Дневникът на Светлето или "Как открих топлата вода"

Прескочи до:

22.09.16
18:42

22.09.2016
Честит празник на всички!

Сън: 7:52 ч.!!! След толкова сън, станах подпухнала като козунак в лицето (giggle)

Тренировка: Няма

Манджа:
- Протеинови тиквени палачинки. Невероятни!!! За малко да остана без закуска - на синковеца му харесаха и ги метна намазани с фъстъчено масло (nlove9);
- 200г пуешко филе на грил, краставици с кълнове от лук, няколко фъстъка, 3-4 квадратчета Линдт 99%;
- Още 5-6 квадратчета шоколад, 10-ина г. фъстъчено масло (докато разбърквам нов буркан за дребния - кръвта вода не става, надявам се ;)  );
- 25-30г кашкавал с чили и чушки, чаша великолепно розе, 300г сьомгова пъстърва, 200г задушени зеленчуци, мъничко тиквени семки и фъстъчено масло

Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Диоренал-Детокс.

Дрън - дрън:
Няма такъв мързел днес (wasntme) Не съм излизала никъде, дремах 30-40 мин. на дивана. Малко подреждах и приготвях храна, но зор не съм си давала за нищо. Сега ще мръднем навън за половин един час, че съвсем се разложихме ;)

Уффф, егати студа :( Сложих си чорапи вкъщи още около обед, а като се прибрахме отвън, умрели от студ, си сложих и долнище :(

В хладилника стягат едни млечно тиквени кремчета. Утре ще ги видим как са, но ги направих с кисело мляко, а сега ми се струва, че щеше да е по-добре с прясно...

Мнението беше редактирано от Светлето на 22.09.16 23:50.

23.09.16
23:48

23.09.2016
Сън: 7:26 ч.

Тренировка: Вариант 3
10 мин. (с ходенето в първите 3 мин.) монотонно на пътеката = 1.5 км;

1.1. Клек: 10*20, 3х10*40, 2х8*40, 2х8*50;
1.2. Румънска мъртва тяга с дъмбели: 8*35, 3х8*40 общо;

2.1. Обратни напади от дефицит: 3х10 на крак * 20 кг общо;
2.2. Хип тръст: 3х10*60;

3.1. Лицеви опори: 3х10;
3.2. Хоризонтално набиране: 3х10;

4.1. Обръщане от вис с пълен клек: 10*20, 2х10*30;
4.2. Странично разтваряне с дъмбели: 3х10*5 кг във всяка ръка;

5.1. Скачане на въже: 3х3-4 мин.
5.2. Ренегатско гребане: 3х10 на ръка  с 2*10 кг;
5.3. “Подаване” на топка (корем): 3х10.

Клека... Докато внимавах за 100 неща, накрая нищо не направих (dull) Може би 5-6 пъти сумарно клекнах както ми се струваше, че трябва. Това е положението! Лека - полека ще се получават нещата.
Другата част от тренировката си беше екстра.
На последната серия обръщане, хвата вече почти не държеше и последните 4 повторения ги обръщах от земята. Първото така го изстрелях, че щях да си избия зъбите и да се обезглавя едновременно (giggle)

Манджа:
- 20г кокосово масло в кафето;
- 2 млечно-тиквени кремчета с добавени 10г стафиди и 20г мед;
- 250г пуешка филе на грил + 6 оризовки + 300 г. домат;
- Малко тиквени семки, фъстъчено масло, фъстъци;
- Омлет (3 яйца, спаначено пюре, люти чушки, 150г извара) + домат и краставица + чаша розе + 20г сурови тиквени семки + малко фъстъчено масло

Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Омега 3+6 - 2г, Диоренал-Детокс.
ВСАА - по време на тренировката

Това - онова:
Кремчетата станаха сууупер! Добре, че си заявих 2 за мен, че Дани като ги метна...
Нищо интересно иначе. Малко ядове с майка ми. Добре, че малкия дявол е било (shake)
Искаше ми се да си подремна следобед, но не се получи и сега вече много ми се спи |-)

Мнението беше редактирано от Светлето на 23.09.16 23:52.

24.09.16
02:56

Светли, може ли за тиквено-млечните кремчета рецептата? (nangel)

24.09.16
09:18

Да, разбира се :)
Аз я пуснах и във ФБ групата ;)

400г обезмаслено кисело мляко;
400г печена тиква;
50г. мед;
Всичко накуп разбивам с пасатора. Добавих и съвсем малко вода, защото беше гъсто, а търсех по-лека текстура.
1 пакетче (10г) желатин, накиснах в 40 - 50 мл. студена вода докато хубаво набъбне, а после стопих до прозрачност на режим “размразяване” в MW. Само внимавайте за не заври!
Прибавих го към горната смес и отново много хубаво разбих, за да съм сигурна, че желатина се е разпределил равномерно.
Изсипах в 6 чашки и оставих в хладилника за през нощта.
Преди сервиране можете да поръсите само с канела или да добавите “екстри”, като стафиди и/или мед.
За цялата доза без “екстрите”: ККал. - 422, Въглехидрати - 82г., Мазнини < 1г., Белтъчини - 27г.
Резултата е изключително сполучлив - кремчето е леко и ефирно, и се прави повече от лесно :)

25.09.16
00:19

24.09.2016
Сън: 7:19 ч.
FMY: Нощес станах до тоалетната и ми причерня. Преди ми се случваше много често, но от години не беше и ми стана много неприятно. Не можах да заспя после известно време.

Тренировка: Ако 1 час конна езда се брои...

Храна: Хубава, но много (blush)
- Тиквени палачинки;
- Консерва риба тон, краставица, домат, 10г тиквено семе, 15г фъстъчено масло;
-  200г котидж + 10г тиквени семки;
- (На вън) Салата с пушена сьомга в пармезанова кошничка, големичка пъстърва на скара със зеленчуци на скара, 1 мини телешко кебапче (от на малкия)
- 15г фъстъци - печени без сол + неизвестно количество фъстъчено масло.
И дано спра дотук!

Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Диоренал-Детокс.

Разни и разнообразни:
Ходихме семейно да яздим кончета преди обяд :) Разходихме се, погледахме хубави пейзажи  на много хубаво място, при хора, за които конете не са просто бизнес, а призвание и любов :)
Уж само се подрусвахме на седлата, а се поизморихме и му дремнахме следобед.
Вечерта на заведение с приятели + деца. На едното семейство хлапетата са доста буйни обикновено не минаваме без драми. Тази вечер просто бяха много шумни. Горда съм, че само нашият мишок прояви инициатива да подредят детския кът, след като решихме да тръгваме.
Дани ходи на пазар сам следобед. В списъка бях отбелязала тиква Матилда, а той се прибра с 6+ кг Матилдище (giggle) Заклах я и половината в момента се пече. Ще имам дооооста изходна суровина за палачинки, кремове и др. измишльотини ;)

Хахах, чета, Миленчето се оплаква, че буркан фъстъчено масло и заминава за седмица. Нашето скромно семейство, откакто наследника се отвори и той, опустошава по бурканче на ден сега, в почивните дни :x

Мнението беше редактирано от Светлето на 25.09.16 00:22.

