Yennefer's Diary

Прескочи до:
Bart Simpson

22.11.18
18:15

Нямам търпение да направят денонощието на поне 28 часа да поспя малко.
😉

27.11.18
10:18

Сбит отчет от последните дни
Айенгар йога - сряда и петък с Марги
Ин йога - събота
Три свински тръста в парка по 3км за около 20 мин
Храната - обичайната
Ходене на зъболекар - всеки ден 🙂)))

Симона направи първото си състезание по щанги с резултат 40кг в изхвърлянето и 57кг в изтласкването, можеше да бъде втора, но не и зачетоха един опит, защото не чу сигнала: Пускай и пусна преди това ( неслучайно го пиша ) 🙂))))) Така момичето от Славия я би с един килограм в двубоя, както и да е, ние си е знаем какво можем.

Днес - зъболекари след малко пак, вечерта ако не вали ще направя един крос в парка и след това малко Surya Namaskar.
Храна и добавки
МСМ
Кафе- 2 броя
Леща
Зелена салата + репички + лук + 2 филийки квасен хляб с делишу + 1/2 авокадо

Готино беше на състезанието, събрахме се с електората.

Мнението беше редактирано от Блажка на 27.11.18 10:19.

28.11.18
10:10

Днес бягането беше мираж, ще видим утре дали ще има още сняг, нищо мисля да навъртя поне 4км пеша, така или иначе градския транспорт е леш...

Тренировка
Айенгар йога с Марги - 80 мин

Храна и добавки:
МСМ, червена мака, чага, сибирски женшен, хлорела
Чай - около половин литър
Кафе - 3 броя
50 мил оризово мляко
Леща
Зелена салата + 1/2 авокадо +1 домат + делишу ( около 30гр) + 2 филийки квасен ръжен хляб
Вечерта - същата салата + пълнени камби ( туршия ) булгур + краве сирене и масло ( около 150гр)

Взехме си кола, вчера пристигна най-накрая, днес я пробвахме с летни гуми в снега, доста добре се справи, но и снега не е голям. Събота и неделя започваме да напускаме София, цяло лято чакахме тез батали от Армеец да ни изплатят тотал щетата на миналата, ама свърши и това.
Нямам търпение да се махаме от София по-често. Let’s the journey begins !

Мнението беше редактирано от Блажка на 28.11.18 10:13.

28.11.18
10:30

От Армеец сме много доволни, досега са изплащали 2 пъти щети на нова кола, общо към 6 бона. Искаш неискаш си заслужава каското 🙂

Да си карате количката на хубави места и по-малко ядове!

Мнението беше редактирано от Radost на 28.11.18 10:30.

28.11.18
10:45

Безаварийно каране ви пожелавам! 🙂

Новите Тойоти са толкова грозни, че почти придобиват някакъв чар от това. Не чак колкото Фиат Мултипла да речем, но и при тях има нещо сред дяланите с тесла ръбове. 🙂

28.11.18
10:46

казано от Radost на 28.11.18, 10:30:

От Армеец сме много доволни, досега са изплащали 2 пъти щети на нова кола, общо към 6 бона. Искаш неискаш си заслужава каското 🙂

Да си карате количката на хубави места и по-малко ядове!

Чакахме ги да ни изплатят тотал щета на стойност 6082 лв 3 месеца, при положение, че в договора пишеше, че ще ни ги изплатят до 2 работни седмици след обявяването на щетата.
Оставиха ни без кола цяла лято, сагата започна на 11 юни и завърши на 20 септември.
Така или иначе решихме и взехме чисто нова кола и направихме двойно по-скъпо пълно каско при друг застраховател, защото не очакваме ако стане нещо ( недай си Боже) да получим обратно нещо от Армеец. ( това го казвам, защото мой познат с кола за 100 хилки чака вече една година и половина да му изплатят 89 000) . Дано всичко е наред и оттук нататък само безаварийно.

Боби, много се смях, и аз намирам чар в нея, викам и Хуби от Хибрид-Хубавица хахахах

Мнението беше редактирано от Блажка на 28.11.18 10:49.

29.11.18
09:56

Сняг се сипе на парцали, аз изпадам в зимен сън по този случай...

