Бодибилдинг срещу ?

Прескочи до:

13.02.14
14:28

казано от Kirilov на 13.02.14, 14:20:

Ехеее, кое ми е тесногръдото ?! Айде, кажи че няма билдъри, които тренират по чехли и ще спра да се смея около нова година ... Дори най-често те са корифеите на залите с многогодишния билдърски опит (разбирай тея дето са взимали и са си боли от всичко).  И пак се хванахте за първото изречение, по-надолу въобще прочете ли ?

Кирилов, а ти въобще осъзнаваш ли, че е меко казано несериозно да сравняваш спортуващи за кеф в залите с професионални атлети, показвани по телевизията?
По-добре сравнявай с масата занимаващи се любителски с кросфит в България. Ръчици като солетки, хлътнали гърдички. Под достойнството им е да изхвърлят и изтласкват, но сначват и клийнват като пичове. :) Не са един и двама такива.
Това беше само за илюстрация, че сравнението, на което се базира цялото ти мнение, е несъстоятелно. Иначе има и НЯКОИ кросфитъри, коити не изглеждат така. :D

Вече ми става смешно. :) Само не знам откъде пък всичката тази злоба се е събрала? Твърдите, че не завиждате, че не избивате комплекси. С какво тогава ви пречим толкова?

13.02.14
14:29

казано от Boby_ на 13.02.14, 12:36:

казано от James Hinks на 13.02.14, 12:06:

Боби, имам предвид твоите силови резултати, свалените килограми мазнини и сериозно подобреното физическо състояние и самочувствие. Ако искаш - давам ти телефона му(ако все още е актуален) и го питай. Пък ако искаш - намери ми някой с такова състояние и след една година ще ти докажа нагледно.

Уврежднията на сърдечния мускул (хипертрофия за сметка на образувне на фиброзна тъкан) при спортисти, които са били подложени на продължителни кардио-натоварвания, са сравнително добре изследвани (по-горе посочих проучвания). От друга страна е известно, че силовите тренировки не предизвикват такива изменения. Това, за което ти говориш, стои по средата като тип натоврване. Интересно ми е дали е изследвано как точно влияят на сърцето - затова и питах, не за да продължавам спора до безкрай. :)

Не съм съгласен, излиза, че плувците или един Фелпс с неговото извънземно кардио натоварване трябва да имат увредени сърца. Поне според тия изследвания.

13.02.14
14:34

казано от WhiteWalker на 13.02.14, 14:29:

Не съм съгласен, излиза, че плувците или един Фелпс с неговото извънземно кардио натоварване трябва да имат увредени сърца. Поне според тия изследвания.

И по какво съдиш, че нямат? Александър Дале Оен се гътна от инфаркт на 26. Също и Франсис Крипън (и той на 26) - с два бронзови медала в дългите дистанции от световни първенства. И това са млади хора в пикова форма. Какви ли ще са последствията след 20 години?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.02.14 14:38.

13.02.14
14:34

:D

13.02.14
14:36

казано от Boby_ на 13.02.14, 14:28:

Ехеее, кое ми е тесногръдото ?! Айде, кажи че няма билдъри, които тренират по чехли и ще спра да се смея около нова година ... Дори най-често те са корифеите на залите с многогодишния билдърски опит (разбирай тея дето са взимали и са си боли от всичко).  И пак се хванахте за първото изречение, по-надолу въобще прочете ли ?

Кирилов, а ти въобще осъзнаваш ли, че е меко казано несериозно да сравняваш спортуващи за кеф в залите с професионални атлети, показвани по телевизията?
По-добре сравнявай с масата занимаващи се любителски с кросфит в България. Ръчици като солетки, хлътнали гърдички. Под достойнството им е да изхвърлят и изтласкват, но сначват и клийнват като пичове. :) Не са един и двама такива.
Това беше само за илюстрация, че сравнението, на което се базира цялото ти мнение, е несъстоятелно. Иначе има и НЯКОИ кросфитъри, коити не изглеждат така. :D

Вече ми става смешно. :) Само не знам откъде пък всичката тази злоба се е събрала? Твърдите, че не завиждате, че не избивате комплекси. С какво тогава ви пречим толкова?

