Знам че изчезнах напоследък. Ама то... докато се освободи време за трениране идват неща за учене и така... Както и да е. Утре съм на фитнес. А, да, искам да отбележа и тук, че си давам като последна цел за 2014 година, до средата на декември месец да мога да клякам с 60 кг! Да видим дали ще стане каквото съм си наумила.
Yo!
Eдин бърз и кратичък коментар. Казах вече каква цел си поставих, времето тече... :Д Как тренирам в момента? Ами, с модифицирана от мен вариация на една система, която я водят 5х5. Таа, пробвах я вчера, много добре ми източва силичките, стабилно ми прави краката на мармалад :Д Та:
хубава загрявка на велото с пулс 125-135
клек
1х15х20 - за “втора” загрявка, и се метнах:
2х5х30
2х5х35
2х5х40
2х5х45
2х5х50
1х4х55
2х3х55
1х2х55
После малко гърди и гръб, набързо:
пек дек 1х10х15, 1х10х10
горен скрипец 1х10х25, 2х10х35, 2х10х30, 1х10х25
И това беше. След малко тръгвам към залата, днес ще правя кардио. Колебая се дали да правя интервално, или да правя 30-40 минути монотонно, но с постоянен пулс между 150-160…хммм... ще го измисля :D
Мнението беше редактирано от Love на 04.12.14 19:23.
И такаа, какви ги свърших..
5 мин на велото - пулс 130-140, след това на онова другото дето не му знам името :D интервално - 20 мин.
пек дек 3х10х10
повдигане краката от вис 3х отказ /12, 9, 6/ (слабо, слабоо, ама като не тренирам корем така става, да)
Туй беши. Утре пак ще се кляка ;)
Мнението беше редактирано от Love на 04.12.14 19:27.
Здравейте :)
Какви ги свърших днес:
загрявка - 5 мин на велото, пулс 135-140
клек:
1х15х20
2х5х25
2х5х30
2х5х40
2х5х45
1х5х50
1х3х50
повдигане краката от вис 3хотказ /12, 10, 9/
Два дни почивам, в понеделник ще клякам пак.
Мнението беше редактирано от Love на 05.12.14 20:31.
По дяволите шанса!!! >.
<
Цяла нощ ми се ходеше по малка нужда буквално през 5 минути... Не успях да спя спокойно, отделно е дразнещо. Имах съмнения за цистит, ама май ще се окаже, че отделям песъчинки... които ми дразнят съответно. Грррр, просто съм бясна.
Ходих за хапчета естествено, сега чакам резултати. На всичкото отгоре ме болят мускулите и главата, тоест пак съм настинала... И така, днес и утре съм на чай, Тера Флу, отново чай, някоя друга ябълка и това е. И хапове естествено. Надявам се да се оправя до понеделник, защото първо имаме студентски празник и второ - ТРЯБВА ДА КЛЯКАМ! :@
Това беше, споделих си мъката, сега отивам да се завия с одеалото и да проклинам жалкия си късмет!
ПП: О, пари ми и на клепачите. Добавете и температура към симптомите. JESUS! ....!
Мнението беше редактирано от Love на 06.12.14 15:42.
Здравейте.
Мързи ме да давам отчет какво-що стана предните дни, общо взето - оправих се, вчера направихме 2 месеца с приятеля ми ^^ - подари ми розичка и пръстен (sun) , което ме изненада, но пък беше приятна изненада :)
Иначе, кляках вчера. Обаче докато се уредяяя.... фитнеса като никой път беше хипер-мега фрашкан. И преди се е случвало, но вчера буквално всичко беше заето и хората се редуваха.. абее, прецаквация голяма. Но изчаках, уредих се. Та:
загрявка - вело, пулс 135-145, 5 мин
клек:
2х5х30
2х5х35
2х5х40
2х5х45
пек дек 2х10х10
горен скрипец 1х10х25, 2х10х30
повдигане краката от вис 3хотказ
Туй беши. :Д Клека слабо, ама няколко дни не бях ходила така че нормално. Само се притеснявам дали ще си изпълня целта от 60кг на клек... Май вместо цяла серия ще го направя на макс тоя клек :Д Ще видим, де.
Мнението беше редактирано от Love на 11.12.14 15:07.
11.12.14
15:34
На малката снимка ми заприлича на годежен и си викам “хайде още една ще я карат с песни имузика да мие чинии!” :Д
Ааа, Таласъмчо, не е годежен :D Рано ми е още за такива работи :ДДД
Иначе има вкус пък, да му се не види! Такъв хубав го е избрал. Дори има две малки сърчица отстрани на камъчето :D ^^
Мнението беше редактирано от Love на 11.12.14 15:44.