Толкова съм отвикнала да ходя по други зали, че в момента се чудя ако довечера е супер заледено в Южния парк, какво ще правя?! Иначе снежеца не ме плаши особено.

Тренировка
20-25 мин свински тръст в Южния ( в случай, че времето не предразполага за това, със сигурност ще навъртя поне 6км пеша там, поне е приятно)
Surya Namaskar - вариантът, който Марги показа веднъж на едно от заниманията - 10-ина пъти
Още малко разтягане с опит за контрол на дишането - около 15-20 мин

Храна и добавки:
МСМ, червена мака, сибирски женшен, конопен протеин, шатавари, трифала, ашваганда, брахми, чага, чиа, хлорела

1/2 банан + 150мл оризово мляко
Кафе - 3 броя
Булгур с масло и сирене - 200гр ( сварено количество )
Вечерта - зелена салата + репички + лук, 3-4 крекера с хумус

Ще се опитам да си намаля малко въглехидратите, нещо ми се е отворил апетита покрай това Стрелбище. Точно до моя блок в радиус 700м има пекарни за пресен квасен и всякакъв хляб. Изобщо няма страна на блока, откъдето да се прибера и да не ухае на хляб и да не купя...
Не че ми се е отразило по някакъв начин яденето на 2-3 филийки ръжен хляб с хумус, авокадо или делишу, но може да не е всеки ден ПОНЕ 😄

30.11.18
10:36

Вчера успях да навъртя вечерта 3км в Южния, малко се хлъзгаше, но имах огромна мотивация да тичам, отпуска ме лекото, монотонно тичане, дори и да не отварям крачка, пак се свежвам доста, така че тренировъчния процес мина по план.
Чак ми остана време и за 2 часа Gran Turismo със Златето.

Днес

Храна и добавки:
МСМ, хлорела, трифала, брахми, шатавари, ашваганда
2 ч.л. лешниково-какаова паста от на Марги
1 ч.л. фъстъчено масло
1 чепка грозде ( домашно)
Готвено постно зеле - 250гр
2 печени чушки с чесън + 2 люти мариновани
2 много тънки филийки ръжен квасен хляб
20гр сирене
Зеленчукова супа ( ряпа, морков, картоф, лук, зелен боб) + 2-3 крекера с делишу
Чоплене на тиквени семки ( петъчно) + 2 чаши вино ( предполагаеми)
Кафета - 3 броя
Чай - около 1/2 литър
Добавям - 2 чаши чай от лимонова трева, пестя си го, защото съм си го купувала от Бали, а тук не го намирам :(

Тренировка - класическа йога - 80мин

Коктейлът от вчера е много важен ( 50мл водка, домашен доматен сок + люта чушка) 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 30.11.18 10:51.

30.11.18
10:38

Блажка, и ти ли не ядеш месо?

30.11.18
10:50

казано от Елена на 30.11.18, 10:38:

Блажка, и ти ли не ядеш месо?

Не ям, но отскоро, мисля, че точно днес правя 5 месеца, изобщо не разбрах как минаха.
И изобщо не ми липсва 🙂  Като студентка не ядях около 5 години, не знам защо започнах... честно казано.
Приятелят ми също не яде и това още повече улеснява готвенето вкъщи, само по сватби ни гледат странно 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 30.11.18 10:54.

30.11.18
10:58

казано от Блажка на 30.11.18, 10:36:

...
Добавям - 2 чаши чай от лимонова трева, пестя си го, защото съм си го купувала от Бали, а тук не го намирам :(
...

С лимонената трева гоня комари и от време на време ръся на ориза, не знаех че и за чай става 😄 Но май бях чел някъде че индийската и тайландската се различават от малайзийската.

30.11.18
11:09

казано от Splash на 30.11.18, 10:58:

казано от Блажка на 30.11.18, 10:36:

...
...

С лимонената трева гоня комари и от време на време ръся на ориза, не знаех че и за чай става 😄 Но май бях чел някъде че индийската и тайландската се различават от малайзийската.

Това, заедно с чая от мангостен, бяха едно от най-любимите ми неща там. Така, че предполагам има разлика. Марги, може би, може да внесе малко яснота.
За малко да забравя и кафето от акита на Лувак 😄 бая изпих и от него.
На последната снимка пия истински джинджифил ( доста смело, е тва няма пиене, честно, предпочитам си фейка )

Мнението беше редактирано от Блажка на 30.11.18 11:12.