Някъде да си видял да споменавам кросфит изобщо ?! Сега кой атакува преднамерено, злобарски и теносгръдо ? И когато ме видиш мен да пиша “снач” или “клийн” или да използва някоя друга чуждица, тогава ми говори за тея работи.
Именно заради тоя довод с професионалните атлети съм написал да се погледнат последните класирали се. И на състезание на юноши младша възраст да отидеш пак ще е така. Не е нужно да тренираш, като професионален атлет, за да имаш такова тяло, просто може да взаимстваш някои от методиките им на трениране.
И мога да сравнявам “спортуващия” за кеф, с професионално трениращия, защото изпива химия, като за световно, в буквалния смисъл !

Мнението беше редактирано от Kirilov на 13.02.14 14:38.

13.02.14
14:38

казано от Boby_ на 13.02.14, 14:34:

И по какво съдиш, че нямат? Александър Дале Оен се гътна от инфаркт на 26. Също и Франсис Крипън (и той на 26) - двукратен бронзов медалист от световните първенства на 10 км от Рим 2009 и на 5 км от Робервал 2010. И това са млади хора в пикова форма. Какви ли ще са последствията след 20 години?

И аз си казах,че няма да пиша повече,но това което си написал е абсолютна глупост,Боби.Инфарктите при тези хора,както и при колоездачите,биатлонистите,маратонците и други,идват от огромните дози EПО и от кръвопреливане,а нямат нищо общо със самия спорт.
То има и много билдъри,които са умрели преди 30тата си година,това значи че и бодибилдинга е вреден ?

13.02.14
14:38

казано от Kirilov на 13.02.14, 14:36:

Някъде в поста ми да си видял да споменавам кросфит изобщо ?! Сега кой атакува преднамерено, злобарски и теносгръдо ? И когато ме видиш мен да пиша “снач” или “клийн” или да използва някоя друга чуждица, тогава ми говори за тея работи.

Всъщност кросфит не е ли също чуждица?

13.02.14
14:41

казано от Петър на 13.02.14, 14:38:

Някъде в поста ми да си видял да споменавам кросфит изобщо ?! Сега кой атакува преднамерено, злобарски и теносгръдо ? И когато ме видиш мен да пиша “снач” или “клийн” или да използва някоя друга чуждица, тогава ми говори за тея работи.

Всъщност кросфит не е ли също чуждица?

Кажи ми го как е на български и само така ще го пиша ;)

13.02.14
14:42

казано от Intolerante на 13.02.14, 14:38:

И по какво съдиш, че нямат? Александър Дале Оен се гътна от инфаркт на 26. Също и Франсис Крипън (и той на 26) - двукратен бронзов медалист от световните първенства на 10 км от Рим 2009 и на 5 км от Робервал 2010. И това са млади хора в пикова форма. Какви ли ще са последствията след 20 години?

И аз си казах,че няма да пиша повече,но това което си написал е абсолютна глупост,Боби.Инфарктите при тези хора,както и при колоездачите,биатлонистите,маратонците и други,идват от огромните дози EПО и от кръвопреливане,а нямат нищо общо със самия спорт.
То има и много билдъри,които са умрели преди 30тата си година,това значи че и бодибилдинга е вреден ?

Е, хайде сега, абсолютна глупост. Да кажеш на някого, че говори глупости, е равносилно на това да го наречеш глупак. Добре, че съм дебелокож и не се обиждам лесно. :)
Вреден е професионалният спорт, методите, които използва и екстремните натоварвания, а не плуването, кросфитът или бодибилдингът. Естествено, че това са два изолирани случая и че вероятно са причинени от друго.
Все пак хвърли едно око на проучванията, които посочих по-горе, преди да обявявиш нещо за глупост с лека ръка.

