Lift Me Up

Прескочи до:

31.01.17
11:28

31.01.2017 г.

Ден 27:
28 минути йога
Day 27 Beginner Yoga Challenge - Unlock Forward Folds

Ден 28
30 минути
Day 28 Beginner Yoga Challenge - Conquer Headstand and Be Strong

Мъжът ми е в отпуск днес, така че наваксах с дните от предизвикателството и така се получи около час практика. (sun) Не съм се престаравала в опитите си за стойка на глава, защото, за съжаление, е противопоказна за късогледството ми, но все пак отчетох някаква дейност, така че да не си прекъсвам предизвикателството (добре, че бяха малка част от практиката). ;)

Попаднах на откъс от документалния филм ”Натъпкани”. Това е целият филм:

Мисля да го гледам, като имам повече време, но отсега знам, че е истина това, което казаха в откъса: “Хранителната индустрия не иска да знаете какво ядете, защото ако знаете, няма да искате вече да го ядете.”

Мнението беше редактирано от Диляна на 13.02.17 16:31.

31.01.17
13:56

Хххмммм, това със стойка на главата и късогледство ме заинтригува. Аз също съм късогледа, и какво?

31.01.17
14:06

казано от Vess на 31.01.17, 13:56:

Хххмммм, това със стойка на главата и късогледство ме заинтригува. Аз също съм късогледа, и какво?

Веси, в една от статиите, които Марги ми прати, относно нещата, които е добре да се знаят преди да се започне практикуването на стойка на ръце, пишеше, че високият диоптър е противопоказен при обърнатите пози. Не съм се консултирала с лекаря си, но тъй като имам висок диоптър и като правя опити, усещам напрежение в очите, реших да не рискувам излишно.

31.01.17
14:51

казано от Диляна на 31.01.17, 14:06:

Веси, в една от статиите, които Марги ми прати, относно нещата, които е добре да се знаят преди да се започне практикуването на стойка на ръце, пишеше, че високият диоптър е противопоказен при обърнатите пози. Не съм се консултирала с лекаря си, но тъй като имам висок диоптър и като правя опити, усещам напрежение в очите, реших да не рискувам излишно.

Ххххммммм, ами и аз съм с висок диоптър но доста сполучливо си правя стойка на глава (wasntme)
Сега какво, трябва да преустановя ли ???

31.01.17
14:57

казано от Vess на 31.01.17, 14:51:

Ххххммммм, ами и аз съм с висок диоптър но доста сполучливо си правя стойка на глава (wasntme)

Най-добре се посъветвай с лекаря си, за собствено спокойствие. А и зависи все пак колко ти е висок. Моят е 4,5.

31.01.17
15:06

казано от Диляна на 31.01.17, 14:57:

казано от Vess на 31.01.17, 14:51:

Най-добре се посъветвай с лекаря си, за собствено спокойствие. А и зависи все пак колко ти е висок. Моят е 4,5.

Благодаря, Дили :* Да не разводнявам повече дневника ти. Ще се консултирам. Аз съм с 3,25 и 3,50.

31.01.17
15:09

Не го разводняваш. ;) Инфото може да е полезно и за някой друг. :)

31.01.17
15:33

Тренировката в “обедната почивка” :D:

Тренировка за гърди, трицепс и странично рамо (8)

1. Лицеви опори - лицеви опори от колене - 1х15; нормални лицеви – 3х8;
2. Лицеви опори от наклон – 1х10 (краката до коленете върху легло); 1х7,8,7 (само ходилата върху леглото);
3. Полукофички – 3х13;
4. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (от седеж)– 3х12@5,6 кг;
5. Повдигане на ръце встрани – 1х20@2 кг (с двете ръце едновременно); 3х8@4,6 кг (с една ръка).

Лицевите опори много ме изцеждат. Снимах клипче на една от сериите. Приемам всякакви критики. :) (Не обръщайте внимание на прическата, тип домашна тренировка, хаха)
Трицепсът доста се поизмъчи, не знам защо ми беше толкова тежко, пак с 5,6 кг разгъвах.

