От вчера:
Тяга- 3х120, 2х160, 1х200, 240, 280
Определено най-грозното ми дърпане :Д Още на 240 усетих, че нямам сила, поради разни фактори, ама нали си бях наумил... да живее ината. Хем съм доволен, че успях да ги издърпам, хем не толкова защото определено много легнах. Натрупала ми се е някаква умора, даже се чудя дали днес да тренирам, че пак съм спал малко, но най-вероятно ще отида... Иначе, наистина, не е лошо да почина 2 дни, ма труднна работа...
Мнението беше редактирано от ddd на 24.11.15 12:13.
24.11.15
13:13
Имаш много як пояс, ама как само може да се прецакаш... Не ти го пожелавам, защото тренираш с голямо желание и ти се кефя, ама, наистина, внимавай.
Мнението беше редактирано от satisfaction на 24.11.15 13:13.
24.11.15
13:24
Пич, това е най-ужасното нещо, което съм гледала.
Пък и още в момента, в който подпря щангата на колената, фейлна.
Искрено се надявам, че си здрав днес, но този, който те подкряпя отстрани , е за бой.
казано от Queen Cobra на 24.11.15, 13:24:
Пич, това е най-ужасното нещо, което съм гледала.
Пък и още в момента, в който подпря щангата на колената, фейлна.
Искрено се надявам, че си здрав днес, но този, който те подкряпя отстрани , е за бой.
Абсолютно вярно. Но пък не му липсват нито инат, нито сила - това не може да му се отрече. :)
Не търся разбиране, честно казано, пък и вече съм обяснявал защо вдигам, определено не е за да ми зачетат опита на състезание, Кобре :)
Благодаря ви за мненията :) Тези, които ме разбират- окей :) Тези, които не ме - не ми дреме, не се обиждайте :) Както не ми дреме и за този, дето ме подкрепя отстрани, така и така в подобен момент сме само аз и щангата. Въобще не отразявам случващото се около мен :)
П.П И да, жив и здрав съм, мерси :Д Малко ми крампираха задните бедрата след пускането на щангата, но след 10-тина мин разтягане бях окей :)
Мнението беше редактирано от ddd на 24.11.15 13:46.
24.11.15
13:47
Важното е, да се разбирате с гръбнака ти. Другото е вятър работа.
Не съм толкова умен, че да си мисля за гръбнака. Не се вдига с мислене, а с ташаци и късмет :) Е, ако може и гръбнакът да ми е окей, няма лошо, просто не ми е главна цел :)
Мнението беше редактирано от ddd на 24.11.15 13:54.
24.11.15
13:53
Това е дневника с най-много акъл даден и с една от най-тежките тяги във форума :)))) Момъка си дърпа както си му е кеф толкова ли е сложно за разбиране. Всеки от нас съм сигурен, че прави нещо не толкова здравословно, безопасно и прочие за себе си ама не му се намила редовно...
24.11.15
13:53
Всеки сам си преценява - аз ти пожелавам 300кг да вдигнеш, друго не мога да направя :)
казано от Георги Стефанов на 24.11.15, 13:53:
Това е дневника с най-много акъл даден и с една от най-тежките тяги във форума :)))) Момъка си дърпа както си му е кеф толкова ли е сложно за разбиране. Всеки от нас съм сигурен, че прави нещо не толкова здравословно, безопасно и прочие за себе си ама не му се намила редовно...
Хах, Жорка, акъл точно, не бих казал, че е дал :Д
казано от satisfaction на 24.11.15, 13:53:
Всеки сам си преценява - аз ти пожелавам 300кг да вдигнеш, друго не мога да направя :)
Благодаря, но не ме жали, поне 350… :П
казано от ddd на 24.11.15, 13:52:
...Не се вдига с мислене, а с ташаци и късмет ...
Сега ако ми обясниш и късметът какво общо има...
Вероятно е късмет да реши, че опитът е фал и да пусне щангата преди да е казало “щрак”.
24.11.15
14:37
Браво за упоритостта и желанието, с което подхождаш. Дано не се контузиш и в бъдете тия килограми да са ти загрявка! ;)
24.11.15
19:03
Нека не забравяме, че една изключителна легенда вдига по подобен начин. ;)
П.С. Браво за тягата !
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 24.11.15 19:04.
24.11.15
22:33
казано от nervak на 24.11.15, 22:20:
Каква пък е тази легенда?
Лординов май е това :D
25.11.15
09:06
казано от umad brah на 24.11.15, 22:36:
lorda on dat dere dirty bulk of peace aka babyslayer
и накрая проговори на някакъв странен език..
казано от Boby_ на 24.11.15, 14:12:
Сега ако ми обясниш и късметът какво общо има...
