Yennefer's Diary

Прескочи до:

02.03.19
23:19

Специално за Нервака една снимка 😄

04.03.19
12:12

Вчера активна почивка

Сауна - по-дългичко, към 40 Мин направих с почивките

Храна и добавки :
Магнезиев цитрат, л-тирозин, таурин, витамин Ц

Смуути - магданоз, сок от 2 лимона, 1 малка ябълка
Рибени пръчици, картофки някакви, салата айсберг

медовина, диво пиво, Блъди Мери

Пълен релакс, до блока ми има Викингски бар - голяма греда за бъдещите ми творчески планове, на всичкото отгоре и кухнята им е добра, а ако ядеш и месо... определено ще стане любимо място.

Днес:

Активности :

Бягане в Южния парк - 4км около 24мин, падна ми батерията на 3-я километър

3 кръга
Едностранно опъване на ластици - 10 на ръка
Опъване имитация на хвърляне - по 8 на страна
Опъване с две ръце - 12
Клек с ластик - 20
3 Мин бой сянка

Ходене пеша - около 4км

Храна и добавки:

Ашваганда, шатавари, магнезиев цитрат, витамин Ц, амино, л-тирозин, таурин, екстракт зелен чай, екстракт трибулус

Смуути - магданоз, сок от 2 лимона, 1/2 ябълка
Протеин + 1 банан
Салата зеленолистни
Някаква риба ?!
Две яйца, малко боб чорба

Този път май си уцелих добавките, чувствам се като преродена, е то по-скоро идва и от факта, че дълго време не бях пила никакви добавки. Бягането въпреки храчките и хриповете, които още ме мъчат мина доста леко и без болки.
Цял ден мисля да си чета книжка. Тоз таурин много ме успокоява, трябваше отдавна да го почна 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 04.03.19 12:15.

05.03.19
19:54

Днес
Първи ден на работа от 10 болни такива и някакви празници

Активности:
9км ходене пеша

Трябваше да има и някаква тренировка, но ще е утре сутринта

Храна и добавки:
Същите като вчера добавки
Задушени броколи и карфиол, 50гр млечни, салата от зеленолистни 2 яйца

Понеже ме питате за Симона от време на време - днес с адски мъки вече и измъкнах причината да не идва на тренировки - решила е да си смени треньора. Пиша го, за да не ми пише някой тъкмо като ми се е подобрило настроението - защо не пускаш тренировките на Симона.
Затваряме тая страница, хвърляме един контрастен душ, слагаме розовите екстеншъни и Квото - такова. Извини ми се, че не е имала смелост да ми каже още преди месец, да не изглежда, че я плюя - нищо подобно, аз себе си и моите си усилия съжалявам, не толкова нейната липса. Технически я оправих и то доста прилично за толкова кратко време, сега нека да върви да я зобят и дано да и сбъднат мечтата, аз на малки момичета  без никакъв опит в спорта химия няма как да дам, само и само да се направя на голямата треньорка.

Наздраве !

Мнението беше редактирано от Блажка на 05.03.19 19:56.

Carbohydrate

05.03.19
20:15

просто лапочка) юху

06.03.19
10:39

Днес се събудих в 2 час през нощта, заспах в 4:30 и станах в 6 - просто перфектно!

Тренировка:

10 рунда:
1 deadlift
1 hang clean squat
1 clean squat

Време: 1мин 21 секунди

5 рунда през 10 секунди
Щанга 45кг
1 deadlift 1 hang clean squat 1 clean squat

Клек гърди - 3х3х70кг
Лег - 3х5х50кг
Кофички - 3х3 ( не е смешно..)

Ходене пеша - 9км


Храна и добавки:
Смуути от магданоз ябълка и сок лимон
Задушени зеленчуци
40гр фъстъчено масло
50гр бадеми
2 яйца
200гр сьомга
1/2 пърленка
салата зеленолистни, 2 чаши вино, нещо сладичко?

