казано от Кико Сан на 21.02.15, 14:32:
Интересно ми е, понеже сега карам шофьорски, ти като жена с книжка, дали караш? (wasntme)
Кико, аз бях на 36 години като изкарах курсовете, но сега много често шофирам и не мога да се начудя как съм живяла толкова години без книжка. Не съжалявам за миг, че станах шофьор. Въпреки че съм мобилна с колелото, пак се налага да возя родители и деца, както и багажи.
За шофьорските умения...паркирам както мога :D
21.02.15
23:35
Силве, потекоха ми лигите от гечречетата и питките......а преди 2 часа ядох, даже няма 2 :D Много одбре изглеждат :)
Благодаря Нати :) Много са лесни и много вкусни, и “само” по 109 ккал. едното ;)
22.02.2015
Сън: Близо 8 часа, ставане: 08:30
Закуска №1: Шейк (киви с протеин);
Закуска №2: Ръжена сиренка;
Обяд: 2 филии протеинов хляб и 150 гр. котидж;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 3 оризовки със сладко от дюли;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 200 гр. зеленчуков микс - карфиол, броколи, моркови) + 250 гр. извара със 100 гр. доматена паста, пресен лук и подправки + 6 оризовки + бая люти чушки + 90 гр. бяло вино (допих Трифон Зарезанското, че ми трябваше мястото му в хладилника);
Още: Около 100 гр. извара
ККал.: 2268, В: 222, М: 53, Б: 196.
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Креатин, Л-карнитин, Магнезий
Вода: Около 1.5 л.;
Кафета: 3
Чай: 0.
Тренировка:
- 20 мин. спринтове до 16 км/ч;
- Ротации и т.н. загрявка;
1. Заден клек под паралела: до 5х3х70;
2. Преден клек: 5х5х45
3. Лег преса: 1х15х80, 1х12х100, 1х10х120, 1х10х140, 1х10х150, 1х8х150;
4. Бедрено сгъване на машина: 1х15х35, 5х8х35;
5. Български клек: 3х12 (с всеки крак) х15 кг;
6. Римска мъртва тяга: 4х12х50;
7. Хип тръстер: 2х12х60, 2х10х70;
8. Donkey kick: 3х20 с всеки крак без почивка;
9. Повдигане на пръсти на 1 крак: 3х15 с всеки крак без почивка.
2:30 мин. планк
Много, много хубава, приятна и зареждаща тренировка!
Успяхме да отидем заедно с половинката. Беше ми спокойно на клековете и взех, че си ги направих много хубавки и до под паралела съвсем самичка :)
И останалите упражнения ми вървяха добре. Хубаво понатоварих крачката и четирибуквието - ще има препариране пак, сигурна съм.
Дани ми забърка от неговите аминокиселини за тренировката. За първи път пробвам такова нещо (blush) Първоначално ми се стори адски сладко, но после ми хареса и си изпих цялото шишенце (0,5 л.), а по принцип не пия по толкова вода по време не тренировка.
Голям глад цял ден и съответно много изядена храна ;) Без боклуци за щастие, но все пак си е множко, а можех и още (wasntme).
Нашите се объркаха да вземат дребния за малко, та имахме с Дани един следобед само за нас :)
Тъй като да се случи това е наистина голям късмет, пуснахме и тото по този повод, ама явно сме си били изразходвали шанса за деня вече ;)
Нормална неделя иначе - малко готвене, мотаене из къщи. Миенето на банята го отложих за следващия ден да не претренирам след фитнеса и планка (giggle)
Малечко за съжаление пак направи пристъп. Успях да го туширам и си заспа детето (след като повърна от гадната кашлица де), ама няма търпение да свърши тая гадна зима и да се закрепят нещата.
Мнението беше редактирано от Светлето на 23.02.15 09:58.
23.02.2015
Сън: 6.5 часа, ставане: 07:05
Закуска: Ръжена сиренка;
Обяд: 200 гр. патешко филе + 65 гр. императорски ориз + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи);
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. сусамово масло;
Вечеря: 300 гр. сьомга + 200 гр. броколи;
Още: 1 бонбон Мерси (почерпка), суров кокос - 30 гр. някъде.
ККал.: 1935, В: 136, М: 77, Б: 169.
Пффф, пак излишък (135 ккал. отгоре)! (wasntme)
Добавки - Мултивитамини, Рибено масло, Креатин, Л-Карнитин, Магнезий;
Вода: 1 л.;
Кафета: 3;
Чай: 2.
Тренировка: Няма
2:30 мин. планк
Понеделнишки се успах :) Телефона ми беше забил и алармата не дрънна. Успях да се спретна навреме де, макар и малко на тъгъдък.
За работния ден не знам какво да кажа. Супер много ме мързеше и зор никакъв не си давах. Каквото свърших - свърших. Не беше малко, но можеше и повече.
Колежките (особено едната) нещо яко са се юрнали да се слагат на шефката, ама така, че чак е смешно отстрани. Беше в офиса един от ИТ-тата ни и той отбеляза през смях, че всеки миг ще се счупят от натягане (giggle) .
Мен обаче това положение идеално ме устройва: Натискат се за повече задачи = по-малко за мен ;) И без това напоследък усещам как започвам да прегарям, добре ще ми дойде да яхна вълната на техния работен ентусиазъм. Трябва да си заслужат увеличението все пак ;)
Вечерта ми беше доста ползотворна - измих си банята, готвих, борих се с кокоси (whew) и ядох, че да не се преуморя от борбата ;)
В Билла имаше кокосови орехи по левче. Колегите (моите или на половинката) пак ще намажат, като разцъкам някой сладкиш ;)
Дребния с много голям кеф си смукна едно кокосче направо от черупката, като истински маймун.
Слава Богу, пристъпната кашлица му отмина! Ама пак се изнервих малко на жената, която го гледа - не могла да му даде сиропа за кашлица, че и правел номера! Как пък на мен не ми прави и си пие каквото трябва без изобщо да протестира?!
