13.06.05
16:51
Нещо набиранията ми куцат...
С Обратен захват (женски) правя по 7
а с правилен мога само 1 ако се отласна...
Проблема е че немога да си свия ръцете в крайната фаза на набирането. Може те ли да ми дадете упражнение за заякване или някаква техника.. че искам да почна набирания :)
Прави стълби с “женския” хват. Правиш 1, почиваш толкова, колкото време ти е отнело. Правиш 2 - същата схема. И така докато можеш, но спри 2-3 повторения преди отказа. Почини минута и започни отначало. До колкото по-малко изтощение достигаш, толкова по-често ще можеш да тренираш набирането. Бързо ще прибавиш маса, сила и със сигурност ще можеш да с енабираш повече.
Поздрави и успех
Или ако работиш по качествена методика за гръб в залата ти само със свободна тежест. Гърба ти ще заякне и товага ще може по-лесно да подходиш към набиранията със собствено тегло.
Успех
13.06.05
17:49
Също така в залата като видиш че на скрипеца с щирок хват стигнеш към 8 повторения с тежест - собственото ти тегло, би трябвало да можеш с такъв хват да правиш около 12 набирания - тъй че опитай да си вгинеш силата на скрипеца.
13.06.05
21:15
В залата в моя град няма скрипец..
Само не разбрах какво ще рече “прави стълбове” 8)
иска да каже да правиш 1 след туй 2 3 и така нататък след това като стигнеш максимума например 5 слизаш по зъщата стълбица до като стигнеш до 1 ;)
13.06.05
22:23
Мерси :)
с тренировите в залата гърба ще ти заякне и след време ще можеш да правиш,само не мога да си обясня как женската правиш седем,а с широк хват не можеш нито една,леко невъзможно ми изглежда
[quote author=“freakster”]с тренировите в залата гърба ще ти заякне и след време ще можеш да правиш,само не мога да си обясня как женската правиш седем,а с широк хват не можеш нито една,леко невъзможно ми изглежда
Може може. И аз преди доста време правех над 10 подхват, а с надхват като се пуснах 1 път до долу и поле не можех да се вдигна. :lol: Голям базик беше! :lol: :lol:
щом казваш....все пак до голяма степен участващите мускули са едни и същи,винаги съм се оправял с тези набирания,даже с подхвата са ми били по-неудобни,все залитам нанякъде
[quote author=“Epoc”]иска да каже да правиш 1 след туй 2 3 и така нататък след това като стигнеш максимума например 5 слизаш по зъщата стълбица до като стигнеш до 1 ;)
Аааа, не слизаш! Почваш отначало! Слизането претренира!
[quote author=“freakster”]щом казваш....все пак до голяма степен участващите мускули са едни и същи,винаги съм се оправял с тези набирания,даже с подхвата са ми били по-неудобни,все залитам нанякъде
При подхват и яко кълчене, така може да се направи набирането, че голямата част да влизат гърди и бицепс, малко гръб.
И става същото като:
Човек, който може да направи 20 кофички, обаче на 3-тото набиране грохва/ и през това съм минал/
Или прави по 15 набирания, як гръб, обаче гърдите са му толкова закърнели, че не може 2 кофички до долу да пусне. :)
[quote author=“Martin”][quote author=“Epoc”]иска да каже да правиш 1 след туй 2 3 и така нататък след това като стигнеш максимума например 5 слизаш по зъщата стълбица до като стигнеш до 1 ;)
На тва му викам аз стълбица ;)
[quote author=“Epoc”][quote author=“Martin”][quote author=“Epoc”]иска да каже да правиш 1 след туй 2 3 и така нататък след това като стигнеш максимума например 5 слизаш по зъщата стълбица до като стигнеш до 1 ;)
На тва му викам аз стълбица ;)
:lol: :lol: :lol: :lol:
Е да, то си зависи от честотата на изпълнение. Оригиналната идея на стълбите е да се правят колкото се може по-често, дори няколко пъти дневно. Иначе ако ги правиш 1-2 пъти седмично, може и да слизаш оп стълбата. Говоря от опит: на едно момче му бях дал три пъти седмично стълби. След 20 дена ми казва, че нещо хич не се чувства добре, абе общи симптоми на претрениране. Поразпитах го и се оказа, че прави стълбите със слизане. (Нещо не се бяхме разбрали) Корегирахме нещата и се оправи (разбира се, почина една седмица преди това). Такива работи...