Екстракт зелен чай, екстракт трибулус, витамин Ц, магнезиев цитрат, Л-тирозин, таурин

Днес няма да си броя калориите, защото за 40 мин се смазах в залата и смятам, че заслужавам поне малко фъстъчено масло и 1/2 пърленка 😄 и нещо сладичко, примерно шоколадова пита...
Предполагаем енергоразход - 2800ккал, предполагаем прием 1500

Така, за комплекса - скалиран не е толкова труден, просто аз не тренирам щанга, няма как на 3-а тренировка с щанга да очаквам да дам някакъв кой знае какъв резултат. Клип ще има може би не по-рано от две седмици, до тогава това ще ми е загрявката за основната тренировка по щанга - тоест трисета през 10 секунди на 45кг, докато не ги докарам до 10 през 10 и да съм си свежарка, няма да се пробвам, защото може и да дам фира.
Истината е, че щангата не ми тежи, въпреки безсънието, по-скоро ме смазва клека, защото кляках напоследък само с ластици.
Днес съм по добре психически, сложих си го в другия крачол, като цяло.... вчера си говорих с Диддлина 1 час по телефона, поразсеях се, само хубави хора познавам от Пловдив 🙂
Много позитивно се заредих от този разговор, ще се надявам скоро и да я видя наживо.
Весо, петък аре пак DU, моля ти се... :(

This is Road to Hell 🙂

Мнението беше редактирано от Блажка на 06.03.19 10:39.

06.03.19
11:48

окей , шса доразберем. То петък вечер в залата е бутаница като на Hardcore X-mass ама кот-такоа. ППЦ може и на самия стадион, специално за тия движения.

06.03.19
12:30

казано от Joe Musashi на 06.03.19, 11:48:

окей , шса доразберем. То петък вечер в залата е бутаница като на Hardcore X-mass ама кот-такоа. ППЦ може и на самия стадион, специално за тия движения.

По обяд, като станеш 😄

07.03.19
12:17

Тренировка днес:

4км в Южния парк - 26мин
Много ми течеше носа спирах през една минута, още не ми е минало, гадно ми е много да бягам така...

Храна и добавки:

Смуути - магданоз, сок от лимони, 1/2 ябълка
1 банан, 30гр бадеми
250гр макарони с 50гр сирене, масло
3 яйца
1-2 чаши вино, салата от зелнолистни, авокадо, нещо сладкичко?!

Енергоразход - 2400ккал
Калориен прием - 1000ккал (г-д), Калориен дефицит - 1300-400ккал

Вчера имах тренировка с едно ново момче и съм много доволна. Убеждавам се, че това НСА не е чак такава бошлав работа, нарочно прилагам доста от методиките, които учим не само по специалност, но и по ТМСТ и разбирам защо може да си бил много добър щангист, ама никакъв треньор...
Не знам защо шлеглинг живеят с мисълта, че ако някой е бил олимпийски или световен шампион, може да ги научи по-добре на щанга, от някой, който е седнал и е почел малко, а не само ял, спал и тренирал. Радвам се, че имах късмета да започна точно с Тодорка и тя да ми даде “ноухау-тo”, защото нейният треньор е за мен един от треньорите, който залага изключително много на техника и Светата Инквизиция и не толкова на химия и естествени дадености.
Какво имам предвид - много от хората станали световни или европейски шампиони имат таланта, имат силата, имат бързината, но невинаги техниката, няма как да научиш някой неособено талантлив човек да вдига прилични тежести без да го контузиш, ако единствения човек, от когото изхождаш си самия ТИ в качеството си на голям шампион и всепризнат вдигач. И тука идваме до момента за теория и методика на спортната тренировка, еми това е за мен предмета, заради който трябва да се запише НСА, най-малкото все още има преподаватели, които ще ти дадат с удоволствие консултация извън часовете и ще обсъдите основните проблеми на спортната тренировка и на методологията и кое, къде и как се прилага.
Момчето, което тренирах вчера, е тренирало с голям шампион, не са правели нито поставки, нито подклеци, дава се по схемата - първо да позаякнеш на клека.. пък после ще оправим “сложните” неща. Не се бъркам в методиката на колегата, но той е природно як, доста експлозивен и обигран, както се казва с първото хващане на лоста е изхвърлил 40кг без да се напъне.
Всъщност поставките и подклеците, както и бройките на тласкане от стойки са изключително гадни неща, най-омразните ми тренировки, но те дават една база и една издръжливост, която не можеш да тренираш само с класическите състезателни упражнение. В тоя ред на мисли, ако на държавния изпит не споменеш, че при начинаещи първо щангата се слага на високи поставки и постепенно се сваля, си чао - “Колега, дали сте си парите на вятъра, елате пак на следващата дата”
А тези въпросни поставки изобщо не се използват от 90% от треньорите. Вчера приложих някои неща и мисля, че момчето остана доста доволно от мигновения ефект по оправяне на техниката и увеличаването на повторенията на някои кила.., които постигнахме и в петък иска да тренираме пак.

