Дневникът на Светлето или "Как открих топлата вода"

Прескочи до:

23.06.14
01:02

22.06.2014

Сън: 8 часа, ставане 07:30ч.

Закуска №1: Протеиново смути с две кивита;
Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест “Местемахер” + 150 гр. котидж + 2 ч. л. ленено масло + 5 чери доматчета;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 4 оризовки + салата (домат, краставица, чушка) + 1 голяма оризовка с шоколад;
Тренировка
Следтренировъчно: Протеин + 3 големи оризовки с шоколад + 1 обикновена оризовка с домашно сладко от череши;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка, пресен лук и 150 гр. извара + 6 оризовки + домат и краставица;
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода: Около 2 л.
2 кафета

Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х12 с 20, 1х10 с 30, 1х5 с 40, 1х5 с 50, 1х5 с 60, 1х5 с 65 1х1 със 75 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху пейка - 3х9;
3. Гребане с дъмбел - 1х10 с 10, 2х10 с 12,5, 1х8 с 15кг. дъмбел;
4. Пул даун в подхват - 3х10 с 35, 1х8 с 40 кг.;
5. Ренегатско гребане - 4х6 с всяка ръка с 10 кг дъмбели.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 3х15;
7. Обръщане на шанга - 4х10 с 20 в СС с AB Wheel - 4х10.

Храната ми е доста въглехидратна днес, ама така се получи (wasntme)
Тренировката беше горе-долу ОК. Инструктора нещо не ми хареса тягата, особено с по-тежките килограми. Нещо май твърде много я мисля и не мога да се съсредоточа като хората за да я отлепя по-експлозивно... Ще работя по въпроса :)

Сутринта забравих да си сложа слънцезащитен крем на лицето и след разходката с детето се сдобих с изгорял нос.
Преди малко изби бойлера :( Извадили сме късмет, че не е гръмнал, защото стрелката за температурата беше задминала 90-те градуса. Брррр!!! Възвратния клапан явно не е сработил, защото протече от самия водсъдържател. Погледнах му гаранцията - изтекла е преди 2 месеца... Та за утре си имаме бонус задачка - да сменим бойлера (tmi)

24.06.14
00:08

23.06.2014

Сън: 5 часа. Ставане 6:30

Закуска №1: Протеиново смути с 1 киви и 4-5 ягоди;
Закуска №2: Бъркотия;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 250 гр. картофи на салата + домат и краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. зехтин + 6-7 бадема;
Вечеря: 170 гр- телешко с горчица + салата (айсберг, чери доматки, краставица) с 1 с.л. зехтин;
За лека нощ: 1 ч.л. фъстъчено масло
Добавки - Рибено масло, вит. С, креатин, масло от вечерна иглика, комфортекс;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.

Тренировка: Няма

Мъжа ми намери някаква фирма, която предлага доставка и монтаж на бойлери на място. Човека се оказал супер бърз и точен, и следобед вече имахме нов бойлер :)
Вчера освен на нос се оказа, че съм изгоряла и на ръкави. Реших, че изглеждам твърде аграрно и отидох на солариум с цел да поизравня тена малко. За 4 минути изгорях като животно - корема ми е като на рак (wasntme) Какво ми прищрака да правя такива непривични за мен неща - идея си нямам. 

Мнението беше редактирано от Светлето на 24.06.14 09:56.

24.06.14
08:37

казано от Светлето на 24.06.14, 00:08:

Вчера освен на нос се оказа, че съм изгоряла и на ръкави. Реших, че изглеждам твърде аграрно и отидох на солариум с цел да поизравня тена малко. За 4 минути изгорях като животно - корема ми е като на рак (wasntme) Какво ми прищрака да правя такива непривични за мен неща - идея си намом.  [/color]

Солариумът е гадно нещо, не го прави повече.

