05.05.15
09:42
По-рано се канех да ти намекна, че 1,55 е много висок коефициент за човек с бавен метаболизъм, каквито сме с теб, но явно и сама си стигнала до същия извод. :) Когато тренирах само силово в залата, коефициентът ми беше около 1,4, даже по-малко. Чак като вкарах и плуване, го вдигнах до около 1,5. За 1,55 трябва много физическа активност на практика всеки ден.
Не ми намеквай, направо пиши :)
Аз грешки от недоглеждане правя всякакви и по всяко време.... и после ме е яд, разбира се.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 05.05.15 09:43.
05.05.15
19:12
Понеделник 04.05 и Вторник 05.05
Храната (еднаква за двата дни): 250гр ананас, 300гр. постни лозови сармички, 2 с.л. шарлан, 2 яйца, 200гр. печено пилешко, няколко пълнозърнести бисквити.
Добавки: сока на ½ грейпфрут, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
kcal: 1800 и 1408
BMR: 1552
Коефициент на активност: слагам 1,41 (за последно взимам предвид коефициент на активност)
Баланс: отрицателен – 388 kcal и -780
Тренировка понеделник: кростренажор 40 мин (беше много задушно във фитнеса)
Колело понеделник:15,4 км
Тренировка вторник: тренировка А (не е по плана от предходната страница на дневника). Беше леко раздвижване в домашни условия за 20 мин. Ще я напиша евентуално по-късно.
Колело вторник: 15,5 км
Малко нещата взеха друг завой от днес. Сега си лежа на апликатора и цъкам сметки.
06.05.15
13:02
Сряда 06.05
Хайде честит празник на всички Жоровци, Гешовци, Гоговци, Гергани и Гергинки (F).
Покажете ѝ на тая ламя кой е шефа :D
Храната: 250 гр. манго, 450 гр. салата домати, пресен лук и зехтин, 3 яйца, 300гр. печено агнешко
Добавки: сока на ½ грейпфрут, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1558
Въглехидрати: 65гр
Колело: 8,3 км.
Тренировка Б - в залата много кратка за 20 мин. Чувствам се свежа като краставичка. Утре ще видим как съм, че бутането от лег с 30кг. към края на сериите ми дойде нанагорно.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 06.05.15 20:24.
06.05.15
20:23
Тренировка А от вторник - в домашни условия:
1. 10х15 клек без тежест през 15 секунди
2. 4х1 минута планк през 2 минути (беше за проба тази 1 минута, мога още малко)
3. 5х20 глутеус моста през 20 секунди
Без почивки при смяна на упражненията.
Времетраене: 20-21 мин.
Впечатления: не ми представлява трудност, но вдигнах пулса и се поизпотих малко.
Тренировка Б от днес сряда - в залата
1. 6х5 горен скрипец с 40 кг през 15 секунди (дърпах пред гърди с широк хват)
2. бутане от лег 6х5 на 30 кг през 15 секунди, мишниците плътно до тялото, хвата на ширина на раменете
3. долен скрипец 50 кг, 6х5 през 20 секунди
4. раменна преса с 4кг дъмбели 6х5 през 20 секунди (добре ми е, не боли рамото така)
Почивките при смяна на упражненията държах до 2 минути.
Времетраене: не засякох с точност но е много кратка 15-20 мин
Впечатления: тонизираща. Подозирам, че утре ще са ми схванати малко мишниците. Ще видим.
Защо правиш хоризонтален и вертикален скрипец в една тренировка? И защо ги правиш в ниски повторения с такива кратки почивки? Каква ти е идеята?
06.05.15
20:36
Трябва да питам Сашо каква му е идеята :)
Идеята на малките паузи е ясна. Освен това дърпанията в двете плоскости не само не си пречат, ами се допълват чудесно. Продължавай в същия дух, на прав път си!
На мен не ми е ясна, затова попитах. ;)
(Не и при подобни упражнения и бройки)
06.05.15
20:58
Миналата седмица проверявах какви са ми максималните тежести на някои движения и вероятно с това оправяме някакви дисбаланси от билдърстването. Аз така си го обяснявам.
