Дневникът на ИВИ ^-^

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.11.15
00:30

Къде пък са ти тия кила ???

Иван

21.11.15
08:26

Каква гореща мацка...Браво

21.11.15
17:11

(blush)

Здравейте, тийм.
Благодаря за коментарите :)

Днес като един мързелив ленивец цял ден си бях вкъщи. Къде учих за един изпит, къде се занимавах с мои работи, но така ми мина деня. Сутринта правих малко упражнения, сега преди вечеря също - основно клекове и коремни. Трудно ми е още - така като не съм тренирала от месеци всичко ми е тежко, но в началото ще е така.
Храната:
закуска: 2 супени лъжици овесени ядки с кис. мляко, 5 ореха, 2 малки ябълки.
обяд: имах останала една сарма (зелеви листа и кайма с ориз) и тя си отиде послушно в търбуха ми, в компанията на една филийка хляб. :D
вечеря (сега): Правих си кюфтенца с картофи на фурна. Рецептата видях от нета, но я промених според моя вкус - махнах копъра, и към картофите добавих зелени пиперки и малко домашно доматено пюре. Стана много вкусно! ^^

22.11.15
17:19

Здравейте :)

Днес имам лека мускулна на краката, не съм тренирала. От утре започвам да правя кръгови тренировки по препоръка на мистър ddd :*  :DDD който от миналата година се опитваше да ми набие в главата, че това са тренировките за мен :D

Днес храната е малко, но и не бях особено гладна:
късна закуска: консерва риба тон в собствен сос, 1 крайщник (бял хляб)
ранна вечеря: свинска вратна пържола на фурна - около 190гр в опечено състояние, гарнитура - броколи и моркови задушени в малко масло, една питка

+ 2 ‘чашки 3 в 1 през деня.

Мнението беше редактирано от Love на 23.11.15 09:32.

24.11.15
17:53

Здравейте.

Още не съм започнала официално с тренировките. В неделя братовчед ми дойде на гости, ходихме насам натам, храната беше чиста до едно време, после стана много мръсна :D Вчера също насам натам - първо по лекции, после за кеф, и малко по работа, като цяло имаше и разходки, но повечето бяхме с колата. Яденето (с изключение на обяда ми в студентския стол - пилешка пържола на скара, картофки, краставица и чашка таратор) беше мръсно :ДД Добавете и пиене, защото вечерта бяхме на текила парти в една дискотека... Та, днес ми е малко тежко :D
Закуско-обяда ми днес беше среден дюнер, а сега след лекция изядох към 20-30гр бирени фъстъци. Като цяло не ми се яде, повече ме пали на вода, ама това си е разбираемо...
Хванах се да тренирам, защото ме гризеше съвестта. Пуснах си едно кардио от тубата - от 30 минути издържах към 15-тина, някакви си мижави 80-85 калории да съм изгорила. Изобщо, кардиото винаги съм го мразила и адски трудно може да ме накарате да правя дълго кардио. Като цяло тази “тренировка” ми показа точно колко съм извън форма. И все пак, все си мисля, че можеше да издържа и повече, ако се бях наспала като хората и не ми липсваше енергия като цяло.
Много ми е едно такова... 50 на 50, но сега не ми е удобно да започна да ходя на зала наново. Замислям се за след нова година, но тогава пък ще са ми по-натоварени лекциите... Сигурно ще е тогава де.
Такива работи. Нямам пауър.. отивам да се излегна като мързеливия михлюз който съм :D, после ще си направя омлет със салата. Довечера уж пак щяхме да ходим на дискотека, но тоя път аз съм пас - оставам ги да си правят коч парти, а аз ще си хъркам блажено в нас :D
Айде, тийм, тренирайте и заради мен днеска, защото съм егати амебата.

25.11.15
19:00

Искам да отбележа, че въпреки малката според мен тренировка вчера, имам някакъв ефект - тялото реагира, поне мускулите. Нямам треска, но сутринта се събудих малко  по-стегната и това някак си ме мотивира.
Храната не е мн прилична :
късна закуска - направо да го пиша обяд: 2 сандвича с масло и салам, 3в1
-лекции-
ранна вечеря: консерва риба тон в растително масло, 2 филии с домашна лютеница и сирене
десерт: 250гр бял шоколад, някво кексче 50гр.

Сега мисля пак да потренирам, а после ще ям пак риба тон и някакви зеленчуци.

