22.06.2014
Сън: 8 часа, ставане 07:30ч.
Закуска №1: Протеиново смути с две кивита;
Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест “Местемахер” + 150 гр. котидж + 2 ч. л. ленено масло + 5 чери доматчета;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 4 оризовки + салата (домат, краставица, чушка) + 1 голяма оризовка с шоколад;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеин + 3 големи оризовки с шоколад + 1 обикновена оризовка с домашно сладко от череши;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка, пресен лук и 150 гр. извара + 6 оризовки + домат и краставица;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода: Около 2 л.
2 кафета
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х12 с 20, 1х10 с 30, 1х5 с 40, 1х5 с 50, 1х5 с 60, 1х5 с 65 1х1 със 75 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху пейка - 3х9;
3. Гребане с дъмбел - 1х10 с 10, 2х10 с 12,5, 1х8 с 15кг. дъмбел;
4. Пул даун в подхват - 3х10 с 35, 1х8 с 40 кг.;
5. Ренегатско гребане - 4х6 с всяка ръка с 10 кг дъмбели.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 3х15;
7. Обръщане на шанга - 4х10 с 20 в СС с AB Wheel - 4х10.
Храната ми е доста въглехидратна днес, ама така се получи (wasntme)
Тренировката беше горе-долу ОК. Инструктора нещо не ми хареса тягата, особено с по-тежките килограми. Нещо май твърде много я мисля и не мога да се съсредоточа като хората за да я отлепя по-експлозивно... Ще работя по въпроса :)
Сутринта забравих да си сложа слънцезащитен крем на лицето и след разходката с детето се сдобих с изгорял нос.
Преди малко изби бойлера :( Извадили сме късмет, че не е гръмнал, защото стрелката за температурата беше задминала 90-те градуса. Брррр!!! Възвратния клапан явно не е сработил, защото протече от самия водсъдържател. Погледнах му гаранцията - изтекла е преди 2 месеца... Та за утре си имаме бонус задачка - да сменим бойлера (tmi)
23.06.2014
Сън: 5 часа. Ставане 6:30
Закуска №1: Протеиново смути с 1 киви и 4-5 ягоди;
Закуска №2: Бъркотия;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 250 гр. картофи на салата + домат и краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. зехтин + 6-7 бадема;
Вечеря: 170 гр- телешко с горчица + салата (айсберг, чери доматки, краставица) с 1 с.л. зехтин;
За лека нощ: 1 ч.л. фъстъчено масло
Добавки - Рибено масло, вит. С, креатин, масло от вечерна иглика, комфортекс;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.
Тренировка: Няма
Мъжа ми намери някаква фирма, която предлага доставка и монтаж на бойлери на място. Човека се оказал супер бърз и точен, и следобед вече имахме нов бойлер :)
Вчера освен на нос се оказа, че съм изгоряла и на ръкави. Реших, че изглеждам твърде аграрно и отидох на солариум с цел да поизравня тена малко. За 4 минути изгорях като животно - корема ми е като на рак (wasntme) Какво ми прищрака да правя такива непривични за мен неща - идея си нямам.
Мнението беше редактирано от Светлето на 24.06.14 09:56.
24.06.14
08:37
Вчера освен на нос се оказа, че съм изгоряла и на ръкави. Реших, че изглеждам твърде аграрно и отидох на солариум с цел да поизравня тена малко. За 4 минути изгорях като животно - корема ми е като на рак (wasntme) Какво ми прищрака да правя такива непривични за мен неща - идея си намом. [/color]
Солариумът е гадно нещо, не го прави повече.
