Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:
Теди Илиева

21.01.16
15:30

20/01/2016, Сряда
Трен Б. Всичко нормално. Само при тесния подхват се появи остра болка на лявата ръка от рамото по линията на трицепса чак до лакътя. Като разширих леко хвата, но не по-широк от раменния, упражнението заспа.

Храната като вторник.

21/01/2016 Четвъртък

Днес почивам.
Храната:
Закуска - палачинка от 2 яйца, доза суроватъчен протеин, 10 гр. масло
Обяд - пилешка супа, пилешки бонфилета с гъби и сметана
Вечеря - ще си направя зелена салата с авокадо, маслини, зехтин и това ще е

Курса е супер - мрежите са ми слабост. Води ни го един блед словенец, добър презентатор, но не може да каже почти нищо допълнително извън материала, което е обичайно. Фен е на ВМ-НВД и ходи на работа с колело :)

Теди Илиева

21.01.16
16:15

Между другото забелязах, че трапецът ми е порастнал.  Те и рамене, бицепс, трицепс..... също. За сега няма как да ме сбъркат за мъж, така че не се оплаквам. :D

Теди Илиева

23.01.16
18:22

22/01/2016, Петък
Трен А. Всичко нормално без “рекорди”.

23/01/2016 Събота
Трен Б, сауна и масаж.

Храната за двата дена: зле
Що така се предадох.... Ще трябва да започна отначало с броенето на дни на кетогенен режим (headbang)

Утре почивам.

Теди Илиева

26.01.16
21:04

24/01/2016, Неделя
Почивка.
Храната за този и следващите два дни е като 11 и 12.01. Още съм без лаптоп и пиша през телефона.

25.01.2016, Понеделник
Трен А- вечерта. Приключих точно в 22 ч.
Имах сили да задържа повече на планка и на катерача, обаче ме домързя. За това повторих последните максове.
Тренировка ми разсея напълно главоболието, което ме държа цял ден.

Не успях да мина на технически преглед с колата, загубила съм квитанцията за платен данък.
И в данъчното си утрепах доста време. Оказа се, че след регистрация в КАТ, няма нужда да подавам декларация по чл. еди кой си. Било вече автоматично. Хубаво, обаче се чака седмица, през което време ми изтича срока за ГТП. А задължението за тази година още не е излязло.

26/01/2016, Вторник
Трен Б. Майтапиха ме нещо, за размера на дъмбелите.

Натоварен служебен ден, обаче хич не ми пука :)
Успях да си набавя от продавача на колата копие от бележката за платен данък, имам утре да сменя едни чистачки и ще бягам в СБА на преглед.

До тук дни на кетогенен режим: 3

Утре почивам.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 26.01.16 21:06.

26.01.16
23:56

О боже... чистачки, платен данък, СБА... във всеки сервиз, лицензиран да извършва технически прегледи, ще минеш без тези неща (а и без доста други)...

Теди Илиева

27.01.16
20:24

Без квитанция за платен данък не ме пускат. Проверих на две места, където си обслужвах предишната бричка. Явно ме виждат, че съм леко спъната и им е кеф да ме разкарват.
Между другото това ми остана зад гърба - ГТП го минах днес без проблем. Даже много ми харесаха колата в СБА :D
Отидох там на преглед, защото беше на сметка. Взех си годишна карта за пътна помощ от тях, която включва и безплатно ГТП - всичко пара 50 лв. А чистачките ги смених, не толкова заради прегледа, а щото не виждах и мажеха :P

Да си отбележа папкането за днес:
Закуска към 10ч: 50 гр. орехи, 80 гр. козе сирене, 100 гр. краставичка
Късен обяд към 14ч - 70 гр. кашу, айрян
Вечеря към 19ч - 3 яйца на омлет с 10 гр. масло и 2 резена шунка, малко маслини, малко крема сирене
Вода и чайчета: 2,5л

Надвишила съм малко калориите, но съотношението на макронутриенти е добро. По усет подбрах храната, чак вечерта имах възможност да проверя на лаптопа в таблицата как съм се справила. Утре по-малко ядки и повече зеленчук.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 27.01.16 20:31.