30.09.16
19:02

Ох, нещо много ангажирана ми дойде тази седмица! :(

Сън: По около 6 ч. (+- 15-20 мин.)
Тренировки:
26.09.2016 - Вариант 2
28.09.2016 - Вариант 3
30.09.2016 - Вариант 1

Много разхайтена работа обаче! Рязах упражнения от тренировките здраво. Уж на техника да наблягам, ама си се мотаех.
Малко намалих тежестите, опитвах това - онова по клековете и си направих някои изводи ;) Ще ги позатвърдя и ще ги систематизирам в отделен пост следващата седмица!
Малко ми се разбърка режима тази седмица и ходех на тренировка подута, което ми създаваше дискомфорт, но все пак реализирах раздвижване :)
Днес някакви слухове чух, че щели да затварят залата и да я правят на заведение за бързо хранене. Много ще го закъсам, ако се случи, много! :(

Храната:
В неделя - 25.09. направих брутален джънко-чийт с толкова захар, че ми стана лошо (blush)
Оттам нататък, всичко е с мярка
Ако на някой му се цъка, ЛИНКА към МФП дневника ми, трябва да работи.

Добавките: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Омега 3+6 (когато се сетя), Диоренал-Детокс.
ВСАА - по време на тренировката.

Разни - безобразни:
Твърде много работа! Нито имах време да чета дневниците, които следя, нито да пиша в моя :( Вечер докато се прибера, да сготвя, да сложа по кутии, да оправя това - онова и то минава полунощ. Сутрин или на тренировка, или пак някаква домакинска работа и времето отлита супер бързо...
Отделно кучето ни създава малко проблеми и уреждаме логистично ограничаването на свободите му докато ни няма вкъщи.

Вчера обаче успях да сглобя един чийзкейк - СТРА-ШЕН!!!
В началото на седмицата имах един не лош, но не дотам сполучлив опит и след като си изясних детайлите, този път се получи перфектно :)
Правих и кремчето с кисело мляко, но вместо мед или друг подсладител сложих протеин - леле, още по-хибаво стана!!! Желирах си го в кутийка за следобедна закусчица в офиса днес ;)

П.П. Айде да ми остава малко повече време за ББ-тийм, а!

Мнението беше редактирано от Светлето на 30.09.16 19:04.

03.10.16
19:51

Привет от бокса :( ;( (swear)

01.10.2016
Сън: 6:51 ч.

Храна:
- Солени палачинко-питки с извара (60г ръжени ядки - попарени, 6 белтъка, 50г извара, шарена сол);
- 2 филии протеинов “Местемахер”, 100 г пушена сьомга, краставица;
- 200 г извара, 3 бразилски ореха, 15-20г печени фъстаци без сол;
- Пълнени гъби (много!) с домашен суджук и кашкавал + краставица.

Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Омега 3+6 - 2г, Диоренал-Детокс.

02.10.2016
Сън: 8:34 ч.

Храна:
- Солена ръжена питка с извара + малко парченце домашна баница, която правих за момчетата;
- Филия протеинов Местемахер, 200г котидж, 1 с.л. зехтин, крставица;
- 3-4 какаови зърна, 4-5 лешника, 20-ина грама сурови, белени тиквени семки;
- 200+ г варен телешки език, салата (домат, краставица, кълнове), 150г извара, малко тиквени семки.

Разни:
Някакъв много смотан уикенд беше. Без особена причина.
Тотално дезорганизирана и несмогваща да се справя с каквото и да било, нервна, тревожна, подута, с болки в корема и СРДЧ симптоми. Нито можах да си почина, нито пък нещо съществено свърших.
Дори купуването на 3 чифта обувки, 2 рокли, риза, панталон и блуза не помогнаха (wasntme)
Ама има и такива дни...

03.10.2016
Сън: 04:27 ч.

Тренировка: Вариант 3
10 мин. (с ходенето в първите 3 мин.) интервално на пътеката = 1.5 км;

1.1. Клек: 10*20, 2х8*40, 2х8*45, 8*50;
1.2. Румънска мъртва тяга с дъмбели: 8*35, 4х8*40 общо;

2.1. Обратни напади от дефицит: 3х10 на крак * 18 кг общо;
2.2. Хип тръст: 3х10*60;

3.1. Лицеви опори: 3х10;
3.2. Хоризонтално набиране: 3х10;
3.3. Повдигане на краката от стенд: 3х10

На последната серия клек нещо се счупих :( Не ми тежеше, не ме е натискало, стараех се да пропадам хубаво мужду краката, бутах колената навън, внимавах за лактите и... кръста ми замина. 100% съм сигурна, че не ме е огъвала щангата и мъжа ми и треньора бяха там, гледаха, нямаше никакви индикации за проблем. Просто като приключих серията усетих напрежение в кръста. Довърших тренировката много предпазливо. Докато се движех нямаше много дискомфорт, обаче в момента в който седнах... :(

Храна: Сурово състояние
-15г кокосово масло в кафето + 2 какаови зърна;
- Солена ръжена питка с извара, 200г печена тиква Хокайдо;
- 180г пуешко филе, 60г пълнозърнести макарони, салата (домат, краставица, кълнове);
- 4 бонбона Мерси (един колега ми донесе цяла кутия заради разни справки, които му правих и само това и трябва на една контузена жена в ПМС...)
- 200г извара, 300г печена тиква Хокайдо, още един бонбон Мерси;
- Знам ли... Трябва да пека риба вкъщи, ама едва ли само с това ще мина... Ще дописвам...
Ами дописвам: 300г сьомга, задушени зеленчуци, 2 вафли и 1 суха паста Арбанаси, 5-6 лъжички лешников какаов крем, канадска бисквита и продължавам...

ВСАА по време на тренировката
Диклак + Милгама

Разни:
Тъпа работа! Много трудно изкарах на работа днес. Докато седя няма проблем, но като стана е лошо :( Сега като се замисля, че трябва да си ходя след 15 мин. ми се реве направо, ама като се раздвижа малко ще е по-добре, сигурна съм.
Пих някакъв нурофен тук, който никак не ме облекчи. Като се прибера ще метна по-тежката артилерия.
Имахме масажистка днес в офиса и намерих слот да се пусна, но и това не помогна.
Явно се е натрупала умора и напрежение и кой знае още какво...

Мнението беше редактирано от Светлето на 04.10.16 00:07.

