Веси, благодаря за уважението да болднеш името ми. :) :*
Детето ми, казва се Радостин, е на 2 години. До този момент почти не съм тренирала с него, защото просто постоянно ми се навира в краката или иска нещо и аз не успявам нищо да направя. Дори онзи ден след първата серия клекове и суингове седна на пудовката и каза “не може да тренираш ти”... хааххахха Почнахме да се убеждваме, обясняваме и така.
Но няма да се отказвам, ще продължа да си тренирам с него, да го водя по тренировки, за да стане част от моя т.нар. тренировъчен живот и за заобича движението като мен.
:*
Целувки, Вес, много ти се радвам!!! Вдъхновяваш ме!!
Може да пробваш да го включваш и него в тренировките. Аз моя дечко го карах да прави лицеви опори и да кляка, когато и аз клякам. Получава се като игра и така мама тренира а дечко се забавлява :) Е, лицевите на всички е ясно, че не бяха баш лицеви, но....стараеше се детето. После, давала съм му една от малките гири ( 3кг. ), които имам у дома да я вдига и така и той се чувства, че участва в тренировката и доволен разбира се ;)
П.П. Пожеланиеееее :)
Пожелавам ти да си винаги така лъчезарна, отдадена на това, което правиш, влюбена и много здрава, да намериш баланса в тренировките и не само :*(F)
Мнението беше редактирано от Vess на 05.05.15 14:02.
06.05.15
14:38
Вес, благодаря ти за пожеланията! :* :* :* Влюбена и усмихната ще остана, дори когато вътре много ме боли, все пак дори на крака си татуирах “Любов”.... :)
По отношение на Тино ще послушам съветите ти и ще действам както казваш. Надявам се с времето да става все по-весело и интересно. Дори може да му купя една 2 кг пудовка и ще си подмятаме двамата заедно желязо. :) :) :) :)
Днес:
30 мин тичане в парка.... “The Show Must Go On” - Queen + “My heart will go on” Celine Dion - това ми е на сърцето сега
довечера ще направя следното:
100 суинга
100 СТХП
в протокол 5x 20 като суинговете ще са по 10 на ръка, с 16 кг пудовка
Ще направя и някакъв брой негативни набирания вкъщи, приспособих си един уред за това. Негативни... негативни... ама пак все има полза от тях, а навън с детето ще се метна на някой лост отново.
По-късно ще допълня какво се е получило с набиранията.
Само Любов да има, другото е дим... лъжа...
”Великият смисъл на живота ми е ТОЙ! Ако всичко друго загине, а Той остане, аз пак бих съществувала. Ако пък всичко друго остане, а Той загине, Вселената би станала страхотно пуста за мен.
Емили Бронте
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 06.05.15 15:31.
06.05.15
15:10
Негативни? Искаш да кажеш подскачаш и после бавно спускаш? Пробвала ли си reverse pull up т.е обратно гребане? Миналата година много наблягах на тях като нямах лост - натоварваха.
06.05.15
15:20
Да, Кобре, подскачам, задържам малко горе и после пускам бавно. Сега след малко излизам с малкия и както и да се получават, дори не до горе, ще правя набирания и толкоз.
А тия reverse pull up какво представляват, Кобре? :) :) :)
П.С. това ли е, Кобре?
Ако е това, аз ги знам като хоризонтални набирания?!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 06.05.15 15:23.
06.05.15
15:36
http://blog.diakadibody.com/wp-content/uploads/2010/05/Inverted-Pull-up-final-300x112.jpg в зала
на площадка https://www.youtube.com/watch?v=3D89jdKGJqI
у дома https://dragossuciu2003.files.wordpress.com/2013/11/20131111_235545.jpg?w=338&h=450
:)
Ами да, и така се наричат. Докато изкопая клипове, ти се справи :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 06.05.15 15:36.
08.05.15
09:25
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек на един крак, неработещият крак докосва тухличка - 4 серии по 5-6 на крак в хоризонтално разположение на тухличката
хоризонтално гребане с една ръка свъже - 3 серии по 10 на ръка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 12 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
Джърк - 3 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка - упражнението беше следното - 2 бързи, веднага един след друг джърка без прекъсване между тях и чак след това 5-6-7 секунди почивка и така 2 мин. Идеята е да започна да правя джърка с темпо, стегнато и бързичко. Постепенно 2-те минути ще се увеличават
хиперекстензии на един крак - 3 серии по 10 на всеки крак с 10 кг диск
стълби - първо - през стъпало с редуване на краката, както на степчетата - 10 качвания са една серия + второ - през стъпало с двата крака, с минимално задържане преди скока на всяко следващо стъпало - 10 такива качвания са една серия
разтягане
Изморих се от тая тренировка вчера, особено на стълбите.... Заредих се.... Напълних се.... :) :) :)
...........................................
Можеш да бъдеш, трябва да бъдеш и ако си достатъчно смел да започнеш, ще бъдеш.
Стивън Кинг
..................................
”Човек с живота си определя своята съдба. Когато човек промени себе си, Бог променя Своите решения за него.”
Учителят Петър Дънов
.................................
Тя мислеше различно. Действаше различно. Опита се да ми го покаже, но аз не успях да го видя - трябваше да я изгубя, за да разбера, че вкусът на възвърнатите неща е по-сладък и от мед.
Паулу Коелю
...................................
Великият смисъл на живота ми е ТОЙ! Ако всичко друго загине, а Той остане, аз пак бих съществувала. Ако пък всичко друго остане, а Той загине, Вселената би станала страхотно пуста за мен.
Емили Бронте
...........................................
Любовта, която трае три години, е любов, която не е изкачвала планини и не е потъвала на дъното, а е паднала наготово от небето. Любовта е трайна само когато всеки от двамата знае нейната цена и по-добре да си е платил предварително, иначе има опасност да урежда сметката след това. Ние не сме подготвени за щастието, защото не сме привикнали с нещастието. Ние сме възпитани в преклонение пред удобството. Трябва да знаеш кой си и кого обичаш. Трябва сам да си довършен, за да можеш да преживееш една недовършена история.