Теди Илиева

29.01.16
01:09

28/01/2016, Четвъртък

Днес трябваше да правя тренировка А, но до последно не успях да се организирам. Много служебни ангажименти, много повратни моменти, запуши ми главата и като се прибрах давах на заето. Вечерта поседях на тъмно и тихо в хола, само на светлина от огъня в камината, получи се добре и пак станах човек.

Движението за деня остана единствено ходене пеша: 3-4 км.

Вода и билкови чайчета: 2,5л
Храната на картинка.
Добавките: обичайни - рибено масло 2гр, Flexy 10гр, 1 таблетка витамини В комплекс на Now, таблетка мултивитамини на Doppelherz.
Само лимона го забравих. За разлика от преди, когато приемах сока на 1/2 или 1 лимон в чаша с вода сутрин, вече го разтварям в бутилка с 1,5л. вода, по препоръка на роднина, която е медик.

Напоследък разнообразявам грижата за кожата. Вместо кокосово масло мажа от бурканче крем с арника. За седмичния масаж аз си правя маслата, защото не ми харесва бебешкото олио, което се ползва. Последната ми комбинация е от какаово масло, сусамово и невен, но ще трябва да подобря малко формулата защото съм прекалила със сусамовото.

Дни на кетогенен режим: 5

29.01.16
06:04

Тези калории с коя програма ги смяташ?

Теди Илиева

29.01.16
07:41

Не е програма. Направила съм си таблица в Excel и в нея поддържам най-често консумирани от мен храни. Така ми е най-лесно. Слагам грамаж на съответния ред и го нагаждам докато вляза в целевите стойности. Ако искаш мога да ти я изпратя по пощата. С две-три обяснения ще можеш да я ползваш и поддържаш лесно, стига да имаш начални познания по Excel.

Много е хубав дневикът ти, Теди! (inlove)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 29.01.16 07:42.

Теди Илиева

29.01.16
07:54

О, Кико :) Става, но не е особено прегледен. Като тръгна да правя справка му загубвам края. Сега ми идва идея за подобрение в търсачката. Ще драсна на админите.

29.01.16
09:49

Имам познания по ексел, но търся програма, която сама да ми ги смята.

Теди Илиева

29.01.16
23:17

Не съм попадала на читава и не мога да ти препоръчам :( Прегледай форума за подобна тема.

Теди Илиева

29.01.16
23:17

Сега започвам тренировка А.
За настроение :)

Теди Илиева

30.01.16
00:54

Теди Илиева

30.01.16
23:23

29/01/2016 Петък

Тренировката А. Всичко като предишния път, само централния планк малко повече - 2 х 1 мин 20 сек. Клипчето със суинга по-горе е от тренировката.
Храната като в четвъртък.

30/01/2016 Събота

Тренировка Б, сауна и масаж. Следващата седмица вместо класически мисля да опитам един шиацу масаж.
Храната на картинка.
Вода 3л.

Утре почивам. Храната ще е същата.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 30.01.16 23:24.

Теди Илиева

03.02.16
23:04

Да взема да попиша малко.

В събота след тренировка като се прибирах нещо се подхлъзнах и си усуках някакви работи по лявото коляно. Поради тази причина в понеделник вместо трен А почивах. Слизането по стълби и леко затичване след трамвая все още са проблем, но неудобството отшумява.

02.02.2016, Вторник
Тренировка А, с повторени максове от последния път. Много внимателно на българския клек заради коляното, но не съм съкращавала бройките. На останалите упражнения всичко беше нормално. Скатах на планинския катерач, можех още.

03.02.2016, Сряда
Тренировка Б + 20 мин. кростренажор (4,3км) заради гузна съвест
Днес пих капучино. Не бях пила кафе от ....  поне 3 месеца.

