17.08.14
21:59
От няколко месеца тренирам почти всеки ден и забелязвам, че тялото малко по малко започва да се стяга - да, но без гърдите. На пипане като че ли малко са се втвърдили и приятели казват, че обемът им е намалял, но още са изпъкнали и заострени. Тренирам предимно за тях + кардио, от което усещам напрежение и в гърдите и в корема, докато тичам. Четох преди време, че мъжки цици само с операция се прибират, но все се надявам да не се стига до там. Мислите ли, че след време ще се стегнат и приберат или няма начин с фитнес и ще си висят, дори по корема да направя плочки? Не съм взимал никакви анаболи и боклуци, просто преди години бях по-пълен и от тогава ми останаха. Благодаря предварително за всички съвети!
18.08.14
00:35
Я качи снимка.Може да не е мастит.
18.08.14
20:28
Georgi Iliev, от колко години я имаш гинекомастията? Наистина, качи снимки ако можеш, това доста ще ни ориентира и ще може да изкажем по-компетентно мнение. Знаеш ли как да си оптимизираш хормоните (тестостерон, естроген, пролактин, SHBG ... )? Въобще какво си предприемал за гинекомастията?
18.08.14
21:21
Вероятно от 7-8 години, преди това не обръщах толкова внимание на тялото си. Снимка моя ме е срам да сложа, но от това в гугъл тази най се доближава до моите http://s019.radikal.ru/i611/1206/d8/af8548cf8680.jpg
просто теоретично ми кажете дали има шанс да се приберат заострени гърди или само и единствено с операция става.
19.08.14
11:48
Може да пробваш да оптимизираш хормоните си - силови тренировки, които да качат тестостерона и някои добавки и трикове за намаляване на естрогена. Трябва да знаеш и нещо друго, всеки път когато свършваш, се вдига пролактина, а ако това е много често и/или имаш висок естроген, това ще бъдат отлични условия за развитие на гинекомастия, защото и двата хормона стимулират развитието на млчената жлеза , а точно тази развита жлеза кара ареолите ти да изпъкват. Избягвай храната ти да има допир до пластмаса. Намали до минимум козметиката, защото тя е бъкана с ксеноестрогени. Вечер не стой но късно ,защото ниския мелатонин е пряко свързан с по-голяма ароматизация на тестостерона в естроген (женски хормони). Гледай да не натоварваш много и черния дроб. Ходи редовно до тоалетна, ако имаш проблеми с това , вземи мерки, защото иначе ще реабсорбираш женските хормони, които тялото ти се опитва да изхвърли.
Това са едни от важните неща. Може още много други да оптимизираш, но ще трябва да пиша доста, а нямам време. Най-вероятно една хубава оптимизация на хормоните ще намали гинекомастията, но тя няма да изчезне щом я имаш от 7-8 години. Вече трябва да прецениш дали можеш да живееш с нея или искаш да си направиш оперция за отстраняване на гинекомастия
20.08.14
18:18
Благодаря много за изчерпателния отговор! :)
казано от gynecomastia-bg на 19.08.14, 11:48:
Трябва да знаеш и нещо друго, всеки път когато свършваш, се вдига пролактина, а ако това е много често и/или имаш висок естроген, това ще бъдат отлични условия за развитие на гинекомастия, защото и двата хормона стимулират развитието на млчената жлеза ,
За това може ли пояснение?Повече ебане/чайки = гинекомастия?Аз съм чел точно обратното - повече свършване = повече тестостерон.Друг е въпроса дали след тва ще се ароматизира.
20.08.14
23:42
казано от Vintage на 20.08.14, 18:24:
казано от gynecomastia-bg на 19.08.14, 11:48:
Трябва да знаеш и нещо друго, всеки път когато свършваш, се вдига пролактина, а ако това е много често и/или имаш висок естроген, това ще бъдат отлични условия за развитие на гинекомастия, защото и двата хормона стимулират развитието на млчената жлеза ,
За това може ли пояснение?Повече ебане/чайки = гинекомастия?Аз съм чел точно обратното - повече свършване = повече тестостерон.Друг е въпроса дали след тва ще се ароматизира.
В интерес на истината има разлика дали свършваш на ръчна или по време на секс. А и също така след като свършиш тестостеронът спада в рамките на няколко часа.
