09.08.14
21:59
Здрасти ... отново съм с въпрос, няма кой друг да питам.
Относно програмата, мисля да започна да тренирам по нея.
Описано е за “асистиращите” при 3-дневното изпълнение, но тук не пишеше нищо. Да вкарвам ли асистиращи като е 4-дневна и какви ? Струва ли си въобще да я почвам, в момента съм се настроил доста и искам резултат, т.е нещо изморително, където да си давам зор.
Понеделник/четвъртък:
Лег 5x5;
Гребане 5x5;
Бицепсово 5x5;
Разгъване на скрипец 5x5.
Сряда/петък
Клек 5x5;
Кик-бек с крак 5x5;
Повдигане за прасец от сед 5x5;
Повдигане на бедрата от вис на лост 5x5.
09.08.14
22:34
Никога не съм харесвал програми в които се добавят упражнения за прасец или корем със система 5x5. Мисля, че тези мускули реаргират по-добре на по-обемни серии. Все пак това са най-издражливите мускули в тялото, и ми се струва някак нелогично да се товарят с много килограми и малко повторения.
Ясно, сега погледнах и тази http://www.bb-team.org/workout/4617_pokachete-razmerite-s-10x10 и все още се чудя какво да избера, до утре ще съм видял още 10 програми сигурно ... Може да ми подхвърлите нещо :D
понеделник
КЛЕК -5Х5
ЛЕГ 5Х5
РАМЕНИ ПРЕСИ С ДЪМБЕЛИ 5Х5
ГРЕБАНЕ С ЩАНГА 5Х5
ФРЕНСКО 3Х8/10
сряда
МЪРТВА ТЯГА 5Х5
КОФИЧКИ С ТЕЖЕСТ 5Х5
НАБИРАНЕ С ТЕЖЕСТ 5Х5
БИЦЕПС 3Х8/10
КОРЕМНИ ПРЕСИ 3Х20/30
петък
КЛЕК -5Х5
НАКЛОНЕН ЛЕГ 5Х5
РАМЕНИ ПРЕСИ С ЩАНГА 5Х5
МЕЧКА 5Х5
ЛЕЖАНКА ТЕСЕН ХВАТ 3Х8/10
Ако искаш нещо по-различно ,опитай моят метод. ГОРНА/ДОЛНА ЧАСТ
понеделник/четвъртък
НАБИРАНЕ 4 серии
ЛЕГ 4 серии
ГРЕБАНЕ 4 серии
КОФИЧКИ 4 серии
РАМЕННИ ПРЕСИ 4 серии
ТРИЦЕПС 3 серии
БИЦЕПС 3 серии
вторник/петък
КЛЕК 4 серии
НАПЪДИ 4 серии
МЪРТВА ТЯГА 4 серии
ПРАСЕЦ 5 серии
КОРЕМ 3 серии
На мен лично вторият вариант ми допада доста ,и с него съм
УСПЕХ!
Благодаря :) А по колко повторения правиш и вторник и петък по колко упражнения за корем правиш ? Аз сега си правя коремни преси,повдигане на краката от вис/лег и наклони в страни, проблем ли ще е да ги вкарам и 3те ?
Различно ги правя. Общо взето първата серия правя максимален брой ,който мога,после намалям докато усетя ,че силите ми свършват,но не се пъна много. За всички упражнения правя така. Първата серия на макс. Но имай предвид ,че за някои това е много погрешно. При мен обаче действа.