13.02.14
14:43

Десетобой :D.

Tова ми напомня малко на драсни-пални-клечица.

13.02.14
14:44

Сега кой атакува преднамерено, злобарски и теносгръдо ?

На теб специално ти се подигравам най-откровено, не те атакувам изобщо. :)

13.02.14
14:45

казано от Петър на 13.02.14, 14:43:

Десетобоя е дисциплина в леката атлетика.

13.02.14
14:47

казано от Boby_ на 13.02.14, 14:42:

казано от Intolerante на 13.02.14, 14:38:

Е, хайде сега, абсолютна глупост. Да кажеш на някого, че говори глупости, е равносилно на това да го наречеш глупак. Добре, че съм дебелокож и не се обиждам лесно. :)
Вреден е професионалният спорт, методите, които използва и екстремните натоварвания, а не плуването, кросфитът или бодибилдингът. Естествено, че това са два изолирани случая и че вероятно са причинени от друго.
Все пак хвърли едно око на проучванията, които посочих по-горе, преди да обявявиш нещо за глупост с лека ръка.

Хвърлих им едно око на тези проучвания.
Иначе рядко правя такива заключения,но да обвиняваш спорта за гибелта на тези хора е безумие.Може натоварванията,на които са били подложени също да са изиграли някаква роля,но причината тези хора да си заминат е най-вече медикамента,който споменах,както и много други в комбинация с него.Мисълта ми,че ако бяха тренирали без тях нямаше да имат никакви проблеми и да подлагаш това на съмнение е смехотворно.Нека Сашо като влезе да каже неговото мнение ;)

13.02.14
14:48

казано от Boby_ на 13.02.14, 14:44:

Нито те познавам, нито искам да те познавам, че аз да ти се подиграя още по-искрено. Форумен драскач, който  е на всяко гърне мирудия и по цял ден търси с кого да се заяжда си го слагам на ***

13.02.14
14:48

Да ви завиди човек на ентусиазма. :D

13.02.14
14:54

казано от aleks на 12.02.14, 19:49:

От друга страна заглавието на темата не е формулирано правилно и трябва да се модерира в “Нека всеки напише какво мисли за смисъла на живота, но написаното задължително трябва да твърди обратното на предходното и да съдържа ключови думи като: бодибилдинг, кросфит, щанги, трибой, спорт, качества, стероиди, научно доказано, здраве, КЕФ”

Мда, подходяща тема да загърбя тактичността си и  да излея неодобрението, което тая към всичко що дига тежести, без да му плащат за това. :D Моето лично мнение е, че никой не тренира за кеф, освен ако не е мазохист. Какъв кеф има в това да се мъчиш? Случайно ли са толкова малко трениращите... Кефът идва от подхранването на егото с визуалните и  силови резултати или от мисълта, че се прави нещо в тази насока. Кефът идва и от социалния момент на тренирането - събиране и общуване (дори и виртуално) с други или събирането на чуждите погледи по улиците. Съгласен съм на сто процента с хората , които смятат, че трениране за външен вид е комплексарщина, и че никой не би отказал хубав външен вид. Даже ще отида по-далеч - тенирането за сила и спортни постижения също е комплексарщина и... в това няма нищо лошо, а е напълно нормално за човешката ни природа -  да сме комплексирани и да се стремим към повече. Eдинственият кеф покрай тернировките е възможността за оправдано преяждане - яденето си е кеф.  Даже си мисля, че една от главните причини част от неспортистите да тренират е именно (подсъзнателно разбира се(колко съм тактичен)), за да могат да си похапват повечко, без да им тежи на съвестта. :D

Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 13.02.14 14:56.

казано от Kirilov на 13.02.14, 14:45:

казано от Петър на 13.02.14, 14:43:

Десетобоя е дисциплина в леката атлетика.