От доста време ме няма, и още толкова сигурно няма да ме има. Официално вече сме във ваканция, но за мен тя ще протече основно в учене... Имам една бумага глупости, чакат ме 6 изпита, есе и все подобни глезотийки... :(
Та, временно пускам дневника “във ваканция”. Когато мога ще ходя на фитнес, когато не мога - ще тренирам вкъщи. Не успях да си постигна целта от клек с 60кг (макар че все още мога да пробвам да го направя като макс...) , но здраве да е. Днес си подадох документите и за бригада в Англия, че трябват парички :D Слава Богу, интервюто ми ще е чак март месец, а не януари както очаквах. Тъкмо да ми мине сесията. Ама то пък и да мине, после изпити трябва да дърпам по-рано, иии не знам как ще се оправям със всичко, съвсем сериозно =/ Всички ми казваха - “при нашата специалност, 3 курс е най-труден като материал и изпити, трябва яко учене” , а аз все не вярвах и отговарях “е колко по-трудно може да го направят?...” Ами, можело ;) :D
И така.
Искам да пожелая весели празници на всички съфорумци, да си прекарате чудесно с най-близките ви хора, и приятелите разбира се, да започнете успешно новата година и все така да ви върви до края й! По-здрави, натискайте железата и внимателно с коледно-новогодишните угощения (освинвания по-скоро) :D
Довиждане от мен засега, връщам се отново януари месец ;)
Мнението беше редактирано от Love на 19.12.14 17:59.
I’m (almost) back! (sun)
Здравейте, как сте? :)
Накратко да опиша какво правих последно време - амии, основно почивка, учене и мързел. Малко поразвалих формата, но здраве да е - ще си наваксам отново. Ситуацията в момента е малко напрегната - контролно/преводи/домашни всеки ден, а дори още не сме излезли в сесия... ще изперкам! :D
Мисля петък да посетя фитнес залата, да сефтосам за тая година и аз :Д После... надявам се да мога пак да си ходя редовно, но най-вероятно ще е през ден, или както дойде, защото както казах графика е доста натоварен. Нямам на идея как да си направя тренировките - дали да е някакво сплитче, или да си ги разделя на горна/долна част и да редувам дните....
Мераците ми за клек 60кг още важат :D Другия ми мерак е да мога да бутам 50кг лег... Тоя път срокове няма да си поставям, ще си тренирам за кеф и редовно, а то само ще си дойде. Най-важното е да оправя храната, така че сигурно пак ще започна да си я вписвам в дневника. Е, този път няма да си играя да смятам калории, че ме мързи. :D
Иии, така.
Между другото, черпя ви с виртуални бонбонки, че имам имен ден, хихи
07.01.15
11:39
казано от Love на 07.01.15, 11:28:
Най-важното е да оправя храната...
А защо изобщо си я разваляла? :)
07.01.15
11:48
Честит имен ден!
Скъпи хора...
искам да споделя нещо с вас. Мисля, че изгубих пътя... :(
Бях спряла да ям сладко - освен мед и плодове, бях махнала хляба - ядях овесени ядки и ориз, бях спряла прясното мляко...
Но да.. дойде известен период с мързелуване вкъщи, излизане с гаджето насам-натам и хапване на различни “забранени неща”, после периода с якото учене [още съм в него] в който първо си на лекции и упражнения, а след това се прибираш вкъщи, хапваш нещо набързо защото няма време и сядаш да учиш за другия ден... И така, малко по малко развалих храненето тотално. :(
Признавам, че въпреки натоварения график с повечко желание евентуално бих могла да си продължа хубавото хранене, но предпочитам да си легна преди 11 вечерта, за да мога да се наспя и да стана сутринта за да уча/чета допълнително. Иначе трябва да остана поне до 11 и половина - 12 вечерта за да си приготвя свястна домашна храна за другия ден например...
И така, последно време напълнях малко: 2-3 кг някъде, и живея основно на кафе с мед, филийки многозърнест хляб със сирене, филийки с яйце и сирене, прясно мляко с овесени ядки, омлет със сирене, сладки неща, тук-таме салата зеле и морков. Да, знам, че е много зле положението.. Проблема е, че покрай толкова въглехидрати и нередовното хранене, сега постоянно ме гони глад - било за храна, било за сладко... основно второто.
По мои груби сметки излиза и, че от близо месец не съм ходила на фитнес. Да, залата ми липсва и определено имам нужда, но просто няма как да я съчетавам с ученето... не се получава. В периода, когато бях редовно в залата ученето оставаше яко на заден план - защото не мога да балансирам между две неща дълго време...