24.06.14
10:14

Така като гледам резултата, бая време ще ми държи влага ;) Аз си представях, че някак си равномерно ще се изпека, а то излезе, че дупето и корема ми се зачервиха доста, а краката нищо не са разбрали. Явно и тая работа си има някакви тънкости, защото гледам разни девойки разхождат равномерно изпържени тела... Хич не ставам за кифла значи (giggle)
След 3 седмици отиваме на моренце и там докато търча след фурията ще събирам тен :)

25.06.14
10:00

24.06.2014

Сън: 6 часа, ставане 06:30

Закуска №1: Протеиново смути с киви;
Закуска №2: Стандартната бъркотия (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия пектин, кокосови стърготини);
Обяд: 170 гр. пилешко бон филе на грил + 250 гр. картофи (варени) + 5-6 чери дометчета;
Следобедно: 35 гр. лешници + протеинов сладолед;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 40 гр. стафиди; 
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи) + 150 гр. извара с пресен лук и табаско + 6 оризовки;
Добавки - Рибено масло, вит. С, креатин, масло от вечерна иглика, Comfortex;
Вода - Около 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.

Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 15, 4х5 с 20 кг.;
Странично разтваряне с дъмбели - 4х10 с 4 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 8 повт.;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 1х10 с 10, 3х10 с 12.5 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 7 повт.;
Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 1х10 с 9, 3х10 с 9 кг. + разтоварваща серия с 8 кг. - 6 повт.;
Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 25, 3х10 с 30 кг.+ разтоварваща серия с 25 кг. - 10 повт.;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х10 със 7 кг.+ разтоварваща серия с 5 кг. - 6 повт.;
Лицеви опори  “делфин” - 3х12;
Страничен планк с обратен флайс - 3х10 с 2кг. гиричка;
Интервално на пътека - 30 мин.

Протеиновия сладолед го продават в залата, която пък е точно срещу офиса ми и отдавна му се канех да го пробвам. Не е лошо за следобедна закусчица в жегите ;) Там го правят с български протеин “Be strong whey”, който май не е много вкусен... Със Syntrax ще стане перфектно според мен, даже вечерта решихме да си купим машинка за сладолед и да си правим у дома 8-)

Ужасно много съм изгоряла и много, много ме боли! Как можах да се подредя така, акъла не ми го побира (blush) Колко бъзик отнасям вкъщи, не е истина :)

25.06.14
10:03

Какво представлява машинка за сладолед?

25.06.14
10:58

В това клипче жената бърка протеинов сладолед в домашна машинка.
Тия джаджи нямат собствен компресор, ами купата се замразява предварително за 10-12 часа във фризера и после при бъркането отдава студ на сместа и я прави на сладоледче :)

25.06.14
11:00

Може ли да споделиш после каква машина сте си взели и дали си доволна, моля :) Че много искам и аз да си купя още от миналото лято.

25.06.14
12:21

Разбира се :)  През уикенда ще купим, тестваме и ще дам своевременни отзиви. Дотогава ще тече проучване онлайн ;)

25.06.14
12:40

Супер! Записвам се да следя сладоледената тема! (wasntme) (party)

охо, аз също ще следя:))

26.06.14
11:34

25.06.2014

Сън: 6.5 часа. Ставане 6:30

Закуска №1: Протеиново смути с киви;
Закуска №2: Отново бъркотия, този път с канела вместо с кокос;
Екстри: 2 бонбона “Мерси”;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 65 гр. (сурово тегло) пълнозърнести макарони + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи);
Следобедно: 100 гр. козе сирене + 4-5 чери доматчета;
Вечеря: Пъстърва и половина на грил + салата (айсберг, чери доматки, краставица);
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.

