25.05.2014
Сън: 7,5 часа, ставане 08:00ч.
Хранене:
Закуска: Половин филия пълнозърнест Местемахер + 150 гр. котидж + малко извара;
Обяд: Половин доза протеин + 25 гр. орехи;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 40 гр. стафиди + 5 мини оризовки;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушки, пресен лук, табаско и извара + 5 оризовки + малко зелена салата;
За лека нощ: 150 гр. котидж + малко смлени орехи + 2 ч.л. ленено олио (много вкусна комбинация се оказа);
3 кафета, 1 зелен чай, около 1,5 л. вода;
Добавки: Рибено масло, Вит. С, Мултивитамини, креатин.
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х12 с 20, 1х10 с 30, 1х8 с 40, 1х8 с 50, 1х2 с 60, 1х8 с 55 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху швейцарска топка - 4х6;
3. Гребане с дъмбел - 2х12 с 10, 1х12 с 12,5 с всяка ръка;
4. Пул даун в подхват - 4х12, макс. 35 кг.;
5. Ренегатско гребане - 3х7 с всяка ръка с 2х10 кг.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 3х12;
7. Обръщане на шанга - 2х10 с 20, 2х10 с 25кг.
8. Търкаляне на колелце - 3х10.
Планирах да тренирам сутринта, но не можех да си събера нито главата, нито стомаха (blush) , затова го отложих за следобед. Нямах и особен апетит, което е много, ама много необичайно за мен.
Опитах се да дръпна 60 кг. на тягата, но го докарах само до 2 повторения като усещах, че гърба ми е извит и предпочетох да не експериментирам повече този път, и без друго не бях в кондиция.
Имам една чуденка и много се надявам, ако някой по-разбиращ от мен се включи с мнение: Мнението, че тягата и клека е хубаво да вървят с едни и същи килограми, отнася ли се и за предния клек? Защото за момента клякам (преден клек - 3 работни серии по 8 повторения) макс. с 40 кг., а на тягата дърпам 55 кг., което си е разлика...
Мнението беше редактирано от Светлето на 26.05.14 21:15.
Нормално е предния клек да върви на по малки килограми не се притеснявай от това ...;)
26.05.14
22:12
Споко, на клека с щанга зад врат максът ми е 80кг, а предния клек ми е 40 - двойна разлика, но все още изпитвам трудност как да се наглася с лоста, така че да ми е удобно на предния клек.. и това доста ми пречи с килограмите. При всички случаи по-добре кг да са по-ниски, но да усещаш и правиш правилно движението, отколкото да тупнеш кг и да се кривиш :)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.05.14 22:12.
Благодаря! Не е значи съвсем зле положението 8-)
Много се старая да изпълнявам правилно упражнението, но пустите му лакти все не ги вдигам достатъчно. Имам чувството, че ако ги избутам повече нагоре ще се преобърна назад с щангата (blush) Тренера и той е супер критичен по отношение на техниката (което е добре, да не помислите, че се оплаквам), та тия лакти вече ги сънувам...
26.05.2014
Сън: 6 часа, ставане 06:20
Закуска: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин)
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 6 оризовки + домат и краставица;
Следобедно: 100 гр. козе сирене + краставица;
Вечеря: 180 гр. телешки шол + салата (айсберг, краставица, домат, ябълков оцет, 1.5 с.л. ленено олио)
Извънредно: Около 15 гр. орехи
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин;
Вода - Около 1 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.
Тренировка: Няма.
Мнението беше редактирано от Светлето на 27.05.14 16:07.
Пробвай този хват щом ти е трудно да държиш правилно щангата под брадичката ....:)
Интересен хват, но не мисля, че ще мога да издържа по този начин тежестите, с които клякам в момента. Може да го пробвам някой път от любопитство ;)
27.05.2014
Сън: 6.5 часа, ставане 06:20
Закуска: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин)
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 300 гр. картофи на салата + краставица;
Следобедно: 35 гр. ядки микс + 1/2 доза протеин;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 20 гр. сафиди + 7 мини оризовки (ябълка и канела)
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка, пресен лук и табаско (нещо се отплеснах и сложих табаско колкото за 5-6 такива омлета, та ми се подпалиха ушите) + 6 оризовки + домат;
Вода - Около 1 л.;
4 кафета и 2 зелени чая.
Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 10, 1х10 с 12.5, 3х8 с 15;
Странично разтваряне с дъмбели - 3х12 с 4;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 4х12 с 9;
Повдигане на дъмбели от наклон - 3х12 с 9;
Трицепсово разгъване на скрипец - 2х12 с 25, 1х12 с 30;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х12 с 7;
Лицеви опори “делфин” - 3х12;
Страничен планк с обратен флайс - 3х10;
Интервално на крос тренажор - 15 мин.
Продължават тихомълком да ми изчезват ядките в офиса и вече съм на път да се ядосам. Досега ми беше смешно, но взе да ми писва. То бива лакомия, ама идва момент в който се минават някои граници. След като ометат оставените в кухнята за общо похапване, някоя колежка си позволява да ми бърка в шкафчето и да си щипва оттам. Последно ми бяха обрали всичките бразилски орехи от микса :@ Като толкова много им харесват суровите ядки, да си купуват такива, вместо вафли и шоколади! Всъщност имам подозрения коя е вечно ненаялата се, ама не съм я хващала на местопрестъплението...
