Е, Боби, тва е друго нещо, то аз винаги си страдам, както казва Божинката:
Човек ако знае какво му е, само аз си знам какво ми е 😄
29.03.19
16:30
нямаш средата и средствата да се възстановиш качествено за подготовка от такъв тип... посягаш към химията, защото е по-евтино и дава ефект.
А като ги имаш и се възстановяваш качествено...пак посягаш към химията, точно защото дава ефект 😄 Ай нИдЙЕй, че на игрите всичко живо е на профи схеми.
нямаш средата и средствата да се възстановиш качествено за подготовка от такъв тип... посягаш към химията, защото е по-евтино и дава ефект.
А като ги имаш и се възстановяваш качествено...пак посягаш към химията, точно защото дава ефект 😄 Ай нИдЙЕй, че на игрите всичко живо е на профи схеми.
Ай ся, не говорим за самите игри, а примерно за оупъните им, ясно е, че смениха схемата за участие иначе и въпросната Ралица нямаше да се класира при киборзите от Исландия, но мен лично ме кефи това, защото по този начин дават възможност на много повече атлети да учавстват, а не да гледаме само траверси, да пием бири и да си викам : Баах мааму...
Въпросът ми беше - Защо тя изпревари “топ звездите” на женския кросфит у нас и защо ги води толкова убедително на квалификационните комплекси? И защо изглежда по-нормално чисто физически? Неведнъж сме говорили, че на който бърка в гърнето с меда, му личи.
Е или тя бърка в няква уникална каца, или нашите стигат дъното на гърненцето 😄?
29.03.19
17:00
Или просто има качества, които другите са нямали...
Имам един приятел на който борбата му се отдава повече, а има много по-малко опит от мен.
Или просто има качества, които другите са нямали...
Имам един приятел на който борбата му се отдава повече, а има много по-малко опит от мен.
Значи не всичко е зоб, язък за а****ра, дето се изпи покрай тоз OPEN 😄
29.03.19
17:43
Кои са звездите на женския кросфит у нас?
Кои са звездите на женския кросфит у нас?
Е, значи толкова се интересуваш от кросфит, след като не ги знаеш. Няма да споменавам имена, вече не ми е в стила да хуля публично колеги в спортната сфера 🙂
29.03.19
22:48
До мен достигна непотвърдена информация, че бая кросфитърки във Варна, лапат САРМ като бонбонки.
29.03.19
23:03
Не вече,чисти са като сълза...сакън.
30.03.19
07:26
Лягам си да спя, значи и сънувам: У нас, в 18-и етажния блок (не живея в такъв) се събираме и Блажка ще представи своя успешна система, която се казва “Път Нагоре”. Имаше даста хора, но не ги познавам...Блажка беше, все едно се познаваме, но в съня знаех, че не. Въпреки това, беше баси готения човек. После ходи из апартамента и отвори хладилника)))...все едно си е у дома))).....беше хубав сън....
Та, ако реши и има такава система, може да си я кръсти така, “пътят”))....И като види учениците си, ще им казва “Днес ще минаваме пътя)))” или “Минахте ли пътя вече”))....
30.03.19
09:00
После може да ти идва на гости... заредил си хладилника.
30.03.19
12:15
... своя успешна система, която се казва “Път Нагоре”.
Т’ва не беше ли една от книгите на Криско 😅
... своя успешна система, която се казва “Път Нагоре”.
Т’ва не беше ли една от книгите на Криско 😅
И аз се сетих че ми е познато. 😂
Обаче....една от колко книги?
30.03.19
12:40
Със сигурност повече от една 🙄
Блаже, за спама - сори 🙂
Малко нямам време да пиша
Ден 4
Тренировка:
3 кръга с една минута почивка щанга 30кг
Бърпи с лицева - 10
Изтласкване от земя в подклек (силово) - 10
Коремни - 20
Хай пул с пудовка от полуклек - 10 (16кг)
Починах 5 Мин
3 кръга 30 секунди почивка
Лег -40кг тяга - 50
Лег -10 тяга -10 ( без пускане на щангата )
10х2 бой сянка
Коремни и кофички 5-15
Кофичките все по - долу
После разходка до Рупите, вечеря е Мелник
Храната ми целия уикенд ще я сложа долу в снимки - само яйца и риба.