01.12.15
13:08

Хей
Известно време ме нямаше - извинявам се. Накратко тренирах от време на време, а храната беше нещо от сорта на 40% лоша и 60% добра. Днес сутринта станах късно и реших да правя кардио на гладно. Направих си само едно кафе и започнах, но нещо ми стана лошо още от началото. Спрях да почина малко и продължих. Изкарах около 15тина минути...
Някой може ли да ми обясни, защо когато правя интензивно кардио много бързо ме заболява гърлото и започват да ме болят венците? (shake)
Днес ще се опитам храната да е максимално чиста, а по-късно може да пробвам да направя една кръгова.

22.01.16
18:57

Хей, банда, тренирате ли? :)
Такъв съм мързел проклет, само обещавам, а отлагам... В момента съм малко болна, остава ми една седмица до края на сесията, но в началото на февруари се мятам пак. За тренировките още не съм решила какви да са, но при всички случаи ще са щадящи за коленете и за тазобедрената става.
Така. Това беше анонса, скоро съм на линия пак. ;) :)

ПП: Тея двете някой ни ги е пратил от рая, да знаете!

Мнението беше редактирано от Love на 22.01.16 19:27.

03.02.16
18:17

Речено-сторено.
Онзи ден си направих карта за фитнеса и попълних бланката за индивидуална програма. Днес си получих програмата и правих първия ден. :)
Трябва да ви кажа, че след повече от година прекъсване се започва трудно. И си червен. И ти тежи. И се потиш :D
Като цел в бланката писах - изчистване на подкожните мазнини и оформяне, следователно получих програма озаглавена “Тренировъчна програма за изгаряне на мазнини и оформяне”.  Трябва да отбележа, че освен това изискването беше да е щадяща коленете (начална фаза на износване на хрущяла) и тазобедрената става (последния път като се разболях такива болки ме хванаха там, че пих хапове и ми забраниха да я претоварвам).  Очаквах кръгова или нещо от сорта. Сплит е... Не мога да дам мнение още, освен за първия ден, а то е - ем... размазах се. :D И бях доматче.
Ениуей,

Пускам ви за какво иде реч. Килограмите си ги консултирах с инструктурите.
——->

първи ден - предно бедро и глутеус
1. Велоергометър - 10мин.
2. Бедрен разгъвач 3х20х10
3. Лег преса 4х20-15-15-15 Мацката ми каза ако искаш прави първите две серии без никакви кг, а после може да си сложиш 5. Ама не слагай повече, че ти е развито предното бедро. Съгласих се аз, правих си. Номера е, че на третата серия като сложих 5 кила и веднага взеха да щракат коляняците... и послената серия беше пак без нищо.
4. Клек на TRX + кикове от стоеж с прав крак 3х20
5. Вътрешна + външна част на машина 3х20х10/15   Тва абдуктор и аддуктор, не знам за кво така са ми го писали :D
6. Ходене на пътека под наклон 30 мин.  От които аз издържах само 15мин  и при слизането ми се зави свят и добре че се подпрях на велото, че щях да падна на земята. Наклон 10, скорост между 4.3 и 5.

Тва за тренировката, сега за храната.
закуска: кафе, 2 бъркани яйца със сирене, към 40гр кашкавал, малка ябълка
-тренировка-
30-40 мин след трен: 290гр. грах със свинско, една котлетна пържола, домат, един морков, 2 лъжици лютеница (Фитнес боже, прости ми!) :D
За вечеря планирам другата котлетна пържола, евентуално някви яйца пак, или пържолата плюс зеленчуци и извара за гарнитура.

Калории не броя... Надявам се да са ок :D

Някой нещо ако има забележки, въпроси, коментари по програмата да заповяда - ще ми е интересно и вашето мнение. Честно казано на пръв поглед програмата ми се стори леко странна, но пък ще и дам шанс и ще видя какво ще стане. Факт е, че тренировките ме изцеждат.

Ще дописвам.

Мнението беше редактирано от Love на 03.02.16 18:26.

03.02.16
19:33

Сега, аз като човек, който не разбира от износени стави, мисля, че 40 мин. пътека би трябвало повече да ги износват от 5 мин клек. Хрущяла се възстановява , доколкото знам, при правилни грижи. Но това са само повърхностни мои познания.
Иначе общо погледнато- почти няма програма. Само един ден, но какъв - специално за предно бедро! Доста показателен-според мен. Сякаш ще те подготвят за Мис Олимпия, при положение, че нямаш изградена двигателна култура и навици и не познаваш собственото си тяло. Няма голям шанс да имаш развито предно бедро, ти не тренираш, откъде ще го развиеш?
Екстензията е добро загряващо упражнение. После програмата ме загуби.
Събирането и разтварянето на крака са третостепенни упражнения- нямат никаква роля нито за отслабване, нито за стягане. Какво ще развиваш с тях? Това са мускули, които отвеждат крака встрани и стабилизират изправеното положение.
Клекът на ТРХ - ако имаш предвид да се държиш на ТРХ - е крайно олекотен вариант на клек със собствено тегло и няма да имаш никаква съществена полза. Ако имаш предвид бг клек с крак на ТРХ ще има повече натоварване.
Глутеус ритници може да правиш до издъхване и у вас, без особени последици.

