Дневникът на June

Прескочи до:

13.05.18
09:01

казано от Atom на 13.05.18, 07:59:

June, честито бебче! 💗
Чудесно е, че ти се е прибрало коремчето, това поне няма да го мислиш ☺
Искрено се надявам да не те засегна, но цялостния ти вид на тези снимки е притеснителен - много си слаба, наполовина слаба на слабото!
Подкрепям плана ти с качествено хапване. Е, и някоя бисквитка добре ще дойде!
Мисля, че едни 8-10кг ще ти дадат здрав и фит вид, и най-вече сила да се справяш с малките зверчета 🐆🐆

Успех, бързо възстановяване и бебешка идилия! 🛀🍩🍀

Привет, Атомче, миличка! <3 Благодарско за включването.
Аз като цяло винаги съм била щиглец, ама направо не знам как изведнъж така се смъкнаха от мен тези килограми и заприличах тотално на дъска. Ни мускул, ни мръвка, ни нищо.
Хапвам 4-5 пъти на ден от всичко,което ми се иска. Гледам да не ям боклуци просто, защото те нищо не ми дават, а в момента имам страхотна нужда от подсилка. Знаеш какво е положението след раждането 🙂
Предполагам килограмите ще дойдат покрай тренировките и повечко хапване.  Ще изчакам един приличен период обаче, защото ме предупредиха да не вдигам нищо тежко поне 4-5 седмици. Имало опасност от смъквания ,които да си нося за цял живот. Полека-лека ще станат нещата 🙂

Хубава неделя! 🙂)

Хехе, нова страничка! Започвам я с позитивна нагласа! Всичко ще бъде супер! 🙂)

Мнението беше редактирано от June101 на 13.05.18 09:02.

30.05.18
07:44

Привет, приятели!
Надявам се всички да сте добре и да ставате по-здрави! 🙂)

- При мен недоспиването започна, но засега се понася.Малката има потенциал да спи и по повечко стига коремчето да не я боли.

- Започнах да пия кафе. Исках да го отложа във времето за по-тегави периоди, но явно не се получи.

- Бях на два контролни прегледа- всичко е ок, матката се е свила и съм готова за тренировки. Смятам да ги започна края на тази или началото на другата седмица, защото баткото ще е на бабин дом за 1-2 седмици и товами е шансът откъм време.
След раждането на Ники изчаках малко повече време и бях несериозна с тренировките. Той не спеше добре, но като започнаха зъбите стана нетърпимо. Сега смятам да не чакам да започват зъбите, а дотогава да съм се адаптирала към някакво тренировъчно натоварване. Знам,че в началото ще ми е терсене, но всичко е въпрос на време и свикване. Целта са ми 3 силови тренировки в седмицата (поне засега).

- Вчера с Ники ходихме да ритаме топка и да я гоним в училището до нас и установих, че ми е трудно да тичам. Проблемът не е откъм задъхване, а по-скоро някакъв дискомфорт около операцията.

- След няколко дни става 1 месец от раждането и ще имам зелена светлина за плуване. Полека-лека. Ще видя и там как са нещата.

- Операцията не ме опъва в ежедневни дейности. Доста добре използвам коремната си мускулатура. Естствено за коремни преси и дума няма да става поне още няколко месеца.

- От днес до края на седмицата съм си поръчала храна- протеиново меню. Чат-пат ще правя така, защото ме засища доста, по-лесно ми е да се храня добре и ми пести време. Нагласям се все още според ситуацията с децата и ангажиментите около тях.

-МЦ дойде с кръвоизливи. Не е гот, ама не е като да не съм го минавала веднъж вече.

Ами май това е засега... Леле, като пълен новак се чувствам. Ще помагате 😄
Хубав, хубав ден на всички! 🙂)

Мнението беше редактирано от June101 на 30.05.18 07:46.

04.06.18
15:16

04. 06. 2018г. 
килограми : 45,5

Храната:
- кафе, 1/2котидж
към 10:00 Тренировка
- 1 филия с пил филе и чедър, 1/2 котидж
- 2 овесени палачинки с малко мед,боровинки и портокал
...