Фредерик Бегбеде
Понякога, когато нямаме смелостта да направим промяна, всичко около нас се променя, за да ни насочи по нов път. Ти не можеш да се противопоставиш на своето израстване - еволюцията го изисква.
Ронда Бърн
...........
Уважавайте децата. Как ми се иска възрастните малко повече да проявяват уважение към детето. Давайте на децата любов, повече любов и още повече любов.
Астрид Линдгрен
................................
Всеки човек в живота ни се появява в него точно тогава, когато повече от всичко се нуждаем от урока, който той носи със себе си!
Робин Шарма
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 08.05.15 12:25.
08.05.15
09:32
Вечер, в която се уча да обичам себе си
Ден, в който каня себе си на среща. Виждам отражението си и сълзите се стичат по очите ми. Липсвах си. Имах нужда да съм важна. Не за друг, а за себе си. Помня как преди намирах време. Намирах време да стана рано сутринта и да си подаря едно утро. Утро лишено от претенции за изключителност, но изпълнено с тишината на собственото ми присъствие. Да постоя спокойно на прозореца и да дочакам изгрева. Да се почувствам така сякаш слънцето изгрява само за мен – за да ми даде възможност да изживея още един ден от живота си. Да си направя кафе – това, което отдавна спрях да пия. Не ми липсва вкуса. Липсва ми просто емоцията на това да пиеш кафе. Сякаш беше някакво събитие, което винаги носеше със себе си аромат на току що смлени зърна. Да отворя една от новите си книги – да тогава ги четях и нямах такава купчина от страници, които ме чакат. Дано не ми се сърдят. Не че не искам да ги прочета. Просто те са част от мен, а аз някак спрях да имам време за себе си. Липсва ми да се разходя в парка – сама – не защото няма кой да поканя, а просто защото нямам нужда от никой. Чувствам се завършена и нямам нужда някой да запълва празнотите ми.
Ден, в който каня себе си на среща. Бях забравила колко е хубаво да си специален – за себе си. Да си подариш една вечер, в която да не бързаш. Вечер, в която няма значение колко e-mail-а чакат, колко задачи има в календара ми или кой ми е сърдит, че не съм му обърнала внимание. Вечер, в която само настоящето има значение. Само аз и моето присъствие.
Отстрани може да изглежда егоистично, но вътрешното усещане е за свобода. Свобода от данъка обществено мнение, свобода от егото, което крещи за внимание. Няма значение кой какво мисли. Важно е, че за първи път от доста време се чувствам цяла. Чувствам се себе си. Чувство, което не искам да оставя на крилете на спомена. Чувство, което искам да поканя и да взема със себе си. Да се приберем заедно и винаги да е до мен. Да знам, че в моментите, когато външният свят ме притиска аз имам място, вътре в себе си, където свободата лежи непокътната. Да знам, че външните обстоятелства не ме определят и че каквито и бури да има в живота ми, вътрешно усещам мир и вяра – не в нещо или някой. Просто вяра в себе си. Това усещане, че си достатъчно силна, за да устоиш на всеки удар, да преодолееш всяко предизвикателство.
Седях и гледах отражението си. Външно бях различна. Другите не го долавяха, но в погледа ми липсваше нещо. Имаше една болка, която замъгляваше игривия и жизнен поглед, който имах. Ако можех, точно в този момент щях да се прегърна и да си кажа, че всичко ще се оправи. Щях да си кажа, че сега съм тук и няма да позволя да затъвам повече. Бях тук и вече бях силна. Всичко може да се промени. Трябваше ми само време.
Вечер, в която поканих себе си на среща. Вечр, в която нямаше нужда от думи. Стоях и наблюдавах. Изучавах образа си, отражението си. Опитвах се да видя в какво се бях преърнала и да разбера какво ме накара да стигна до тук. Вечер, в която за първи път от доста време не винях себе си. Не се ругаех и не се смятах за недостатъчно. Просто се наблюдавах и се приемах. Наблюдавах се така, както когато се учиш да обичаш някого или нещо. Или по-скоро се опитваш да си спомниш как се обича. Изучаваш го и се опитваш да извикаш спомена за това, което те накара да се влюбиш. Да извикаш емоции, за които отдавна не оставяш място в живота си. Не защото ги няма, а защото ти не им позволяваш да съществуват. Ти не им отваряш пространство и не им даваш среда, в която да ги има.
Вечер, в която поканих себе си на среща. Вечер, в която се уча да обичам себе си. Отново.
–Утопия–
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 08.05.15 09:37.
09.05.15
14:56
лелеле, хора, ще прощавате, но това, което ще постна, ме окрили... развълнува... разтрепери... разплака... усмихна...
“ЛЮБОВТА Е НОВАТА РЕЛИГИЯ НА СВЕТА”
”– А каква е тайната на истинската любов?
– Любовта се проявява в живота извън времето и пространството. Не можеш да обичаш някого, с когото не си имал връзка в миналото. Любовта между хората не се проявява само в един живот. Тя идва от контакта на човек с Бог и се предава чрез вътрешен тласък, чрез вътрешен импулс. Физическата любов е с прегръщане, с целувка, а идеалната може да бъде отдалеч, от разстояние. Божествената любов върши чудеса. Където мине, твори и пресъздава. Тази любов трябва да се изучава. Красотата на любовта се заключава в това всички същества да ви обичат, а не само едно. Да обичаш човек, който те обича, е лесно, но да обичаш този, който не те обича, там е силата, а той е, който може да те научи на много полезни неща. Физическата любов трябва да бъде предговор на духовната, а тя – на Божествената.
– Ако не сме приложили човешката любов, как ще приложим Божествената, за която се изискват големи жертви?
– В любовта няма никакъв грях. Любовта е от Бог. Всяка любов, която издига човека, идва от Бог и носи светлина, топлина и свобода. Когато двама души се обичат, те отправят импулс към нещо велико в целия космос. Смисълът на живота се състои в това да намериш онзи, който те обича, и когото ти да обичаш.