30.11.18
11:16

Още малко спам и край, обещавам. 🙂

Много си сладка! Особено на снимки 2 и 3! <3 Очарователна!
Какво значи “истински джинджифил”? Пресен ли, или е нещо друго?

Мнението беше редактирано от Елена на 30.11.18 11:18.

30.11.18
11:30

Хубави снимки от Малайзия, как ме върна назад, уникални спомени имам от там 🙂 Явно не ми е била особено оригинална идеята да се снимам с купа с плодове. Но пък сдобиването с тях си беше приключение. Тръгнахме да търсим пазар, в едно от селцата около Джокякарта, изгубихме се, бяхме привършили рингити-те и плащахме по туристически в долари, тоест десеторно. Накрая се прибрахме с местен еквивалент на такси, нещо като бъги с двигател от веспа и надпис mad buffalo.
А чая с джинджифил е готин, аз го пия с много лимон и черен пипер, като ракетно гориво е.

Мнението беше редактирано от Splash на 30.11.18 12:01.

30.11.18
11:38

Само понякога съм сладка хахахахахах 😄
Благодаря.

Ами не знам и аз какво означава, обаче предполагам, че има огромна разлика първо къде расте джинджифила и евентуално как го транспортират по другите места.
В тази ферма, където бяхме, всичко растеше буквално до краката ни, видяхме и няколко Лувака, които киризиха за зърна кафе, производството беше по много остаряла технология.
Жениците ни сипаха  20-ина вида чай, кафе и какао да пробваме и ако искаме да си купим, обясниха ни кое за какво е и как влияе на организма. Питах кое е джинджифила и отпих огромна глътка, понеже обичам по принцип, толкова ми залютя, такъв ужас преживях, за другите беше смешно, на мен - хич, незабравим момент от това пътуване.
Както им беше смешно, така никой не се нави да пие от джиндижифила.
Тук половин корен мога да си сваря на чай, изобщо не го усещам като онова в Бали, поне за мен - нищо общо.
Сега ми залипсва Лувака, толкова е сладък, като види кафени зърна и откача, после прави дрис дрис и в Хотел Шератон плащат по 40лв за едно кафе от дрис -дрис на Лувак 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 30.11.18 11:39.

30.11.18
11:42

казано от Splash на 30.11.18, 11:30:

Хубави снимки от Малайзия, как ме върна назад, уникални спомени имам от там 🙂 Явно не ми е била особено оригинална идеята да се снимам с купа с плодове. Но пък сдобиването с тях си беше приключение. Тръгнахме да търсим пазар, в едно от селцата около Джокякарта, изгубихме се, бяхме привършили рингити-те и плащахме по туристически в долари, тоест десеторно. Накрая се прибрахме местен еквивалент на такси, нещо като бъги с двигател от веспа и надпис mad buffalo и с шофьор на около 90 години.
А чая с джинджифил е готин, аз го пия с много лимон и черен пипер, като ракетно гориво е.

Яде ли Дориан? Аз не успях... миризмата на ако от 100м разстояние не можа да ме допусне, до този иначе така вкусен плод, както казват местните 😄

30.11.18
11:48

казано от Блажка на 30.11.18, 11:42:

Яде ли Дориан? Аз не успях... миризмата на ако от 100м разстояние не можа да ме допусне, до този иначе така вкусен плод, както казват местните 😄

Естествено, навсякъде където го има - ям на килограм, уникален е. На вкус е комбинация между пъпеш, мед с бананено-авокадова текстура, най-харесвам тайландския Кинг Дуриан. Вярно е че миризмата е проблем, за малко да не ни пуснат на един от вътрешните полети с AirAsia по този повод, бяхме решили да закусим с дуриани на пристанището след едно доста екстремно “возене” с лодка. Забранено да се влиза в градски транспорт, хотели, обществени сгради, таксита и прочие с дуриан 🙂

Мнението беше редактирано от Splash на 30.11.18 11:49.