Храната за трите дни (1-3 февруари) НЕ беше кето т.е. на деветия ден, прецаках режима. Имаше почерпки от колегите. В понеделник старши мениджъра ни затрупа с кетъринг по повод това, че ни зарязва за по-спокойна работа. Вторник - тежък рожден ден на колежка. А днес сутринта едва станах, не успях да закуся от бързане да не закъснея. В работата неподготвена умрях от глад и нагънах два топли кроасана с шунка и кашкавал, после цял черен шоколад, 100 гр. лешници, на обяд свински врат с гъбен сос и картофено пюре и така.... 

Тази седмица цялата бачкам по 12 часа на ден за трима. Боря се за тиквен медал. Ще имам дежурство и в събота когато ще работя отдалечено от вкъщи. Справям се, физическата подготовка ми дава много. Единственото неприятно е, че тренировките ми са по нощИте. Поне успях да си запиша час за събота вечер за шиацу масаж.

Май събрах смелост да се претегля и измеря идния понеделник. Подозирам, че съм качила килограми, въпреки, че едно тясно кожено яке, което си купувах в началото на декември ми седи както когато го купувах.

Това е за сега отчета.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.02.16 16:28.

Теди Илиева

06.02.16
21:25

Четвъртък и петък храната продължи в горния стил т.е. не добре за сваляне, чудесно за задържане.
От днес- събота се стегнах и сложих под контрол манджата. Храната на картинка.

Тренировките поне вървят по план. В петък вечер А, днес Б + кростренажор 40 мин , 8 км.  Допълних с шиацу масаж и сауна.

Шиацу масажът се оказа кифленска история.  Предполагам става, ако се цели общ релакс. Някои от техниките са доста приятни, особено за разнообразяване на класическия но цял час шиацу според мен си е загуба на време.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.02.16 21:27.

Теди Илиева

07.02.16
21:31

07.02.2016, Неделя
Днес почивам. Малко домашна работа, малко служебна работа, готвенето беше само рязане на салата, защото приготвих доста риба предишните дни и сега само вадя и сервирам ... Следобедният сън стигна цели 4 часа. Екстра ми е!
Храната беше като вчера.

Планът за следващите дни (тук ще дописвам):
08.02.2016, Понеделник, тренировка А, сутринта контролно измерване, храната като събота
09.02.2016, Вторник, тренировка Б + кростренажор (40-60 мин., за колкото имам време), храната като събота
10.02.2016, Сряда - почивка
11.02.2016, Четвъртък, тренировка А
12.02.2016, Петък, тренировка Б + кростренажор (40-60 мин., за колкото имам време)+ сауна и масаж
13.02.2016, Събота - почивка
14.02.2016, Неделя, тренировка А

Теди Илиева

08.02.16
16:52

Скучен дневник, скучееен..... Време е за драма. Сутринта се претеглих. Качила съм сериозни килограми - колко точно не казвам и даже ще си засекретя профила временно. Мерки със сантиметъра ще взема довечера, че сутринта се успах.
Нищо чудно, че бях толкова доволна и щастлива два месеца. То било защото съм се  радвала на изобилието.  Ако свалям обикновено ми е гадно.
Е, сега, вероятно има и качена мускулна маса, което е добре, но тази година ще свалям килограми, квото ще да става!

08.02.16
17:18

Теди, ще ги свалиш. Много си постигнала досега. Имаш още работа обаче и ти си го знаеш.

П.П. Не ти е гадно само на теб, ако това ще те успокои. :D И на мен ми е гадно понякога. Няма начин.

Стягай се!

Мнението беше редактирано от Елена на 08.02.16 17:25.

08.02.16
18:12

Теди, за мен ти си машина! Ще се справиш с всяко предизвикателство! Само поддържай ведър дух и вярвай във възможностите си! Мисля, че доста хора сме с теб :)

Теди Илиева

08.02.16
22:01

Значиииии да се разберем едно нещо. От машина до машина може да има голяма разлика :D

Майтап де, благодаря за куража!