(Не и при подобни упражнения и бройки)
Ето един интересен метаанализ по темата:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19691365
В обобщението се казва, че при тренировки с 50-90% от моментния максимум почивки от 3-5 минути между сериите дават по-голям прираст на сила в сравнение с по-малките почивки. За сметка на това обаче почивки от 30-60 секунди се отразяват най-добре върху хипертрофията в следствие на повишено ниво на растежния хормон. Кратките интервали между сериите също така дават и по-добра мускулна издържливост за сметка на увеличаване броя митохондрии в мускулните влакна от тип II, като по този начин се увеличи окислителната ензимна активност за сметка на гликолитичната.
Умерено тежки серии в интервала от 4-6 повторения, съчетани с кратки почивки, се вписват доста добре в целите на Теди, особено щом вече е в състояние да ги прави, без да изпитва кой знае какви затруднения.
А дали Сашо е имал предвид точно това не мога да кажа. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.05.15 09:15.
07.05.15
12:16
Много благодаря за материала!
07.05.15
14:28
Боби е най-близко до идеята, с която съм дал тези тренировки.
Като цяло промените в тях тепърва предстоят - всичкото трениране досега е било напълно грешно поне според мен, а другата фатална грешка, която неминуемо оказва влияние са тези коефициенти на активност - 1,55 евентуално го докарвам аз сега...та нека въобще да ги няма и да не мисли за тях ;)
Боби е най-близко до идеята, с която съм дал тези тренировки.
Като цяло промените в тях тепърва предстоят - всичкото трениране досега е било напълно грешно поне според мен, а другата фатална грешка, която неминуемо оказва влияние са тези коефициенти на активност - 1,55 евентуално го докарвам аз сега...та нека въобще да ги няма и да не мисли за тях ;)
Много разумно е когато уточняваш, че това е според теб.
Идеята на малките паузи е ясна. Освен това дърпанията в двете плоскости не само не си пречат, ами се допълват чудесно. Продължавай в същия дух, на прав път си!
защо се допълват чудесно?
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.05.15 23:38.
Боби, много ме кефи като даваш някакви нАучни данни и метаанализи за елементарни въпроси. :)
Знам каква е идеята на кратките почивки, но не ми стана ясно защо този протокол се изпълнва с подобни упражнения. Все още не ми е ясно,но не държа да се задълбочава разговорапо темата. Коефициентите на активност няма да ги коментирам дори.
Теди, колкото треньора, консултанта или каквито и да било други специалисти да попиташ, всеки ще ти каже различно и често противоречиво. Ако следваш програмите на 65 човека за по 2-3месеца, това няма да те доведе по-близко до целите ти. Пак СПОРЕД МЕН, е добре да дадеш на системата на един треньор повече време за да разбереш дали работиза теб или не. Няма смисъл да скачаш отедно на друго и на трето. Изчакай да видиш поне един от всичките треньори какво има предвид за по-дълъг период, без да импровизираш.
...и забрави за билдърските схеми, те работят за малък кръг от хора при определени обстоятелства, за определен период от време.
(Не и при подобни упражнения и бройки)Ето един интересен метаанализ по темата:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19691365
В обобщението се казва, че при тренировки с 50-90% от моментния максимум почивки от 3-5 минути между сериите дават по-голям прираст на сила в сравнение с по-малките почивки. За сметка на това обаче почивки от 30-60 секунди се отразяват най-добре върху хипертрофията в следствие на повишено ниво на растежния хормон. Кратките интервали между сериите също така дават и по-добра мускулна издържливост за сметка на увеличаване броя митохондрии в мускулните влакна от тип II, като по този начин се увеличи окислителната ензимна активност за сметка на гликолитичната.
Умерено тежки серии в интервала от 4-6 повторения, съчетани с кратки почивки, се вписват доста добре в целите на Теди, особено щом вече е в състояние да ги прави, без да изпитва кой знае какви затруднения.