Това беше лиричното отклонение - може би е вярно, че нещо неприятно се случва, за да се случи нещо много по-хубаво.

Мнението беше редактирано от Блажка на 07.03.19 12:18.

Деян

07.03.19
13:10

:-)
Това с яките и добре изглеждащи вдигачи, от които повечето май не стават за треньори ми напомня за една реплика на Рипетоу в негова статия /цитирам по спомен/: “Не ме гледайте, че съм с голям корем и наднормено тегло, за вас е важно какво знам аз и на какво може да ви науча”

07.03.19
13:26

казано от Деян на 07.03.19, 13:10:

:-)
Това с яките и добре изглеждащи вдигачи, от които повечето май не стават за треньори ми напомня за една реплика на Рипетоу в негова статия /цитирам по спомен/: “Не ме гледайте, че съм с голям корем и наднормено тегло, за вас е важно какво знам аз и на какво може да ви науча”

Той чичо Рипетоу има корем, но има 225 тяга на 63 години и бута 90 раменна. 🙂 А и си пийва и  хапва, сам си го признава. )))))

07.03.19
13:57

казано от Деян на 07.03.19, 13:10:

:-)
Това с яките и добре изглеждащи вдигачи, от които повечето май не стават за треньори ми напомня за една реплика на Рипетоу в негова статия /цитирам по спомен/: “Не ме гледайте, че съм с голям корем и наднормено тегло, за вас е важно какво знам аз и на какво може да ви науча”

В момента се сещам и за много руснаци, които решиха да водят тренировки за любители и да правят семинари и т.н. Единственият, на когото му се получава на тоя етап, е Клоков, но нещата, които показва в тубата като тренировки са издръжливост и функционалност, лично на мен доста ми допадат.
Евстюхина се пробва - оня ден я гледам хванала ластици и прави тренировки тип ква беше тая - Зузана и набира рейтинг, просто защото явно не и се отдава да преподава щанги, а трябва отнякъде да пада пара.
Оксана Сливенко - Злато Пекин 2008 - стигна за една година подготовка финалите на регионалните, пробва се да преподава кросфит след това ... от 4 години нищо не се е чуло за нея, сигурно води групови тренировки по Зумба.
Иля Илин - same story само дето вече е дебело чиче и малко трудно кросфит геймс....

Не го казвам цел да обидя някого от горепосочените, казвам само, че ето едни велики руски шампиони, които не са станали никакви треньори, когато са пробвали да станат.

Клоков, преди да започне кариера като силов треньор, беше доста оплюван заради това, че е висок, кривокрак и т.н. еми на Клоков наистина са му коствали според мен много усилия да се бори с тея си “недостатъци” във вдигането на тежести.

И пускам клипче на Оксана, не за друго, ами да затвърдим правилото, че в кросфита да си чак супер як.. няма кой знае какъв смисъл, вижда се ясно как вдига най-голямата тежест, но за съжаление не успя да компенсира липсата на въздух и издръжливост и не направи класиране след регионалните. Така Катрин Таня, една на тоя етап 20-годишна исландка със 60 изхврляне стана 2 или 3-а 2015 на Crossfit Games.

