Моята БОРБА с излишните килограми!

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.02.15
10:07

Всеки сам решава.  Има по-големи и важни проблеми от това дали детето яде солети или  царевични пръчки. За други—това може и да са най-големите проблеми. Ще кажа за 2-то в 1 (Кобре, не е към теб нещо, просто такъв пример ...)—за мен това е най-големия боклук. Аз ям кроасани, кифли, шоколади, но като видя найкой да пие 2 в 1 (или безлкохолно) , си казва “Ау, какъв ужас!”. Въобще не съм права, но всичко е много субективно.

И много важно , както Радост е казала вече: “Това, което яде родиетелят, това ще е яде и то.”  Примерът е важен.

28.02.15
10:29

казано от Кико Сан на 28.02.15, 10:07:

Аз ям кроасани, кифли, шоколади, но като видя найкой да пие 2 в 1 (или безлкохолно) , си казва “Ау, какъв ужас!”.

Аз пък не виждам разлика - има захар и глюкозен сироп и в двете. Няма особена полза- просто вкус- прекаленият светец и богу не е драг.
В кроасаните и шоколада има и маргарин-основно даже.
Но виждам разлика в друго :)
За мен това са 10-13 гр, рафинирана захар на ден (зависи от марката), останалото е домашно направена храна - зеленчуци,зърнени, бобови, яйца и месо и купешка, но пак натурална такава - масло, сирене, кашкавал, кисело мляко. Някак си наклонява везните-според мен.
При теб излишните преработени храни със захар са мааалко повече и мааалко по-често от необходимото.
Пак спам. :D
Аз нямам нужда от зрънчо, значи и детето няма нужда ;) (не че искам дете де)

28.02.15
10:55

Не ми харесва на вкус, исках да кажа, добре, че ме поправи хаха Аз съдя само по вкус, не по ингредиенти хахаха Много съм зле :)
Обичам  да си варя кафето на джезве. :P

Аз и кроасани в опаковка с маргарин никогаж не ям. Не ги харесвам. Ям такива със 100% масло от пекарницата.

Захарта ми е супер много, няма какво да се залъгваме и да губя връзка с реалността—заболекарката и тя си ми каза :-(

Защо не искаш дете?! Мисля, че би ти се получило добре. (wasntme)

Уф, сори за спама пак ...

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.02.15 11:00.

28.02.15
11:22

Спама не ми пречи.Хубаво ми е да си говорим.
Кико,Кобрето е на 27 все пак.Мисля,че е “малка” за мама:)Мен доста колежки ме упрекват,че спя с мъжа си ,а пък не му раждам бебе.
Аман от закостеняло мислене :x
Иначе аз мисля,че всеки сам избира кога да направи тази стъпка.Детето няма да го гледат тези,които се БЪРКАТ в Живота ти...!
Отговорност е ГОЛЯМА!Не е само това да го родиш.Другото после е най-важното-ДА НАПРАВИШ ЧОВЕК ОТ НЕГО!
Иначе съм против малолетните майки от малцинствата.И тези,които правят просто секс и не мислят за последствията.Мога да споря много по темата.Имам колежки,които твърдят,че стават “грешки”...:x.
Цитат:”Аз не исках-ама забременях!” или “Пазихме се ама”
Няма такава простотия просто.Вече има всичко,само ум няма за да се пазят.Имам колежка ,която е раждала 3 пъти и ШОКА-15 последвали аборта.Или пък-4 бременност ,усетила се когато започнали да ритат бебенцата-близначета.От къде падат тези хора.Понякога ме оставят безмълвна просто.
Няма никаква сексуална култура...

Мнението беше редактирано от S. P. на 28.02.15 11:23.

27 не е малка възраст за дете, по принцип. :)
(Не говоря за Мира и нейните усещания и желания, а като цяло.)

Как 15 аборта? Умишлени? Петнадесет? Лол...

28.02.15
11:28

15 аборта??! (nstick)
Добре, че не живее в католическа държава.
В Германия и за хапче “след” трябва бележка хах

28.02.15
11:43

Вероника,за съжаление са умишлени и по желание...И най-лошото е,че съм го чула точно от устата на въпросната,не е от клюки.Не им пука просто.А съм чела,че стреса за организма от аборт= на стреса след раждане.Социалните им дават безплатни спирали-те излизат и ги продават...И по ирония на съдбата има хора,които дават луди пари за ин витро и няма...Съдба за съжаление.
Много кофти тема хванах...Натъжава ме! Хубав ден!

