Yennefer's Diary

Прескочи до:

13.03.19
10:53

Днес се събудих рано, но докато не спра да кашлям изобщо няма да си правя опити за бягане преди 10 часа сутринта, тоест понеже съм на работа, ще трябва да почакам за уикенда.

Тренировка днес:

3х8 асистирани набирания
3х10 лицеви опори
Раменна преса - 5х5х35кг
Клек гърди - 4х4х70кг, 3х8х50кг
Коремни преси - 3х15 от вис

Ходене пеша - 9км

Общо взето чики -рики, вчера с тез интервали... трябва да се пазя, нещо съм се пренадъхала, бих скачала на въже, обаче е много пълно вечерно време и изобщо няма къде да се позиционирам. Така че стегнато и набързо горната тренировка.

Храна и добавки:

Екстракт от зелен чай, какао, трибулус, магнезиев цитрат, таурин, Л-тирозин, амино, Витамин Ц

Смуути - магданоз, сок лимон, 1/2 ябълка, киви
Черен шоколад - 50гр
1/2 кутийка котидж, 3 филийки ръжен хляб, 1 яйце, 30гр млечни
1/2 авокадо, зелена салата с дресинг от авокадо, лимон, заквасена сметана
20гр фъстъчено масло
2 сарми, 50гр сирене, 1 чаша червено вино

Уоу! Колко килограма е това?

13.03.19
16:01

казано от Кико Сан на 13.03.19, 15:59:

Уоу! Колко килограма е това?

Малко - 70

13.03.19
16:04

Ами много е красиво това движение! Браво и за теглилата!

13.03.19
16:25

казано от Radost на 13.03.19, 16:04:

Ами много е красиво това движение! Браво и за теглилата!

Е, аз с това съм известна, че вдигам много технично и красиво, но съм кифла и обичам паричките, затова нямаше как да си продам гъза на щангите. С тея мизерни заплати и с визията, която щях да получа, за да се развивам в тоя спорт - не,мерси.

По живота съм аз - пари за кръчми и почивки в Доминикана ми трябват, не тиквени медали и оня тлъстушко Камен Кралев да ми дава плакетчета разни и премийки за 2-3 хиляди лева.

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.03.19 16:27.

13.03.19
16:42

А чужбината не те влечеше с твоя потенциал и умения.
Не че агитирам, но за парите там е мястото.

13.03.19
16:45

Лелееее ти каква тема отвори току що 😄
Конкретизирай въпроса, че да не говоря по трите теми ще стане утре.
1. Да вдигам щанги за чужбина?
2. Да съм треньор по щанги в чужбина?
3. Да съм треньор в кросфит зала в чужбина?

И за трите имам истории 🙂

13.03.19
16:48

Мдамз, с тиквените медали не става. По добре да си прави човека кеф и да не се взима много насериозно, че няма смисъл.

Деян

13.03.19
16:51

E, Блажке, щом имаш и за трите, разкажи за всички. Щото като разкажеш само за една, две, някой ще те попита и за третата ;-)
Изначално накратко за всички, пък ще пускаш леко полеко в подробности ...... или пък по-обширно едно по едно ;-)
На мен ми ще ми е много интересно, предполагам и на повечето хора тук!

Мнението беше редактирано от Деян на 13.03.19 16:52.

13.03.19
17:00

По въпрос номер едно:

Трябва да си много голям шампион от международно ниво, да си се класирал поне в тройката и да имаш много силни връзки, за да ходиш да вдигаш в Бундеслигата, за Азерите изобщо не коментирам - там, за да отидеш, трябва да си наистина бил поне няколко пъти пръв на международно първенство.
Опитвала съм се да лансирам наши момчета за Бундеслигата главно, защото знам езика, писах и няколко пъти до Скандинавието, отговаряха ми, че искат да видят класиране на международно и ред други изисквания - все едно те имат нещо освен един Матиас Щайнер...
Абе за тренирането там трябва да имаш силна връзка, треньор, който да те дръпне.
Тоест пак стигаме до частта - напускам работа за 2К, за да отида на лагер в Дианабад за 450лв на месец, да затъпея прогресивно, да получа челюст тип G-class, за да мога един ден евентуално да бъда дръпната в Бундеслигата, вече с прекрасната си челюст да вдигам за 1500 Евро на месец 🙂

Отивам да водя тренировки, после ще отговоря на другите 2, те са по-лесни.