03.02.16
20:08

Благодаря за мнението. :)  Queen, нали ти преди време ме попита дали Мартин е още във фитнеса?  Във фитнеса си е, и май е шефа там, а на мен ми казаха, че шефа прави програмите. :D Човека редовно си ходи на състезания за мъжка физика ли, кво беше там, та може затова да има цял ден за предното бедро, ддз :D
Не искам да ставам Мис Олимпия, но пък ако стана като каките от конкурсите по културизъм няма се оплаквам :D

03.02.16
20:37

Ахахаха, дори нe знаех, че си в Търново и че още тренираш там.
Аз изказвах свое мнение за програма и това, че Трухчев я е писал, ни най-малко не го променя. Личните тренировки и предпочитания на инструктора нямат общо с тези на клиентите, смятам аз :)

03.02.16
21:02

Не знам, както казах, че и дам шанс и ще видя как ще ми се отрази във времето. Във всеки случай е по-добре от нищо. :)
За програмата и аз така смятам, че едно е инструктура какво харесва, друго е на клиента какво му трябва. Просто имам забрана за всякакви скачания и за бягане, и като добавих и условието да не се натоварва много тазобедрената става, и съвсем му ограничих избора явно... Има повече кардио отколкото съм правила през целия си живот, така че откъм отслабването се надявам че ще имам резултат. :D
Сега малко минуси:
Мен лично лег пресата не ме кефи... Предпочитам да си клякам с щанга. Даже нататък може да почна да си клякам, но максимум с 25-30кг. 
Другото - абдуктор и аддуктор... Тва ми е толкова тромаво и смотано... И с моите дълги краци пада едно чекнене докато си наместя краката където трябва, че да започна... 
Повече бих се радвала ако си имах цял ден за крака, ама за всичко по краката. И суперсерийки сгъване-разгъване.. И ме е яд, че нататък нямам лежанка... имам само избутвания с дъмбели за гърди...
Но, казах. Ще правя квото пише.
А за клековете на TRX - държа се за едни въжета, не знам как да го обясня, и клякам нормално, не е бг клек.

Утре имам гръб, БИЦЕПС! :x и  корем, ужас. :D

Мнението беше редактирано от Love на 03.02.16 21:04.

03.02.16
21:11

Така и така тръгна приказката :) Да ти поспамя публично.
С 25-30 кг могат да се направят ЧУДЕСА.  Ако се водиш само от тежестта като критерии, а упражненията са стотици. Напади, отпади, коленичене и изправяне, преден клек, тръстер, гоблет клек, зерчер клек, сумо клек, rocking squat, с пудовка, с дъмбели, с лост- абе 20 кг могат да свършат много работа, само опитай примерно гоблет клек с пудовка в ръце.
Знам какво е клек на ТРХ защото си имам у нас и това  е просто много облекчен клек. Потренирай си, щом те радва, докато влезеш в час, а после мисля, че ще ти дойде ентусиазъм  да промениш нещо.

03.02.16
22:19

Дамм, то ще се чуе.
“Клекът с щанга оказва значително натоварване върху коленете и върху кръста. ”
Май затова имам само клек TRX и сумо клекове... :/

Мнението беше редактирано от Love на 03.02.16 22:20.

04.02.16
18:48

Днес всичко беше прецакано...

Станах, закусих, изчаках моите хора и после тръгнах към фитнеса. В тъпия автобус без да погледна седнах на прецакана седалка, която ми закачи в последствие клина и го скъса :@  Това ми беше клина с който тренирам, така си отивам на фитнес и после се преобличам. Та, слязох си на спирката, хванах другия автобус наобратно. Надявам се да не са ме видели много хора с дупката отзад на бедрото... >.< 
Прибрах се и айде до банкомата, че да дръпна малко пари, за да си купя нов клин. В крайна сметка си взех анцуг, който е много удобен, и това е най-хубавото нещо за целия ден!
След 40 минути някъде, докато оправя всичко, хванах друг автобус и вече нагоре към залата. Предположих, че моите хора вече ще са свършили с тренировката, но все пак влязох да ги видя. Оказа се, че имат още 2-3 упражнения и ми казаха да се преоблека и да тренирам. Да ама втория ден така ми е направен, че прецених, че няма да успея да приключа с тренировката наравно с тях затова реших да правя кардио. Въртях към 5 минути на велото и умрях от скука. Отидох на горния скрипец и дърпах малко:
1х10х15 първо, но ми дойде хипер леко, бутнах 1 серия на 25, и после направо си набучих 30 кила, щото не се натоварвах кат хората иначе. Тука ме хванаха ужастни болки в корема заради тъпия цикъл, но стиснах зъби и викам поне да подърпам малко и на долен скрипец с V образен хват:
2х10х15