28.02.15
12:56

Когато бях първи клас, вместо да ми дават джобни, родителите ми слагаха храна в кутия. Първо защото бях изключително злояда, с поднормено тегло и те знаеха, че в лавката и стола, няма храна която бих яла. Второ, защото храната която ми даваха беше по-добре балансирана и качествена и най-вече такава, каквато ям. Аз, обаче си мислех че ми дават кутии, защото нямат възможност или желание да ми дадат джобни и се чувствах неудобно.
Все повече ми се ядяха боклучките от лавката, които иначе не бих погледнала. Един ден, учителката извика родителите ми и им каза, че не било коректно аз да си нося храна от вкъщи, защото другите деца се оплакали че им се дояжда, това което аз имам, а те няма от къде да си го купят :). Детска ( и не само) логика.

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 28.02.15 14:05.

28.02.15
14:21

Аз вече съм дърта кошница :) Повечето ми набори вече са се размножили. Защо аз не съм, е философска тема за моя дневник някой път. И мое и чуждо- никое бебе не трябва да яде захар.
15 аборта? Това е идиотия. Честно. В кой век живеем? Това малко по-зле даже от преди 100 год, когато са се абортирали сами с кука  за плетене.
Да, има как да “станат грешки”. Късат се презервативи например. Но веднага вземаш мерки.
Ескапел беше 35 лв. Идиотия...
“И по ирония на съдбата има хора,които дават луди пари за ин витро и няма”... То ин витрото и то не е безопасно, но това  друга тема.

28.02.15
18:48

казано от Radost_nezemnA на 28.02.15, 09:17:

казано от Queen Cobra на 28.02.15, 08:13:

.Ще яде каквото ям аз.

Ето това е разковничето...
Но майките, чиито деца обядват с чипс и царевични пръчки обикновено се изхранват със солети и пушат по половин кутия цигари дневно. От друга страна пък не трябва и да се вманиачаваме, и да не се драматизира ако детето изяде парче пица или в някаква ситуация се наложи да яде купешко пюре: истина е, че децата ни ще живеят в свят с все повече преработена (боклучава) храна и трябва да се сблъскат и с нея.

Примерът вкъщи е основата, но да не забравяме, че примерът общество и среда е модулатор след определена възраст. От опит го казвам...Синът ми е на почти 18 години. Вкъщи винаги се е готвило здравословно и принципите ни се насочени към движение, пълноценно хранене, ограничаване на “модерните ” технологии. Обаче.....фактора бабата с мекиците и “здравословната храна” в училище и свободния час по физическо и виж къФ телефон има другарчето мнооооого влияят. До момента в който детето само осъзнае и избере подсъзнателно всичко което му е говорено през годините. 10 години чаках да ми каже Мамо направи ми от онези пълнозърнести палачинки или пък суровите бонбони, които правеше преди. Не искам да чуя за сладко и тесто и кока кола.

28.02.15
19:20

казано от diva 97 на 28.02.15, 18:48:

10 години чаках да ми каже Мамо направи ми от онези пълнозърнести палачинки или пък суровите бонбони, които правеше преди. Не искам да чуя за сладко и тесто и кока кола.