Така като гледам резултата, бая време ще ми държи влага ;) Аз си представях, че някак си равномерно ще се изпека, а то излезе, че дупето и корема ми се зачервиха доста, а краката нищо не са разбрали. Явно и тая работа си има някакви тънкости, защото гледам разни девойки разхождат равномерно изпържени тела... Хич не ставам за кифла значи (giggle)
След 3 седмици отиваме на моренце и там докато търча след фурията ще събирам тен :)
24.06.2014
Сън: 6 часа, ставане 06:30
Закуска №1: Протеиново смути с киви;
Закуска №2: Стандартната бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия пектин, кокосови стърготини);
Обяд: 170 гр. пилешко бон филе на грил + 250 гр. картофи (варени) + 5-6 чери дометчета;
Следобедно: 35 гр. лешници + протеинов сладолед;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 40 гр. стафиди;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи) + 150 гр. извара с пресен лук и табаско + 6 оризовки;
Добавки - Рибено масло, вит. С, креатин, масло от вечерна иглика, Comfortex;
Вода - Около 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 15, 4х5 с 20 кг.;
Странично разтваряне с дъмбели - 4х10 с 4 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 8 повт.;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 1х10 с 10, 3х10 с 12.5 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 7 повт.;
Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 1х10 с 9, 3х10 с 9 кг. + разтоварваща серия с 8 кг. - 6 повт.;
Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 25, 3х10 с 30 кг.+ разтоварваща серия с 25 кг. - 10 повт.;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х10 със 7 кг.+ разтоварваща серия с 5 кг. - 6 повт.;
Лицеви опори “делфин” - 3х12;
Страничен планк с обратен флайс - 3х10 с 2кг. гиричка;
Интервално на пътека - 30 мин.
Протеиновия сладолед го продават в залата, която пък е точно срещу офиса ми и отдавна му се канех да го пробвам. Не е лошо за следобедна закусчица в жегите ;) Там го правят с български протеин “Be strong whey”, който май не е много вкусен... Със Syntrax ще стане перфектно според мен, даже вечерта решихме да си купим машинка за сладолед и да си правим у дома 8-)
Ужасно много съм изгоряла и много, много ме боли! Как можах да се подредя така, акъла не ми го побира (blush) Колко бъзик отнасям вкъщи, не е истина :)
В това клипче жената бърка протеинов сладолед в домашна машинка.
Тия джаджи нямат собствен компресор, ами купата се замразява предварително за 10-12 часа във фризера и после при бъркането отдава студ на сместа и я прави на сладоледче :)
Може ли да споделиш после каква машина сте си взели и дали си доволна, моля :) Че много искам и аз да си купя още от миналото лято.
Разбира се :) През уикенда ще купим, тестваме и ще дам своевременни отзиви. Дотогава ще тече проучване онлайн ;)
25.06.14
16:04
охо, аз също ще следя:))
25.06.2014
Сън: 6.5 часа. Ставане 6:30
Закуска №1: Протеиново смути с киви;
Закуска №2: Отново бъркотия, този път с канела вместо с кокос;
Екстри: 2 бонбона “Мерси”;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 65 гр. (сурово тегло) пълнозърнести макарони + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи);
Следобедно: 100 гр. козе сирене + 4-5 чери доматчета;
Вечеря: Пъстърва и половина на грил + салата (айсберг, чери доматки, краставица);
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.
Нещо колита се опитва отново да ме мъчи - много съм подута и корема ми непрекъснато къркори, но поне засега минавам без болки. Ще трябва да намаля пресните зеленчуци и салатите за известно време, докато се поуспокоят нещата. Пия си комфортекс-а, ще взема и някакъв синбиотик и дано по-бързо се отдуя, че без салатки съм за никъде.
Все пак, с огромно задоволство отбелязвам, че откакто се храня редовно и по режим (т.е. от началото на годината), колитните ми кризи значително намаляха. До преди това, да се превивам от болки и корема да ми балонира като на бременна в 6-7 месец, беше ежедневие. Не веднъж ми се е случвало да ми отстъпват място я в превозно средство, я на опашка (blush)
Правихме някакви протеинови блокчета от овесени ядки, фъстъчено масло, стевия, протеин и прясно мляко, но май течостта ни дойде в повече, та не стегнаха както ми се искаше. Ще ги бутна във фризера да позамръзнат за да мога да ги нарежа хубаво ;)
25.06.2014
да се превивам от болки и корема да ми балонира като на бременна в 6-7 месец, беше ежедневие.