И това е. Така взе да ме реже, че не ми се занимаваше с нищо друго. Освен това нямах никаква сила (винаги е така по време на цикъл) и се преоблякох.  Ходихме после по работа малко след което се прибрах. Направих за ядене, наплюсках се и това е.

Храната:
закуска: 4 бъркани яйца с извара
“тренировка”
късен обяд-вечеря: малка ябълка и към 50гр. извара докато чакам месото да стане; 2 средни вратни пържоли на тиган, един огромен морков, към 40гр кашкавал.

Това е. Сега пия вода, за да си изхвърля водата. Днес пак мрънколясвах за програмата, щото ми е странна, но накрая се скастрих сама и си казах, че ще я изпълня въпреки всичко, защото най-малкото покрива всички мускулни групи. А на мен това ми трябва сега, за да вляза в релси. После може да си правя разни хибриди.

Споменах ли, че цял ден съм подута, особено в бедрата, задника и шкембето, в огледалото се виждам двойна, нямах грам самочувствие и се хейтвах цял ден. По едно време трябваше да се прибера вкъщи, за да не съм около хора, тъй като не издържах вече психически. Понякога искам да мога да изляза от главата си... Уви, невъзможно е.

04.02.16
21:45

Последните изречения са все едно аз съм ги писала за психическото си състояние днес :D I feel you ;)

05.02.16
16:55

Радвам се, че някой ме разбира! (hug)

Здравейте!
Понеже вчера не тренирах като хората, днес си правих втория ден от програмата. На някои упражнения още не мога да направя разписаните повторения, но с времето ще ги стигна.

ден втори,  гръб+бицепс+корем
1. 10 минути на велото - аз правих 5.
2. Горен скрипец раменен подхват 3х20х25
3. Супер серия долен скрипец V хват + пулдаун на скрипец  4х20х15х15   /с 15кг на долния и с 10кг на пулдауна, последната серия с 15кг/
4. Хиперекстензии 3х20 /в моя случай 2х20 и последна серия с 15 повторения/
5. Сгъване на долен скрипец от прав стоеж - 3х20х15х12 /при мен, с 5кг, 3х8х7х6 и отказ на ръцете.../
6. Сгъване на скотова пейка с една ръка, без почивка 3х15 /при мен с гира 3кг, 3х15х10х7 пак ми отказаха ръцете/
7. Супер серия повдигане краката от вис + коремни на пейка 3х20 /при мен само повдигане от вис 3х20х20х10 и силата свърши/
8. Кардио 30 минути - изкарах само 12 минути и ми се сковаха краците.

Храната:
към 10 часа: 3 бъркани яйца със сирене, 5 сурови лешника
-тренировка в 13:30, до към 14:15-
към 15:30:  2 яйца, 35-40гр. кашкавал, около 75гр. пушено свинско месо, голяма салата (маруля, краставица, морков, лук, 2 с.л. олио, оцет, сол -умерено)
18:00: (хвана ме глааааад) - 10 сурови лешника и 2 сурови ореха, да залъжа звяра за малко :D
19:30: към 40гр. месо, голяма салата с малко сирене, 2 вафли Хели——> аз съм отвратня и се поддадох на глада за сладко... ;( 

Мнението беше редактирано от Love на 05.02.16 19:44.

06.02.16
18:50

Здравейте!

Днес ми е почивен ден, но имам писано, че може да правя и кардио. Проблема е, че имам кардио преди и след всяка тренировка и нещо не мога се оправя с треските... Днес гърба, еректорите и задната част на бедрата ме болят... А утре имам да правя задно бедро и дупе...
Карах го почивен, само следобеда по едно време направих една 10 минутна кардио тренировка от тубата, малко коремни и малко въртели с гиричките.
Храната е... Ми много е. Или не е. Не знам колко трябва да ям. Не знам дали съм в дефицит дори. Нищо не знам. Само знам, че днес цял ден се наливах с вода, и ми се тъпчеше нещо постоянно.