Друга офисна простотия: Преди два месеца се върна от майчинство една колежка, която много, ама много мирише (puke) (дори в залата, при всичките потни тестостеронови батки не съм усещала такава смрад). Очевидно е, че е скарана с ежедневния душ и редовното пране на дрехите. Още с влизането и сутрин оставя опашка от “аромат”, а до обед вече в стаята в която работи ти се насълзяват очите като влезеш. Споменах на шефката, да и обърне внимание, но тя се измъкна като каза, че така или иначе ми е делегирала права да се оправям с всичко останало, да се погрижа и за това... Та сега имам да си мисля как най-деликатно, но достатъчно твърдо да и кажа да започне да се къпе и да се пере, че ми е неудобно от клиентите, а и другата мацка в същата стая вече е пред умирачка... А тя е и малко темерут - не говори с никой, дори не поздравява сутрин и не казва довиждане вечер, само служебно идва да пита това - онова. Не е истина просто! Някакви идеи да имате? Мислех да и подарим козметика, но проблема е, че не се къпе, ако вземе да се нафунти и с дезодоранти и парфюми ще стане още по-зле май...
Мнението беше редактирано от Светлето на 28.05.14 16:51.
Ами може да кажеш, че имаш примерно такъв проблем, да речем нещо от рода “Абе, колежки, имам проблем, от известно време съм развила някаква смрад, дали съм болна нещо, от тренировките ли е. Какво да правя?” и се наговори с друга колежка да ти отговори: “Ами, не си само ти май, има и други” И така, докато стигне и до колежката, която има да се поправя. (wasntme)
В смисъл идеята ми е да се опиташ първо да представиш проблема като обикновен и не срамен, за да може тя после да е предразположена да говори за него и да търси решение и да приеме съвети без да се обижда, защото, ако все пак и се внуши, че повечето колежки го имат тоя проблем, ще го възприеме без да се обиди. (giggle)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.05.14 17:28.
Ох, това с намеците е сценките в които уж обсъждаме наши подобни проблеми го минахме вече - нямаше ефект. Гадно или не, ще трябва да поговоря с нея по въпроса другата седмица...
28.05.2014
Сън: 6 часа, ставане 06:00
Закуска: Омлет от 3 яйца без единия жълтък + 70 гр. ръжени ядки (леко сварени) с 10 гр. ленено семе, стевия и канела;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 300 гр. картофи на салата + половин краставица;
Следобедно: 100 гр. козе сирене + половин краставица;
Вечеря: Гигантска сьомгова пъстърва (по план трябваше да изям половината, но просто не можах да се спра) + малко задушени зеленчуци (броколи и карфиол);
Вода - Около 1 л.;
4 кафета и 1 зелен чай.
Всъщност ходих на танци, но не се изморих никак, така че не го броя.
29.05.2014
Закуска: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 10 гр. протеин, 1 с.л. ленено семе, пектин)
Обяд: 200 гр. бяла риба (печена) + 60 гр. (сурово тегло) кафяв ориз с куркума + краставица;
Следобедно: 35 гр. ядки микс (лешници и бадеми, защото бразилският орех мистериозно се е изпарил) + 1/2 доза протеин;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 20 гр. сафиди + 6 мини оризовки с шоколад;
Вечеря: 4 белтъка на омлет с люта чушка + пастет от 150 гр. извара, пресен лук и 100 гр. доматена паста* + 6 оризовки;
Вода - Около 1. л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Преден клек: 1х10 с 20, 1х10 с 30, 2х8 с 35, 2х8 с 40;
Лег преса: 1х15 с 40-50-60 1х12-70;
Сумо клек: 3х12 с 10;
Бг-клек: 3х12 с 10;
Бг-тяга: 3х12 с 18;
Хип тръстер: 4х15 с 50;
Donkey kick: 3х20 с всеки крак;
Повдигане на пръсти на 1 крак (прасец): 3х15 с всеки крак без тежест.
Нямах никаква сила за тренировка. През целия ден ми се спеше и се чувствах доста отпусната |-) Имах желание да си кача килограмите на някои от упражненията , но не само че не стана, ами дори свалих кг. Не съм доволна! :(
Отделно са сменили пейките в залата с някакви ужасно, ужасно високи и не мога да правя хип-тръстер като хората. Опитах някакви акробатики от които гърба ми (където съм се подпирала) е поожулен. Яд ме е, защото ми е от любимите упражнения и не ми се иска да го сменям...
30.05.2014
Сън: 6.5 часа, ставане 06:30
Закуска: Филия и половина пълнозърнест Местемахер + 150 гр. котидж + 2 ч.л. ленено олио;
Обяд: 200 гр. бяла риба (печена) + 60 гр. (сурово тегло) кафяв ориз с куркума + домат (снимка);
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. зехтин;
Вечеря: 200 гр. пилешки гърди на грил тиган с едра дижонска горчица + салата със зехтин + около 100 гр. хек (остана на детето и му го доядох);
Извънредно: 3 бразилски ореха
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода - Около 1. л.;
3 кафета и 2 зелени чая.
