Моторетка

Темата е заключена.
Прескочи до:
Теди Илиева

13.03.14
09:34

казано от Маргарита Манева на 13.03.14, 09:26:

Да, работата е там, че едната точка без останалите би имала нищожен ефект.

:) тъкмо ги започнах една по една да ги коментирам.

За т.3 -съгласна
Включвам витамин В3/ниацин- 3 пъти седмично+кратка сауна след кардио тренировката.
Само не ми стана много ясно за тренировките. На практика ми препоръчваш да увелича броя, така ли? 4те досегашни + още 1 до 3 пъти седмично кардио със сауна. Ако съм разбрала правилно препоръката, мисля, че няма да е проблем, защото смятам да тръгна да пътувам с колело на работа от края на април/началото на май и на връщане от работа ще е ОК да повъртя педали и после да се
отбия за една сауна във фитнеса. И без това ми е включена в месечния абонамент за залата.

Теди Илиева

13.03.14
09:36

За т.4-млечните продукти
Отдавна правя опити да ги изключа напълно -  без успех.
Млечните продукти продължават да седят в менюто ми по 2 причини
- мои притеснения, как ще се справя с новото за мен физическо натоварване без този вид силна храна,
- и заради навика. 
Ще опитам поне да ги огранича до 1-2 приема седмично.

Теди Илиева

13.03.14
09:38

За т.5 -Изключване на месото, освен ако не е домашно гледано- о.к, постижимо е за мен.
Като, че ли пред домашно гледани животни (особено тези с мигли и мил поглед :) ), ще предпочета рибата, повече речна.
За океанската отдавна чета за вредите от живака, с който са пренаситени, така че по-рядко от нея.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 14.03.14 19:35.

Теди Илиева

13.03.14
09:40

За т.6.Суперхраните - разбира се, че съм съгласна! Тъкмо се чудех за какво да използвам опцията “хладилник” от сайта :) Ще стане много интересно.

Теди Илиева

13.03.14
09:43

и накрая за точка 2…...........
Не мисля, че ще се справя в дългосрочен план с Воинската диета. Освен да сваля килограми искам да се науча на нормално хранене.
Диетата повече ми се струва подходяща за мъже, за бързо сваляне на мазнини, със запазване на мускулатурата т.е. за билдъри.
Това, което мога да взаимствам като идея от нея е едното от двете основни хранения за деня да ми е по-леко.

13.03.14
19:40

Теди, не съм съгласна с гладуването въобще, нито пък с дните на вода и кисело мляко.
Научи се да ядеш по 1400-1700 ккал на ден,  тренирай по 2-3 пъти седмично, карай си колелото.
Това пробвала ли си го? По 6 кила на година, най-много 10 да отслабваш. 
Гледам ти си решила обаче да гладуваш и да отслабнеш 43. Направо ми иде да кажа, чакай да си взема пуканките
и да гледам сеир. Ама както и да е, няма лошо в началото от повечко мотивация, каквото и да решиш—бъди
постоянна!
Догодина по същото време, живот и здраве, нека пак да говорим, когато ще са се случили едно от трите неща:

—яла си нормално и умерено, движела си се що годе, отслабнала си 10 кила и си с тенденция да отслабваш още, без усилие, защото си изградила навици на слаб човек
—опитвала си да гладуваш и да изпадаш в крайности и не си отслабнала нищо, изходна позиция
—отслабнала си да речем 43 кг, което те поставя в 0.1% от реалистичните възможни случаи ( и направо те съветвам да пуснеш едно тото, ако се случи това, щото горе-долу за печалба от тотото вероятността е също толкова голяма ) и понеже си ги отслабнала до края на годината, след една година по същото време ще си си ги възвърнала, щото така реагира тялото на ударни режими ...

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.03.14 19:53.

13.03.14
20:01

казано от Маргарита Манева на 12.03.14, 10:59:

1. Пълно гладуване поне 30 часа на седмица, с прием на МСМ
2. Воински режим през останалото време
.

(tmi)

13.03.14
20:53

казано от Кико Сан на 13.03.14, 20:01:

.