Добавки: Ca + vit D , комбинирани вит , 1 бр зелена енергия

Тренировка (1) :
1. Повдигане на ръце встрани и напред- 2х8х2кг, 3х3кг, 8х2кг
2.Двустранно гребане - 12х3кг,12х3кг, 12х4кг, 8х5кг
3. Бицепсово сгъване- 15х2кг, 9х3кг, 7х3кг, 6х3кг
4. Бедрено разгъване- 3х15х15кг
5. Аддуктор-3х30х5кг
6. Абдуктор- 3х25х10кг
7. Обратни екстензии без тежест акцент дупе- 3х20
8. Глутеус ритници- 4х20 на крак
9. Наклони встрани на стенд- 4х20 на страна

Тренировка 1 след раждането 🙂 Ией! Върнах се в залата!
* За горната част нямам много какво да коментирам. Слабичка съм, не са много килограмите, но ще се повишават с времето.
* Аддукторът ми беше немислим с 10кг. Чувствах някаква слабост в срамната кост. Някаква страхотна несигурност. Сложих 10кг ,направих две повторения и си казах “не!”.
* Бях планирала повече серии екстензии, но на третата усетих,че някак си натискам операцията и не ме боли,но не ми е комфортно.
* Интересното,което забелязвах на наклоните встрани на стенд е, че от лявата страна страничните ми коремни мимускули са по-слаби. Там чувствах и по-голям дискомфорт повреме на бременността. Мисля,че и самата ми матка от тази страна беше по-преразтегната, а и бебето се разполагаше повече там.

Доволна съм от тренировката. Тъпото е ,че сън не ме хвана след това и довечера ще съм като ударен самолет. Снощи към 4ч. се чудех нали съм хранила Жаси и дали съм я сложила в леглото й. 😄 мда...
Мернах назад в дневника, че първата си тренировка във фитнеса след раждането на Ники е била два месеца и нещо след раждането. Сега определено се възстановявам по-бързо.

Мнението беше редактирано от June101 на 04.06.18 15:37.

06.06.18
15:46

Привет,машини! 🙂)

6.06.2018г.

Храната:
- 3-4малки оризовки, 2 хапкипротеинов десерт фитспо (преди трен)
Тренировка към 11ч.
- питка за дюнер пълна с: лютеница, телешко кюфте, чедър, салата
- кафе с мляко и 1 ч.л. мед
- парче дом баница

Допълнително: Ca + vit D, 1 зелена енергия

Тренировка (2) :
1. Избутване от лег- 20х3кг, 15х4кг, 12х5кг, 12х5кг
2. Пек-дек на машина- 20х10кг, 12х15кг, 12х15кг
3. Кик-бек- 10х2кг, 12х3кг, 8х4кг, 8х4кг
4. Плие с 4кг - 3х15
5. Тренажор за корем- 3х 15х15кг
6. Обратни екстензии акцент кръст- 3х20

Няма да ви лъжа- отидох малко без да ми се тренира 😄 Ама отидох! Знам,че ще ми е трудно, че ще съм изморена, на моменти кисела и без тонус, но трябва да се адаптирам. Нищо не ме боли, здрава съм и цялостно съм възстановена, така че причина да мързелувам няма!

Усещам,че бързо ще се върна към по-тежките тренировки. Може би клековете и цялостно за долната част ще отнеме повече време и ще ме е малко страх, но наистина има такова животно мускулна памет. Тялото ми просто реагира добре на тренировките и даже на моменти виждам,че може да натисна и още.
Планът ми е да потренирам малко сама и да опозная по-добре възможностите си в момента. После смятам да продължа с тренера, защото определено с помощ ми беше по-добре и видях по-голям прогрес.

Тренажорът за корем в началото си беше чиста проба и любопитство. Получи се супер.
Избутването мога да го правя и с по-тежко, но лявото рамо ме наболява нещо. Цялостно лявата ми ръка и гръб не са ок, защото държа малката на тази страна през повечето време. Тя е вече 3,900кг и си натежава за моите пилешки мускули.

Утре живот и здраве отиваме с половинката за един ден на спа. Мисля да получа един масаж и евентуално да се метна в банския си и да поплувам 😄

Мнението беше редактирано от June101 на 06.06.18 20:23.

09.06.18
17:19

09.06.18г

Храната е смотана. Ям едни сандвичи с чедър и пил филе... мързел равен на сухоежбина. Хапнах малко сладолед преди тренировката 🍨 Малко... за душата дето се казва.

Тренировка (3) :
1. Раменни преси- 12х5кг, 9х5кг, 4х6кг, 7х5кг
2.Двустранни гребане- 12х4кг, 8х5кг, 10х4кг, 10х4кг
3. Бицепсово- 10х3кг, 5х4кг, 9х3кг, 5х3кг
4. Бедрено разгъване- 15х15кг, 20х20кг, 15х20кг, 12х20кг
5. Абдуктор- 25х10кг, 15х15кг, 25х10кг
6. Обратни екстензии без тежест акцент дупе- 3х15
7.Наклони встрани на стенд- 3х20 на страна
8. Глутеус ритници- 3х20 на крак

Ами бутам напред полека-лека. Няма нещо кой знае какво като коментар. Следя хубава техника и ако мога да вдигам тежеста.