Хубавата новина е, че другата седмица ми се отваря малко “прозорче” в графика, през което ще мога да ходя на фитнес (най-сетне!) Пак няма да е толкова често както преди, но все е нещо.
Като цяло, въпреки натрупаните килца, не съм развалила много формата. Да, мускулите са по-отпуснати (и по-малко обемни :Д ) , краката ми вече не са “като на борец” както се беше изразила майка ми когато се прибрах зимната ваканция, но не съм се “разплула” или нещо от сорта :D /слава Богу/
Да си дойда на думата сега.
След като си признах публично какво-що, искам да потърся съвет относно връщането към доброто хранене. Мислех си за 1-2 преходни дни, през които да ям само салати и да пия чай, след което да имам 1-2 дни високо-протеиново хранене + салати, след това да вкарам повечко мазнини + протеини +салати, и накрая да вкарам отново въглехидратите, но под формата на ориз, овесени ядки, елда, сурови ядки и прочие. И оттам нататък вече се връщам към “старото” хранене, където си консумирам П, М и В, но равномерно балансирано.
Не знам дали е правилно, но си го структурирах така по логиката, че първите 1-2 дни организма ще “отпочине” един вид, след това ще започна да му набавям отново достатъчно протеини. Понеже се познавам добре обаче, знам че точно по това време ще се появи въглехидратния глад, и по-точно глада за сладко, затова после слагам дни с повечно мазнини+протеин+салати, тъй като имам наблюдения, че когато се храня така изобщо не ми се дояжда сладко. И накрая да включа отново въглехидратите.
Това ми е желЕзната логика :D
Или е що-годе добра идея, или съква тотално като план... Не знам, объркано ми е, ударете по едно рамо ако можете /и искате ест./ :)
16.01.15
12:20
Помисли в две посоки:
- пазаруване за поне 4-5 дни напред
- готвене за поне 3-4 дни напред
Това ще ти позволи да пестиш време. :)
От дългите си периоди на стриктно НВД се бях научил (по-точно самодресирал) някои неща просто да не ги възприемам като храна - захар, хляб и други тестени изделия, картофи, ориз, плодове и какво ли още не... Ако си построиш такъв списък, но не базиран само на макронутриентите, ще ти е от полза. После само трябва да се погрижиш такива храни да не влизат изобщо у вас, а вместо филия с мед, да приемаш за бързо похапване яйце с шунка на тефлонов тиган, гарнирано примерно с домат или зелена салата. :)
Ники, Боби - благодаря ви за съветите, момчета! :) Ще се възползвам.
Плана за днес е следният - приготвям си материалите за единия изпит, уча по другия, правя си преводите по японски, а когато почувствам нужда от почивка - отивам на шопинг! Ама не за дрешки ;D а до пазара, който е на 20-тина минутки път от квартирата, и от който ще се снабдя със завидно количество зеленчуци под формата на лук, зеле, моркови и пипер :D И понеже приятеля ми се прибра за уикенда, това завидното количество ще си го нося сама обратно до нас, по баирите нагоре :D /Търново, обичам те!
<3 /
След което ще си забъркам една хубава салата и ще поуча още малко. А когато изпитам нужда от още една почивка - ще тренирам :)
Сега малко искрено и лично :D - днес се чувствам добре. Поспах до късно - явно организма ми е имал нужда след последните дни. И изпаднах в размисли и страсти. Променила съм се, но към по-добро. Преди ако попаднех в това положение, щях 2-3 дни да се хейтвам и самокритикувам "как съм го позволила дори, затова ли месеци наред се храних добре - за да се натъпча за два-три дни с боклуци!?" , "всичко е провалено!" и прочие и прочие. Сега обаче не е така. :) Да, разочаровах се от себе си, но потърсих съвет и насоки, и сега започвам
действия за да се върна в правия път. Много по-правилно от това да се самобичувам и да затъвам в негативни емоции, нали? :)
По-късно ще драсна пак. Имам нужда от дневника си. Наистина помага ^^ Благодаря ти, bb-team : )
17.01.15
11:40
За статистиката - в университета по време на сесия съм бил максимално стриктен към режима - както по отношение на хранене, така и по отношение на тренировките. Фактът, че в този период имам възможност сам да определям организацията на ежедневието си, ми е позволявал да тренирам колкото ми душа иска. Имало е моменти, в които съм чакал да дойде сесия, за да направя някой тренировъчно-хранителен експеримент (разбирай - да се напъна на макс)...