Мнението беше редактирано от Блажка на 13.03.19 17:01.

14.03.19
10:55

Въпрос номер 2 - отговорът е почти същия като на въпрос 1.
Навсякъде цари мнението, че ако един състезател е бил успешен състезател, то той би бил добър треньор. В тоя ред на мисли без да те знаят кой си, няма как да те вземат за треньор по щанги в чужбина.

Въпрос 3 - треньор по щанги за кросфит зала
Когато бях във Франция, приятелка ме заведе в зала по щанги, където се запознах с тамошния треньор, супер печен, но от щанги разбираше ( методика и техника), колкото аз от на Нервака технологиите за квасене и печене на хляб...
Поразпитах да разбера как стоят нещата, тогава още имах план да се местя да работя в Париж. Човекът ми каза, че си бачка държавна работа и вечер идва в залата да води тренировки за 10 евра на човек, нещо такова. Обясни ми, че кросфит залите искали оня смешния сертификат за Crossfit ниво 2 или 3 беше, че можеш да преподаваш щанги.
Само да кажа, че  там залите, които сериозно се занимават с кросфит, са Reebok, тоест те са задължени да изискват от мен този сертификат, за да ме назначат.
Друг е въпросът, че индивидуални тренировки не се толерират, плащат ти за групата - някой ден можеш да вземеш и 100 евро, друг ден си тръгваш с 20. Като цяло положението е почти същото като в БГ, само че обърнато в евро. Самата концепция на кросфита е измислена с цел собствениците на залите да печелят пари, а не хората, които работят вътре. Месечна карта за 16 групови занимания ти е 320 евро, като 120 евро се делят между треньорите по съотвените дисциплини и сертификати - Crossfit 1, Crosfit 2 и не знам там до кой номер и ниво бяха, не ги следя. Та реално ти взимаш за един месец от един човек 20-30 евро.
Към 2000 евро бруто можеш да взимаш ако водиш на около 300 човека.
А и да не забравя, нямаш право да водиш персонални тренировки или където имаш право - персоналната е 60 евро, като 15 са за теб 45 за залата.
Накратко е това. В Германия също съм се интересувала - там е още по зле, ходих в една зала в Аугсбург да тренирам аз, да използвам помещението, много ми се зарадваха - събраха се 20 човека в часа, в който отидох, не успях да направя тренировки, един през друг искаха да ми задават въпроси как се вдига и да им помагам. Накрая се снимаха с мен, не ми предложиха нищо в замяна, питаха ме само кога пак ще идвам да им помагам.
Казах, че работя като треньор и взимам пари и собственикът на залата ми каза, че на тях малко им трябва 🙂 и че не плащат на отделен треньор, гледат клипове на Рич Фронинг по ю туб, това беше преди 5-6 години история някаква си.

14.03.19
11:04

Блажке, в Швеция е дори по-зле - често хапя устни, за да не се намеся в тренировка на някого с личен треньор заради безопасността на трениращия. Дори и Рич Фронинг в тубата не са гледали.

14.03.19
11:09

казано от Boby_ на 14.03.19, 11:04:

Блажке, в Швеция е дори по-зле - често хапя устни, за да не се намеся в тренировка на някого с личен треньор заради безопасността на трениращия. Дори и Рич Фронинг в тубата не са гледали.

Именно Боби, за да не си мислят, че е само в БГ да се спестяват пари от капацитети... навсякъде си мислят, че те като са успели да направят един път изхвърляне, могат и другите да научат.

14.03.19
11:14

казано от Блажка на 14.03.19, 11:09:

казано от Boby_ на 14.03.19, 11:04:

Блажке, в Швеция е дори по-зле - често хапя устни, за да не се намеся в тренировка на някого с личен треньор заради безопасността на трениращия. Дори и Рич Фронинг в тубата не са гледали.

Именно Боби, за да не си мислят, че е само в БГ да се спестяват пари от капацитети... навсякъде си мислят, че те като са успели да направят един път изхвърляне, могат и другите да научат.