Тренерът днес е на състезание. Вълнувам се въпреки,че не разбирам кой знае какво от културизъм,но състезанието е от високо ниво и може би затова еуфорията ме гепи и мен. Надъхах се да дойда в залата и да се отчета 🙂

Малката душичка е добре. Утре си идва баткото и шоуто пак ще е пълно 😁 Измислила съм схема за тренироките. Дано да ми се получат плановете.

Мнението беше редактирано от June101 на 09.06.18 17:20.

12.06.18
20:55

12.06.18г

Тренировка:
1.  Избутване от лег- 14х5кг, 12х5кг, 9х6кг, 6х7кг
2. Машина за гръб- 7х10кг, 7х10кг, 6х10кг, 10х5кг
3. Тяга с дъмбели- 15х12кг, 12х16кг, 12х16кг, 12х16кг
4. Кик-бек-10х4кг, 8х5кг, 8х5кг
5. Тренажор за корем- 20х15кг, 20х20кг, 15х20кг, 12х20кг
6. Наклони встрани на стенд- 3х15 на страна

Тренирах след обяд, защото схемата е- сутрин разходка с малката, на обяд спя с баткото час- час и нещо , пия кафе, мятам го в детското клубче до нас, а малката остава с детегледачката и отивам във фитнеса.
Проблемът днес беше, че Ники спа до 15:20ч , а моето време е ограничено до 17ч, защото детегледачката си тръгва.
В 16ч след лудо препускане успях да започна тренировката, но не си оставях достатъчно време за почивка между сериите. Много скоростно се случваше всичко. Малко бях и ленива понеже и аз спя следобяд , за да наваксвам нощния сън. Да ама ми трябва време да се разсъня и кафето да подейства. Може би ще търся и варианти за тренировки по друго време.

Вчера правих погача на малката 🙂))
И Дени беше при нас 😄 иии държа кърпата! 👌🏼😁❤

Мнението беше редактирано от June101 на 12.06.18 21:06.

16.06.18
18:21

16.06.18г

Тренировка:
1. Раменни преси- 12х5кг, 8х6кг, 5х6кг, 8х5кг
2. Двустранно гребане с дъмбели- 12х5кг, 10х6кг, 9х6кг, 14х5кг
3. Бицепсово сгъване едностранно- 12х4кг, 5х6кг, 8х5кг, 12х4кг
4. Бедрено разгъване- 20х15кг, 16х20кг, 12х25кг, 15х20кг
5. Абдуктор-4х25х15кг
6.Наклони встрани на стенд- 4х20
7. Глутеус ритници- 3х20

В овулация съм. Като детектор съм за пустите женски хормони и състояния. По това време на месеца,та чак до МЦ съм с понижена работоспособност и се самонавивам доста за тренировките.
Днес бях бясна и в комбинация с кафето преди тренировка и някакъв booster,който грабнах във фитнеса, нещата ми се получиха добре.

Храната е въглехидратна. Захарите не са много, но тестяно + мазно си похапвам. 😄 Съответно и водна задръжка заформям...

Мнението беше редактирано от June101 на 16.06.18 18:22.

22.06.18
07:15

Извинявам се на всички на режими ама се налага да пусна една тортичка тук 😄
Днес ставам на 30 години... много сериозно звучи, ама не е 😄
Черпя ви , мили спортуващи приятели!

Ще напиша и тук  нещо, което споделих във фейс, защото държа да си го кажа в дневника (нали знаете как след време връщаме страници назад и някак е хубаво да си спомним за даден ден , даден момент, някоя хубава тренировка, мъдра мисъл или вкусна рецепта).

Аз съм един щастлив човек! Много от мечтите ми се сбъднаха! Явно толкова силно съм ги искала,че някой там е решил да ми ги изпълни и да му се разкарам от главата 😁 Е, намира се по още нещо,за което да си мисля, та си чакам кротко. Обичам чудесата 💫
Тортата 🎂 е моето творение,с което се отчитам на всеки свой рожден ден. Тази година я правих мислейки си,че живота ни е изпълнен с нюанси и преливащи цветове 🌈 Всеки пласт ни дава по нещо и винаги нещата се завъртат,за да започнем отначало. Важно е по пътя да бъдем себе си и да отваряме душите си за любовта и хубавото в света!

П.С.: Имам да отчитам две тренировки, едната от които много яка! Като се видя във време ще ги споделя 😄

Щастлив ден! 🙂)

22.06.18
09:10

Честит рожден ден, June 🍀🍀🍀
Искаме снимка на тортата и в разрез 😊😊😊

22.06.18
09:19

Честит рожден ден! Бъди жива, здрава, обичана и щастлива! <3

22.06.18
09:29

Честит рожден ден! 🙂 Страхотна възраст - искам пак на 30, макар че си спомням тогава как ми беше криво за тая 3-ка. 🙂

22.06.18
09:53

Честит рожден ден ????
Пожелавам ти здраве и много хубави моменти с любими хора!

