Стягане у дома

11.03.14
17:13

Добър ден! Поразгледах темите и добих обща представа, но ми се ще да получа и няколко лични съвета по моя въпрос.
Та, искам да се стегна (get fit, както му се казва), а не да правя мускули, релеф и т.н. На 17 г. съм и тежа 81кг/175 см височина. На тоя етап нямам време да ходя на фитнес, но и не мисля, че е задължително за моята цел.
Идеята ми е да заделям по едно 40 минути за тренировка в 5 дни от седмицата, от които 20 минути интензивно кардио (Brutal HIIT Ladder Workout го водят в youtube) и в останалото време някакви упражнения със собствена тежест, тъй като нямам фитнес уреди. Всъщност имам гира някъде 10кг, но трябва да я намеря, но пак не е нещо сериозно. А като се позатопли времето, ще започна и да изкарвам велосипеда.
Та на какви упражнения да се спра, през какви интервали да се правят и кога да правя кардиото (преди или след упражненията и колко време след хранене)? И също на какво да наблегна в диетата ми, както и какво да изхвърля/намаля. Благодаря предварително!

http://thepiratebay.se/torrent/6619030/Georges_St-Pierre__Rushfit__Workout_Program
Мисля, че това ще ти свърши работа. Отговаря на всичките ти въпроси, а тренировките /няколко са/ са точно за домашни условия. Програмата е така направена, че ще постигнещ точно това, което искаш. Пробвай, няма да съжаляваш.
Поздрави и успех!

12.03.14
10:37

Намери я гирата, ще ти трябва. даже за някои упражнения може и да ти е тежка в началото. Примерно повдигане на ръце встрани правя със 7кг (нямам по големи) и пак върши работа. може да опреш неработещата страна на тялото в някоя стена за да не се клатиш, щом нямаш втора гира. За бицепсово сгъване ще ти е достатъчна. Разгледай другите упражнения на сайта и си измисли някаква програма. За кардиото не знам кога е по-добре.
За храната - избягвай храни които имат много: 1.захар 2.мазнини 3. общо калории (изключение са ядките, те имат мн мазнини, но са полезни) Яж пилешко (гърди), яйца и риба. Според тоя тип трябва да се яде 4-5 пъти по (~юмрук и половина) като количество, от което 50% са протеин (месо, яйца), 25% въглехидрат (кафяв ориз, картофи, овес, в краен случай пълнозърнест хляб) и 25% зеленчуци

12.03.14
14:24

Благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1