03.10.16
20:25

Светле, да не си отпуснала корема/кръста в някой момент? Може да стане, без видимо да те натисне напред щангата.

Така или иначе станалото - станало. Стискам палци да мине по-бързичко.

04.10.16
00:15

Боби, това е най-странното - нищо такова нямаше. Бях много стегната и стабилна.
Случвало се е да ми изпусне корема, да ме огъне, да ме натисне щангата и знам какво е, а сега въобще нямаше и намек за това.

Както и да е.

Иначе извадих късмет с прибирането - един колега, който живее наблизо ме метна с колата.
От Диклак-а (и шоколадената терапия ;) ) ми поразмина малко. Дано отшуми по-бързо!

Мнението беше редактирано от Светлето на 04.10.16 00:21.

04.10.16
01:31

Добре де, при толкова хора, които те гледат, никой ли не е видял как несиметрично отлепяш петите на клека и то с щангети? Защото при такава комбинация от фактори е напълно възможно да те опъне нещо в пояса.

04.10.16
16:53

Хах, иронията е, че се прецаках на най-симетричния си клек за всички времена (dull)

Хората, които ме гледат са двама - мъжа ми и треньора му. Обръщат ми внимание на детайлите за чистене. И за двамата (особено пък за единия ;)  ) съм сигурна, че не биха допуснали потенциално опасни изпълнения.

Иначе днес съм в пъти по-добре :) Няма болка, само леко придърпване като стана от стола след по-дълго заседяване.
Снощи се нагрявах с оная инфрачервена шашма от Билла, ама дали е помогнала незнам...  ;)

А явно вчера съм изглеждала наистина много изстрадала, защото милите ми колеги днес се организирали и ми купили кутия със сладкиши от Ванила Китчън (nlove9) Нали взе им отказвам шоколадите и бонбоните, пък искали да ми доставят малко ендорфин и решили да е максимално здравословен (giggle)

05.10.16
16:53

04.10.2016
Сън: 05:15 ч.

Тренировка: Тц!

Манджа:
- 200г пуешко филе + 300г задушени зеленчуци (броколи, моркови, карфиол);
- Кутия със сладкиши от “Ванила Китчън” (2 курабийки, 1 бонбон, 1 смокинова тарталета, 1 брауни с лешник) в продължение на около 2 часа ги унищожавах;
- 200г котидж;
- 100г (сготвено състояние) варен телешки език + салата (зелен микс и краставица);
- Blackout посреднощ:
неизвестен брой сандвичи от царевични блокчета намазани с пастет (!) и кашкавал
неизвестен брой бисквити намазани с половин бурканче течен шоколад.

Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Омега 3+6 - 2г, Диоренал-Детокс, Prim Oil.
Диклак + Милгама

05.10.2016
Сън: 04:21 ч.

Тренировка: Някакви бутащи
- 2 км монотонно на пътеката
1. Лег: 10*20, 10*25, 10*27.5, 2х10*30 кг.;
2. Раменна преса с дъмбели от седеж: 3х10*7 кг във всяка ръка;
3. Избутване на дъмбел напречно на пейката (това имама предвид): 3х10*10кг на ръка;
4.1. Кофички на пейка с краката в/у топка: 3х10 СТ;
4.2. Упражнение за ротаторен маншон и задно рамо: 3х10*2 кг на ръка;
5.1. Скачане на въженце: 3х1 песен време;
5.2. Крънчове с дъмбел: 3х15*8кг.

Кръста е пушка! :)

Манджа:
- 4 какаови зърна;
- Солена ръжена палачинко-питка с извара (60г ръжени ядки, 6 белтъка, 60г извара, шарена сол);
- 200г пуешко филе, 40г пълнозърнести макарони, салата (последен хубав розов домат, краставица, кълнове от лук);
- 170г извара + 30г сурови тиквени семки;
- 250г сьомга, краставица, кълнове100г авокадо.

Йееее! Не омазах храната! Каквото си написах - това си хапнах :)

Добавки: Витамини Orange Triad - 2х3т., Вит. С, Магнезий, Омега 3+6 - 2г, Диоренал-Детокс, Prim Oil.
Диклак + Милгама
ВСАА по време на тренировката.

Разни:
Кръста ми е много по-добре :) Ще го попазя още малко обаче, нищо че не го усещам, и ще пия лекарствата още няколко дни.
Някакви гадни киселини имам, но честно казано се радвам, че само с това се разминавам (blush)
Спи ми се доста днес (то в това време какво друго да му се прави на човек), а и Гарминчо ми плюе някакви предупреждения по въпроса за съня... Така че довечера хапвам и лягам |-)

Мнението беше редактирано от Светлето на 06.10.16 12:31.

06.10.16
15:41

казано от Светлето на 04.10.16, 16:53:

Хората, които ме гледат са двама - мъжа ми и треньора му. Обръщат ми внимание на детайлите за чистене. И за двамата (особено пък за единия ;)  ) съм сигурна, че не биха допуснали потенциално опасни изпълнения.

Еми ОК, сега ти им обърни им внимание да гледат внимателно :
https://youtu.be/tKAVjiP10lo?t=22
Това паразитно движение го имаш на абсолютно всеки клек, даже и на предния(да, там е по-слабо видимо).

08.10.16
23:35

Дадено! :)

09.10.16
00:06

06.10.2016
Сън: 7:31 ч.

Храна: В прикачения файл

Диклак + Милгама

07.10.2016
Сън: 5:20 ч.

Тренировка:
1. 15 мин. интервално на пътеката - до 16 км/ч. Отдавна не бях правила такива интервали и се изненадах, че не ми беше трудно. Не е като да няма значение, че са си починали краката ;)
2.  Набиране подхват: 5х2;
3.  Набиране с различен хват с бавно спускане: 5х1
4.  Гребане с дъмбел: 5х10*12.5 на ръка;
5.1. Фейс пул: 2х10*20, 2x10*25;
5.2. Сгъване с крив лост - бицепс: 3x10*15
6.1. Скачане на въже: 2х5 мин.;
6.2. Колелце от колене: 2х15;
6.3. Подаване на топка (корем): 2х10

Edit: Дописах си Фейс пул-а и бицепсовото сгъване, че ги бях забравила. То и с тях е смешна работа тая тренировка, пък като ги изтървах - съвсем.

Диклак + Милгама.
ВСАА по време на тренировката.

08.10.2016
Сън: 7:24 ч.

Диклак + Милгама

Това - онова:
Имам нужда от няколко допълнителни часа в денонощието! Някой да има да ми услужи? ;)

Дани ме сяде, че дневника ми е публичен, та го ограничих малко.

Правих майонеза онзи ден - стана у-ни-кал-на!!!