03.08.18
08:12

Привет, приятели!
Как сте?
Надявам се всички да са здрави, по-здрави и щастливи ,въпреки тъпото време това лято 😄

Atom-че, ще взема да спретна още една, че тази докато кажа “аааа, да я снимам” и тя свърши  😄

Аз имах една пауза откъм тренировки, след рождения ми ден. Около 3 седмици ми се събраха само с една тренировка. Много тъпо ама се получи комбинация между отпуска на детегледачка, спад в моята енергия и МЦ.
Подновявам дейността в залата полека-лека. Записвам си тренировките на тел, та трябва и тук да отчета нещата.
Храната докато не тренирах също беше кофтейшън. Отпуснах си душата с хляб и сладоледи. Уф.. Ама сега съм по-стриктна. 🙂

Бебошанка днес става на 3 месеца. Хихи 🙂 Душичка ми е тя. Баткото реве и за нея +, че е в някакви фази на необщителност или заядливост.Само вървя и се карам.Хич не ми харесва ама няма да си позволя да ми излиза от релси. Както казат бг мамите ” това е период” 😄 Аман от тез периоди!

Пускам малко отчети и ще гледам да съм по-редовна като вписвам 🙂 100% има и още,които не съм вписвала ама нищо, здраве да е.

26 Юли
Раменни преси- 10х5кг,7х6кг, 7х6кг,10х4кг
Плие с пудовка- 20х12кг, 16х16кг, 12х18кг , 12х18кг
Двустр гребане- 20х5кг, 15х7кг, 9х8кг, 8х7кг
Бедрено разгъване- 16х20кг, 12х25кг, 10х25кг, 16х15кг

30 Юли

1. Избутвяне на от лег- 13х2х7кг, 8х8кг, 12х6кг
2. Пек-дек- 4х10х15кг
3. Трицепсово придърпване на скрипец- 12х10кг, 10х10кг, 8х10кг, 8х10кг
4. Римски стол- 3х20 х 2,5кг
5. Наклони встрани- 3х15 х 2,5кг

ХРАНА:
- кафе с мляко и мед
- 2 яйца
- 1/2 свински врат, малко супа и салата, лъжичка мед с орехи
- нектарина, 2 хапки сладка със сусам, кафе
- малка филия със сирене
- свински врат, 1/2 морков

2 Август
Раменни преси - 12х6, 9х7, 6х7кг, 11х4кг
Плие с пудовка- 13х16кг (коляното ме заболя и приключих)
Обратни екстензии акцент дупе- 4х15х5кг
Корем на тренажор- 15х20кг, 15х25, 7х30кг
Аддуктор- 15х10кг, 20x15кг, 12х15кг
Абдуктор- 3х25х15кг

И не на последно място да кажа една готина новина- купихме си къща! Предвиждаме местене към есента 🙂

Мнението беше редактирано от June101 на 03.08.18 14:49.

06.01.19
07:06

За много години, спортуващи приятели! Здрави бъдете! По-здрави ставайте! Нека всичко желано бъде постигано с лекота! 🙂)

Аз ще попиша. Имам нужда. Напоследък се боря със себе си и губя. Паднала съм духом, храната е кофти, не съм тренирала от месец.
Сериозни причини няма! Все хубави неща ми се случват. Преместихме се в мечтаната къща. Дечицата растат. Може би се поизморих покрай не дотам здрав сън ( Жасмин стана на 8 месеца ) и преместването. Баткото също лудее доста и въпреки,че ходи на градина, вечер пак ми взима силите.  От цялата тази работа , аз не намирам много време за себе си.Не съм излизала никъде ей така да се видя с приятели, а като стане дума за трениране и се чувствам безкрайно грохнала.
Спирам да дрънкам глупости. Ще гледам да се стегна малко и да  строи позитивизъм в дневника.

Мерки ще дам тези дни, защото не сме си взели нито кантара, нито метъра от апартамента 😄

Как смятам да тренирам:
У дома имам велоергометър, дъмбели 3 и 5кг, стълби за изкачване, двор 1 декар , а от дядо Коледа чакам това https://www.domyos.bg/lezhanka-ba-530-id_8317446

Намерих един фитнес в квартала и сигурно ще го изпробвам. Другият ми вариант е да ходя в стария квартал, който ми е на 15-20мин с колата и да си тренирам там. Признавам си обаче, че май ми се иска да си намеря треньор, за да съм по-редовна и  да знам,че върша нещата правилно. За съжаление старият ми треньор вече не живее в България.