Мнението беше редактирано от Диляна на 03.02.17 16:13.

31.01.17
20:53

Не успях да бъда много от полза по отношение на обърнатите пози на Диляна. Веси, щом досега не си имала проблеми, много вероятно е да си ок с тях. Като общо правило, когато има някакъв проблем в главата (физически ;) ) се подхожда с внимание към обърнатите пози, които (пак като общо правило) увеличават налягането там. Няма нищо категорично, всичко е индивидуално по отношение с очите. Айенгар е преподавал стойка на глава на свой ученик с глаукома  с терапевтична цел, но почти никой друг учител по света не би поел този риск. В материала, който бях посочила това за диоптъра е само насока, нищо не е общовалидно и се има предвид по-сериозни увреждания на зрението. Затова в йога е много важно да се работи с учител, за да може той да прецени рисковете и предимствата на дадена поза според конкретния случай. Дори сходни на вид симптоми, понякога изискват различен подход.

Мнението беше редактирано от Margi на 31.01.17 23:09.

01.02.17
13:23

01.02.2017 г.

Ден 29:
30 минути йога
Day 29 Beginner Yoga Challenge - The Playful Dolphin for Strong Shoulders and Core

17 минути йога
Beginners Yoga Detox Full Class with Kino

Мотивирах се, раздвижих се и се отпуснах. Време е за малко риалити. :)

02.02.17
12:48

02.02.2017 г.

Ден 29:
33 минути йога
Day 30 Beginner Yoga Challenge - Beginner Ashtanga Yoga

Пуснах си и бонуса направо: Bonus! Day 31 Beginner Yoga Challenge : Let It All Go, Just Relax

Свърши и това предизвикателство. Оттук натам мисля да продължа с пълната практика, когато имам възможност и/или с някои по-кратки, когато времето е по-малко или пък настроението ми е като за тях.

Наскоро пробвах ориз с лимон в едно заведение и много ми хареса свежия вкус, та сутринта експериментирах в кухнята и направих ориз с моркови, лук, настърган джинджифил и 1 изстискан лимон. След малко отивам да го опитам, дано се е получило така, както си го представям. :D

Няколко надъхващи картинки (първата е просто забавна :D):
По-късно ще кача и една тематична, като за тренировката за крака, стига да преодолея извиненията (сънят тази нощ беше накъсан и повече ми се спи, отколкото тренира, ама дано дисциплината е по-силна от мотивацията) и да я направя.

02.02.17
14:46

Тренировка за крака и корем (9)
1. Загрявка; обикновен клек - 10 броя + развъртане на коленете; обикновен клек - 20 броя + развъртане на коленете;
2. Плие с дъмбел 10 кг - 3х20;
3. Бг клек - 4х10 на крак;
4. Глутеус мост - 3х20;
5. Напади реверанс - 3х15 на крак;
5. Коремни преси за горна част на корема - 1х10; 1х 20; 2 серии до отказ;
6. Коремни преси за странична част на корема - 3х10 на страна;
7. Повдигане на крака за прасец - 1х20; 1х30; 1х50.

Оризът стана сполучлив, добре заредих преди тренировката. :) Дисциплината надделя и я направих. За първи път правих напади-реверанс (Роси (bow)), харесаха ми, дори повече от обикновените. Бяха ми по-лесни (но все пак ми взеха въздуха) или просто не съм ги правила, както трябва :D. Изобщо всяко ново упражнение, дори и едно да е, прави тренировката ми по-интересна. Заради нападите, предвидливо намалих бройките на бг клековете с по две на всички серии, вместо 12, кляках по 10 пъти, да пестя сили. :D
Иии вече имам рокля за сватбата в неделя, живи и здрави. Избрах си я по снимка и предстои да я пробвам. Дано ми стане. :D
П. П. Трена беше на Avenged Sevenfold. Преди това си пуснах две песни на Epica и осъзнах, че явно са ме впечатлили на живо, щом си ги пуснах вкъщи. (wasntme)

Ето я и тематичната картинка :D:

02.02.17
14:52

Как успя и до Германия да отидеш, и всеки ден да тренираш! Тц тц тц :D Браво!