Къде ги прати тукашните чак на изхвърляне пък ти? Аз говоря за тяга с котешки гръб и четвъртинка клек. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.03.19 11:14.

14.03.19
11:55

Ти кажи за 2,50 на човек, за тренировка...това е смешно...
Изобщо да си зарязваш живота, за да се състезаваш е толкова гламаво, че няма накъде. В нормални страни, което това е целенасочена ПОЛИТИКА - Китай с щанги, гимнастика, Турция-лека атлетика и други примери със сигурност могат да се дадат, работат е друга. Там те селектират, осигуряват ти ВСИЧКО и ти имаш и стимул и сигурност за себе си и за семейството си!
Трудно е, в един момент да кажеш, Fuck it, ще се занимавам със спорт. Или не е трудно, но толкова рискуваш, че не знам дали има смисъл. Еле пък, ако се грижиш за деца, семейство и т.н.
Колко спортиста знаете, които наистина са забогатели със спорт - изключвам мега комерсиалните футбол и тенис. Въпреки, ЧЕ - за да печелиш пари от тенис се изисква АДСКИ огромна инвестиция - треньори, школи, агенти за турнирите, връзки...доста субективизъм има там.
Футбола е почти същото, въпреки че ако си мега талант и изкласиш над мамини и татини синчета, които ги лансират по национални гарнитури за сметка на наистина талантливи момчета....мооооооже и да ти се върже сметката. Пример свежичък : Кирето Десподов, въпреки че и зад него има доста история, но е факт че изкласи до най-скъпия трансфер от България.
За Кросфит е ясно, че ще печели залата...все пак капитализъм баце. Залата струва пари, не ги дава треньора, той си е един наемник и как ще се продаде си е негова работа. Какви умения има....на кой му пука. Виждал съм функционални ИНВАЛИДИ, които имат по 10 персонални клиента и груповите им се пръскат и изкарват по над 4К на месец в София(разбира се). Не умеят нищо, просто те омайват с глупостите си и по-скоро са ти за развлечение, отколкото за нещо физически градивно, не ли...🙂

Блажка не става за това, тя наистина много разбира, но и липсва това да се прави на шут, което ЯВНО продава.
Даже толкова добра е станала в преподаването, че аз ще почна да си тренирам с нея, защото след първата ни тренировка се сетих колко неща съм забравил за оли-тата и колко имам да наваксвам.
А за воденето, Блаже, ще помагаме...ще станеш най-популярния треньор по ВТ, в София 🙂

14.03.19
12:13

Е, Славко, много ти благодаря за милите думи, наистина много приятно ми стана, тегаво ми започна днешния ден, радвам се, че си доволен от тренировките с мен, надявам се да имаш време да идваш и да тренираме.
А за 2,50 на човек за тренировка - мислех да не го коментирам, защото като ми го предложиха се чудех да се смея ли, да плача ли... сетих се за Марги и вашия казус, писах и на лично и после забравих бързо.
Истината е, че много се старая да науча хората на тънкостта, защото именно в един поглед насочен правилно, в траекторията на движението, в хвата, в колената, в мобилността се крие истината, но както виждаш треньорът е там, за да вижда отклонението и да го намества.
По-късно ще пусна едно клипче, сега ги посъбирам малко от няколко тренировки и ще кача в бб-тийм, да се види горе-долу какво правим на Раковски 🙂 Може на някой да му е полезно.

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.03.19 12:13.

14.03.19
12:37

И малко медия, толкова съм заета с момчетата, че не успявам да снимам всичко, все пак сме на тренировка, не на изложение, но както каза Славко, не ме бива да се правя на шут и да се рекламирам, хареса ми напредъка им, това е от вчера, много съм “happy”. Последното е рекорд на подклек на Мишо на 80кг, допреди 2 седмици това му беше рекорда на обръщане и изтласкване класически стил, което попринцип върви с около 15кг над подклека, тоест при една добра техника до края на март очаквам Мишо да е тласнал в ножица поне 90кг.

П.С. Съжалявам за акцента “тилифон”

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.03.19 12:42.