Неделя
Ден 5
Изхвърляне
10 през 15-20 секунди
Щанга 40кг
Клек гърди - 3х10х50
Раменна преса в СС с раменно разтваряне и бицепсово сгъване - 10 на всяко
Щанга -30кг, дъмбели 7кг
Тесен лег за трицепс в СС с бицепсово сгъване крив лост - по 20 на всяко 3 серии
Ден 6
Понеделник
Опит за тичане в парка - 2,5км за 17 Мин
Много храчки, много кашляне, много мъка, просто с тая гняс, дето съм насъбрала скоро няма да ми стане номера. Следващо планирано бягане е за събота.
Вчера бях на масаж на бедрата и глутеуса 1 час с изстискване и после на сауна така че днес така и така трябваше да го пиша почивен, it is not a big deal, че ми беше толкова зле опитът за тренировка.
Бях обещала някакъв снимков материал да оставя, ето две ориентировъчно, мазна съм, но поне не свръх дебела, очаквам големи промени до края на април сега с новата диета, която обсъдих с Димитър Базотев и той дори ми каза да ям още един плод Хахахаха, така че съм позитивно настроена. Лошото е, че в плана беше включено бягане 3 дни в седмицата .... но с тая кашлица само се измъчвам.
П.С. Това на крака ми е от куче, нищо страшно, знач, че имам апетитен глутеус 😆
Мнението беше редактирано от Блажка на 01.04.19 17:25.
Ден 7
Вече се будя гладна, което е признак, че нещата вървят добре.
Така или иначе съм решила да не се мъча и подлагам на някакви глупости като преди 4-5 годни, затова ще засиля въглехидратите днес, че вчера вечерта започна много рязко да ми се дояжда фъстъчено масло и ядки.
Активности:
Ходене пеша - 10км
Тренировка :
Изхвърляне - 5х3х30кг от вис, обръщане - 4х4х40кг в подклек
Кофички 3х5
Суинг с пудовка - 3х15
Храна:
2 яйца, 50гр овес
Салата домати + краставици + връзка магданоз + 80гр котидж + 1 яйце
1 ябълка, 4 ягоди, 1/3 крем от авокадо, банан и какао
Салата табуле + 1 яйце
1 пакет оризовки
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.04.19 11:10.
Къде пък го намери това куче да те ухапе по гъза?
Къде пък го намери това куче да те ухапе по гъза?
В Южния парк, вече като се прибирах от тичане, беше на импровизираната кръгова “писта”, но то не е виновно животното, по принцип като видя кучета и спирам да тичам, ама нещо се бях забляла и като минах покрай него, то се стресна и ме захапа за бедрото, после го погалих и ходих да ми бият една тетанус и толкоз.
Аз не съм толкова снизходително настроен. Понеже бягам основно в парк, където и много кучета разхождат, съм се нагледал на тъпи животни и стопани и случки. И все са от малките породи. От големите не ме е страх, досега нито едно голямо куче не ми е скочило. Все са малки - пекинези и разни такива. Аз си бягам и ги наблюдавам - виждат ме и се спотайват - заемат стойка за скок зад краката на собствениците си или под някоя пейка и само чакат да ги подмина и скачат с лай да ми гризат ахилесите. АЙ - да кажем - те животни, толкова им е мозъка, не разбират. Ами стопаните - все едно нечие чуждо куче иска да хапе човек и в някаква паралелна вселена се развива действието. Като им направа забележка да си хванат зле възпитаното и тренирано куче ме гледат сякаш нещо странно им казвам. Да се чудя животното ли или тях да бия...
Едно време ако куче ухапе човек и подадеш жалба взимаха кучето и го евтаназираха, сега как стоят нещата?
Честно казано изобщо не съм съгласна с теб, да уточня, че ме ухапа бездомно куче.
Но и да не беше бездомно, не съм съгласна, особено с евтаназията на животни.