Както вика баба ми “Късметът е както си го накъсметиш” :Д Та, ако го погледнем така, да, няма нищо общо :)
Като цяло не знам и аз защо го наричам така. Може би, защото ми се дудне на главата, колко е опасно това и т.н. Реално, аз не усещам никакви дискомфорти. Демек, не виждам нищо късметлийско в цялата работа да не се прееба. От друга страна пък, не съм се контузвал сериозно, а хората, които са го правили, са ми казвали, че то в един момент става, без предварителни признаци. В крайна сметка, не знам... вдигам си, късмет некъсмет, все тая... квото стане :Д
Мнението беше редактирано от ddd на 25.11.15 15:56.
25.11.15
16:13
Ти определено имаш данни за брутална тяга. Със сигурност, подхождайки по-разумно, ще можеш да мачкаш и по-големи тежести.
Въпреки кривите опити, аз ти се кефя на видеата, макар и да ми изтръпват прешлените, само като ги гледам :D
Използвам пак моята любима стара българска поговорка - “Акъла не е к*р да ти го набият” много е мултифункционална :D Щом си се кефиш сам на себе си, значи всичко е наред. Чуждото мнение така или иначе е безполезно, освен ако не го търсиш. 280кг са си 280кг, а и си фен на Слави, тъй че (y) (handshake)
26.11.15
00:31
казано от ddd на 25.11.15, 15:55:
Реално, аз не усещам никакви дискомфорти. Демек, не виждам нищо късметлийско в цялата работа да не се прееба. От друга страна пък, не съм се контузвал сериозно, а хората, които са го правили, са ми казвали, че то в един момент става, без предварителни признаци.
То като ги усетиш ще е късно. Късмета е точно в това, че в момента не ги усещаш и имаш шанс да се спреш преди да си ги усетил.
Сериозните контузии се случват при свръхкриви максове(като твоите) или в моменти, в които си в много добра форма и максимално силен(за тези моменти има една подробност обаче, която умишлено ще пропусна). Та ти сега си изпълнил и двете условия и само подробността, която умишлено пропускам е ключа кога ще стане това. То всъщност може и да е станало, което не ти пожелавам в никакъв случай, но просто да няма симптоматика и проява(а може да ги няма и много дълго време занапред).
Аз ще ти споделя моя опит...
Всичките травми ,които са ми се случвали с кръста(Л4Л5) са били на ниски тежести..120-150кг...Не подценявай движенията с малките за теб тежести,особено след тежки напъни предишните дни.
Иначе си ,баси и якия добитък :D ,но не си мисли,че си устроен по-различно от други яки младежи!
Отиваш в друга категория с тези кг на лоста ... и не е зле поне с едното ухо да чуеш някои и други насоки от хора с повече опит.
Убеден съм ,че в този дневник ще има клип и за над 300кг!
Ама моля ви се не го мотивирайте да продължава с тези кривотии...
Сега, по-конкретно. С него сме си говорили много пъти, той си знае какво ми е мнението, но аз съм нахална и ще си кажа пак.
Честно казано, нямам нищо против да вдига тежко, щом му харесва - то като ти е тръпка и кеф, как да се откажеш? Обаче някак ми се иска за определен период да си остане на тези килограми, да оправи техниката и да може да ги дърпа ако не перфектно, поне доста чисто. И после да продължава с по-тежко. И да почива от време на време. Ся квото и да си говорим на клипа си личи - дръпна ги накрая тези кила, ама се озори яко и му изскочи джигера де се вика... Че и онова с щангата над коленете...
Той все повтаря, че се кефи да дърпа тежко и не му пука, че е крив щото не иска да го прави като за състезание. То и никой не го кара де. Ето писаха му и за травми, той не обръща кой знае колко внимание. Аз може и да не разбирам много от вдигане на щанги, нито пък съм кой знае колко наясно с анатомията и прочие, но за мен когато се кривиш, привеждаш и като цяло трябва да “чийтнеш” леко за да вдигнеш/дръпнеш тежестта, значи тялото ти не е достатъчно готово за такова натоварване. Да, той винаги може да продължи с опита въпреки всичко и на инат да го завърши, обаче рано или късно това ще му се отрази негативно.
Това е което исках да кажа.