07.03.19
14:55

Стан и Никола, които доста харесвам, макар да са си комерс, в един клип казаха: “Ако имате проблеми със сърцето няма да отидете при човек, който е изкарал инфаркт, а ще отидете на кардиолог”.
Макар че тея двамата са докарали готина визия. Но “менторските планове” започват от 4 стотака на месец и са много “пърсенал и лимитирани” 🙂

07.03.19
15:02

казано от Radost на 07.03.19, 14:55:

Стан и Никола, които доста харесвам, макар да са си комерс, в един клип казаха: “Ако имате проблеми със сърцето няма да отидете при човек, който е изкарал инфаркт, а ще отидете на кардиолог”.
Макар че тея двамата са докарали готина визия. Но “менторските планове” започват от 4 стотака на месец и са много “пърсенал и лимитирани” 🙂

Не знам кои са, но изказването ми звучи доста добре ( thumbs up!)

Мнението беше редактирано от Блажка на 07.03.19 15:02.

07.03.19
15:03

казано от Блажка на 07.03.19, 13:57:

И пускам клипче на Оксана, не за друго, ами да затвърдим правилото, че в кросфита да си чак супер як.. няма кой знае какъв смисъл

Не знам за якото, ама ако нямаш поне БРАДА, не си никакъв кросфитър 😄 Дейба...😄 😄

казано от Radost на 07.03.19, 14:55:

Стан и Никола

Поредните, които се взимат много насериозно, пък всъщност са едни обикновени “квартални експерти”.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.03.19 15:12.

07.03.19
15:13

Сашо, тъкмо бях решила да не гледам кои са Стан и Никола, защо ми го причини, сега съм сигурна, че това изказване са го откраднали отнякъде 😄

С тоя кросфит - не знам вече, или на камера не им личи, или ходят на лазерна епилация, но от русите брадати и грозни няма, иначе от американките има доста, съгласна съм.

07.03.19
15:15

казано от Блажка на 07.03.19, 13:57:

Иля Илин - same story само дето вече е дебело чиче и малко трудно кросфит геймс....

A e Кросфит геймс и ти, той има амнайсе поправки на световните рекорди, знаеш ли колко го ебе за тия игри на късмета или дали е дебел 😄

казано от Блажка на 07.03.19, 15:13:

С тоя кросфит - не знам вече, или на камера не им личи, или ходят на лазерна епилация, но от русите брадати и грозни няма, иначе от американките има доста, съгласна съм.

Бе аз принципно за мъжете говорех, ама то там мое да се обърка човек... 😄

Мнението беше редактирано от James Hinks на 07.03.19 15:18.

07.03.19
15:20

За Илята не го отричам, само казвам, че всеки от големите се пробва нещо да направи, но нещо не могат да съберат хора.. а хората знаеш защо идват при теб, в крайна сметка - всеки иска да види резултата си и според това си избира треньора.
Пусни си  Уатсапа да ти раздуя малко 😄

Мнението беше редактирано от Блажка на 07.03.19 15:25.

07.03.19
15:21

Той каквото имаше да доказва, го направи както трябва. Сега доживот може да си дебелее, в Казахстан мисля, че няма да умре гладен и бездомен...
Пуснат е ве.

Деян

07.03.19
15:30

Хм, тоя единия ми се види малко като с гинекомастия. Може и да е зрителна измама от фотото.

Carbohydrate

08.03.19
07:49

Честит женски ден!

09.03.19
13:46

Тренировка вчера

6 пъти през 10 секунди
1 тяга
1 обръщане от вис в разножка
1 класическо обръщане

Щанга 45кг

10 пъти през 10 секунди
Обръщане щанга 50кг

Стриктна раменна преса -3х5х30кг
Швунг - 3х3х40кг
Клек с 2х10кг пудовки над глава - 3х10
Коремни от вис 3х10

Следобяд пак опити с Весо за ДУ, аз го разбирам, ама като не е моето, много се дразня, честно...

Храна - като за осми март, малко повече вино, халуми и така

Тренировка днес в Южния парк

3км бягане лежерно - 21 Мин

3х5 полукофички
3 кръга
Опъване на латици едностранно - 10 на ръка
Имитация на хвърляне - 8 на страна
Опъване двустранно - 15
Клек с ластик - 20
Скок височина - 10

2 рунда по 3мин бой сянка

3х10 коремни на успоредката ( повдигане на крака)
Няколко кипинг набирания на халки
3х5 набиране с подхват асистирани

Храна и добавки

Екстракт от трибулус, зелен чай, какао, магнезиев цитрат, витамин Ц, л-тирозин, таурин, амино...