Нещо колита се опитва отново да ме мъчи - много съм подута и корема ми непрекъснато къркори, но поне засега минавам без болки. Ще трябва да намаля пресните зеленчуци и салатите за известно време, докато се поуспокоят нещата. Пия си комфортекс-а, ще взема и някакъв синбиотик и дано по-бързо се отдуя, че без салатки съм за никъде.
Все пак, с огромно задоволство отбелязвам, че откакто се храня редовно и по режим (т.е. от началото на годината), колитните ми кризи значително намаляха. До преди това, да се превивам от болки и корема да ми балонира като на бременна в 6-7 месец, беше ежедневие. Не веднъж ми се е случвало да ми отстъпват място я в превозно средство, я на опашка (blush)

Правихме някакви протеинови блокчета от овесени ядки, фъстъчено масло, стевия, протеин и прясно мляко, но май течостта ни дойде в повече, та не стегнаха както ми се искаше. Ще ги бутна във фризера да позамръзнат за да мога да ги нарежа хубаво ;)

26.06.14
11:59

Хапваш си добре. И тренираш добре. Кефиш :)

26.06.14
12:06

казано от Светлето на 26.06.14, 11:34:

25.06.2014

да се превивам от болки и корема да ми балонира като на бременна в 6-7 месец, беше ежедневие.

Стига бе! (shake)

26.06.14
17:35

казано от Love Joy на 26.06.14, 11:59:

Хапваш си добре. И тренираш добре. Кефиш :)

(blush) Ако преди 1 година някой ми беше казал, че ще ям така и ще бъда във формата в която съм в момента, щях да го пратя да се прегледа.

казано от Кико Сан на 26.06.14, 12:06:

казано от Светлето на 26.06.14, 11:34:

25.06.2014

да се превивам от болки и корема да ми балонира като на бременна в 6-7 месец, беше ежедневие.

Стига бе! (shake)

Без майтап, много е гадно това!
Имала съм обаче и няколко комични случки, като например да сме на заведение с компания, да се подуя като плондер докато си седя (и тихичко да си понасям болките), а като стана да ме гледат като извънземно, защото наистина корема ми ставаше огромен. Вендъж един даже искаше да проверява дали не съм си пъхнала нещо под дрехата и беше силно и дълбоко шокиран като разбра, че не се шегувам (giggle)

Мнението беше редактирано от Светлето на 26.06.14 17:37.

27.06.14
12:18

26.06.2014

Сън: 6.5 часа, ставане 06:30

Закуска №1: 1 киви и половин доза протеин;
Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест “Местемахер” + 150 гр. котидж с 2 ч.л. ленено масло + 1 чушка;
Обяд: 200 гр. пилешко филе + 65 гр. (сурово тегло) пълнозърнести макарони + 1 тиквичка на грил (снимка);
Следобедно: Протеин + 35 гр. лешници;
Тренировка
Следтренировъчно: Половин доза протеин + 1 оризовка намазана с домашно сладко от череши;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с чушка и пресен лук, 150 гр. извара и табаско + 6 оризовки + голям розов домат;
За лека нощ: Мъъъничко от протеиновия десерт който правихме предния ден (много вкусен е станал, само дето не стои на твърдо блокче, но това да му е кусура)
Добавки - Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода - Към 2 л.;
3 кафета и 1 зелен чай.

Тренировка:
Преден клек: 1х10 с 20, 1х10 с 30, 1х10 с 40, 4х5 с 50;
Лег преса: 1х12 с 50, 1х12 с 80, 4х10 със 120 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 5 повт.;
Сумо клек: 2х12 с 10, 2х12 с 15 кг + разтоварваща серия с 10 кг. - 12 повт.
СС Бг-клек: 3х12 с 10 + Бг-тяга: 3х12 с 18;
Хип тръстер: 4х12 с 50 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 5 повт.;
Donkey kick: 3х20 с всеки крак;
Повдигане на пръсти на 1 крак (прасец): 3х12 с всеки крак без тежест;
Повдигане на краката от стенд: 4х15.

