Какво е калнове от лук ? (wasntme)
Правописна грешка от бързане е (blush) (на БДС а-то е над ъ-то)
Иначе са кълнове от лук ;) Взимам си от Билла в подлеза на софийския разни кълнове в кутийки. С тях краставиците не изглеждат толкова голи и въобще салатките имат по-приятен вид, а пък тези лучените, са и доста вкусни :)
26.08.2016
Сън: 6:03 ч.
Тренировка: Няма
Храна:
Закуска: Обичайното (dull), но му добавих табаско - идеално стана :)
Обяд: 180г пилешко филе, краставица, 80г авокадо, кълнове;
Следобедно: 150г извара със стевия, канела и 30г лешници;
Вечеря: 140г (опечено състояние) свинска вратна пържола, краставица, люти чушки, 20г фъстъчено масло 50% протеин.
ККал: 1575, В - 71, М - 69, Б - 161
Добавки: Витамини Orange Triad, Вит. С, Магнезий, Рибено масло - 2г
Това - онова:
Нови мускулни трески се обаждат - на задните бедра, рамената и леко на гърба. Задните части май са малко по-добре - вече сядам на тоалетната без да ми излизат свитки ;)
Продължавам да съм подпухнала и много подута.
27.08.2016
Сън: 6:50 ч.
Тренировка: Вариант 1
12 мин. интервално на пътеката за загрявка: до 14 км/ч
1.1. Мъртва тяга: 10*50, 6*60, 4*70, 2*80, 2*90, 1*95 кг.;
1.2. Гоблен клек: 5х10*15кг.;
1.3. Крънчове на пейка: 5х15;
2.1. БГ-клек едностранно с тежест в ръката откъм опорния крак: 3х10 на крак *15 кг.;
2.2. Глутеус мост с 1 крак на опора: 3х12 на крак * СТ;
3.1. Лежанка: 10*20, 3х6*30;
3.2. Гребане с дъмбел: 3х10*15;
4.1. Арнолд преси от стоеж: 3х10*6 кг във всяка ръка;
4.2. Набирания с надхват: 3х2 (грозни и непълни);
5.1. Преса с 1 ръка с дъмбел напречно на пейката: 3х10 на ръка *10кг.;
5.2. Колелце от колене: 3х15;
5.3. Скачане на въже: 3х3-4-5 мин.
(nlove9) Много, много хубава тренировка ми се получи (nlove9)
Страшно ме мързеше да изляза от вкъщи, на пътеката едвам го избутах, като се чудех дали просто да не поскачам малко на въже и да си ходя. Отидох да си обуя дългите чорапи за тягата и мнооого се замислих дали просто да не си тръгна... Добре че ми мина :)
Тягата добре ми се получи. Не напънах за двойка на 95, защото със сигурност щеше да е криво, а не ми се правеше компромис с техниката.
На лежанката можех и още малко да сложа. Защо не го направих - не знам.
Манджа:
Преди тренировка: 10г кокосово масло в кафето + 2 квадратчета (5г) шоколад 99% какао;
След тренировка (на обяд): 250г обезмаслен гръцки йогурт + доза протеин (на кремче) + 1 фурма;
Следобедно: Филия протеинов “Местемахер” с 25г фъстъчено масло с 50% протеин;
Вечеря: Отиваме на индийски с Дани, т.е. безброй калории ;)
Без вечерята: ККал: 683, В - 30, М - 29, Б - 71.
Добавки: Днес няма.
Глупости на търкалета:
Най-сетне задържаната вода благоволи да започне да излиза! Усещах се по-лека и поне два пъти по-прибрана, и пресата се появи. Е, след индийското ще се върна обратно в отбора на водните бомби, но това е положението (wasntme)
Голям майтап - докато се разхождахме с кучето преди малко изневиделица ни нападна котка :D Подминахме я пред едно капанче без въобще да и обърнем внимание, а тя се спусна след нас, започна да ни напада, едва я изгонихме, а тя ни преследва доста време след това наежена и готова за бой. Глупчото ни (кучето) май дори не разбра какво става (giggle)
28.08.2016
Сън: 7:08 ч.
Храна:
Закуска: 250г обезмаслен йогурт с доза протеин и 100г малинки, 3-4 сини сливи, 3 големи смокини;
Обяд: 165г (почистено, сварено тегло) скариди, 3 големи смокини;
Послееее, се намесиха несметно количество следолед “Пломбир” (няколко вида), около 300 г тахан халва, парче домашна карамелена торта и много сини сливи, разпределени преди и след вечерята (wasntme)
Вечеря: 250г извара, 3 оризовки, домат.
Добавки: Не съм пила
Разни:
Мързел, солариум, малко подреждане, чистене и гладене, голямото неделно готвене и мотаене из къщи.
Не ми се спеше вечерта , та откарах до към 2 ч. след полунощ.
Гледах и фитнес риалитито. Не съм сигурна дали разбрах правилно, че ще има някакви елиминации и отпаднали, и накрая ще остане само един?!?! Много странно ми се вижда, мислех, че всички ще се подготвят за състезание. Как да имаш максимална мотивация да дадеш всичко от себе си и да правиш жертви и компромиси с куп неща (семейство, здраве, работа), ако нямаш гаранция, че ще стигнеш до сцената, подготвен(а) от въпросните треньори!?!?
Мнението беше редактирано от Светлето на 29.08.16 19:34.
29.08.2016
Сън: 5:13 ч.
Храна:
Закуска: Филия протеинов “Местемахер” с 30г фъстъчено масло 50% протеин;
Обяд: 170г пилешко филе с горчица, краставица, кълнове, 50г авокадо, лимон;
Следобедно: 200г котидж;
Вечеря: 200г телешко печено (доста мазничко беше), краставица, кълнове, 50г авокадо, 10г фъстъчено масло с 50% протеин.
ККал: 1402, В - 31, М - 76, Б - 142
30.08.2016
Сън: 5:58 ч.
Тренировка: Вариант 3
10 мин. интервално на пътеката;
1.1. Клек: 10*20, 8*40, 8*50, 2х8*55, 8*57.5;
1.2. Румънска мъртва тяга с дъмбели: 8*30, 8*35, 3х8*40 общо;
2.1. Обратни напади от дефицит: 3х10 на крак * 20 кг общо;
2.2. Хип тръст: 10*60, 2х10*70;
3.1. Лицеви опори: 3х8*СТ с краката върху топка;
3.2. Хоризонтално набиране: 3х10;
4.1. Обръщане от вис: 3х8*30;
4.2. Силово разтваряне с дъмбели: 3х8 на ръка с 2*7;
5.1. Ренегатско гребане: 3х10 на ръка с 2*10 кг;
5.2. Повдигане на краката от наклонена пейка: 3х10.