Смуути - магданоз, сок лимон, 1/2 ябълка
Фъстъчено масло - 20гр
Крем карамел - 5-6 лъжички ( домашен )
Салата от зеленолистни, запечени картофи на фурна, авокадо ... може 1-2 бирички

Хубав уикенд ! Времето е прекрасно, просто не ходете в Южния парк.. ще ви се развали цялото спокойствие .

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.03.19 13:47.

09.03.19
14:24

И аз бях в южния, но там където минавам няма никой. Иначе за ду и човешките дерзания, там се крие истината. Точно когато си много постоянен и не ти се получава нищо, след време ставаш джедай, щото толкова си се мъчил и не си се отказал, че един път стане ли нищо не може да те спре, а то когато тренираш и не се отказваш става

Bart Simpson

09.03.19
14:32

Уахахахаха
Заради предния клек
Заради оувърхеда
Отмъщениееее
Колко време чаках да ми са открийш някъде
Lol lol lol

Ето тройни да усетиш малко от моята горчивина.

09.03.19
15:06

казано от Bart Simpson на 09.03.19, 14:32:

Уахахахаха


Ето тройни да усетиш малко от моята горчивина.

По принцип не е зле след като  мине въжето и да продължиш да скачаш ;D но добре, наречи ги тройни ;D
редакция, минава май , не се вижда добре

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 09.03.19 15:13.

Bart Simpson

09.03.19
15:09

Е нали минаваше.
Единични бройки, скоро и по повече.

09.03.19
15:11

Иначе на Блажката и трябваха 10 мин занимавки да направи първият си ДУ така че не е изключено да ти сипе и в това направление с тия темпове на развитие.
😄

09.03.19
15:55

казано от Joe Musashi на 09.03.19, 15:11:

Иначе на Блажката и трябваха 10 мин занимавки да направи първият си ДУ така че не е изключено да ти сипе и в това направление с тия темпове на развитие.
😄

Хубаво е някой да вярва в теб Хахха.
Барт пусни двойни ама искам поне 30 без да спираш, мани ги тройните.

Мнението беше редактирано от Блажка на 09.03.19 15:57.

Bart Simpson

09.03.19
16:42

В понеделник.

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.03.19 17:38.

10.03.19
12:18

Днес - тотален релакс
Четене на книга, игране на компа
Парна баня, сауна следобяд...
миди с бяло вино
Филе от халибут с лимоново ризото и мус от авокадо - мастър шеф съм аз в случая...

Позадържах вече вода, до 2 дни очаквам МЦ

Малко снимки като за края на седмицата и от утре с нови сили към свалянето на още 8кг ... Дейба тез кила !

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.03.19 12:19.

10.03.19
14:06

Най-хубавото при теб, е че си камък. Нямаш целулит и тресящи се мазнини, отпусната кожа. Супер опъната и стегната си. По колко килограма искаш/трябва/целиш да сваляш на месец?

Мнението беше редактирано от maria на 10.03.19 14:07.

10.03.19
14:20

Искам да сваля до началото на май 8, което няма как да стане. Хааххаха, целта ми е поне по 2кг на месец, така свалени, че да не умирам от глад и да ям, каквото ми се яде. То се вижда, че нямам някакъв кой знае какъв режим, някой път дори си докарвам калориите от пица и паста и именно това ми е главната цел - да докажа, че с по-разнообразни и ежедневни тренировки и с калориен дефицит, без особено следене откъде идват калориите, може да се достигне добър външен вид и стегнато тяло.
В крайна сметка, стигнах до заключението, че ако изразходваш между 1000-1500 калории на ден от физически активности, просто няма как да изглеждаш зле...
Е, може би няма да има силно изразена преса, а може и да има, с времето ще разбера.

Целулит имам, но малко, появява ми се по-скоро вода в краката преди МЦ, но се третирам с вендузи и масла, самомасажирам се.