(tmi)

казано от Кико Сан на 13.03.14, 19:40:

не съм съгласна с гладуването въобще,

Защо? Ти пробвала ли си го? А ти самата била ли си 114 кг и знаеш ли как функционира организма на такъв човек?
Изпробвала ли си го върху хора 100+ кг и знаеш ли какъв е ефекта върху тях?
Много е лесно да кажеш не съм съгласен, но е по-трудно да подкрепиш несъгласието си с факти.

Едно е да искаш да славиш 4-5 кг за лятото, съвсем друго е да имаш да свзаляш 50. Както се казва - извънредните ситуации изискват извънредни мерки. Ако яде по 1400-1500 ккал на ден с това с което се храни в момента, няма да се случи нищо различно от това, което е сега.

Мнението беше редактирано от Margi на 13.03.14 20:55.

13.03.14
21:01

казано от Маргарита Манева на 13.03.14, 20:53:

.

(tmi)

Защо? Ти пробвала ли си го? А ти самата била ли си 114 кг и знаеш ли как функционира организма на такъв човек?
Изпробвала ли си го върху хора 100+ кг и знаеш ли какъв е ефекта върху тях?
Много е лесно да кажеш не съм съгласен, но е по-трудно да подкрепиш несъгласието си с факти.

Едно е да искаш да славиш 4-5 кг за лятото, съвсем друго е да имаш да свзаляш 50. Както се казва - извънредните ситуации изискват извънредни мерки. Ако яде по 1400-1500 ккал на ден с това с което се храни в момента, няма да се случи нищо различно от това, което е сега.

Защо смяташ, че нищо няма да се случи, ако яде по 1400-1700 с това, с което се храни сега?
На въпросите не отговарям, щото ги възприемам за реторични
(F)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.03.14 21:01.

13.03.14
21:12

казано от Маргарита Манева на 13.03.14, 20:53:

.

(tmi)

Като си представя мин. 30 часа глад на седмица и през останалото време—воински режим, реакцията ми беше “майко мила—> палм фейс”.
С тва, че трябва да “подкрепя несъгласието си факти” , имаш предвид няква обосновка, колкото да не спамя с тоя пал фейс само, права си.
Ами, като факт, мога да дам, например, чичо ми, който един месец беше на системно хранене заради операция на стомаха (искам да кажа, горе-долу
равносилно на глад), той е над 100 кила. По време на системите отслабна видимо. После пак си стана над 100 кила. Тва е един факт.
За други факти достоверни не се сещам. И от там съм си съставила мнението просто.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.03.14 21:13.

13.03.14
21:35

казано от Кико Сан на 13.03.14, 21:01:

Защо смяташ, че нищо няма да се случи, ако яде по 1400-1700 с това, с което се храни сега?
(F)

Защото до момента в който тялото започва да тежи 114 кг, то е системно прехранвано и затлачвано, следователно за да се освободи от тези килограми, му трябва обратното. Желателно задействане на ендогенно хранене. Много очистителни процедури. И т.н.

Това за чичо ти просто нма смисъл да го коментирам, надявам се да се досетиш защо, но за всеки случай ще ти кажа: не може да сравняваш човек след операция, принудително поставен на системи с такъв, който доброволно решава да промени начина си на живот. Не става въпрос да погладува докато стане 60-70кг, и после да се върне към безразборно хранене, а цялостно нов подход към храната.

13.03.14
22:02

Значи да рекапитулирам съветите на Марги (giggle):
Спри да ядеш, ако решиш да ядеш, то гладувай, когато не гладуваш, гладувай пак (като му викаш “воински режим”), ако ли пък огладнееш, виж за колко спирулина ще ти стигнат парите, удари една-две, откажи месото, откажи млякото, сиренето, изварата, кашкавала, и ако само едно от тия неща не ги направиш—това е причината, че си се провалила, тялото ти е някво нещо там, което няма нищо общо с теб и мозъка ти или психиката, то е няква гадост там, дето трябва да се вкара в някав режим, докато ти иначе стискаш зъби и се пънеш. Успех!