За закуска ял солети (донесени от нея), а за обяд 4 /четири!/ препечени филии с масло и чубрица, при положение, че има хубава, качествена храна за него, отделно плодове и зеленчуци! И това е редовно! Не искал, каквото имало приготвено... Ама какво значи не искал?!? Ще яде каквото има. По дяволите, 4 филии за обяд!!! Как пък вечерта си сгъна рибата за норматив и ушите му плющяха. И плод си хапна... Вярно, че е злояд, но не чак толкова...
Мрън!
Както и да е де, още месец и малко, пък после ще му мислим.
24.02.2015
Сън: 6 часа, ставане: 06:10
Закуска №2: 150 гр. извара + 250 гр. (с.т.) сладки картофи печени с 10 гр. кокосово масло и канела;
Обяд: 210 гр. патешко филе + 65 гр. (с.т.) императорски ориз + краставица;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, 50 гр. пушена сьомга);
Тренировка;
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 2 оризовки с 50 гр. извара и 40 гр. домашно сладко от дюли;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 100 гр. патешко филе, пресен лук) + 6 оризовки + краставица и домат + люти чушки;
За лека нощ: 150 гр. извара
ККал.: 2122, В: 232, М: 43, Б: 189.
Добавки - Мултивитамини, Рибено масло, Магнезий, Л-Карнитин;
Кафета: 4;
Чай: 1.
Тренировка:
- 22 мин. разходка + спринтове до 16 км/ч (общо около 3 км);
1. Права лежанка: 1х10х20, 1х10х25, 1х8х30, 2х4х35, 3х3х37.5, 1х4х35;
2. Повдигане на дъмбели от наклон: 4х12х10 във всяка ръка + разтоварваща 10х7кг.;;
3. Военна преса: 1х10х10, 1х8х15, 4х6х17.5, 1х6х15;
4. Странично разтваряне с дъмбели: 4х12х5 кг.;
5. Гребане с дъмбели от полунаклон: 4х12х12.5;
6. Разгъване на скрипец (трицепс): 1х12х25, 1х10х30, 2х10х32;
7. Кофички на пейка: 4х15-20;
8. Страничен планк с разгъване за задно рамо: 3х10х2 с всяка ръка.
Планк предизвикателство: 3 мин.
Климатика в залата духаше страшно топло, точно към пътеките, и почти умрях докато тичах. Бая време после ми трябваше за да реанимирам. Иначе нормална тренировчица беше, без много зор (blush)
И за деня нищо особено няма за отбелязване - скука отвсякъде и калориен излишък ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 25.02.15 10:14.
25.02.15
10:24
Как чупиш кокосовите орехи? Аз прилагам силов метод с тесла или чук, но съм сигурна, че има по-интелЕгентен :)
Светле, твърдо вярвам, че децата си предпочитат боклуците, ако знаят, че ще мине! А при по-възрастните хора, номерът минава много лесно...
казано от Queen Cobra на 25.02.15, 10:24:
Как чупиш кокосовите орехи? Аз прилагам силов метод с тесла или чук, но съм сигурна, че има по-интелЕгентен :)
И аз съм сигурна, но не съм го открила. Действам с чук и отвреме-навреме мамата ;)
казано от Дона Флор на 25.02.15, 11:02:
Светле, твърдо вярвам, че децата си предпочитат боклуците, ако знаят, че ще мине! А при по-възрастните хора, номерът минава много лесно...
Мдамммм, минава номера, защото от един момент нататък възрастните си стават баш като деца.
Едвам се сдържам понякога да не се разсмея с глас, като се прибера и започна да слушам оправдания от типа “Моля другарко...”. Репертоара е от сорта:
- “Ама той ме ухааапа!” (заклевам се, че детето ми не хапе и не е агресивен, и само мога да гадая какво го е провокирало);
- На въпрос защо е още с “външните” дрехи отговора е: “Ами аз го карах да се преоблече, но той ми каза да си гледам работата.”;
- “Не иииска да си мие ръцете и ми казва, че му образуууувам нервни клееетки.”
/представи си оправдателно - провлачената интонация/
Аз ползвам подобен на този вариант, само че го удрям по цялата обиколка на “екватора” с чук (не много силно). С нож с тежка дръжка, както е на клипа, също би трябвало да стане. Чиста и лесна работа.
Бреййй, колко лесно изглежда отстрани!
На теория и аз правя същото, но на практика се получава в пъти по-епично :D
Сега си отбелязвам, че го бих с чук за пържоли, чиято повърхнина е по-голяма, отколкото на дръжката на ножа. Довечера ще пробвам с нож ;)
П.П. Имаме същите чаши
П.П.П. От толкова приказки за кокоси ми дойде голямо вдъхновение за сладкиши. Сега ходих до Билла да взема нещо за почерпка на едни данъчни и си “набрах” още 5, докато ги има на прИмоция.
Три дни не мога да стигна до дневника. В офиса много работа, а вкъщи не ми се поглеждаше компютър...
25.02.2015
Сън: Около 6 часа, ставане: 06:10
Обяд: 200 гр. патешко + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + краставица;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, 50 гр. пушена сьомга);
Вечеря: 200 гр. свински бут + 200 гр. салата от червено зеле;
Още: 100 гр. извара, около 20 гр. суров кокос;
ККал.: 1927, В: 122, М: 90, Б: 154.
Добавки - Мултивитамини, Рибено масло, Л-Карнитин, Магнезий;
3 мин. планк предизвикателство.
26.02.2015
Закуска №2: Бърканица (50 гр. ръжени ядки, 200 гр. козе мляко, 50 гр. извара, 12 гр. ленено семе, стевия, канела, пектин) + кокосово топче с извара;
Обяд: 300 гр. треска + 1 и 1/2 филии пълнозърнест Местемахер + 200 гр. задушени зеленчуци;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб, 30 гр. кашкавал, домат);
Тренировка;
Следтренировъчно: 1/2 доза протеин + 2 оризовки с 50 гр. извара и 40 гр. сладко от дюли;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, пресен лук, 150 гр. извара) + 6 оризовки + краставица + 2 кокосово-изварени топчета.
ККал.: 2187, В: 226, М: 52, Б: 205.