Престъпление е, че искаме да сложим любовта в окови. Ако обичате някой човек, оставете го свободен! Истинската любов разширява човешката душа. Човек ревнува, защо то не подозира, че всичко, от което се нуждае, е вътре в него. Ако искаш да обичаш, не трябва да се страхуваш. Ако искаш да те обичат, не трябва да се съмняваш. Радвайте се на любовта и не пресмятайте кой, колко и как обича. Щом любовта се проявява, няма престъпление. Любовта е новата религия на света. В по-добрия свят любовта е естествен закон. Тя е силата да се дава, без да се очаква нищо в замяна. Тя приема, разбира, лекува. Безкористната любов е способна да забравя и прощава слабостите на другите и да вижда във всеки само красота и уникалност. Любовта е принцип, който поддържа човешките отношения, придава им дълбочина и достойнство. Любовта е убеждение, че всички хора като души, като личности са равни. Когато любовта е съпътствана от вяра и доверие, тя по естествен начин става здрава основа на взаимоотношенията. Любовта е състояние на съзнанието, безкористно и самодостатъчно. Основата на истинската любов между хората е духовността. Ако гледаме на всеки като на духовно същество, възниква духовна любов. Тя е способна да преобрази отрицателното в положително, носи хармония, разбиране и доброта в общуването. Там, където има чиста духовна любов, е невъзможна враждебност, ненавист и гняв. Ако не осъзнаем своята собствена ценност, не можем да обичаме искрено и ще бъдем тъжни. А там, където има тъга, няма любов. Ако не обичаме себе си, не сме способни да обичаме другите”.
Оура Лов
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 09.05.15 14:59.
10.05.15
15:05
Днес 45 мин. тичане в парка до вкъщи. :)
Истинска любов е когато един мъж може да прокара тръпки по цялото ти тяло само целувайки челото ти!
Блага Димитрова
...................................
Една неистова любов, обсебване, зараза на душата, от която никъде не можеш да се скриеш, от която никога не можеш да избягаш. Любов по-страшна от страха, по-жива от живота. Няма думи, свещи, комплименти. Няма тела. Нито цветя и усмивки. Няма аз и ти, ние двамата. Любов, в която аз съм ти.
Емили Бронте
......................
Погледна я. Тя изглеждаше съвсем беззащитна, но той знаеше, че беззащитността е най-опасното оръжие на жените, защото в действителност никоя жена не е беззащитна.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 10.05.15 15:16.
15.05.15
10:00
Вчера в залата
загрявка, разтягане
клек - 4 серии по 12 с 35 кг щанга - лекооо, лекоо ми беше
подскоци с мин задържане на земята върху висок степ - 3 серии по 10
суинг - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка - чудесна тежест
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
дълъг цикъл - 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
снач - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
коремни на шведска стена - 4 серии по 15
руски туист с ластик - 3 серии пои 20 на страна
разтягане...
Бях болна.... от тоя новия вирус, който фармацефтите са измислили, за да си продават лекарствата.... и затова пропуснах 2 тренировки тая седмица. :(
..........................
Затвори някои врати днес. Не от гордост, неспособност или арогантност, а просто, защото те не водят на никъде.
Паулу Коелю
....................................
Най-тежкото бреме на плещите на децата е неизживяният живот на техните родители.
...............................
Така и не се научихме да се обичаме, без да държим да сме еднакви... Без да вкарваме другия в собствената си схема.
Катерина Хапсали
......................
”Вие може да постигнете какъвто и да е успех, ако имате една силна концентрирана мисъл. Концентрирана мисъл имате, когато има нещо, върху което най-силно мислите. Трябва да знаете силата на мисълта.”
Учителят Петър Дънов
..........................
.Ако някой ти каже, че има нужда от време за да разбере дали се нуждае от теб - тръгвай си, без да даваш обяснения!
Хенри Милър
............................
Знаеш ли, дядо, светът е хубав, много, много хубав?
- Знам, чедо, но не винаги животът е красива приказка!
- Грешиш, дядо! Всеки ден е жълтица!
- Ех, чедо, ако беше така досега да съм станал богат като Крез...
- Богат си, дядо! Щом си жив, значи си богат!
Страхът е твоята защита. Да бъдеш себе си не смееш. Но аз не мога да не те попитам: живота на кого живееш?
Мадлен Алгафари
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 15.05.15 10:02.
16.05.15
08:15
Вчера вечерта в залата:
разтягане
обръщане - 2 серии по 1 мин с 2x12 кг пудовки
джърк - 2 серии по 2 мин с 2x12 кг пудовки ( след измерване на пулса след втората серия ми се каза, да ги махам тия двете пудовки, понеже те нямало повече какво да ми дадат на мен като развитие :) .. и им казах чао :) ) + 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
добро утро - 4 серии по 10-15 с 30 кг щанга
турско изправяне до седеж - 3 серии по 10 на ръка с 10 кг пудовка
трион - 3 серии по 10 на ръка с ластик
разтягане
Днес имам мускулна треска на корема, а на дупето е от вчера, та, днес е по-прекрасна :)
:) По-здрави!
“...Смърт, и то далеч по-дълбока смърт от обикновената”
Най-големият въпрос възниква тогава, когато навлезеш в Любовта. Тогава страхът сграбчва Душата ти, защото да обичаш значи да Умреш, да умреш в другия. Това е Смърт, и то далеч по-дълбока смърт от обикновената. При обикновената смърт само тялото умира; при Любовната смърт умира Егото. За да Обичаш, имаш нужда от голяма Смелост. Трябва да можеш да навлезеш в Любовта въпреки всички страхове, които ще надават вой около теб.
Колкото по-голям е рискът, толкова по-голяма е възможността за израстване - следователно нищо не помага на човека да израсте толкова, колкото Любовта. Тези, които се страхуват да се влюбят, си остават деца, не съзряват. Само Огънят на Любовта ти дава Зрялост.
Ошо
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 16.05.15 14:35.
17.05.15
15:37
Днес - 35 мин тичане в парка... имах нужда да помисля и да разговарям със себе си....