Доволна съм от тренировката! Доста добре се натоварих, като се прибирах към вкъщи ми се подгъваха коленете, а днес вече съм прилично препарирана от МТ. 8-)

Има една сладурана в залата, която бута 220 кг. на лег пресата. Винаги е забавно, когато някой пренебрежително реши да загрее на уреда докато тя почива, без да отчете тежестите (giggle). Вчера поредния, който въобще не можа да отлепи и очите му бяха станали като палачинки, угрижено клатеше глава и констатира: “Не е на добре работата, щом жените почнаха да вдигат по-тежко от мъжете”.  (giggle)

JE

27.06.14
13:03

Много ми допада начинът ти на хранене, обичччам същите неща (освен оризовките, много стиропорени ми идват, ако за едно и също става дума- едни кръгли блокчета като от смачкани пуканки?)  Ама съм бая далече от тренировките ти засега :) Все се надявам един ден да затренирам нормално и да почна да си ям хубави работи. Имаш ли снимки как ти се отразява текущия режим или предпочиташ да не ги публикуваш?

27.06.14
17:31

Благодаря (blush)
Аз пък оризовките много ги харесвам. Взимам винаги безсолни - вървят ми и със сладко и със солено, мога и просто така да си ги хрупам ;) И едни с шоколад или канела и ябълка взимаме. Ммммм....

Не съм много по снимките, но си правих преди преди около седмица. Едно девойче се щракаше в съблекалнята и като излезе реших и аз - да не остана по-назад. Не станаха много хубави, не си личат ръцете и корема, а краката ми изглеждат малко къси, но колкото - толкова. Та такова ми е дереджето към момента:

28.06.14
10:56

27.06.2014

Сън: 6.5 часа. Ставане 6:30

Закуска №2: Филия и половина пълнозърнест “Местемахер” + 150 гр. котидж с 2 ч.л. ленено масло + половин краставица;
Обяд: Като вчера;
Следобедно: 100 гр. козе сирене + половин краставица;
Вечеря: 170 гр. пилешко филе + салата (айсберг, домат, краставица, чушка) с 1 с.л. ленено масло;
По между другото: Малко от домашния протеинов десерт;
Вода - Около 1.5 л.;
3 кафета и 2 зелени чая.

Брутална мускулна треска имам на целите крака и особено на задните части. Малко трудно се изправям и сядам, но пък ми е едно такова удовлетворено :)
Изкушавам се много от протеиновия десерт - страшно ми е вкусен, но е адски калоричен. Да си го изяжда мъжа ми по-бързо, че да не го гледам. Малкия също доста го хареса, та и той ще помага на баща си ;)

Започна да ми става леко страшничко от това, което се случва в държавата :( Имам клиенти със сметки в КТБ и Креди Агрикол, които в момента са в много кофти положение - не могат да оперират с парите си, да платят заплати на служителите, данъци, осигуровки... Правим разни акробатики - много е натоварващо и изнервящо.
За капак и истерията с ПИБ, та още психясали клиенти, ме занимават цял ден и не можах да свърша за 5 ст. работа. Резултата е много “домашно” за уикенда и планираната за неделя разходка на Витоша се налага да отпадне (dull)

Мнението беше редактирано от Светлето на 28.06.14 11:00.

казано от Светлето на 27.06.14, 17:31:

Благодаря (blush)
Не станаха много хубави, не си личат ръцете и корема, а краката ми изглеждат малко къси, но колкото - толкова. Та такова ми е дереджето към момента:

Ааааа, личат си, личат си, Светле! Супер си! :)

28.06.14
17:49

Я да не лъжеш, че не си добре!