30.11.18
11:54

казано от Splash на 30.11.18, 11:48:

казано от Блажка на 30.11.18, 11:42:

Естествено, навсякъде където го има - ям на килограм, уникален е. На вкус е комбинация между пъпеш, мед с бананено-авокадова текстура, най-харесвам тайландския Кинг Дуриан. Вярно е че миризмата е проблем, за малко да не ни пуснат на един от вътрешните полети с AirAsia по този повод, бяхме решили да закусим с дуриани на пристанището след едно доста екстремно “возене” с лодка. Забранено да се влиза в градски транспорт, хотели, обществени сгради, таксита и прочие с дуриан 🙂

Понякога съжалявам, но просто не успях, не можах, честно. Иначе относно транспорта, ние си бяхме наели шофьор, така или иначе бяхме само на острова, той човека толкова доволен остана от нас, че гледам още седим на рекламата за услугите му.

Мнението беше редактирано от Блажка на 30.11.18 11:55.

30.11.18
14:04

Дуриана ме остави с много смесени чувства отчасти заради миризмата на комбинация от ле сготвен лук и войнишки чорапи (сравнението не е мое 🙂 ), отчасти заради усещането в устата все едно съм повръщала.
Джакфрута, който му е близък роднина обаче, ме спечели завинаги - и пресен, и сушен, и на къри. 😍
ПП: Как няма да не е доволен, Ади като ми каза как ви е разпорил, вие сте го направили богат, и синовете му също. 😂

Мнението беше редактирано от Margi на 30.11.18 21:14.

03.12.18
10:52

Уикендът мина бързо и доста динамично откъм всичко, намерих време за:

Събота  - 3км бягане в парка, surya namaskar - 10-ина пъти, още малко разтягане - около 10 мин, разхождане на куче - около 4км
Неделя - разхождане на куче основно ( около 4км), Йога - 35-40мин( нещо смесено, разгрявам със surya namaskar - 10ина пъти, 3 от вариантите с войни и после пробвах някои пози и разтягания от айенгар-а  при Марги, основно се съсредоточавам върху дишане и изправяне на гръбначния стълб, ако имах колан, който използваме там, можех и повече да постигна, но засега правя неща, за който ми е нужна само постелка и одеяло).

*Илия вече си хващам стъпалата без да се изгърбвам 😄

Храната беше в норма + 2 столични тъмно неделя на обяд и от събота вечер 2 блъди мерита, зеле, картофи, зелен боб... Макачино пих в петък и започнах да си правя някакви експерименти вкъщи, открих, че много ми харесва горещо какао +кокосов масло + чага +мед

Днес
Храна и добавки:
МСМ, трифала, шатавари, ашваганда, брахми
кафе - 3 броя ( 1+ хлорела)
чай - около литър ( за сметка на вода не ми се пие в тоя студ)
какао + кокосово масло + чага + мед
Цедено кисело мляко + орехи + мед
Гювеч - 200гр ( картоф, зелен боб, лук, домат), 100гр туршия
Довечера - 2 филийки домашен хляб ( содена питка) + делишу, туршия, люти чушки

Йога - Айенгар - 80 мин

Километрите пеша ги пиша, защото напоследък доста вървя пеша, което е добре, хубаво е, че бабата на приятеля ми има куче и се разхождам с него, също и хубаво е, че тя живее на 5мин от нас, за да гледа Мишун и Гушльо, когато ни няма.
Събота и неделя основно правих козметични промени и фън шуйствах из нас ( да се разбира като харчих пари в Икеа и М.Brocolage ) и разбрах защо се успивам като трябва да ходя на офиса - защото не ми се излиза от нас, толкова ми е хубаво хахаха 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 03.12.18 10:55.

04.12.18
11:12

Вчера се натоварих доста добре на Айенгар-а, но най-важното е, че приличните ми на получил инсулт схващания и изтръпвания в дясната лицево-челюстна част, както и при десен горен крайник значително се подобри, да не кажа, че ако правя всеки ден поне 30 мин някакви пози от тези, които правя в груповите занимания, не усещам почти никакъв дискомфорт през нощта.

Това време ме съсипва, пак се успах жестоко, направих 10-ина пъти Surya Namaskar, динамични, без войни, харесвам ги тези слънчеви поздрави, заради чатуранга дандасана, много добре ми натоварва трицепсите и едновременно имам разтягане и натоварване, което е супер, мисля, че е време да увелича на 20 бройки.