Колето ми намеква, че нямам извинение за станалото... Може и да си прав, Ники. Явно си разпределяш времето по-добре от мен :)
btw, ходих на шопинг, заредих това-онова :Д
Мнението беше редактирано от Love на 17.01.15 18:38.
17.01.15
14:31
Ще се справиш.
Важното е, че искаш и си осъзнала, че се чувстваш по-добре.
Ако трябва да степенуваш, кое е най-трудното предизвикателство? Готвенето ли?
17.01.15
14:50
казано от Love на 17.01.15, 13:05:
Колето ми намеква, че нямам извинение за станалото... Може и да си прав, Ники.
Общо взето да... :) ...но без да намеквам, че това е нещо фатално или непростимо.
Общо взето тънкият момент (за мен) е фокусът върху нещата. Знаеш, че можеш да тренираш 2 часа и то напълно безсмислено и неефективно, а можеш да направиш и чудеса с тренировки по 40-45 минути. Същото е и с ученето, поне в моите очи. Колко време можеш да учиш ефективно в едно денонощие? За мен това са не повече (!!!) от 7-8 часа, при това с 1-2 малки почивки за разсейване. Не мога да бъда ефективен, производителен, да приемам и обработвам адекватно информация за по-дълго време.
Хайде да разкажа при мен как бяха нещата...
Когато уча - значи уча - без работещ компютър в стаята, много често и с изключен телефон. Установих, че уча по-ефективно в първата част от деня - ставам сутрин, най-късно в 9:00 вече съм отворил букварчетата. Около 16-17 часа вече съм стигнал до момента, в който просто разглеждам страниците - значи е време за тренировка и всичко останало. Тренирането ме разсейва и откъсва за малко от науките, а това ме освежава страхотно. Затова не ми е и минавало през главата да пропускам - дали ще са щанги, волейбол, баскетбол, тенис или просто ще потичам - това няма особено значение. После може да пощъкам насам-натам с тоя, оня или оная, но учене за деня повече няма. Лягам в човешко време - непременно така, че да си осигуря едни 7-8 часа сън, ако може и повече. На другата сутрин - всичко се повтаря. Имам време за всичко - за учене (ок, приоритет), но и за спорт, за приятели, приятелки и каквото трябва. Когато седна да уча, обаче - всичко друго и всички други престават да съществуват. Точно както се случва и по време на тренировката... ;)
Дали ще учиш сутрин и ще тренираш привечер или обратното, или пък ще тренираш по средата на учебния процес за деня (аз не го мога това, но при други хора е било екстра) - нещата опират до лично твой избор и организация. Фокус върху това, което правиш. Ако нещо ме разсейва - случвало се е да уча и по 2 часа дневно - като не става, значи не става. Тренирам, разсейвам се и поспивам качествено... и на другия ден подпуквам книжките още по-устремено. Това е... избистри приоритетите, планирай, намери местенце на важните неща и ги прави качествено. Ако го направиш достатъчно старателно, ще има време за всичко и ще има резултати по всички направления. Ако ще разчиташ на импровизация - нещата стават много трудни, често и невъзможни.
Мня... ногу дълго стана... :D ...2-3 изречения трябваше да са... :D
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.01.15 14:51.
Рони, готвенето определено. Просто приготвянето на нещо качествено отнема повече време и старание. Другото което ме гложди е разнообразието. Хем искам да ям здравословни и разнообразни неща, хем имам проблем с измислянето на рецепти с тях. Затова и най-често ям яйца+нещо, салати, ориз със зеленчуци, и различни меса -печени + риба от време на време. Което не е никак разнообразно :(
Ники, поста ти е дълъг, но интересен и хубави работи ми казваш в него. :)
Прав си за повечето от нещата, но има значение и какво учиш. Искам да кажа, когато имам дни в които трябва да превеждам, отива много повече време за учене. Най-малкото, когато са ни дали специализиран превод по английски и текста не е от онези в които просто трябва да вадиш думи от речник, а трябва да тълкуваш текста за да предадеш написаното най-точно на български /точно каквито текстове обича да дава тя/ - отиват над 2 часа. Сега сложи и превод по японски след това, както често се налага и воала - имаш над 4 часа заминали...
Сега сигурно повечето ще си помислите - айде пък сега, по 4 часа превод прави, бла-бла. Какво толкоз му е трудното на превода?
Ами... не е лесно.