Движение няма да ми липсва, защото дори да искам да отида пеша до магазина, навръщане са си 12мин изкачване. 😄 За протокола- къщата ни е в Драгалевци и малко над нея започва парк Витоша 😄

Добавки:
Смятам да взема някакви силни комбинирани витамини, защото след раждането не си направих труда да се подсиля.
Също така бета-аланин, защото предният път, когато старирах по-сериозните (за мен) тренировки, той ми помогна да съм машина, въпреки зверското недоспиване.
Магнезий също ще присъства, вит Д , а може би и хром в някои моменти.

С храната не знам какво ще правя. Честно... Опитвам се да се храня с повече мазнини и протеини, а въглехидратите да са малко, но не съвсем отрязани. Те ме правят лемнива, но не мога и съвсем да карам без тях. Воля липсва...

Ами... радвам се ,че отново съм тук. 🙂)

Мнението беше редактирано от June101 на 06.01.19 07:09.

06.01.19
08:53

И аз се радвам, че се върна, Софи! 🙂

06.01.19
10:50

казано от June101 на 06.01.19, 07:06:

Смятам да взема някакви силни комбинирани витамини, защото след раждането не си направих труда да се подсиля.
Също така бета-аланин, защото предният път, когато старирах по-сериозните (за мен) тренировки, той ми помогна да съм машина, въпреки зверското недоспиване.

Имаш ли доказани ниски стойности на витамини, за да искаш да пиеш?
За общо подсилване има далеч по-добри средства, а ако имаш липси на определени витамини, комбинираните не са никак удачен вариант. Колкото по-изчистени, толкова по-добре. Най-добре течни.

06.01.19
12:00

казано от Margi на 06.01.19, 10:50:

казано от June101 на 06.01.19, 07:06:

Имаш ли доказани ниски стойности на витамини, за да искаш да пиеш?
За общо подсилване има далеч по-добри средства, а ако имаш липси на определени витамини, комбинираните не са никак удачен вариант. Колкото по-изчистени, толкова по-добре. Най-добре течни.

Привет, Марги!
Хубаво е ,че ми обърна внимание на някои неща 🙂 Не съм се изследвала. Може би трябва. Изхождам от усещането,че се влача и нямам тонус + ,че храната ми е една калпава ... То може и на друго да се дължи, разбира се.
Ще имам предвид течните форми. Изобщо не съм обръщала внимание на това.
Благодаря!

06.01.19
14:42

Да добавя нещо към това, което е казала Марги. В комбинираните мултивитамини количествата витамини и минерали са смехотворни, а формите - много често неусвоими (примерно ползват се най-евтините неорганични форми на магнезий с усвоимост 3-4% или мастноразтворими витамини без мазнина). Ползата от тях е минимална, да не кажа никаква.

Е бравооо, така се надявах да те мотивирам за пишеш пак, много се радвам Софи

Защо по дяволите ги пиете тези витамини???
Ти си в перфектно здраве, ама яж си тренирай си и щом е чувстваш добре не мисля че има смисъл от тях
А относно тренировките и аз имам една стаичка или по скоро закрита тераса в небето, постелка, гири х 3 , 4 и 5 кг и швейцарска топка и честно казано ми е предостатъчно, даже и кростренажора е зарязан от 2-3 години в стария апартамент
Имаш всичко, възползвай се , Цункиии!

07.01.19
07:50

Здрасти, Боби 🙂) Благодаря,че се отби! Успешно ме разубедихте за този тип витамини. Не съм дълбала в тази посока и не знаех какво-що.
Мерси, Дени :* Знам,че има истина в думите ти! Цун!
Ех, че е хубаво отново тук 🙂

Накратко за вчера 6.01.19г. Неделя

Две болни деца. Малката доста кашля и има хрема. Баткото с болки в ухото и темпертура. Естествено от задната хрема е направил отит и от снощи е на антибиотик.Мразя ги тези ушни истори! Педи ми сподели за някаква техника и ще я напиша, понеже има и други с дечица- започне ли задна хрема, за да се избегне евентуален проблем с ухото , вечер като заспи детето му се слагат памучета със спирт и риванол (изстискани памучета) в ушите. Може и само със спирт. Загрявало добре, отпускало и евентуално нямало да се задържи течност в ухото.

Храната общо:
- 400г котидж + 40г орехи
- 2 кюфтета на скара
- 3 филии хляб с лютеница и малко шунка
- ред шоколад с лешници (еми, не издържах вечерта 😄 )

3 кафета с малко мляко и малко мед

Нямах време и сили да си правя салата или изобщо да мисля за храната. Движението поне е прилично. Все у дома, но пък включва 874627542 пъти изкачване до втория етаж с 8 кг в ръцете.

За размисъл- последните 10 дни спя като пън. Толкова дълбоко, че мъжът ми онази вечер като се опита да ме събуди, понеже баткото го болеше ухото в 2ч. през нощта, аз скочих от леглото и не знаех къде се намирам. Добавям и ,че постоянно сънувам.