Тренировка: Няма
Мнооооого ми е заспало |-) Явно е от времето, защото и други споделят, че се чувстват така. Като се прибарах от работа седнахме с малкия да лепим стикери с динозаври в една книжка и както си лепях, така си задрямах. Чувах на детето гласа някъде от далечината - протестираше горкото, че съм му залепила стикерчето накриво :( После някак си се поразсъних, но беше много странно усещане, в 7 часа вечерта да отнеса плувката и то докато върша нещо |-)
Мъжа ми е купил калипер и тези дни ще си имаме знимавка да се пощипваме тук - там :D
Много ми е любопитно да видя резултатите и да ги сравня с тези, които получавам от разните формули, които изчисляват по обиколки. Иначе тези дни кантара литна бая нагоре, а обиколки по план ще меря във вторник, макар че междунвременно колана ми самосиндикално ме е премерил и пожела да му отпусна една дупка (shake)
Трябва да се постарая да намирам време и за кардио. Преди поне два пъти в седмицата ходех на танци за по час - час и нещо, но напоследък така ме е сгащила работата, че не успявам да смогна с всичко и за момента между танците и тежестите, избирам тежестите (wasntme)
Мнението беше редактирано от Светлето на 31.05.14 11:10.
31.05.2014
Закуска: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 50 гр. (сурово тегло) кафяв ориз с куркума + краставица и домат;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. зехтин;
Вечеря: Протеинова пица - 1/3 от тавата (giggle) ;
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода - Около 1. л.;
4 кафета и 2 зелени чая.
Измерих се (по-точно мъжа ми ме измери) с калипера.
Използвах първата формула от този сайт и резултата беше брутален - 8.95%, което е абсолютно невъзможно!
Според последната формула от същия сайт пък съм с 22.9%, а според трета формула, която пак изчислява по обиколки съм със 16.9% мазнини...
Чувствам се така: (dull) (tmi) (dull) (tmi)
Мнението беше редактирано от Светлето на 01.06.14 10:56.
01.06.2014
Сън: 8 часа, ставане 07:30ч.
Закуска: Овесени палачинки (70 гр. овесени ядки, 3 яйца без един жълтък, 10 гр. ленено семе, стевия, канела, какао);
Обяд: Навън - салата “Пиле барбекю” с двойна порция месо ;) със зехтин (от Kete);
Тренировка
Следтренировъчно: Phd - Pro Oat Cookie - Berry and Almond;
Вечеря: Две малки ципури + около 200 гр. в замразено състояние броколи, моркови и карфиол + 8 мини оризовки с шоколад;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика, Comfortex
Вода: около 1.5 л.
3 кафета
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х12 с 20, 1х10 с 30, 1х8 с 40, 1х8 с 50, 1х8 с 55, 1х3 с 60 кг.;
2. Хоризонтално набиране - 3х8;
3. Гребане с дъмбел - 1х12 с 10, 2х12 с 12,5 с всяка ръка;
4. Пул даун в подхват - 4х12 с 30, 1х12 с 35, 1х10 с 40 кг.;
5. Ренегатско гребане - 4х7 с всяка ръка с 2х10 кг.;
7. Обръщане на шанга - 2х10 с 20, 2х10 с 25кг.
8. Търкаляне на колелце - 4х10.
Забележка: ТРЯБВА да намирам време за кардио! Поставям си го за цел от следващата седмица.
Деня мина в забавления за детето :) Като едни лоши родители, не бяхме му купили нищо предварително и се набихме в най-голямата лудница в МОЛ-а, но малкия се позабавлява - тъкмо малко разнообразие му вкарахме, а и времето с този вятър, не беше кой знае колко подходящо за болните му уши, за да прекараме целия ден навън.
02.06.14
14:07
Ами Светле, аз се убедих, че най-доброто, което може да се подари на децата, е време прекарано с тях.
(имам си го като лична цел за моето момченце)
Иначе могат да си играят и с една метла и малко вестници и пак да им е забавно.
Така че сте си много добри родители даже. ;)
02.06.2014
Сън: 6.5 часа, ставане 06:20 ч.
Закуска: Омлет от 3 яйца без два жълтъка с чушка + 70 гр. ръжени ядки с 10 гр. ленено семе, стевия и канела;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 60 гр. (сурово тегло) пълнозърнеста паста + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж с 2 ч.л. зехтин;
Вечеря: 180 гр. телешки пържоли + салата (рукола, краставица, домат) с ленено олио (снимка);
За лека нощ: 4 бразилски ореха;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика, Comfortex
Вода: около 1 л.
4 кафета, 1 зелен чай
Успях да отида на танци :) Приятелката ми сега води средно напреднала група, та не се изморих никак и не мога да го броя за кардио, но пък ми подейства много разтоварващо :) Потанцувах без да мисля и да броя и си тръгнах заредена с малко ендорфинче.