Марги, не се обиждай, моля те, просто нахалитетният ми нагон е по-изявен от чувството за такт :-)

Към Теди:
Тялото ти—това си ти. Тялото ти—това e същото, което ти е в главата, в мислите, в чувствата.
Тялото ти не ти е нито враг, нито експериментален прототип ( за нов модел супер-чип да речем хаха).
Погледни се в огледалото, това си ти.  Ако днес се чувстваш добре, ако си доволна и щастлива, и на тялото ти му е така.
Не е нужно да станеш сутрин и да се замериш на кантара, за да комуницираш с тялото си и да си правиш така изводи.
Имаш счупена връзка с тялото си и тя почва от главата генерално, не от храната.
Сори, сигурно не ме разбираш, ама както и да е. Опитвам се да помогна просто ...

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 13.03.14 22:16.

13.03.14
22:13

казано от Кико Сан на 13.03.14, 22:02:

Спри да ядеш, ако решиш да ядеш, то гладувай, когато не гладуваш, гладувай пак (като му викаш “воински режим”), ако ли пък огладнееш, виж за колко спирулина ще ти стигнат парите, удари една-две, откажи месото, откажи млякото, сиренето, изварата, кашкавала, и ако само едно от тия неща не ги направиш—това е причината, че си се провалила, тялото ти е някво нещо там, което няма нищо общо с теб и мозъка ти или психиката, то е няква гадост там, дето трябва да се вкара в някав режим, докато ти иначе стискаш зъби и се пънеш. Успех!

Марги, не се обиждай, моля те, просто нахалитетният ми нагон е по-изявен от чувството за такт :-)

(handshake)
Виждам че напълно си схванала идеята на думите ми, освен това си добре запозната с материята. (clap)

Всичко е въпрос на избор: или се вземаш в ръце и започваш да работиш за здравето си, или правиш каквото си правил досега с минимални калорийни рестрикции и се чудиш какво не е наред и защо нещата не работят.
Аз си позволявам да се изказвам за неща, които съм изпитала лично като работещи и съм ги прилагала върху други хора. Ти на базата на какво излагаш своите хипотези? Ако не си опитала поне одно от нещата, за които се изказваш саркастично, то изобщо не говори добре за теб факта че се опитваш да ги обориш.

Мнението беше редактирано от Margi на 13.03.14 22:16.

13.03.14
22:15

казано от Маргарита Манева на 13.03.14, 22:13:

казано от Кико Сан на 13.03.14, 22:02:

(handshake)
Виждам че напълно си схванала идеята на думите ми, освен това си добре запозната с материята. (clap)

:D (wasntme) (handshake)

Теди Илиева

13.03.14
22:23

Момичета, не се карайте :)
Кико, не съм вчерашна нито малка и напоследък много трезво си ползвам сивото вещество.
Предложенията на Маргарита са предизвикателство, което със сигурност ще доведе до резултати.
С по-голямата част от тях съм съгласна и ще ги опитам, но например с Воинския режим не бих рискувала. Писала съм защо.

Това което ще направя е да ОПИТАМ да направя 3 пъти разтоварване на вода и ако преценя, че се владея и се чувствам добре ще го запазя като практика.
За органичната сяра и витамин В, не виждам нищо притеснително. Майка ми е медицински лаборант и също си даде благословията. Няма риск с предложената схема от Марги. За млечните храни съм казала че ще ги огранича, а за месото, че ще купувам по-качествено. Какво толкова?

Харесвам си се като се гледам в огледалото, обаче не искам да ти казвам колко ми тежат килограмите.....

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 13.03.14 22:25.

Теди Илиева

13.03.14
23:29

Ако на някой му е интересно, това са 2 филмчета, които основно ми повлияха за избора на хранителен режим и промениха мисленето и нагласата ми към храната.

http://www.youtube.com/watch?v=5VWi6dXCT7I - лекция на др. Нийл Бърнард
http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms - филм на ВВС с продуцент др. Майкъл Моузли

