Програма за през лятото за поддържане на натрупаното до сега

14.06.14
17:46

Здравейте , рядко пиша във форума , затова направо към темата.
21г/мъж/175см/70кг.
Трудно качвам кила и ги свалям за дни , ген какво да го правиш....
Тренирам без прекъсване от 10 месеца.
Преди тези месеци също съм тренирал , но не бях толкова редовен и храната не беше на ниво.
Започнах с кръгови тренировки с базови упражнения , минах през 2 вариации на 5х5 , след това правих 10х10 , програмата (тип сплит) от форума “Сила и хипертрофия за 1 месец” тогава чукнах 70кг , а преди това почнах от 62-3кг.
Сега месец-месец и половина тренирах по една измислена от мен програма 4 пъти седмично: понеделник и четвъртък - горна част
вторник и петък - долна , другите 3 дни почивка.
Сега започнах по сплит гърди бицепс , гръб трицепс , рамо крака , но не са за мен тия сплитове и нямам намерение да тренирам по тях.
Та затова бихте ли ми препоръчали някаква програма за поддържане на натрупаните (70кг) досега ?
Просто искам да ги запазя , храня се с всичко необходимо.

Групата , която най не ми върви са ръцете и прасеца. Имам чувството ,че не мърдат , но пък и аз не ги тренирам кой знае колко.
От тежките базови упражнения доста развих краката , гърдите и гърба и съм доволен като за 70те кг , но пък ръцете и прасеца мисля не са мръднали.

Мисля да се върна отново на програмата (измислена) на горна/долна част , която правих .
Какво мислите за нея ?

Тренировка А

1. Лежанка - 4 серии
2. Полулег с дъмбели - 2 серии
3. Набиране широк надхват - 4 серии
4. Мечка - 2 серии
5. Раменна преса с дъмбели - 2 серии
6. Бицепсово сгъване с щанга - 3 серии
7. Френско - 3 серии

Тренировка Б - Клек
1. Клек - 5 серии
2. Бедрено разгъване на скрипец - 4 серии
3. Бедрено сгъване - 4 серии
4. Прасец с лост - 3 серии

почивка

Тренировка А
1. Кофички - 4 серии
2. Лег с дъмбели - 2 серии
3. Набиране подхват + тежест - 4 серии
4. Долен скрипец - 2 серии
5. Раменно разтваряне встрани (рамо) - 2 серии
6. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 3 серии
7. Разгъване на скрипец - 3 серии

Тренировка Б
1. Тяга - 5 серии
2. Лег преса - 4 серии
3. Напади с дъмбели - 4 серии
4. Прасец на машина - 3 сери

Благодаря на всички и очаквам адекватни отговори по темата .

Темата беше редактирана от instructor на 14.06.14 17:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1