Добавки - Мултивитамини, Рибено масло, Л-Карнитин, Креатин, Магнезий;
Вода: 1 - 1,5 л.;
Кафета: 4;
Тренировка:
- 25 мин. ходене + спринтове на пътечката до 16.5 км/ч (около 3.5 км);
- Загрявка;
1. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х8х65, 1х5х80, 1х3х90, 3х2х100, 2х1х100;
2. Набиране (тесен подхват): 1х5, 3х4;
3. Хоризонтално набиране с краката върху пейка: 4х6-7;
4. Гребане с дъмбел от опора: 1х12х12.5, 1х10х15, 2х10х17,5 кг.;
5. Пулдаун в подхват: 1х12х30, 3х10х35 с разтоварваща 10х25 кг.;
6. Ренегатско гребане: 3х7 (с всяка ръка) х12.5 кг. (много доволно! 12.5 килограмовите дъмбели са кръгли и аз ги подпирам отстрани с нещо за да не ми се отплеснат, но този път без да искам си бях сложила подпирачките по-раздалечени и всъщност почти всичките повторения си ги правих без да подпирам кръглите никъде 8-) );
7. Обратна коремна преса от полулег: 4х15;
8. Скотово сгъване на машина: 1х10 с 2.5 добавена тежест, 2х10 3.25 (бицепса добре се напомпва, но ми се смачкват гърдите и ми е дискомфортно - няма да правя повече там) ;
9. Планк предизвикателство: 3.5 мин.
Прилична тренировка въпреки препълнената зала.
В началото, като започнах тягата, буквално се прескачахме и нещо ми залипсва концентрацията. Реших да пробвам да направя 5 двойки на 100, ама ми стигнаха силите (т.е. хвата) само за 3… Нищо де пак си е постижение - досега не бях успявала толкова двойки с трицифрена тежест.
27.02.2015
Сън: 5 часа, ставане: 06:10
Обяд: Салата (200 гр. треска, 65 гр. миди, 160 гр. зелении, краставица, лимон) + 6 оризовки;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. сусамово масло;
Вечеря: 300 гр. херинга + салата (айсберг, домат, краставица);
Още: Кокосов чипс;
ККал.: 1857, В: 127, М: 70, Б: 174.
Добавки - Мултивитамини, Рибено масло, Л-Карнитин, Магнезий;
Вода: Около 1,5 л.;
Планка е почивка днес (нещо не се движим баш по графика, ама разчитах на Дани да го следи и се оказа, че нещо сме разместили дните, но нищо - важна е идеята).
Мога да нарека вчерашния и днешния ден “Дните на 1000-та имейла”. Кой за каквото се беше сетил и какъвто факс беше получил, всичко се изливаше към мен... Общо за двата дни над 70 имейла с искания за какво ли не (whew) Изключително дразнещо ми е обаче, че отделям от супер ценния си ресурс - времето, отговарям, обяснявам, прилагам справки и документи, а не всички четат внимателно какво им пиша и ме питат отново за неща, които вече съм им обяснила... Днес по някое време просто започнах да препращам без обяснение имейлите в който първоначално съм отговорила на въпросите и повечето, но уви не всички, се усетиха.
Вкъщи е страшна кокосова работилница (giggle) Правих бонбонки: от извара и кокос (с ром и кафява пудра захар) - по 37 ккал. едното и от фурми и кокос с ром и щипка сол, без захар (не можах да ги сметна, защото малкия нападна сместа и готовите бонбони преди да ги преброя). Много вкусни станаха и двата вида! Тези с фурмите всъщност не съм ги пробвала, но малкия ги одобри горещо, а и колежките ги харесаха много ;)
Имам мноого идеи и много кокос, само да намеря кой да яде...
Мнението беше редактирано от Светлето на 27.02.15 20:43.
Имам мноого идеи и много кокос, само да намеря кой да яде...
Ъммм... Ааа... Таковата... (nod) И се сещам за още поне трима от форума
Може да пробваме да уредим нещо, докато не са се развалили ;)
Вчера отворих един за нашите и днес един за децата, че имахме гости - ами и двата нещо ми накиселяваха и водичката не беше така вкусна, както в началото :(
Тези дни нямах много време - единствено един “Невъзможен сладкиш” правих. Мммммм...
Утре се надявам да врътна едни бонбонки ;)
28.02.2015
Сън: 9 часа, ставане: 08:30
Закуска: Ръжена сиренка + кокосово-изварено топче;
Обяд: 200 гр. извара + 2 оризовки + кокосово-изварено топче;
Следобедно: Свинска вратна пържола + овчарска салата;
Вечеря: 200 гр. патешко + краставица + 100 гр. извара;
ККал.: 1816, В: 104, М: 71, Б: 174.
Добавки - Вит. С, Рибено масло, Л-Карнитин, Магнезий;
Вода: 2 л.;
3.5 мин. планк предизвикателство.
01.03.2015
Честита Баба Марта!!!
Сън: 8.5 часа, ставане: 08:30
Обяд: 150 гр. патешко с 60 гр. кашкавал запечени на грил;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 1 парче “Невъзможен сладкиш” с кокос;
Вечеря (избухнах направо): Омлет (4 белтъка, чушка, пресен лук, 100 гр. извара) + 150 гр. извара със 100 гр. печени чушки + 6 оризовки + люти чушки + още една оризовка с извара и мед (blush);
ККал.: 2073, В: 180, М: 69, Б: 181.
Добавки - Вит. С, Рибено масло, Креатин, Л-карнитин, Магнезий
Вода: Около 2 л.;
Кафета: 4
Тренировка:
- 22 мин. спринтове до 16.3 км/ч;
1. Заден клек под паралела: 1х10х20, 1х10х30, 1х8х40, 1х7х50, 1х5х60, 2х3х70; 3х3х72.5;
2. Преден клек: 3х5х40, 2х5х45;
3. Лег преса: 1х15х80, 1х12х100, 1х10х120, 1х10х140, 1х8х150, 1х10х150;
4. Бедрено сгъване на машина: 5х8х40;
7. Хип тръстер: 4х12х60;
Пак ни се отвори парашута да тренираме заедно с Дани 8-)
До клековете беше супер, но после нещо сдадох багажа. Потях се като животно, въздух не ми стигаше, сърцето хлопаше ли хлопаше... Направих си тренировката обаче без да скатавам много :)
02.03.2015
Сън: 7 часа, ставане: 07:30
Закуска: Овесена сиренка + съвсем малко от сладкиша;
Междинно: 100 гр. извара;
Обяд: 200 гр. треска + 1 и 1/2 филии пълнозърнест местемахер + краставица;
Следобедно: Сандвич (филия протеинов хляб с 50 гр. пушена сьомга);
Вечеря: 320 гр. филе от сьомга + 200 гр. броколи;
Още: Хапка от протеинова вафла, бразилски орех, кашу, кокос;
ККал.: 1982, В: 119, М: 76, Б: 195.
