27.06.14
23:48
Здравейте , на 21г съм , мъж , 70кг. Целта ми е да кача килограми.
Започнах сериозни тренировки от известно време , като тренирам предимно цялото тяло.
Използвам основните упражнения клек , лег , тяга , раменна преса , кофи , набирания и т.н
Ям качествена храна (овес , ориз , картофи , яйца , всякакви меса , извара , ядки и т.н)
Не съм си смятал калории и т.н , затова не ги и следя (кое как набавям като протеин,въгл,мазнини)
От септември 2013 съм сериозен , а тогава бях 62кг. Добре качих и съм доволен засега.
Най-големият проблем обаче е , че за да си набавям хубавата храна и да тренирам - трябва да работя.
Работя в склад на 8-9 часа дневно , като през тези часове постоянно съм в движение.
Малко по малко минаваме към въпроса
От тази тема си сметнах КБ-то , което е ~3030калории . (от 100 до 600) добавям 500калории за да качвам и станаха 3530калории за деня , ако искам да качвам.
Така , в темата пише ,че това са калории , които горим за 24 часа БЕЗ да правим нищо.
Като включа моето 8-9 часово ходене в склада и тренировката ми във фитнеса , излиза ,че трябва да си набавям 1во тези 3530калории и след това да набавя и тези изгорените които съм изразходил най-вече по време на работа , така ли е или нещо не го разбрах ?
С две думи искам да качвам още кг , ям качествена храна и когато трябва , но само тези 3530 кал ли трябва да набавям , или трябва повече , защото от 8-9 часово ходене също се горят калории. Не става ли много това ядене.
Доста се обърках с тази тежка работа , но няма начин.
Ще се радвам някой да разясни.
Поздрави!
28.06.14
00:37
казано от instructor на 27.06.14, 23:48:
Така , в темата пише ,че това са калории , които горим за 24 часа БЕЗ да правим нищо.
Не е така, нещо не си разбрал. 3500 ккалории си приемай и ако тръгнеш да се омазняваш ги намали.