Добре ми беше тренировчицата :) Сила имах и за повече на клека, може би. Доволна съм, че всичките повторения ги направих много стабилни, краката ми бяха като заварени за земята, коленете и те си спазваха правилната посока :)
От събота още имам мускулна треска на трицепсите, но я бях позабравила и като тръгнах да правя лицеви, за малко да забия нос в земята на първото повторение (giggle). Вчера уж му казах на масажиста в офиса да ми ги размачка повече, но явно не е било достатъчно.
Утре може да гипсирам бицепсите, че обръщането беше доста компромисно (wasntme)
Храна:
Закуска: 15г кокосово масло в кафето;
Следтренировъчно: 250г обезмаслен йогурт + 1/2 доза протеин + 200г сини сливи (обелени и нарязани) = вкусно кремче;
Обяд: 70г пълнозърнести макарони, 220г обелени и сварени скариди, 200г домат с кълнове от лук;
Следобедно: 150г извара + 150г сладък картоф (печен) + канела = доста гъст бъркоч;
Вечеря (по план): 170г телешко печено + задушени броколи + 10г зехтин + 10г масло.
ККал: 1776, В - 142, М - 64, Б - 163
Дани от доста време ми обръща внимание, че твърде дълго се задържах на сравнително нисковъглехидратен режим и е крайно време да вдигна въгленчетата. Склонна съм да му вярвам, защото нямам кой знае какви поражения от излишествата през този уикенд. И не само това, ами се чувствам и много по-енергична и свежа (само то тахан халвата ще да е ;) ).
Затова, от днес променям малко диетата: В тренировъчни дни по 3 г/кг въглехидрати, а в нетренировъчни - по 1,5 г/кг. Белтъка и мазнините остават константа.
ВСАА - по време на тренировката
Разни и разнообразни:
Вчера и сутринта и вечерта, Дани търсил халва да я опита. Прибирам се аз и той ме пита къде съм я скрила (blush) Обаче беше много вкусна, като истинската от едно време! Майка ми я донесе - някаква украинска, малки опаковчици от по 30г. в голяма кутия. Без Е-та и други простотии - слънчогледов тахан, захар, чувенов екстракт, ванилия и лимонтозу. Ще ѝ поръчам още (nlove9)
Ужасно много работа имам, но ме разсейват непрекъснато и не мога да се съсредоточа :(
Искам и до лостчето да сляза. 2-3-5 набирания - кой ти ги дава ;)
Ще дописвам...
Мнението беше редактирано от Светлето на 30.08.16 16:06.
31.08.2016
Сън: 7:04 ч. 8-)
Тренировка: Няма.
Хапване (сурово състояние):
Закуска: Палачинки от сладък картоф (250 г. сладък картоф - изпечен + 6 белтъка + канела + 2-3г кокосово масло за тигана);
Обяд: 180г пилешко филе с горчица + 250 г. задушени зеленчуци (моркови, броколи и карфиол) + 15 мл. зехтин;
Следобедно: 200г котидж + 30г орехи (накиснати);
Вечеря: Омлет (3 яйца, 100г извара, 3 люти чушки, червен пипер) + краставица с кълнове + 30г домашен суджук.
ККал: 1629, В - 70, М - 78, Б - 157
Суджука не беше предвиден, но малкия не си го дояде, пък е и мноооого вкусен. Предпоследна подкова от запасите във фризера ;)
Нов магнезий започнах, на NOW, на който дневната доза е 2 таблетки. Подозирам обаче, че добре ги усвоявам, защото спазмолитичното му действие ми приспива перисталтиката :( Ще намаля дозата на 1 табл. Още като бях бременна и трябваше да пия много магнеззий заради контракции, всички се чудеха как на нормалните хора им действа слабително, а на Светланка - точно обратно (dull)
Разни:
Сутринта ходих на маникюр - нарисуваха ми щанги на ноктите 8-) Малко са обърнати наобратно, което не го забелязах докато рисуваше, че се обяснявах със синковеца нещо, ама маникюристката е много далече от тия неща и ще се опитам да и го простя ;)
Много служебно натоварен и изнервен ден. Като си тръгнах от работа бях неконтактна известно време.
01.09.2016
Сън: Не знам точно :( Гривната нещо е забила и не ми е начислила нищо за тази нощ, пък не обърнах внимане в колко си легнах снощи. Може би към 0:30 - 0:40 и станах в 5:45, т.е. около 5 ч.
Тренировката: Вариант 2
10 мин. интервално на пътеката.
1.1. Преден клек: 10*20, 8*30, 8*40, 2х8*45, 8*50
1.2. Бедрено сгъване на машина: 8*30, 2х8*35, 2х8*40;
2.1. Ходещи напади с щанга: 3х15-16 на крак * 25 кг.;
2.2. Повдигане на пръсти: 3х10 * СТ;
3.1. Наклонена лежанка с дъмбели, успореден хват: 4х12*9;
3.2. Фейс пул: 12*20, 3х12*22 кг.;
4.1. Пуш преса: 10*20, 2х10*25 - стойката беше заета, обръщах си я от земята и не посмях да сложа повече тежест, но вдигнах малко повторенията;
4.2. Набиране подхват: 3х3 (изненадващо добре днес :) много далеч от желаното, но в пъти по-добре от миналата тренировка);
5.1. Full contact туист: 2х20 общо * лоста +2,5 кг;
5.2. Корективно упражнение за рамо (ротаторен маншон) от коляно: 2х10 на ръка *2 кг
Мисля, че добра тренировка ми се получи. Чувствах се удовлетворена, нормално натоварена физически и разтоварена психически :)
Храната (сурово):
Закуска: 15г косово масло в кафето (чувствам се като Бени Магнусон - правя го в същата чаша :) ) ;
След тренировка: 250г обезмаслен йогурт + 20г протеин + 210г обелени и нарязани сини сливи = кремче
Обяд: 300г филе от треска, 70г пълнозърнести макарони, 200 - 220г домат;
Следобедно: 150г извара с шарена сол + 8 ръжени кръгчета “Местемахер”;
Вечеря (по план): Свинска вратна пържола (около 150г изпечена, че ще “готвя” от сръбската скара ;) ) + аспержи на фурна (nlove9) с 1 с.л. зехтин.
ККал: 1759, В - 132, М - 59, Б - 175
Хм, нещо не си оптимизирам макротата според инструкциите на Дани. Ще трябва да седна да ги помисля малко храненията, че така по инерция не ги уцелвам точно.
Това - онова:
Много, много, ужасно много ми се спи! Не знам атмосферното налягане ли пада или след вчерашния ултра напрегнат ден, днес тялото ми компенсира, но сутринта си бях ОК, тренировката си я направих стегнато, без намек за сънливост. В метрото на път за работа ми се доспа, а като дойдох в офиса идва си държах очите отворени |-) Пиша нещо и заспивам за части от секундата с отворени очи! Баси! А работа имам за китайския и за индийския народ взети заедно.