Теди Илиева

14.02.16
17:17

казано от Теди Илиева на 07.02.16, 21:31:

Планът за следващите дни (тук ще дописвам):
08.02.2016, Понеделник, тренировка А, сутринта контролно измерване, храната като събота
09.02.2016, Вторник, тренировка Б + кростренажор (40-60 мин., за колкото имам време), храната като събота
10.02.2016, Сряда - почивка
11.02.2016, Четвъртък, тренировка А
12.02.2016, Петък, тренировка Б + кростренажор (40-60 мин., за колкото имам време)+ сауна и масаж
13.02.2016, Събота - почивка
14.02.2016, Неделя, тренировка А

Амбициозният план за изминалата седмица не ми се получи. Успях да направя едва 2 тренировки и имах само два дни с изчислена храна по кетогенен режим. Каруцата я обърна чисто новия стол в работата - страшно вкусно готвят и намерението ми да мина само със салата никога не се осъществяваше. А тренировките разредих безобразно, защото се чувствах много изморена.

Обзорът на изминалата седмица включва 2-ма починали съседи, един рожден ден - мой, вече официалното обявяване на колегите на новата ми позиция и цели 0 (нула) броя скандали вдигнати от колежката ми.

Днес - неделя - опитвам да компенсирам вчерашната закъсняла почерпка в сладкарница. Храната ми за деня се състои само от 3 мъфина от яйца, овче сирене и кашкавалена извара. Напекох накуп доста за да има готова закуска до сряда включително и естествено трябваше да опитам... три пъти. Преполовила съм 3-те литра вода, в които съм изстискала 1 грейпфрут и това ще е. Добавки днес не ми се пият.

Цел ден се подготвям и настройвам за следващата седмица. Направила съм си кутии с храна и съм се нахъсала за тренировките.

14.02.16
17:23

Честит рожден ден, Теди! Здраве, здраве и пак здраве! И успех!

Теди Илиева

14.02.16
17:27

Благодаря, ама не е днес :) Минал е вече.

Те искрените и хубави пожелания и на патерица действат! :Р

Теди Илиева

15.02.16
23:13

15/02/2016, Понеделник

Тренировка А от преди малко.
Понеже миналата седмица бях правила тази тренировка само веднъж, усещам, че утре ще ме стегне някаква мускулна треска на краката.

Добавки (силно казано): 10 гр колаген хидролизат, сока на 1/2 лимон, таблетка мултивитамини на Doppelherz A-Я с лутеин, таблетка витамини В комплекс на Now, 2 гр. рибено масло
Водата: 3,5л

Храната на картинка.
Намалила съм дневния прием с 200 калории (от 1500 на 1300). Смятам да задържа така седмица, ако мога и две.
Миналата седмица ми писна от свинско и риба и сега малко по лежерно го раздавам на яйца и сирене.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 15.02.16 23:15.

15.02.16
23:22

Теди, здравей!

Аз мисля, че не трябва да намаляваш калориите. Предполагам, че никой няма да е съгласен с мен, но аз съм на това мнение и ще ти кажа защо. Първо, ти работиш и тренираш. За това ти трябва енергия. Второ, в последно време, от доста време, виждам в дневника ти дни, в които има шоколади, доста ядки и т.н. Ако намалиш калориите още, мислиш ли, че ще имаш по-малко “залитания”? Та ти си яла всичко на всичко само сирене и извара днес! А, да, и яйца. Моля те, не ме разбирай погрешно - за мен ти си положителен пример и аз много искам да успяваш! Но мисля, че 1300 калории на ден са грешен ход, още повече че броиш и калориите от зеленчуци и добавки...

Хубава вечер и успех, каквото и да решиш да правиш!

Мнението беше редактирано от Елена на 15.02.16 23:33.

Теди Илиева

16.02.16
00:49

Споко, всичко е наред. Ниското число калориен прием стряска, но за моите височина, активност и кила става за кратък период.

Имам лошия навик да залитам към сладко и тестено в периоди на силно психическо натоварване ... като отдушник, а не толкова че съм гладна. Сериозен извор на нездрави емоции е работата ми - всичко започна от миналото лято и пика беше този януари. От два-три дни нещата тръгнаха към по-добро и прецених, че мога да спра лошата тенденция с теглото ми с малко екстремен дефицит за седмица-две, не повече.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 16.02.16 01:10.