Добавки - Вит. С, Рибено масло, Л-Карнитин, Магнезий;
Вода: 2 л.;
4 мин. планк предизвикателство.
Много приятни семейни дни бяха последните :)
В събота, на Тодоров ден, ходихме при едни познати, които гледат кончета, да поязди малкия. Много му хареса, а и не само на него ;)
Изключително силно впечатление ми направи поведението на животните им (имат не само коне) - гледани са с голяма любов и желание и са изключително спокойни и любвеобилни. За първи път виждам кончета да идват любопитно да се закачат, да си просят галене и чесане, точно като кучета. Ровиха ми в чантата да търсят ябълки, които им бяхме донесли, гониха се с една котка... Няма стрес, няма нерви... Разкош! За първи път ходим при тях, но в никакъв случай няма да е последен. Хората не са комерсиални - правят го по-скоро за себе си, което също много ни допадна :)
Вечерта пък ходихме на кино, че отдавна бяхме обещали на дребното. Сценаристите или които там са го мислили тоя Спондж Боб, явно са яли доста непроверени гъби...
В неделя майка ми взе дребния за няколко часа, и докато отидем на фитнес и напазаруваме, деня се изниза.
Днес пък си направихме хубава разходка до пещерата Съева дупка и фермата за щрауси в близкото село. Синковеца беше много доволен - хареса му и на двете места. Захласна се по една колония прилепчета в пещерата, после намаза и едно щраусово перо. Носихме си хапване от вкъщи и се възползвахме от хубавото време да обядваме в една беседка при пещерата. Дани беше взел и протеинови барчета и малкия като ги видя направо му светнаха очичките (giggle) Не е будала да ви кажа - между Фит Спо и Бълк си избра Бълк-а и си го излапа като стой та гледай.
Много ни се искаше да си купим щраусово яйце, но се оказа, че тепърва започва сезона им за снасяне и нямат в наличност. Казаха обаче, че едната щрауска може би всеки момент ще снесе и хем си го заплюхме ако стане докато сме там, хем ние докато говорим с мъжа, жена му извади яйцето и го даде на някакви други хора :( Жалко! Дано поне го хапнат, а не да го пазят просто за сувенир (повечето така правели).
Вечерта имахме малко гости и така...
Мнението беше редактирано от Светлето на 02.03.15 23:51.
03.03.2015
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ!
Сън: 8 часа, ставане: 08:20
Закуска: Омлет (2 яйца, 2 белтъка, 100 гр. извара, чушка) + 250 гр. (с.т.) печени сладки картофи с канела;
Обяд: 2 филии протеинов хляб + 50 гр. пушена сьомга + 2 бразилски ореха;
Тренировка;
Следтренировъчно: Протеин + 3 оризовки с 50 гр. извара и 60 гр. домашно сладко от дюли + водичката от един кокос;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, 200 гр. задушени зеленчуци, табаско) + 150 гр. извара със 100 гр. печени чушки + 6 оризовки + люти чушки;
Между другото: 20-30 гр. суров кокос
ККал.: 2164, В: 215, М: 60, Б: 179.
Добавки - Вит. С, Рибено масло, Магнезий;
Вода: около 2 л.;
Чай: 2 люти.
Тренировка:
- 20 мин. разходка + спринтове до 16 км/ч;
1. Права лежанка: 1х10х20, 1х8х30, 1х4х35, 1х3х37.5, 1х1х40, 3х почти 1 х42.5, разтоварваща: почти 1х42.5, 1х40, 2х35, 4х30, 10х20 (Дани беше с мен, та слагаше по един-два пръста на 42.5, затова не мога да кажа, че съм ги направила сама);
2. Наклонена лежанка: 1х10х20, 3х8х25, 1х6х25;
3. Военна преса: 1х10х10, 2х8х15, 3х6х17.5, 1х8х15;
4. Странично разтваряне с дъмбели: 1х12х4, 3х12х5 кг.;
5. Гребане с дъмбели от полунаклон: 3х12х12.5, 1х10х15;
6. Лежанка с тесен хват (трицепс): 1х10х20, 3х7х20;
7. Разгъване с дъмбел зад глава: 1х10х6, 3х10х7
8. Кофички на пейка: 3х20;
9. Страничен планк с обратен флайс: 3х10х2 с всяка ръка.
Не се изморих особено от тренировката. Не съм се размотавала, но ми беше някак си отпуснато и мързеливо.
Харесва ми много да тренираме семейно (h)
Последен почивен ден от дъъългия празничен уикенд...
Помотахме се насам - натам, тренирахме, готвих и така.
Доволна съм много от изминалите дни - успях да си почина, да разтоваря напрежението и да заредя спокойствие и усмивки, прекарахме повече време семейно и ми е хубаво и свежо на душичката сега (sun)
Нарочно не съм сядала на компютъра и съм поизтървала някои дискусии тук, които са ми интересни, но тези дни ще гледам да ви прочета.
Мнението беше редактирано от Светлето на 04.03.15 15:10.
ДобрЮтрУ :)
Да не помислите, че съм ви забравила - Тц! Нищо подобно! Просто сега борбата е дали аз ще приключа приключването или то мен ;)
Самоналожила съм си вето на разцъкването за “лични нужди” през работно време за да съм по-продуктивна. Вечер докато оправя домашните става късно, очите ми са изморени, а пък се старая и поне по 6 часа да спя нощем, та време за компютър почти не остава...