Мнението беше редактирано от Светлето на 03.06.14 07:54.
03.06.2014
Събуждам се сутринта, поглеждам мъглата навън и започвам да се чудя кой месец сме, по дяволите, и колко време съм спала... Да му се не види и времето - все едно е октомври!
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 60 гр. (сурово тегло) пълнозърнеста паста + домат;
Тренировка
Следтренировъчно: Supreme Protein - Carb Conscious-protein Bar - Cookies ‘n Cream (това нещо е суууупер вкусно! синковеца и той поиска, та ме подяде малко);
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка + 6 оризовки + пастет от 150 гр. извара, пресен лук и домати;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 10, 1х5 с 15, 1х5 с 17.5, 1х5 с 20 кг.;
Странично разтваряне с дъмбели - 4х10 с 4 кг.;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 3х10 с 10, 1х10 с 12.5 кг. във всяка ръка;
Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 1х10 с 9, 2х8 с 10, 1х10 с 9 кг. във всяка ръка;
Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 25, 1х10 с 30, 2х10 с 35 кг.;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 1х8 с 8, 2х10 със 7 кг.;
Страничен планк с обратен флайс - 3х10 с 2кг. гиричка;
Интервално на пътека - 15 мин.
Доволна съм от тренировката! Качих малко тежестите, вярно че е за сметка на повторенията, но някак си се почувствах по-силна ;)
Допълнителна мотивация ми дадоха и резултатите от плановото мерене - кантара и метъра ме обичаха днес 8-)
Продължавам да имам около 1 см разлика между обиколките на бедрата и бицепса, като странното е, че лявото ми бедро и левия бицепс са с по-голяма обиколка, при положение , че си служа с дясната ръка.
Скъсаха ми се малко ръкавичките и вече за незнам кой път забравям да ги зашия (blush) То по принцип даже се чудя дали да не ги сменя, защото макар, че са размер S, на пръстите са ми някак си много широки, нагъват се назад към дланта и пак ми правят мазоли. Иначе са лекички, тънички и подходящи за пералня и сушилня. Става въпрос за тези. Имам и такива, но ги усещам малко дебели. Освен да пробвам и третия вид, макар че десените нещо не ми се нравят (предпочитам тъмни и едноцветни), но тъй като това не е най-важното нещо, бих могла да преглътна малко цвят ;)
Някой ако може да ми препоръча не много дебели ръкавици, които да се перат в перална и да мога да ги поръм онлайн, ще съм благодарна.
Хахаха, прояви ми се един от страничните ефекти от храненето по режим - ако не мога да се нахраня в обичайния час напрво озверявам. Наобяд тъкмо бях тръгнала към кухнята, когато едни ужасно досадни клиенти се появиха с нещо, което трябвало веднага и на момента да бъде свършено, и което нещо ми отне 2 /два!/ часа. Накрая нито виждах, нито чувах, започнах да греша и изпитвах желание да ги разфасовам и изям на момента. Тамън ги изпратих и една колежка ми цъфна да иска да и обяснявам нещо супер тъпо. Горката хич не улучи момента и здравата си го отнесе (wasntme) Съжалих после, че и влязох с бутонките, ама просто не бях на себе си от глад. Чудя се, ако бях убила някой в този момент, дали можех да претендирам за смекчаващи вината обстоятелства (wasntme)
Аз имам ето тези ръкавички : http://www.sportsdirect.com/lonsdale-neoprene-weight-lifting-gloves-761119?colcode=76111999
Тънки са . Освен това са евтини и идват в калъфче.Едноцветни и тъмни, както ти искаш :)
Аз обаче не ги използвам много, защото не съм свикнала с ръкавици и някак не ‘усещам’ лоста с тях :D
04.06.2014
Сън: 6 часа, ставане 06:20 ч.
Закуска №1: Половин доза протеин + 1 киви + 2 ягоди (общо 100 гр. плодове);
Закуска №2: Бърканица;
Обяд: Като вчера;
Вечеря: 180 гр. телешки кюфтета + салата (айсберг, краставица, домат, чушка, маслинки) с ленено олио;
За лека нощ: 2 бразилски ореха;
Вода: около 1 л.
3 кафета, 2 зелени чая
Ходих на танци. Отново не се изморих особено, но все е някакво раздвижване ;)
Една колежка роди и мъжа и донесе торта в офиса днес. Понеже вече бях обядвала, реших утре да закуся с тортичка като отида. Ламята дето изяжда всичко за норматив е в отпуск, така че няма опасност да остана без да я опитам :)
05.06.2014
Закуска №1: Протеин;
Закуска №2: Голямо парче торта (Не съм вярвала, че някога ще го кажа, но тортата беше ужасна! Толкова изкуствено мазно, лепкаво и парфюмирано нещо не си спомням да съм яла. 100 пъти съжалих, че не закусих като хората вкъщи или пък да си бях взела един хубав шоколад - все щеше да е по-вкусно от това недоразумение);
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 50 гр. (сурово тегло) кафяв ориз със зеленчуци и табаско + домат и краставица;
Следобедно: Протеин;
Тренировка
Вечеря: 4 белтъка на омлет с чушка + пастет от 150 гр. извара, пресен лук и 80 гр. доматена паста* + 6 оризовки (снимка);
За лека нощ: Около 60-70 гр. пилешко (останало на детето)
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика, Comfortex;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Преден клек: 1х10 с 25, 1х8 с 40, 3х5 с 45;
Лег преса: 1х15 с 40, по 1х12 с 60-70-80 и 90 кг. (да не забравя другия път да си сложа по-голяма първоначална тежест, че можех и още (rock) );
Сумо клек: 4х12 с 10;
СС Бг-клек: 3х12 с 10 + Бг-тяга: 3х12 с 18;
Хип тръстер: 1х15 с 50, 4х12 с 60 (яко ми се жули гърба от новите пейки, направо рани ми станаха тоя път :();
Доволна съм от тренировката днес - имах и сила и настроение.