А “Кросфит” е търговска марка, която прави чичА ви Гласман богат на ко*еле :)

Искаш алтернативна думичка/фраза - функционално трениране или всяко нещо, достатъчно близко до това :) Имало го е преди него, ще го има и след него ;) Както бодибилдинга го е имал преди Уидър и ще го има и след. Важното е да похейтим малко.

13.02.14
14:57

Пфф.. докато изчете човек всичко... Аз бих искал да включа за малко...

казано от Петър на 12.02.14, 21:02:

Имам чувството, че радиото по щеше да зацепи какво имаме предвид всички.
Марти, можеш ли да приемеш, че качествата, които за теб за важни, за друг не са важни? Айде кажи ми само с да или не.

Петър направи опит, няколко пъти, да се изяснят нещата.. ама коментарите ги подминаха.. И двете страни.. избирателно си вадят думите от контекста .. За един, едно е по-добро, за други друго.. Просто е излишно да се коментира .. Едни ги кефи едно, други друго и т’ва е..

Но исках да се включа по повод друго изказване

казано от Kirilov на 13.02.14, 13:47:

Нещо което можеш да практикуваш по чехли и да ти излизат хемороиди “тренирайки” го никога не може да се нарече спорт. В масов план погледнете “трениращите” бодибилдинг( в пряк превод изграждане на тяло) и трениращите лека атлетика, борба, бокс, гребане и др. спортове. Първите масово са с щекмебета, 45 ръка и крака като солети, вторите са с издължени мускули, атлетични, с преси и тн. Да оборя аргумента на някой, който ще каже, че има и от тях с шкембета - е има но те са тежки категории или са тласкачи, все такива на които им трябва маса за конекретния спорт или категория, не претендират да са бодибилдъри(изграждащи тялото си) и пак може би изглеждат по-добре от масовата част бодибилдъри(градящи тяло)

Това, че има такива селяци, не ти дава право да критикуваш спорта ..”МАСОВО”... това че тука по залите винаги има такива индивиди, не прави спорта такъв..Все едно аз да кажа, че футбула не е спорт, само защото тука в България “футболисчетата” ходят от дискотеката на терана и обратно... ама така ли е по цял свят?
Това че има такива които взимат препарати, като за световно, също реално мнение.. и не са толкова много на фона на общия брой практикуващи. Това, че те си помпат бицепс и пииват биричка между сериите, не ги прави “бодибилдъри” , колкото и да го твърдят.
И ако ти им вярваш, говори лошо за теб.. Все едно аз сега да започна да разправям наляво и надясно, че съм космонавт и да ходя със скафандър.. ще ми повярваш ли?

Мнението беше редактирано от The average joe на 13.02.14 15:14.

13.02.14
15:00

казано от Kirilov на 13.02.14, 14:48:

казано от Boby_ на 13.02.14, 14:44:

Нито те познавам, нито искам да те познавам, че аз да ти се подиграя още по-искрено. Форумен драскач, който  е на всяко гърне мирудия и по цял ден търси с кого да се заяжда си го слагам на ***

Супер! Това ще си го сложа в рамка на стената при другите такива! :D

казано от Intolerante на 13.02.14, 14:47:

Хвърлих им едно око на тези проучвания.
Иначе рядко правя такива заключения,но да обвиняваш спорта за гибелта на тези хора е безумие.Може натоварванията,на които са били подложени също да са изиграли някаква роля,но причината тези хора да си заминат е най-вече медикамента,който споменах,както и много други в комбинация с него.Мисълта ми,че ако бяха тренирали без тях нямаше да имат никакви проблеми и да подлагаш това на съмнение е смехотворно.Нека Сашо като влезе да каже неговото мнение ;)

Марто, пак не ме разбра. Смъртта на тези двамата плувци я дадох като илюстрация за вредата от професионалния спорт. Нито един от тях нямаше и да си помисли за еритропоетини или други медикаменти, ако не беше професионален спортист, така че именно спортът е в основата. Това показва краткосрочните рискове.