По-добре е така обаче. От доста време насам не съм бачкала по нощите и като цяло се чувствам по-отпочинала. Зора ще е основно до края на март, като 100% ще има и работни нощи и уикенди (даже за този съм си домъкнала едно ДДС), но наистина тази година ще се опитам да се щадя максимално, защото в последно време усещах как прегарям...
Манджичката за изминалите 3 дни е в прикачените файлове.
Добавките са обичайните: Вит. С, Рибено масло, Магнезий
Витамините бях свършили, но снощи пристигнаха новите. След 1/2 изпита опаковка Orange Triade (ползвахме ги и двамата с Дани та затова по половин опаковка се падна на човек), мога да кажа, че съм много доволна от тях и пак взехме от същите. Освен осезаемото намаляване на дискомфорта в ставите, при мен оказаха невероятен ефект върху косата ми - станала е лъскава и много хубава :)
Креатин не пия от известно време - малко почивка.
Взех си БСАА на таблетки за тренировъчните дни.
Вода трябва да пия повече, че докато съм на работа не се сещам!
Нещо се опитва да ме разболее, но го затапвам с люти чайчета засега.
Тренировка:
В четвъртък правих обичайната - гръб, бицепс и корем.
За отбелязване: Мъртва тяга 2х1х107,5! (party)
Също така, съм много доволна, че успявам да балансирам на ренегатското гребане с кръгли дъмбели по 12,5 кг. 8-) Все още си слагам “ограничители” отстрани, ако случайно се отплесне нещо, но ги поставям по-далече и не ги ползвам.
Имах забавен разговор с един човек (често съм го виждала - прави само гърди и околните мускулни групи), който беше искрено удивен, че това нещо - мъртвата тяга, го правя за и с удоволствие.
Реши да се пробва да отлепи моята щанга само от единия и край и не успя ;)
Добре де, като работиш толкова, даже уикендите и по нощите—заплащат ли ти това време или ти увеличиха заплатата или ти е собстевн бизнес или ти е хоби? Не мога да си обясня просто това поведение. Хем не е добре за теб, хем се оплакваш, а си караш така. Това не е здравословно хич, Светле!
То не и законно да се работи след 19 часа мен, ако питаш. Не си ли структурираш на работа времето? Ако си го структурираш и не ти стига—- проблем на ръководния персонал, липса на човешки ресурси. Реши го тоя проблем, вместо все да четем тука, че те експлоатират. Голям човек си, мама му стара.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 07.03.15 10:21.
Да кажем, че заплащането е сравнително адекватно за положения труд...
Отделно и си обичам работата, и ми харесва да си правя разни засечки, отчети, анализи, справки и т.н., и понякога се увличам. Единствено са ми досадни някои монотонни дейности, неизискващи много акъл, като въвеждането на фактури и банка, но го преживявам ;)
Експлоатирането съвсем сама си го причинявам - не обичам половинчато свършени или претупани неща.
Иначе за 99% от счетоводителите, първото тримесечие на годината е най-натовареното време и няма да съм единствената, която работи извънредно.
За останалото време съм започнала вече да вземам мерки - колежките с които работя в момента понатрупаха опит, а напоследък нещо се надцакват и много се натискат за бачкане, и аз го намирам за удобен момент да започна да пасувам по малко. Надявам се, че ентусиазма им няма да секне твърде бързо и че няма да има големи издънки, които да ги демотивират. В началото на лятото би трябвало да се върне от майчинство и една от опитните колежки, та още повече ще ми просветне :)
Ще мога да си осъществя идеята и за повече самостоятелна практика, която отдавна е на дневен ред, и вече е обезпечена технически и т.н. Засега обаче, все още поемам само някои малки фирми, точно защото не обичам работата през пръсти, а със сегашното ми натоварване, не мога да гарантирам, че ще изпипвам на 100% някоя по-голяма фирма с повече персонал, производство и т.н...
П.П. Нещо като изповед се получи ;)
07.03.15
16:51
Това твоето удоволствие не го разбирам :)
12 часа си на работа, 2 часа фитнес с обличане, къпане ала бала, 2 часа да имаш път из София за деня, 2 часа да имаш готвене, чистене - е какво ти остава за почивка. Просто да си почиваш с твоите хора, да ли лежиш на диванчето, да си четеш книжка вечер, сериалчета и такива човещинки. Едва ли ти се случва.
Много хора не биха си го причинили, и аз в това число. Прекаления стрес те изхабява.
Предполагам, заплащането ти е 2000 +, за да се съсипваш така.(Макар че парите не могат да компенсират личното време. )
Дано скоро започне да четем, че си по-свободна и спокойна и по-добре наспана.
Евала за тягата, голЕма си !!!
07.03.15
16:51
Едит: дублаж, сори
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 07.03.15 16:51.
Аааа, имам голям бонус аз - офиса ми е на 5 мин. пеша (8 с токчета) от вкъщи, което ми спестява доволно количество време ежедневно ;)
07.03.2015
Сън: Почти 7 часа, ставане: 07:00
Обяд: 200 гр. патешко филе + 65 гр. императорски ориз + 200 гр. задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи);
Вечеря: 300 гр. сьомгова пъстърва + салата (айсберг, рукола, домат, краставица);
ККал.: 1821, В: 129, М: 64, Б: 174.
Добавки - Мултивитамини, Вит. С, Рибено масло, Магнезий;
Вода: Около 1 л.;
Чай: 4 (3 люти и 1 зелен).
В това снежно време не ни се излизаше никъде и се мотахме и шетахме из къщи цял ден. Само следобед отидохме да си напазаруваме набързо.
08.03.2015
Сън: 7 часа, ставане: 07:30
Закуска: Дунапренен омлет от 4 белтъка, 50 гр. смлян пресен кокос и стевия (вкусно се получи) + кремче от 100 гр. извара и 250 гр. сладки картофи;
Обяд: 150 гр. патешко с 50 гр. кашкавал запечени на грил;
Тренировка;
Следтренировъчно: Кремче (да не кажа направо бебешко пюренце) от 150 гр. извара и 180 гр. банан + малко парче “Невъзможен сладкиш” с кокос;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, патешко, чушка, пресен лук) + 150 гр. извара със 100 гр. доматена паста и подправки + 7 оризовки + краставица + люти чушки + още малко извара (wasntme);
ККал.: 2015, В: 206, М: 54, Б: 188.