Все се каня да направя някое и друго клипче, но понеже тренирам сама ми е неудобно да моля някой в залата да ме снима. В неделя, ако успеем да пласираме малкия на майка ми за два часа и да отидем заедно с мъжа ми, той ще направи ;)
Колита, метеоризма и подуването, които ме тормозеха от известно време преминаха - дано да е за по-дълго този път!
Имам брутално много работа, но въпреки това, тази седмица успях да свърша доста в офиса, защото твърде шумното същество с което за известно време съм принудена да деля една стая е в отпуск и работих стегнато и спокойно. Между другото откакто е почивка не отчитам липси при ядките и оризовките в шкафчето :D
Мнението беше редактирано от Светлето на 06.06.14 10:50.
06.06.2014
Сън: 6 часа. Ставане 6:20
Закуска №1: Смути от 100 гр. ягоди и протеин;
Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест Местемахер + 150 гр. котидж + 2 ч.л. ленено олио + половин краставица;
Обяд: 200 гр. бяла риба + 60 гр. (сурово тегло) кафяв ориз със зеленчуци и табаско + домат и краставица;
Вечеря: 250 гр. бяла риба + салата (айсберг, домати, краставици) с 1 с.л. ленено олио;
За лека нощ: Два бразилски ореха
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика, Comfortex;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Мнението беше редактирано от Светлето на 07.06.14 09:56.
07.06.2014
Сън: 8.5 часа. Ставане 8:30
Закуска №1: Смути от 100 гр. череши и протеин;
Закуска №2: Овесени палачинки;
Обяд: 200 гр. бяла риба + 3 оризовки + салата (домат и краставица, чушка, пресен лук) + 7 мини оризовки;
Следобедно: Бъркотия (200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 20 гр. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Вечеря: 300 гр. сьомга + салата (айсберг, рукола, домати, краставици);
Вода - Около 1.5 л.;
2 кафета
Сравнително лежерен ден :) Разходихме се с малкия - валя ни дъжд на връщане към вкъщи и много се забавлявахме :D Успях да си поръчам нови очила, малко готвих, малко поработих...
08.06.2014
Сън: 6.5 часа, ставане 07:30ч.
Закуска №1: Смути от 100 гр. череши и протеин;
Закуска №2: Омлет от 2 яйца и 50 гр. кашкавал;
Тренировка
Обяд: 170 гр. пуешко филе с горчица + 6 оризовки + салата (домати, краставици, чушка, пресен лук);
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. ленено олио;
Вечеря: 170 гр. пуешко филе с горчица + салата (айсберг, краставица, домат) с 1 с.л. ленено олио;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода: Слабо, може би само около литър.
3 кафета и 1 зелен чай
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х12 с 20, 1х10 с 30, 1х5 с 45, 1х5 с 55, 1х5 с 65 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху пейка - 4х8;
3. Гребане с дъмбел - 4х10 с 12,5 дъмбел;
4. Пул даун в подхват - 2х10 с 35, 2х8 с 40 кг.;
5. Ренегатско гребане - 4х6 с всяка ръка с 10 кг дъмбели.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 4х12;
7. Обръщане на шанга - 4х10 с 20 в СС с търкаляне на колелце - 4х10.
За първи път от мнооого време насам успяхме да пласираме дребния на баба и дядо за през деня и отидохме на фитнес семейно 8-)
Съвсем чистосърдечно завиждам на хората, които могат да разчитат на родителите си за помощ с децата! Понякога и ние имам нужда от глътка въздух, а толкова, толкова рядко ни се отдава...
Сега водя преговори с майка ми да го гледа на 16-ти вечерта, че сме на концерт (rock). Пожелайте ми късмет!
Мнението беше редактирано от Светлето на 09.06.14 10:35.