И то стана един отчеееет в спортния ми дневнииикк...

07.01.19
08:03

казано от June101 на 07.01.19, 07:50:

Педи ми сподели за някаква техника и ще я напиша, понеже има и други с дечица- започне ли задна хрема, за да се избегне евентуален проблем с ухото , вечер като заспи детето му се слагат памучета със спирт и риванол (изстискани памучета) в ушите. Може и само със спирт. Загрявало добре, отпускало и евентуално нямало да се задържи течност в ухото.

Това го прилагам върху себе си, но само със спирт...евентуално с ракия, ако няма спирт. 😁 Помага.

Мнението беше редактирано от Margi на 07.01.19 08:04.

Две болни деца. Малката доста кашля и има хрема. Баткото с болки в ухото и темпертура. Естествено от задната хрема е направил отит и от снощи е на антибиотик.Мразя ги тези ушни истори! Педи ми сподели за някаква техника и ще я напиша, понеже има и други с дечица- започне ли задна хрема, за да се избегне евентуален проблем с ухото , вечер като заспи детето му се слагат памучета със спирт и риванол (изстискани памучета) в ушите. Може и само със спирт. Загрявало добре, отпускало и евентуално нямало да се задържи течност в ухото.

.

....

Алек е със същите симптоми като Ники и на антибиотик заради ухото и със задна хрема, което не е гаранция че е така, аз не вярвам на никого вече, най -малко на доктори
Просто деца, лесно настиват, не си издухват носа добре, става бактериална среда и се носи по веригата уши, гърло, дробове, спасението е промивки със солни разтвори и инхалатор със същото, ама нон стоп
Аз слагам памуче със зехтин в ухото, не с ракия, не знам помага ли, на мен да, но малкия не може да ми обясни адекватно все още
Като цяло го ненавиждам този сезон и период и градинската среда с болни недолекувани деца
Много искам да го заведа на планина и яко да го каля но на този етап няма как да стане , та така

07.01.19
15:07

казано от Деница Малковска на 07.01.19, 14:25:

.

....

Алек е със същите симптоми като Ники и на антибиотик заради ухото и със задна хрема, което не е гаранция че е така, аз не вярвам на никого вече, най -малко на доктори
Просто деца, лесно настиват, не си издухват носа добре, става бактериална среда и се носи по веригата уши, гърло, дробове, спасението е промивки със солни разтвори и инхалатор със същото, ама нон стоп
Аз слагам памуче със зехтин в ухото, не с ракия, не знам помага ли, на мен да, но малкия не може да ми обясни адекватно все още
Като цяло го ненавиждам този сезон и период и градинската среда с болни недолекувани деца
Много искам да го заведа на планина и яко да го каля но на този етап няма как да стане , та така

Дени, при Никсъна това е слабото място. Случва се сигурно за 5-ти път в порядъка на две години. Водила съм го на ушен доктор, който ни отдели доста време и внимание. Започне ли хрема, трябва много прочистване и да не допускам задните истории. Да ама от септември е на градина и това му е четвъртата хрема. Мислех,че го е надраснал,но явно не е . Педиатърката ми каза,че горе-долу до 5-6 годинки все ще е така. Подметна нещо и за трета сливица.
Ушният пък ме беше посъветвал да му връчвам един балон и да го карам да го надува. Другото нещо, което ни е предписано е 1 цял месец противоалергично, за да не се задържа пак течност в ухото.
За каляването ... да ти кажа вече не знам дали е от него или просто трябва да си преминат през болестите. Гадничко, ама ... Иначе и аз съм си наумила както сега сме в планината и на 2-3 градуса по-студено, да не ги навличам, да сме навън по разни разходки и пътеки.

07.01.19
23:40

... Педи ми сподели за някаква техника и ще я напиша, понеже има и други с дечица- започне ли задна хрема, за да се избегне евентуален проблем с ухото , вечер като заспи детето му се слагат памучета със спирт и риванол (изстискани памучета) в ушите. Може и само със спирт. Загрявало добре, отпускало и евентуално нямало да се задържи течност в ухото.[/color]

+1 за тая техника! Майка ми ми пили по телефона всеки път, който чуе, че съм хремава и съм се убедила. Самата тя по празниците доста успешно прекъсна така една гадост такава носова. Тъй че за всяка възраст става 🙂

08.01.19
06:22

07.01.19г. Понеделник
ставане в 7ч. (чак ми идеше да почерпя 😄 )

Храната общо:
- 2 с.л. извара + 1/2 банан + 1 орех
- 4 кюфтета на скара (общо 220г)
- 2 купи салата айсберг
- 1 варено яйце , 2 сухара с филаделфия, чоплих слънчоглед около 40г , 1 ред шоколад с лешници