19.05.15
07:00
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек - 4 серии по 10 с 30 кг щанга + веднага след всеки 10-ти клек имаше по 10 скока на степ с минимално задържане на пода
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 24 кг пудовка
Джърк - 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка + 2 серии по 2, 30 мин на ръка с 16 кг пудовка ( тъй като на първата серия треньорът ми вика, “ми, ти тия за две минути въобще не си изморена като те гледам, увеличи времето :) ) - после след втората серия на 2, 30 мин отново ми каза същото хахахаххаха - идеята беше да правя два бързи и веднага един след друг джърка бег никаква пауза между тях, след всяка двойка почивах около 5-6 секунди...
набирания хоризонтални с TRX - 4 серии по 10
трион - 3 серии по 10 на всяка страна с ластик
дървар - 3 серии по 10 на всяка страна с ластик
разтягане :)
Супер ми е в тая зала, хора.... искам да съм нон стоп там... прекрасно настроение, усмивки, шеги, хубави хора и т.н. :) Нямам търпение да дойде следващата тренировка... честна съм :)
Обичайте се! Живейте само днес, защото днес е единственият ден, в който можете да действате реално и истински, вчера и утре са само една илюзия :)
.............................
Жените са като музикален инструмент, как ще звучат зависи от този, който ги докосва...!
Оноре дьо Балз
...............................................
Можеш да обичаш някого много, много силно, но любовта никога не може да бъде по-силна от чувството за загуба. Колкото и опустошителна да е била любовта ти към един човек, чувството, че вече го няма, е още по-дълбоко и коварно. Джон Грийн,
..............................................
Не можеш да задържиш любовта насила. Тя е енергия – или я има, или я няма. Власт над нея има само сърцето.
Оура Лов
Каквото и да правиш - дали ще раждаш деца, дали ще пишеш книги, дали ще продаваш на улицата пасти, или ще подписваш договори за милиони долари, важното е да си щастлива и удовлетворена.
Елиф Шафак
......................................
Думите създават съдбите. Те са същества – те дишат, облагородяват, одухотворяват, обожествяват или провалят човека и отнемат пътя му.
..............................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 19.05.15 15:19.
20.05.15
14:36
Тази вечер съм в залата отновооо :)
.............................................
Когато много силно те боли..
Когато много силно те боли,
недей посяга да мъстиш:
омразата изпепелява онзи,
който мрази.
Когато много силно те боли –
отдалечавай се!
Отдалечавай се
през времето – от дребното,
от близкото, от болката, от писъка –
нали след десет хиляди години
в голямото безсмислие на Космоса,
сред здрача на Великата Прохлада
ще бъде все едно дали сте се целунали,
прашинки две, докоснати в безкрая,
нали ще бъде все едно
дали те е боляло?
............................................
Ние сме същите хора, които сме били миналата година. Онези, които обичаме, също са същите. Щастлива случайност е, ако ние, променяйки се, продължим да обичаме един променен човек.
Съмърсет Моъм.
- Пух? – каза Прасчо.
– Да! – отговори Пух.
– Нищо... – каза Прасчо, хващайки го за лапичката. – Просто исках да съм сигурен, че те има, Пух...
Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб.
...............................................
СВЕТЪТ Е ОГЛЕДАЛО
Ти мразиш или обичаш у другите само онова, което обичаш или мразиш у себе си. Ти привличаш в живота си хората и ситуациите, от които имаш нужда, за да научиш определен урок. Когато реагираш с гняв или избираш насилието, ти обръщаш гнева и насилието срещу себе си. Каквото даваш, това и получаваш. Не бъди жесток със себе си.
Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.
Дийпак Чопра
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 20.05.15 14:41.
21.05.15
07:15
Вчера вечерта в залата
разтягане, загрявка
суинг - 1 серия по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
джърк - 1 сери по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка
+джърк - 2 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка !!! - тук идеята беше да се види дали мога да я вдигам тая тежест, тъй като при използването на 16 кг пудовка почти не се изморявам. Първата серия беше зле, но на втората серия джърка вече беше много добър с 20 кг пудовка и именно именно с втората серия си взех изпита тоя път според треньора хахахаххахахахахахаха
+джърк - два супер бързи един след друг без пауза ежду тях и след това 8 сеунди почивка - 3серии по 2, 30 мин с 16 кг пудовка и последната трета серия беше с 14 кг - като тук почивката между двата джърка беше 4 секунди
Снач - 1 серия по 2 мин на ръка 16 кг пудовка - трябваше да са две, но на лявата ръка ми се разрани зверски незаздравял мазол и спрях до тук с 1 серия
Руски туист с ластик - 3 серии по 20 на страна - тука нещо ми беше супер лесно.. др път ще се сменя тактиката
Стълби :) :) :) :) :) :) - 10 изкачвания на стълби през едно с двата крака , аз си направих 15, защото имах време, а и ми хареса как ми излиза въздухът там.
Разтягане...
Разцепих се тоя път. Но съм щастлива, че тренирам така... че виждам резултати, че ставам все по-силна... и че се срещам със супер готини хора. :) :) :)
.........................
Останах с него, защото избрах да го направя. Избирам го всеки ден, когато отворя очи, всеки ден, когато се караме или не си казваме истината, или се разочароваме един от друг. Избирам го отново и отново. И той избира мен.
Вероника Рот
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 21.05.15 15:51.
23.05.15
15:26
40 мин тичaне нa стaдионa в Свищов...
Casa Della Vita - Tina turner &Eros; Ramazzoti
Ивaнa - Aз съм с теб! - Aз съм с теб, където и дa си,дори дaлеч дa си от мен....
Много ми е тъжно....много
.........................................
Не спирай да кървиш
…
Не спирай да кървиш!
Кръвта измива всички рани...
И по-добре през тръни да вървиш,
Отколкото по аутобани.
Не спирай да кървиш!
Не стой на колене.
Дори от болка да крещиш,
Не сваляй рамене.
Не спирай да кървиш!
Щом болката те раздере
Ти продължавай да летиш.
Отвън не давай да се разбере.
Не спирай да кървиш!
Дори и нийде да не виждаш бяло
Недей бездеен да стоиш.
Щом има кръв - сърцето не е спряло...
Vic 21.05.2015
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 23.05.15 17:10.
25.05.15
07:02
Добро утро, хорааа
Влизам само, за да споделя нещо..., което ме разтърси наистина. А искам да го споделя с Вас, защото нямам с кого друг в този момент...