Днес исках да отида да потренирам, че от утре, в продължение на 3 дни ще местят залата, но не успях, защото взех, че заспах следобед (blush)

И утре ще е доста натоварен неделен ден. Списъка ми със задачи е леко депресиращ, но докъдето стигна (dull)

Мнението беше редактирано от Светлето на 09.10.16 07:27.

13.10.16
19:47

Такамммм...

Нямаме си вече зала :(
Тъжна съм, мноооого тъжна!
Уж местенето беше за 3 дни, а стана 2 седмици, като подозирам, че или ще се проточи повече, или въобще няма да се случи...
Тъжна съм, мнооого тъжна!

Не бях тренирала цяла седмица и след обстойно проучване на възможните зали около нас, днес се явих в Атлетик на канала.
Докато ми обяснят политиките им, докато се ориентирам - не остана много време за трениране.
Няма да мога да тренирам както досега, защото е доста тясно в залата и ще трябва да се нагодя някак си. Динамики и супер серии не виждам как ще се получават :(
Тъжна съм, мноооого тъжна!

Тренировката:
10 мин. кростренажор;
Чупене на гипса;
1.1. Гоблет клек: 10*15, 4х10*20;
1.2. Задно бедро - машина: 5х10*25 (тези 25 тежат горе долу калкото 35 в бившата ми зала);
2.1. Напади с щанга на гърди: 2х8 на крак * 36кг;
2.2. Румънска тяга: 3х10*36кг;
3.1. БГ- клек: 3х10*15кг с всеки крак;
3.2. Хиперекстензии: 3х15 с протегнати напред ръце;
4.1. Упражнение за задно бедро с топка: 2х12;
4.2. Планк: 2х.... не знам точно

Цък за храната - би трябвало да е публично.

После ще дописвам, че искам да си ходя вече.

14.10.16
10:54

Човек трябва да е адаптивен и да може да функционира адекватно извън зоната си на комфорт.
Тренировката може да бъде пълноценна дори когато залата се състои единствено от клон на дърво. :)
Зоната на комфорт е удобна, но там не се случва нищо ново и интересно. Това, че се чувстваш тъжна за залата се дължи на навика, а както казват авторитетите, навика е болест.

14.10.16
13:30

Това което написа е много важно, но истината е че хората са склонни да си оформят зона на комфорт и да не излизат от нея.  :)

14.10.16
19:47

Да ти кажа, Марги, и аз от вчера това си повтарям наум като мантра.
Ще се адаптирам, няма начин :) Пренаредихме дневната програма, поставих си цели съвместими с ресурсите (времеви и материални) с които разполагам и така...
Трябваше да помрънкам, нямаше как :) Лиших се от комфорта на голяма и богата откъм тежести и простронство зала в непосредствена близост до вкъщи, нормално е да ми е терсене известно време.
Естествено, винаги мога просто да спра да тренирам ;)

14.10.16
19:52

казано от Светлето на 14.10.16, 19:47:

Естествено, винаги мога просто да спра да тренирам ;)

Ти пък...това ли успя да синтезираш от написаното? :D Не го мислих по този начин. :)

14.10.16
22:36

Знам, Марги :) Шегувам се, разбира се :)

26.10.16
19:42

Отдавна не съм стигала до дневника :(
Горе-долу съм жива ;) Даже и тренирам :)

От 15-ти октомври започнах леко адаптирана (защото не мога да тренирам 5 пъти седмично) програмата “Easy strenght” на Дан Джон и Павел Цацулин.
Колко сила ще кача не е най-важното, по-скоро е подходяща за залата в която ходя, докато (ако!) ремонтират и отворят “нашата”, а също и както каза Юлия - за да подобря техниката на клека, трябва да клякам по-редовно.
Та така... После ще щракна листчето с програмката и тежестите дотук.
Още ми е малко непривично в новата зала, но свиквам. Лоста за тягата е доста по грапав и ми съдра вече два клина, а пищялите и колената ми са силно морави. Добре че не ходя вече по голи крака ;)

Храната ми, ако някой иска да гледа.
Миналата седмица беше доста зле - много храна, алкохол, сладко, кудкудякане до сред нощите с колежки и т.н.
Дани беше в командировка и донесе у-ни-кал-ни индийски сурови десерти и бисквити, които опустошихме за финал на седмицата. Също така донесе и индийски протеинови барове, които се оказаха изненадващо вкусни, с доста естествен вкус и консистенция :)
Донесе ми и прекрасни подправки (nlove5)

Малко промених хранителния план и ще хапвам въглехидрати на вечеря в деня преди тренировка (тренирам сутрин), а преди тренировката - само кокосово масло и евентуално какаови зърна, за да не ми е тежко. Надявам се да имам повече сила така (wasntme)

27.10.16
19:39

Обещах да кача тренировчиците, така че:  find attached ;)
Последната е от днес.
Както казах - нищо особено, по-скоро приятно раздвижване :)

Да, ама както не е нищо особено, така се завърна позабравения глад след силова (колко смешно звучи само на фона на детските ми тежести!) тренировка (giggle) Едва се удържам.
Манджата:
- Кафе с кокосово масло, 3 зърна какао;
- Палачинко-питка от спелта, спанак, белтъци, извара и шарена сол;
- Пуешко с индийски подправки (Мммм!!!), кафяв ориз и салата;
- Котидж и тиквени семки;
- Не знам още... Което се превърна в пуешко с масала, краставица, кълнове, авокадо, тиквени семки.

Нещо не стигам до компютър/таблет/телефон за браузване и форум :(  Хвърлям по едно око тук там, някъде имам и какво да кажа, но нямам време да го напиша :( Дразнещо ми е малко
Очаквам да охлаби малко тези дни, та ще наваксам.

Съня, както може да се очаква не е особено много, макар че последните две вечери зарязвам някакви неща недовършени или претупани, за да си легна и да направя поне 6 часа сънчо.

Мнението беше редактирано от Светлето на 28.10.16 19:51.

01.11.16
18:55

Май се очертава да пиша, когато мога...

Тренировките ги слагам прикачени.
Нищо особено. Днес нещо не бях в кондиция и не можах да се съсредоточа много. Някои повторения на клека стават много добре :) Но и тежестите не са особено големи.

Хапването тези дни е супер откъм качество, но доста откъм количество (wasntme) Тъпото е, че в продължение на 1-2 седмици тъпках какви ли не боклуци и не качих нищо, а сега - бам! Гоня +2 кила (blush)

За днес по-точно:
- Кокосово масло в кафето + 3 зърна какао;
- Тиквени протеинови палачинки;
- Пилешко с индийски подправки, пълнозърнести макарони, салата (краставица, домат, печена чушка)
- Конско кюфте;
- Индийски протеинов бар;
- Още конски кюфтета + зеленчуци на скара (тиквичка, патладжан, чушка, лук).