На 18 момчето ти мисли така? Евала!  (bow) Ето, има и разумни младежи. Въпреки 10те години, навреме се е усетил и разсъждава върху въпроса. След време този стил ще го наложи и в своето семейство.
Пак се връщам на моя опит с колежка, 33 години. Милата продължава да пита защо няма сила, защо е уморена, защо не може да се наспи, защо има един пояс паласки над ханша. Не може да осъзнае, че няма разлика между шоколадов геврек и мазна баница  за организма - все същото количество трансмазнини , захар и брашно. Но тя за себе си прави разлика- едното е основно, а другото- десерт
Или другата, 48 год и над 80 кг. Същите симптоми, но много по-задълбочени. Хронична умора, безсъние, затлъстяване, постоянни уроинфекции, постоянни “настинки” (не може възприеме, че ‘настинката” е вирусно заболяване и обвинява “променливото време”), играещо кръвно. Повече от година пулс над 100 в покой.
НЕ ХОДИ НА ЛЕКАР, не искала да вижда личната. НЕ ПИЕ ИЗПИСАНОТО ЛЕКАРСТВО за кръвно и пулс. Така де- пи го 2-3 седмици, спря го за 2 месеца, после пак го пи 5-6 дни, пак го спря. КАК НЕ ПОЛУЧИ ИНФАРКТ - НЕ ЗНАМ!!!
Съветвам я, обяснявам. За менопаузата, за метаболизма, за нуждата от повишаване на енергоразхода, за ползата от водата, за белтъчините, за излишната захар,
Полза = 0. Възприемане = 0.
На 25 била 48 кг. Питам я - “Ти с глад ли ги качи тези 30 кила?” Сърди се. Оправдания на теглото с “възрастта”.
Но продължавам “Като видя, че напълняваш и метаболизма ти се нарушава, мина ли на диета, започна ли упражнения?”
Цитат “ХАха, ще ми се яде нещо, и няма да го ям, щото не е полезно, да бе да!” . “Животът е кратък” “Човек не трябва да се лишава от нищо” и др. простотии....
За съжаление, нямам никакво положително влияние върху околните си.
Освен леко подигравателни намеци:
“Ау, Мира ако знае какво сме си купили, ще ни убие.”
Или “От зумбата ще се стегна ли?”
Или “Сиренето калорично ли е?”
Те така.
Ние да сме здрави :)

28.02.15
19:36

Казала съм: един ден детето ми ще има достъп до боклучки ограничено и по изключение. В тези изключения влизат рождени дни (торти, почерпки, това-онова) и евентуааално инцидентни случаи. 80-90% от времето, ще яде домашно приготвена и качествена храна. Не желая един ден детето ми да мине по моя път - никой не обръщаше внимание колко и какво ям, съответно вечно набивах сандвичи, мини кроасани, шоколади, чипсове, кока-кола... А аз ядях много. Нямаше проблем, движех се, тичах, играех и изглеждах като клечка за зъби. Да, ама дойде пубертета. Игрите на гоненица прерастнаха във висене по кафетата. Движението започна да клони към 0, а хранителните навици и количествата - 1:1 с преди. Взеееми тия 60 кила сланина! Айде, мерси, моето дете така не искам да живее. Знам какво ми костваше после да променя нещата.
Онзи ден сестрата на мъжа ми си направи устата, че тайно от мен щяла да ни тъпче детето с шоколади. В добри отношения сме, но тогава само просъска: “Имай тоя късмет”.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 28.02.15 19:37.

28.02.15
19:42

Голямата ми дъщеря е на 17. Колебае се между ядене на боклуци и пълен глад. Всичко останало е “гадно” и “не става за ядене”. На практика съществува на картофи, грах, бяло сирене и хляб. След молби и разправии изяжда по някое парче чисто пилешко филе, но с нежелание и неудоволствие. Яйца, свинско, телешко, риба не докосва, също както и повечето зеленчуци. Гадни са дори определени комбинации от малкото храни, които по принцип яде. Бледа, болнава и дебела е, както може да се очаква. Също така слуша постоянно за вредата, която си причинява. Слуша, но не чува. Вижда ни с жена ми какво пазаруваме, готвим и ядем. Знае за здравословното хранене повече от поне половината редовни потребители на този форум.
Я ми кажете пак нещо за личния пример, средата и семейството, че не ви разбрах добре?

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.02.15 19:43.

28.02.15
19:44

казано от Queen Cobra на 28.02.15, 19:20:

казано от diva 97 на 28.02.15, 18:48:

10 години чаках да ми каже Мамо направи ми от онези пълнозърнести палачинки или пък суровите бонбони, които правеше преди. Не искам да чуя за сладко и тесто и кока кола.

На 18 момчето ти мисли така? Евала!  (bow) Ето, има и разумни младежи. Въпреки 10те години, навреме се е усетил и разсъждава върху въпроса. След време този стил ще го наложи и в своето семейство. :)

Да....наистина така мисли. Най-после :) И има прекрасна приятелка, която също мисли така, само че е избрала и се чувства добре с  хрананне като на Марги/Маргарита Манева/, при все че майка й е на НВД и набива месо :). За жалост, както и при теб, в моето и не само обкръжение се прехранват със солети, тарали и кола. И най-лошото.....никакво желание за движение, камо ли спорт.  Аз също сега съм от тази страна на барикадата през поседната година с тази разлика , че се чувствам уажсТно

28.02.15
20:37

казано от Boby_ на 28.02.15, 19:42:

Голямата ми дъщеря е на 17. Колебае се между ядене на боклуци и пълен глад. Всичко останало е “гадно” и “не става за ядене”. .... Бледа, болнава и дебела е, както може да се очаква. Също така слуша постоянно за вредата, която си причинява.?