А дали Сашо е имал предвид точно това не мога да кажа. :)
Този “метаанализ” е доста мета, доста глупав и доста грешен. Това удебеленото къде го пише, аз не го намирам?
07.05.15
23:23
Този “метаанализ” е доста мета, доста глупав и доста грешен. Това удебеленото къде го пише, аз не го намирам?
Като казваш, че е грешен, подчертай грешното и дай правилното. Ще е полезно за всички.
07.05.15
23:25
............ всеки ще ти каже различно и често противоречиво. Ако следваш програмите на 65 човека за по 2-3месеца, това няма да те доведе по-близко до целите ти. Пак СПОРЕД МЕН, е добре да дадеш на системата на един треньор повече време за да разбереш дали работи за теб или не. Няма смисъл да скачаш отедно на друго и на трето. Изчакай да видиш поне един от всичките треньори какво има предвид за по-дълъг период, без да импровизираш.
...и забрави за билдърските схеми, те работят за малък кръг от хора при определени обстоятелства, за определен период от време.
Съгласна съм с теб, Марги. Разбрах ги тези неща вече като се посблъсках малко с тренирането. Аз съм малко като малките деца. Не вярвам докато не се опаря. В началото гледах да ми е интересно. За това скачах прекалено бързо от едно на друго и се поразминахме.
На този етап не бих тръгнала да импровизирам при липсата ми на познания и достатъчно опит. За това се насочих отново към треньор. Дала съм шанс на Hinks-a да направи каквото е намислил. Доста време го чета и съм сигурна, че знае какво прави.
Като тегля чертата до момента най-много време се оказа, че съм дала именно на билдърската програма със сплитове, която се презира във форума. Практикувах я общо 7 месеца, но култа към външния вид не ме спечели, а и негативите са повече от позитивите. Все пак не бих казала, че времето е загубено. Опитът си е опит.
Не смятам, че е нужно да зачерквам какъвто и да е стил, без да съм го опитала. Както ти пишеш ще давам малко повече време за да се развият нещата. Към момента съм силно впечатлена от силовите тренировки и трибоя, по-нататък може би кросфит, асаните от йога също не са ми чужди, стара любов ми е каратето, един колега ме пали на тема айкидо....... абе не знам на къде ще ме завее вятъра. Но пак казвам, ще се постарая да давам повече време на съответния треньор за да видя как ми се отразяват тези различни видове тренировки. Но да се ограничавам - не, не мисля.
07.05.15
23:32
Четвъртък 07.05
Храната: 1 ябълка, 260гр. салата (домати, слънчогледови кълнове, зелени маслини, авокадо, магданоз), 1 с.л. зехтин, 2 яйца, 100гр суров микс ядки и стафиди, 2 шоко бонбона, печен лаврак, салата Капрезе
Добавки: сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1574
Въглехидрати: 96гр
Колело:14,8 км.
Тренировка А: Само планка е 4 х 1,5 мин. Другото е същото.
От вчера имам лека мускулна треска на рамената, иначе съм екстра. Днес храната не е съвсем както трябва. Причината е рожден ден на майка ми, при това юбилей.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 07.05.15 23:33.
07.05.15
23:42
Уважаеми,
вероятно ще продължите дискусията около метаанализа, в което няма нищо лошо, но искам предварително да предупредя да спазвате добрия тон, както и да не забравяте, че все пак това е дневник. :)
Ако Теди няма нищо против, дискусията ще остане тук, а ако тя пожелае - ще отворим нова тема.
Лека и спокойна вечер! :)
Рони, нямам намерение да влизам в спор. То всъщност изобщо няма за какво да се спори. Маргарита знаела за какво са кратките почивки, обаче намира за нужно да ми се подиргава на желанието да се обоснова. Какво да отговоря на това? Алекс сипе неподходящи епитети в телеграфен стил. Какво да отговоря и на това?
Не знам кое намирате за глупаво или невярно на този метаанализ, а и всъщност изобщо не ме интересува. Приведох го като пример, потвърждаващ неща, които отдавна съм установил от личен опит и наблюдения над други. Както явно доста хора не разбират, “вярно е, защото аз казвам така” не е валиден аргумент, затова и се старая да не го използвам. От хората в този форум, с които съм общувал, само Сашо си е извоювал правото да го използва.