закуска: овесена палачинка - 1 яйце, към 60гр. овесени ядки
обяд: 45-50гр. кашкавал, голяма вратна пържола на фурна, краставица, половин ябълка
следобяд: купичка бобена чорба (без да запържвам доматения сок, и с повече боб, отколкото сос)
късен следобяд: 2 вафли  (nom, nom умирам за сладко, няма воля, страдам)
вечеря: малка пържолка, купа бобена чорбичка

около 2300-400kCal ;(

Това е. Знам, че вафлите са джънк. Но ми се ядат... >.<  Гледам да го карам нещо като НВД, уж нарочно си позволявам повече мазнини, за да не ме хваща глад за сладко, ама нейсе - яде ми се и толкоз....

Утре към един-два съм на зала. Надявам се тоя път да не взема да издъхвам на третото упражнение...
Хубава вечер! (F)

07.02.16
22:55

Здравейте.

Днес говорих с инструктора какво трябва да променя в диетата. Накратко ще изброя:
1. Повече яйца, повече извара - суроватъчна, обезмаслена
2. Никакво сирене и кашкавал
3. Овесени ядки само сутринта и то малко
4. Ябълки ограничено заради захарите, по-добре грейпфрут, сутрин с кафето
5. Месото ако е свинско, да е чисто, с минимални мазнини
6. Лешниците или други сурови ядки стават за набавяне на мазнини, но не повече от 50-60гр. на ден. Другите мазнини от маслини и по-мазни риби.
7. Да махна и олиото ;(
8. На закуска да имам 5-6 яйца и от тях само 2 жълтъка... -_-  Викам му, нали половината протеин е в жълтъка - да, ама имало и много мазнини.

Таа, намаляме мазнините, намаляме и въглените... Не знам как ще изкарам и как ще ми се отрази. Ще видим.

Май покрих всичко. А да, и да пия поне 3-4 литра вода, което за мен е абсурд, но ще се опитам поне да са 2 литра всеки ден.
———————————————————

задно бедро и глутеус:
1. 10 минути ходене на пътека- при мен 5, че повече ми е скучно.
2. Бедрено сгъване 3х20х5кг
3. Навеждане напред с прави затворени крака + кикове на машина 4х15-15-15-15 (навеждане с 4кг. гири, кикове с 5кг.)
4. Клек с дъмбел широк разкрач + хип седалище 3х15 (клека с 5кг. дъмбел, хип-а с 10кг.)
5. Сгъвач от стоеж 3х10-7-6 (Разписано ми е 3х20, ама задното бедро вече отказа на тоя етап...)
6. Кикове на пейка 2х20
7. Имах ходене на пътека, нямах пауър. Въртях на велото 15 минути, редувах степен 2-ра и степен 5-та, държах пулса между 146 и 152 удара в минута.

—————————————————————
Храната:

към 10: 2 кюфтета на скара, към 80гр. от бобеното нещо, половин краставица, 10 сурови лешника
-тренировка-
към 15:30:  голямо пилешко бутче, заедно с плешката -печено, салата маруля, краставица, олио и оцет, малка ябълка
към 19:00: 50-60 гр. извара (на око) и една ябълка

Малко малко, ама утре по-добре.
Утре най-накрая имам гърди и рамооооооооо (nlove5)  И трицепс и корем :D

Лека :)

Мнението беше редактирано от Love на 07.02.16 22:58.

08.02.16
09:04

Един съвет - недей да намаляваш толкова мазнините. В дългосрочен план е излишно, а дори вредно, особено за жена.
Не махай жълтъците от яйцата. Не ограничавай строго студенопресованите растителни мазнини (екстра върджин зехтин, шарлан и др.).
По-добре вместо с “инструктора” ти на сляпо да се опитвате да те уморите от глад, сметнете точно какъв ти е калорийният разход и работете внимателно с макронутриентите по начин, който да позволи бавно, но дългосрочно сваляне. Иначе пак ще влезеш в йо-йо режим.
Прав е обаче за едно - избягвай плодовата захар и рафинираните растителни мазнини.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.02.16 15:07.

08.02.16
16:22

Знам Боби...
Нека поставя нещата така - аз ще продължа да си ям яйцата с жълтъците, ще вкарам маслинки, мазни риби и ядки за мазнините и така. Мисля, че докато протеина ми е висок, а въглените ниски, няма проблем да ям и малко повече мазнини. :)

Тренировката добре, натегнаха ми се ръцете якоо.