Боби, не мога да повярвам на това. Защото не се познаваме лично. Като чета и гледам снимки, вярвах, че вашето семейство сте някакви super хора, като тези:
http://www.rte.ie/presspack/2014/02/15/irelands-fittest-family-final/
:)
Странното е, че си един от най-информираните, теоретично и  практически подготвени подготвени хора тук. + това един от най-убедителните в своята кауза за здравословен живот и тренировки. Сигурна съм , че си повлиял на стотици хора, които дори не те познават чрез този форум през годините (включително и на мен) и сигурно също на още толкова в твоето обкръжение.
Тогава как става това във семейството? Необяснимо ми е.
Какво да кажа? Със сигурност един ден дъщеря ти ще се “вразуми”. Не се отказвай от натякването. :)

Teddy

28.02.15
20:56

Майка ми пък винаги е била от жените ‘’ на солети,сладко и цигари, без спорт’’ Слаба е и младолика, но не ми е дала здравословен пример и не ми е показала здравословни варианти. Сама открих всичко, още от по-малка не исках боклуци и в училище си носех прясно мляко в което сама си слагах какао от вкъщи.
В пубертета започнах да се интересувам от здравословно хранене, говорих с нея да ми отделя пари колкото може и да си купувам и правя сама нещата. От 5 години живеем само двете и тя не е готвила. А аз не съм яла купешки боклук /освен когато ми се бъркаха хапчета в хормоните/. Спорта и храненето съм ги избрала сама,че дори и съм променила нея. Вече идва да бяга с мен и яде семена,авокадо,много салати и спря сладкото до черен шоколад. Замених всички рафтове вкъщи със здравословни избори и нямаше друг избор хаха.
Никога не съм била тип ‘’дискотеки,кафета и цигари’‘. Ама никога! А никой не ми е давал примера за обратното, самата тя в момента ходи на дискотека всеки петък и събота а аз пия чай вкъщи например.
Мисля че всеки човек си има личност и собствени избори. Има значение и как се отглежда.. например това което майка ми е дала е свобода да избирам. Ако ми беше наложила здравословното нямаше да го искам и да издържа, тя ме остави сама да стигна до извода че го искам. Винаги ми е давала избор макар и да се опаря понякога. Това ме научи да правя добри избори. Не можеш да моделираш и контролираш дете, така само му пречиш да бъде себе си. Можеш да го възпитаваш и да го учиш да е съвестно,но това не става като контролираш хапките му. Всичко зависи от самото дете, поне аз на това съм ставала свидетел до сега.

Кобре, моето семейство е доста далеч по умения и знания от това на Боби, но нещата са що-годе сходни.
Аз ( ако не броим хранителните ми вакханалии от време на време (blush) ) се опитвам да се храня що-годе прилично. МъжО, покрай мен - също. С децата обаче ситуацията е различна. Да ги накарам да хапнат месо си е направо постижение. то, не че съм и голям кулинар, ма се радвам искрено, когато хапват по нещо готвено у дома. Иначе им дай да наблягат на филиите. Отдавна спряхме безалкохолните, маргарина, всякакви сухи бульони и подправки с глутамат, сладко гледаме рядко да купуваме. Ама с тоя хляб - трудна работа. Малкия е като спица и може да живее на филии с лютеница. То, да е домашна, да реша че е ОК, ама и от нея отбира. Яде от тази на едната баба, от на другата не му допада. Виж, купешка ли е - много го кефи. (dull) И колкото и да е ял, винаги търси нещо сладко за десерт. Ако ще и смучаща бонбона да е. И, да - винаги имаме плодове у дома. И всяка вечер не заспиват без да са изяли по един банан, и въпреки това търси сладкото. Дори и да не им давам у дома, през деня са на училище, после при баба си. А там... домашна храна, ама и филии, и сладко в изобилие... Трудна работа. Каката поне откакто се замоми започна да внимава уж повече с това какво яде. Гледа да си купува сурови ядки докато е на даскало, ма... То на мене ми е слаб ангела, та на нея ли да се сърдя, ако не устиска...
Аз тренирам, мъжО кара колело и ходи на йога, малкия ходи на плуване, тя също ходеше, но откакто ги свалиха на дълбокия басейн не ще и не ще - страхува се от дълбочината, а така добре се беше научила да плува. (dull) Ходи по едно време на спининг със съученичка, ма то много далече от нас. Изпогуби се една вечер из Морската докато намери спирката наобратно и се сакъниса. Инцидентно върти велото у дома и толкова. Много се радвам поне, че се запалиха да идват на тренировките с Vic в неделя ( и тук търпя голяма критика, че не ги вземах когато беше по-студено, щото все им треперя да не простинат, макар че знам, че точно движението и закаляването ще им помогнат (blush) ), но един ден седмично си е малко от където и да го погледнеш. Мъча се да я накарам да идва с мен в залата. Дори и само за да върви на пътечката и да прави тъпите дамски упражниния с дъмбелчетата, щото все пак ще е движение, ама... срам я било, да я гледали, кво щяла да прави там между щангите и мъжете... Трудно е... Даваш личен пример, даваш, ама и те са същества с мнение по всеки въпрос и не е лесно да им повлияеш, особено в тая възраст, когато все се мъчат да са ти “въпреки”. :)
Но, пожелавам на всички чакащи и планиращи деца за в бъдеще, да успеят с възпитанието за правилно хранене и редовно движение! Искрено!