Гледах снощи епизода на “Супер промяна”. Участничката, която познавам (от залата се знаем, преди идваше вяска сутрин, но не съм я засичала отдавна)отпадна. Нагласено или не, трябва да призная, че съдиите имаха право - ако си се хванал с нещо толкова сериозно, трябва да си готов да правиш жертви. Няма как да балансираш успешно на няколко фронта. Но въпреки това, продължавам да мисля, че отпадането на участници е по-скоро демотивиращо за останалите.
Ще дописвам ако се сетя още нещо :)
02.09.2016
Сън: 7:05 ч.
Тренировка: Липсва
Хапване:
Закуска: Ръжено - спаначени палачинки (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 80г спаначено пюре, шарена сол, джоджен, табаско);
Обяд: 170г пилешки бон филенца на грил, краставица, кълнове, 100г авокадо;
Следобедно: Доза протеин + 30г шоколад 99% какао;
Вечеря: 130г (изпечено) свинска вратна пържола, 80г (сурово) пилешки бонфиленца на грил, краставица, кълнове, 50г авокадо.
ККал: 1649, В - 72, М - 75, Б - 161
Разни:
Напрегнато ми беше в работата, че се закучиха някои засечки и в резултат на това ми се поду и ме заболя корема.
Преди малко пък разбрах, че утре залата няма за работи, а щях да ходя рано, че ще пътуваме после... Сега се чудя в коя друга зала да ида. Имам 2-3 опции, но са по-далече и не са ми познати. Чудя се дали въобще да ходя, но пък ми се тренира... Много тъпо :(
Инак, петък е, преди 4 почивни дни! Йеййй! :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 03.09.16 00:14.
03.09.2016
Тренировка: Няма :(
Станах сутринта с намерението да отида в някоя друга зала, “закусих” си кафето с кокосово масло и се разколебах. Не знаех къде да отида, не съм се интересувала какви са и що са околните зали, не са много наблизо, а и времето ми беше ограничено. Оправдания, оправдания...
Храна:
Закуска 1: 15г кокосово масло в кафето;
Закуска 2: Спаначена ръженка (със сурови ядки);
Обяд: 200г (сготвено) пилешко на скара, краставица;
Следобедно: Фит спо слим ще е;
Вечеря: Огромна овчарска салата със сирене и кашкавал колкото за цяла рота и сащо толкова огромна свинска пържола, точно както я обожавам - дебела, алангле, но с препечена хрупкава сланинка по края .
Калориите са твърде много, но пък беше страшно вкусно!
Добавки: Мултивитамини и Вит. С
Това - онова:
Към прелестните Родопи пътуваме. Само да не вали, ще му вземем акъла на дребния от ходене ;)
Попаднахме в райско кътче :) Къщурката ни, въздуха, гледката, невероятно любезните хора (nlove9)
Мнението беше редактирано от Светлето на 04.09.16 07:45.
04.09.2016
Хапване:
Закуска: 3 препечени филии с масло. Две от тях със сирене, салам, маслини и една с мед;
Обяд: Протиенова вафла Фит Спо Слим;
Следобедно: Протеинова вафла Фит Спо Слим + 30 г шоколад с 99% какао;
Вечеря: Огромна овчарска салата с мнооого сирене, кашкавал и яйце + огрооооомна мазна свинска пържола + малко домашна лютеница + няколко бразилски ореха + малко сладко от диви ягоди...
Добавки: Обичайните без магнезия.
Разни - разнообразни:
Прекрасно е усещането да съм сред природата. Величествените зелени борове на планината ме зареждат толкова силно с мир и любов, че чак не мога да се позная ;)
Качихме се на връх Снежанка, после минахме по екопътека “Невястата”. Малкия беше голям герой! Измори се много, но безропотно изкачваше и слизаше пътеките (inlove)
Мнението беше редактирано от Светлето на 08.09.16 15:55.
05.09.2016
Сън: 8:05 ч.
Тренировка: Няма. Само 5-6 часа по чукарите :)
Храна: (blush)
- Домашна баница с много айрян;
- 2 Фит Спо Слим вафли, 1 оризовка с шоколадов кувертюр;
- 50-60г печени фъстъци;
- къпини (h) , диви круши (nlove9)
- сладолед;
- Салата, пържола, пататник, халва, бисквити със сладко от диви ягоди, още диви круши
- 100% нещо изпускам (wasntme)
Добавки: Без
Разни:
Прекрасна разходка из “Каньона на водопадите”. Разкошно място, вълшебно направо, особено след края на по-популярната част от пътеката, когато се озоваваш в гората, на пътека сякаш излязла от някоя приказка.
Дечко доста се поизмори, но удържа фронта стоически :)
06.09.2016
Сън: 6:52 ч.
Храна:
- Пържени филийки със сирене и мед, диви круши;
- Протеинови вафли;
- Някакво страшно джънк мазало, само част от което бяха следните сандвичи: Бисквита (тип Белвита, но по-голяма) намазана с фъстъчено масло, отгоре резен руски сладолед и отгоре домашно сладко от боровинки (wasntme)
Добавки: Без
Разни:
Ми, прибрахме се :( Малка лудница, приготовления за работната седмица, Дани ходи на пазар, аз готвих...
07.09.2016
Сън: 5:14 ч.
Тренировка: Утре!
Храна:
- 200г извара + 300г диви круши;
- 200г пилешко + краставица с кълнове;
- 200г котидж;
- 5-6 фъстъка (печени, белени, без сол);
- Омлет (2 яйца, 2 белтъка, 100г извара, шарена сол), краставица с кълнове, люти чушки, 10г фъстъчено масло.
ККал: 1190, В - 64, М - 29, Б - 164
Разни:
Работен ден, тегаво...
Мнението беше редактирано от Светлето на 08.09.16 17:22.
08.09.2016
Сън: 6:10 ч.
Тренировка: Най-сетне! Вариант 1
10 монотонни минути на пътеката = 1,7 км
1.1. Мъртва тяга: 10*50, 6*60, 4*70, 2*80, 2*85, 1*90 кг.;
1.2. Гоблен клек: 5х10*15кг.;
1.3. Крънчове на пейка: 5х15;
2.1. БГ-клек едностранно с тежест в ръката откъм опорния крак: 3х10 на крак *15 кг.;
2.2. Глутеус мост с 1 крак на опора: 3х12 на крак * СТ;
3.1. Лежанка: 10*20, 1х6*30, 2х6*32.5;
3.2. Гребане с дъмбел: 1х10*12.5, 2х10*15;
4.1. Арнолд преси от стоеж: 3х10*6 кг във всяка ръка;
4.2. Набирания с надхват: 3х2 (непълни - брадичката не стигаше до лоста);
4.3. Преса с 1 ръка с дъмбел напречно на пейката: 3х10 на ръка *10кг.;
От почивката ли, от храната ли, но сила имах много. Трябваше да сложа още на тягата, не знам защо го играх предпазливо.
