14.06.05
16:48
Кажете кои са наи добрите упражнения за широк граб и за широки рамена според вас?
14.06.05
17:39
Еми кво да ти кажа...най-доброто за гръб е набирания с широк хват пред и зад врат..другите стандартни упражнения са чукчета, мечка, дърпане на хоризонтален скрипец.... тва е най-доброто за гръб. И щом искаш да се разширяваш прави всички упражнения с широк хват(6-8 повторения). А за раменете просто незнам как да се разшириш просто си прави упражненията и все ще има резултат!!!
14.06.05
19:32
Братле , що трябва да пускаш една и съща тема на 10 места ? :?
Мисля, че най- добрите са набиране на лост с широк хват за рамене и вдигане на гири в страни прав. Сами по себе си упражненията се изпълняват от много хора в залите, които обаче нямат кой знае какви резултати. Аз използвах методиката на шоковите серии и за двете мускулни групи. За набирането 3 серии по 30-40 повторения, а за гирите 10 серии от 10-18 повторения. тази тренировка беше доста ефективна за мене, но я съчетавам с много добро възстановяване. Мога да ти кажа, че гирите които използвам вече за рамене са доста тежки. Успех с желязото.
ми щот са обарках и парво пуснах темата кадето не трябва
14.06.05
21:52
Как правиш 3 серии по 30-40 набирания широк хват..звучи ми извънземно...нереално( е не невъзможно се пак, но.. :) )
Как правиш 3 серии по 30-40 набирания широк хват..звучи ми извънземно...нереално( е не невъзможно се пак, но.. :) )
напълно съм сагласен изглежда доста невъзможно :shock:
15.06.05
17:13
Нее... това е нечовешко :shock:
Няма смисъл от набирания.Само упражнения с тежести за маса чукчета,гребане,мечка и т.н.Също е хубаво пуловър.
Има смисъл от набирания. Те са основно упражнение за гръб.
15.06.05
22:07
Имам въпрос към newman: ти щом правиш 3 серии по 30-40 набирания зна4и ако по принцип правиш набирания в тренировката си за гръб трябва да ги правиш със зака4ен за теб дъмбел....ама колко кила е тоя дъмбел??? 30-40 кила? Незнам просто питам...или си се убъркал за бройката :D