А проучванията са на две теми. Едните за дългосрочните увреждания. Изолирани са и изводите от тях не могат да се обобщават. Става въпрос за образуване на фиброзна тъкан в сърдечния мускул на дългогодишни бегачи на дълги разстояния. Заключенията от тях не могат да се пренесат автоматично върху никой друг спорт, който набляга на по-краткотрайни натоварвания.
Другите са отново за маратонци, но за увреждания непосредствено след натоварването:
“Completion of a marathon is associated with correlative biochemical and echocardiographic evidence of cardiac dysfunction and injury.”

И от тях отново не могат да се направят изводи за други спортове. Аз не ги и правя. Само ми събуждат интереса за подобни и сред борци, лекоатлети, плувци и други.

13.02.14
15:04

Ехеее, кое ми е тесногръдото ?!

Ще цитирам един от първите ми постове в темата

казано от Петър на 12.02.14, 13:08:

Защо да не ги сравняваме? Нима постиженията на един Арнолд, Фронинг, Джонсън, Валентин Йорданов не са достойни всичките за уважение? Или ще ми кажеш, че Веско Топалов е по-малко достоен за уважение от Ивет Лалова например. Стига с тая спортна елитарност. Вместо спортуващите да се подкрепяме и уважаваме, пак се делим на класи, спортове и групички. Аман от тоя балкански синдром вече!

А сега един от твоите

Нещо което можеш да практикуваш по чехли и да ти излизат хемороиди “тренирайки” го никога не може да се нарече спорт.

Ще вметна ОТНОВО за  ВЕСКО ТОПАЛОВ, ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА и т.н. и ако и сега не схванеш, ще мина на китайски, барем по-ясно стане...
Хич не ми дреме за кросфита, бодибилдинга, фитнеса, силовия трибой, леката атлетика, крикета и бриджа. Това, което ме дразни и заради което съм в темата още от началото абсолютизма, арогантността и надменността в твърденията ви. Единствено вашето било спорт или еди кое си не било спорт... Кой пък си ти, че да кажеш, кое е и кое не е ...

Мнението беше редактирано от Петър на 13.02.14 15:06.

13.02.14
15:06

Ааа,за вредите от професионалния спорт съм съгласен.Тука не мисля,че има 2 мнения по въпроса - професионалния спорт не е здраве.Мислех,че не говорим за професионално ниво обаче....и конкретно тези примери нямат пренос съм плуването като спорт.
Все едно да ти кажа да оставиш силовия бодибилдинг и да ти изтъкна примери като Грег Ковач,Насъл Ел Сонбати и Цвятко Цветков.
А за проучванията на тия 2 теми съм малко скептично настроен,но ще ги погледна по-обстойно.(y)

13.02.14
15:07

казано от Херцог Трън на 13.02.14, 14:55:

функционално трениране

Е някой може ли да обясни каквое това животно “функционално трениране”?
Кое трениране е функционално?
кое не е функционално?

13.02.14
15:10

казано от The average joe на 13.02.14, 14:57:

Пфф.. докато изчете човек всичко... Аз бих искал да включа за малко...

казано от Петър на 12.02.14, 21:02:

Имам чувството, че радиото по щеше да зацепи какво имаме предвид всички.
Марти, можеш ли да приемеш, че качествата, които за теб за важни, за друг не са важни? Айде кажи ми само с да или не.

Петър направи опит, няколко пъти, да се изяснят нещата.. ама коментарите ги подминаха.. И двете страни.. избирателно си вадят думите от контекста .. За един, едно е по-добро, за други друго.. Просто е излишно да се коментира .. Едни ги кефи едно, други друго и т’ва е..