Време - нямах :(
Храна:
- 15г кокосово масло в кафето;
- Ръжена палачинко-питка (60г сурови ръжени ядки, 6 белтъка, малко вода, шарена сол);
- 170г пилешко филе, 250г сладък картоф, 200г краставица, 150г домат, кълнове;
- Доза протеин + около 200г диви круши (вече малко миришат на джибри, но са вкуснииии);
- 150г (сготвена) свинска пържола (нямаше нищо общо с домашното месо, което ядохме в Родопите), 200г броколи, 10г масло, 2 бразилски ореха, 10-12 г фъстъчено масло.
ККал: 1825, В - 158, М - 64, Б - 153.
Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Рибено масло - 2г
Това - онова:
Заличката са я пребоядисали - сменили са гейското лилаво със сиво и зелено :)
Някакъв младеж се пънеше да прави тяга с най-потресаващата техника, която съм виждала досега, вкл. и на клипчета! Взел си един малък лост (10 кг), натоварил го с дискове до общо 50 кг и като го блъска в земята, и като се пъне, и като си гъне гърба на дъга, на която всяка котка би завидяла... Не се меся на хората в тренировките, но като го видях, че слага още 20 кг отгоре, не се сдържах и му казах, че нищо добро няма да излезе от това, което прави. Пък той ми вика, че така си му бил гърба по принцип и че някога бил боксьор... Оставих го. Явно по подразбиране боксьорите знаят как се прави тяга (dull)
Нямам време да слизам до служебното лостче :(
Мнението беше редактирано от Светлето на 09.09.16 00:12.
гърба по принцип и че някога бил боксьор... Оставих го. Явно по подразбиране боксьорите знаят как се прави тяга (dull)
Просто повечето тренирали бокс дълго време,някак все едно нарочно ходят ужасно прегърбени.
Ако капацитета на обекта не е особено голям и обектът тренира бокс/кик-бокс/нещо с гард, като му кажат да си наведе главата се изгърбва, както се изрази Светлето, така че всяка котка да му завиди.
Не го знаех това за боксьорите, интересно е :)
Все пак, не ми се струва вероятно, тази позиция да им е станала толкова естествена, че да обезпечава безопасно изпълнение на мъртва тяга ;)
О, определено не го оправдавам. Даже е супер грешно и в самия спорт. Тялото ти трябва да е изпънато, това, че главата е наведена няма нищо общо. :D
09.09.2016
Сън: 6:44 ч.
Храна:
- Подлютени ръжени палачинки с попарени ядки (60г ръжени ядки, 6 белтъка, шарена сол, табаско);
- 170г пилешко филе на грил тиган + 300г броколи + 15г зехтин;
- Доза протеин + 30г Линдт 99% какао;
- 150г изпечено тегло свинска пържола + краставица с ябълков оцет + 10г зехтин.
ККал: 1513, В - 74, М - 67, Б - 146
Чак не мога да повярвам, че минах без излишества :) Нямах и особен апетит. Странно, много странно! Не съм болна уж...
Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий
Мнението беше редактирано от Светлето на 10.09.16 16:54.
10.09.2016
Сън: 6:07 ч.
Тренировка: Част от Вариант 3
11 мин. монотонно на пътеката = 1.6 км;
Overhead клек: 10*10, 10*20 - Много отдавна не бях правила, но се получи супер :) Никак не ми тежеше и много стабилна бях.
1.1. Клек: 8*40, 8*45, 8*50, 8*55, 8*60;
1.2. Румънска мъртва тяга с дъмбели: 8*30, 2х8*35, 2х8*40 общо;
2.1. Хип тръст: 3х10*60;
2.2. Обратни напади от дефицит: 3х10 на крак * 20 кг общо;
3.1. Лицеви опори: 3х10*СТ;
3.2. Хоризонтално набиране: 3х10;
4. Повдигане на краката от стенд: 2*12
И времето ми стигна само дотук :(
Все пак, клека беше доста добре. Старах се да пускам максимално бавно, а да се изправям експлозивно - почти се получаваше ;)
През цялото време имах някакви леки спазми в корема, поради което тренирах с повишено внимание.
Хапването:
- 20г кокосово масло в кафето;
- 250г обезмаслен йогурт + 1/2 доза протеин + 40г ръжени ядки (попарени) = прилично вкусна бъркотия;
- 170г пилешко филе на грил + 60г кафяв ориз с табаско + 300г градински домат;
- 250г обезмаслен йогурт с 1/2 доза протеин + я има, я няма 150г последни диви родопски круши;
- 300г (сготвено състояние) дроб на скара + краставица.
ККал: 1816, В - 160, М - 43, Б - 200
Edit: Вечерята претърпя промяна. От доста време ми се ядеше дроб на скара и взех за всички. На Дани обаче му дойде много, че имаше и друго, малкия също не си изяде порцията и доброто свинче Светланка се погрижи за остатъците.
Макротата тотално ги овапцах, иначе калориите са тамън.
Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий. Рибеното масло свърши :(
Това - онова:
Работна събота = ;(
Учудващо се класирах за работа толкова навреме, че чак 10 мин. по-рано. В офиса малко все едно бомба е паднала - на етажа сме 5-6 човека, предполагам и по другите етажи не е по-различно положението.
Имам много работа и за днес бях планирала да отметна по-голямата част, за която ми е нужно съсредоточаване, че иначе е перманентна лудница около нас и ми отнема повече време, понеже проверявам по 100 пъти. Обаче така ми се доспаааа... А пия кафе, 3-то огромно от сутринта...
Сигурно и преди съм го споменавала, но тези дни пак се замислих, колко назад ми дръпна силата, откакто започнах да тренирам сутрин :( Вече почти година, а не мога да свикна, просто не съм във форма преди обед... Не е проблема в ранното ставане, защото винаги съм ставала рано, просто тялото ми се съпротивлява срещу тежестите сутрин :(
Примирявам се, няма какво друго да направя, но често си спомням с носталгия колко много сила имах преди, при 5-6 кг по-малко лично тегло.
Още малко остава! Ще си махна главата направо!!!
Мнението беше редактирано от Светлето на 10.09.16 23:26.
11.09.2016
Сън: 7:48 ч. 8-)
Тренировка: Ниенте.