Един колега си поръчва храна от някаква фитнес манджарница и днес реших и аз да пробвам. Не устоях на кюфтаците и ги заръфах веднага щом дойдоха (giggle)
Тези дни ми се беше дояло много варено червено цвекло с майонеза (и чесън за вечер вкъщи) и понеже наскоро хванах цаката на перфектната домашна майонеза, си направих.
Обачеее, тъй като за вчера вечерта нямах калориен и мазнинен бюджет, а имах сварено цвекло, вместо с майонеза, го разбърках с котидж (и чесън). Лелееее! Това се оказа много, много вкусно! Пробвайте, ако обичате цвекло и ядете млечни - няма да сбъркате!!!

Качвам и отчет за съня ми през октомври. По-добре е отколкото очаквах :) Има доста нощи с 6+ часа сън :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 03.11.16 18:02.

03.11.16
18:00

Прикачам си днешната тренировка :)
Доволна съм горе-долу :)
В понеделник ми остана време, и съжалих, че не си взех въженцето да поскачам. Днес ки го взех, но нещо се замотах и окъснях. Даже накрая суинговете и колелцето ги правих без почивка в суперсерии.
От сунговете с една ръка онзи ден имам мускулна треска на бицепсите. Аз още тогава усетих, че ги додърпвам на ръце, а не ги изстрелвам от таза и се опитах да не го правя, явно безуспешно (blush)
През по-голямата част от тренировката ми нямаше кьорав човек на етажа и беше доста приятно. Накрая се появи някакъв тип - треньор, с две клиентки, които едва не заспаха по уредите, а той ПУШЕШЕ електронна цигара (или както там се казва това дето дими без да е запалено - едно плоско такова, като странна лула) в залата!

Храната е съвсем ОК тези дни :)
Даже вечра на вечеря не ми се ядяха въглехидрати, което е странно... Е, днес усещах, че нямам толкова сила, но пак си направих нещата :)
Нещо не мога да си наместя макротата за да ги фиксирам в тренировъчени в нетренировъчен ден. Малеят ми мазнините на момети.

За днес:
- Кокосово масло в кафето, 4 какаови зърна;
- Палачинко - питка от спелта, белтъци, спанак , извара и шарена сол;
- Пилешко на грил, пълнозърести макарони, краставица, домат;
- Котидж, 10 хлебни кръгчета Местемахер;
- Телешко  + незнам още...

05.11.16
23:11

Нещо не ми се пише. Много минорно настроението и емоциите тези дни...

Тренирах днес иначе (прикачен файл). Добре се получи, като се има предвид, че мислено не бях тям. Отделно, точно преди тягата ми дойде.

Храната е горе-долу добре.
Днес нещо се олях с калориите, но болезнено ми се яде нещо сладко. Цикъл + разни грижи = лоша комбинация :(  Утре ще има голям сладък чийт, ако доживея да него.

11.11.16
18:34

5 пъти тръгвам да пиша и нещо става, та не успявам...

Тренировките ги прикачам.
Сравнително съм доволна. Наистина, калкото повече клякам, толкова по-добре се получава :) Все по-често успявам да се преборя с навика да се изправям бързо и с отскок (giggle)
Лежанката е пълен потрес откъм сила.
Тягата бива, когато хвата не ме предава.
От суинговете с 1 ръка така съм заякнала, че вече мятам галоните с минарлна вода като пудовка под изумените погледи на програмистчетата, които безпомощно кършат ръце, като няма вода на машината :D

Храната е много! Всеки ден е много! Обаче отбелязвам всичко в МФП - да се знае.
Освен че по принцип съм си гладна, има намесени и силно стресови моменти, които със сигурност са ми изстреляли кортизола в небесата. Качвам килограми стремглаво. Някак си по навик се притеснявам, че напълнявам, но всъщност май не ми пука особено. Искам да изям една тава баница със сирене или с праз, или със спанак, а за десерт цяла торта или пълна кутия със сухи пасти “Арбанаси” с фъстъци...

Мнението беше редактирано от Светлето на 11.11.16 18:36.

20.11.16
21:26

Добрах се до лаптопа. Йеййй!

Вчера приключих модифицираната Easy strenght програмка. Доволна съм доста :) Силата дръпна определено, въпреки липсата на концентрация и голямото напрежение извън залата.
Моментните максове бяха:
Клек - 90 кг. Сигурни, дълбоки и стабилни. Опитах 92, но май по-скоро им се уплаших и се разконцентрирах, отколкото ми дотежаха.
Лежанка - 42 кг. Смях в залата, но толкова си мога. Освен това рамото ме боли - нещо щракна докато отварях един буркан, егати тъпото! Да кажем, че 44 кг. с мнооооого късмет мога да бутна, но някой друг път ;)
Мъртва тяга - 112 кг. Там 110 станаха много лесно, после имах 3 неуспеха на 115 (май пак по-скоро от шубе), които ме изцедиха направо и накрая тия 112 само на злоба ги направих. Дани каза, че не съм била твърде крива де :)
Тотал: 244 кг.

Днес отчитам доста прилична мускулна треска на гърба, основно на еректорите и по-малко на глутеуса.

Следващите 3-4 седмици ще правя малко по-различни, по-динамични тренировки и после пак ще повторя програмата 8-)

Манджата не е много за пример дотолкова, колкото веднъж седмично се оливам много жестоко. Ама, това е положението в момента. Имам нужда.

Качих се на кантара - 56.5 кг. По-добре е отколкото очаквах.

Туй то накратко :)
Надявам се скоро повече

Мнението беше редактирано от Светлето на 20.11.16 21:26.

21.11.16
18:11

Оуууу, каква мускулна треска имам на гърбааааа!!! 8-)
Пуснах се на масажче в офиса  - идеално ми се отрази. После слязох до лоста в офиса да повися малко :)
Тренировка - няма.

Хапването ще гледам да го канализирам и евентуално поне него да вписвам тук, че да ме хваща срам ;)
- Малки сладки палачинки (190г сладък картоф, 20г овесени трици, 5 белтъка, 1/2 доза протеин);
- 180г телешки шол, 250г задушени зеленчуци;
- 200г котидж, 30г сурови тиквени семки;
- 200г телешко, краставица, 10 г сурови тиквени семки.

И вдъхновена от Т., да пусна и аз една снимка на досадния прилеп.
Ей такъв кучешки живот искам :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 21.11.16 23:40.

01.01.17
20:32

Честита Нова Година силни хора!
Да е здрава, мирна и благодатна!

2016-та си беше една добра година за мен :) Не че нещо кой знае какво се е случило, но цялостното ми усещане е такова (nlove5)

През 2017-та най-голямото ми желание е да сме здрави, по-позитивни, да се обичаме и да се подкрепяме.
И малко егоистично, но имам желания и лично за себе си - да имам повече свободно време, да ме слушат мъжете ми, силата и мускулите да растат, а тлъстинките и целулитчето да намаляват ;)

Вчера, на последната ми тренировка за годината се снимах. Много съм зле със селфитата, ама к`вото - такова :)

Мнението беше редактирано от Светлето на 01.01.17 20:48.