Вярно е, че разполагаш с речници, но понякога нужната дума или израз упорито ти убягва, а аз искам да си изпипвам преводите. Отделно, че като преводач, или кандидат-преводач, трябва да имаш богата обща култура и поне малко да си имаш хабер от света дет се вика. Ще дам пример от един превод за шистовия газ,който правихме с колегите. Преди аз да започна да превеждам, първо потърсих допълнително инфо в нета, за да се запозная с процеса, със специфичната терминология и прочие. След това текста за превод ми беше много по-ясен и превеждането вървеше гладко.
При проверяването на преводите след това, повечето от колегите бяха опростили процеса по добиването (или така нареченият фракинг) пишейки неща като: ” ...изливане на вода, пясък и химикали в скалите за да ги разбият и да се освободи газа” Тактично бяха си спестили “под високо налягане” , но така се променя изречението. За разлика от художествените текстове, тук имаме техничен процес, и при превод трябва да се придържаш възможно най-близо до оригинала. Нямаш право да си измисляш думи, нито да режеш такива.
Ох, и моят пост уж щеше да е кратичък... :D
Мнението беше редактирано от Love на 17.01.15 16:59.
17.01.15
17:37
Ти се старай да ти е разнообразна храната като източници.
Не се притеснявай толкова, че често е само печена или варена.
Мога да ти дам съвет, който съм изпробвала:
- сядаш и правиш списък с продуктите, които са ти нужни за седмица, разделени по дни.
- определяш си 2 дни за пазаруване, в които купуваш всичко (слагам 2 дни, за да имаш пресни плодове и зеленчуци; месо/риба може и веднъж седмично, ако замразяваш, а ако искаш и те да са пресни - на два пъти). Можеш в неделя да напазаруваш продукти до сряда, включително, а в сряда да напазаруваш за останалите три дни.
- всеки ден си избираш различен източник на протеин, източник на мазнини, източник на въглехидрати, зеленчук (в количества, които отговарят на режима ти). Така ще е по-лесно за готвене. Да, вярно е, че днес ще ядеш само пъстърва, зехтин, картофи и броколи (примерно), но утре ще ядеш свинско, шарлан, ориз и тиквички, а на третия ден ще ядеш яйца, авокадо, овесени ядки, айсберг (на прима виста пиша). Което е доста разнообразно.
- както ти казаха и по-горе (много ценни съвети, между другото) - най-лесно в такива ситуации е да готвиш за няколко дни напред. Аз го правя за два дни напред. В голяма тава слагам свинското за утре и пилешкото за следващия ден - бам във фурната. През това време нарязвам зеленчуците и ги слагам по кутии в хладилника. Докато месото се пече (30-40 мин), имам предостатъчно време на котлона да сложа ориз или картофи. А ако нямам време за това - във фурната, в голямо йенско стъкло се слагат двата вида меса + картофите. Ако в шкафа имаш заредени екструдирани оризови или царевични блокчета + сурови ядки, тахани - това улеснява много нещата. Буквално за 40 мин може да си сготвила за 2-3 дни напред. Добави и още 10 мин за слагане по кутии и 5 мин за миене на съдове. В рамките на 55-60 мин си готова за 2-3 дни!
По този начин ще можеш да спазваш здравословен режим, а когато нещата се успокоят, ще можеш да правиш по-засукани рецепти (ако това искаш), които ще отнемат повече време в кухнята :)
Не ме притеснява изобщо, че храната е само печена или варена. Точно разнообразието ме притеснява, но може би и грешката е в мен - някак си тези продукти са ми вече толкова добре познати, че като калории мога да си ги сметна на око почти точно, а се страхувам да включа и други по-малко познати за мен. Например днес седнах да си направя списък и се чудих дали не мога някои дни да заменям кафявия ориз със оризовки? И все пак все ми се струва, че кафявия ориз е по-здравословният избор... Но може и да се бъркам.
Рони, благодаря за съветите! (hug) Определено ще се възползвам :)
Храната за днес:
закуска: кафе с малко мед
обяд: салата “бъркоч” :Д + пилешка пържола на скара
следобедно: бъркани яйца със сирене, салата “бъркоч”
вечеря: кофичка кисело мляко 2%
Упражнения, в домашни условия:
клекове СТ, коремни преси, лицеви опори
Мнението беше редактирано от Love на 17.01.15 18:46.
17.01.15
19:01
Аз ям оризовки, но не прекалено често. Чета хубаво етикетите. Има и такива, в които, поне според мен, няма нищо притеснително. Купувам без консерванти и без соев лецитин.