гърди+ рамо + трицепс + корем
1. Избутване с гири от лег 3х20х3кг
2. Избутване с гири от полулег + пек дек 3х15х3/5кг
3. Раменни преси на машина 3х20х15х12 (само дето на тая машина ми влизаше само в ръцете, а не където трябва и си правих нормални раменни преси с 5кг. дъмбели 3х10х8х8)
4. Раменно разтваряне встрани + раменно изнасяне напред  3х15х2кг.
5. Кик бек 3х20х3кг.
6. Разгъване на въжена скрипец 3х20х15х15 (аз обаче не можех толкова и правих 3х10х5кг.)
7. Коремни - 2 серии
8. Навеждане настрани с тежест (с диск) 1х15х5, 1х15х10кг.
9. Кардио 20 минути (краката ми се натегнаха още на 4-тата минута и нямах сила, така че...без )

Храната:
към 8:30: черно кафе без захар, половин малък грейпфрут
към 9:00: три бъркани яйца с извара - едното без жълтък.  Тук половин порция, че нещо на вкус ми беше... кофти.
към 12:50: набързо хапнах другата половин порция яйца, две-три хапки ябълка
-тренировка-
към 16:00: свинско каре на тиган с малко сол и черен пипер, маруля без нищо за гарнитура

После ще ям към 40-50гр. сурови лешници, а за вечеря малко скумрия на скара с зеленчук някакъв.

08.02.16
16:55

Тези 20 повторения с по 3-5 кг до никакъв положителен резултат няма да те доведат. И какъв е смисъла от разписани 20 мин кардио, ако не го правиш?

08.02.16
17:01

казано от Queen Cobra на 08.02.16, 16:55:

Тези 20 повторения с по 3-5 кг до никакъв положителен резултат няма да те доведат. И какъв е смисъла от разписани 20 мин кардио, ако не го правиш?

Eми толкова повторения са ми разписани, а за килата - с толкова мога... :(
Знам че няма смисъл, ама като нямам сила, още ме държи мускулна на бедрата и се схващат като въртя 2 минути, как да правя 20 минути кардио? ...
Което ме подсеща защо за бога имам и по 30 минути ходене на пътека под наклон след всяка тренировка за крака, като вече съм изцедена.
Сега гледам да увелича храната щото днеска съм на 600 калории...

08.02.16
17:11

Кардиото всъщност може да ти помогне в разсейването на  мускулната треска .

И като казваш ,че  докато протеинът е висок може да хапваш повече мазнини, имай в предвид и възможна глюконеогенеза .

Мнението беше редактирано от Juls на 08.02.16 17:11.

08.02.16
17:12

Иви, разбирам те напълно относно кардиото след тренировка, затова и подкрепих мнението ти. Аз се чувствам по-добре, когато ям по-стабилно преди натоварване. На 600 калории до 17 ч. няма как да ти дойде силата.

Снощи прочетох голяма част от дневника ти. Много си красива.

08.02.16
17:33

Джулс, наистина? Значи ще се постарая повече другия път! :)
А може ли малко разяснение какво е това глюко... нещо си. В смисъл добре ли е за мен или по-скоро е нещо кофти?

Елена, благодаря ти. :) Даа, на 600 калории няма как да ми дойде силата. Но ще си оправя режима.

08.02.16
18:10

Глюконеогенеза. Най-общо казано.Тялото може да усвои определено количество протеин. Излишният протеин  се превръща в глюкоза . Отпадните продкти пи процеса може да имат неблагоприятни ефекти в дългосрочен план.

За да се случи това, разбира се, са необходими определени условия.
Важно- количеството протеин не може да е константа в никакъв случай. Така,че не разчитай на строг шаблон при диетата ти.

*Процесът може да се разгледа и от друга гледна точка, нямаща връзка с диетата.

Ако ти е интересно ,може да прочетеш за процеса.

08.02.16
18:31

казано от Juls на 08.02.16, 18:10:

Глюконеогенеза. Най-общо казано.Тялото може да усвои определено количество протеин. Излишният протеин  се превръща в глюкоза . Отпадните продкти пи процеса може да имат неблагоприятни ефекти в дългосрочен план.

За да се случи това, разбира се, са необходими определени условия.
Важно- количеството протеин не може да е константа в никакъв случай. Така,че не разчитай на строг шаблон при диетата ти.

*Процесът може да се разгледа и от друга гледна точка, нямаща връзка с диетата.

Ако ти е интересно ,може да прочетеш за процеса.

Изглежда интересно, да. На ден ми се събират не повече от 125 гр. протеин... Дали се усвоява всичкия?