1 кафе с мляко и 1/2 ч.л. мед
2 чисти кафета

Тренировка  (домашна) :
по 4 серии, общо 25мин
- повдигане на ръце напред
- бицепсово сгъване
- двустранно гребане
- повдигане на крака от лег- 4х20
- крънч- 4х15

+ вело - 20мин , 11.38км
общо 45мин

Можех да мина без последния ред храна. Водя борба с чопленето на семки.
Тези дни трябва да намаля още въглехидратите, защото след като мине средата на месеца, кръвната ми захар полудява и ме кара по цял ден да ям сладко, солено, тестяно.  Преди месец и нещо даже си направих едно натоварване с глюкоза. Имам една идея отклонение на едната стойност, което според личния лекар изобщо не заслужава да му се обръща внимание. Ще го издиря и ще го публикувам, та да си седи някъде.

Мъжът ми ходи до новия фитнес, който откри, но нещо е разочарован. Ще ни залипсва старият квартал , усещам...

Ооо, забравих да кажа ,че вчера и сняг ринах 😄

Мнението беше редактирано от June101 на 08.01.19 06:26.

09.01.19
06:44

Добрютру 🙂

08.01.19г. Вторник
ставане в 5:30 ... обичайното за последните 2 месеца

Храна:
- 2 сухара с филаделфия и шунка
- айсберг, млечен сос, шунка, 2 сухара, 1 домашна меденка
- пил филе печено с топено сирене и кисели краставички, ред шоколад
- слънчоглед около 60-70г , купичка сладолед (100г примерно)

3 кафета всичките с мляко и 1/2 ч.л. мед

Без тренировка, но имах доста дом работа.

Бях отрепана още със ставането си сутринта. Много е кофти да пиеш кафета, сърцето ти да започне да тупка яко, но мозъкът ти все така да спи.
Естествено в такива дни не успявам да огранича сладкото. Тамън вчера си мислех дали и аз да не се предизвикам покрай вас за Бийчбоди Лято 2019 , ама с неспането покрай бебето не знам дали ще имам толкова сили да осъществя желаното.

Пише ми се. Захванала съм се да пиша едно романтично/секс чудо ,а не ми остава време и много ме е яд.
Туй то за вчера 🙂) Хубав ден на всички!

09.01.19
07:48

Софи, “романтично секс чудо” някак си звучи доста стряскащо 😄 Ти пишеш еротичен роман, доколкото знам. (намигване)
И споко, не е казано, че трябва да се напише за седмица или месец. Колкото повече ти отлежават в главата новите части, толкова повече идеи ще те осенят и ще стане по-интересно.
🙂

09.01.19
07:56

казано от Елена на 09.01.19, 07:48:

Софи, “романтично секс чудо” някак си звучи доста стряскащо 😄 Ти пишеш еротичен роман, доколкото знам. (намигване)
И споко, не е казано, че трябва да се напише за седмица или месец. Колкото повече ти отлежават в главата новите части, толкова повече идеи ще те осенят и ще стане по-интересно.
🙂

Тъй, тъй! Бърза работа нямам 🙂  По един и същ начин мислим 🙂 Аз се ядосвам понеже ме сърбят ръцете и ми идва вдъхновението, но не ми остава време да надраскам дори няколко реда. Само записвам по някоя дума в телефона си и продължавам напред 😄

10.01.19
07:21

Добро утро (моето е гузно)

вчера 09.01.19г. Сряда
ставане в 6:10

Храната е ужасна. Чудя се дали да я описвам  ама айде да седи и да грози.
- слънчоглед общо около 100г
- 200г котиж + 20-25г орехи
- 150г пил филе с топено сирене
- 1 яйце в огромна купа зелена салата
- няколко хапки от телешки бургер с бекон
- 1 киндер сюрприз
- 1 и половина пакет зайо-байо
- сладолед около 150г

3 кафета с мляко и по половин лъжичка мед

Тренировка:
към 15ч.
Вело 30мин, 16,23км , 370ксал
+ стречинг

Записвам болезнена овулация с 2 но-шпа-та ,изпити ,за да не куцам. От 4 месеца се каня да отида на лекар за тези болки и все нещо става баш, когато трябва да си запиша час.

Кофти новина- в градината е хваната варицела. Зле ми стана... Ники тази седмица не е ходил, но се очертава до края на месеца поне да го държа у дома, защото искам да предпазя Жасмин. Вижда ми се малка да кара шарки. Та и той у дома... постоянно мрънкащ и искащ нещо.Това от своя страна ще ме довърши в тези гадни ,студени дни. Ще трябва да му мисля занимания и забавления + някъде да се изразходва, защото подивява.