Алекс, почерненото съм го допълнил аз като обяснение на механизма. Метаанализът не търси обяснение, само прави констатация. Дал съм линк към NCBI, за да може всеки заинтересован да прочете и да тълкува.
Славко, двете дърпания се допълват, защото са в различни плоскости и товарят различни части от широкия гръбен мускул, като в движението участват различни синергисти и балансиращи мускули. Мисля, че това е очевидно. По-неочевидно е защо с Маргарита смятате, че си пречат.
Не бе, заеби сега и не се хвърляй пак в безмислени неща. Аз попитах за дърпанията, защото когато нямах много какво да правя съм чел доста статии за това и нямаше някакво окончателно решение за така сериозния въпрос.
08.05.15
09:49
Боби, причината за моето предупреждение не беше твоето включване с метаанализа и коментара ти относно комбинирането на въпросните упражнения при Теди.
Последвалите след това мнения са с усещане за такъв тон, че лично у мен назря удивителен знак, че може да предизвикат нежелани реакции и излишни негативни емоции. :) Дано да греша и се извинявам, ако съм допуснала грешка в тълкуването им. (рисковете на този вид общуване)
И за да не съм извън темата, а и да съм в помощ по някакъв начин на Теди, ще добавя, че в абсолютно всяка тренировка за гръб (или поне 95% от тях) имам както вертикален, така и хоризонтален скрипец и това практикувам от 2012 година.
В момента дори ги правя в смесени серии, като вертикалният скрипец е на ниски повторения и висока за тях тежест.
Не съм усетила нищо притеснително от тази комбинация и споделям мнението на Боби, че се допълват. Особено пък за човек, който не може да се набира, смятам, че е чудесен избор да разнообразява упражнения, равнини, хватове и т.н.
Не съм се обръщала персонално към Сашо, за да ми изготви програма, но от 5 месеца тренирам по негова програма от сайта и това значи, че Сашо е един от малкото хора в България (да кажем, че са едноцифрено число), на които аз лично бих поискала съвет в това отношение.
Успех, Теди, доверявай се само на избрания от теб човек и дай шанс на нещата да се случат. :)
Да е жива и здрава майка ти! Моята също прави юбилей тази година. :)
Боби, не съм имала никакво намерение да се подигравам. Това беше лека ирония и не мога да разбера защо когато Сашо или херцога сипят саркастични постове, имат по 20-30 лайка, а когато аз кажа нещо веднага е заяждане или подигравка.
Не съм казвала никъде “вярно е, защото аз казвам така”, зад изказванията ми винаги има обосновка, просто много често не намирам за нужно да пиша повече по темата, защото се превръща като това сега. Но това е идея: ще си направя поредица от публикации “Марги каза”....вече се е оформила нещо като общност “Сашо каза”. :))))
Аз не смятам, че двете упражнения си пречат, просто в случая на Теди не виждам смисъл нито в комбинацията им нито в протокола по който се изпълняват. Когато не знаех че целите и са трибой и карате и още нещо, а ми беше казала че иска да свали килограми, моят подход беше съвсем различен. За настоящите и цели не бих била полезна по никакъв начин.
За едно съм съгласна: няма за какво да се спори. Всеки си казва мнението, задава си въпросите...нали затова е форум?!
Мнението беше редактирано от Margi на 08.05.15 09:51.
Не бе, заеби сега и не се хвърляй пак в безмислени неща. Аз попитах за дърпанията, защото когато нямах много какво да правя съм чел доста статии за това и нямаше някакво окончателно решение за така сериозния въпрос.
Честно казано, не съм се задълбочавал в четене по темата за различните дърпания. Според мен се допълват. Широкият гръбен участва и при двете, но под различен ъгъл, което при толкова голям мускул вече не е малко. Освен него при хоризонталното и вертикалното дърпане участват различни синергисти.