P.S.: Обаче такава хубава дискусия повдигнахте, че реших утре да събера семейния съвет и съвсем сериозно да обсъдим някои промени, които реших, че ми се ще да наложа поне за месец, та да видим как ще потръгне!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 28.02.15 21:25.

Много сложно звучи всичко.
Колкото повече споделяте, толкова повече идиличната приказка в главата ми се изпарява. :D

А аз ви пожелавам тези периоди да отминат бързо и нещата да добият по-здравославни нотки. :)

(Между другото, аз също се тъпчех като обезумяла с бял хляб и изобщо не обръщах внимание на опитите на родителите ми да ме спрат. И никакъв спорт. Просто в един момент чашата преля и сама се стреснах.)

28.02.15
22:21

казано от Queen Cobra на 28.02.15, 20:37:

:)
Странното е, че си един от най-информираните, теоретично и  практически подготвени подготвени хора тук. + това един от най-убедителните в своята кауза за здравословен живот и тренировки. Сигурна съм , че си повлиял на стотици хора, които дори не те познават чрез този форум през годините (включително и на мен) и сигурно също на още толкова в твоето обкръжение.
Тогава как става това във семейството? Необяснимо ми е.
Какво да кажа? Със сигурност един ден дъщеря ти ще се “вразуми”. Не се отказвай от натякването. :)

Всеки трябва да направи собствените си грешки. Само се надявам нейните да не са фатални.

01.03.15
06:54

(yawn),Това моя дневник ли е??? :)
Сега влизам за най-важното в този ден-

Мнението беше редактирано от S. P. на 01.03.15 06:54.

01.03.15
16:48

Аз да се отчета,пък да става каквото ще
Ден 290(28.02)-Тодоров ден.Ходихме на гости.Салата(по план),свинска пържола с гъби(става,но рядко за вечеря).Малко парче торта(купена),малко кола,сок,печени ядки.А и 3 домашни пърленки.Рецептата ще е по долу.Колко са здравословни???
Ден 291(1.03)-1 кис.мляко с бисквити с “дупка”.Чаша мляко с нес.3в1.За обяд-пържола с ориз и гъби и за десерт малко от тортата от вечерта(сложиха ми в кутия,защото малко съм яла от нея).Общо взето провал...Няма междинно ,няма смисъл
Пърленки на скара:
Продукти:
1 яйце
400 гр. кисело мляко / 1 кофичка /
1 с.л сол
1 ч.л захар
20 гр. /половин кубче/ мая за хляб
100 мл хладка вода
щипка сода бикарбонат
3 с.л олио
около половин кг брашно
Печени на ел.скара.Мазани с масло.От тази смес 16 парчета).Аз изядох 3.Правих ги за 3ти път-не отричам хубави са.