Ще ти дам още идеи:
Меса: патешко, пуешко, пилешко, свинско, телешко, заешко
Риба: скумрия, хек, херинга, пъстърва, тилапия
Яйца: сваряваш голямо количество за няколко дни. Мачкани с шарена сол и зехтин/ мачкани с извара, чубрица и зехтин; нарязани в салати
Въглехидрати: ориз, картофи, царевица, амарант, нахут, гречка, тапиока, овесени ядки, киноа, спелта; и съответно - екструдирани блокчета и различни брашна, с които могат да се правят кекс, хляб и т.н.
Мазнини: зехтин, шарлан, тиквено масло, сусамово масло, олио гроздови семки, оризово олио, кокосово масло, тахани, ядки
Зеленчуци и плодове са ясни - дори и в този сезон има достатъчно разнообразие
Вече питах за храната, сега искам да питам за тренировките.
Търся съвет - как да тренирам кратко, но ефективно като целта ми е бързо да си върна силата в краката (още ми е цел клека с 60кг), както и съвет за бързо покачване на силата на лежанката - без краен срок си поставям цел от 50кг.
Най-вече ме интересува как мога да имам силни крака без да са прекалено обемни и дали изобщо е възможно? Отбелязвам го, защото си знам краката и как бедрените ми мускули почват да растат като гъби... Ако се храня добре и тренирам редовно, първото място където почвам да качам мускул са бедрата, и после на другите места >.
< Сега ще кажете, че се лигавя и не е възможно.. Аз не казвам, че трупам само там, но е
основно там...
Искам да кажа, търся атлетична визия. Имам дълги крака, искам да са силни за да мога да си клякам с тежко (понеже ме кефи), но искам и когато облека рокля да не се чувствам като борец с огромни бедра :Д
Зависи колко време си готова да отделиш, колко често ще тренираш, към какъв тип тренировки имаш предпочитания и в каква зала ти се тренира. Храната и възстановяването горе-долу са известни. :)
18.01.15
00:02
казано от Love на 17.01.15, 19:06:
Вече питах за храната, сега искам да питам за тренировките.
Търся съвет - как да тренирам кратко, но ефективно като целта ми е бързо да си върна силата в краката (още ми е цел клека с 60кг), както и съвет за бързо покачване на силата на лежанката - без краен срок си поставям цел от 50кг.
Най-вече ме интересува как мога да имам силни крака без да са прекалено обемни и дали изобщо е възможно? Отбелязвам го, защото си знам краката и как бедрените ми мускули почват да растат като гъби... Ако се храня добре и тренирам редовно, първото място където почвам да качам мускул са бедрата, и после на другите места >.< Сега ще кажете, че се лигавя и не е възможно.. Аз не казвам, че трупам само там, но е
основно там...
Искам да кажа, търся атлетична визия. Имам дълги крака, искам да са силни за да мога да си клякам с тежко (понеже ме кефи), но искам и когато облека рокля да не се чувствам като борец с огромни бедра :Д
Силови тренировки с високи тежести до 5 повт. Базови, кръгов тип. Големи почивки преди повтаряне на всяко упражнение (3-4 мин. за всеки кръг), малък общ обем при трениране на мускулна група.
+ Подсигуряване, че никога не минаваш калорийния баланс в +. Добре се отразява сравнително нисковъглехидратна диета, ВМ/палео.
+ включване на достатъчно кардио (под формата на интензивна аеробика/тичане) в режима и разтягане/масаж.
При спазване на горните неща може да поддържаш силни+сравнително тънки крака. АКо не ти се получава, трябва да свалиш мазнини и/или мускули от предишни режими. И да, при някои хора свалянето на мускули е цел :Д
П.С.
За роклята мога да гарантирам, че ако уцелиш ТВОЯ начин на тренировки с тежести, можеш само да си вееш гордо крачетата и дупето и няма да има оплакващи се от гледката :Д За това обаче е нужно да атакуваш всички части от режима си - тренировки И храна. Преди години правих грешката да заклеймявам тежестите поради същия страх, било е просто недостатачна информираност. ;)
Бъди готова да експериментираш и не се отказвай докато не постигнеш целта си.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 18.01.15 00:14.
fire, благодаря за съвета! :)
Днес пак учене, малка разходка навън. Вечерта малко упражнения - клекове СТ, ритници
Гони ме глад цял ден...
закуска: омлет със сирене, морков
обяд: сурови ядки, чай
следобяд: кисело мляко, салата
вечеря: 2 яйца
Водата - засега около литър... малко е, знам
18.01.15
22:24
Тебе те гони глад цял ден, а аз огладнявам гледайки тва меню..... Има още време до 12, бягай към хладилното помещение да наваксаш.