Не знам дали е напълно приложимо,но аз лично правя аналогия с бутащите в двете равнини - лег и раменна преса.
08.05.15
10:53
Да кажа какви са ми целите: здраве и тонус.
Как смятам да ги постигна: като спортувам и се храня подобаващо.
Ефекта от двете неща по-горе е редно да доведе и до намаляване на теглото до здравословни норми, което ориентировъчно по BMI за моя ръст е между 53кг - 68кг. Към момента съм малко над 85кг.
Какъв спорт: не се ограничавам, всичко ми е интересно.
Проблемите: към момента кръст и ляво рамо. Коленете отдавна не са се обаждали.
Благодаря за вниманието :)
ПП Рони, благодаря за пожеланието! Да ти е жива и здрава и твоята!
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.05.15 11:15.
08.05.15
13:11
Много разумно е когато уточняваш, че това е според теб.
Е според мен де, нали към мен се е обърнала за помощ. Както се вижда досега не съм се намесвал в начинанията и, незвисимо кой и какви съвети и е давал и какво е правила, освен веднъж когато прочетох “тренировка час и половина за ръце”.
вече се е оформила нещо като общност “Сашо каза”. :))))
Преди време съм го казвал и в реплика към Боби - и като бях в казармата имаше такова нещо в поделението :D
Аз не смятам, че двете упражнения си пречат, просто в случая на Теди не виждам смисъл нито в комбинацията им нито в протокола по който се изпълняват.
Марги, ако държиш мога да ти разясня схемата пунктуално, но за целта първо трябва да ти извадя една кореспонденция с Теди Илиева, с въпроси и отговорите им, за да се добие ясна представа защо съм подходил така и съм избрал точно този начин за някакво начало на схемата, която мисля да и дам в последствие. Опитът ми ме е научил, че в случай като нейния - с предходно трениране със силно съмнителни резултати, при някакви тръгни-спри ситуации с режим на хранене и активност, както и при невъзможност за пряко наблюдение от моя страна на сегашния тренировъчен процес, е по-добре да върнем газта и да направим не една, а поне 2-3 крачки назад и плавно да вървим напред. Но ако толкова те притесняват скрипците в този протокол - ще и ги махна, въпреки, че съм твърдо убеден, че няма как с нещо да и попречат и така ;) Само мир да има и да не спорите за програма(то даже не е и програма, а някаква адаптация и проверка), за която не знаете на каква основа е стъпила.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.05.15 13:12.
Прияината изобщо да попитам за упражненията беше, че Теди спомена, че ще прилага старите тренировки, които съм и писала. Не разпознах нищо от моите тренировки, и попитах...и пак станаха 5 страници обяснения.
08.05.15
14:55
Такова нещо не ми е споменала въобще, пък и идея си нямам какво си и препоръчвала. Спомням си само и то преди доста време съвет за храната, който намерих за абсолютно адекватен тогава.
08.05.15
15:02
Да, бях се наточила да правя старите тренировки на Марги, докато чакам на Сашо новите. Сега надявам се е по-ясно.
С обясненията приключих. Ако някой иска да ме пита нещо от тук нататък - на лични. Ще ползвам дневника по предназначение. Не го разводнявайте, моля.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 08.05.15 15:16.
Алекс сипе неподходящи епитети в телеграфен стил. Какво да отговоря и на това?
Много обичам да не давам никакви обяснения за твърденията ми и сега няма да направя изключение :D Само ще кажа, че към всеки в този форум съм абсолютно приятелски и добронамерено настроен. Дори се запознах с Боби онзи ден на Джонито, много хубав човек. Ще коригирам заключението ти:
Кратките интервали между сериите също така дават и по-добра мускулна издържливост за сметка на увеличаване броя митохондрии в мускулните влакна от тип II, като по този начин се увеличи окислителната ензимна активност за сметка на гликолитичната.
Най-вероятно говориш за влакна тип IIa, защото в бързите тип IIb митохондрии почти няма. Всъщност в твоето заключение има повече смисъл отколкото от целия анализ.