29.06.14
08:53

28.06.2014

Сън: 7.5 часа. Ставане 7:30

Закуска №2: Омлет от 1 яйце и 2 белтъка с чушка и червен пипер + 75 гр. ръжени ядки, 1 с.л. ленено семе, стевия и канела;
Обяд: Салата “Пиле барбекю” с двойно месо от “Kete” (тия хора изливат зехтина с черпаци, та беше бая мазничка);
Следобедно: 200 гр. кисело мляко + 2 с.л. ленено семе + половин доза протеин + пектин;
Вечеря: 250 гр. сьомга + салата (айсберг, домат, краставица, чушка);
По между другото: 4-5 хапки от протеиновия десерт, 2 лъжици извара, 2 “картофчета” чипс;
Добавки - Рибено масло, вит. С, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода - Изобщо не обърнах внимание колко пия, но май беше много;
3 кафета и 1 зелен чай.

Събота - пазарен ден ;)
Какво му стана на мойто дете, в магазина направо изригна - поиска чипс, шоколад, кроасани, кубети, детски кексчета и забравих още какви други глупости, които явно се рекламират по телевизията. В резултат се сдобихме с пакет чипс, 1 шоколад и няколко сухи пасти с някаква мишка-супергерой на опаковката (shake). Ще си има за през седмицата боклучки. Отделно понякога муфти и жената, която го гледа да му купува разни вафли и сладоледи... Съвсем съм се отчаяла вече с неговата храна! Не му ги забранявам напълно обаче боклуците, защото навън, на детските площадки непрекъснато се ядат всевъзможни junk-чета и не ми е приятно детето ми да гледа като Гаврошче и да преглъща, а ако го почерпят - да напада пакета като гларус цаца. Яд ме много на родителите, защото не се съобразяват изобщо като зашумолкат и заотварят разните му там пакетчета - може да има алергични деца или такива, които не трябва да ядат определени неща по други здравословни причини, хич не мислят и не виждат по-далеч от носовете си. Даже съм чувала подмятания, че “На Д. (сина ми) родителите никога не носят снаксове на площадката, а все чакат другите деца да го почерпят”, че и децата подкачат моето на тази тема. Баси, много тъпо ми стана! Не съм им за боклучавите почерпки и искам детето ми просто да поиграе с връстници, а не да се изхранва по площадките... Носим от сладките мини оризовки или солети понякога оттогава, единствено за да не обиждат малкия - децата могат да са доста жестоки, както може би знаете.
Простете за отплесването, ама ми е малко болна тема.

Такааамммм... Хубавото от пазарния ден е, че сладоледо-машинката е вече налице и моменталически беше паркирана във фризера да се изстудява, за да мога да я тествам днес следобед. И защото човешкото око е алчно, от трите възможни варианта взехме тази с най-голямата вместимост, та едвам я събрах в чекмеджето на фризера - влезе съвсем, съвсем на косъм с разни упражнения и нагласяния. Добре че бях добра на тетрис едно време ;) 

Мнението беше редактирано от Светлето на 29.06.14 09:25.

29.06.14
09:57

казано от Светлето на 29.06.14, 08:53:

28.06.2014

Даже съм чувала подмятания, че “На Д. (сина ми) родителите никога не носят снаксове на площадката, а все чакат другите деца да го почерпят”, че и децата подкачат моето на тази тема.

Страшна простотия, с извинение. :x Напълно те разбирам защо му позволяваш чипсове от време на време.

30.06.14
00:31

29.06.2014

Сън: 7 часа, ставане 07:30ч.

Закуска №1: Половин доза протеин и едно киви;
Закуска №2: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. кисело мляко, 50 гр. извара, 1 с.л. ленено семе, стевия пектин, кокосови стърготини);
Междинно: Малко парче торта на детски РД;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + домат и краставица;
Следобедно: Домашен протеинов сладолед (rock) (rock) (rock)
Тренировка
Следтренировъчно: Supreme Protein - Carb Conscious-protein Bar (45g)- Cookies ‘n Cream, 0.6 Bar (88g), (малкия ме подяде отново) + 10-15 стафиди;
Вечеря: Омлет от 4 белтъка с 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи) + 150 гр. извара с пресен лук и табаско + 7 оризовки + две лъжички сладко от череши
Добавки: Рибено масло, вит. С, мултивитамини, креатин, масло от вечерна иглика;
Вода: Около 2 л.
3 кафета