07.01.17
21:26

Днес на мързел съм го ударила, въпреки 1000-та неща, които имам да свърша и викам да попиша малко, докато мързелувам ;)

Отдавна не съм си описвала тренировките, но след Easy Strenght имах малко повече от месец (днес беше последната) тренировки по разтоварваща и неангажираща, малко по-динамична програмка.
От понеделник почвам пак Easy Strenght. Нямам някакви амбиции, просто ми харесва, а ако трупна и сила - ще е бонус ;)

Та, днес въпреки леко прохладното време със скромните си -14, изгазих до залата и свърших следното:
- 15 мин. свински тръс на пътеката = 2.3 км.
- Чупене на гипс + 2 х 10 входящи серии мъртва тяга с 40 и с 50 кг
След това в суперсерии:
1.1. Мъртва тяга: 4х8@65кг.;
1.2. Бърпита с лицева опора: 4х10;
1.3. Jumping Jacks: 4х20;
2.1. Лицеви опори: 3х8;
2.2. Face pull: 3х10@28кг;
3.1. Сгъване за бицепс с дъмбели: 3х10@8кг (за всяка ръка);
3.2. Разгъване за трицепс с диск зад глава: 3х10@10кг;
4.1. Повдигане на краката от вис: 3х12;
4.2. Повдигане на краката от наклонена пейка: 3х10.

Храна:
- 2-3 зърна сурово какао, 5-6 г. кокосово масло;
Тренировка
- Палачинко питка от 60г (сурово тегло) сварен ориз, 6 белтъка, 100 г извара, 2 печени чушки, шарена сол + 1 портокал;
- 200 г извара + филия протеинов “Местемахер” с 30 г фъстъчено масло;
- Тиквени семки (сурови);
- Редакция: Глиганско с домат и краставица, марципан с шоколадов кувертюр,  Амарето с лед (nlove5), много вафли и шоколадчета от джънк торбата, която се образува у нас по празниците 1/3 бурканче течен шоколад...

Храната ми беше силно ужасна по празниците, но щетите не са големи за щастие. От началото на седмицата уж се постарах да оправя качеството (за количеството още се ослушвам), но явно твърде рязко съм си резнала захарта, защото на моменти усещам признаци на хипоглекимия.

Донесла съм си работа малко (в приключване и одит сме, и до 23-ти трябва да сме готови с окончателния ГФО!!!), ама ме мързи. Много!
Малко домакинска работа отметнах сутринта, но нищо особено.
Спах следобед - егати кефа!
Заложила съм един глигански бут да се пече във фурната и Досадилий Ушатков пази печката и се облизва (giggle)

Мнението беше редактирано от Светлето на 08.01.17 09:12.

09.01.17
18:08

08.01.2017

Мързел ден 8-) Показахме си носовете в лендиковата епоха навън, колкото да отидем до магазина и после се окопахме на топло вкъщи, където си джиткаме боси и по тенски :)
Спах час и половина следобед!
Е, освен това оправях малко перални, сушилни и осъществявах Голямото неделно готвене, но пак беше мързеливо.
Не пипнах това дето си го носех от работата.
Една грешка си открих, която е поправима, но иска много цъкане и доста корекции на подадени декларации :( Shit happens понякога, но въпроса е, като плащаме повече от 20 бона на одиторите, те защо не я забелязаха?!

Манджа:
- 150г обезмаслена извара;
- Доза протеин;
- 200г глиганче, домат, краставица, лут кетчуп на оная фирма с Лютеницата :D (ако чета след време ще се чудя какъв е бил случая с лютеницата 100%)
- 150г котидж, портокал;
- 20-30г тиквено семе;
- Баница (1/2 тава), 350г кисело мляко.
Значи, от нова година ми се яде баница! Тогава не можах да си хапна, защото тази, която трябваше да донесат гостите ни не ставаше за ядене изобщо. Не знам как можеш да объркаш баница толкова, че да прилича на хомогенна кашава, недоизпечена маса и дори да не забележиш, че нещо не е както трябва, а да я опаковаш и занесеш на гости?!?!
Както и да е. Дилемата беше да си купя баничка или да си направя. Дани рече да направя и стана тя каквато стана (giggle)

09.01.2017

Тренировка:
Easy Strenght - Ден 1
- 10 мин тръс на пътеката;
- Чупене на гипс;
- Клек: 10*20, 10*30, 8*40, 6*50, 2х5х55;
- Лежанка: 10*20, 8*27.5, 8*30, 2х5х32.5;
- Тяга: 10*50, 8*60, 6*70, 2х5х82.5;
- Суинг с 10 кг с дъмбел, с 1 ръка до вертикала: 2х10 на ръка;
- Колелце от колене: 2х10.
Лесна работа 8-)

Хапване
Тренировка на гладно
- 2 протеинови бара
- 200г пилешко с индийски подправки, 55г ориз, домат, краставица, чушка;
- 150г котидж, 20-30г сурови тиквени семки;
- Предстои: 200 г глиганче, сварено червено цвекло с чесън, лимон и зехтин.
И дано с това си остана!!!

Днес в офиса е нЕкЪФ ужас! Студ! Егати и претендента за сграда на годината!!! Изолация = 0, Качество на стоителството = -568135!
Замръзнали тръби, веещи прозорци, изгърмял бойлер... “Яко”! Добре, че се облякох възможно по-топло.

Ще си допиша, ако нещо ме осени по-късно ;)

12.01.17
00:08

10.01.2017

Без тренировка.

Храна:
- Омлет (3 яйца, 80г извара, чушки), малко майонеза (облизвах бъркалките) ;)
- 150г печен дроб, червено зеле с 50г майонеза;
- Сандвич (филия протеинов хляб с 50г пушена сьомга);
- 80г извара;
- 250г сварено цвекло със 150г котидж, 80г извара и чесън + 4 царевични блокчета + десертче “Наполеон”.

11.01.2017

Тренировка: (същата като онзи ден)
Easy Strenght - Ден 2
- 10 мин тръс на пътеката;
- Чупене на гипс;
- Клек: 10*20, 10*30, 8*40, 6*50, 2х5х52.5;
- Лежанка: 10*20, 8*27.5, 8*30, 2х5х32.5;
- Тяга: 10*50, 8*60, 6*70, 2х5х82.5;
- Суинг с 12.5 кг с дъмбел, с 1 ръка до вертикала: 3х10 на ръка;
- Колелце от колене: 3х10;
- Хиперекстензии с акцент върху глутеуса: 3х10.