Тренировка вечерта - много ми се иска да бягам в парка, но този мръсен въздух отчетен в София мисля, че ще ме откаже, така че най-вероятно тренировката ми ще е
Йога - Surya Namaskar - 10ина, пози и задържания от Айенгар-а, които мога да изпълня без колан ( скоро ще си купя аз един колан и ще се разтЕгам яко в нас 😄 ) - общо около 45 мин предполагам

Храна и добавки
МСМ, шатавари, трифала, брахми, ашваганда
Кафе - 3 броя ( 1+ хлорела)
Какао + кокосово масло + мед + чага
Чай - около литър ( мащерка, лимонова трева, джинждифил... и не знам още какво до довечера има време)
Супа леща
3 тънки филийки ръжен хляб + делишу + 1 домат
Вечерта - зелена салата + репички + лук и малко леща, 20-30гр домашен кашкавал и сирене

Оставям този piece of art тук, сутрешната ми фото сесия, приятелят ми каза, че ми се е свил корема от йогата, като цяло и така се чувствам, но имайки предвид, че нямам кой знае каква активност ( в сравнение с преди) появата на коси коремни в горната част е доста странно. А да и вчера направих позата, която ме описва най-добре - ДЪРВО 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 04.12.18 11:12.

04.12.18
15:39

До голяма степен въздухът е с такова качество заради тъмнозелените по махалите, дето се отопляват на дърва, гуми от превозни средства и гд каквито други боклуци намерят. Иначе и аз снощи тренирах 2 часа на открито при видимост 30 метра и се чудех дали пък не е вредно 😄

04.12.18
16:09

казано от Joe Musashi на 04.12.18, 15:39:

До голяма степен въздухът е с такова качество заради тъмнозелените по махалите, дето се отопляват на дърва, гуми от превозни средства и гд каквито други боклуци намерят. Иначе и аз снощи тренирах 2 часа на открито при видимост 30 метра и се чудех дали пък не е вредно 😄

Мен не ми пречи тъмнината, нито поледицата или мъглата, имам компания в повечето случаи, тичаме към 3-4 км ( аз по 3) и после опъваме ластици на Титан конструкциите в Южния и парк, тъкмо след 21 няма народ, сега и заради студа няма по цял ден. Пишман стрийт фитнесджии, замръзват им мадурките сигурно, щото лятото киснат там до 24. Как да е, разводних поста, но да чудя се дали няма да е доста вредно, напълно сериозно.

04.12.18
16:23

аз не казвам че е страшно, защото е тъмно и не се вижда, а просто мъглата не е нормална  а е лепкав софийски смог , чийто произход вече установихме 😄 айде спирам със спама

Bart Simpson

04.12.18
16:40

Тук всяка, повтарям, всяка къща се отоплява на нафта или твърдо гориво и смог няма.
Не са “зелените”, вашите замърсители.
Това, което може да изгорят практически без да запалят града, изгаря за осем минути в един ТЕЦ, а там какви мазути горят и други гадости, един Бог знае.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.12.18 16:45.

04.12.18
16:57

Не знам, ама при допустими 50микрограма на кубичен метър, да са 307..не мисля, че искам да дишам с пълни гърди.

04.12.18
17:14

Не ми се обаждаше пак ,но има огромна разлика дали се горят нерегламентирано полимери и гуми и дърва, срещу каменните въглища и газта дето горят в теца, в първите има страшно много твърди частици които остават, диоксини и тн, някой ако разбира повече, да добави , на всичкото отгоре подозирам че в теца има някакви филтри ( имам един познат там дето работи, може да се обадя да го питам)  а относно вашата ситуация, сигурен ли си че гъстотата на население е същата и че населеното място е с такава  минимална проветривост като София, все пак океана доколкото знам ти е на някакви километри.

Bart Simpson

04.12.18
17:17

Абсолютно си прав за всичко казано.
Доколкото знам релефа на Софийско много спомага за задържането на мръсотията.
Прав си,  че това са фактори.
Всичко, което исках да добавя към разговора е, че в ТЕЦ- овете горят всякакви гадории, човек.
Блажке, ти ш си разчистиш после, нали?
Едит:
Мога да си сложа едната бира в залог, че горят и гуми.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.12.18 17:18.