Днес имам рожден ден. Вчера само веднъж казах на моето мъниче Тино, че утре майка му има празник - рожден ден. И днес аз си върша някакви неща из къщата и го чакам да се събуди, при което го чувам, че се е събудил и пее Happy Birthday mama. :) Отивам при него и той ми показва тортата, която ми е сглобил от негови книжки и играчки. Каза ми, това е тортата на мама и започна да пее отново Happy Birthday mama. А е само на 2 годинки и 3 месеца.
Какво друго й трябва на една майка!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 25.05.15 07:04.
25.05.15
09:55
Страхотен си, Вик! Благодаря ти!
Благодаря и на всички, които са харесали предишния ми пост! Това значи много за мен, най-малкото за времето, което сте отделили, за да го изчетете!
25.05.15
09:57
Честит рожден ден, Рени! Бъди здрава, щастлива и позитивна.
Много мил жест е тортата на Тино :) Храна за ума (giggle)
Честит Рожден Ден Рени (F) :* (hug)
Хайде и тук, здраве, все така влюбена и отдадена на това, което обичаш. Весел празник (cake)
26.05.15
06:53
Искрено благодаря на всички за пожеланията за рождения ми ден! Аз пък Ви пожелавам да сте здрави като орлите и ръцете Ви да са пълни със сбъднати желания.
Вчера беше един от най-хубавите ми рождени дни. Беше ОСЪЗНАТ ден, в който ми се показаха в различна светлина.
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек с леко докосване на пейка зад мен + клек със сядане на въпросната пейка - 4 серии по 5 клека един след друг от двата вида с 40, 60 65 кг, на последната серия направих по 8 клека от всеки от двата вида
джърк - 1 серия по 1 мин с 16 кг пудовка
джърк - 1 серия по 2 мин на ръка с 3 бързи един след друг джърка и чак след това 5-7 сек почивка
+ 1 серия по 3 мин на ръка с 2 бързи един след друг джърка и след това почивка с 16 кг пудовка - тука забравях, че трябваше да правя по два и доста често се получаваха по три
+ 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка и веднага след това още по 1 мин на ръка с 14 кг пудовка
Изводът - вече съм била на друго нивооо :) :) :) (blush) :P . Най-вероятно тази седмица ще направя тренировка с 10 мин джърк с 16 кг пудовка. :)
набирания - 3 серии по 5-6 с единия крак в ластик, много са зле набиранията...
коремни - пълно разгъване с пълно сгъване - 4 серии по 20
страничен планк с ножица на краката - 2 серии по 10 на всеки крак
Разтягане
Доволна съм. Чувствам се прекрасно :)
Бъдете обичани и глезени
Рени
27.05.15
10:22
Днес в залата... отново :) :) :)
Поздрав за всички майки :)
На тебе, дъще
автор: Гергана Лабова
Едно майчино писмо. И нашият поклон пред най-великата проява на себеотрицание. Поклон пред най-божественото чувство в душата на една жена. Поклон пред безграничната любов на майката...
Не ме кори, не се сърди, че старостта ме сграбчва, дъще моя. Не се дразни, че побелявам и все по-честичко забравям. Спомни си, дъще моя, ръчички как протягаше към мен, когато бе детенце. Как търсеше ме жадно ти, как искаше да ти помагам, а устните ти трепетно шептяха и като огънче горяха с това прекрасно “Мамо!”.
На тебе, дъще, дадох очите си. Виждаш ли сълзите, утаени в тях? Исках да плача аз, за да не плачеш ти.
На тебе, дъще, дадох лицето си. Виждаш ли умората по него? Исках да не спя аз, за да спиш спокойно ти.
На тебе, дъще, дадох сърцето си. Виждаш ли белезите на майчината болка и любов? Исках да страдам аз, за да не страдаш ти.
На тебе, дъще, дадох силата си. Исках никога да не се предаваш. Знам, че си срещала и ще срещаш трудности по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.
На тебе, дъще, дадох смелостта си. Исках никога да не се страхуваш. Знам, че си срещала и ще срещаш опасности по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.
На тебе, дъще, дадох вярата си. Исках никога да не се съмняваш - в себе си, в щастието, в мечтите си. Знам, че си срещала и ще срещаш разочарования по пътя си, но не забравяй, че аз съм с теб, до теб. И вярвам в теб.
На тебе, дъще, дадох любовта си. За да е горещо сърцето ти.
На тебе, дъще, дадох прошката си. За да е в мир умът ти.
На тебе, дъще, дадох живота си. За да диша душата ти.
На тебе, дъще, дадох себе си.
Мама
28.05.15
06:47
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек на един крак върху хоризонтална тухличка с дървена пръчка - 4 серии по 10 на крак
Снач - 3 серии по 2 мин на ръка - 2 бързи снача веднага един след друг и чак след това пауза - целта беше да направя по 5 двойки сначове в минута. продължаваме същата схема както с джърка.
Стълби - 15 изкачвания на стълбите през стъпало с двата крака без задържане на вско следващо стъпало - бам-бам-бам (sun)
Клек подскоци на батута - 3 серии докато ми писне - за баланс и не само
Баланс върху кръгъл диск + клек върху диска
Баланс върху медицински топки + клек върху топките
Планк страничен с повдигания на крака - 2 серии по 10 на крак
коремни с другарче - подаване на топка един на друг - 3 серии по 10-12 на страна
разтягане ...
По-здрави
Рени
Бъдете силни и слънчеви!
.....................................
Малките деца са единствените истински добри човешки същества.
Стивън Кинг
Мисля за теб през цялото време.
Мисля за теб сутрин, докато крача в студа.
Нарочно вървя бавно, за да мога да мисля за теб по-дълго време.
Мисля за теб вечер, когато ми липсваш на събиранията, където се напивам, за да мога да мисля за друго, а не за теб, но ефектът е обратен.
Мисля за теб, когато те виждам и когато не те виждам.
Ще ми се да правя нещо друго, а не да мисля за теб, но така и не успявам.
Ако знаеш някой номер за забравяне, кажи ми го.
Фредерик Бегбеде
........................................
“Човек може да те обича, докато му даваш свобода.”