Teddy

14.03.14
00:00

Защитници има по всяка една теза,така и не проумяхте, че не сте единствените прави ;) Теди е достатъчно зряла за да усеща тялото си и да знае кое би и подействало добре и кое не. Лично аз не отхвърлям гладуването,но според мен ще бъде по-безопасно например под лекарски контрол за определени дни или нещо такова. Иначе е малко нож с две остриета,защото може да я доведе до изходна позиция съвсем скоро. Просто може да се отключи прилив на преяждания след това ако си решава ей така да гладува. Не казвам,че съм супер запозната с това как могат да се свалят толкова килограми,но ако ще гладува нека поне е както трябва.
Марги,всички разбрахме ти какво си прилагала и че си супер. Да даваш съвети е страхотно,само не мога да разбера защо винаги с такъв тон и такава убеденост че си правата за всичко което е подействало при теб или си прочела?
Както казах за всичко вече има тези. Има специалисти както в гладуването,вегетарианството,така и в диетите тип ‘’Аткинс’’ и какво ли още не,които могат да те убедят че именно това е правилното. Аман от специалисти..

14.03.14
07:39

казано от Теди Илиева на 13.03.14, 23:29:

Ако на някой му е интересно, това са 2 филмчета, които основно ми повлияха за избора на хранителен режим и промениха мисленето и нагласата ми към храната.

http://www.youtube.com/watch?v=5VWi6dXCT7I - лекция на др. Нийл Бърнард
http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms - филм на ВВС с продуцент др. Майкъл Моузли

Ако можеш да живееш така според филмчетата, ок. 
Има йоги в Индия, които предполагам стоят в поза лотос с месеци и казват, че е полезно.
Двете неща за мен са еднакво за изхвърляне.

Тоя, дето си прави сутрин една кофа замръзени обелки от плодове и хвърля плодовете е пълно ку ку.
И забележи, цитирам, казва “Да живееш здравословно е забавно!” Значи му е забавно, хоби му е демек.
Аз имам други хобита. Щом тва ти е хобито всяка сутрин да отделяш време и да ядеш една кофа обелки и
щом ти харсва, ами ок.
Тия англичани и техните “научно-експериментални” филми, показващи “сензационни открития” на журналистически чичковци ... но комент

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 14.03.14 07:46.

14.03.14
08:30

Айде да изходим от прости и доказани неща...
Имаме тренировка и имаме нужда от храна, защото тренировката ни усилва апетита, ако се разтоварваме и ни е добре, вероятно тренираме някак слабо и безрезултатно, а и трябва да се възстановим - пак нещо привично за истинската тренировка, независимо силова или кардио.
Храненето е по-правилния начин да се отслабва и поддържа форма, защото ако сме активни ще имаме нужда от храна всеки ден и храненето кара храносмилателната система да работи. Хората са измислили всякакви системи, никоя не е подходяща за всеки един човек, а си има аудитория, за мен на този етап тези разтоварващи дни са ти излишни - ти така и така не ядеш, центъра ти е един кантар, който тепърва ще ти удря жестоко по самочувствието, защото няма вариант да се сваля с едно темпо, просто това, което се сваля като намалее и нещата се променят, за колелото съм казал, общо взето минаваш леко и спорта не знам как го възприемаш, но нещата са един хубав баланс, не може да се кара само на воля.
Основата е в спорта и диета(хранителен режим), който да ти позволи да си здрава и щастлива и свалила някакви килограми, защото недохранването и карането на колело няма да ти помогнат в дългосрочен план...

Индия е бедна страна и затова ученията харесват гладуването, че си е наложена практика, заради многото народ...
За йогата нищо не мога да кажа и няма да го правя. :)

Мнението беше редактирано от Danny||| на 14.03.14 08:32.

14.03.14
08:37

казано от TeddyBear на 14.03.14, 00:00:

Теди е достатъчно зряла за да усеща тялото си и да знае кое би и подействало добре и кое не.

Мислиш ли че е така, след като теглото и показва друго?

Марги,всички разбрахме ти какво си прилагала и че си супер. Да даваш съвети е страхотно,само не мога да разбера защо винаги с такъв тон и такава убеденост че си правата за всичко което е подействало при теб или си прочела?
Както казах за всичко вече има тези. Има специалисти както в гладуването,вегетарианството,така и в диетите тип ‘’Аткинс’’ и какво ли още не,които могат да те убедят че именно това е правилното. Аман от специалисти..