04.12.18
17:21

Не бе, не ми пречи да се говори всичко в моя дневник. Споко, единственото, което ми пречи е че вън вони, сериозно адски мирише тая гадна мъгла, значи ходила съм през мъгли, от Казанлък съм, редовно изкачваме връх Шипка, тая мъгла там не мирише ...

Bart Simpson

04.12.18
17:25

Не познавам медията, но то е общоизвестрн факт, а какво стои зад това,  както казах- един Бог знае какво влиза в камерите

04.12.18
17:30

казано от Bart Simpson на 04.12.18, 17:25:

Не познавам медията, но то е общоизвестрн факт, а какво стои зад това,  както казах- един Бог знае какво влиза в камерите

Е не е един Бог, ако искаш ще питам днеска утре моя познат там и ще ти кажа. Основно газ и мазут, тва със сигурност.

Bart Simpson

04.12.18
17:34

Мусашка, не съм очаквал точно от теб наивност.
В София, от 1М автомобила половината си смениха гумите, по 4 за всеки за 2М гуми.
Колко от тях са рециклирани?????????
И това е два пъти в годината.
Твоя приятел ако не кара кола за над 50 К не го питай- не знае.
Едит:
От.позицията на човек, който никога не е влизал в ТЕЦ малко твърде-разбиращо се изказах, ама просто вярвам, че ви тровят за пари, хора.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.12.18 17:41.

04.12.18
21:41

казано от Bart Simpson на 04.12.18, 17:34:

Мусашка, не съм очаквал точно от теб наивност.
В София, от 1М автомобила половината си смениха гумите, по 4 за всеки за 2М гуми.
Колко от тях са рециклирани?????????
И това е два пъти в годината.
Твоя приятел ако не кара кола за над 50 К не го питай- не знае.
Едит:
От.позицията на човек, който никога не е влизал в ТЕЦ малко твърде-разбиращо се изказах, ама просто вярвам, че ви тровят за пари, хора.

То чно щото не си влизал в ТЕЦ, особено пък в софийския, може би трябваше да си го спестиш поседното , но сега ги питах ( двама са там дето ги познавам , просто единия ми е от компанията) Теца в момента работи на газ. И  човека сигурно може да си вземе нещо за 50к на лизинг, де да го знам, то те там са 10 човека на смяна в целия ТЕЦ , ти ми обясняваш  че не знаели кво горят...те 80% от времето играят белот, макар  че моя  познат ги зариби и по бордови игри... не съм аз наивен, просто се изказваш неподготвен, ма няя лошо. А гумите ги обират мангалите( да си кажем казването) от кофите, в момента в който ги оставиш там.И ако искаш да сметнем  колко домакинства има по махалите, колко им е на тях енергийната консумация  чрез “диво” горене 😄 и да сравним с капацитета на теца, да не се окаже  че пушека е в пъти повече точно от там.
тва ше го редактирам след малко да не ги компроментирам, че ще им орежат коледните бонуси 😄

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 04.12.18 23:08.

Bart Simpson

04.12.18
23:21

Дано си прав и да съм се изказал неподготвен.
Ама знам, че всичко,  което може да изкара “мръсни” пари в БГ,  ги изкарва.
А като каза бордови игри, някой цъка ли Диксит?

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 04.12.18 23:23.

05.12.18
12:27

Сутрин е още по-зле, отколкото вечер. Засега бягането сутрин отпада.

Тренировка днес сутринта
Йога - около 50 мин - Surya Namaskar - 5 със задържане в Адо Мукха Шванасана, 10 динамични, 5-6 пози от айенгара от понеделник с опит за повече задържане и дишане, къщичката на таралежа служи за идеееееално трупче - опора 😄

Храна и добавки:
МСМ, трифала, шатавари, брахми, ашваганда
какао + кокосово масло + мед + чага
чай - около литър и половина
3 филийки типов хляб, 30гр делишу салата
супа леща
вечерта - туршия, 20-30гр домашни млечни, 2 чаши вино
Някъде през деня 2-3 лъжички фъстъчено масло и 2-3 лъжички какаово-лешникова паста от на Марги

Ще си пиша наименованията на позите не за да се правя на интересна, а защото на заниманията ги казват по този начин и вместо да се оглеждам наляво и надясно да гледам другите какво правят, ако им науча наименованията ще мога да съм по-ефективна за себе си.
Поръчах си малко чай... така и така ми е основно питие напоследък. поне да се наслаждавам напълно на всички вкусове, които харесвам.