Учителят Петър Дънов
Останах с него, защото избрах да го направя. Избирам го всеки ден, когато отворя очи, всеки ден, когато се караме или не си казваме истината, или се разочароваме един от друг. Избирам го отново и отново. И той избира мен.
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 28.05.15 16:19.
29.05.15
15:26
Днес съм отново в залата......
Човек сее мисли и жъне действия. Засявайки навици, той жъне характер. Сеейки характер, той жъне съдба. Човек си създава своя собствена съдба чрез своите мисли и действия. Той може да променя съдбата си. Той е създател на собствената си съдба.
Шри Свами Шивананда
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 29.05.15 15:27.
30.05.15
07:03
Вчера вечерта в залата
разтягане
джърк - 2 серии по 1 мин на ръка, бавни, с 16 кг пудовка
Джърк - 10 мин - 5 мин на ръка с 16 кг пудовка, през 7-8 секунди - супер ми беше, задъхах се чак в последната минута. Очаквах, че няма да мога да ги изкарам 10-те минута, пък то дори ако трябваше още 10 да направя, бих могла. :)
Клек - 3 серии по 10-12 с 35 кг щанга
Клек на един крак , неаботещият докосва хоризонтално разположена тухличка - 2 серии по 10 на крак с дървен лост
суинг - Табата - 8 серии - 20:10 сек - с 24 кг пудовка - целта беше да вдигна пулса
скачане на батута
коремни преси на шведска стена с повдигане на краката - 3 серии по 15
руски усуквания с ластик - 3 серии по 20 на страна - коремът ми изгоря :)
разтягане
Много съм доволна. Във форма съм според критиците и професионалистите. Радвам се, че съм заобиколена със съществени хора, хубави хора, всеки от тях има специален заряд.... хора, от които мога да науча най-различни неща. Тези, които ме връщат назад, ги премахвам и остават хубавите...
......................................
не искай много
понякога и всичко
е достатъчно
Августин Господинов
Ако си щастлив- скрий се! Не може да ходиш обсипан с бижута в квартал пълен с просяци,както щастието не може да оцелее в свят пълен с нещастници!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 30.05.15 09:55.
30.05.15
22:51
Днес 40 мин тичане в парка... много мисли имах в главата си.....
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 30.05.15 22:52.
01.06.15
23:35
Всичко важно в живота се плаща с парченца от душата.
Ошо
Тази вечер в залата:
разтягане, загрявка
клек на един крак, задният опира хоризонтално разположена тухличка - 2 серии по 10 на крак
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 16 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка + 2 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка !!! - започвам вече лека полека джърка да го правя с 20 кг пудовка след 10 мин в петък с 16-ката
+ 1 серия по 2,30 мин с 16 кг пудовка - 2 бързи един след друг джърка и чак след това 5 секунди пауза
суинг - 3 серии по 1 мин с 24 кг пудовка с две ръце
стълби - 12 пъти изкачвания през стъпало с два крака, бързо
плак - 2 серии по 1 мин на страна + преден на лакти
разтягане
...........................
Не роптайте срещу страданието, което преживявате. Страданието е пречистващо средство, като една дреха, която не е чиста, ако не се изпере...
Баба Ванга
................................
Страшна сила е събрана в ръцете на любимия мъж. Дългите, прочувствени пръсти умеят да те докосват и да четат всяка гънка на кожата ти като азбука за слепи. Могат цяла да те прочетат. Да изтрият всеки спомен от друго докосване по тебе. Могат да те моделират и да изваят една богиня от тебе. Но в същото време и да те подчинят. Страх и нежност, закрила и заплаха. Каквото и да бъде, нека де е от неговата ръка! От ничия друга, само от неговата!
Блага Димитрова
......................................................
Ако възнамеряваш да бъдеш добър към другите, ще трябва да бъдеш добър и към себе. Това означава да си взимаш почивен ден отвреме навреме, когато това не е планирано. Да ядеш парче шоколад, когато това не е препоръчително. Да си подремнеш, когато това не е възможно. Да потънеш в добро четиво за час, когато не можеш да си го позволиш. Да се накиснеш във ваната, когато няма време за това. Спри всичко, когато не си длъжен да го направиш. И направи това сега, за Бога!
Нийл Доналд Уолш
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 02.06.15 07:08.
02.06.15
10:19
Какъв си сладур. Приличаш на 18 годишна :)
02.06.15
10:37
Благодаря ти, Кобре! :* А ти супер магнетична с тия твои очи :)
Мдаа, изглеждам мъниче....ама наближавам 30 год. :)
03.06.15
09:53
днес отново в залата :)
Поздрав, хора!!! Любимата ми песен завинаги!
“Някой ден сърцето ще те съди за това, че много си го лъгал.... ”
Не съм за това време, определено.... прекалено чувствителна, сензитивна, добра и влюбена съм, за да издържа на всичкотоо. :(
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 03.06.15 10:13.
04.06.15
07:17
Вчера вечерта в залата:
бях уморена и Юри ме усети и не ме товари много, но аз се разочаровах, защото не се чувствах силна. А и освен това знам, че причините и поводите за умората ми няма да се изпарят и това ще продължи, което всъщност ме натъжи. Не успявам да спя повече от 5-6 часа и това е от 2 години насам...физически също се чувствам изтощена... та нямам представа... Вселената ще ми го разкрие.
загрявка
суинг - 1 серия по 30 сек с 16 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 минна ръка с 16 кг пудовка + 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка ( мислех, че няма да мога да я обърна, но успях и то с много добре темпо )
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка - 2 бързи един след друг джърка и пауза след това + 1 серия по 2 мин с 2x12 kg пудовки - отново два бързи джърка без почивка и след това 5 сек пауза + опит за тласкане на 2x16 kg пудовки но не успях :( ( не разбрах защо с една ръка мога и ми е лека 16 кг, а с двете не успях )
Клек - подскок - 3 серии по 30 повт с 35 кг щанга
суинг - 2 сериии по 1 мин на ръка с 24 кг пудовка - тука тая тежест не ми тежи, проблемът е само в ръцете, които просто започват да ме болят, когато я държа и от там всъщност идва спирката
клек на един крак върху тухличка - 2 серии по 10 на крак
катерач - 3 серии по 30 сек с 10 сек почивка
върху степче с единия крак стъпваме и клякаме с него, а другият е във въздуха и опира земята + преса - 2 серии по 10 на крак/ръка с 12 кг пудовка
разтягане
Най-голямата причина хората да се провалят в този живот е, че слушат приятелите, роднините и съседите си.