09.06.2014
Сън: 6.5 часа. Ставане 6:30
Закуска №1: Смути от 100 гр. киви и протеин;
Закуска №2: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 170 гр. пуешко печено + 300 гр. картофи на салата + домат и краставица;
Следобедно: 110 гр. козе сирене + краставица;
Вечеря: 170 гр. пуешко и пилешко (микс) + салата (айсберг, рукола, краставици);
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай
Танци: Има ;)
Изморено и недоспало ми е нещо... Взела съм си цял куп работа за тази вечер/нощ, но няма да ми се получат нещата. Отивам да спя |-)
09.06.2014
Закуска №2: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела, пектин);
Обяд: 170 гр. пуешко печено + 300 гр. картофи на салата + домат и краставица;
Следобедно: 110 гр. козе сирене + краставица;
Вечеря: 170 гр. пуешко и пилешко (микс) + салата (айсберг, рукола, краставици);
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чайТренировка: Няма
Танци: Има ;)Изморено и недоспало ми е нещо... Взела съм си цял куп работа за тази вечер/нощ, но няма да ми се получат нещата. Отивам да спя |-)
Ти на работа не работиш ли? Трябва да ти плащат извънредни ...
Мдаммм, там е проблема, че и на работа работя (tmi) ;)
Малко е сложно положението в момента, само се надявам да си струват след време всичките усилия и жертви, които правя сега!
10.06.2014
Сън: 7 часа, ставане 06:20
Обяд: 170 гр. пилешко на тиган + 300 гр. картофи на салата + домат и краставица;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 35 гр. стафиди;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка + 6 оризовки + пастет от 150 гр. извара, пресен лук и домати;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 10, 1х10 с 15, 2х5 с 17.5, 1х5 с 20 кг.;
Странично разтваряне с дъмбели - 4х10 с 4 кг.;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 2х10 с 10, 2х10 с 12.5 кг. във всяка ръка;
Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 4х10 с 10 кг. във всяка ръка;
Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 25, 1х10 с 30, 2х10 с 32 кг.;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х10 със 7 кг.;
Интервално на пътека - 25 мин.
Най-накрая стана топличко и хубаво! Сега ако намеря време да отида и на педикюр за да се пусна по сандали, ще е чудесно ;)
11.06.2014
Сън: 6 часа. Ставане 6:00
Закуска №1: 2 кивита и протеин на смути;
Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест Местемахер + 150 гр. котидж с 2 ч.л. лелено олио;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 60 гр. пълнозърнести макарони + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж с 2 ч.л. зехтин;
Вечеря: 170 гр. телешки кюфтаци + салата (домати, краставици, чушки, пресен лук) с 1 с. л. зехтин;
Вода - Около 1.5 л.;
4 кафета и 2 зелени чая.
Водихме сутринта малкия на специализирано изследване на слуха. Слава Богу има съвсем леко отклонение, което не било притеснително. Много ми беше тревожно през изминалите дни за резултата от това изследване, но сега се поуспокоих :)
Спира ми се тока от работа напоследък (tmi). Малко ми е съня и времето за семейството :( От дългото седене в една поза пък врата ми е супер схванат, краката са ми отекли до безобразие - чак ме болят.
Да избутам някак си още точно един месец до отпуската, да посъбера сили и да помисля как да се оптимизирам
Мнението беше редактирано от Светлето на 12.06.14 13:28.
12.06.2014
Сън: 4 часа, ставане 06:00 |-)
Закуска №1: Протеиново смути с 2 бр. киви;
Закуска №2: Бъркотия + 1 шоколадов бонбон;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 65 гр. (сурово тегло) пълнозърнести макарони + домат и краставица;
Следобедно: Протеин + 2 малки парченца баклава (от която получих киселини);
Тренировка
Следтренировъчно: Протеин
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с броколи, карфиол и моркови + пастет от 150 гр. извара, пресен лук и 80 гр. доматена паста + 5 оризовки;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка (доста измъчена заради недоспиването):
Преден клек: 1х10 с 20, 1х10 с 30, 1х5 с 40, 1х5 с 45, 1х5 с 50;
Лег преса: Общо 4 серии по 12 повторения с 50-70-90 и 110 кг.;
Сумо клек: 4х12 с 10;
Хип тръстер: 4х15 с 50;
На тръгване от работата почти ритуално си изключих служебния компютър, т.е. без бачкане от вкъщи днес (party).
В 23:00 бях в готова за сън и подозирам, че съм заспала още по пътя от банята към леглото ;)
13.06.2014
Сън: 7.5 часа. Ставане 6:20
Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест Местемахер + 150 гр. котидж с 2 ч.л. лелено олио + полови краставица;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 200 гр. замразени зеленчуци (броколи, моркови и карфиол) + 6 оризовки;
Вечеря: 170 гр. телешки кюфтета + салата (домати, краставици, чушки, пресен лук) с 1 с. л. ленено олио;
Вода - Около 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Много хубав петък 13-ти се оказа този :)
Понаспах се и понеже бях отпочинала, в офиса отметнах доста задачки някак си без да си давам много зор, и дори си тръгнах навреме 8-)
Най-накрая отидох да се подстрижа, че не бях я правила тази процедура от мноооого месеци (blush) От няколко години насам всеки път ходя при различни фризьори (къде препоръчани, къде не) и все нещо не ми харесва накрая резултата. Аз искам просто да ми подстрижат косата р-а-в-н-о, а всеки пък излизам я с някакви етажчета, я на венец отзад, я се пробват да ме филират... Представям си какво ще е, ако си измисля някоя по-сложна прическа.
