05.06.14
18:27
Здравейте някой да ми обясни дали наистина Пуловъра разширява гръдният кош или си е генетично заложено както казват повечето в този форум.. И ако е генетично заложено какво развива това упражнение ако не гръден кош?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.06.14 09:38.
казано от 2Good4U на 05.06.14, 18:27:
И ако е генетично заложено какво развива това упражнение ако не гръден кош?
Плътност в горната част на гърба,влияе и на задни рамена също.Ако говорим за пулоувър от скрипец.
Мнението беше редактирано от Juls на 05.06.14 18:31.
казано от Juls на 05.06.14, 18:30:
И ако е генетично заложено какво развива това упражнение ако не гръден кош?
Плътност в горната част на гърба,влияе и на задни рамена също.Ако говорим за пулоувър от скрипец.
НЕ за пулоувър с дъмбел..
Като цяло е изолиращо за широкия гръбен с помощ от гърди и т.н. На машина се усеща доста повече в гърба.
..някой да ми обясни дали наистина Пуловъра разширява гръдният кош или си е генетично заложено както казват повечето в този форум.. И ако е генетично заложено какво развива това упражнение ако не гръден кош?
По всички книги, статии и източници, които съм чел, пуловъра с дъмбел се счита за упражнение, което развива гръдния кош и го увеличава в посока “напред”.
Моето мнение е, че упражнението има точно такъв ефект, но не става за ден и два, а иска време - като всичко друго де.
От скромният ми опит с това упражнение мога да кажа, че много зависи как се изпълнява. При мен видимо се товари долната част на гърдите.
В общи линии това е едно от любимите ми изолиращи упражнения и аз лично за себе си не съм намирал негова алтернатива.
Мнението беше редактирано от Redalex на 05.06.14 20:09.