Наполеон Хил
06.06.15
08:35
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек на един крак, задният опира хоризонтално разположена тухличка - 3 серии по 10 на крак с огромна топка в ръцете
гребане с една ръка без опора никъде, неработещият крак назад изпънат във въздуха - 2 серии по 10 на ръка - за баланс
суинг - 2 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка - загряваща + 2 серии по 2 мин на ръка през 5 сек с 16 кг пудовка
( аз забързвах през повечето време ) - целта беше 20 бр джърка за 2-те минути за всяка ръка + 1 серия по 3 мин на ръка с 12 кг пудовка - през 4 сек ( аз от време на време ги правех през 3 сек ) - целта беше 30 бр джърка за 3-те минути за всяка ръка
набирания с ТРX - 4 серии по 10 + 2 серии повдигане на краката на шведска стена по 10 , добавени от мен в почивката на набиранията
подскоци на 50 см степ - 3 серии по 30 сек + 1 серия по 1 мин
Разтягане :) Хубаво ми е по време на тренировката и след това. Усещам се в баланс с Вселената. Омиротворена сякаш...
.............................................................................................
Аз вече ще си тръгвам...от живота ти. Тук вече няма да съм нужна. Добрите феи са самотници. И съм щастлива, и съм тъжна. Спасих те!(Или бях спасена?). На този бряг ще те оставя, тук старата любов поема те, а аз се връщам...да се давя. Поуки ли? Да вярваш, че ме има. А аз да любя, без да съм любима. Не, не, не си сънувал! Тука бях! Аз с теб умирах, с теб летях! Обърнах като сън живота ти, за да повярваш и в доброто ти. Добрите феи правят чудеса. За тях са хапче против самота. Така, че...тръгвам. Връщам се в мечтите ти. Дали завинаги? Не знам. При нужда затвори очите си и аз ще бъда вечно там!
......................................................................................
„С времето човек разбира тънката разлика да държи ръка и да окове душа. И разбира, че да е в нечие легло не означава любов. И започва да разбира, че целувките не са договори. Подаръците не са обещания.
И човек започва да приема своите провали с вдигната глава и отворени очи. И се научава да гради всички свои пътища сега, защото утрешните основи са несигурни за планове, а бъдещите обикновено пропадат по средата.
И след време човек научава, че ако е прекалена, дори топлината от слънцето изгаря. И се научава да посади своя собствена градина. И да украси своята собствена душа, вместо да чака някой да му донесе цветя. И човек разбира, че наистина може да издържи, че наистина е силен, че наистина има стойност. И човек разбира и се научава! И всеки ден се учи!
След време разбираш, че да бъдеш с някой поради това, че ти предлага хубаво бъдеще означава че рано или късно ще искаш да се върнеш към своето минало. С времето разбираш, че само, който може да те обича с недостатъците ти без да се опитва да те променя, може да те дари с цялото щастие, за което мечтаеш.
След време ще си даваш сметка, че да се ожениш само, за да не останеш по-назад е сигурен признак, че бракът ти ще е един провал. След време ще си даваш сметка, че да си до някой само, за да не се чувстваш самотен накрая неизбежно ще те накара да искаш да не го виждаш повече.
С времето разбираш, че истинските приятели се броят на пръсти, а който не се бори за тях рано или късно ще се окаже заобиколен от фалшиви приятелства. След време също разбираш, че думи казани на прощаване могат да наранят човек за цял живот.
След време си даваш сметка, че който унижава или подиграва което и да е човешко същество рано или късно ще преживее същите унижения или подигравки, умножени многократно. След време разбираш, че да се извини може всеки, но да прощават могат само тези с голяма душа.
След време ще се увериш, че макар да си щастлив с тези, които са до теб, безкрайно ще ти липсват онези, които до вчера са били с теб, а днес вече са си отишли. След време си даваш сметка, че макар да си щастлив с тези, от които си заобиколен един ден ще плачеш за онези, които си оставил да си отидат.
След време си даваш сметка, че всяко едно преживяване с всеки един човек е неповторимо. След време разбираш, че да избързваш нещата или да ги насилваш да се случат, накрая ще накарат да станат не така, както си очаквал. С течение на времето си даваш сметка, че всъщност най-хубаво е било не бъдещето, а моментът, в който си се намирал! Точно този неповторим миг!
С течение на времето също научаваш, че животът е тук и сега и че е без значение колко планове имаш - не съществува нито утре, нито вчера. След време разбираш, че да се опитваш да простиш или да молиш за прошка, да казваш че обичаш, да казваш че ти липсва, да казваш че ти е нужен, да казваш че искаш да бъдеш приятел на някой до гроб е късно и вече няма смисъл!
Човек остарява твърде бързо, прекалено бързо и помъдрява прекалено късно! Точно когато... вече няма време...”
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 06.06.15 08:47.
07.06.15
16:09
Вчерa вечертa тичaх 40 мин в пaркa с Джой,тъй кaто през деня бях нaвън цял ден с детето,понеже нямaше кой дa го погледa зa мaлко.
Днес - отново тичaх 40 мин по обяд обaче и се поизпекох мaлко нa слънче. :)
ГРAФA И МИХAЕЛA ФИЛЕВA - НA РЪБA НA ЛУДОСТТA
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 09.06.15 06:55.
09.06.15
07:04
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек на един крак. задният крак опира хоризонтална тухличка - 3 серии по 10 на крак
ренегатско гребане - 3 серии по 5 на ръка с 2ь16 кг пудовка
обръщане - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка + 1 серия по 1 мин с 20 кг пудовка - още не мога да овладея 4-те кг в повече в 20 кг KB и формата ми е не е добра, но продължаваме...