Защо да не ти стане роклята? Кой ще се жени? (wasntme)

02.02.17
14:57

казано от Елена на 02.02.17, 14:52:

Как успя и до Германия да отидеш, и всеки ден да тренираш! Тц тц тц :D Браво!

Защо да не ти стане роклята? Кой ще се жени? (wasntme)

Вместо да спя, докато малката спи, аз правих йога и тренирах, и слушах музика. Усещам, че после ще съжалявам, ама ми беше добре. :D
Една приятелка ще се жени, мноого обичам да ходя на сватби. :D А за роклята не съм сигурна, че ще ми стане, защото е по-голям размер от този, който нося, но май не си отговарят номерата, защото на око изглеждала по малка. Поне така каза сестра ми. :) Утре ще се види. Има вариант да се смени за друг размер или модел. Проблемът е, че няма много време. :D

Мнението беше редактирано от Диляна на 02.02.17 14:59.

03.02.17
15:04

03.02.2017 г.

30 минути йога
David Svensson Ashtanga yoga

Избрах по-кратка практика за днес. На какво хубаво място е сниманаа...само за йога и релакс.
На upper facing dog всеки път усещах мускулната треска на корема от вчерашната тренировка. А уж по-леко го тренирах... |-)
Роклята ми е по мярка. (party) Ще има сватба. :D

Нямам търпение това да идва (rock):

Мнението беше редактирано от Диляна на 03.02.17 15:57.

04.02.17
15:23

04.02.2017 г.

Гръб, бицепс и задно рамо (10)
1. Супермен - 3х15;
2. Мъртва тяга с дъмбел – 3х20@10 кг;
3. Едностранно гребане с дъмбел - 1х15@5,6 кг; 3х15@10 кг; 
4. Пулоувър с дъмбел - 1х20@5,6 кг; 3х20@7,8 кг;
5. Сгъване за бицепс - 1х20@2 кг; 1х8@6,6 кг; 2х10@5,6 кг;
6. Скотово сгъване за бицепс – 1х8@5,6 кг; 1х10,8@5,4 кг;
7. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред - 1х20,15,15,15@2кг.

Пак се върнах на любимото число - 7. Отново включих супермен-а, макар все още да усещам леко изтръпване в дясната долна половина на гърба, но съвсем леко вече и не често. Премерих дъмбела след сглобяването му за втората серия на пулоувъра и се оказа, че е 7,8 кг, а не 6,6, както съм си мислела, че е и както го писах на предишната тренировка за гръб. Не е голяма разлика, но все пак да я отбележа. Можех да сложа още дискчета, след като успях да направя 20 повторения с тази тежест, но нямаше да има как да държа дъмбела така, така че довърших всички серии с нея. След това на сгъването за бицепс - същата работа. Писала съм грешни тежести досега. На втората серия съм си мислела, че правя с 5,6 кг и се чудех защо изкарвам едва 8 бройки, а то си имало причина... На следващите серии - пак така. Това, което съм смятала за 4,6, всъщност е 5,6 и така. В залата правя с по-леки дъмбели. Извод: като не си сигурен, мери, за да не се прецакаш, хаха. :D
Пак без разтягане и вода по време на тренировката. |-)

След “загрявката”, разтягането ;D (щях да правя обратното, но мъжът ми каза, че не е добра идея, още повече, че са без почивка между тях и наистина в този ред беше по-удачно):
30 минути йога

Вчерашната практика отново, хареса ми.

По-малко от месец до зала, живи и здрави. (muscle)

П. П. Пожелавам отличен на всички! ;)

Мнението беше редактирано от Диляна на 04.02.17 15:33.

06.02.17
13:06

05.02.2017 г.