Не разбирам защо във всеки твой коментар трябва да има някаква жлъчна забележка към мен. Като не то харесва наична ми на изразяване, просто ме блокирай като потребител и няма да ти се налага да четеш всичко, което пиша.
Това, че ти не можеш да се контролираш и да се храниш разумно, и никой режим не работи за теб, не означава че специалистите не разбират, а просто че ти имаш проблем.

Мнението беше редактирано от Margi на 14.03.14 08:46.

14.03.14
08:43

[quote author=“TeddyBear” date=“1394748019” Аман от специалисти..

Дори,когато си мислим,че някой не е прав,трябва да уважим становището му.Особено в случаите,когато този човек има по-голям житейски опит и по-голям опит в областта на дискутирания проблем.

За Марги съм разбрала,че наистина така се изразява.Без излишно подмазване.Просто казва нещата,такива каквито текат в мислите й.

Не се дракайте за глупости.

14.03.14
08:46

казано от Маргарита Манева на 14.03.14, 08:37:

Теди е достатъчно зряла за да усеща тялото си и да знае кое би и подействало добре и кое не.

Мислиш ли че е така, след като теглото и показва друго?

Не разбирам защо във всеки твой коментар трябва да има някаква жлъчна забележка към мен. Като не то харесва наична ми на изразяване, просто ме блокирай като потребител и няма да ти се налага да четеш всичко, което пиша.

Марги, не беше жлъчна забележка към теб—просто, защото аз споменах йогите и позата лотус, човекът е коментирал Индия.
Аз като споменах й огите, също, ама въобще не си мислех за теб, сори.
Имаш си кой да мисли за теб хаха , айде моля ти сА, лек ден :)

14.03.14
09:50

Не издържам, честно :D
Така първо, какво означава ‘да отключи приливи на глад”? - означава, че психически си слаб и постоянно трябва да имаш нещо в устата, оттам идва и теглото, именно междинните хранения ( чакай да си взема едни фъстъчки от магазина) натрупват това излишно тегло. Неслучайно Марги предлага глад и е написала 30 часа на седмица, ако бях аз щях да и напиша 60 и не се базикам. Лично аз съм сваяла килограми с ‘гладни дни’ и всичко е до психическа нагласа. И да си кажа - килограмите не се връащат, стига да знаеш как да захранваш след такъв ден, както и захранването при фастинг. Тъй като днес се очертава да не ям абсолютно нищо ( предните 3 дни имах по едно хранене с пилешко филе и растителна мазнина, за да се чувствам сита), това разбира се го правя по други причини. Искам да кажа, че гладните дни са много хубаво нещо и прочистват организма, правя ги вече от година и половина, правила съм и фастинг, но не е за мен, не го отричам, разбира се, предпочитам да имам по един -два празни в месеца.
И всичко е до психическа нагласа, като си си казал от предния ден - утре ще ям това/няма да ям - правиш го. Въпрос на принципи и сила на духа. И най-вече да знаеш защо го правиш, целта да те мотивира.

114кг не съм била, но преди 2 години и половина, когато усетих, че нещо не е в ред бях стигнала 80, а аз съм 1,56 ( разбирай дъното)
Всичко е постижимо, но не си налагай срокове, освен това досега може би щях да изглеждам много по-добре, ако не бях избрала да се занимавам със спорт, който предполага да съм добиче, слагам ти снимка от периода, в който все още исках да съм слаба и вече бях постигналла резултат и от периода, в който искам да съм добиче и да имам високи спортни такива.
Единствено и само за мотивация да опиташ съветите, за да си изпробваш психиката, аз бях много слабохарактерен човек, наистина, почвах-спирах, отказвах се, но видях, че другите могат, реших и аз да го направя. То пък взе, че стана, за една година свалих 20кг, като междувременно и си пооформих тялото, после си върнах 10, но сравнително обработена маса, която ми е нужна за моя спорт.
Ето ти двата периода, а на снимката, на която се хиля като идиот съм може би 78кг вече бях почнала да се храня разумно и да ходя на фитнес.

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.03.14 09:52.

14.03.14
10:21

Ми, ОК, животното с тоя снимков материал ме заби :D (rock)

Само дето бих уточнила, че дилемата, дали да си купиш фъстъчки, когато ти кефне или не, няма нищо общо с гладуване хах

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 14.03.14 12:45.