Bart Simpson

14.03.19
13:39

Еб@хти якото , зала пълна с младежи и Блажка ги учи на щанги, много яка атмосфера, а и като ги гледам яко ги надъхвяш, евала.

14.03.19
14:05

казано от Bart Simpson на 14.03.19, 13:39:

Еб@хти якото , зала пълна с младежи и Блажка ги учи на щанги, много яка атмосфера, а и като ги гледам яко ги надъхвяш, евала.

Да, ако не бяха родителите и схващането за опасността на спорта “вдигане на тежести”, щеше да е още по-яко. Не знам защо толкова се плашат от щангите, може би, защото винаги го свързват с мега тежки щанги... леката атлетика, художествена и спортната гимнастика да не би да са по-малко опасни?!

Без да имам претенции за компетентно мнение - по-опасни са даже изброените.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.03.19 14:35.

Bart Simpson

14.03.19
14:33

Така е по-сладко, има спор, драма.

14.03.19
14:41

казано от Блажка на 14.03.19, 14:05:

леката атлетика, художествена и спортната гимнастика да не би да са по-малко опасни?!

Да, може бухалката да ти изкара окото или да ти разбие черепа.

казано от Блажка на 14.03.19, 14:05:

Да, ако не бяха родителите и схващането за опасността на спорта “вдигане на тежести”, щеше да е още по-яко.

Притесняват се хората, че децаната им ще останат ниски, набити или кривокраки, че жените пъпчасват и се окосмяват, че обикновено стават тантурести от суплементите за засилка, не от самия спорт.

14.03.19
14:45

казано от Т. Тодорова на 14.03.19, 14:32:

Без да имам претенции за компетентно мнение - по-опасни са даже изброените.

По-комплекни са, там където се изискват комплексни качества и функционалност, там идва голямата драма. Включвам борбата и бойните изкуства.
При спортове, където се тренират всички основни качества на високо ниво
- сила
- издръжливост
- гъвкавост
- бързина
вероятността да се контузиш е много по голяма.

Просто пример:
Лекоатлет прави “максимални” единици на обръщане с щанга и сед, след което го изкарват на пистата да врътне едни 3 по 200, еленски подскоци и бегови на стълби.
Вероятността да се контузи е много по-голяма, отколкото ако просто си беше вдигал щанги и се спре дотам.

14.03.19
14:57

казано от Блажка на 14.03.19, 14:45:

По-комплекни са, там където се изискват комплексни качества и функционалност, там идва голямата драма. Включвам борбата и бойните изкуства.

Бих включил и плуването без да се замисля също,без значение дисциплината.

14.03.19
15:05

казано от Блажка на 14.03.19, 14:45:

По-комплекни са, там където се изискват комплексни качества и функционалност, там идва голямата драма. Включвам борбата и бойните изкуства.
При спортове, където се тренират всички основни качества на високо ниво
- сила
- издръжливост
- гъвкавост
- бързина
вероятността да се контузиш е много по голяма.

Няма как да се съглася. Не е от комплексността на качествата, а от методиката на трениране. Грешна или нещадяща методика води до лоша постройка на тренировките, което от своя страна води до контузии. Тоест гледай Кросфит - същата работа 😄
От своя страна правилна, плавна и щадяща методика води до бавен, но постоянен прогрес и плавно и безпроблемо развиване на тези качества. Тук мога да ти дам примери с конкретни школи в подкрепа на това.
Дай си сега книжката да ти напиша една четворка по ТМФВ. По милост, щот си мой човек 😄

14.03.19
15:17

казано от James Hinks на 14.03.19, 15:05:

казано от Блажка на 14.03.19, 14:45:

По-комплекни са, там където се изискват комплексни качества и функционалност, там идва голямата драма. Включвам борбата и бойните изкуства.
При спортове, където се тренират всички основни качества на високо ниво
- сила
- издръжливост
- гъвкавост
- бързина
вероятността да се контузиш е много по голяма.