Стига бе! (shake)
Хапваш си добре. И тренираш добре. Кефиш :)
(blush) Ако преди 1 година някой ми беше казал, че ще ям така и ще бъда във формата в която съм в момента, щях да го пратя да се прегледа.
25.06.2014
да се превивам от болки и корема да ми балонира като на бременна в 6-7 месец, беше ежедневие.
Стига бе! (shake)
Без майтап, много е гадно това!
Имала съм обаче и няколко комични случки, като например да сме на заведение с компания, да се подуя като плондер докато си седя (и тихичко да си понасям болките), а като стана да ме гледат като извънземно, защото наистина корема ми ставаше огромен. Вендъж един даже искаше да проверява дали не съм си пъхнала нещо под дрехата и беше силно и дълбоко шокиран като разбра, че не се шегувам (giggle)
Мнението беше редактирано от Светлето на 26.06.14 17:37.
26.06.2014
Сън: 6.5 часа, ставане 06:30
Закуска №1: 1 киви и половин доза протеин;
Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест “Местемахер” + 150 гр. котидж с 2 ч.л. ленено масло + 1 чушка;
Обяд: 200 гр. пилешко филе + 65 гр. (сурово тегло) пълнозърнести макарони + 1 тиквичка на грил (снимка);
Следобедно: Протеин + 35 гр. лешници;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 1 оризовка намазана с домашно сладко от череши;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка и пресен лук, 150 гр. извара и табаско + 6 оризовки + голям розов домат;
За лека нощ: Мъъъничко от протеиновия десерт който правихме предния ден (много вкусен е станал, само дето не стои на твърдо блокче, но това да му е кусура)
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода - Към 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Преден клек: 1х10 с 20, 1х10 с 30, 1х10 с 40, 4х5 с 50;
Лег преса: 1х12 с 50, 1х12 с 80, 4х10 със 120 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 5 повт.;
Сумо клек: 2х12 с 10, 2х12 с 15 кг + разтоварваща серия с 10 кг. - 12 повт.
СС Бг-клек: 3х12 с 10 + Бг-тяга: 3х12 с 18;
Хип тръстер: 4х12 с 50 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 5 повт.;
Donkey kick: 3х20 с всеки крак;
Повдигане на пръсти на 1 крак (прасец): 3х12 с всеки крак без тежест;
Повдигане на краката от стенд: 4х15.
Доволна съм от тренировката! Доста добре се натоварих, като се прибирах към вкъщи ми се подгъваха коленете, а днес вече съм прилично препарирана от МТ. 8-)
Има една сладурана в залата, която бута 220 кг. на лег пресата. Винаги е забавно, когато някой пренебрежително реши да загрее на уреда докато тя почива, без да отчете тежестите (giggle). Вчера поредния, който въобще не можа да отлепи и очите му бяха станали като палачинки, угрижено клатеше глава и констатира: “Не е на добре работата, щом жените почнаха да вдигат по-тежко от мъжете”. (giggle)
27.06.14
13:03
Много ми допада начинът ти на хранене, обичччам същите неща (освен оризовките, много стиропорени ми идват, ако за едно и също става дума- едни кръгли блокчета като от смачкани пуканки?) Ама съм бая далече от тренировките ти засега :) Все се надявам един ден да затренирам нормално и да почна да си ям хубави работи. Имаш ли снимки как ти се отразява текущия режим или предпочиташ да не ги публикуваш?
Благодаря (blush)
Аз пък оризовките много ги харесвам. Взимам винаги безсолни - вървят ми и със сладко и със солено, мога и просто така да си ги хрупам ;) И едни с шоколад или канела и ябълка взимаме. Ммммм....
Не съм много по снимките, но си правих преди преди около седмица. Едно девойче се щракаше в съблекалнята и като излезе реших и аз - да не остана по-назад. Не станаха много хубави, не си личат ръцете и корема, а краката ми изглеждат малко къси, но колкото - толкова. Та такова ми е дереджето към момента:
27.06.2014
Сън: 6.5 часа. Ставане 6:30
Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест “Местемахер” + 150 гр. котидж с 2 ч.л. ленено масло + половин краставица;
Обяд: Като вчера;
Следобедно: 100 гр. козе сирене + половин краставица;
Вечеря: 170 гр. пилешко филе + салата (айсберг, домат, краставица, чушка) с 1 с.л. ленено масло;
По между другото: Малко от домашния протеинов десерт;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.