Всъщност е доста.... :D
Утре съм на изпит, стискайте палци ^^
Храната за днес:
закуска - кисело мляко 2%, объркано с корнфлейкс, овесени ядки и лъжичка ленено семе
обяд - 150гр кафяв ориз с моркови
следобяд - останалите 150гр ориз, салата краставица и сирене с една лъжичка олио
вечеря - засега нищо ;D
вода - 0,5л, чай мента - половин литър :Д
Днес въглените доста...
Хей!
Изпита беше лесен като детска игра, много съм доволна! ^^
Искам да кажа също, че се върнах към стария режим на хранене, който вършеше супер работа, но който уви прекъснах като почнах да излизам със сегашния си приятел. :D Таа, светнала съм го по въпроса, че обратно съм на режим и вече неща като хляб, сладко и други боклуци от сорта не съществуват. ;D
Днес като първи ден, не съм много стриктна към режима, по простата причина, че още не съм си намерила място, откъдето да се сдобивам с месце на:
-добра цена
-в достатъчни количества
-и качествено
Това естествено не значи, че плющя филийки... Просто на мястото на месото бутнах повечко яйца.
Иначе днес ходихме и до фитнеса. Каква я свърших - ами, яко асорти:
10 мин на велото, пулс 135-145
лег 3х10х20
супер серия бедрено сгъване и разгъване 5х10, 5х15
пек дек 2х10х10
супер серия горен скрипец широк хват и пек дек за задно рамо - 1х10х25, 2х10х30/3х10х5
повдигане краката от вис - 1хотказ
10 мин на велото, пулс 155-165
Коментар:
доволна съм, да си кажа даже малко изненадана... :) Мислех, че ще ми е тежко - в крайна сметка първа тренировка след месец прекъсване и така нататък. Не че тежестите са някакви космически, но не са и пълния минимум като за мене. Честно да си кажа, след първата серия на лежанката (която ми беше лека), обмислях дали да не сложа още 10-ина килограма и да направя 1-2 серии с 30… Но в крайна сметка се отказах. Реших, че няма да се натоварвам толкова от първия ден. Предполагам, че утре ще имам мускулна треска, вече въпроса е колко ще е сериозна.
Днес както се вижда не кляках - не се чувствах психически готова за клек. Но другия път определено ще се кляка. И тяга ще се прави дори - искам да видя колко точно тежко ще ми е на двете упражнения и дали ми е паднала много силата там.
Относно тренировките..
Засега ми се върти идеята да тренирам през ден - като на тренировка ще минавам цялото тяло,горна и долна част. В каква последователност ще са упражненията вече зависи, ще нагаждам според обстановката. Не мисля, че подобен тип трениране се брои като кръгова тренировка - понеже не съм сигурна дали ще мога да преминавам гладко и без почивка от едното упражнение към другото. Но ми върши работа.
За дните когато нямам тренировка, обмислях дали да не правя кардио, но с условието пулса да е винаги над 150 и не по малко... Чудя се дали е добра идея?
Мнението беше редактирано от Love на 20.01.15 16:11.
20.01.15
16:15
Този пулс при какъв тип кардио :) ? В смисъл , ти си на 21години(2015г ги правиш), 220-21=199, 199Х75% от него= 150 е ок, 160-169(80%-85%) примерно при ХИЙТ ?
21 вече ги направих, Нати :)
Ами, и двете които написах бяха монотонно кардио. Иначе мога да правя и ХИЙТ /то май е и по-добре за моя случай/
Нямам на идея като пулс ок ли е, не е ли ок ... :D Ти си кардио-човека, насочи ме моля (angel)
20.01.15
16:47
Хахаха , кардио човекът :D :D :D :* :*
Ами за умереното кардио, мисля, че мин.55%-мах.70% от 199 в твоя случай, ти си избираш :)
ХИЙТ - можеш да варираш в диапазона 80%-85% от 199, отново в твоя случай :)
Нещо такова :) Това с точните проценти ме затруднява :D , въпреки че съм по професия счетоводител :D
Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 20.01.15 16:48.
Вчера беше почивен ден. Кардиото беше под формата на креватно джудо с милото :D
Днес, както обещах - клекове, тяга и после другото. Да видим какво ще излезе.