Няма как да се съглася. Не е от комплексността на качествата, а от методиката на трениране. Грешна или нещадяща методика води до лоша постройка на тренировките, което от своя страна води до контузии. Тоест гледай Кросфит - същата работа 😄
От своя страна правилна, плавна и щадяща методика води до бавен, но постоянен прогрес и плавно и безпроблемо развиване на тези качества. Тук мога да ти дам примери с конкретни школи в подкрепа на това.
Дай си сега книжката да ти напиша една четворка по ТМФВ. По милост, щот си мой човек 😄

Е аз на ТМФВ имам 3, признавам си, без оправдания, но поне съм една от 10-имата минали изпита, 10 от 70 мисля е добър процент, господин доцент 😄
Подценихме изпита... решихме, че като е за физическо възпитание всичко знаем и лапахме мухите вместо да учим, иначе на ТМСТ отличници 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.03.19 15:19.

14.03.19
15:20

Аз 4-ката ти я пиша по милост все пак 😄

14.03.19
17:03

Не че съм пример за боец, но никога не съм се контузвал от боен спорт. Футбола обаче ми еба мамата едно време

15.03.19
10:51

Имах предвид вече като търсиш много високи постижения в спорта. Понеже доста родители като си запишат децата на спорт, очакват да стане добър спортист, иначе по-добре да ходи на фитнес, поне така си мисля, а и надпреварата сред децата в тая възраст прави чудеса.
Конкуренцията между децата изгражда доста шампиони сред най-малките.

Та по същество:

Вчера тренирах сутринта
3х5 асистирани набирания
3х5 кофички

4 кръга

Клек с щанга над глава 30кг - 5
Лицеви опори - 10
Къси коремни - 30

3х30 клека с ластик

Ходене пеша - около 7-8км

Продължавам да кашлям зверски, пия сироп от вчера следобяд, аман... и днес тренировката ми пак е ходене пеша - 10км, просто вдигна ли пулса, почвам да бухам.
Вчера непредвиден фаст около 24 часа
- вечерта люти чушки Хабанеро + спагети с гъби, чесън, лук и соев сос

Днес - 1 банан, 1 ябълка
остатъка от спагетите ( около 200гр), 1/2 авокадо
суров микс - 50гр
вечерта 2 бири и картофи с люта сол гоуст пепър във Викингската кръчма до нас

Да, ще пия бира, писна ми от това въздържание, Вайсер Хазета съм намислила днес.

15.03.19
12:33

Като кашляш иди до....Берьозка.

15.03.19
12:35

казано от Блажка на 15.03.19, 10:51:

Имах предвид вече като търсиш много високи постижения в спорта.

4-ката става на 3-ка по милост 😄
Написах ти - методиката е важна. От дете до върастен, без значение на заложбите и таланта, да успееш да изградиш максимума, който може да се постигне при конкретния човек.

15.03.19
12:41

казано от James Hinks на 15.03.19, 12:35:

казано от Блажка на 15.03.19, 10:51:

Имах предвид вече като търсиш много високи постижения в спорта.

4-ката става на 3-ка по милост 😄
Написах ти - методиката е важна. От дете до върастен, без значение на заложбите и таланта, да успееш да изградиш максимума, който може да се постигне при конкретния човек.

Ужасен си! Ти виждал ли си ги днешните младежи кво представляват ? 😄

Д-р Нервак, какво бихте ми изписали от тази специализираната аптека? Точно срещу нейн клон работя 😄

15.03.19
12:43

Виждал съм ги, тренирал съм ги - и деца, и младежи, че и възрастни. Ама съм се учил от най-големите.

15.03.19
14:29

казано от Блажка на 15.03.19, 12:41:

Д-р Нервак, какво бихте ми изписали от тази специализираната аптека? Точно срещу нейн клон работя 😄

Избери си някое...)))