На ниво мускулни влакна, окей, слабо ме вълнува. Същността е в нервната система, а не в мускулите. Всички хора имаме почти еднакви мускули, единствено съотношението бързи:бавни влакна е различно и си е природа, всичко друго е тренировка. Няма смисъл да се гледа физиологията, искаш да постигнеш нещо, има си доказани методики, които работят и хората от години ги използват.
Няма най-ефективна методика, има положен труд (това вече към дискусията в дневника). Колкото и гениален и перфектен да е тренировъчния план един човек трениращ 6 пъти седмично винаги ще има по-добър резултат от един трениращ 3 пъти. Колкото и хранителни добавки да се изпият един трениращ спазващ хранителен режим винаги ще има по-добър резултат от неспазващ такъв с всичките добавки на света.
Хубаво си обсъждате някакви скрипци там, само че тренировките на нас любителите са малка част от цялата схема.
Мнението беше редактирано от aleks на 08.05.15 15:46.
08.05.15
18:34
Петък 08.05
Храната: шопска салата 200 гр, 2 кюфтета от тиквички 160гр, 260гр. салата (домати, слънчогледови кълнове, зелени маслини, авокадо, магданоз), 2 с.л. зехтин, 2 яйца, половин сусамов геврек 50 гр., 200мл овче кисело мляко, доза протеинов шейк Dymatize
Добавки: сока на 2 лимона, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1418
Въглехидрати: 83,5гр
Колело:15,3км.
Тренировка Б
От планка вчера имам лека мускулна треска на корема. Днес не успях да избутам последната 1 бройка на лег-а. Без настроение, толкова.
Все още смятам зеленчука. От утре го изключвам от сметките.
Разбрахме се. :) Теди,един съвет от мен: остави някоя различна от билдърските ти изпълнения програма да проработи и работи последователно, след като си се доверила на някого. Не прави тренировите на един докато чакаш тренировите на друг, трети, пети. Изчакай да видиш какво имат предвид хората,които се опитват да са ти от полза.
Силови спортове, трибой, йога, карате, айкидо....как да ти кажа...и на мен ми харесват много неща, но съм си избрала едно и останалите ги харесвам отстрани.
Теди, извинявай, последно включване и приключвам.
Алекс, май и ти не знаеш какво точно искаш да кажеш. Първо казваш, че физиологията няма значение, после - че тренировките нямат значение, след това твърдиш, че трениращият шест пъти в седмицата винаги ще има по-добър резултат от трениращия три пъти (тоест тренировките все пак имат значение), а накрая - че всичко е част от общата схема и отново се връщаш в изходна позиция. Противоречиш си във всяко второ изречение.
Всичко има значение - и честотата на тренировките, и структурата им, и храната, и възстановяването, и почивките, и наследствеността, и каквото се сетиш още. Някои неща имат по-голям ефект, други по-малък, дори пренебрежим. Да кажеш обаче, че физиологията няма отношение към резултатите от тренировките и само нервната система е от значение, е откровено несериозно твърдение.
Именно влакна от тип IIb имам предвид, да. А броят митохондрии в тях може да се променя и до голяма степен определя пределите на силовата издържливост на даден индивид.
Така или иначе в момента Теди прави това, което е необходимо. Да тренираш винаги е по-добре, отколкото да не тренираш, а постоянството се отплаща. Това е. Хващаш се с един треньор и действаш, като даваш шанс на схемата му да подейства. Тези неща не стават за месец.
Освен да го напиша по друг начин - когато нещата се правят правилно и качествено резултатите сами идват и няма нужда от излишно мислене и задълбаване (излишни криворазбрани научни познания и тренировъчни системи), но това особено от хора във форум с тренировъчни дневници е ясно, че няма как да се разбере и приеме :D Аз до 12 клас не знаех какво е протеин и въглехидрат, хранителна добавка, не бях пипал лост в зала и винаги съм бил в относително добра форма и здраве, просто защото цял живот се занимавам с някакъв спорт. Като влязох за първи път във фитнес зала на втората седмица клекнах с 120кг, не че е някаква кой знае каква тежест или аз съм бил особено силен, а защото никога не съм се замислял за каквото и да било, казва ми се какво да правя и го изпълнявам стриктно, това е спорта. Та докато се изпипва и последния детайл резултатите винаги ще са пренебрежими, изпълняваш и не го мислиш.