Теди Илиева

16.02.16
22:30

16/02, Вторник

Мда, имам мускулна треска от вчера.

Днес - тренировка Б. Силата ми е паднала малко, но с повече раздишване направих всичко. Внимавах с правилното изпълнение. Следващия път ще снимам контролно.

Храната, добавките и водата като вчера.

Утре почивам. Ще ходя да гледам Камен Донев какви ги върши.

Теди Илиева

18.02.16
15:44

Камен Донев не е за пропускане! Горещо препоръчвам моноспектакъла му “Възгледите на един учител за народното творчество”. Храна за душата.

Заключвам дневника за неопределено време. Схемата е ясна :)  Като има промяна - я напиша, я не.
Огорчена съм от затварянето на два дневника днес.

Теди Илиева

10.03.16
13:52

09.03.2016, Сряда

Контролно :)
Клек 1х40кг, 1x50кг, 1x60кг, 0х80, 1x80кг, 1x90кг, 0х100
Тяга 1х40кг, 1x50кг, 1x60кг, 1х70, 1x80кг, 1x90кг, 1х100, 0х110, 0х110 (хвата ми е слаб)
Двете упражнения ги редувах - едно повторение клек с 40кг, едно тяга с 40кг и т.н.
Общо взето хем ги заучавах, хем проверявахме възможностите ми.

Към края на тренировката клек: 25х60кг
Въздух не ми стигаше. Трудна работа.

Снимката е на подбедриците ми от тази сутрин. Ще търся и аз някакви калцуни, лед и мазила.
Храната - свободен режим го ударих този ден. Валя ме и на отиване и на връщане до Пловдив с колата.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.03.16 13:53.

Теди Илиева

10.03.16
14:12

10.03.2016, Четвъртък

Днес почивам.
От вчерашното риключение съм със слаба мускулна треска на бедрата и средна мускулна на рамена и целия гръб.

Храната: капучино, пилешки шницел, спаначена крем супа, малко салата табуле с киноа т.е. не съвсем по план.
Водата: планирам да докарам до 3л общо вода и чай. До момента съм преполовила.

Теди Илиева

13.03.16
19:47

Петък и събота - без тренировка

Трябваше да потренирам със старите А и Б, обаче ми се натрупа доста умора от работата и пропуснах.
Единствено в петък може да се каже, че имах някакво раздвижване - повече от час ходене с подтичване по разни магазини за подарък на шефката ми, която се пенсионира. В събота останах извънредно след работа за да смогнем със задачите.
Храната двата дни - прилична, но не и в дефицит, с повече въглехидрати. Водата-недостатъчна. Пих и 1-2 кафета на ден със захар.

Теди Илиева

13.03.16
20:13

Неделя 13.03.2016

Храната (отново не беше добре):
закуска - парче баница и два шоколадови бонбона
обяд - малко (към 150 гр.) дробчета задушени с мазнина, лук и гъби, 2 лъжици варен ориз
вечеря - парче свински бекон и свинско шишче на скара,  зелена салата (1/2 краставица, 1 малко авокадо, 3 листа маруля, 2сл зехтин)
Добавките: 2 гр. рибено масло, 1 таблетка витамин В комплекс на Now.

Следобед мислех да реанимирам, но ми дойде вдъхновение (по-скоро гузна съвест) и отидох да потренирам.

Новата тренировка А:
Клек: 10х40кг, 10х50кг, 10х60кг, 4х70кг, 4х70кг
Тяга: 10х60кг, 5х70кг, 0х90кг
Раменна преса: 4 серии 8х10кг на ръка
Почивките: по 1 мин.
Продължителност на тренировката: 30 мин.

Последните две серии клек трябваше да са опит за максимални бройки с аванс 1-2 повторения, но бях прекалено предпазлива. Вероятно защото нямаше кой да ме пази, а в залата не се толерира хвърляне на щанга. Другия път ще опитам повече.

