14.06.05
19:00
Кажете какво е най-подходящо за едно 12/13-годишно момче. Добре ли е да ходи на фитнес и по-колко време трябва да стои там ?
за 12-13 годишен ти препоръчвам лицеви опори, набирания и коремни преси, общо взето трениране със собствената тежест.
Долната граница все повече пада... Скоро очаквам някой първолак да пита ката как да прави тяга. :lol:
За 13 годишен, само лицеви опори, коремни преси, леки набирания за гръб и бягане за здраве.
При това в разредени цикли.
Тренировките трябва да са умерени, за това обаче диетата трабва да е много добре. :)
Нека започне с кофички и набирания. Лицеви опори, кякания без тежест. Има много добри упражнения със собствено тегло. Това противоречи на личното ми мнение по принцип, ама ще ми се карат иначе. :lol:
tpd, като се видим някога ще ти покажа една статия как 6 годишно момиче демонстрира техниката на мъртва тяга. :wink:
[quote author=“tpd”]Долната граница все повече пада... Скоро очаквам някой първолак да пита ката как да прави тяга. :lol:
За 13 годишен, само лицеви опори, коремни преси, леки набирания за гръб и бягане за здраве.
При това в разредени цикли.
Тренировките трябва да са умерени, за това обаче диетата трабва да е много добре. :)
Инструктора в мойта зала е почнал на 13 години и съм му казвал,че съм чел че тялото се уврежда,а той ми отговори еми виш ме!!!
[quote author=“Martin”]tpd, като се видим някога ще ти покажа една статия как 6 годишно момиче демонстрира техниката на мъртва тяга. :wink:
хахахаха, е това ще е яко вече.
Иначе и аз познавам едно хлапе /9-10 години/ бачка гимнастика... Туй направо ме кърти! :lol: Много лудо, прави повече кофички от половината форум. А биепса му се е нацепил.... като стегне и ме хваща срам мене. :P
Това са факти, но едно е сигурно- няма невъзможни неща. Въпроса е, че без нужните знания и умения, наставления и надзор пораженията от тренировки при децата може да се много нелицеприятни.
п.п. [quote author=“SMURFcho”]Инструктора в мойта зала е почнал на 13 години и съм му казвал,че съм чел че тялото се уврежда,а той ми отговори еми виш ме!!!
Евала на инструктората ти, за зла беда, обаче не всички ще имат неговия резултат :)