14.03.14
14:02

казано от Кико Сан на 14.03.14, 10:21:

Ми, ОК, животното с тоя снимков материал ме заби :D (rock)

Само дето бих уточнила, че дилемата, дали да си купиш фъстъчки, когато ти кефне или не, няма нищо общо с гладуване хах

А аз ти казвам, че гладуването е изключително полезно, не само за сваляне на килограми и не виждам пречка да се прави.

14.03.14
14:09

Aз пък искам да споделя големите си очаквания от развитието на авторката и нейния дневник и да й пожелая успех. Подкрепям съветите на Маргарита. Във връзка т.нар. гладуване и воински режим - само ползи съм видяла, неусетно се превръща в стереотип и то доста полезен. Преяждания си съм имала и преди, и след този тип хранене, така че това не е фактор.

14.03.14
14:10

Всички имате причина да напишете своите мнения (личен опит, наблюдения и т.н.) обаче много от вас забравят най-важната брънка във веригата на отслабването: хормоните! На 100килограмова жена хормоните са доста ‘разбъркани’ и наистина леки рестрикции и леки раздвижвания няма как да ги накарат да се размърдат и влязат в норма.
Теди, успех в начинанието. Вижда се, че си мислещ и разумен човек. Сигурна съм, че ще намериш правилният път, който за много хора минава през този форум!

14.03.14
14:33

казано от Radost_nezemnA на 14.03.14, 14:10:

Всички имате причина да напишете своите мнения (личен опит, наблюдения и т.н.) обаче много от вас забравят най-важната брънка във веригата на отслабването: хормоните! На 100килограмова жена хормоните са доста ‘разбъркани’ и наистина леки рестрикции и леки раздвижвания няма как да ги накарат да се размърдат и влязат в норма.

Напротив, когато написах препоръките си, това беше първото, което взех под внимание, както и факта, че организма на 100+ килограмов човек функционира съвсем различно от този на човек с нормално тегло. :)

14.03.14
14:38

Не са ЧАК толкова разбъркани хормоните. Лептинова резистентност, вероятно и инсулинова (заедно с другите симптоми на метаболитния синдром), високи нива естрогени заради голямото количество мастна тъкан, които пречат на липолизата. Общо взето трябва да се подходи към тези проблеми един по един в този ред. И наистина трябват сравнително екстремни мерки в началото, за да се повлияят процесите и да се обърнат .

Мнението беше редактирано от Boby_ на 14.03.14 14:40.

14.03.14
15:03

Както пише в уводния си коментар Теди и без това досега все екстремно е подхождала, правила е и глад и Дюкан, баш все екстримизми.
И какво е постигнала до сега? То си пише—качила е още.
И колко хора си моторизират колелото, за да не се морят? Пак екстремизъм, но в другата посока.
А какво остава “по-средата”? Общо взето мързел, нетърпение, небалансираност, вярване в чудеса.
Супер!
Отивам да си купя фъстъчки, а чакай, аз всъщност си имам ...

14.03.14
15:22

Напълняването е било СЛЕД режима на Дюкан и е причинено от връщането към старите хранителни навици, а не от самия режим.
Това е единственото, от което трябва да се пази. Затова идеята е да започне по-екстремно, а след това да премине на режим, който да може да спазва дълго време без рискове за здравето и без да се смачка морално, защото не може да си хапне нищо. Равномернобалансирано хранене (с по-малко прости въглехидрати все пак) с лек ОКБ и фастинг (колкото може и прецени за нужно). Това е рецептата според мен.
И спорт (за предпочитане силов), разбира се. Не че не може без него, но натрупването на малко мускулна маса и “сръчкването” на метаболизма могат да са катализаторите, които да променят хормоналния баланс.