Манджа:
- Солени оризови палачинки (60г. сурово тегло сварен ориз, 5 белтъка, 1 яйце, шарена сол);
- Салата от “Kete” (пиле барбекю с двойно пилешко);
- 100г извара, 1 бразилски орех, 3 квадратчета Линдт 99%, 20г фъстъчено масло;
- 260г сьомга филе + краставица с кълнове от лук, лайм и 80г авокадо.
ККал: 1555, В - 70, М - 72, Б - 157
Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий.
Разни:
100% заетост с дейности като за единствен “почивен” ден за седмицата. Няма нужда да ги изброявам, мисля (whew)
Единствено Голямото неделно готвене беше в по-малък мащаб, защото Дани заминава за седмица и приготвях някакви неща само за мен.
Да не говорим, че в петък сварих половин кило ориз, с идеята, че Дани ще яде в петък, събота и неделя, а той реши да го кара малко по-НВ и сега ще трябва аз да го спасявам както мога. Че го и подлютих добре, та не мога да се опитам да пробутам на детето. Ама нищо де, на мен ми е много вкусен и на палачинки ;)
Значиии, такава мускулна треска на раменете от две серии overhead клек не съм очаквала да имам!!! Ама както си погледна предната тренировка, няма от какво друго да е...
Взех някакъв масажор от Билла. Голям та*ак - повече се усеща как вибрира в ръката, която държи дръжката, отколкото там, където масажирам :D
12.09.2016
Сън: 4:42 ч.
Тегло: 55.7 кг.
Тренировка: Вариант 2
11 мин. монотонно на пътеката.
1.1. Преден клек: 10*20, 8*30, 8*35, 9*40, 8*45, 8*50 - Значи, един толкова смрадлив индивид се замота около стойката на последните две серии, че не можех да мисля за нищо друго освен как да не припадна. Нито можех да дишам като хората, нито нищо (swear)
1.2. Бедрено сгъване на машина: 8*30, 2х8*35, 2х8*40;
2.1. Ходещи напади с щанга: 3х15-16 на крак * 25 кг.;
3.2. Фейс пул: 12*20, 12*22, 12*24, 12*25 кг.;
4.1. Военна преса - стриктна: 3*10*20 - стойката тъкмо се беше освободила от споменатия по-горе смрадливец, но не посмях да вляза в малката заличка. Можеше и да не изляза... Затова пуш-пресата стана стриктна с повече повторения и по-малка тежест, и без друго още ме държи странната мускулна треска;
4.2. Набиране подхват: 3х3 (изненадващо добре днес много далеч от желаното, но в пъти по-добре от миналата тренировка);
4.3. Повдигане на краката от наклонена пейка: 3х12.
Снимах пробно клека на 40кг. Исках да снимам по-тежките, но надойдоха хора и онази кръстоска между орка и скункс и само с това клипче си останах. Като го гледах, установих, че съм направила 9 вместо 8 повторения, което редовно ми се случва - сакън да не кръшна с по-малко ;) Също ми изглежда, че сгъвам колената навътре, но всъщност не го правя. Честна светлешка ;)
Хапване:
- Ръжено - спаначена палачинко-питка;
- 170г пилешко филе на грил + 60г кафяв ориз +, 300г розов домат;
- 150г извара с шарена сол + 9 ръжени кръгчета “Местемахер”;
- 260г сьомга + салата (микс от зелени салати, краставица, ябълков оцет, 12 мл. зехтин);
ККал: 1867, В - 143 М - 61, Б - 175. И пак прекалих с протеина :(
Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий.
Глупости на търкалета:
Ми, Дани отлетя оттатък океана :(
Раничко станах, към 4 и нещо, за да го видя поне за малко и да го изпратя.
Ще тичам сама по дете и куче тази седмица, а и на концерта на Найтуиш ще се разпиша.
И тренировки трябва да се случат през ден.
И в работата съм сама за известно време, и имам разни срокове за отчети...
И понеже изпуших днес цял ден, затова си оставих няколко минути в края на работното време да драсна тук ;)
Аааа, за малко да забравя: Шефа ми си мери кръвното с някакъв Супер - дупер апарат, че му е много високо.
Измери и моето - 100/55, пулс 46… Това след 3 огромни кафета 8-)
П.П. Извинете ме, ако има разни разменени букви и други тъпи грешки, но пиша много бързо + пиша мейли и разговарям с 25649664 човека по служебния скайп (sweat)
Мнението беше редактирано от Светлето на 13.09.16 00:02.
12.09.16
19:50
Как не те е срам да си толкова яка! Идеално ги клякаш тези тежки щанги, а си само 50 кила.
Защо не изнесеш набиранията преди всичко> Очевидно ти е слабо упражнение и не печели да е последно в тренировката.
Егати лудницата е тези дни!!!
13.09.2016
Сън: 5:51 ч.
Добавки: Същите
14.09.2016
Сън: 5:27 ч.
Тренровка: Много, много модифициран и орязан Вариант 1
10 монотонни минути на пътеката = 1,6 км
1.1. Мъртва тяга: 10*50, 6*60, 4*70, 2*80, 2*90, 1*100 кг.;
1.2. Гоблен клек: 10*17.5, 4х10*20кг.;
1.3. Крънчове на пейка: 3х15;
2.1. Лежанка: 10*20, 6*30, 6*32.5, 5*35;
2.2. Гребане с дъмбел: 1х10*12.5, 2х10*15;
3.1. Арнолд преси от стоеж: 3х10*6 кг във всяка ръка;
3.2. Набирания с успореден хват: 3х4 (горе - долу биваха);
4.1. Преса с 1 ръка с дъмбел напречно на пейката: 3х8 на ръка *10кг.;
4.2. Full contact туист: 2х20 общо * лоста
Храната: Ще я дописвам
Добавки: Пак тези
Разни:
Много работа! Съня ми не е малко за моите разбирания но явно не е достатъчно за да компенсира напрежението.
Пуснала съм си днес половин ден отпуск (нали работим до 20:00 ч.), че трябва да оправя добитъка преди концерта на Найтуиш.
Те обаче щели да закъснеят, защото им задържали оборудването на сръбската граница (swear) Но пък аз вече трябваше да съм си тръгнала, а не мога, защото чакам едни процеси да изтекат и милион човека се сетиха да ми искат два милиона неща...
Ииии, вече ми е нервничко едно такова (headbang)
Нямах грам сила (и време) за тренировката днес, но се напънах някак си...
Снимах малко тяга - измъчена до немай къде. И нямам представа защо клипчетата са обърнати настрани (dull)
14-ти през нощта, 15 & 16.09.2016
Сън:
14.09.2016 - 5:27 ч.;
15.09.2016 - 3:57 ч.;
16.09.2016 - 5:33 ч.