Брутална мускулна треска имам на целите крака и особено на задните части. Малко трудно се изправям и сядам, но пък ми е едно такова удовлетворено :)
Изкушавам се много от протеиновия десерт - страшно ми е вкусен, но е адски калоричен. Да си го изяжда мъжа ми по-бързо, че да не го гледам. Малкия също доста го хареса, та и той ще помага на баща си ;)
Започна да ми става леко страшничко от това, което се случва в държавата :( Имам клиенти със сметки в КТБ и Креди Агрикол, които в момента са в много кофти положение - не могат да оперират с парите си, да платят заплати на служителите, данъци, осигуровки... Правим разни акробатики - много е натоварващо и изнервящо.
За капак и истерията с ПИБ, та още психясали клиенти, ме занимават цял ден и не можах да свърша за 5 ст. работа. Резултата е много “домашно” за уикенда и планираната за неделя разходка на Витоша се налага да отпадне (dull)
Мнението беше редактирано от Светлето на 28.06.14 11:00.
28.06.14
11:45
Благодаря (blush)
Не станаха много хубави, не си личат ръцете и корема, а краката ми изглеждат малко къси, но колкото - толкова. Та такова ми е дереджето към момента:
Ааааа, личат си, личат си, Светле! Супер си! :)
28.06.2014
Сън: 7.5 часа. Ставане 7:30
Закуска №2: Омлет от 1 яйце и 2 белтъка с чушка и червен пипер + 75 гр. ръжени ядки, 1 с.л. ленено семе, стевия и канела;
Обяд: Салата “Пиле барбекю” с двойно месо от “Kete” (тия хора изливат зехтина с черпаци, та беше бая мазничка);
Следобедно: 200 гр. кисело мляко + 2 с.л. ленено семе + половин доза протеин + пектин;
Вечеря: 250 гр. сьомга + салата (айсберг, домат, краставица, чушка);
По между другото: 4-5 хапки от протеиновия десерт, 2 лъжици извара, 2 “картофчета” чипс;
Добавки - Рибено масло, вит. С, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода - Изобщо не обърнах внимание колко пия, но май беше много;
3 кафета и 1 зелен чай.
Събота - пазарен ден ;)
Какво му стана на мойто дете, в магазина направо изригна - поиска чипс, шоколад, кроасани, кубети, детски кексчета и забравих още какви други глупости, които явно се рекламират по телевизията. В резултат се сдобихме с пакет чипс, 1 шоколад и няколко сухи пасти с някаква мишка-супергерой на опаковката (shake). Ще си има за през седмицата боклучки. Отделно понякога муфти и жената, която го гледа да му купува разни вафли и сладоледи... Съвсем съм се отчаяла вече с неговата храна! Не му ги забранявам напълно обаче боклуците, защото навън, на детските площадки непрекъснато се ядат всевъзможни junk-чета и не ми е приятно детето ми да гледа като Гаврошче и да преглъща, а ако го почерпят - да напада пакета като гларус цаца. Яд ме много на родителите, защото не се съобразяват изобщо като зашумолкат и заотварят разните му там пакетчета - може да има алергични деца или такива, които не трябва да ядат определени неща по други здравословни причини, хич не мислят и не виждат по-далеч от носовете си. Даже съм чувала подмятания, че “На Д. (сина ми) родителите никога не носят снаксове на площадката, а все чакат другите деца да го почерпят”, че и децата подкачат моето на тази тема. Баси, много тъпо ми стана! Не съм им за боклучавите почерпки и искам детето ми просто да поиграе с връстници, а не да се изхранва по площадките... Носим от сладките мини оризовки или солети понякога оттогава, единствено за да не обиждат малкия - децата могат да са доста жестоки, както може би знаете.
Простете за отплесването, ама ми е малко болна тема.