Пф, пак не ви звуча позитивно. Аман  😄

Мнението беше редактирано от June101 на 10.01.19 07:21.

10.01.19
08:11

Здравей June 🙂

За храната дали да я описваш или не... Нали знаеш, че ти я описваш заради себе си на първо място. Половината хора тук, ако не натъртиш на това дори може да не я прочетат. Такива неща са важни да ги описваш дори по-подробно, ако искаш да промениш нещо в навиците 😉

А отностно шарката... Аз все още нямам деца, може би не мога да преценя добре, но не е ли най-добре да се изкарат възможно най-рано?
Помня Гипса началото на 2018 като изкара на тия години шарка колко тежко беше, а по същото време племенниците му бяха “пей сърце с тук таме някое почесване”.

10.01.19
08:18

Аз да кажа моя опит от шарката. Наистина колкото по-малки, толкова по-леко я карат, а за възрастните е кошмар преболедуването, но на много малки деца - 1-2 годинки - е възможно да я преболедуват, а да не изградят имунитет, или само частичен и после пак да си я карат, т.е. само едното боледуване ще им остане без позитивите на имунитета.

10.01.19
08:29

Привет, милички 🙂))) Благодаря ви, че се отбивате! 🙂))
Санче, мен ме е яд на храната, иначе е ясно защо и за кого я описвам 😄  Просто си се възмущавам 😄
За шарката - и моят мъж я е карал късно, на около 20 години. Не му е било никак гот. Ако я нямаше малката, щях да засиля Ники с 300 към градината, но и аз съм чувала, че за бебоците не е ясно какъв имунитет ще придобият. Като цяло ми се струва малка на 8 месеца за такъв тип “приключения”. 🙂)

10.01.19
09:35

Аз не виждам как е възможно някой да кара шарка в наши дни!! Аз съм ваксинирана и никога не съм карала. Смятам, че превенцията е важна и не бих си позволила да боледувам  на каквато и да е възраст.

10.01.19
09:37

казано от Queen Cobra на 10.01.19, 09:35:

Аз не виждам как е възможно някой да кара шарка в наши дни!! Аз съм ваксинирана и никога не съм карала. Смятам, че превенцията е важна и не бих си позволила да боледувам  на каквато и да е възраст.

Кобре...пак се изходи-не би си позволила)))
А за градината...едното дете нарочно го записахме когато имаше карантина...след седмица беше с пъпки и след 3 дена -хайде отново на градина.
Като е малко детето лесно и бързо я кара...е съвсем малките е кофти само,че не можеш да им обясниш ,че не бива да се дръгнат,защото остават белези.
При възрастните картината е несравнимо по-тежка.
Обикновено когато сеобявава карантина,вече са минали 7-8 дена от първите признаци,та така или иначе детето е било контактно.

Мнението беше редактирано от nervak на 10.01.19 09:43.

10.01.19
09:40

казано от nervak на 10.01.19, 09:37:

Кобре...пак се изходи.

Какво? Нима ще позволиш детето ти да кара варицела или каквато и да е болест? Я се чуй.

10.01.19
09:43

казано от Queen Cobra на 10.01.19, 09:40:

казано от nervak на 10.01.19, 09:37:

Кобре...пак се изходи.

Какво? Нима ще позволиш детето ти да кара варицела или каквато и да е болест? Я се чуй.

Аре пак?

10.01.19
09:47

Мирка, аз не знам дали има ваксини спец за варицела, скарлатина, да кажем. За рубеола има и тя спада към задължителните.
Другото е ,че от сто кладенеца вода ще ти донесат ,за да те настроят и против ваксините. Човек вече да се чуди кое е по-малкото зло.

10.01.19
09:50

Мсиля,че не е задължителна. Но има, разбира се.

10.01.19
09:50

казано от Queen Cobra на 10.01.19, 09:50:

Мсиля,че не е задължителна. Но има, разбира се.

Ти ,кога се ваксинира)))?

10.01.19
09:52

казано от June101 на 10.01.19, 09:47:

Мирка, аз не знам дали има ваксини спец за варицела, скарлатина, да кажем. За рубеола има и тя спада към задължителните.

Скарлатината е бактериална инфекция - няма как да има ваксина, нито пък се създава дълготраен имунитет срещу нея.
Срещу варицела има ваксина.

казано от June101 на 10.01.19, 09:47:

Другото е ,че от сто кладенеца вода ще ти донесат ,за да те настроят и против ваксините. Човек вече да се чуди кое е по-малкото зло.

Няма нито един смислен аргумент срещу ваксините като цяло. Всичко е псевдонаука и чисти измислици. Друг е въпросът, че е крайно тъпо да се обобщават всички ваксини под един знаменател. Все едно да кажеш, че лекарствата са вредни и да отказваш както аспирин, така и антибитоик.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1