Вчера без йога и тренировка, само танци. :) Сватбата беше дневна, което ме устойваше идеално. Пийнах 2-3-6 чаши вино и изядох почти цяло парче торта (еклерова (inlove)). Не съжалявам за нищо! :D Качвам две-три снимки. (makeup)

06.02.2017 г.

30 минути йога

Направих отново същата кратка практика, която много ми допада - нещо като съкратен вариант на пълната практика за начинаещи. За трети път я правя. Идеална ми е за дните, в които имам и тренировка. В другите мога да си позволявам и по-дълга практика.

Малко по-късно:

Тренировка за гърди, трицепс и странично рамо (11)

1. Лицеви опори - лицеви опори от колене - 1х15; нормални лицеви – 1х10,8,8;
2. Лицеви опори от наклон – 1х12 (краката до коленете върху легло); 1х8,10,8 (само ходилата върху леглото);
3. Полукофички – 1х13,15,15;
5. Повдигане на ръце встрани – 1х20@2 кг (с двете ръце едновременно); 3х8@5,4 кг (с една ръка).

Качвам и една картинка, която мъжът ми прати сутринта и много ме развесели и една нетематична на планк ;D.

Мнението беше редактирано от Диляна на 06.02.17 14:45.

07.02.17
14:27

07.02.2017 г.

90 минути йога
David Swenson First Series

Да си кажа честно, много се колебаех дали да правя дългата практика или една кратка 20-минутна, на която попаднах - Shiva Rea: Earth Flow Practice. Още по-изкушаващото беше това, което прочетох под видеото с практиката - “Практикуването на йога всеки ден, дори за кратко време, може да бъде по-полезно, отколкото дълга, интензивна практика от време на време.” Смятам, че наистина е така, но все пак правя кратки практики почти всеки ден, така че беше време за дългата. Самоубедих се и превъзмогнах мързела (е, и кафето помогна). :D А пък тази практика, която споменах, мисля да я направя идните дни.
Нещо за любителите на пудовките: Аwesome-kettlebell-designs. Не ползвам пудовки, но дизайните наистина са страхотни! Идея нямам дали са и удобни.

Мнението беше редактирано от Диляна на 07.02.17 14:30.

08.02.17
14:05

08.02.2017 г.

Тренировка за крака и корем (12)
1. Загрявка; обикновен клек - 10 броя + развъртане на коленете; обикновен клек - 20 броя + развъртане на коленете;
3. Бг клек - 4х10 на крак;
4. Глутеус ритници - 3х20;
5. Глутеус мост на един крак - 3х12 на крак;
5. Коремни преси за горна част на корема (с крака върху леглото) - 1х10; 1х 20; 2 серии до отказ;
6. Коремни преси за долна част на корема - 3х12;
7. Повдигане на крака за прасец - 1х20; 1х30; 1х35.

Тренировка за време. Исках да видя за колко време ще я направя, когато се старая да е бърза, но не пропускам да разтягам и да пия вода. :) 39 минути. Със сигурност може да се оптимизира, но съм доволна.

След като загрях мускулите:
20 минути йога
Shiva Rea: Earth Flow Practice

09.02.17
16:35

09.02.2017 г.

30 минути йога

Още 20 минути:
Shiva Rea - A M Energy Morning Practices 03 - Shakti Flow

5 минути медитация
Shiva Rea - A M Energy Morning Practices 01 - Meditation

“Сглобих” 50-минутна практика, след нея - 5 минути медитация.
Втората практика за първи път я правя. Стори ми е малко странна в началото с тези танци, а и малко след това, но много добре ми дойде. Добре, че нямаше кой да ме види. Танци в стил индианка. :D
След това медитацията ме изненада. Бях се настроила да сядам върху леглото и така да се отпусна, а то беше правостояща “медитация”.
Междувременно, забърках едни кюфтенца от тиквички на фурна и пица с блат от тиквички. Мирише много вкусно, предстои да се пробва.  :)
When you’re on a diet but suddenly crave pizza :D Моята пица е с нормална големина. :D
Приятен четвъртък! (sun)

Мнението беше редактирано от Диляна на 09.02.17 17:39.