Да допълня храната, че ме гони глад:

към 17:00: една малка ябълка, към 50-60гр. извара
сега: едно каре на тиган, 3 бъркани яйца, половин краставица

Най-накрая ми се отвори глътката и пия вода като хората. Йей ^^

И снимка на калориите досега:

EDIT:  Много съм разсеяна... Това са калориите като са включени и 50-те грама сурови лешници, които смятам да изям по-късно. :D

Мнението беше редактирано от Love на 08.02.16 18:35.

08.02.16
19:19

Ами сметни си колко ти е активното тегло ориентировъчно и около 1,5гр-1,8гр на кг активно тегло в тренировъчни дни и 1-1,5гр в нетренировъчни. Естествено спрямо това колко и какво си тренирала и колко си се вложила и как се чувстваш и какви дуги активности си имала през деня и каква е другата част от храната и т.н., количествата може да варират .

Аз лично не харесвам високобелтъчните диети в какъвто и да е план. Ако прекаля с протеините, то ще е инцидентно, но в никакъв случай планирано.
Офтопик...Като цяло вече не съм привърженик на каквито и да е протоколи на хранене. Хората се променят,дните им са различни,нуждите също. Истината е там,където има баланс спрямо нуждите,а не спрямо целите. Това за нормалните хора. :)

08.02.16
19:26

Хубаво е , че отбеляза изчислението именно върху активното тегло, тази част определено се забравя, когато говорим за макронутриенти.

09.02.16
09:06

Тая глюконеогенеза е малко като торбалан - все плашат децата с нея, а тя все не идва. :D А когато дойде, няма никаква драма в нея - процесът е бавен, покачването на кръвната захар съответно също и при добра инсулинова чувствителност ефектът върху увеличаването на мастните запаси е нищожен.
Бил съм дълго време на високобелтъчна диета, така че знам много добре от първа ръка за това. При високопротеинови диети обаче има други рискове - за бъбреците при всички, а при жените не влияят добре на ендокринната система.
Затова повечето нисковъглехидратни диети се основават на качествени и достатъчно мазнини и на ограничен прием на белтъчини.

Юле, не може да намери баланс човек, при когото всички несъзнателни регулаторни механизми са счупени (говоря за себе си). Има само един начин и той е непрекъснато и съзнателно налагане на режим - ден след ден, месец след месец, година след година, цял живот. Няма измъкване от това. Ако не си качвала 30 килограма за 8 месеца, изобщо не можеш да разбереш проблема.

09.02.16
10:37

Боби, казала съм само да го има впредвид . Не съм казала  никъде,че гарантирано ще се случи. Напротив, подчертах ,че се изискват определени условия да се случи.
Споменах глюконеогенезата,защото смятам,че когато човек е решил да следва даден режим стриктно, е добре да включи в уравнението всички възможни фактори или поне да се запознае с тях.
Високобелтъчна диета може да е ОК за мъж с твоето количество ММ и с твоят тип тренировки. За нея едва ли.

Откъде си сигурен,че не те разбирам? 2009та година качих 20 кила за по-малко от 8 месеца дори. Ето даже и снимка ще приложа,за да не кажеш,че си измислям. Без да се срамувам мога да си призная,че и в депресивни състояния съм изпадала тогава.
Знам какво е да си на режим, да смяташ,да делиш залъка на две, да не можеш да спиш спокойно, когато си  кривнал от диетата. Знам и още по-гадно... да си жена с мускули,покрити от мазнини/достигнах такъв период миналата зима за кратко/...приличаш на биче, не можеш да си намериш нормални дрехи, в рокля приличаш на клоун...общо взето дебела мускулеста жена е в пъти по-зле отколкото просто дебела жена. И какво като си як на животно,когато не се чувстваш ОК в тялото си?  Но нека да не изпадам в подробности,че рискувам постът да стане прекалено лигав...

09.02.16
13:58

казано от Juls на 09.02.16, 10:37:

... Знам и още по-гадно... да си жена с мускули,покрити от мазнини/достигнах такъв период миналата зима за кратко/...приличаш на биче, не можеш да си намериш нормални дрехи, в рокля приличаш на клоун...общо взето дебела мускулеста жена е в пъти по-зле отколкото просто дебела жена. И какво като си як на животно,когато не се чувстваш ОК в тялото си?