Такааамммм... Хубавото от пазарния ден е, че сладоледо-машинката е вече налице и моменталически беше паркирана във фризера да се изстудява, за да мога да я тествам днес следобед. И защото човешкото око е алчно, от трите възможни варианта взехме тази с най-голямата вместимост, та едвам я събрах в чекмеджето на фризера - влезе съвсем, съвсем на косъм с разни упражнения и нагласяния. Добре че бях добра на тетрис едно време ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 29.06.14 09:25.
28.06.2014
Даже съм чувала подмятания, че “На Д. (сина ми) родителите никога не носят снаксове на площадката, а все чакат другите деца да го почерпят”, че и децата подкачат моето на тази тема.
Страшна простотия, с извинение. :x Напълно те разбирам защо му позволяваш чипсове от време на време.
29.06.2014
Сън: 7 часа, ставане 07:30ч.
Закуска №1: Половин доза протеин и едно киви;
Закуска №2: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия пектин, кокосови стърготини);
Междинно: Малко парче торта на детски РД;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + домат и краставица;
Следобедно: Домашен протеинов сладолед (rock) (rock) (rock)
Тренировка
Следтренировъчно: Supreme Protein - Carb Conscious-protein Bar (45g)- Cookies ‘n Cream, 0.6 Bar (88g), (малкия ме подяде отново) + 10-15 стафиди;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи) + 150 гр. извара с пресен лук и табаско + 7 оризовки + две лъжички сладко от череши
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода: Около 2 л.
3 кафета
Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х10 с 20, 1х10 с 40, 1х5 с 50, 1х5 с 60, 1х5 с 70, 2х5 с 65 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху пейка - 4х9;
3. Гребане с дъмбел - 1х8 с 12,5, 3х8 с 15кг. дъмбел + разтоварваща серия с 12,5 кг. - 8 повт.;
4. Пул даун в подхват - 1х10 с 30, 1х10 с 40, 2х8 с 40 кг. + разтоварваща серия - 8 повт;
5. Ренегатско гребане - 4х6 с всяка ръка с 10 кг дъмбели.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 3х15;
7. Обръщане на шанга - 4х10 с 25 в СС с AB Wheel - 4х10;
8. 15 мин. интервално на пътеката.
Някаква мега изтощителна неделя ми се получи, цял ден съм на педал. Не съм пипнала от работата дето си я взех за вкъщи. Сега седнах уж да бачкам, но съм изморена и май е по-добре да си легна, отколкото да омажа нещо.
Следобед правих сладолед - много добре се получи и съответно изчезна скорострелно. Доволна съм от машинката :)
“Рецептата” беше някаква пълна измишльотина - каквото хванах в бързината, или 400 гр. прясно мляко, 1 авокадо, 2 дози протеин “Капучино”, малко стевия. Качвам няколко снимки. На готовия сладолед вида е така разтопен, защото не можах да го снимам веднага.
Мнението беше редактирано от Светлето на 30.06.14 00:32.
Харесва ми как тренираш и се храниш! (nhappy2) Ще те следя,че има какво да се научи от теб! Хоризонталните набирания възможно най-скоро ще ги пробвам,че се чудех как да се науча да се набирам. :) А пък сладоледът си звучи като страхотия. Разбирането за детенце съм го чувала от познати,че изживяват същото,как децата гледат по площадките,ужасно е че хората си хранят децата с боклуци и после се чудят защо са болни.
30.06.14
08:19
Сладоледът изглежда муцка, ще се пробва ! Може ли малко бек ъп откъде взе машинката и какви парички :)
От “Технополис” взех машинката за 86 лв. Избора беше между тази, тази и тази.
Снощи много ми се спеше и пропуснах някои подробности: Сладоледа стана готов за около 30-35 мин., като съставките за сместа ги извадих от хладилника точно преди да ги смеся. Сгъсти се, увеличи си обема и замръзна съвсем прилично и за веднагическа консумация (както направихме ние), но ако се сложи във фризера за още 1/2 - 1 час, така както си е с купата, ще могат да се оформят топки като по учебник ;)
Имам нужда от малко помощ и съвет: Какво да правя със синките по краката от мъртвата тяга?