Но исках да се включа по повод друго изказване

Нещо което можеш да практикуваш по чехли и да ти излизат хемороиди “тренирайки” го никога не може да се нарече спорт. В масов план погледнете “трениращите” бодибилдинг( в пряк превод изграждане на тяло) и трениращите лека атлетика, борба, бокс, гребане и др. спортове. Първите масово са с щекмебета, 45 ръка и крака като солети, вторите са с издължени мускули, атлетични, с преси и тн. Да оборя аргумента на някой, който ще каже, че има и от тях с шкембета - е има но те са тежки категории или са тласкачи, все такива на които им трябва маса за конекретния спорт или категория, не претендират да са бодибилдъри(изграждащи тялото си) и пак може би изглеждат по-добре от масовата част бодибилдъри(градящи тяло)

Това, че има такива селяци, не ти дава право да критикуваш спорта ..”МАСОВО”... това че тука по залите винаги има такива индивиди, не прави спорта такъв..Все едно аз да кажа, че футбула не е спорт, само защото тука в България “футболисчетата” ходят от дискотеката на терана и обратно... ама така ли е по цял свят?
Това че има такива които взимат препарати, като за световно, също реално мнение.. и не са толкова много на фона на общия брой практикуващи. Това, че те си помпат бицепс и пииват биричка между сериите, не ги прави “бодибилдъри” , колкото и да го твърдят.
И ако ти им вярваш, говори лошо за теб.. Все едно аз сега да започна да разправям наляво и надясно, че съм космонафт и да ходя със скафандър.. ще ми повярваш ли?

Ако беше само в България, само в България щяха да се произвеждат препарати ;) И примери от футбола на световно ниво да давам ли, щото те наще все пак гледат от някъде (Ромарио, Марадона, Джон Тери, Балотели и тн.)

Карнале, аз само давам превод на думичката кросфит (то не е директен, а доста свободен превод ;) ), а не твърдя какво е функционално :) Очевидно всеки има различни възгледи, но явно повечето се спират на кросфита като такова = от всичко по малко/много. :)

13.02.14
15:13

Не съм казал, че по другите страни не зобят пичовете в кварталния фитнес.. НО на общата картина/статистика са доста малко на брой..
И пак се повтарям.
Това, че те си помпат бицепс и пииват биричка между сериите, не ги прави “бодибилдъри” , колкото и да го твърдят.
И ако ти им вярваш, говори лошо за теб.. Все едно аз сега да започна да разправям наляво и надясно, че съм космонавт и да ходя със скафандър.. ще ми повярваш ли?

Мнението беше редактирано от The average joe на 13.02.14 15:14.

13.02.14
15:14

казано от Петър на 13.02.14, 15:04:

Ехеее, кое ми е тесногръдото ?!

Ще цитирам един от първите ми постове в темата

казано от Петър на 12.02.14, 13:08:

Защо да не ги сравняваме? Нима постиженията на един Арнолд, Фронинг, Джонсън, Валентин Йорданов не са достойни всичките за уважение? Или ще ми кажеш, че Веско Топалов е по-малко достоен за уважение от Ивет Лалова например. Стига с тая спортна елитарност. Вместо спортуващите да се подкрепяме и уважаваме, пак се делим на класи, спортове и групички. Аман от тоя балкански синдром вече!

А сега един от твоите

Нещо което можеш да практикуваш по чехли и да ти излизат хемороиди “тренирайки” го никога не може да се нарече спорт.

Ще вметна ОТНОВО за  ВЕСКО ТОПАЛОВ, ВЕСЕЛА ЛЕЧЕВА и т.н. и ако и сега не схванеш, ще мина на китайски, барем по-ясно стане...
Хич не ми дреме за кросфита, бодибилдинга, фитнеса, силовия трибой, леката атлетика, крикета и бриджа. Това, което ме дразни и заради което съм в темата още от началото абсолютизма, арогантността и надменността в твърденията ви. Единствено вашето било спорт или еди кое си не било спорт... Кой пък си ти, че да кажеш, кое е и кое не е ...

И Веско Топалов ходи с обувки на срещите по шах.

Аз мое нямам, просто давам примери. Твоите също са дорби и правилно казваш, че тези хора имат постижения, които са съизмерими с постиженията на други. Сега ти ми кажи кой е съревнователния елемтент в бодибилдинга и как се оценява ?!