Дни без тренировка, без добавки, с много, ама наистина много храна, част от която джънк (халва, бонбони, торти, еклери, сладки и солени кроасани от разни черпещи колеги). Няма логване това нещо ;) Зеленчуци почти не съм яла и въпреки издевателствата, корема ми не беше особено подут.
Снощи се приключих с половин бурканче фъстъчено масло и 100г безсолни печени фъстъци...
Ох, да си идва вече Дани, че запълвам липсата му с боклуци, а и ме мързи да си готвя само за мен. Добре, че е скарата и уникалния им свински дроб :)
Горните простотии са повлияни и от много сериозното служебно натоварване в последните дни. Обърна ми се хастара направо! Не можех да мръдна до WC без да заваря като се върна опашка пред стаята, 7-8 скайпа и 5-6 имейла, натрупани за 5 минути. 90% от нещата са абсолютни глупости, но достатъчни за да ми отнемат от времето за съсредоточаване в сериозните задачи.
Струпването на почивни дни този месец + отпуската на помощничката ми = луднало Светле.
17.09.2016
Сън: 6:19 ч.
Тренировка: Уж Вариант 3
2 км. монотонно на пътеката (за около 12 минути, вкл. 3 минути ходене в началото);
1.1. Клек: 10*25, 8*40, 8*45, 8*50, 2х8*55 (Тежеше ми проклетията! И как няма, с такова количество фъстъчено масло в корема ;) Отделно бях само на 1 кафе и май не бях съвсем будна);
1.2. Румънска мъртва тяга с дъмбели: 2х8*35, 3х8*40 общо;
2.1. Лицеви опори: 3х10*СТ;
2.2. Хоризонтално набиране: 3х10;
3.1. Обръщане от вис с пълен клек: 8*20, 2х8*30 кг (Много хубави станаха обръщанията! Явно се бях раздвижила и събудила ;) )
3.2. Странично разтваряне с дъмбели: 3х12*4 кг във всяка ръка;
4.1. Ренегатско гребане: 3х10 на ръка * 9 кг.;
4.2. Крънчове (повдигане на краката и ръцете едновременно): 3х15*9 кг.
Храната: Обратно в релси!
След тренировка: 300г гръцки йогурт + доза протеин;
Обяд: 200г пилешко филе, краставица, люти чушки, 6 царевични блокчета;
Следобедно: Фит Спо Слим
Вечеря: Омлет (3 яйца, 100г извара, 65г нискомаслен кашкавал, спаначено пюре) + краставичка с пресен лук + 2 бразилски ореха.
Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Диоренал-Детокс.
Това - онова:
Работната събота е като морското свинче - нито е морско, нито е свинче.
Домъкнах се в офиса навреме. Спеше ми се много, но поредното кафе си свърши работата и се надявам да успея да свърша доста неща днес. Има повече хора от миналата събота, но пак не е лудницата, която е през делничните дни.
Дани се прибира днес (h) Мисля да се чупя по-рано по този повод ;)
Снимах последните серии на клека. Има много още какво да се желае, само малко мотивация трябва да намеря...
Надявам се, след като вече малкия е на градина, да можем да ходим заедно с Дани сутрин - ще ме стяга, да не се спихвам ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 19.09.16 15:49.
Защо не изнесеш набиранията преди всичко> Очевидно ти е слабо упражнение и не печели да е последно в тренировката.
Кобре, и аз не знам защо...
Пробвах и в началото на тренровката да са ми набиранията, даже правих една прогресия на Цацулин преди година, може би - все същото. Даже понякога беше и по-зле. Аз традиционно трудно и бавно вработвам, откакто тренирам сутрин пък съвсем. Като сложа набиранията в началото, мижавите ми мускОли още не са се събудили и не могат да разберат какво се иска от тях.
Та така... Понеже в момента нямам някакви цели и тренирам малко насила, не ми се занимава да прогресирам в каквото и да било (blush)
Посипвам си главата с пепел и се опитвам да променя горното!!!
Та така... Понеже в момента нямам някакви цели и тренирам малко насила, не ми се занимава да прогресирам в каквото и да било (blush)
Посипвам си главата с пепел и се опитвам да променя горното!!!
Недостигът на сън със сигурност има отношение към мотивацията.
Че аз напоследък добре си поспивам в сравнение с преди ;)
От 4-5 на 6-7, понякога 8 часа си е напредък 8-)
Майтапа настрана - прав си. Правя каквото мога, наистина!
Мнението беше редактирано от Светлето на 19.09.16 18:24.
18.09.2016
Сън: 7:31 ч.
Манджа: Открих сезона на тиквата 8-)
- (nlove5) Тиквени палачинки (300г печена тиква, 6 белтъка, стевия, канела) (nlove5) + 100г обезмаслен йогурт + 1 канадска бисквитка с кленов сироп (много вкусна, доста сладка и пълна с хидрогенизирани мазнини и corn syrop);
- 2 консерви риба тон, краставица, пресен лук, 10 мл. зехтин, лимон;
- Филия протеинов Местемахер с 30г фъстъчено масло 50% протеин;
- 300г суров Рибай стек - много rare ;) , аспержи на фурна със зехтин, малко задушени маркови, 10-ина г. сурово тиквено семе.
Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Диоренал-Детокс.
Разни:
Единствен почивен ден за седмицата - докато се обърнем и той свърши :(
Пране, чистене, подреждане...
По обяд ходихме на бостънтериерска среща в южния парк - голяма атракция бяхме, събрахме публика покрай оградата на кучешката полянка :)
После на пазар. Купихме си два вида био макарони на цената на кокаина - лимец и ръж с киноа. Етикетите с хранителните стойности са под всякаква критика - измислени до немай къде! Прилагам снимки
Сварих тези от лимец-а - не са особено вкусни, но стават за разнообразие.
19.09.2016
Сън: 6:02 ч.
Тренировчица: Вариант 2
11 мин. (с ходенето) монотонно на пътеката = 1.6 км.
1.1. Преден клек: 10*20, 8*30, 8*35, 9*40, 8*45, 8*50;
1.2. Бедрено сгъване на машина: 2х8*35, 2х8*40, 8*45;
2.1. Ходещи напади с щанга: 3х16 на крак * 30 кг.;
3.2. Фейс пул: 12*20, 12*23, 2х12*25 кг.;
4.1. Пуш преса: 10*20, 10*25, 6*30 кг. - Отново без стойка, че скунксо - орката ОТНОВО беше там;
4.2. Повдигане на краката от наклонена пейка: 3х12.
Нищо особено за отбелязване по тренировката. Поизморих се, краците се напомпаха от нападите, поизпотих се, че беше задушно и необичайно претъпкано в залата и така...