Вчера направо се унищожих :( Не ме боли, но изглежда много брутално
Взех от аптеката Лиотон гел, мазах се снощи и сутринта, но ефект май няма... А пък на опашката в аптеката се случи един от клюкарите на квартала, който беше ококорил егати очите като се обяснявах с фармацефта, че ми трябва нещо са синини и че редовно ми се получават на едни и същи места. Сега очаквам да разбера, че мъжа ми ме бие (giggle)
Мнението беше редактирано от Светлето на 30.06.14 13:06.
30.06.14
13:23
Сега ще ме сметнат всички за луда, ама ми идва едно решение на въпроса. Взимаш си кори, като тези на футболистите и си ги слагаш само за тягата за да не си причиняваш всеки път това на краката, пък после си ги махаш да не ти пречат на другите упражнения :) Знам, че звучи тъпо, но може евентуално нещо да си навиваш на краката и под по-широк анцуг няма да си личи, или с три-четвърти чорапи и да си подпъхваш някакво тънко дунапренче отпред на крака...
Иначе за синините помага и троксевазин, но той боядисва малко в жълто и докато попие може да наклепаш наоколо. И нещо от арсенала на лелките в детската градина- веднага засегнатото място се маже с олио (най-обикновено слънчогледово), още преди да е излязла синината, твърди се че я предотвратява или поне ограничава (като се хакне някое лапе по главата- веднага го мажат да не се шокират родителите като го приберат вечерта) На мен ми излизат много лесно, но не съм намерила окончателно решение за справяне с тях (постоянно се блъскам в разни неща и съм цялата синя) Взимала съм разни козметични мазила за прикриване, коректори, фон-дьо-тени разни, обаче не се получава особено добре, понеже през повечето време съм много бяла. Може да пробваш с някой по-евтин вид козметика дали ще се получи.
30.06.14
17:07
И аз ще се присъединя към jeditte за олиото. Доказано действа, само не знам как може да се прилага в зала, защото наистина трябва да се намаже непосредствено след удар/травма.
Обаче за junk храната по площадките също се изнервих и не разбирам логиката на родителите да мъкнат всевъзможни щуротии за ядене, а после децата да не обядват/вечерят. Аз примерно освен вода друго на площадка не нося и нямам намерение да нося. Смятам, че трябва да има хигиенни навици и те се възпитават рано. Да си даваш на детето да рови в пясъка или да се катери по пързалките със Зайо Байо в ръка ми е просто ултра, мега гнусно. Както и почерпки не давам и гледам да не приемам. Така че Светле, разбирам те напълно... игнор на такива.
Аз се чудя как да предложа на моето пълнозърнест хляб, както и естествени, качествени храни, някой ще дойде да ме възпитава на “споделяне” на храна. Ми да си говорят, пътят към спокойствието и щастието се крие в това да не плащаме данък обществено мнение, очаквайки аплодисменти или потупване по рамото. ;)
30.06.14
18:11
Дълги чорапи :) когато правиш тяга
Благодаря за съветите :)
Номера с мазнината наистина работи, но не приложим на място, за съжаление. Като ще правя тяга, винаги гледам да съм с дълго долнище или клин. Задължително ще пробвам другия път да сложа и дълги чорапи отдолу, дано ме предпазят повече!
С кори не съм убедена, че ще ми е удобно, мисля си, че ще ги закачам като пускам...
П.П. Или Лиотона е подобрил малко положението, или привикнах с гледката, но ми се струва, че съм по-добре отколкото сутринта.
30.06.14
22:32
Малко късно да се включа.... При прясно ударено място - криотирапия т.е. масажираш мястото с бучка лед докато се стопи. При вече готова синка/лилавка/зеленка, намазване с хепаринова паста. Едно, две намазвания и минава за 3-4 дни.