Това което аз съм чел,изследванията са 50 на 50.Едните казват че въздържането и т.н. вдига тестостерона(но това се подхванва специално от едно изследване което казва че след еякулация първите 7 дни има рязко покачване на тест. и след това спада още по рязко,т.е. по пътя на логиката тряя се празниш на 7 дни :D ) ,а другите казват колкото повече свършвания = повече тестостерон.Но това е медицина,не е точна наука такаче ще си останем с предположенията.
29.08.14
16:59
Ако свършваш много често, пролактина ти ще е постоянно висок и това ще подтисне производствтото на тестостерон. На 5-7 дн е оптималното. Отделно организма изразходва много енергия и ценни хранителни вещества за да произвежда сперма. Тстисите също имат определен капацитет... в източните религии и учения за да е здрав и енергичен мъжа препоръчват да не свършва толкова често. Друг отрицателен ефект е ,че пролактина ти пречи да се стягаш на макс и да си силен, защото подтиска допамина, от там адреналина и фокуса намаляват.
Сложна е темата, но с две думи - честото свършване не е хубаво.
казано от gynecomastia-bg на 29.08.14, 16:59:
Ако свършваш много често, пролактина ти ще е постоянно висок и това ще подтисне производствтото на тестостерон. На 5-7 дн е оптималното. Отделно организма изразходва много енергия и ценни хранителни вещества за да произвежда сперма. Тстисите също имат определен капацитет... в източните религии и учения за да е здрав и енергичен мъжа препоръчват да не свършва толкова често. Друг отрицателен ефект е ,че пролактина ти пречи да се стягаш на макс и да си силен, защото подтиска допамина, от там адреналина и фокуса намаляват.
Сложна е темата, но с две думи - честото свършване не е хубаво.
Това просто не е вярно.
Физиологичните нива на пролактин (а именно такива, предизвикани от нормален, редовен полов живот) не водят до понижаване на тестостерона чрез потискане на секрецията на GnRH, а дори могат да стимулират производството на лутропин, който води до повишена секреция на тестостерон.
Това, за което говориш ти, се проявява при абнормално високо ниво на пролактин, което е симптом на съвсем други заболявания.
Повишаването на пролактина след секс е финал на нормалния физиологичен процес, който започва със секреция на допамин при възбудата. При маструбиране нивата на домапин и съответно на пролактин, една от функциите на който е да се противопостави на допамина, са много по-ниски, отколкото след еякулация при секс с партньор. Няма как две-три свършвания на ден в следствие на маструбиране да окажат дълготрайно влияние върху нивото на тестостерона. Същото важи и за 5-6 пъти седмично секс с партньор, което е нещо съвсем нормално за млад човек.
Чукайте се на воля, а когато няма с кого, отпускайте напрежението сами и не се занимавайте с несериозни твърдения. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.08.14 17:24.
11.09.14
21:26
2-3 свършвания на ден оказват влияние на гинекомастията! Нека момчетата с гинекомастия да си направят експеримент и да се наблюдават. Те сами ще ти потвърдят. Не забравяй ,че при тях има и други фактори, които влияят на развитието на млечните жлези. При всеки са различни и в различна степен, но почти винаги има завишен естроген/ксеноестрогени и/или нисък тестостерон. Един висок пролактин и то с няколко пика през деня просто ще е нужното нещо, което да даде талсък на развитието на жлезата ако досега не го е имал. При мъжете с балансирани хормони, свършването може да не окаже влияние, защото тези другите фактори ги няма. Пикът на пролактина зависи пък от нивата на другите хормони. Хората с висок естроген имат по-голям пик на пролактин.
Това за секса с партньор и за маструбирането също не винаги е вярно. Това колко ще ти е висок пролактина след свършване зависи от това колко ти бил висок допамина преди да свършиш. С партньор възбудата по презюмция е по-голяма (допамина е по-висок), но я си представи партньора ти да не те възбужда толкова, да ти е омръзнала или да е грозна .... Също има и хора, които много добре познават телата си и са способни да мастурбитрат и да се възбудят по този начин много повече от колкото с партньор.
Това, което се опитвам да кажа е, че нещата са индивидуални. В определени случаи , при здрави мъже с балансирани хормони, твоите твърдения са верни, но при момчетата с гинекомастия, смея да твърдя, че аз съм правия.
20.09.14
13:52
Ограничи приема на източници на фитоестрогени като соята например( месни колбаси,шоколади,пастети и т.н. дори и внимавай с протеините,защото в доста от тях има соя), увеличи силовите тренировки,тренирай 2 пъти седмично гърди и нещата трябва да се подобрят