14.03.14
15:33

казано от Теди Илиева на 16.02.14, 08:59:

Благодаря за пожеланията :)
Качването на кг. след крути режимите си е от връщане към обичайното, нездравословно хранене. Класическо йо-йо. Правила съм си изследвания - няма как да обвиня хормоните. За това сега целта беше режима да е нещо, което да не прилича особено на диета и да може да се спазва дълго време.
Наистина съм си поставила високи цели, но историята познава успешни подобни начинания :)

Всички ние желаем на Теди да постигне целите си и я подкрепяме! Според мен е хубаво, че всеки изказва мнение, защото истината е някъде там:) Безспорно това е мястото, на което ще получи хубава информация и компетентни мнения. Тя сама ще прецени как да процедира и кое ще я доведе до желаната цел.
Ще си позволя и аз да дам моето лично мнение по въпроса. За мен добро решение ще бъде ежедневно движение- имаш тренировъчни дни, а в останалите си поставяш за цел да походиш пеша, да свършиш нещо допълнително вкъщи, да направиш някое упражнение бонус, да отидеш да напазаруваш от по-далечния магазин. Всичко това са повече изразходвани калории. Стремиш се да си в достатъчен калориен дефицит ,но не и да умираш от глад.Избягваш храни с висок гликемичен индекс, но не изключваш и напълно въглехидратите.Това за мен е точно такъв режим, какъвто си казала, че искаш да следваш- не е баш строга диета , ще даде резултати (може би по-бавно) , но ще може да се спазва по-дълго време.
От сърце ти желая успех!

14.03.14
16:04

Аз не отричам ползата от гладуването, дори и само с цел изчистване на организма. Пък и екстрената ситуация изисква екстрени мерки. Но от друга страна това е доста натоварващо психически, особено за човек, лутал се между периоди на глад и преяждане. Пък и липсата на бърз резултат демотивира силно.
Теди с времето сама ще разбере какво действа най-добре при нея.

И, сори, че не е по темата, но при Блага резултата наистина е впечатляващ!

14.03.14
16:17

казано от Маргарита Манева на 14.03.14, 14:33:

казано от Radost_nezemnA на 14.03.14, 14:10:

Напротив, когато написах препоръките си, това беше първото, което взех под внимание, както и факта, че организма на 100+ килограмов човек функционира съвсем различно от този на човек с нормално тегло. :)

Аз написах поста си в подкрепа на твоето мнение, явно не е станало ясно.

14.03.14
17:08

казано от Кико Сан на 14.03.14, 15:03:

Както пише в уводния си коментар Теди и без това досега все екстремно е подхождала, правила е и глад и Дюкан, баш все екстримизми.
И какво е постигнала до сега? То си пише—качила е още.
И колко хора си моторизират колелото, за да не се морят? Пак екстремизъм, но в другата посока.
А какво остава “по-средата”? Общо взето мързел, нетърпение, небалансираност, вярване в чудеса.
Супер!
Отивам да си купя фъстъчки, а чакай, аз всъщност си имам ...

Ти можеш да станеш такъв, какъвто искаш да бъдеш и в това се корени успеха. Винаги съм вярвала, че човек трябва да си ПОЖЕЛАЕ и точно, защото много го иска му се предоставят възможностите да го получи. Възможности във вид на срещата с точните хора, отваряне на ‘третото око’ към хранене и физическа култура и т.н.
С няколко думи - НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА, стига да искаш нещо, ще го постигнеш.
Ако искаше да изглеждаш като фитнес модел, нямаше да бухаш фъстъчки, докато четеш поста ми, тук е тънката разлика. Знанието как и какво ти дава ПЪТЯ, дали обаче ще тръгнеш по него, ти си решаваш.

Мнението беше редактирано от Блажка на 14.03.14 17:14.

Теди Илиева

14.03.14
18:45

Блага, много съм впечатлена :) Истински спортист!
Не съм очаквала такава подкрепа и разбиране. Благодаря на всички!

Тази събота съм на вода, а в неделя съм с новата тренировка за горна част. В понеделник ще запиша в дневника какви са ми резултатите от тази седмица. Ако има забавяне, ще наваксам. Здраве да е :)

От следващата седмица внасям промените, които харесах от съветите на Марги, за което много й благодаря! Не беше длъжна да го прави, но го направи.