Добавки: Вит. С, Магнезий, Диоренал-Детокс
Храната: Винаги сурово тегло
- Бърканица (40г ръжени ядки, 300г обезмаслен йогурт, 1/2 доза протеин);
- 300г филе от треска, 300г задушени зеленчуци (моркови, карфиол, броколи), 60г макарони от лимец;
- 330г печена тиква, 200г котидж;
- 210г сьомга филе, зелени салатки, краставица, 80г авокадо, лимон.
Размисли без страсти:
Пуснахме снощи епизода на фитнес риалитито да бърбори докато се приготвяхме за следващия ден. Направи ни впечатление, че всички (и траньори и участници) изтъкват лишаването от сън, като нещо нормално, дори абсолютно задължително в подготовката. Участниците, които споделят, че спят по някакви минимални часове се изтъкват като много отдадени и са давани за пример.
Само на нас ли ни е странно? Не беше ли добрият и достатъчен сън едно от фундаменталните условия за успешна физическа подготовка?
Продължавам да имам много работа. Този пост го пиша на части за почивка между задачите от 13:00 ч. насам.
Преди в тролея и в метрото успявах да чета дневници и ФБ, но напоследък навсякъде е пълно с колеги и времето минава в приказки, та заменям виртуалните социални мрежи с реални такива. Понякога ми е досадно, но друг път е доста забавно, особено като ми искат съвети как да си сготвят нещо или на какъв лекар да отидат, защото ги боли еди къде си (giggle)
Мнението беше редактирано от Светлето на 19.09.16 23:48.
Относно клека ти - мисля че с няколко простички неща можеш сериозно да подобриш техниката си . Видимо щангата те сгъва в кръста .
1. Пробвай да разшириш хвата - кутретата на ръцете ти да са някъде около маркерите на лоста .
2 . Пробвай да поставиш лоста в така наречената позиция ” low bar ” . Представлява нещо такова като втората позиция на снимката
Ти в момента поставяш лоста на врата си буквално . Отначало е малко терсене тая поза , даже в началото може да свалиш малко тежестта докато свикнеш , но след това ще прогресираш много бързо .
3. Предполагам ,че за тия чепици с които тренираш си дала една шапка пари , но мисля че в момента те само ти пречат , а не ти помагат .
Мнението беше редактирано от The Saint на 19.09.16 18:51.
Галине, чак да ме огъва щангата не виждам. Не ми изпуска кръста. По-скоро от 3-то, 4-то повторение нататък, се изправям първо със задника и после добутват еректорите. Доста здрави са и логично отнасят тежестта, когато бедрата не могат да се справят. Та, ако това имаш предвид под “огъване”, при low bar ще е дори по-изразено, повярвай ми, но затова след малко.
Иначе, по твоите точки:
1. С двама треньори съм работила, и двамата са ме съветвали да хващам лоста по-тясно за да се стегне трапеца и лоста да легне удобно на него. Ако разширя хвата, ужасно убива на прешлените.
2. Добре съм запозната с low bar позицията - първо така започнах да клякам и го правих доста дълго време ;) В момента клякам high bar защото успявам да съм по изправена, с малко по-широк разкрач и да активирам по-добре аддукторите и глутеуса.
Има някои анатомични особености, които определят различни оптимални позиции при клек за различните хора. Тази статия е една от няколкото, които обясняват разликите при различните хора. Освен дължината и съотношението на феморалната кост спрямо торса, значение за позицията на стъпалата и широчината на разкрача има и захващането на фемора за таза.
Да, клякайки low bar правех единици под паралела на 90 кг, но бях доста наведена и клековете ми много приличаха на “Добро утро”, което всъщност ми идва по-естествено, а стъпвах и по-тясно. Еректорите ми бяха станали като корабни въжета (giggle) За момента искам повече да повлияя на глутеуса и бедрата, затова смених позицията преди около година, за сметка на тежестта. Също така, се учех на олимпийски движения, където по-изправената позиция в клекнало положени е по-подходяща ;)
3. Не знам на каква база го казваш това за чепиците ми, но едва ли ще ми е по-удобно да клякам с мекички маратонки за тичане, например. Ти пробвал ли си да клякаш с щангети? Шапка или две с пари - изработила съм си ги като вол и за мен покупката е повече от смислена.
С горното не казвам, че клякам супер. Има още доста какво да се желае като техника като цяло, и съм отворена за мнения, просто коментирам казаното от теб :)
Мнението беше редактирано от Светлето на 20.09.16 08:40.
20.09.16
13:07
Сега можеш да изпишеш още толкова, но Галин в случая е прав, че даже и още много забележки за към по-добро могат да се направят на твоя клек.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.09.16 13:13.
20.09.16
13:42
Аз едва сега успявам да видя клиповете, за което се извинявам. Поздравявам те, че пускаш такива, защото е полезно. :)
Освен казаните неща за клека, с които съм съгласна, бих добавила и нещо за тягата, въпреки че ми беше трудно да се ориентирам с клип настрани (а нямаше как да завъртя екрана) - прекалено нагоре вдигаш главата си и имаш повторения, при които вдигаш на кръст. Бих се съсредоточила в тези неща + позицията на раменете спрямо лоста преди да дръпнеш. :)
—-
И аз открих сезона на тиквата, обожавам я - в различни комбинации. Имаме готово и домашно производство. :D
Сега можеш да изпишеш още толкова, но Галин в случая е прав, че даже и още много забележки за към по-добро могат да се направят на твоя клек.
Еее, аз казах, че съм отворена за мнения и препоръки. Ако не беше така нямаше въобще да пускам клипчетата :)
Вякакви забележки за към по-добро са добре дошли ;)
И не виждам нищо лошо, че съм се обосновала по повдигнатите от Галин въпроси. Това е моят опит дотук, вярно неголям, но си е само мой ;) Не претендирам, че е най- и единствено правилния, а е просто поредна стъпка. Все пак, човек се учи докато е жив.
Рони, благодаря и на теб за коментара! Би ли уточнила какво имаш предвид за позицията на раменете? Изнасям ги пред лоста или друго?
Мнението беше редактирано от Светлето на 20.09.16 19:23.
20.09.16
19:39
Точно обратното - отиват ти назад, по спомени на 100 кг не бяха дори и над лоста, а зад него, но после ще прегледам пак клиповете, защото сега нямам възможност.
И още нещо - струва ми се, че ще е добре тазът да ти е една идея по-високо преди да дръпнеш. Но и за това ще потвърдя после, освен ако някой друг не се включи преди мен. :)
За главата казах вече, да не гледаш толкова нагоре и да не я вирваш така.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.09.16 19:40.
20.09.16
20:04
И още нещо - струва ми се, че ще е добре тазът да ти е една идея по-високо преди да дръпнеш. Но и за това ще потвърдя после, освен ако някой друг не се включи преди мен. :)
И аз съм на същото мнение. Погледни колко ти се повдига таза преди изобщо да помръдне щангата.