13.02.14
15:18

казано от The average joe на 13.02.14, 15:13:

Това, че те си помпат бицепс и пииват биричка между сериите,

казано от Kirilov на 13.02.14, 15:14:

Тая тема става велика :D:D:D

13.02.14
15:21

И по какво съдиш, че нямат? Александър Дале Оен се гътна от инфаркт на 26. Също и Франсис Крипън (и той на 26) - с два бронзови медала в дългите дистанции от световни първенства. И това са млади хора в пикова форма. Какви ли ще са последствията след 20 години?

Никакви, както и при футболистите, още си щъкат живи и здрави.

13.02.14
15:22

казано от Intolerante на 13.02.14, 15:18:

казано от The average joe на 13.02.14, 15:13:

Това, че те си помпат бицепс и пииват биричка между сериите,

Тая тема става велика :D:D:D

Това му е хубавото на интернет. Аз съм по форумите от 98-99-та. Рано или късно се пръква по някоя такава тема, която да ти осмисли деня. :)

13.02.14
15:23

Дейба тая сърдечна дейност, дейба :)
Боби е намерил 2-3 изследвания и край...Дайте да влезем в 10 зали и от всяка да направим пълни изследвания на 10 начинаещи и 10 напреднали от всяка зала и да видим що за дявол им е дал като сърдечно здраве бодибилдинга. Тук сте все отбор културисти, я питайте по-дъртите с двоен на вашия стаж как са с кръвното, как са като ги опне младежта да играят 2 часа мач, как се качват и слизат до десетия етаж 5 пъти на ден ако няма асансьор ;)
Кво толкова му подскачате в защита на тоя бодибилдинг, ма силов бил, ма за сърцето помагал...
Силов е, да, ако напъваш силово и ако не забравяш, че ходиш с краката. За сърцето помага по-добре от плейстейшъна, дрифта и федербала. Сваля тлъстините след седене по цял ден на стола в офиса. Хубаво тяло прави по-добре и по-бързо от висенето по лостовете. Разтоварва от стреса. Вдига самочуствието.
Толкова.
По отношение на останалото - баланс, координация, моторика, скорост, максимална сила, ориентация, реакция при стрес въобще не може да говорим, че с нещо е по-добър от силово-скоростните спортове или някои колективни спортове. Въобще е неуместно да наричаме спор нещо, което се олицевторява с упражнения за една-две мускулни групи в един ден. Въобще е неуместно да търсим ползи в дългосрочен план и да изкарваме от бърлогата чудовището на сърдечните увреждания в защита на същото това нещо.
А спрете се вече, то беше интересно, стана смешно, после премина в пошлост, а сега е жалко...Ебал съм ти и културистичнофункционалнофилософскителайноизлиания...чак мен ме прихванаха.

13.02.14
15:23

казано от Димитър Михайлов на 12.02.14, 16:30:

За времето, през което правим този сайт, си дадох сметка, че едно от най-важните градивни стъпки е да успееш да се пазиш от дискусии като тази.

Само да припомня какво написа още в началото Димитър Михайлов и явно е знаел за какво говори.

Форума довчера беше някакво различно място, където хората общо взето се подкрепяха и търсеха какво по-скоро ги обединява, а не какво ги разделя.

Мисля, че не е лошо всеки да си наложи поне за известно време да спре да пише в тази тема. Продълженията няма да доведат до нищо добро.

13.02.14
15:26

Аз мое нямам, просто давам примери. Твоите също са дорби и правилно казваш, че тези хора имат постижения, които са съизмерими с постиженията на други. Сега ти ми кажи кой е съревнователния елемтент в бодибилдинга и как се оценява ?!

我放棄了。

13.02.14
15:27

Сега ти ми кажи кой е съревнователния елемтент в бодибилдинга и как се оценява ?!