10.02.17
11:20

10.02.2017 г.

15 минути йога
David Swenson Ashtanga Yoga Short Forms

Търсих кратките практики на D. Swenson, но освен тази, не намерих друга в нета. Много ми допада неговия стил на поднасяне на практиката. Свикнах всеки ден да правя практики, дори понякога да са съвсем кратки. Добре ми се отразяват и мисля, че се оформя добър навик.

Мнението беше редактирано от Диляна на 10.02.17 11:21.

11.02.17
20:06

11.02.2017 г.

30 минути йога

Гръб, бицепс и задно рамо (13)
1. Супермен - 2х12; 1х15;
3. Едностранно гребане с дъмбел - 1х15@5,6 кг; 3х15@10 кг; 
4. Пулоувър с дъмбел - 4х20@7,8 кг;
5. Сгъване за бицепс - 1х20@2 кг; 1х10@6,2 кг; 2х8@6,2 кг;
6. Скотово сгъване за бицепс – 3х10@5,4 кг;

Преди обяд направих 30-минутната практика, която ми става все по-любима. Вече започвам да запомням последователността на позите и почти ги разпознавам и като имена, като ги чуя. Има поздрави, пози от стоеж и пози от седеж - всичко необходимо, за да се чувствам добре накрая на практиката, пък и икономична откъм време.
Следобяд се запознах с Ели и Саня. Много приятна среща, на която не усетих кога се изнизаха няколко часа. Друго е да видиш на живо лицата, които стоят зад думите. Хубава среща, хубави хора. (sun) Получих и автограф на стихосбирката на Ели. ^_^ Пожелавам й още много издадени книги, съчинени песни, изпяти песни. ;) А на Саня - да е все същата усмивка, заразително широка. ;)
Прибрах се, изкъпах малката и почнах с тренировката. Колебаех се дали да е днес, но другата седмица, живи и здрави, ще пътувам и трябва да ми се съберат почти 3 поредни дни с тренировки преди това, ако днес бях пропуснала. Пък и трите кафета, едно от които вид капучино от 3 къси кафета (wasntme), наклониха силно везните към тренировката. Чувствах се като след 3 scoops of pre-workout :D, та оползотворих насъбралата се енергия в 13-тата домашна тренировка (не за деня де, кафетата не бяха чак толкова много :D). И сега е време за ядене - първото нормално от 12:00 ч. насам (протеиновия бар не го броя за нормално :D).
Мислех утре да се меря, че вече мина повече от месец и половина от последното мерене, но след толкова кафета днес и почти без вода |-), май не е добра идея...

12.02.17
11:43

казано от Диляна на 04.11.16, 10:38:

04.12.2016 г.

Талия - 86 см;
Ханш - 97 см;
Бедро - 58 см;
Ръка - 26,5 (отпусната)/ 28,5 (стегната)
Тегло: 58,700 кг

12.02.2017 г.

Талия - 84,5 см;
Ханш - 93,5 см;
Бедро - 58 см;
Ръка - 26/26,5 (отпусната)/ 28 (стегната);
Тегло: 57,5 кг.

В крайна сметка се премерих тази сутрин. Последното мерене е било в началото на декември, доволна съм от разликите. :) Само бедрото не е мръднало. Поне не се е и качило де. :)

90 минути йога (whew)
David Swenson First Series

Дългата практика днес, зареждане на макс. (inlove)

Мнението беше редактирано от Диляна на 12.02.17 11:56.

12.02.17
11:45

Дили, видях те на живо. Няма начин талията ти да е 84 см. Според мен не я мериш в най-тясната част. ;)

Браво за резултатите!

Мнението беше редактирано от Елена на 12.02.17 11:47.

12.02.17
11:58

казано от Елена на 12.02.17, 11:45:

Дили, видях те на живо. Няма начин талията ти да е 84 см. Според мен не я мериш в най-тясната част. ;)

Браво за резултатите!