21.09.16
00:17
Това е моят опит дотук, вярно неголям, но си е само мой ;)
И на двама треньори ;) Поне така си написала.
Еее, аз казах, че съм отворена за мнения и препоръки. Ако не беше така нямаше въобще да пускам клипчетата :)
Научи се да не клякаш през коленете. Пускай таза да пропадне между краката. Сложи лоста по-ниско и махни щангетите, така навеждането ще е контролирано и от таза. Отвори малко пръстите навън. Разтягай яко глутеусите и задните бедра, прасците и глезените.
Тоя клек, който искаш да направиш е свързан с много мобилност, силен пояс, торс, глутеуси и бедра. За момента не е най-оптималния вариант за теб.
Аз отначало не обърнах внимание, но после се загледах. Ако искаш махни тези маратонки и направи боса този клек, за да видиш как ще излязат наяве част от нещата.
Може ли и аз да се включа за клека? :)
-И аз съм ЗА ръцете да са прибрани до тялото, за да се стегне гърба, но това не важи особено, ако не съумяваш да държиш лактите под лоста, отвесно на земята, да не ти стърчат назад.
-Ширината на петите е ОК, но както каза Сашо,може да извадиш пръстите и респективно колената встрани,за да се отвори таза и да може да клекнеш между краката, а не зад тях.
- Много бързаш и при хода надолу, и при хода нагоре. Затова става и този прекомерен хипдрайв. Особено при изправянето,старай се да натискаш през бедрата, не оставяй всичко на задната верига. В момента, в който минеш най-дълбоката точка на клека, по пътя нагоре мисли гърдите да са изпъчени и да сочат напред , а колената ти да останат встрани, натискай ги встрани, отвътре ще ти идва да ги пуснеш напред и да излезеш от клека през д-то, но ако го избегнеш, изправянето ще е една идея по-бавно и две-три идеи по-стабилно и тялото по-отвесно.
- Много плахо вадиш щангата от лоста. Стегни се все едно ще вадиш 200 кила. По мои наблюдения, хубавият клек започва още от ваденето на гирата, а много хора подценяват този момент. Натегни хубаво гърба и гърдите, напълни и стегни ядрото, вадиш уверено и правиш 2-3 малки,премерени крачки. Преди да тръгнеш да клякаш, изпускаш съвсем малко въздух и поемаш повече, за да се изпълниш пак и тогава пускаш надолу.
-Прави клекове с пауза, за да тренираш ставането през бедрата.
-Аз бих ти предложила следната схема- правиш няколко серии,без колан, с по 2-3 повторения,на тежест, която е 80-90% от макса ти и се стараеш да си перфектна. И после правиш още няколко серии по 6-7 повторения на 40-50% от предната тежест и се стараеш да си още по-перфектна.
Ще видиш как отначало разликата между формата на тежките и леките серии ще е голяма и сама ще усетиш къде точно са ти пробойните.
И клякай по-често. Повторението е майка на знанието. Едно движение, за да се заучи, трябва да се практикува. Тялото ще се очупи с клякане.
Хора, искам да ви кажа, че страшно много ви благодаря на всички за съветите! Ще се постарая да ги приложа максимално точно.
Както при почти всичко, с постоянството ще дойде и прогреса. Като си гледам клипчета на клека от преди 2+ години и сега - разлика има огромна, огромна!
Джулс, твоят коментар ми е особено ценен (h) Толкова ясно си го написала, че повече не може! Право в десетката :)
Сашо какво имаш предвид с това:
Тоя клек, който искаш да направиш е свързан с много мобилност, силен пояс, торс, глутеуси и бедра. За момента не е най-оптималния вариант за теб.
Искам да направя някакъв хубав клек. Такъв, какъвто е подходящ за мен като анатомия :)
П.П. Рони, Иване, днеска беше ден за тяга и докато внимавах за раменете, главата и таза направо не усещах щангата 8-)
П.П.П. Искам да си признаете без бой, че приканването да клякам боса е само за да ме изтипосате после в оная тема ;)
Мнението беше редактирано от Светлето на 21.09.16 19:27.
21.09.16
23:35
Сашо какво имаш предвид с това:
Искам да направя някакъв хубав клек. Такъв, какъвто е подходящ за мен като анатомия :)
Имам предвид, че и аз искам да клякам като Кларънс Кенеди, ама не мога и за това клякам така, че хем да мога, хем да прилично, хем да е по начин, по който да има ползи, а не бъдещи вреди.
Няма такова нещо, като клек според някаква уж анатомична предопределеност, прочетена в нета. Много качества на тялото се променят и влияят много по-силно от пропорциите.
20.09.2016
Сън: 5:59 ч.
Хапване:
- Спаначено-ръжени палачинки с попарени ядки;
- 200г патешко бон филе + 200г броколи + 10г зехтин;
- 200г котидж + 30г сурови тиквени семки;
- 250г сьомга филе + 200г броколи + 10мл. зехтин
- 15г печени белени фъстъци без сол
Добавки: Витамини Orange Triad - 1х3т., Вит. С, Магнезий, Диоренал-Детокс.
Разни:
Мнооого работа (sweat)
21.09.2016
Сън: 5:49
Тренировка: Малко но от сърце
10 мин. монотонно на пътеката = 1.5 км.
1.1. Мъртва тяга: 10*50, 6*60, 4*70, 3*80, 2*90, 2*100;
1.2. Гоблен клек: 10*17.5, 4х10*20кг.;
2.1. Лежанка: 10*20, 6*30, 2х5*35;
2.2. Гребане с дъмбел: 2х10*15, 8*17.5;
3.1. Скачане на въже: 3х1 песен;
3.2. Колелце от колене: 3х15.
Не знам поради каква причина, но тягата не я усещах! Бях се съсредоточила върху препоръките на Рони и щангата просто си се вдигаше :) Можех и тройка да направя на 100 кг.
Доста странно, тъй като сутринта много трудно станах и дори след пътеката и чупенето на гипса бях сънлива и отпусната, а ръцете ми - ледени.
Като изключим тягата, която май стана случайно, другото беше за отбиване на номера. Мързеше си ме, няма какво да се лъжем.
Гориво:
- Спаначена ръженка със сурови ядки;
- 200г пуешко филе + 60г макарони от ръж и киноа + 300г. домат с кълнове от лук;
- 200г котидж + 3 царевични блокчета;
- 150г (изпечено тегло) свински дроб + краставица с кълнове от лук + 10-15 г сурови тиквени семки + 30г фъстъчено масло.
Добавки: Витамини Orange Triad - 1х3т., Магнезий, Диоренал-Детокс
Разни:
Още повече работа (dull) Добре че идват почивни дни. Смятам да се наспя.