30.06.2014
Сън: 5.5 часа. Ставане 6:30
Закуска №1: Смути от киви и протеин;
Закуска №2: Бърканица;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, броколи и карфиол) + 6 оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. зехтин + 20 гр. ядки микс;
Вечеря: 190 гр. пилешко филе + салата (айсберг, домат, краставица) със зехтин;
По между другото: 3-4 тънки парченца луканка, малко кашкавал;
Добавки - Рибено масло, вит. С, креатин;
Вода - Към 2 л.;
3 кафета и 12 зелени чая.
Имам мускулна треска на кръста и гърба 8-)
И работа имам, та май ще посрещам джулая разцъквайки фактури...
01.07.2014
Сън: 6 часа, ставане 05:50
Закуска №1: 1 киви + протеин;
Закуска №2: Омлет от 1 яйце и 2 белтъка с чушка и червен пипер + 75 гр. ръжени ядки, 1 с.л. ленено семе, стевия и канела;
Обяд: 45 гр. бразилски орех + доза и малко протеин;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 3 оризовки намазани с домашно сладко от череши;
Вечеря (която всъщност не беше съвсем вечеря, ами просто ядох хаотично в интервала от 21:00 ч. до преди малко): 40-50 гр. лешници, около 150 гр. пилешко, 1 домат, половин краставица, към 200 гр. извара, 5-6 тънки резенчета луканка;
Добавки - Рибено масло, креатин;
Вода - Около 2 л.;
4 кафета и 1 зелен чай.
Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 15, 3х5 с 20, 1х5 с 22.5 кг.;
Странично разтваряне с дъмбели - 2х10 с 4, 2х10 с 3 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 10 повт.;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 1х10 с 10, 3х10 с 12.5 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 8 повт.;
Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 1х10 с 9, 2х8 с 10, 1х10 с 9 кг. + разтоварваща серия с 6 кг. - 10 повт.;
Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 25, 1х10 с 30, 2х10 с 32 кг.+ разтоварваща серия с 25 кг. - 10 повт.;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х10 със 7 кг.+ разтоварваща серия с 5 кг. - 8 повт.;
Лицеви опори “делфин” - 3х12;
Страничен планк с обратен флайс - 3х10 с 2кг. гиричка;
Интервално на пътека - 20 мин.;
Повдигане на краката от стенд: 3х15
Някакъв много объркан ден се получи днес. Уж си взех половин ден отпуск, имах няколко задачки и план, който тотално изпуши (swear):
1. Трябваше да си тръгна от работа в 13:00 ч., а успях да се измъкна малко след 14:00 ч.;
2. Оказа се, че ще трябва да се върна в края на работния ден да заключа офиса, защото шефката не съобразила, че съм в отпуск и си сглобила някакъв ангажимент следобед. В крайна сметка притичах от залата (добре че е близо);
3. Имах някои домашни задачи, които не можах да свърша, защото една приятелка дойде и забрави да си тръгне до 22:00 ч.;
4. Правих чийзкейк по никое време и супер-дупер-страхотния ми чисто нов ринг за торти се оказа, че пропуска и понеже заливката е доста течна, просто се изниза и се наложи да я спасявам с подръчни средства (даже в момента тече реанимация и чакам да видя дали ще започне да се желира заливката)
Има и още, но вече заспивам седнала. Отивам да метна едно последно оЧо на кейка и ако не е ОК заливката, прост ще го оставя без нея.
Мнението беше редактирано от Светлето на 02.07.14 02:25.
Аз си купих също метален пръстен за (мини)блат, но чак сетне видях, че пише, че бил само за изрязване на блат—много тъпо. Мислех и аз да правя торти с желиран крем, ама ... да ... (nstick)
Абе тоя уж не беше само за изрязване, ама пак изпусна гадта му с гад...
Нищо де, положението е спасено! Е, заливката не стана сууууупер гладка, защото я чаках да постегне преди да я изсипя втория път, но пак добре се получи 8-)
Има си и повод за чейзкейка - на днешния ден, преди 9 години с половинката ми официално станахме семейство (h)
02.07.14
08:13
Прекрасен повод ! Още 10 пъти по толкова ви желая:)
Честито, Светле :) Още много по толкова, и колкото повече минава, толкова повече да се обичате :)
02.07.14
09:34
Честито! Да “илядите” както се казва по някои краища! (sun)