Но съм абсолютно ДА за евтаназията на убийци и изнасилвачи 🙂
Така че, ще помоля да се приключи темата СЕГА.
За всичко друго си говорете, но не и за убийства на животни в моя дневник, мерси!
Вчера се наложи да взема един клиент и ми пропадна мега грандиозния план за тренировка, просто ще изпълня част от него днес, вчера си промених поста на това, което успях да направя.
Изобщо се оказа, че хората все пак искат да тренират щанги и мисля, че започва да ми идва нанагорнище - работа, вкъщи да е сготвено, хора да тренирам, себе си да тренирам ( да тренирам така, че да имам преса и бицага ) и всичко това да стане така, че да си легна в 22 без да ми е пълен корема с храна 😄
Пича вчера ми вика - не знаех, че е занимаваш с хора, иначе досега да съм дошъл... еми уста имаш - питаш, и да не се занимавам кой бяга от 15лв в крайна сметка. Как да е, днес станах сутринта:
Ден 8
Наказателна тренировка: 😄
Бягане в Южния парк - 3,5км за 24:40 мин - много кашлящо, но пак е нещо.
Вечерта:
Кофички - 3х5
Изхвърляне подклек - 10х1 през 10 секунди - 35кг щанга
Обръщане - 5х1 през 30 секунди щанга 55кг
Клек гръб - 3х10х70кг
Раменна преса - 3х5х35кг
Раменно разтваряне с дъмбели + хай пул с пудовка (10кг ) - 20 на упражнение
Лег тесен хват + сгъване за бицепс с крив лост - по 20 / 3 кръга
Храна:
2 яйца, 50гр овес, 4 ягоди
Салата табуле (150гр) + 1 яйце + 50гр сьомга, 4-5 оризовки
1 ябълка
Ципура във фолио - около 150гр, 3-4 оризовки, чаша вино
Мнението беше редактирано от Блажка на 03.04.19 11:51.
Ето това е активен начин на живот. От една страна така е по-добре, Блажке, защото нямаш избор и трябва да си креативна и да съчетаеш всичко в рамките на едни 24 часа. И когато го направиш е готино. Не мрънкаш, не се оплакваш, а действаш. Мъжко момиче си. Нямам търпение да видя как ще се промени физиката ти в края на месеца.
Ето това е активен начин на живот. От една страна така е по-добре, Блажке, защото нямаш избор и трябва да си креативна и да съчетаеш всичко в рамките на едни 24 часа. И когато го направиш е готино. Не мрънкаш, не се оплакваш, а действаш. Мъжко момиче си. Нямам търпение да видя как ще се промени физиката ти в края на месеца.
И аз нямам търпение, на яйца и риба ако не си постигна заветната цел за 2-3 месеца... значи вече нещата са излезли съвсем извън рамките на нормалното. Билдърите на моите тренировки с дори повече храна от мен ходят на състезание по културизъм, аз си се търкалям по Витошка 😄
@Maria G, да се търкаляш по Витошка ли 😄
Шегувам се! Успех!
Ден 9
Активности:
Ходене пеша - около 6км ( вчера забравих да отбележа 10км )
Тренировка:
Кофички 3х5
Лег - Тяга по 1 повторение през 10-15 секунди ( времето да стигна от едното до другото), общо 10
Лег - 55кг Тяга - 80кг
Суинг до вертикала 16кг пудовка - 3х20
10х2 мин бой сянка
Храна:
2 яйца, 50гр овес
50гр какаов крем от авокадо и банан, 1 киви
100гр оризовки
салата + 50гр сьомга, 2 яйца
ципура - около 150гр
Просто за повече от това няма да ми стигне времето - вече мисля реално и като имам групови няма да се надценявам и после да си разбивам една тренировка в 3 дни. Ей го вчера се прибрах в 22, еми... пак питам: Как да ходя на работа, да тренирам хора, да готвя на мъжа си, да тренирам себе си и да си лягам в 22, понеже искам да си докарам поне 7 часа сън...
Моля, ако някой знае как да стане, да ми пише 🙂 Иначе съм ок - екстра съм си !
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.04.19 13:37.