Храна:
- 10г кокосово масло;
Тренировка
- 2 протеинови бара;
- 200г пилешко филе с индийски подправки, 250г сладки картофи, краставица;
- Сандвич (филия протеинов хляб с 50г пушена сьомга) 20г тиквено семе;
- 200г конски кюфтета, задушени зеленчуци, 10-ина г. майонеза, 20-30г фъстъчено масло.

В залата беше някакъв митинг сутринта. Учениците явно се чудят какво да правят, но все пак е добре, че спортуват де :)

Умирам от студ тези дни, но едва ли нещо необичайно казвам.
Супер много работа имам, а за капак и в края на работния ден се запали трафопоста на сградата ни и имаше малко екшън.
Дано го оправят до утре!!!

14.01.17
20:44

12.01.2017

Без тренировка.

Похапването:
- Омлет (3 яйца, 80г извара, чушка, кокосово масло);
- Задушени зеленчуци с 40 г кози кашкавал, 200г конски кюфтета;
- 150г котидж, 30г тиквени семки;
- 3 редчета шоколад 99% какао;
- 200г патешко филе, задушени зеленчуци, кетчуп, 4 царевични блокчета, суха паста “Арбанаси” с фъстъци, вафла “Арбанаси” с халва.

Голям студ в офиса! Имах работа с хартиени документи и нямаше как да се пусна home office, но се облякох доста добре и към края на деня дори ми стана топло :)
Пожара в трафопоста е бил причинен от нелегално свързали се крадци на ток от съседна сграда! Заради тия.... **** цяла нощ и до 9 часа на следващият ден не е имало ток, климатичната система замръзнала, системните ни администратори, които стояли цяла нощ да пазят генератора, и те :(  До -20 стигнало към 04:00 сутринта, хората от ЧЕЗ казали, че не могат да издържат повече и си тръгнали.

13.01.2016

Тренировка: Easy strenght - Ден 3 (5-3-2)
- Клек: 5*52.5, 3*60, 2*67.5;
- Лежанка: 5*32.5, 3*35, 2*37.5;
- Тяга: 5*82.5, 3*87.5, 2*90;
- Суинг с 15 кг с дъмбел, с 1 ръка до вертикала: 2х10 на ръка + Повдигане на краката от стенд: 2х12;

Загрявката и входящите серии няма смисъл да ги пиша - почти едни и същи са си всеки път.
Нещо се замотах и тренировката ми отне повече време от обикновено, затова орязах финишъра.
Притесних се от напредналото време и се разсеях за тягата, та ми тежеше повече от очакваното.

Манджата:
- 10г кокосово масло;
- 2 протеинови бара от ДМ - не са лоши;
- 200г патешко филе, зеленчуци, 250г сладки картофи;
- 100г конско кюфте, филия протеинов хляб, кисела краставица;
- 2 бургера (всъщност 4 половинки), 2 пасти “Наполеон”

Доооооста работа отхвърлих в офиса, въпреки мързеливия петък 13-ти, в който никой нищо не подхващаше и всички бяха мноооого приказливи и социални ;)
В офиса се беше стоплило идеално :)

14.01.2016

Без тренировка

Храна:
- 200г котидж, 70г извара, 10-ина г тиквено семе;
- Консерва риба тон, краставица;
- Доза протеин, 4 божествени профитероли (nlove5), кафе с Бейлис;
- 20-ина г тиквено семе;
- 2 фурми пълнени със синьо сирене;
- 120г патешка саздърма, салата, люти чушки, 30 бр. профитероли, Бейлис.

Събота - почивен ден. Ама наистина 8-)
За никъде не съм бързала, не съм готвила (защото не ми се размрази месото по-рано, а сега вече ме мързи да го меля на кайма...), не съм мерила и опаковала храна. Само на пазар отидохме набързо.
Следобед си седнах с “кафенцето” и изгледах цял женски филм сама! Хора, това не ми се беше случвало от... може би от години (inlove)
Нещо ще им сглобя на мъжете ми за вечеря и после пак ще зяпам телевизия (blush)

А, да! Имаме най-досадното грухтящо куче на света!  :D

Мнението беше редактирано от Светлето на 15.01.17 11:12.

16.01.17
00:10

15.01.2016

Храна:
- 200г котидж, 20г тиквено семе;
- 100г патешка саздърма, кисели краставички, печени чушки, люти чушки;
- 200г котидж, 20г тиквено семе;
- Пълнени гъби със 100г конска кайма, 50г кашкавал, 30г синьо сирене + кисели краставички и печени чушки;
- 30-ина г тиквено семе

Снощи от толкова захар не можах да заспя до среднощ, но пък сутринта станах в 9:30.
Следобед също отнесох час и половина сънчо 8-)
И понеже вчера не си давах много зор, днес трябваше да отметна куп домашни задължения. Та: готвих закуска на Дани, млях месо, месих каймата, готвих обяд за Дани и Добри, мих пода, подреждах, сгъвах дрехи, перални, сушилни, ходих малко на пазар, мих баня, голямото неделно готвене с прилежащото му почистване (whew).
Сега събирам сили да разцъкам кутиите за утре, ама така ме домързя, че по-скоро ще се мобилизирам утре преди тренировката. Добре, че с Дани ни се покриват режимите до голяма степен, че ако трябваше да сглобявам съвсем различни храни, щях да съм изперкала вече.

Чака ме “интересна” седмица. Всеки ден ще излизам в 8:00 - 8:15 и ще се прибирам в 21:00. “Забавленията” в графика включват зъболекар с малкия за силанизация на кътниците и соарета с одиторите, и само 2 дни ще ми останат за тренировка :(

Мнението беше редактирано от Светлето на 16.01.17 00:11.

18.01.17
00:17

16.01.2017

Тренировка: Easy strenght - Ден 4 (2х5)
- Клек: 2х5*55;
- Лежанка: 2х5*35;
- Тяга: 2х5*85;
- Суинг с 15 кг с дъмбел, с 1 ръка до вертикала: 3х10 на ръка;
- Колелце от колене: 3х10 в СС + Хиперекстензии: 3х10.

Храна:
Тренировка на гладно
- 2 протеинови бара;
- 200г патешко филе, 250 г. варено цвекло с лимон, 250г сладки картофи;
- Сандвич (филия протеинов хляб + 50г пушена сьомга), 15-20г тиквени семки;
- 200г конски кюфтета, домат, краставица, 80г авокадо, люта чушка, 20-ина г. тиквени семки.

17.01.2017

Тренировка: Няма.

Хапване:
- Омлет (100г шварцвалдска шунка, 2 яйца, 1 белтък);
- 220г патешка саздърма, запържена с моркови, броколи и карфиол;
- Сандвич (филия протеинов хляб + 50г пушена сьомга);
- 20г тиквени семки;
- 200г конски кюфтета, 250г варено цвекло с чесън и лимон, 20-30г домашен суджук, някакво количество фъстъчено масло.