09.05.15
07:00
никога не съм се замислял за каквото и да било, казва ми се какво да правя и го изпълнявам стриктно, това е спорта. Та докато се изпипва и последния детайл резултатите винаги ще са пренебрежими, изпълняваш и не го мислиш.
Обаче, това никак не означава, че този, който ти е казал какво и как да правиш, не е обмислял и изпипвал нещата, не мислиш ли?
Е разбира се, няма как да е иначе, но да правиш и двете ефективно е трудно постижимо и изтощително.
09.05.15
14:54
Събота 09.05
Храната: 220 гр ягоди, 520 гр. салата (домати, слънчогледови кълнове, зелени маслини, авокадо, магданоз), 3 с.л. зехтин, 120гр сирене Бри, 20гр. само за проба Карловско козе сирене (много добро), 4 яйца
Добавки: сока на 2 лимона, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1490 (Ягодите и повечето зеленчук не съм ги включила. Оставих само маслините и авокадото, като по-калорични.)
Въглехидрати: 54,5 гр (тук всичко участва в сметката)
Колело: не
Тренировка А сутринта. Увеличих още малко планка. Стана 1х2 мин и 3х1,5 мин. Това вече е макс. Ще опитвам 4-те да станат по 2 минути.
Домашни занимания: чистене, смяна на гардероба и страшно гладене падна.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 09.05.15 18:30.
10.05.15
15:32
Неделя 10.05
Храната: ягоди 200 гр., следтренировъчен шейк 300 мл. , пъстърва на скара 300 гр., орехи 30 гр., 2 краставици, козе сирене 100гр, 2 с.л. зехтин
Добавки: сока на 1 лимон, 20 капки клеева тинктура, 1 с.л. MSM, 2 табл. витамини Orange triad, 2 гр. рибено масло, вечерта 50 мл. кефир
Прием на kcal: 1535 (без плодовете и зеленчука)
Въглехидрати: 32 гр. (без плодовете и зеленчука)
Преди обед: Тренировка Б (всичко си бутнах), сауна и масаж.
Колело: 5 км
Пълна размазвация днес. Много добре се чувствам. Масажа го правя за втори път. Първият беше преди години и толкова бях притеснена, че нищо не помня от него. Този беше супер. Пуснаха ми албум на U2 :)
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 10.06.15 15:04.
11.05.15
07:39
Мерки след седмица 1 СНС:
Килограми: - 1,2 кг (от 85,5 на 84,3)
Талия: -1 см (от 87 на 86)
Ханш: -1 см (от 108 на 107)
Гр.кош: -1 см (от 84 на 83)
Прасец: -0,5 см (от 37,5 на 37)
Врат: -0,5 (от 35 на 34,5)
Движението: 3 тренировки в зала, 3 в домашни условия, 1 кардио
Колело: 74,3 км.
Храненето: калории около BMR без включване на зеленчуци и плодове
Въглехидрати: до 1гр/кг
BMR за новата седмица е 1540 (изчислен върху 84,3 кг Mifflin-St. Jeor).
Стигнах до изходната позиция от началото на годината, когато бях свалила до 84,3 кг. Седмицата мина спокойно, храната ми беше достатъчно, а движението доста приятно. Днес почивам.
11.05.15
18:15
Нещо интересно за колоездачи
https://www.youtube.com/watch?v=CfWzeGlaFvI
Намерих евтин аналог на спрея на Волво за колоездачи: http://markita.net/sprej-prizma-kolor-400ml-prozrachen-svetlootrazitelen.html
Струва само 6,5 лв, а този на Волво е 190 лири! Направих поръчка за безцветния и после ще дам отзиви. Гледам имат го и в 3 цвята- зелен, жълт и червен.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.05.15 22:05.