10.02.14
22:51
Здравейте бб-тийм! Имам няколко въпроса относно тази програма:
http://www.bb-team.org/workout/4403_hipertrofiya-i-sila-s-tezhko-sredno-leko
Тренировъчният ми стаж е 1 година, но мисля , че храната ми е добре и възстановявам добре. И така..преминаваме към първият въпрос - можем ли да направим такава комбинация - гърди/трицепс, гръб / бицепс крака/рамо и съответно упражненията (трисетите) ще бъдат:
Горен лег, флайс, лег с дъмбели тесен лег,двустранно трицепсово с дъмбел зад врат, и кик-бек например или горен скрипец
Тяга,набирания,гребане бицепсово с крив лост, с дъмбели , долен скрипец
Клек,лег преса,прасец - тук мисля, че не мога да сложа прасец като трето, а може би едни напади ще са по-добре както и да е ... преси с щанга отпред,разтваряне встрани и задно рамо с дъмбели
И така..първият въпрос е дали програма е конструирана добре, а вторият е по колко трисета да правя за съответната група? В сайта пише 8-10 за големите и 4-6 за малките т.е. правя Горен лег, флайс, лег с дъмбели правя 8-10 трисета, и за трицепса упражненията 4-6 трисета? И последният въпрос - много ли пада силата съответно от първият трисет и последният? Ако правя примерно горен лег 5 повторения с 70 кг предполагам, ще падна на 60 когато стигна последният трисет? Прегледах дневника на Димитър Михайлов, който е правил програмата с трисетите, но той е конструирал програмата в 5-дневен сплит, а аз мисля, че стажа ми е малък за такъв, но пък съшо се притеснявам, че като направя примерно 8 трисета за гърди после за тоя трицепс няма да имам сила дори да си помисля да го правя...
10.02.14
22:54
Искаш да правиш трицепс след гърдите като имаш 2 бутащи при него!?!?!?!? Определено не си правил един трисет в живота ти.
Гръб - Гърди 6 кръга
Почиваш
Крака - рамене - 5 кръга
Почиваш
Ръце - 4 кръга
Почиваш
Виж колко си убит една-две седмици и след това прецени дали да добавиш още една тренировка.
10.02.14
22:59
Тедо, защо смяташ, че всички са натренирани и опитни като теб?
Към автора :
Виж този дневник http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63315 - той също прави Т/С/Л по схема подобна на твоята. Друго, което смятам все пак е, че може би не ти е времето за тази програма - тежка е и определено изисква добра преценка на възможностите. Може да пробваш и да прецениш все пак :)
Относно упражненията - бих оставил флайс, задно рамо, разтваряния и т.н. - най-накрая (леко). За средно - лег с дъмбели/раменна с дъмбели и т.н. Флайсът и т.н. са съвсем изолиращи и ги ползвай за напомпване :)
10.02.14
22:59
Ами да, не съм правил трисети затова питам все пак :) И този вариант, дето си написал го гледах изглежда добре, но упражненията които съм написал стават ли ? Също - какво ще рече 6 кръга ? по 6 трисета за МГ ли? И да редувам ли трист за гръб с трисет за гърди или първо трисетите за гърди и после тези за гръб? Благодаря предварително :)
Мнението беше редактирано от Boqn Boqnov на 10.02.14 23:01.
10.02.14
23:01
казано от Boqn Boqnov на 10.02.14, 22:59:
Ами да, не съм правил трисети затова питам все пак :) И този вариант, дето си написал го гледах изглежда добре, но упражненията които съм написал стават ли ? Също - какво ще рече 6 кръга ? по 6 трисета за МГ ли? И да редувам ли трист за гръб и после трисет за гърди или първо трисетите за гърди и после тези за гръб? Благодаря предварително :)
Свършваш гърба, веднага гърдите. И т.н.
За упражненията трябва да усетиш кои упражнения работят за теб - някои предпочитат набирания с тежест, други тежки гребания като основни и т.н.
Направи 1-2 тренировки, за да усетиш как се чувстваш. Програмата ти променя тялото по уникален начин, обаче изисква много ресурси.
10.02.14
23:03
казано от Херцог Трън на 10.02.14, 22:59:
Тедо, защо смяташ, че всички са натренирани и опитни като теб?
Към автора :
Виж този дневник http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63315 - той също прави Т/С/Л по схема подобна на твоята. Друго, което смятам все пак е, че може би не ти е времето за тази програма - тежка е и определено изисква добра преценка на възможностите. Може да пробваш и да прецениш все пак :)
Относно упражненията - бих оставил флайс, задно рамо, разтваряния и т.н. - най-накрая (леко). За средно - лег с дъмбели/раменна с дъмбели и т.н. Флайсът и т.н. са съвсем изолиращи и ги ползвай за напомпване :)
Да, и аз като се загледах сега наистина е по-добре флайса да е последен благодаря :)