Да, Ели, меря я под пъпа, така че да обхвана и паласките. :)
Благодаря! :)

13.02.17
14:12

13.02.2017 г.

15 минути йога

Тренировка за гърди, трицепс и странично рамо (14)

1. Лицеви опори - лицеви опори от колене - 1х15; нормални лицеви – 1х12,8,13;
2. Лицеви опори от наклон – 1х12 (краката до коленете върху легло); 1х12,10,10 (само ходилата върху леглото);
3. Полукофички – 1х12,20,15;
5. Повдигане на ръце встрани – 1х20@2 кг (с двете ръце едновременно); 3х8@5,6 кг (с една ръка).

Сутринта - кратка йога, ранния следобяд - бърза и стегната тренировка. 12 чисти (нормални) лицеви опори. (party) Една осмичка, няколко глътки силно кафе и смяна на плейлиста по-късно... и 13 лицеви. (sun) А след това още 12 от наклон. :) Като цяло, за пръв път правя толкова силни серии лицеви. Или е от кафето, или от музиката. :D Като че ли ги усетих повече в раменете обаче, особено в дясното, та може и малко да съм се пресилила или не всички да са били, както трябва към края.
Поетично ми е... ;) И е 13-ти. :)
“Но в корсета си още пристяга вика на моретата...”

П. П. 1 Преди малко видях, че стевията, която си слагам в чая редовно, съсдържа 98 % еритритол и 2 % стевия. (dull) Мислех си, че трябва да е обратното, а не е и евтина... Ще търся друга.

П. П. 2 По някаква причина имам мускулна треска на трапеца, не мога да си я обясня. :D

Слушах предимно друго, докато тренирах, но пък се сетих за него преди малко:

13.02.17
14:41

Две снимки на рамената. Трудно е да снимаш с една ръка, с другата да позираш. :D Не си личи това, което исках да се види на рамото, ама нищо.

13.02.17
22:33

Като съм почнала спама...

Въй туй рамо.. мамо-мамо! (h)

Мнението беше редактирано от RogueOne на 13.02.17 22:34.

14.02.17
11:26

14.02.2017 г.

Честит празник - на който, каквото му се празнува! А защо не и два празника? ;)
Едно тематично стихотворение, от любимите:

Поема
Хулио Кортасар

Обичам те по вежда, по коса, препирам се за теб по коридори
страшно бели, там се разиграват пръски светлина,
оспорвам те на всяко име и те изтръгвам нежно като
белег,
в косите ти полагам пепелта от мълния и лентите,
заспали във дъжда.
Не желая да имаш форма, да бъдеш точно
онова, което следва зад ръката ти,
тъй като водата, погледни водата и лъвовете,
когато се разтварят в захарта на баснята,
и жестовете, тази архитектура на нищото,
запалват лампичките си посред самата среща.
И всяко утре е дъска, върху която те измислям и рисувам,
готов да те изтрия, не си такава, нито с тази права
коса, с тази усмивка.
Търся цялостта ти, ръба на чашата, където виното е
и луна, и огледало,
търся онази линия, която кара някой мъж да затрепери
в галерията на музея.

Освен това - обичам те и има време, а е и студено.

Дочел ми се е Кортасар. Преди известно време започнах “Параграф 22” на Джоузеф Хелър, но не й е сега времето, хич не върви.

30 минути йога

Движението - половин час с любимата кратка практика.

И малко мотивационни картинки:

Мнението беше редактирано от Диляна на 14.02.17 15:33.

15.02.17
13:21

15.02.2017 г.

15 минути йога

Тренировка за крака и корем (15)
3. Бг клек - 4х12 на крак;
4. Глутеус мост (с крака върху леглото) - 3х20;
5. Коремни преси за горна част на корема (с крака върху леглото) - 1х10; 1х 20; 2 серии до отказ;
6. Коремни преси за долна част на корема - 1х15,20,20;
7. Повдигане на крака за прасец - 1х20; 1х30; 1х70.