Този път обаче се получи точно така както искам! За първи път от не знам колко време насам!!! Много съм доволна 8-)
И понеже всичко това го свърших до 18:30 ч., ми остана време и за разходка и игри с детето навън. Люляхме се заедно на люлки, търсихме различни буболечки, превръщахме се в извънземни... БЕЗЦЕННО!!! (h)
14.06.2014
Сън: 9.5 часа. Ставане 8:30
Закуска №2: Овесени палачинки;
Обяд: 200 гр. пилешко филе + филия и половина пълнозърнест Местемахер + домат и краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж с 2 ч.л. ленено масло + половин краставица;
Вечеря: 300 гр. сьомга + салата (айсберг, домати, краставици, маслини);
Вода - Около 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
15.06.2014
Сън: 7.5 часа, ставане 07:30ч.
Закуска №1: Протеиново смути с пъпеш;
Закуска №2: Омлет от 2 яйца и 60 гр. кашкавал;
Тренировка
Обяд: Омлет от 4 белтъка с чушка, 150 гр. извара и табаско + 1 домат + 6 оризовки;
Следобедно: Бърканица (200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 2 с.л. ленено семе, пектин, стевия, кокосови стърготини);
Вечеря: 200 гр. пилешко бонфиле + салата (айсберг, краставица, домат) с 1 с.л. ленено олио + малко тиквички на грил + 20 гр. луканка;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода: Около 2 л.
2 кафета и 1 зелен чай
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х12 с 20, 1х10 с 30, 1х5 с 45, 1х5 с 55, 1х5 с 65 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху пейка - 4х6;
3. Гребане с дъмбел - 1х10 с 10, 2х10 с 12,5, 1х8 с 15кг. дъмбел;
4. Пул даун в подхват - 2х10 с 35, 2х8 с 40 кг.;
5. Ренегатско гребане - 4х6 с всяка ръка с 10 кг дъмбели.;
7. Обръщане на шанга - 4х10 с 20 в СС с търкаляне на колелце - 4х10.
Много хубав семеен уикенд :) Без работа, повече време с мъжете ми, а днес даже спах следобед, докато навън валеше...
Настройвам се за утре вечер:
Мнението беше редактирано от Светлето на 15.06.14 23:56.
16.06.2014
Закуска №1: Протеиново смути с пъпеш;
Закуска №2: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия пектин, кокосови стърготини);
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 65 гр. (сурово тегло) кафяв ориз с гъби и лук + тиквички на грил;
Следобедно: 120 гр. “Домашна Моцарела” (по рецептата от форума, като този път я направих в силиконови формички за мъфини) + 2 ч.л. зехтин;
Вечеря: 170 гр. пилешко бон филе на грил + салата (домати, краставици, чушки) с 1 с.л. ленено масло;
За лека нощ: 120 гр. “Моцарела” + 2 ч. л. ленено масло;
Вода - Около 2 л.;
4 кафета и 2 зелени чая.
Вечерта беше абсолютно душевно задоволяване и размазване! Бяхме пред сцената - шоу и атмосфера страхотни! (rock) (rock) (rock) Миналия път ги пропуснах по независещи от мен причини, но сега наваксах - добре си попях и покрещях. Гооооолям кеф! Изпяха ми и любимата им песен - “The evil that men do” (rock)
Още не съм си свалила гривната от входа (blush) (смях се до преди няколко дни на една колежка, която цяла седмица си носи гривната от All Inclusive хотела, да не би някой да не е разбрал, че е била на море, а сега и аз като нея :P )
Една снимчица и едно потно селфи:
Мнението беше редактирано от Светлето на 17.06.14 11:01.
17.06.2014
Сън: 6 часа, ставане 06:30
Закуска №1: Като вчера;
Закуска №2: Като вчера;
Обяд: Омлет от 4 белтъка с чушка + 6 оризовки + пастет от 150 гр. извара, пресен лук и домати;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 9 мини оризовки с шоколад;
Вечеря: 170 гр. пилешко филе на грил + 100 гр. (сурово тегло) кафяв ориз с гъби;
Вода - Около 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 10, 1х10 с 15, 3х5 с 20 кг.;
Странично разтваряне с дъмбели - 4х10 с 3 кг.;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 2х10 с 10, 2х10 с 12.5 кг.;
Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 4х10 с 9 кг.;
Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 25, 1х10 с 30, 2х10 с 35 кг.;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х10 със 7 кг.;
Интервално на пътека - 25 мин.
Нямах много сила на тренировката, но има и такива дни...
Днес ми беше ден за мерене, но се чувствам подута и явно съм позадържала вода, та ще го оставя за утре или вдругиден.
18.06.2014
Сън: 7 часа. Ставане 6:30
Закуска №1: Протеиново смути с 2 кивита;
Закуска №2: 120 гр. “Моцарела” + 2 ч.л. ленено масло + Филия и половина пълнозърнест Местемахер + краставица (снимка);
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 65 гр. (сурово тегло) пълнозърнеста паста + домат;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. зехтин + краставица;
Вечеря: 200 гр. телешки кюфтета + краставица с оцет и зехтин + 60 гр. “Моцарела”;
По между другото: 15-20 гр. бадеми и малко луканка;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.
