъщи от липса на внимание. Пак добре, че не се състезавам вече... 😄
казано от Блажка на 22.11.18, 12:20:
Абсолютно съм съгласна, просто не знам как да си съчетая нещата с пълен работен ден, момиче-състезател в Олимпийски спорт и себе си. Хем искам да и помогна и да не и секвам ентусиазма, хем и аз да се чувствам комфортно, хем и да не страда никой вкъщи от липса на внимание. Пак добре, че не се състезавам вече... 😄
Не мога да разбера какво правят с времето си хората без деца...
казано от Boby_ на 22.11.18, 12:54:
казано от Блажка на 22.11.18, 12:20:
Не мога да разбера какво правят с времето си хората без деца...
Ако имам деца, поне докато не станат на 10 или 12, няма как да имам И състезатели, мога да имам, ако не работя на пълен работен ден, бих искала един ден да имам достатъчно време за моите си деца, не за чуждите, а ако така се стекат обстоятелствата да не работя вече за някого и да не кисна по 8 часа в офиса ( + 1, който минава в път към офиса = 9), ще обръщам внимание на всички деца хахаха
Много хора съчетават и семейство(деца) и професия. Но аз съм на мнение, че едното винаги би било на заден план. Няма как да си всеотдаен специалист 9 часа и да си мега якия родител 4-5 часа, най-малкото ще си капнал. Просто децата си растат и усещат вниманието без много драми. То и родителят-свръх-загриженост не е на добре.
Блажке, не го мисли това с децата, че и на 40 няма да имаш време 🙂
22.11.18
16:41
То явно е голям зор да гледаш дете, да работиш, да водиш тренировки и да тренираш и самият ти...Не знаех...