Сутринта - йогата, малко след обяд - тренировката. Вчера четох за програмата ”тежко-средно-леко” и си мислех да я пробвам известно време след като се върна в залата, но се отказах, защото не смятам, че ще успея да възстановявам добре. А и не само заради това. Не съм и  атлет с дълъг стаж. :D Все пак мисля за някаква промяна в сплита, макар и сега да има промяна - с домашните тренировки. По-скоро ще е по-честа смяна на някои упражнения.

Мнението беше редактирано от Диляна на 15.02.17 14:14.

19.02.17
19:46

19.02.2017 г.

Привет!
Наобяд се прибрах от дългоочакваното пътуване - 3 дни в Германия, в два нови за мен града, различни от обичайните Дортмунд и Бохум, но пак в района. :D Разгледах Дюселдорф и Оберхаузен и най-вече - бях на концерта на Disturbed и Avenged Sevenfold, а един ден след това - на Pretty Maids и Gotthard и съм с една мечта по-малко. ;) Новата е да ги видя пак - особено първите. (rock)
Тези дни нямаше спорт, но имаше много ходене (много като за мен напоследък) - по около 13 км на ден (от които 6, за да видя един замък ^_^) плюс стоенето и реденето за първи ред , а и после си беше лека борба на първия концерт. :D Снимката по-долу мисля, че ще каже всичко. :D Аз се белея вдясно в ъгъла. :) Сдобих се и с перце за колекцията. (inlove)
От утре започвам обичайните активности. :)

20.02.17
13:41

20.02.2017 г.

15 минути йога

Гръб, бицепс и задно рамо (16)
1. Супермен - 3х12;
3. Едностранно гребане с дъмбел - 4х15@10 кг; 
4. Пулоувър с дъмбел - 4х20@7,8 кг;
5. Сгъване за бицепс - 1х20@2 кг; 1х10@6,2 кг; 2х8@6,2 кг;
6. Скотово сгъване за бицепс – 3х10@5,4 кг;

От 11 феруари не бях тренирала гърба. Утре ще съм с гарантирана мускулна треска.
Тренировката е почти същата като предходната с изключение на едностранното гребане. Ей това е да правиш една серия в повече с по-тежко, защото те мързи да разглобяваш дъмбела. :D

Мнението беше редактирано от Диляна на 24.02.17 13:32.

21.02.17
21:13

21.02.2017 г.

Днес времето беше много приятно и направихме първата по-дълга разходка от известно време насам. (sun) На обяд хич не ми беше до йога и вместо това поспах час и половина. :) Преди малко направих бързата практика. За толкова ми стигна ентусиазмът. :)

15 минути йога

22.02.17
13:22

22.02.2017 г.

Една след друга тренировката и йогата:
Тренировка за гърди, трицепс и странично рамо (17)

1. Лицеви опори - лицеви опори от колене - 1х15; нормални лицеви – 1х13,10,15;
2. Лицеви опори от наклон – 1х10 (краката до коленете върху легло); 3х10 (само ходилата върху леглото);
3. Полукофички – 1х20,20,15;
5. Повдигане на ръце встрани – 1х20@2 кг (с двете ръце едновременно); 3х8@5,6 кг (с една ръка).

Силна тренировка. С глътки силно кафе между сериите така става. :D Само не мога да разбера защо ме боли дясното рамо, като правя лицевите. |-) На някои серии даже пукаше. По-късно - разходкааа. (sun)

30 минути йога

Мнението беше редактирано от Диляна на 24.02.17 13:32.

23.02.17
12:51

23.02.2017 г.

30 минути йога

Йогата - между двете разходки.
Да тичаш след щъпуркащо малко човече - най-хубавото кардио. :)
Колко по-различно е всичко, когато има топло слънце навън! :)

24.02.17
14:31

24.02.2017 г.

Тренировка за крака и корем (18)
1. Загрявка; обикновен клек - 10; 20;
3. Бг клек - 1х10; 2х12; 1х10 на крак;
4. Глутеус ритници - 3х20 на крак;
6. Коремни преси за долна част на корема - 3х20;
7. Повдигане на крака за прасец - 1х20; 1х30; 1х50.