Така се чувствах и аз по някое време след като бях започнала да тренирам, покачих мускулна маса, но мазнината отгоре упорито стоеше и се топеше изключително бавно, при което се чувствах като трол. :(  И за дрехите беше същото, изобщо много гадно. Майка ми казваше са спра с тоя фитнес, че бедрата ми били станали големи като на борец -  аз съответно и обяснявах кво що. Общо взето постоянно трябва да обясняваш на хората когато повдигнат въпроса, че тренираш и имаш мускул, но още ти стои един пласт сланина и не си личи. Но ще се изчистиш... с времето.
Естествено постепенно всичко си идва на мястото, но точно тоя преходен период е много кофти. Особено за женската психика.
Понякога, да не кажа често, завиждам на мъжете - с техния тестостерон са идеални за тренировки, а почнат ли да тренират здраво, дори и да чийтват с храната или да кривват често от диетата пак имат резултати и то в пъти по-бързо. :/
———————————————————-

Казах си каквото ми беше на душата, сега да мина към днешния ден. :)

Закусих с половин грейпфрут и чаша чай. 
По-късно хапнах малко печена риба, седнах да правя едни трудни преводи - слава Богу, направих ги и станаха хубави дори :D , а сега съм супер гладна и корема ми къркори. Ще си забъркам едни яйчица в добавка с някакви зеленчуци. За по-късно се чудя дали да не извадя един пакет кайма (домашна) и да не направя едни печени кюфтенца за мен и примерно пържени за половинката - защото той така ги обича повече, а и не спазва режим. Освен това моите мисля да ги направя само с месо, малко настърган лук и подправки и да ги пека върху фолио без никаква мазнина... Ще го мисля пак.
После имам пък есе да дописвам, и него като го направя най-накрая мога да считам сесията за приключена. Днес и утре са ми писани почивни дни или кардио. Днес ще почивам защото всичко ме боли, така де, на всичко имам мускулна треска. Единствено после ще направя няколко серии коремни преси. Утре няма да почивам, а ще отида за кардио.

По-късно ще допиша цялата храна. :) Хубав ден на всички! (F)

Мнението беше редактирано от Love на 09.02.16 14:07.

09.02.16
14:03

Иви, видях, че ползваш фолио. Според мен хартията за печене е по-добър вариант, защото в нея няма алуминий. Фолиото е особено вредно за приготвяне на кисели продукти, например домати. Мисля, че е добре да го знаеш.
Надявам се някой да ме поправи, ако това, което казах, не е вярно.

Мнението беше редактирано от Елена на 09.02.16 14:07.

09.02.16
14:08

казано от Елена на 09.02.16, 14:03:

Иви, видях, че ползваш фолио. Според мен хартията за печене е по-добър вариант, защото в нея няма алуминий. Фолиото е особено вредно за приготвяне на кисели продукти, например домати. Мисля, че е добре да го знаеш.
Надявам се някой да ме поправи, ако това, което казах, не е вярно.

Ммм, това не го бях чувала. Каймата не е кисела, значи не би трябвало да имам проблем с печенето на кюфтетата, нали?

09.02.16
14:21

При загряването на фолиото може и да има проблем, но не мога да кажа със сигурност.

09.02.16
14:33

Спам:
Снимах се, това ми е “формата” в момента, кантарчо сочи 80 кг. След месец други снимки да си сравня прогреса. ^^

ПП: игнорирайте дрехите, чехлите и бъркотията в стаята :Д

Мнението беше редактирано от Love на 09.02.16 14:34.

09.02.16
19:26

Изброявам набързо:
3 протеинки, към 15 лешника, 1 ябълка, свинско каре на тиган с гарнитура микс зеленчуци - грах, моркови и малко царевица.

Това е за целия следобед, не на едно хранене :Д

След малко ще пека кюфтаците. Мисля да изям 2-3, и калориите ще станат към  1600-1650.

Мнението беше редактирано от Love на 09.02.16 20:47.

10.02.16
18:33

Здравейте.

Днес ходих за кардио - 30 минути на велоергометъра, пулс между 145 и 152. :)  После две серии повдигане крака от вис за корема, 2х10х5/10кг.  навеждания встрани с диск за отстрани на корема, и понеже един лост стоеше на пода до мене и ме приканваше - 1х10х20 тяга :D Изкуших се просто, пък и гръб отново ще правя чак след 4-5 дни, така че не вярвам да ми попречи нещо.

Храната:
1 - черно кафе без захар, половин грейпфрут
2- 2 бъркани яйца с извара, 2 малки печени кюфтенца
-трен-
3- едно голямо пилешко бутче с плешката + 40гр. кетчуп :D Изкуших се просто
4- две малки червени ябълки, 1 1/2 грейпфрут
5 - сигурно яйца с извара или само бъркани яйца
6- лешници сигурно, ама първо ще сметна калориите

Вижте какъв залез имахме днес в Търново  (nlove5)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1