Тренировка:
1. Мъртва тяга - 1х10 с 20, 1х10 с 40, 1х5 с 50, 1х5 с 60, 1х5 с 70, 2х5 с 65 кг.;
2. Хоризонтално набиране с краката върху пейка - 4х9;
3. Гребане с дъмбел - 1х8 с 12,5, 3х8 с 15кг. дъмбел + разтоварваща серия с 12,5 кг. - 8 повт.;
4. Пул даун в подхват - 1х10 с 30, 1х10 с 40, 2х8 с 40 кг. + разтоварваща серия - 8 повт;
5. Ренегатско гребане - 4х6 с всяка ръка с 10 кг дъмбели.;
6. Обратна коремна преса на наклонена пейка - 3х15;
7. Обръщане на шанга - 4х10 с 25 в СС с AB Wheel - 4х10;
8. 15 мин. интервално на пътеката.

Някаква мега изтощителна неделя ми се получи, цял ден съм на педал. Не съм пипнала от работата дето си я взех за вкъщи. Сега седнах уж да бачкам, но съм изморена и май е по-добре да си легна, отколкото да омажа нещо.

Следобед правих сладолед - много добре се получи и съответно изчезна скорострелно. Доволна съм от машинката :)
“Рецептата” беше някаква пълна измишльотина - каквото хванах в бързината, или 400 гр. прясно мляко, 1 авокадо, 2 дози протеин “Капучино”, малко стевия. Качвам няколко снимки. На готовия сладолед вида е така разтопен, защото не можах да го снимам веднага.

Мнението беше редактирано от Светлето на 30.06.14 00:32.

30.06.14
00:50

Харесва ми как тренираш и се храниш! (nhappy2) Ще те следя,че има какво да се научи от теб! Хоризонталните набирания възможно най-скоро ще ги пробвам,че се чудех как да се науча да се набирам. :) А пък сладоледът си звучи като страхотия. Разбирането за детенце съм го чувала от познати,че изживяват същото,как децата гледат по площадките,ужасно е че хората си хранят децата с боклуци и после се чудят защо са болни.

Сладоледът изглежда муцка, ще се пробва ! Може ли малко бек ъп откъде взе машинката и какви парички :)

30.06.14
13:06

От “Технополис” взех машинката за 86 лв. Избора беше между тази, тази и тази.
Снощи много ми се спеше и пропуснах някои подробности: Сладоледа стана готов за около 30-35 мин., като съставките за сместа ги извадих от хладилника точно преди да ги смеся. Сгъсти се, увеличи си обема и замръзна съвсем прилично и за веднагическа консумация (както направихме ние), но ако се сложи във фризера за още 1/2 - 1 час, така както си е с купата, ще могат да се оформят топки като по учебник ;)

Имам нужда от малко помощ и съвет: Какво да правя със синките по краката от мъртвата тяга?
Вчера направо се унищожих :(  Не ме боли, но изглежда много брутално
Взех от аптеката Лиотон гел, мазах се снощи и сутринта, но ефект май няма... А пък на опашката в аптеката се случи един от клюкарите на квартала, който беше ококорил егати очите като се обяснявах с фармацефта, че ми трябва нещо са синини и че редовно ми се получават на едни и същи места. Сега очаквам да разбера, че мъжа ми ме бие (giggle)

Мнението беше редактирано от Светлето на 30.06.14 13:06.