04.04.19
12:04
...еми... пак питам: Как да ходя на работа, да тренирам хора, да готвя на мъжа си, да тренирам себе си и да си лягам в 22, понеже искам да си докарам поне 7 часа сън...
Добре дошла в клуба! 😄
Неизбежен момент... няма разумен начин.
Държиш си приоритетите и това е.
...еми... пак питам: Как да ходя на работа, да тренирам хора, да готвя на мъжа си, да тренирам себе си и да си лягам в 22, понеже искам да си докарам поне 7 часа сън...
Аз да питам - що за мъж е тоя, който не може да си сготви сам?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.04.19 12:05.
Аз да питам - що за мъж е тоя, който не може да си сготви сам?
Той не намира смисъл да готви, след като може да отиде в ресторант и да яде... както и прави, когато ме няма, както често се случва да правИМ, когато аз наистина финално НЕ МОГА ДА успея с всичко.
Просто за него парите за храна никога не са били грешни пари, съвсем нормално му изглежда да даде 70лв за храна на ден - различни стандарти, какво да ти кажа. Е, аз го понаучих да си прави сметката, но е доста трудно, а и имай предвид, че аз съм на по-стриктния режим - той може да си яде и боб с питка и салата, ама аз трябва да ям или омлет или риба, а стигне ли се до ресторант се почват - калмари на плоча, октоподи - все неща, които вкъщи няма да седна да правя.
Иначе прави много хубава салата и мие чинии, да не излезе, че нищо не прави, но ако аз не приготвям рибата или морските дарове в нас вечер ( знаете, че не ядем месо), хвърляме по 50лв за вечеря в Регал.
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.04.19 12:38.
При храненето навън не цената е основната ми забележка, а качеството и хигиената на това, което ти предлагат. Имам много сериозни резерви относно средния клас заведения в София. За евтините пък изобщо да не говорим.
При храненето навън не цената е основната ми забележка, а качеството и хигиената на това, което ти предлагат. Имам много сериозни резерви относно средния клас заведения в София. За евтините пък изобщо да не говорим.
Абсолютно съм съгласна, но нещата, които са тип - ядеш, това, което виждаш отиват към 20-25лв порцията. + Бургас 63 100гр 😄 Както и да го въртиш - 50-60лв, а аз за тея пари купувам риба и рибни за цялата седмица и е нормално да правя разлика, как едно ядене ми струва като 6 примерно.
А иначе този ресторант Регал наистина го препоръчвам с две ръце за през седмицата ( петък и събота просто трябва да направиш резервация 10 дни предварително). Много чисто готвят, досега не съм яла нещо, което да има съмнителен вид или съмнителен вкус. Но като се замисля готвено не съм си поръчвала , Златко яде веднъж запечен боб и каза, че е добър.
Моля, ако някой знае как да стане, да ми пише 🙂 Иначе съм ок - екстра съм си !Добре дошла в клуба! 😄
Неизбежен момент... няма разумен начин.
Държиш си приоритетите и това е.
Става, ако махнеш от уравнението готвенето. С готвене през седмица няма как да стане. Има вариант в който правиш салата и много бързи неща за вечерта и го караш на лека храна, това правя аз. Но ако тепърва трябва да отделяш 1-2 часа вечер за готвене, не може. Събота или неделя може да си правиш по 2-3 неща за през седмицата и така. И ако тренировките ти са всеки ден, сутрин и вечер, се случва това което е при мен. Ставаш леко ограничен, тъй като зарязваш всякакви по културни мероприятия. Аз преди ходех по театри и тн, сега съм намалил всичко.
То в момента яденето ми в основата, трудното започна преди 10 дни 🙂
Преди готвех леща и се ядеше 2 дни или боб, сега съм ограничила готвенето и да ти кажа за 9 дни имам доста забележителна промяна на риба, яйца и въглехидрати уж от “чист” произход, а да и млечните махнах, и ядките. А преди ядях салата с около 50гр сирене или общо 50гр млечни + 30-40гр сурови ядки.
Сега вариантът ми е яйца или риба, но не ми отнема толкова време рибата, особено ципурата или друга бяла за 40 мин във фолио е супер, самото чакане и късно ядене явява проблем, не готвенето.