Мнението беше редактирано от Блажка на 05.12.18 12:27.

05.12.18
14:17

казано от Блажка на 05.12.18, 12:27:

.

Аз взех мерки :d :d

05.12.18
14:27

казано от Joe Musashi на 05.12.18, 14:17:

.

Откъде си я купи тази, Суб Зеро? Не прилича на баш обикновена, ама не мислиш ли, че положението е за противогаз 😄 Шегувам се, сега се е нормализирало бая според сайта и така като гледам и навън изглежда доста по-добре.

05.12.18
14:30

казано от Блажка на 05.12.18, 14:27:

казано от Joe Musashi на 05.12.18, 14:17:

.

Откъде си я купи тази, Суб Зеро? Не прилича на баш обикновена, ама не мислиш ли, че положението е за противогаз 😄 Шегувам се, сега се е нормализирало бая според сайта и така като гледам и навън изглежда доста по-добре.

от железарията взех 3-4, по 45 стинки, иначе аз като ходех да къртя полвах едни с филтри, по 3-4 кинта са, но нямаше от тях. Пак файда, тамън по-бързо да дойде кислородния глад. 😄

06.12.18
10:41

Имам доста силна мускулна треска ( основно при мускулите на трапеца, около плаващите ребра, рамена, трицепси и коси коремни), това ме мотивира да продължавам с опитите да се разтягам и дишам правилно 😄 Освен това дънките, които си купих преди 2 седмици са започнали да ми стават широки. Хмм, възможно е да е и от плата. Как да е, усещането е приятно.

Днес:
Йога - около 50 мин с повече задържана в позите Surya Namaskar - 15, Айенгар - пози от заниманието в понеделник с Марги, повторението е майка на оправянето на таза и гърба.... експерименти не си правя, опитвам се максимално да си изпълня правилно позата и в главата ми се чува само: “Направете краката тежки” 😄

Храна и добавки:
МСМ, трифала,брахми, ашваганда, шатавари
Кафе - 2 броя ( 1 + хлорела) - отбелязвам, че вчера пих само едно кафе
Чай - общо около 2 литра, зеленият чай с жасмин е уникално успокояващ, а вчера преди лягане пихме от сместа Огън в камината, където добавих и малко повече джинджифил и стана... никой да не мърда, изпаднахме в транс.
Котидж - 1 малка кутийка
1 хлебче със сирене и масло
зелена салата + спанак + 40гр сирене + 4 печени чушки с чесън
Какао + кокосово масло + чага + мед
2-3 лъжички фъстъчено масло или какаово-лешникова паста ( ако ми се дояде)
Туршия, 2 тънки филийки пълнозърнест хляб с тънък слой делишу + 2 чаши вино

Държа да отбележа, че 2-3 филийки квасен хляб ( било ръжен или пълнозърнест) изобщо не ми влияят на тялото, винаги съм знаела, че ще достигна момента, в който ще осъзная, че и в храната важи правилото - Дозата прави отровата..
Коремът ми се е свил значително, от практиката по йога забелязвам, че дори губя апетит ( по-скоро онзи глад, който те обзема и почваш да ядеш без да дъвчеш)

08.12.18
07:28

Вчера                           
Йога - Айенгар при Марги - около час
разхождане на куче - 2 пъти по около 3км                 
Храна                           
Овче кисело мляко + мюсли                           
Зелена салата, ръжен хляб 3 филийки с делишу, малко булгур и около 40гр млечен шоколад + 2 малки ракии                   
Доза протеин кокосово брашно 1/2 банан   
1 бонбон с боабаб         
Много по-добре се чувствам (стабилна ) на груповите занимания по айенгар, още някои пози са ми доста тегави, но се старая и ми помага.

Мнението беше редактирано от Блажка на 08.12.18 08:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1