18.03.19
12:08

Ти нали беше писала преди за Димо Бенев че бягал. Сега попаднах тук на резултатите от едни състезание. Той си е бягал 6 часа със супер темпо, вярно че е на равно и на обиколки, обаче това си е много сериозно постижение, особено за такъв тип културист или каквото се води. Явно и бяга доста

https://spring360.begach.com/results-2019/#2_837747

18.03.19
15:06

казано от kaloyan на 18.03.19, 12:08:

Ти нали беше писала преди за Димо Бенев че бягал. Сега попаднах тук на резултатите от едни състезание. Той си е бягал 6 часа със супер темпо, вярно че е на равно и на обиколки, обаче това си е много сериозно постижение, особено за такъв тип културист или каквото се води. Явно и бяга доста

https://spring360.begach.com/results-2019/#2_837747

Бях писала в нечии дневник, да не се сравняват с Димо, защото е много напред 🙂

19.03.19
12:45

Пиша си последните 2 тренировки от вчера и днес, от петък насам само кашлям, уж ми чисти дробовете, давя се, чак се задушавам, един сироп изпих, сега почнах това АЦЦ200, страшен ужас, не ми се е случвало от 5 години сигурно.

Както и да е, основно страда бягането, просто няма как да стане на тоя етап и като се върна към него, живот и здраве другата седмица, ще започна пак от 0-та - 3км макс.

Тренировка вчера:
4 кръга - 1 мин почивка, щанга 30кг

Тяга - 10
Изхвърляне вис подклек - 5
Пуш преса - 10

Без пускане на щангата го правих

10 пъти през 10 секунди - изтласкване в подклек 40кг щанга
Клек гръб - 5х80, 5х90, 5х100 ( мноу леки човек)

Днес:

3 кръга пудовка 16кг
Хай пул - 15
Суинг вертикала - 15
Скок кутия - 15

Изхвърляне подклек от вис - 3х30 3х30 3х30 3х35 3х35 3х35 * нещо се залисах
Изтласкване класическо ножица - 1х40, 45, 50, 50,50

Супер серия за рамо и бицепс

Храната е под контрол, имам някакъв шантав енергоразход, защото се напълних с ученици за щангите и чак присипнах вчера. Някаква тотална лудница, уж бяхме 3 пъти в седмицата, сега водя всеки ден, скоро може и да ми гръмнат бушоните от работа и тренировки.
Дано поне да изкарам някой лев за 3-4 дни СПА на Велинград хахаххахаах, че ще имам огрооооомна нужда след месец. Просто не мога да седя и да давам наставления, трябва да показвам с щангите иначе не става, то и така вчера направих не знам си колко обръщания и тласкания на 40-50 кила.

Мнението беше редактирано от Блажка на 19.03.19 12:46.

20.03.19
12:17

Активности днес:

10км ходене пеша

Почивка от тренировка, ще се занимавам само с учениците днес.

Храна: жито, фурми, банан, кафета, бейби спанак, домат, лобода, 50гр млечни, 1/2 авокадо

Пускам още малко клипчета от залата. Много се радвам, че попаднах на някакви талантливи млади хора, особено едно момче имам на 17, учи в една гимназия до залата, вчера му беше 3-а тренировка, преди това не беше правил нищо подобно през живота си.
В началото бях притеснена, дали ще се справя, с младежи под 20 не съм се занимавала никога... ех, да бяха всички младежи толкова талантливи като Алексчо.
Него ще го видите на края на клипа. Убеждавам се, че или го носиш в себе си, или не - може да си много здрав, но с никакъв усет за техника, може да не си здрав, обаче движенията да ти се получават на 3-а тренировка. Честно казано изумена съм, мисля, че ще си променя мнението относно треньорската си дейност и ще се оставя по течението да видя какво ще стане 🙂

В тоя ред на мисли направихме и специална членска карта за ученици.

20.03.19
12:31

Много ми харесва как ги надъхваш и ти самата колко си яка (буквално), и каква готина енергия имаш. Не, че съм те виждала на живо, но това са ми изводите от това, което виждам тук. Много ти се радвам и като те чета и гледам клиповете, и аз вземам, че се надъхвам 😄

20.03.19
12:38

казано от orion на 20.03.19, 12:31:

Много ми харесва как ги надъхваш и ти самата колко си яка (буквално), и каква готина енергия имаш. Не, че съм те виждала на живо, но това са ми изводите от това, което виждам тук. Много ти се радвам и като те чета и гледам клиповете, и аз вземам, че се надъхвам 😄

Ами заповядай на някоя тренировка, току виж на живо ти хареса още повече 🙂

Иначе някога бях доста зла... > : ) прилично лоша да кажем...

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1