Егати бурята се развилня! Изкорени едно дърво точно пред прозореца ми - много апокалиптично изглеждаше. Respect към майката природа! В тази връзка да ви споделя и една страхотна песен на любима група:
Мнението беше редактирано от Светлето на 19.06.14 12:16.
19.06.14
12:50
Въпросче - Лененото масло за какво го приемаш Светле ? (wasntme) За набавяне на полезни мазнини , или със акцент благоприятно влияние върху жлъчката.
На мен ми препоръчаха 1с.л зехтин всяка сутрин на гладно и го правя от почти две месеца , а един хубав студено пресован зехтин екстри върджин стъпва на същата цена като лененото.Горе долу приятно ли е на вкус?
А това с бурята и дървото е било страшничко.Във Врачанския район пък видяхме на практика колко малко оставаше да се разрази мини торнадо.Голям черен облак от всички страни и се върти. *снимката от терасата , без програми и ефекти
Лененото масло го приемам заради мазнините, за разнообразие на зехтина, а и ми харесва на вкус :)
Да чукам на дърво, жлъчката не се е обаждала напоследък (за разлика от колита, но и на него не му се давам). И на мен ми бяха препоръчали преди врема лъчица зехтин сутрин, но ми беше много гадно и не съм го правила.
19.06.2014
Сън: 6.5 часа, ставане 06:30
Закуска: Стандартната бъркотия;
Обяд: 250 гр. (сурово тегло) тилапия + 65 гр. (сурово тегло) кафяв ориз с куркума + домат;
Следобедно: Протеин + 35 гр. ядки микс;
Тренировка
Следтренировъчно: Supreme Protein - Carb Conscious - Rocky Road Brownie 30g Protein, 96 гр.
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка, 150 гр. извара и табаско + 4 оризовки;
Вода - Между 1.5 и 2 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.
Тренировка:
Преден клек: 1х10 с 20, 1х10 с 30, 1х5 с 40, 2х5 с 50, 1х8 с 40;
Лег преса: 1х12 с 50, 1х12 с 70, 1х12 с 90, 1х10 със 110 кг.;
Сумо клек: 4х12 с 12.5;
Хип тръстер: 2х15 с 50, 2х12 с 60 кг.;
Повдигане на пръсти на 1 крак (прасец): 3х12 с всеки крак без тежест.
През целия ден ме наболяваше дясната тазобедрена става и уж реших да намаля малко тежестите, но ми мина като загрях и си направих тренировката както обикновено. Оказа се грешка! Като се прибрах болката се върна с лихвите :( Следващите два дни са почивни от тренировки и дано мине само с почивка. Ще тренирам и по-леко със сигурност.
20.06.2014
Закуска №2: Бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия пектин, кокосови стърготини);
Обяд: 250 гр. (сурово тегло) бяла риба + 65 гр. (сурово тегло) кафяв ориз с куркума + домат и краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. зехтин + краставица;
Вечеря: 200 гр. телешки кюфтета + салата със зехтин;
По между другото: 5-6 бадема, 1 ч. л. фъстъчено масло;
Вода - Около 1.5 л.;
4 кафета и 2 зелени чая.
Крака ме боли по-малко от вчера :) Имам и доволна мускулна треска на д.-то :)
21.06.14
15:00
През целия ден ме наболяваше дясната тазобедрена става и уж реших да намаля малко тежестите, но ми мина като загрях и си направих тренировката както обикновено. Оказа се грешка! Като се прибрах болката се върна с лихвите Следващите два дни са почивни от тренировки и дано мине само с почивка. Ще тренирам и по-леко със сигурност.
На мен ми се е случвало два или три пъти такова нещо и се получи вследствие на слабо загряване. Мажа се с фастум гел и за два дни болката е отшумяла :)
Да, и аз мисля че причината е лошо загряване. Във вторник нямах много време след силовата тренировка (рамо, гърди, трицепс) и не загрях достатъчно добре краката преди интервалите на пътеката (wasntme)
Да чукам на дърво днес съм доста по-добре - ставата си мълчи, само съм гипсирана от мускулната треска. До утре следобед ще съм пушка :)
21.06.2014
Сън: 8.5 часа. Ставане 8:00
Закуска №2: Овесени палачинки (75 гр. овесени ядки, 2 белтъка и 1 яйце, 1 с.л. ленено семе, стевия, кокосови стърготини);
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 6 оризовки + салата (домат, краставица, чушка) + тиквичка на грил;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. ленено семе;
Вечеря: 300 гр. сьомга + салата (айсберг, рукола, чери доматки, краставица);
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика, комфортекс;
Вода - Около 2 л.;
3 кафета.
Ходихме до “Джъмбо” преди обед. Там и в “Икеа” трябва да ми сложат снимката на входа и да не ме пускат да влизам. Сякаш нещо ме обсебва и съм способна да изхарча всичко, което имам до стотинка (blush)
Гледам да не ходя без мъжа ми, че той ми действа като екзорсист ;)