16.02.14
12:33
Прегледах доста теми и прочетох доста мнения,но все пак това е индивидуално за всеки моля за мнение и съвет относно тренировките.Малко информация:На 22г съм 176см 73кг,винаги съм спортувал,лятото повече-зимата по-малко,но съм горе-долу във форма.За сметка на това нямам никакъв опит с фитнес тренировките,изчетох доста програми и съвети относно храненето,но поради ограничения бюджет и време в момента не мога да спазвам перфектна диета и да ходя на фитнес и за това тренирам вкъщи.
Целта ми е да се постегна малко и да запазя килограмите горе-долу,като искам малко да изчистя корема.Разполагам с 2 дъмбела и 20кг тежести.
Хранене-сутрин яйца или кисело мляко,към 12 хапвам месо,пълнозърнест хляб и зеленчуци,към 2-3 тренирам,в 5 хапвам ядки/кисело мляко/банани и към 8 вечерям пак месо със салата.
Тренирам всеки ден като редувам 1 ден-гърди и трицепс(по 3-4 упражнения с дъмбели по 10 повторения) и 10мин скачане на въже
2 ден-гръб и бицепс(пак по 3-4 упражнения като за бицепс правя по-малко повторения с максимална тежест) и пак скачане на въже
3 ден-крака и корем(най-различни клекове,коремни преси и тн)
и след това започвам отново с ден 1.Всички упражнения ги правя по 3 серии с по 10 повторения.
Моля за мнения относно разпределението на дните,при такива тренировки трябва ли да имам почивен ден(на този етап не усещам нужда защото не се претоварвам),съвети за храненето и вобще всичко възможно по темата.
Искам отново да повторя,че целта ми е да изчистя корема без да губя килограми,дори по-натам ще е добре да кача още 3-4кг,но наистина искам да изчистя корема преди това.
Благодаря
Все едно си ме копирал :D И аз съм в почти същото положение.Според мен деня за крака трябва да е между другите два дни.Също така трябва да редуваш тренировъчен с почивен ден(все пак мускула трябва да си почине,за да почне да расте). Старай се да изпълняваш максимално правилно упражненията.За предпочитане е кардиото да е в отделен ден или ако е в ден за силова тренировка,да е след нея :)
17.02.14
09:18
Благодаря за отговора.Направил съм ги така,защото четох,че на всяка мускулна група и трябват 48-72 часа почивка и като в понеделник тренирам за гърди,следващата такава тренировка се пада точно след толкова време.На друго място пък четох,че особено за чистене е по-добре след силовите тренировки 10-15мин кардио да се прави.Иначе много обичам да карам колело и ще си правя кардио дни с доста каране,но като се оправи съвсем времето след месец да кажем.