Добавки - Мултивитамини (Orange Triad), Вит. С, Рибено масло, Магнезий, ВСАА
Вода: Около или малко над 2 л.;
Тренировка:
1. Заден клек под паралела: 1х10х20, 1х8х40, 1х5х60, 5х3х75;
2. Преден клек: 3х5х50;
3. Лег преса: 1х15х80, 1х12х100, 1х10х130, 2х10х150;
4. Бедрено сгъване на машина: 5х8х40;
6. Римска мъртва тяга: 4х10х50;
7. Хип тръстер: 3х12х60, 1х12х70;
Доволна и зареждаща тренировка с Дани :) Клековете ми станаха хубави и стабилни 8-)
Малко само въздух не ми достигаше почти през цялата тренировка, но то беше по-скоро защото климатика беше набичен да духа твърде топло.
09.03.2015
Закуска: Copy-paste на вчерашната;
Обяд: 270 гр. риба тон, краставици, лимон, 6 оризовки;
Вечеря: 200 гр. телешко (направено на meat-ца с лук, чушки гъбки и подправки) + 200 гр. броколи + 10 гр. масло + люти чушки +150 гр. извара;
ККал.: 1944, В: 139, М: 67, Б: 195.
Добавки - Мултивитамини (Orange Triad), Вит. С, Рибено масло, Магнезий;
Вода: Около 1,5 л.;
Мнението беше редактирано от Светлето на 10.03.15 11:27.
Христос Воскресе!
Здраве, мир, щастие и късмет на всички :)
Липсва ми дневничето, а и компанията тук и ще се пробвам да вписвам по-редовно, въпреки хроничната липса на време напоследък.
Тренировките си вървят по старому. Не пропускам, но и нямам някакъв сериозен напредък - всичко е за удоволствие :)
Като се случи да отидем в неделя с Дани правя клекове по разни негови схеми за разнообразие (последно работните серии ми бяха 4х5х70). Тягата я докарах до 107,5, лежанката е традиционно зле, а асистиращите не са нещо особено.
Храната и тя е ОК, като изключим вчера, днес и утре (вчера правих козунаци и разцъквах от суровините за тях, а днес и утре ги унищожаваме със скоростта на светлината).
Формата до тази сутрин беше супер. Килограми и сантиметри не съм мерила мнооого отдавна, но дрехите и огледалото бяха на моя страна :) След килограмите тесто, които ще погълна тези дни сигурно ще има щети, но козунаците ми станаха разкошни и не мога да им устоя (blush)
13.04.15
09:10
Липсваш на форума. Чакаме те с нетърпение!
Привет :)
Крайно време е да се върна към редовното водене на дневника. Мотивиращо и дисциплиниращо ми е, а и компанията е приятна. Колкото и работа да имам, все ще намирам по 10-ина минути на ден ;)
25.04.2015
Сън: 9 часа, ставане: 09:30 + час и нещо следобед :) (многото часове сън са изключение, да не си помислите, че съм започнала да спя като нормалните хора).
Закуска: Омлет (2 яйца, 1 белтък, 50 гр. кашкавал, 50 гр. сирене, чушка);
Обяд: 200 гр. пилешко филе + 70 гр. кашкавал + краставица;
Следобедно: 150 гр. извара + 15 гр. орехи;
Вечеря: 280 гр. сьомга + салата (айсберг, домат, краставица, пресен лук, лимонов сок);
ККал.: 1746, В: 31, М: 93, Б: 191.
Добавки - Мултивитамини (Orange Triad), Рибено масло (Muscle Pharm);
Вода: Около 1 л.;
Чай: 2 зелени.
Събота - почивен ден 8-) Малко навън с дребния, малко на пазар на близки дестинации, че сме без кола (оправят щетите от миналогодишната градушка).
Предните дни ме мъчеше някакъв вирус, който малкия ми лепна, но днес съм почти пушка.
Вчера на тренировката малко се очистих (wasntme) Изтървах си 15 кг. дъмбел върху левия крак, но се разминах доста леко - натъртено е и е много синьо, но не боли особено и почти не се наду. Довърших си тренировката де, нали съм инат добитък. Сложих му замразени зеленчуци на копитото веднага като се прибрах, та може и това да е помогнало ;)
И като стана дума за тренировки, да се похваля - след Великден дръпнах 110 кг (party). Козунаците явно добре ме бяха заредили (giggle)
26.04.2015
Сън: 6 часа, ставане: към 08 и нещо
Закуска №2: Ръжена палачинко-питка (75 гр. ръжени ядки, 1 с.л. ленено семе, 4 белтъка, стевия, канела;
Обяд: 150 гр. печен домашен суджук + 200 гр. задушени зилинчуци;
Тренировка;
Следтренировъчно: 2 банана + 150 гр. извара;
Вечеря: Омлет (3 белтъка, 150 гр. пилешко филе) + 6 оризовки + салата (айсберг, див чесън, краставица, репички, ябълков оцет) + около 100 гр. извара.
ККал.: 2200, В: 189, М: 80, Б: 186.
Добавки - Мултивитамини (Orange Triad), Рибено масло (Muscle Pharm), ВСАА;
Тренировка:
1. Заден клек под паралела: до 1х4х70, 3х6х70, 1х5х70;
2. Преден клек: 5х5х50;
3. Лег преса: 1х15х80, 1х12х100, 1х10х130, 1х10х150, 1х8х160;
4. Бедрено сгъване на машина: 1х10х35, 4х8х40;
7. Хип тръстер: 4х12х60;
9. Повдигане на пръсти на 1 крак: 3х15 с всеки крак без почивка с 10 кг. тежест.
Биваше тренировчицата, макар да имах доста силна мускулна треска на гърба от петък.
Обмислям в момента някаква чисто нова програма, но да видим, кога ще се престраша...