... пак питам: Как да ходя на работа, да тренирам хора, да готвя на мъжа си, да тренирам себе си и да си лягам в 22, понеже искам да си докарам поне 7 часа сън...
Няма как да стане, щом работиш на две работи. Няма просто. Това са си две работни места, Блаже. А чакай да видиш като дойдат децата 😄
За готвенето и аз споделям мнението на Калоян, поне до сряда си наготви от събота и неделя, остава ти само четвъртък и петък да го мислиш .... Но така пък си орязана от към свободно време през почивните ти дни ...
04.04.19
13:25
Хора без деца да се оплакват от липса на време...Странно 😄
Хора без деца да се оплакват от липса на време...Странно 😄
И аз това се чудя 😄 😄 😄
... пак питам: Как да ходя на работа, да тренирам хора, да готвя на мъжа си, да тренирам себе си и да си лягам в 22, понеже искам да си докарам поне 7 часа сън...
Моля, ако някой знае как да стане, да ми пише 🙂 Иначе съм ок - екстра съм си !Няма как да стане, щом работиш на две работи. Няма просто. Това са си две работни места, Блаже. А чакай да видиш като дойдат децата 😄
За готвенето и аз споделям мнението на Калоян, поне до сряда си наготви от събота и неделя, остава ти само четвъртък и петък да го мислиш .... Но така пък си орязана от към свободно време през почивните ти дни ...
Веси, така правех, но всичко друго мога да ям, не и претоплена риба от предния ден :(
Затова казвам, че самото ограничение, което съм си наложила и от което имам видим вече резултат, дори и в тренировъчно отношение, ме спъва.
Днес докато вървях за работа си мислех дали да не си изгърмя още един ден отпуска или как да направя така, че да имам един Home office и една отпуска, вече какви ли не схеми не мислех и О ЧУДО, Господ чу молитвите ми, току що получихме мейл, че има официален home office ден на 10 април и като си взема 8 ( полагаем Home office), сряда пак ще мога да работа от нас и другата седмица ще ми е доста по-леко.
Мнението беше редактирано от Блажка на 04.04.19 13:31.
Веси, така правех, но всичко друго мога да ям, не и претоплена риба от предния ден :(
.
И аз винаги съм се чудела на хората, които си приготвят храна за цялата седмица. Аз най-много да изям нещо от предния ден, ако съм го сготвила в повече и е останало. Иначе, предпочитам да си направя сандвич отколкото да ям стара храна.
04.04.19
14:16
Става, ако махнеш от уравнението готвенето. С готвене през седмица няма как да стане. Има вариант в който правиш салата и много бързи неща за вечерта и го караш на лека храна, това правя аз. Но ако тепърва трябва да отделяш 1-2 часа вечер за готвене, не може. Събота или неделя може да си правиш по 2-3 неща за през седмицата и така.
Това е един от прилично добрите варианти, да - да приготвиш някакво по-солидно количество мръвки в неделя за 2-3 дни напред и вечер да забъркваш гарнитурки само. Неудобството е, че ограничаваш разнообразието на храна и не ядеш прясно приготвена такава.
Ставаш леко ограничен, тъй като зарязваш всякакви по културни мероприятия. Аз преди ходех по театри и тн, сега съм намалил всичко.
При мен е същата работа - 300 чупки в кръста, за да отида на едно кино или театър... Тук-там приятели мрънкат, че вечно нямам време... затова споменах приоритетите. В такова положение човет трябва много да избира и организира.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.04.19 14:16.
04.04.19
14:23
Храната “не старее”. Или се развива микробиологично замърсяване или започва белтъчно разлагане след определен период, но високотемпературното готвене , бързото охлаждане и правилното съхранение при възможно най- ниска температура забавя този процес десетократно. Поединично сготвените продукти без мазнина запазват свежестта много повече отколкото една яхния да речем. Аз си приготвям храната за 5- 6 дни напред и ако спазвам хладилния режим, няма признаци на развала. Единствено зеленчуци като чушки и тикви, които имат много високо водно съдържание, имат по-кратък срок 3-4 дни.