Шефе, сори че ти спамя в дневника, обаче четох коментарите и просто не можах да се сдържа. А и все си мисля, че ако вкараш малко почивни дни и се хванеш да пооправиш техниката, после ще си още по-силен. И по-готов за 300, или там колкото кила си си наумил да дръпнеш. ;)
Към 15-16 часа:
Клек- 5х60, 3х100, 1х130, 150, 170, 190
И от преди малко:
Тяга- 120, 160, 200, 240, 270
Клек- 3х60, 1х100, 140, 170, 190(не бяха атг)
Поизморих се ;Д
Военна- 5х50, 1х70, 3х3х83
Малко набирания СТ, които не ми дойдоха толкова малко :Д
Нещо военната не ми беше толкова лека, колкото ми се искаше :Д Набиранията зле :Д Не съм правил доста време, пък междувременно съм качил ЛТ и така... направих 23 в началото до отказ, което не е толкова зле, но си ми тежат леко :Д
Ето една куца снимка, колкото да има, нещо не се стегнах като хората, трапеца не го извадих, ма така или иначе не съм по позинга :Д
86-7 кила съм :)
28.11.15
14:56
Килца ли си качил, оптическа илюзия ли е... ;)
Някое друго килце и доста илюзия :Д
СНЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯГ :Д:Д Рехав, нооо сняг ! :Д
Клек- 10х60, 3х100, 1х130, 160, 180
Утре, ако всичко е окей, трябва да сложа 200, затова днес по-леко :)
Мнението беше редактирано от ddd на 29.11.15 18:51.
От клека ти ме боли по-малко, отколкото от тягата, но и той не е идеален. ;)
Сгъваш се като за трибойски лоу-бар, а в същото време лостът ти е високо като за хай-бар. Що не вземеш да свалиш малко позицията на лоста и да използваш повече силния си пояс? Ще качиш още някое кило на клека веднага, а може да избегнеш поне тук флексията в кръста.
Кляка ми се по-дълбоко, Боби, ако тръгна на лоу бара да гоня тази дълбочина, трябва да се сгъна супер много.
Клякам по-особено хай бара, пренасяйки повече на задната верига заради коляното, мисля. Не съм го целял умишлено, просто така съм се нагодил, за да не ме боли толкова. Така ми се струва.
Лоу барът е клек, на който мога да ръгам безобразно много, а щом имам такава възможност, аз ще го правя. Веднага ще сложа едни 20 кила отгоре и ще съм много по-крив от сега, мисля че помниш за какво говоря.
Хай барът ми поставя рестрикции, които сам не бих си наложил, в случая, той е по-малкото зло :)
Тяга- 3х120, 1х170, 210, 240, 270, 270
Последната единица с придърпване като на 280.
Ръката вече си е окей и не е лошо да си почвам обръщанията и набиранията.
Тягата ще я намаля малко и пак ще натискам повечко клека, докато не ме заболи коляното ;Д
Клек- 3х50, 3х100, 1х140,160, 2х180
Военна- 3х50, 1х75, 4х2х85
И на клека трябваше да правя 4х2, ама нещо ми беше изморен поясът и не ми се напъваше.
Обръщане от вис- 5х70, 90, 10х100, 3х110, 3х10х90
Набирания СТ
Откога не съм обръщал... а съм по-як от преди :Д Друго си е да си по-тежък :Д
04.12.15
21:02
За възможните травми - сега си млад и се мислиш за неуязвим. Сега да си внимателен ти се струва шитня. Нека ти кажа от опит - преди няколко години и аз бях така с клековете. Всичко бе ОК, много сила, много нещо и непрекъснато увеличавах тежестта. Не можех да понасям мисълта за това, че може да го давам по-леко, поне в някои тренировки. Натисках и натисках. Докато един ден след клек ме заболя сухожилието под капачката на левия крак. По време на тренировка всичко бе ОК, но след нея около час усетих болка, която на другия ден бе още по-силна. Стигна се да понакуцвам с крака. Веднага ми се наложи да намаля тежестите и стигнах от 220 кг да правя със 100, колкото да не пропускам тренировка на краката. Другите продължиха да клякат с масивни тежести, а аз кляках като през ученическите си години и вече виждах възможността да не мога да го правя въобще. Тогава мога да ти кажа вече нямаше значение с колко съм клякал, та аз не можех вече да качвам стълби без болка. Еуфорията от тежките клекове остава някъде там и на никой, дори и на теб не ти пука с колко си вдигал. Виждаш безсмислицата в цялото напъване и поглеждаш на спорта по-скоро като на дълготрайна инвестиция, а не моментен блясък. Следващите три години не можах да се възстановя напълно. Работата ми също бе свързана с качване, слизане, скачане. Не можех да си позволя да не я работя и видях колко е лесно от огромен помощник в ежедневието, спорта да се превърне в главен виновник за неспособността ти да си равнопоставен (да не говорим за по-добър) от никога не тренирали колеги.
Така, че внимавай. Морето не е до колене, нито е до ташаците, колкото и големи да са те. Ако не си внимателен може да глътнеш вода. Както каза някой в един филм “Не познаването на границите (и не зачитането им) може да ви убие”. Ааа филма бе The guardian с Кевин Костнър.
Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 04.12.15 21:04.