27.04.2015
Сън: 5.5 часа, ставане: 06:10
Закуска №2: Ръжена сиренка (75 гр. ръжени ядки, 4 белтъка, 60 гр. сирене, масло, шарена сол);
Обяд: 180 гр. пилешко бон филе + 65 гр. императорски ориз + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж + 15 гр. шоколад 99% какао (inlove);
Вечеря: Печен суджук + малко телешко + салата (айсберг, див чесън, краставица, репички, ябълков оцет);
Още: 5 гр. шоколад 99% какао;
ККал.: 1935, В: 138, М: 78, Б: 158.
Сравнително спокойно беше понеделнишки, макар и доста работа да имах :)
От известно време започнах да си правя сама хляба за вкъщи. Малкия и Дани го харесват, та си изпекох хлебчето преди малко, сега чакам само едно пилешко с розмарин да се сготви и ще си лягам |-)
Много приятна мускулна тресчица си имам на четирибуквието и задните бедра 8-)
Хахахаах, гледам “Всички обичат Реймънд” в момента. Не е истина просто :D :D :D
П.П. Малееее, на полузаспало как съм писала снощи... (blush)
Мнението беше редактирано от Светлето на 28.04.15 11:13.
28.04.2015
Сън: почти 6 часа, ставане: 06:10
Закуска №1: Шейк (киви с 1/2 доза протеин)
Закуска №2: 75 гр. ръжени ядки с 10 гр. масло, 150 гр. извара и шарена сол;
Обяд: 180 гр. пилешко филе с доматен сос и розмарин + 65 гр. императорски ориз + домат и краставица;
Следобедно: 30 гр. шоколад 99% какао + 1/2 доза протеин;
Тренировка;
Следтренировъчно: 1 банан (120 гр.) със 150 гр. извара;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, пресен лук, люти чушки, 150 гр. извара) + 6 оризовки + 200 гр. задушени зеленчуци + още към 150 гр извара;
ККал.: 2171, В: 234, М: 44, Б: 200.
Добавки - Мултивитамини (Orange Triad), Рибено масло (Muscle Pharm), ВСАА, Amino 1;
Вода: около 2 л.;
Чай: 1 зелен.
Тренировка:
- 24 мин. разходка + спринтове до 17 км/ч;
1. Права лежанка: 1х10х20, 1х8х30, 1х5х35, 5х3х37.5;
2. Повдигане на дъмбели от наклон: 4х12х10 във всяка ръка с разтоварваща 10х7кг.;
3. Военна преса: 4х10х20 (последните 3-4-5 повторения от всяка серия с пуш);
4. Странично разтваряне с дъмбели: 4х12х5 кг.;
5. Гребане с дъмбели от полунаклон: 2х12х12.5, 2х10х15;
6. Кофички на пейка: 4х20хСТ;
7. Разгъване на скрипец (трицепс): 1х12х25, 1х12х30, 2х10х32 с разтоварваща 10х20 кг.;
8. Страничен планк с обратен флайс: 3х10х2 с всяка ръка.
Много добре се чувствах на тренировката. Имах си достатъчно сила и енергия. Яд ме хвана, че залата уж пълна, пък няма кой да ми пази страх на тая пуста лежанка! Не че е болка за умиране, но ми се искаше да сложа още малко тежест за проба.
Открих перфектното следобедно - предтренировъчно ядене: 99% какаов шоколад и протеин (inlove)
Не ми става тежко от него, а заради какаото няма нужда и кафе да пия за ободряване, т.е. елиминирам два порблема - тежестта в стомаха и твърде многото течности преди тренировка :)
Как не съм я пробвала тази благинка досега се чудя?! Само 8 гр. въглехидрати на 100 гр.!
Малко като бабичките и аз: гледам промоция в Билла -25% на Lindt и си викам “Трябва нещо да си купя, да не съм капо!”, и тоя шоколадец ми се стори най-безопасен. За мой късмет, освен безопасен се оказа и подходящ ;)
Ударения крак е бая синьо-лилав, но вече почти не ме боли, а и на тренировките за щастие не ми пречи, така че съм пушка.
Айде и една песничка от мен - вчера бях зациклила на нея и 5 пъти сигурно си я връщах да си я слушкам (rock)
Мнението беше редактирано от Светлето на 29.04.15 11:49.
29.04.15
11:53
Как 99% какао? Това е нереално.
Кобре, така казват многоуважаваните Линдт-човци ;)
На мен и на половинката ни хареса, малкия и той хапна, но не беше особено очарован, а 100 килограмовата ми колежка нараво си каза, че е гадост и че никакъв шоколад не било това.
Мнението беше редактирано от Светлето на 29.04.15 14:06.
29.04.15
14:26
а,да, имат предвид % какао в сухото вещество. Разбира се, има вода, масло и др. Полезна работа, антиоксиданти, а-у :)
29.04.2015
Сън: 6 часа, ставане: 06:30
Закуска №2: Ръжена сиренка (75 гр. ръжени ядки, 4 белтъка, 55 гр. сирене, масло, шарена сол);
Обяд: 180 гр. пилешко филе с доматен сос и розмарин + 80 гр. домашен пълнозърнест хляб с лимец + краставица;
Следобедно: 150 гр. котидж с 1 с.л. тиквено масло (h) ;
Вечеря: 220 гр. телешка плешка с горчица, 30 гр. биволски кашкавал, домат, краставица, квадратче 99% шоколад;
ККал.: 1808, В: 131, М: 66, Б: 163.
Последни напъни за разни срокове в работата + разправии с НАП-аджии, които (не)четат законите като дявола евангелието. Подадох жалба срещу двама некомпетентни и нелюбезни служители, да видим какъв ще е развоя ;)
Целия работен ден леко драматично протече, но накрая всичко ми беше подадено и една майна на някои отворковци беше теглена 8-)
Вечерта готвене вкъщи, разпределяне по кутии, и гледане на Мастър Шеф за вдъхновение.
Месомелачката, дето вървеше с кухненския робот страхотна работа върши! Пилешки кюфтенца с куркума разцъках ;)
От миналата седмица, най-вероятно заради настинката и многото работа, имам брутална водна задръжка. Опитвам се да наливам повечко вода, да я разкарам, но не ми се удава много. Шкембето ми е подуто като на бременната ми шефка.