15 минути йога

(Малко снимки - среща в бара :D; предно бедро и корем и любимия режимен кекс :D)

Мнението беше редактирано от Диляна на 24.02.17 22:38.

24.02.17
14:35

Супер си, Дили! И на живо си личи, че си имаш мускул.
Това, предполагам, е прочутият кекс за пътешественици. :D

24.02.17
14:39

Благодаря, Ели!
Това е кексът, но в изменен вариант - вместо извара, е с овесени ядки, има и орехи и ябълка. А, и яйцата са 6 вместо 4. :D

Мнението беше редактирано от Диляна на 24.02.17 14:41.

25.02.17
22:40

25.02.2017 г.

Натоварен и зареждащ ден днес. Още не съм стигнала до йогата, но след малко ще направя 15-минутната практика за лека нощ. :) Не ми се прави особено, но след толкова зареждащ откъм храна ден (даже не съм вечеряла още и не мисля и да го правя), поне това мога да направя.
Сутринта пуснах пералня, сготвих и изчистих банята, после малко козметични процедури и се изстрелях за среща по женски с майка ми и сестра ми. Бяхме в най-щастливото заведение, любимото. (inlove) Всеки път намирам нещо ново в интериора, което ме грабва, пълно е с детайли. Днес си харесах един шкаф с чайничета като от Алиса в страната на чудесата и ретро куфари с рози. ^_^ А за храната какво да кажа... бях подготвена - не ядох в нас, за да не ми стане тежко, но ...пак ми стана тежко. :D Това е единственото заведение, в което просто не мога да не си поръчам и десерт. Днес беше печена тиква с мед, филирани бадеми и поръска от овесени ядки, с микс от семена и канела (inlove).
След това минахме през един магазин за здравословни сладкиши и пробвах суров бонбон и бисквитка слънчогледка. И закуската ми е подсигурена - жито с канела и стафиди. Минавайки покрай “Света Неделя”, засякохме една сватба. Имаше една много весела компания, която после разбрахме, че не е част от сватбата, а наистина изглеждаха сякаш най-много се радват :D - група туристи (чужденци) с китара и всички пееха италиански весели песни и се кефеха. :D Много по-различна картинка от “оркестрите”, които дебнат около ритуалните зали. :D Чак ни се искаше да потеглим с тях и да си пеем и танцуваме по улиците. :D
Но все пак продължихме, за където се бяхме запътили - галерията на любимия ми български художник, на който дори и да се впиша като адвокат скоро, пак няма да мога да си позволя картина. Сега има една игра с томбола, вписваш си името в галерията и участваш за спечелването на картина подарък. Харесах си поне 10 картини. Като ги видиш на живо са дори още по-красиви. Шегувах се, че ако спечеля някоя от тях, няма да ми отива на апартамента. И без това отдавна търсим да го сменим. :D Преди малко, като проверих цената на една от тях в нета - 150 000 евро... ми то това си е повече и от апартамент. :D Та стискайте палци. :D
А преди малко изпекох питката за прощъпулника на малката, един “пътешественик” с ябълка, орехи, бадеми и сурови бонбони Рафаело. Правенето на бонбоните беше пълен провал. Пишеше да се блендират всички продукти (кивита, мед и кокосови стърготини), обаче блендера изобщо не искаше да тръгне  и как - при толкова суха смес и захаросан мед (wasntme) (първа грешка). Сипах вода, за да стане по-течно (втора грешка). Не само че блендерът пак не зацепи, ами и сместа стана водниста и по-трудна за оформяне после. Поизцедих ги малко и си ги намачках, както мачкам бисквитките, които правя. Сложих по бадемче в средата на всеки бонбон, овъргалях ги в стърготини и поне вида го добиха. За вкуса утре ще се разбере. Стискайте палци и за това. :D
Утре може да ги щракна.
Хубава вечер на всички!

26.02.17
10:01

Кой ще да е художника? :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1