JE

30.06.14
13:23

Сега ще ме сметнат всички за луда, ама ми идва едно решение на въпроса. Взимаш си кори, като тези на футболистите и си ги слагаш само за тягата за да не си причиняваш всеки път това на краката, пък после си ги махаш да не ти пречат на другите упражнения :) Знам, че звучи тъпо, но може евентуално нещо да си навиваш на краката и под по-широк анцуг няма да си личи, или с три-четвърти чорапи и да си подпъхваш някакво тънко дунапренче отпред на крака...
Иначе за синините помага и троксевазин, но той боядисва малко в жълто и докато попие може да наклепаш наоколо. И нещо от арсенала на лелките в детската градина- веднага засегнатото място се маже с олио (най-обикновено слънчогледово), още преди да е излязла синината, твърди се че я предотвратява или поне ограничава (като се хакне някое лапе по главата- веднага го мажат да не се шокират родителите като го приберат вечерта) На мен ми излизат много лесно, но не съм намерила окончателно решение за справяне с тях (постоянно се блъскам в разни неща и съм цялата синя) Взимала съм разни козметични мазила за прикриване, коректори, фон-дьо-тени разни, обаче не се получава особено добре, понеже през повечето време съм много бяла. Може да пробваш с някой по-евтин вид козметика дали ще се получи.

И аз ще се присъединя към jeditte за олиото. Доказано действа, само не знам как може да се прилага в зала, защото наистина трябва да се намаже непосредствено след удар/травма.

Обаче за junk храната по площадките също се изнервих и не разбирам логиката на родителите да мъкнат всевъзможни щуротии за ядене, а после децата да не обядват/вечерят. Аз примерно освен вода друго на площадка не нося и нямам намерение да нося. Смятам, че трябва да има хигиенни навици и те се възпитават рано. Да си даваш на детето да рови в пясъка или да се катери по пързалките със Зайо Байо в ръка ми е просто ултра, мега гнусно. Както и почерпки не давам и гледам да не приемам. Така че Светле, разбирам те напълно... игнор на такива.
Аз се чудя как да предложа на моето пълнозърнест хляб, както и естествени, качествени храни, някой ще дойде да ме възпитава на “споделяне” на храна. Ми да си говорят, пътят към спокойствието и щастието се крие в това да не плащаме данък обществено мнение, очаквайки аплодисменти или потупване по рамото. ;)

Дълги чорапи :) когато правиш тяга

30.06.14
19:49

Благодаря за съветите :)
Номера с мазнината наистина работи, но не приложим на място, за съжаление. Като ще правя тяга, винаги гледам да съм с дълго долнище или клин. Задължително ще пробвам другия път да сложа и дълги чорапи отдолу, дано ме предпазят повече!
С кори не съм убедена, че ще ми е удобно, мисля си, че ще ги закачам като пускам...

П.П. Или Лиотона е подобрил малко положението, или привикнах с гледката, но ми се струва, че съм по-добре отколкото сутринта.

30.06.14
21:37

Точа зъби и аз за такава машинка за сладолед! Много мерси, че ме светна!

Теди Илиева

30.06.14
22:32

Малко късно да се включа.... При прясно ударено място - криотирапия т.е. масажираш мястото с бучка лед докато се стопи. При вече готова синка/лилавка/зеленка, намазване с хепаринова паста. Едно, две намазвания и минава за 3-4 дни.

30.06.14
23:30

30.06.2014

Сън: 5.5 часа. Ставане 6:30

Закуска №1: Смути от киви и протеин;
Закуска №2: Бърканица;
Обяд: 170 гр. пилешко филе + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, броколи и карфиол) + 6 оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж + 2 ч.л. зехтин + 20 гр. ядки микс;
Вечеря: 190 гр. пилешко филе + салата (айсберг, домат, краставица) със зехтин;
По между другото: 3-4 тънки парченца луканка, малко кашкавал;
Добавки - Рибено масло, вит. С, креатин;
Вода - Към 2 л.;
3 кафета и 12 зелени чая.

Имам мускулна треска на кръста и гърба 8-)
И работа имам, та май ще посрещам джулая разцъквайки фактури...