Мнението беше редактирано от Светлето на 30.04.15 10:48.
30.04.2015
Закуска №2: Ръжена палачинко - питка (75 гр. ръжени ядки, 1 яйце, 3 белтъка, 1 с.л. ленено семе, стевия, канела);
Обяд: 180 гр. пилешки кюфтета с куркума + 65 гр. пълнозърнести макарони + домат и краставица;
Следобедно: 20 гр. шоколад 99% + 1/2 доза протеин;
Тренировка;
Следтренировъчно: 1 банан + 200 гр. извара;
Вечеря: Омлет (4 белтъка, пресен лук, люти чушки) + 7 оризовки + 200 гр. извара със 100 гр. доматена паста и подправки.
ККал.: 2129, В: 227, М: 41, Б: 212.
Добавки - Мултивитамини (Orange Triad), Рибено масло (Muscle Pharm), Магнезий (Solgar), ВСАА, Amino 1;
Вода: Минах 2 л.;
Тренировка:
- 23 мин. ходене + спринтове на пътечката до 17 км/ч;
- Загрявка;
1. Мъртва тяга: 1х10х50, 1х8х65, 1х5х80, 1х3х90, 1х2х100, 1х1х107.5, 2х1х110 (party), 2х1х105;
2. Набиране (тесен подхват): 1х5, 2х4;
3. Хоризонтално набиране с краката върху пейка: 4х5-6;
4. Гребане с дъмбел от опора: 1х12х12.5, 3х12х15 кг.;
5. Пулдаун в подхват: 1х12х30, 3х10х35 с разтоварваща 10х25 кг.;
6. Ренегатско гребане: 3х7 (с всяка ръка) х12.5 кг.;
7. Обратна коремна преса от полулег: 4х15;
8. Сгъване с дъмбели (бицепс) от стоеж: 4х20 (10 на всяка ръка);
9. Крънчове с 8 кг. дъмбел: 4х15.
Много хубава тренировка! Имах сила доста. Тягата учудващо лесно ми вървеше и май можех и още, но реших да не се изпомпвам докрай. Доста беше пълна залата и трябваше да чакам за всичко (уреди, тежести...), но бях толкова доволна от тягата, че не успях да се издразня 8-)
В съблекалнята накрая, две девойчета, гримирани, с прически и много лъскави дрешки, които се носеха като принцески из залата ме питаха какво да направят, за да имат и те преса. Отговорих им, че освен правилно хранене, не трябва да се пазят да не се изпотят и да не си развалят прическата и грима... Не останаха никак доволни от отговора ми (wasntme) Започнаха да коментират бърнъри, Л-Карнитин и т.н. ама за това им казах, че не разбирам...
Много, много добрата новина е, че от следващата седмица започват да ни изграждат улицата (party)
Съвсем сериозно - ще черпя като я направят!
01.05.2015
Сън: Около 6.5 часа, ставане: 06:30
Закуска №2: Ръжена сиренка (75 гр. ръжени ядки, 4 белтъка, 55 гр. сирене, масло, шарена сол);
Обяд: 180 гр. пилешки кюфтета с куркума + 65 гр. пълнозърнести макарони + салата (домат, краставица, пресен лук, ябълков оцет);
Следобедно: 150 гр. котидж с 15 гр. орехи + парченце 99% шоколад (запасила съм се);
Вечеря: 170 гр. телешки кюфтета + салата (айсберг, краставица, репички, див чесън, яб. оцет, 1 с.л. зехтин) + парченце шоколад;
ККал.: 1828, В: 138, М: 69, Б: 157.
Добавки - Мултивитамини (Orange Triad), Рибено масло (Muscle Pharm), Магнезий (Solgar);
Вода: Максимум 1.5 л.;
Най-любимият ми месец от годината започна (sun) Весело и позитивно ми е :)
Плановете ни за деня, които правихме вчера, не се осъществиха по независещи от нас причини, ама карай...
Сутринта, за да си оправдая “славата” на трудещ се човек се събудих супер рано и сготвих за 2-3 дни напред няколкото вида меса, които Дани яде в неговия шантав режим. Супер бързо се справих (Мастър шеф-овете могат само да ми завиждат ;) ) и излязохме с дребния. Следобед пък ходихме до Икеа, че офисния ми стол се счупи, ама покрай него си набрах и много пакети готини салфетки (blush)
02.05.2015
Сън: Около 8.5 часа, ставане: 08:30 + повече от 2 часа следобед
Обяд: 180 гр. пилешко филе на тиган + 65 гр. пълнозърнести макарони + салата (домат, краставица, пресен лук, ябълков оцет);
Следобедно: 150 гр. извара с 15 гр. орехи;
Вечеря: 280 гр. сьомга филе + салата (айсберг, краставица, домат, пресен лук);
ККал.: 1862, В: 145, М: 57, Б: 184.
Добавки - Мултивитамини (Orange Triad), Рибено масло (Muscle Pharm), Вит. С (Amix), Магнезий (Solgar);
Вода: Малко над литър;
Кафета: 2
Денят на голямото наспиване 8-) И мързел ;)
Преди обед разходчица + посещение на природонаучния музей, после сънчо, после малко на пазар и така... Лежерна работа :)
Продължавам да съм подута и да задържам вода. Не е приятно, не се чувствам комфортно, но е временно и неизбежно състояние, просто ще трябва да изчакам да се изчистя...
След повече от година проучване, търсене и т.н., най-накрая взаимно се харесахме с един развъдчик, който чакаше кучило бостънски териерчета. Стискахме палци да се родят повече мъжки (за женски кученца има списък с няколко десетки чакащи (dull) ) и да има някое подходящо за нас, че те си ги делят на класове някакви...
Извадихме късмет :) Само две момченца са се родили, едното ще си оставят за тях, а другото, макар и шоу клас, ще го дадат на нас (явно съм била достатъчно убедителна) 8-)
Представям ви Barut of PunkRockStars (inlove) на 20-тина дни:
Мнението беше редактирано от Светлето на 03.05.15 00:20.
03.05.15
07:46
Честито бебчеее!!! Да го нагушкате и от мен :)