От диетката - засега съм мега-хипер-доволна. Друго си е да си хапваш хубаво и чистичко ^^
Йо. :P
Вчера след залата нямах достъп до нет и не успях да се отчета. Та, тренировката от вчера:
загрявка на велото,
клек 1х10х20, 1х10х25, 2х10х30 - с почивка колкото да сложа/сменя дисковете
обачее това или много ме изцеди, или и аз не мога да го обясня... Силата на краката, че е паднала - паднала е. Ама почувствах някакво изтощение и се поизнервих, че беше още началото.... Реших че ще пропусна тягата щото сигурно щях да я правя с кофти техника и преминах нататък -
лег 1х10х20, 3х10х25
пек дек 1х10х10, 1х10х15
супер серия горен скрипец ш.хват + пек дек задно рамо: 4х10х30/5 тука без почивки, направо ми гръмна гърбинката :ДДД
раменни преси - 3х10х4
повдигане краката от вис 2хотказ
извивки встрани с диск 10кг - 3 серии по 10-12
предно рамо с диск - 3х10х5
кофички на пейка - 3х17
Еми, това е. Днес имам мускулна треска, което е готино. :D Не е от най-леките, но не е и супер тежката - златната среда. Днес нагъвам яко протеин, хубави въглени /в малки количества/, и тук таме мазнинка :D Кофтито е, че вчера ме барна някакво скапано безсъние, нищо че бях уморена на куче... както и да е. Ще полегна малко днес и така.
Кардиото се отлага - бедрата ми са леща, а си бях планирала ХИЙТ за днес, ама просто няма как да станe :D
Тялото ми много добре реагира на тренировките и на храненето както е така. Корема се е свил, появяват ми се някви странни работи по него, но за сега ще се въздържа от снимки - нека минат поне 2 седмици и ще пусна снимка на шкембака. Странни, но не в лошия смисъл де ;D
Раменцата, гръбчето, ръцете, краката - всичко се “събуди” един вид. Както казах, засега супер, да видим докъде ще я докарааам.
btw още се боря да се науча да пия минимум 2 л вода на ден!
Айде лек ден от мен :)
Като говорим за... мускулна...
Е, имам си. И то яка. Усили се така да го кажа. Утре сигурно пък няма да мога да ходя :Д
Снощи не успях за спя. Цяла нощ само се въртях безуспешно. Естествено когато най-накрая се отказах и се измъкнах, бях ужасно отпаднала, депресирана и с много кофти мускулна - най-вече на бедрата и гърба. Все пак... днес отидох да тренирам.
загрявка,
супер серия бедрено сгъване и разгъване - 4х10х15/10
лег 1х10х20, 1х10х30, 1х5х30
пек дек 2х10х15
тяга прави крака 1х10х20, 1х10х30, 2х10х40
супер серия гор.скрипец ш.хв. + пек дек задно рамо - 2х10х30/5
малко колело с пулс 150-155, но нямах сила и се отказах.
Чудя се, почивката ли не ми стига, или просто е защото не съм тренирала сума време.... ? Или храната нещо куца? Защото определено хапвам повече от преди... И тая мускулна хич не ме кефи... Протеин ли не ми стига? На ден гледам да го докарвам над 120гр.
И друга чуденка имам. При това трениране на цялото тяло през ден, вместо да правя сплит, повече енергия ли отива?
Абе нямам на идея като цяло, едно такова яко ми е объркано... Може би защото не съм спала. :(
Мнението беше редактирано от Love на 24.01.15 16:19.
Вчера - почивен ден. Яко учене. Мозъка ми стана на пихтия. Имах нужда от сън, но хърканките на милото не ме оставиха да заспя. Резултата - безуспешно въртене цяла нощ и ужасно настроение сутринта. О, да добавя и, че съм болна.
Гаджето ми пусна бацил...
Айде сега кажете ми как става тоя номер - той е болен, обаче болестта му се изразява само в хрема. А аз - хрема, главоболие, болки в мускулите, леки болки в гърлото... И това само за ден. Като се има предвид, че аз уж се храня здравословно - не ям боклуци и прочие и се очаква да имам по-силен имунитет, а той пуши редовно, яде боклуци на поразия, напоследък кафето го пие като вода, нея пък я пие -я не, и пак е по-добре. Дотук с теорията, че здравословното хранене ти носи железен имунитет! ;(
Блякс.
Пия хапове, днес ще почивам. Пак ще се учи. Графика ми за учене е изчислен до последната подробност и е яко наблъскан всеки ден :ДДД
По-късно ще си направя някакво раздвижване, утре ако съм по-добре ще минем през залата.
Днес за сефте пробвах оризовки - ставали за ядене :D
Следвам си режима, само днес се поглезих с малко черен шоколад, че ми успокоява нервната система.
Това е, ще изперкам вече. Сядам да уча. ;(
Скъпи хора, направете днес по едно допълнително повторение заради мен. Ще го оценя! :D