Ще ми експлодира главата от днешния ден. Яко ми се пържеше задника в офиса. Не стига, че имах почти невъзможни срокове, ами и някакви технически проблеми допълнително забавиха нещата. 25 мин. преди края на работния ден приключих с жизненоважните задачи и просто капитулирах.

Иначе сутринта ходихме с дребния на зъболекар. Много съм щастлива - няма нито един развален зъб и нито една пломба дотук! Силанизираха му един зъб, после пихме чай в сладкарница, разхождахме се в снега и го заведох на градина чааааак в 11 8-) Беше ни хубаво - напоследък нямаме много време заедно, особено през седмицата.

19.01.17
19:35

18.01.2017

Тренировка: Без

Манджорно:
- Печени сандвичи (2 филии протеинов хляб, 60г кашкавал, 20г домашен суджук);
- 200г конски кюфтета + 300г задушени моркови, броколи и карфиол;
- Палачинки от 250г сладък картоф, 6 белтъка и 2/3 доза протеин;
- 200г пичешко филе на грил, салата (домат, краставица, люти чушки), 4 оризовки;
- 2 оризовки намазани дебело с домашно сладко от ябълки + 2 сушени кайсии.

Работа, одитори, проверка, приключване...
Предния ден ПАК нещо се повреди трафопоста та работихме на генератор и без отопление няколко часа и не знаех дали ще се е затоплило в офиса, поради което се облякох доста стабилно. Беше баня и се сварих в собствен сос (sweat)
Вечерта готвих малко за остатъка от седмицата и за Дани.
В цикъл съм, т.е. подута съм, чувствам се огромна, тромава и тежка, но поне не съм много крива (май)  :)

19.01.2017

Тренировка:Easy strenght - Ден 5 (2х5)
- Клек: 2х5*55;
- Лежанка: 2х5*35;
- Тяга: 2х5*85;
- Суинг с 15 кг с дъмбел, с 1 ръка до вертикала: 2х10 на ръка;
- Колелце от колене: 2х10 в СС + Хиперекстензии: 2х10*5кг.

Хапванки:
- 10-ина г кокосово масло;
Тренировка
- 2 протеинови бара;
- 200г пилешки гърди мариновани в горчица, 60г пълнозърнести макарони, салата (краставица, домат, чушка);
- 200г котидж, 30-40г сурови тиквени семки;
- 150г (изпечено съст.) свинска вратна пържола + 250г варено цвекло с чесън и лимон + семки + фъстъчено масло.

Успах се с повече от час сутринта. Нямам споман как съм си изключила алармата. Беше страшен тъгъдък за да успея да смогна за тренировката. Храната не беше измерена и сложена по кутиите, че снощи беше още топла, миялна, пералня, сушилня, дете... Добре че Дани удари едно здраво рамо с някои от нещата, та се класирах в залата и дори успях да си направя почти цялата тренировка (без по 1 серия от финишърите).
Тези дни май съм предобрила с фибрите, че днес следобед колита ми се обади и добави и балониране с болки към цикличното подуване. КрЪсУтЪ!!!
Понякога, но не винаги, като ям въглехидрати наобяд, след това се подувам. Опитах да експериментирам с видовете въглехидрати, но не намерих закономерност. Вариант е да е от нитратните зеленчуци и като цяло от целулозата. Ензими някакви обмислям да си взема.

О, забравих! Докато се щурах закъснявайки успях да се кача и на кантара - 57.00 кг, което си е екстра като за зимата. Защо тогава се чувствам като препълнена наденичка...
Идеалното ми тегло е 1.5 - 2 кг. надолу, но ще го гоня лятото ;)

Мнението беше редактирано от Светлето на 20.01.17 12:30.

23.01.17
19:10

20.01.2017

Храна:
- 4 яйчица на омлет;
- 150г печен телешки дроб, 300г задушени зеленчуци, 60г полумаслен кашкавал;
- Доза протеин + 30г Линдт 99% какао;
- 50г извара;
- 200г пилешки гърди с горчица, 60г пълнозърнести макарони, лют кетчуп, около 200г манго,  7 фурми,  протеинов бар Ohyea! Victory - Chocolate Chip Cookie Dough.

21.01.2017

Тренировка: Easy strenght - Ден 6 (6х1)
- Клек: 55, 60, 65, 70, 75, 80;
- Лежанка: 35, 37.5, 40, 42.5, 42.5;
- Тяга: 85, 90, 95, 100, 105, 110;
- Суинг с 12.5 кг с дъмбел, с 1 ръка до вертикала: 3х10 на ръка;
- Колелце от колене: 3х10 в СС + Хиперекстензии: 3х10*5кг;
- 10 минутки скачане на въже.

Доволна съм много от тренировката 8-) Всичко ми се получи добре, стабилно и с аванс (с изключение на лежнаката)

Храна:
- 20г косово масло, 10г бразилски орехи;
- 10-ина стафидки;
Тренировка
- 2 протеинови бара;
- 150г извара;
- Голяяяяма пица, мноооого следолед объркан с бисквити “Еверест”.

22.01.2017

Храна:
- Печен сандвич (филия протеинов хлаб с 60г кашкавал);
- Пилешка пържола с разни сръбски разядки (навън), 1 френски макарон;
- 5-6 парчета баклава, 4 меломакарона;
- 230г телешки стек, краставица, 20-30г тиквени семки, 30-40г фъстъчено масло.

Ииии съм в бокса :(  ;(
Синковеца ми направи страшна мамба в МОЛ-а и се пребих като куче на ескалатора. Ситуацията беше силно трагикомична и трудна за описване, а резултата е множество малки натъртвания и голяма щета на лявото коляно. Не е подуто, но много боли, трудно го свивам и нещо хрущи вътре... (swear)  (swear)  (swear) 
Мажа го с Волтарен и Дийп Рилийф, пия Нурофен Експрес Форте, сега се сещам, че имам Траумил вкъщи и довечера ще взема и от него.
Много ме е яд и много, много ми е тъжно и подтиснато :(  Надявам се по-бързо да ми мине и да се връщам в залата.
Оуууу, а чувството да се намажеш с Дийп Рилийф и да излезеш навън на -8 е все едно съм си имплантирала айсберг в коляното, дори през чорапогащник и дънки :D

Мнението беше редактирано от Светлето на 23.01.17 19:11.

23.01.17
19:18

Здравей, Светле!

Много сериозни килограми на тренировката на 21-ви!
А за коляното... да минава бързо! (F)

24.01.17
08:57

Извини ме,
рано сутринта съм проспала, къде творя.
Поздрави

Мнението беше редактирано от Tuti Buti на 24.01.17 14:50.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1