+ джърк - 10 мин - по 5 мин на ръка с 16 кг пудовка през 8 сек-10 сек
снач - 1 серия по 3 мин на ръка с 16 кг пудовка ( лявата ръка ми е осезаемо по-слаба от дясната в това движение)
суинг - 3 серии по 30 сек на ръка с 20 кг пудовка
коремни на шведската стена - 3 серии по 15
страничен планк - 2 серии по 1 мин на всяка страна
разтягане
:) .................................................
Нищо на този свят не беше в състояние да заличи следите от нежността на този мъж. Нито непокълналото още чувство за вина, нито обвиненията, нито разстоянията. Бил беше оставил отпечатъка си върху всяка частица от тялото й. Беше белязал всяка брънка в душата й. Беше прогорил всяко ъгълче от съзнанието й.
Гладът на пеперудата Силвия Кристъл.....
Човек може да направи всичко, което поиска. Може да постигне всичко, което пожелае. Нещата не опират до пари. Нито пък до липса на време. Когато трябва да постигнеш нещо велико в този живот обикновено онова, което ти липсва, е идея. Времето и парите, приятелю, също са въпрос на гледна точка.
Анди Андрюс
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 09.06.15 09:14.
11.06.15
06:59
Вчера вечерта в залата:
разтягане
клек - 3 серии по 10-12 с 40 кг щанга
клек-подскок - 2 серии по 30 с 40 кг щанга
джърк - 1 серия по 1 мин на ръка с 16 кг пудовка + 3 серии по 1 мин на ръка с 20 кг пудовка ( поолеква ми тежестта и движението става по-хубаво с 20-ката )
снач - 2 серии по 2 мин на ръка с 16 кг пудовка
планк страничен - 2 серии по 1 мин на страна
подскокци от лежанката на земята върху голям степ - докато ми писна
подскоци на батута за разпускане
подаване на медицинска топка 5 кг с другарче за корема - 2 серии по 10 нс страна
:) Бъдете влюбени :)
И РАЗБРАХ ЕДНО:
ЖЕНАТА Е ОТРАЖЕНИЕ НА МЪЖА!
И АКО Я ОБИЧАШ ДО БЕЗУМИЕ - ТЯ ЩЕ ТИ ОТВЪРНЕ СЪС СЪЩОТО!!!
Брад Пит
.............................
Жената, която не иска нищо, заслужава всичко.
................................................
В крайна сметка повярвах на нещо, което се нарича физика на търсенето.
Правилото гласи нещо такова:
“Ако си достатъчно смел да изоставиш всичко познато и удобно,
което може да е всичко - от дома ти до старите угризения
и тръгнеш на път в търсене на истината
бил той вътрешен или външен и ако искрено приемеш всичко случващо ти се по пътя като знак и ако приемеш всеки срещнат по пътя като учител и ако си готов да приемеш и простиш някой трудни истини за себе си
тогава истината няма да бъде скрита от теб.”
Яж – храни тялото и сетивата си с най-желаното и най-доброто;
Моли се – разговаряй с гласа на Бога в теб, оплаквай се, питай, провокирай – той ще те изслуша и ще ти отговори;
Обичай – покажи и подари желаната обич, сякаш никога не си бил нараняван от любим, приятел и от себе си;
И още нещо много важно, което не трябва да забравяме - щастието е следствие от усилията на човека. Бориш се за него, стремиш се към него, изискваш го, а понякога дори тръгваш да го търсиш по света...
“Яж, моли се и обичай” (ЛЮБИМАТА МИ КНИГА)
............................................................
Детето в теб съвсем не си отива.
И старостта е най-голямата измама.
Докато то живее, ти си жива!
И запомни: душата бръчки няма!
Мадлен Алгафари
ПОЗДРАВ, ХОРА!
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 11.06.15 10:27.
13.06.15
07:46
Вчера вечерта в залата:
загрявка, разтягане
клек на един крак, задният крак докосва хоризонтална тухличка - 3 серии по 10 на крак с дървено лостче на врата
Добро утро - 3 серии по 10 с 35 кг щанга
обръщане - 2 серии по 1 мин с 2x12 kg пудовки
джърк - 2 серии по 1 мин с 2x12 кг пудовка
джърк - 1 сери по 3 мин с 2x12 kg пудовки
дълъг цикъл - 2 серии по 2 мин с 2x12 kg пудовки
планк - 2 серии по 1 мин на страна
:) Бъдете щастливи днес и свободни!
..........................................................................
Повечето от нас си мислят, че имаме нужда от много повече неща, отколкото наистина се нуждаем.
Едгар Кейси
.............................................
“Между нас съществува само една връзка, тази на полезност. И ако чрез теб ставам по-силен и по-красив, то ще има партньорство между нас. Ако ли не- не ти дължа нищо.”
Учителят
Рано или късно, всичко се свежда до душата.
Тери Пратчет
Обзавеждаш се с голяма къща, купуваш си скъпа кола, може би поместват снимката ти във “Форбс” и си мислиш, че всичко си разбрал. И един ден Господ ти праща къса телеграма, в която пише: “О, забравих да спомена, че всичко това не означава нищо. И онези, които обичаш на тази земя ... са ти отпуснати назаем, разбираш ли? Така че най-добре ги обичай, докато можеш ...
Джоузеф Файндър
..............................
Душата се ражда стара и постепенно се подмладява. Това е комичната страна на живота. Тялото се ражда младо и постепенно остарява. Това е трагичната страна на живота.
Оскар Уайлд
“… човек не иска вечно да съзерцава залеза. Кой желае един залез да трае дълго? Кой иска все да е топло? Кой иска въздухът непрекъснато да благоухае? След време човек престава да го забелязва. По-приятно е залезът да трае една, до две минути. След това искаш да стане нещо друго. Разбираш ли, такъв е човекът, Лио. Как си могъл да забравиш това?
– Нима съм го забравил?
– Обичаме залезите, защото траят кратко и бързо се свършват.
– Но това е много тъжно, Лина.
– Не е. Ако залезът продължаваше и се отегчаваме от него, тогава наистина би било тъжно.
из „Вино от глухарчета“, Рей Бредбъри
...........................................................
Мнението беше редактирано от Рени Николова на 13.06.15 08:53.