Тягата - лошо. Единичките в Пловдив вървяха, но тук повечето бройки в серия не ми вървяха и ги накъсах много. Освен това и почивките тук надхвърлиха минута, защото не се организирах добре на товаренето на лоста. В края трябваше да направя 3 серии 2х90кг, обаче не можах да ги отлепя още на първата серия. Усетих, че въобще не съм концентрирана  и спрях до тук за да не стане сакатлък. При разтоварването на лоста ме натегна кръста. Трябва да измисля някакъв щадящ начин да го правя.

В залата има само една стойка за клек и тяга, тясно е и ми взимаха от тежестите. Това ще се окаже проблем. Ще търся друго място.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.03.16 22:30.

Теди Илиева

14.03.16
17:22

Понеделник 14.03.2016

Храната:
закуска - палачинка от 2 яйца, 10гр. масло, 1/2 доза (11гр.) суроватъчен протеин
обяд - към 150 гр. задушен телешки джолан и към 200гр зеленчуци (брюкселско зеле, броколи, карфиол, морков)
следобед - 25 гр. лешник
вечеря - предстои, първо ще посмятам (месо, зехтин и зеленолистни)
Добавките: 2 гр. рибено масло, 1 табл. витамин В комплекс на Now., 10 гр. хидролизиран колаген (Flexy), 1 табл. мултивитамини на Doppelherz с лутеин, сока на 1 лимон
Вода и билков чай: по план 3л (до момента 2 и нещо)

Новата тренировка Б:
Лег (раменен хват): 8х40кг - 4 пъти
Горен скрипец с тесен подхват: 10х50кг - 4 пъти
Гребане (на машина): 8х70кг - 4 пъти
Лег с дъмбели с успореде хват: 8х10кг на ръка - 4 пъти
Продължителност на тренировката: 20 мин.

Добре мина. Най-тежко ми беше на горния скрипец и последната серия я накъсах след седмото повторение.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 14.03.16 21:44.

Теди Илиева

16.03.16
09:49

Вторник 15.03 и Сряда 16.03 - почивам

За вчера вече изтрих какво съм яла, а и не помня :) Имаше лешници, свинско, зеленчуци, яйца.
За днес прикачвам картинка.
Водата, включително билков чай- 2,5л и двата дни.

Свърши ми рибеното масло.

Теди Илиева

18.03.16
22:32

17.03 Четвъртък

Тренировка В
1. суинг - 4х30
2. бг клек - 2х15 (на крак)
3. напади - 2х15 (на крак)
4. клек - 4х20
5. хип тръст на един крак - 4х10
6. планк 2 пъти макс време (2х1 мин 20сек.)
7.  страничен планк 2 пъти макс време (2х40 сек.)
8. планински катерач 2 пъти макс бройка (2х120 бр.)
Продължителност: към 50мин.
Това ми е старата тренировка А. Всички упражнения без планк-а ги правя с пудовката от 20кг.

Храната: 2 яйца, масло и половин доза суроватъчен протеин, месо, зеленчуци,зехтин, малко ядки
Водата: 3л
Взех си и рибено масло и отново пия по 2 гр. на ден

18.03 Петък

Тренировка Г:
Лег (раменен хват): 8х40кг - 4 пъти
Горен скрипец с тесен подхват: 10х50кг - 4 пъти
Гребане (на машина): 8х70кг - 4 пъти
Раменна преса (последователно): 8х10кг на ръка - 4 пъти
Продължителност на тренировката: към 20 мин.
Това ми е старата тренировка Б. Раменната преса ми е станала лека. Скрипеца продължава да ме тормози към края.

Храна и вода: добре, като изключим един черен шоколад LZ.

Събота и неделя няма да тренирам. В неделя се очертава малко работа на село. Чета за почвите - това няма научаване.....

21.03.16
14:56

казано от Теди Илиева на 18.03.16, 22:32:

Чета за почвите - това няма научаване.....

Научаване има, обаче не знам каква практическа полза ще имаш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1