Теди Илиева

17.03.14
06:14

Резултати за изминалата 6-та седмица

от 107,3кг до 106,5кг
Свалени: - 0,8 кг
Свалени с натрупване от началото: -7,5 кг
Оставащи килограми за сваляне: 41,5 кг
Оставащи седмици до края на годината: 41
Брой тренировки: 4 (пон-кардио, вт-тренировка долна част, пет-кардио, нед-тренировка горна част)
Брой разтоварващи дни: 2 (сряда на 3 кисели млека и събота на вода)

Освен свалените килограми до днес имам и свалени 7 сантиметра от талията.
Разтоварващия на вода мина добре - слабо главоболие и неприятно чувство за студ. Напълно поносимо. В този ден изпих 3л вода със сока на 1 лимон.
През седмицата имах 40 минути по-малко кардио от планираното, защото стана много късно и затваряха фитнеса. Като добавим и тежкия понеделник не съм изненадана за по-слабия резултат. Даже предполагах, че ще задържа. 
Няма да добавям извънреден разтоварващ през 7-ма седмица.

Теди Илиева

17.03.14
06:16

През новата 7-ма седмица продължавам с хранене 5:2, като единия разтоварващ е на вода.

Ето по-подробно:
Във всички дни след ставане вместо кафе -сок от алое, сока на 1-2 лимона, хидролизиран колаген (докато свърши, после замествам с MSM).

4 дни с тренировка
Тренировките се падат следобед, само в неделя е преди обяд
Пон (1 час кардио+Витамин В3 и кратка сауна)
Сряда (тренировка за долна част+45 мин кардио)
Петък (1 час кардио+Витамин В3 и кратка сауна)
Неделя (тренировка за горна част+45 мин кардио+Витамин В3 и сауна)

Храната през тези 4 дни е на 4-5 приема:
Закуска- плод/фреш на 1-2 приема (при глад допускам овесена каша, но тогава за обяд ще е само салата)
Обяд- голяма салата (+ ако ми се дояде, минимално количество картофи/зърнени култури/пълнозърнест хляб или спагети)
Следобедна закуска - 10 ядки/зеленчук
Вечеря - салата и добавка, както следва
бобови култури в Пон / яйца в Сряда /  млечен продукт в Петък / риба в Нед (може и да разместя дните)

Четвъртък е ден без тренировка, но с обичайно хранене на 4-5 приема. За вечеря ще е салата + бобови.

2 разтоварващи дни - без тренировка
Вторник - до 1кг плод/зеленчук от 1 вид
Събота - на вода (поне 2л със сока на 1 лимон) + 1/2 ч.л. MSM

Не е толкова сложно колкото изглежда :)

17.03.14
07:00

Поздрави за свалените кг и мерки!

Из нета съм чела, че за бавните въглехидрати най-изгодни за отслабване са ( в следния ред):

—макарони, спагети
—киноа, пълнозърнест ориз
—картофи
—хляб

Така че на обяд, предполагам, е по-добре да избереш макаронените и киноа/пълнозърнест ориз.
Картофите са по-скоро, ако искаш да качваш.
От сайта на Майк Чанг го знам това, по-точно.

Хубава седмица!

20.03.14
14:48

Здравей Теди!
Аз също съм нова във форума и след като обърках друга съфорумка с теб, се осмелих да дойда и да ти пожелая успех! Много амбициозна и тежка задача си си поставила. Имаш ли причина да бързаш толкова? Аз също имам да свалям доста кг и от моя житейски опит ще споделя, че търпението и постоянството са най-важни. До сега не ми се е получавало особено успешно, но се надявам да е дошъл точния момент. Ти познаваш психиката си най-добре и би трябвало да можеш да прецениш кое работи при теб. Искам само да ти кажа, дори и да има стъпки назад, да не се отказваш. Моят връх е 91кг, който достигнах точно с йо-йо ефекти. Сега за 1 година и 3 месеца съм свалила само 10 кг, но съм щастлива че ги задържам, а не съм ги върнала с +, както обикновено.
Още веднъж ти пожелавам успех и ще следя с интерес дневника ти (F) .

Днес съм разсеяна. Исках да ти дам малко стимул за спиране на млечните. Аз много ги обичам и в момента пак започнах да прекалявам с тях. Преди няколко месеца експериментално успях да издържа 1 месец без млечни и резултата беше -3кг, но по-интересното е, че още първата седмица имах -5см в талията.

Мнението беше редактирано от Лиана на 20.03.14 14:56.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1