Според мен ти изглеждаш много добре, но това, което най-добре ти стои е твоят атитюд, самоувереността, и жизнеността, която излъчваш—тези последните неща те правят много атрактивна.  Хора, които притежават тези качества за мен са много привлекателни и искам да бъда около тях, да разговарям с тях, да попия едва ли не чрез осмоза от тяхната енергия. Това, ако не е атрактивност, то тогава аз не знам какво е, а колко килограма си или си смъкнала, честно казано, въобще не ме интересува.

10.03.19
16:30

Кико, право в десятката!!!!!!!!!

10.03.19
16:39

Че е право в десятката  е ясно, но дано и тя е като Блажка, че иначе негативите, от една подобна осмоза, ще са за последната....който разбрал - разбрал

10.03.19
18:03

+1 за Кико коментара.
Има хора с харизма и стига да не са се тотално занемарили - дали ще са +5-8 кг. това изобщо никой не го бърка и не се забелязва.

И аз стигнах до това гениално заключение,ама си е така 🙂 “ако изразходваш между 1000-1500 калории на ден от физически активности, просто няма как да изглеждаш зле... ”

Успех все пак в целите!!

Мнението беше редактирано от Radost на 10.03.19 18:06.

10.03.19
19:59

казано от Иван на 10.03.19, 16:39:

Че е право в десятката  е ясно, но дано и тя е като Блажка, че иначе негативите, от една подобна осмоза, ще са за последната....който разбрал - разбрал

Хаххахаа
Никога не съм се успокоявала с това, че хората ме смятам за добра компания или се забавляват с мен.
За мен е много важно как изглеждам, просто това, което искам да постигна, е доста трудно. Все едно да знаеш как става нещо, обаче да бягаш от начина, защото знаеш, че ще ти донесе единствено и само 5 снимки на плажа и 5 месеца страдание преди това...

12.03.19
11:02

Понеделник отново релакс с книга, както казах и преди, вече 1-и ден на МЦ не се напъвам, не издевателствам върху себе си, взимам си пълна почивка от всичко. Едно време е блъсках с обезболяващи да клякам максимално, щото така ми се падало по програма, мина това време.

Днес отново бях възпрепятствана заради времето, още кашлям и не ми се рискуваше, така че пропуснах бягането в Южния, което ми е по програма. Вечерта в залата ще разцъкам.

Тренировка:

Изхвърляне подклек
10 пъти през 10 секуди
Щанга 35кг

Обръщане от вис в клек
10 пъти през 10 секунди
Щанга 45кг

Изхвърляне на дъмбел в клек - 3х8 на ръка, дъмбел 20кг
Клек с пудовки над глава - 3х10 пудовки - 2х12кг

Асистирани набирания надхват - 3х8
Коремни преси от вис -3х15

Ходене пеша: 6км

Храна и добавки:

Магнезиев цитрат, таурин, л-тирозин, Витамин Ц

1 банан, 1 ябълка, 2 кивита
150гр котидж
40гр фъстъчено масло
1 лимецка
салата, 2 чаши вино, 50гр млечни

Вчера имах доста нови хора на груповата тренировка по вдигане на тежести, чак си се поизпотих сериозно да показвам, има и наистина абсолютно начинаещи, което си е голямо предизвикателство. Поне се разсейвам покрай липсата на Симона. С момчета май наистина се работи по-лесно.Имам и едно момче за силов трибой, на 16, дето има данни за щанги... но какво да се прави - в момента е модерно да си як като бик, така че ще работим по трибойска програма, колкото и да ми се иска да го науча да вдига щанги, понеже му трябва тооолкова малко.
Ще пусна сълза накрая.

Мнението беше редактирано от Блажка на 12.03.19 11:03.

12.03.19
11:26

Кажи му че техниката е доживот а блъскането до време 🙂

12.03.19
11:51

казано от kaloyan на 12.03.19, 11:26:

Кажи му че техниката е доживот а блъскането до време 🙂

Той има цялото време на света, а и тяхната силова групировка добре намазаха ските - докато ме е нямало в залата са си коментирали, че съм на 24 години. 24 е едно доста добро число 😄

Ти не си ли на 24?!! Шокирана съм 😂😉

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1