02.07.14
02:25

01.07.2014

Сън: 6 часа, ставане 05:50

Закуска №1: 1 киви + протеин;
Закуска №2: Омлет от 1 яйце и 2 белтъка с чушка и червен пипер + 75 гр. ръжени ядки, 1 с.л. ленено семе, стевия и канела;
Обяд: 45 гр. бразилски орех + доза и малко протеин;
Тренировка
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 3 оризовки намазани с домашно сладко от череши; 
Вечеря (която всъщност не беше съвсем вечеря, ами просто ядох хаотично в интервала от 21:00 ч. до преди малко): 40-50 гр. лешници, около 150 гр. пилешко, 1 домат, половин краставица, към 200 гр. извара, 5-6 тънки резенчета луканка;
Добавки - Рибено масло, креатин;
Вода - Около 2 л.;
4 кафета и 1 зелен чай.

Тренировка:
Военна преса - 1х10 с 15, 3х5 с 20, 1х5 с 22.5 кг.;
Странично разтваряне с дъмбели - 2х10 с 4, 2х10 с 3 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 10 повт.;
Гребане с дъмбели от полунаклон - 1х10 с 10, 3х10 с 12.5 кг. + удължаване на последната серия със същите кг. - 8 повт.;
Повдигане на дъмбели от наклонена пейка - 1х10 с 9, 2х8 с 10, 1х10 с 9 кг. + разтоварваща серия с 6 кг. - 10 повт.;
Трицепсово разгъване на скрипец - 1х10 с 25, 1х10 с 30, 2х10 с 32 кг.+ разтоварваща серия с 25 кг. - 10 повт.;
Трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 3х10 със 7 кг.+ разтоварваща серия с 5 кг. - 8 повт.;
Лицеви опори  “делфин” - 3х12;
Страничен планк с обратен флайс - 3х10 с 2кг. гиричка;
Интервално на пътека - 20 мин.;
Повдигане на краката от стенд: 3х15

Някакъв много объркан ден се получи днес. Уж си взех половин ден отпуск, имах няколко задачки и план, който тотално изпуши (swear):
1. Трябваше да си тръгна от работа в 13:00 ч., а успях да се измъкна малко след 14:00 ч.;
2. Оказа се, че ще трябва да се върна в края на работния ден да заключа офиса, защото шефката не съобразила, че съм в отпуск и си сглобила някакъв ангажимент следобед. В крайна сметка притичах от залата (добре че е близо);
3. Имах някои домашни задачи, които не можах да свърша, защото една приятелка дойде и забрави да си тръгне до 22:00 ч.;
4. Правих чийзкейк по никое време и супер-дупер-страхотния ми чисто нов ринг за торти се оказа, че пропуска и понеже заливката е доста течна, просто се изниза и се наложи да я спасявам с подръчни средства (даже в момента тече реанимация и чакам да видя дали ще започне да се желира заливката)

Има и още, но вече заспивам седнала. Отивам да метна едно последно оЧо на кейка и ако не е ОК заливката, прост ще го оставя без нея.

Мнението беше редактирано от Светлето на 02.07.14 02:25.

02.07.14
06:37

Аз си купих също метален пръстен за (мини)блат, но чак сетне видях, че пише, че бил само за изрязване на блат—много тъпо. Мислех и аз да правя торти с желиран крем, ама ... да ... (nstick)

02.07.14
08:04

Абе тоя уж не беше само за изрязване, ама пак изпусна гадта му с гад...
Нищо де, положението е спасено! Е, заливката не стана сууууупер гладка, защото я чаках да постегне преди да я изсипя втория път, но пак добре се получи 8-)

Има си и повод за чейзкейка - на днешния ден, преди 9 години с половинката ми официално станахме семейство (h)

Прекрасен повод ! Още 10 пъти по толкова ви желая:)

02.07.14
08:30

Честито, Светле :) Още много по толкова, и колкото повече минава, толкова повече да се обичате :)

Честито! Да “илядите” както се казва по някои краища! (sun)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1