Е как кой бе, Кирилов, как кой - гледал ли си на село пуяка как се дуе ?
Те същия елемент е - храниш го, поиш го и той сайдисва понякога мисирките и си оди наперен и вдига аларма :)

13.02.14
15:28

казано от James Hinks на 13.02.14, 15:23:

Дейба тая сърдечна дейност, дейба :)
Боби е намерил 2-3 изследвания и край...Дайте да влезем в 10 зали и от всяка да направим пълни изследвания на 10 начинаещи и 10 напреднали от всяка зала и да видим що за дявол им е дал като сърдечно здраве бодибилдинга. Тук сте все отбор културисти, я питайте по-дъртите с двоен на вашия стаж как са с кръвното, как са като ги опне младежта да играят 2 часа мач, как се качват и слизат до десетия етаж 5 пъти на ден ако няма асансьор ;)
Кво толкова му подскачате в защита на тоя бодибилдинг, ма силов бил, ма за сърцето помагал...
Силов е, да, ако напъваш силово и ако не забравяш, че ходиш с краката. За сърцето помага по-добре от плейстейшъна, дрифта и федербала. Сваля тлъстините след седене по цял ден на стола в офиса. Хубаво тяло прави по-добре и по-бързо от висенето по лостовете. Разтоварва от стреса. Вдига самочуствието.
Толкова.
По отношение на останалото - баланс, координация, моторика, скорост, максимална сила, ориентация, реакция при стрес въобще не може да говорим, че с нещо е по-добър от силово-скоростните спортове или някои колективни спортове. Въобще е неуместно да наричаме спор нещо, което се олицевторява с упражнения за една-две мускулни групи в един ден. Въобще е неуместно да търсим ползи в дългосрочен план и да изкарваме от бърлогата чудовището на сърдечните увреждания в защита на същото това нещо.
А спрете се вече, то беше интересно, стана смешно, после премина в пошлост, а сега е жалко...Ебал съм ти и културистичнофункционалнофилософскителайноизлиания...чак мен ме прихванаха.

(bow)(bow)
Аз нямам какво повече да кажа по темата.Според мен е за ключ.

Мнението беше редактирано от Intolerante на 13.02.14 15:28.

13.02.14
15:34

казано от CarnalK на 13.02.14, 15:07:

казано от Херцог Трън на 13.02.14, 14:55:

функционално трениране

Е някой може ли да обясни каквое това животно “функционално трениране”?
Кое трениране е функционално?
кое не е функционално?

Аз мога, но в никакъв случай не смятам да го направя точно в тая тема :)

13.02.14
15:35

https://www.facebook.com/photo.php?v=412050228925796

Да намалим напрежението малко ;)

казано от The Reem на 13.02.14, 15:35:

https://www.facebook.com/photo.php?v=412050228925796

Да намалим напрежението малко ;)

50кг за бицепс си е сериозно! :D

13.02.14
15:40

60 ;) :D

За големи и оформени ръце и талия като тоя пичага - така се дига! Кво ли знаете вие...

13.02.14
15:44

Сашо, заслужаваш сериозен отговор, затова оставям настрана лековатите закачки.
Причината, поради която аз лично се включих в темата, не беше да изяснявам дали бодибилдингът е спорт (може и да не е - наречете любителския бодибилдинг физическа активност или както искате - все едно) или да го сравнявам с други спортове. Мнението ми за кросфита и подобните му си остава непроменено - радвам се на кросфитърите, но не е моят спорт. Нито ми е интересен, нито смятам да се захвана с него на този етап. Вдигам си, както ми допада, правете го и вие.
Да, посочих няколко проучвания, които всъщност нямат пряка връза с темата. Не се хващайте за тях, нямат отношение към бодибилдинга, нито дори към кросфита. Ако са ви интересни, погледнете ги, ако не, недейте. Толкова.

Исках само едно - да разбера откъде идва цялата тая омраза, нетърпимост, презрение, арогантност и защо млади, здрави, симпатични, интелигентни хора изведнъж започват да се държат като афганистански талибани или зилоти и да отричат правото ми да се занимавам с това, което ми допада. Е, не можах.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.02.14 15:54.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1