19.07.14
20:46
Здравейте колеги. Човекът, който поддържа страничката във фейсбук наскоро share-на интересна статия относно как да НЕ се тренират коремните мускули (link: http://www.bb-team.org/articles/3734_koremni-muskuli ) . И понеже някои неща ми се сториха леко странни, реших, че вместо да налучквам и да си играя със собственото здраве ще попитам директно.
До сега съм правил доста разлини упражнения за корем, но винаги е имало въпросните “коремни преси”. Преди тренирах плуване и всяко “салто” в края на дължината е горе-долу като едно повторение. Прочетох, че е възможно това да навлече травми на кръста. Аз имам проблеми вече със кръста (не знам дали е от това). Редовно ми умалява и напряга дори при нещо леко, а това ми пречи доста и на упражнения като клекове, гребане и други. Но не съм тук да говоря за проблемите си, а да предотвратя бъдещи такива.
До преди няколко дена правих тренировки на “Passion4Profession” за корем (има клипове във Youtube). Но доста от програмите им са със упражнения, който ВЕЧЕ мисля, че могат да ми навредят. Та въпросът ми е може ли някой да ми помогне да съставя някаква тренировка за корем, която да е горе-долу на същото натоварване (за който е пробвал програмите на p4p), но в същото време да е съобразена със въпросната статия. Също така, ако знаете още упражнения, които не са проблемни моля споделете. Благодаря предварително :)