01.03.15
18:57

По принцип храната не е лоша. Нормално е човек да хапне по празници и гости. Но знаеш, че точно ти не трябва много много да си разрешаваш. Ок, салата, пържола. Хубаво - торта, ама един път. Тази дадената- дай я на колежка. Или я изхвърли. Да не ти е жал, ей ;)
Тия пърленки - можеше и без тях- по-добре да беше поискала втора пържола- едва ли ще ти откажат.  Бисквитите с дупка - защо? Можеше само кисело мляко. (аз съм лошото дяволче, което те хока ;) )
Нищо страшно. Нов месец, по-добър план. Дано се стопли и не се простудяваш вече на работа.
Ако нямаш време, пробвай табата тренировки за 5-10 мин. По 1-2 пъти на ден, ще има ефект.

01.03.15
20:12

Така...сърбят ме пръстите.Имам оправдание за всяко изядено нещо :)
Храната не е лоша-вкусна е.И това ми е грешката...
Мразя колежките си и честно не бих им дала нещо,което обичам-наистина.
Не обичам да хвърлям храна.Даже ме е яд.
За да не ходя с празни ръце на гости винаги правя нещо.По принцип питка,но ми се стори по-безобидно да са тези пърленки.
Бисквитите с дупка им бяха сменили мястото в магазина.Три пъти се въртях,ама ги намерих.Много ми се ядяха от 2,3 дни.Разделих пакета с мъжа ми.Останал навик за мляко с бисквитки от преди.Често обядвах кафе и шоколадовите бисквити с дупка.Направо си правих попара.За сега нямам планове за други гости.
Еми боли ме корема,гадно ми е.Повръщаше ми се по едно време ,ама 2 хапчета и се оправих.
Ще го преодолея!!!И изкушенията!!!

Мнението беше редактирано от S. P. на 01.03.15 20:13.

03.03.15
07:14

Голям съм мързел...Вчера имах планове за нещо в нас(упражнения).Обадиха ми се и трябваше да пиша дълъг мейл,после мъжа ми се прибра и излезнахме на Пица.Иначе през деня всичко ми беше ок от към храната.Повръща ми се от 2 дни.Първия ден пих хапчета, ама ги изхвърлих.Щях да си меря кръвното-забравих.Купих си Спрайт и пих.Извън всяка диета.И за вечеря пица...
Днес почивен ден у дома.
Ей вчера как ми идваше да се изсмея ама с глас.На работата.Бригадирката ми до мен.Разговаря с колежките едната от мое ляво,другата от зад.Имало РЕЦЕПТА във фейса за Топене на мазнини...? :).Хрян,мед и лимон минати през блендера.:)))Ама много подозрително щеше да стане ако се бях изхилила,щото предполагат,че не чувам какво си говорят :)

Мнението беше редактирано от S. P. на 03.03.15 07:37.

03.03.15
09:30

Ох, ох, нещо много дни извън плана станаха, S.P. :) Само да не загубиш пътя, като се отклоняваш така.
С дупка, без дупка, кръгли, квадратни- никакви бисквити. За тия 2 лв. можеше са вземеш 2 кила !!! ябълки или пакетче бадем. Че и сама си ги търсила в магазина
Брех ... Да си вързана на въже да няма друго за ядене, разбирам, но ти сама си купуваш. Осъзнай, че с тях не храниш организма си. Те са безполезни за тялото ти и направо опасни- маргарин и глюкозо-фруктозен сироп, сол (да, имат)и захар и бяло брашно. Представи си илюзорно как това захарно тесто ти се лепи вътре по артериите и около вътрешните органи и по корема. Нещо подобно се случва - е , по по-научен начин. Затова повечето не ги ядем много много , иначе няма спор че са вкусни.
Тортата на колежки е наказание, не подарък. Нека да боледуват и дебелеят :)

03.03.15
09:34

^ Aз съм сигурен че и със овес може да се измислят някакви домашни без-захарни бисквити. Не съм пробвал, ама сигурно има варианти

А S.P. kакво означава?

Мнението беше редактирано от Pavel D на 03.03.15 09:35.

03.03.15
11:32

казано от Pavel D на 03.03.15, 09:34:

^ Aз съм сигурен че и със овес може да се измислят някакви домашни без-захарни бисквити. Не съм пробвал, ама сигурно има варианти

А S.P. kакво означава?

http://www.edna.bg/kak-da/kak-da-si-napravim-byrza-zakuska-4631306 Стават много вкусни и засищат. :)

03.03.15
16:22

Хайде да покажа,че горе долу мога да се храня като хората.Стига съм се излагала.
Ден 293(3.03)
7-8ч-нес с 1ч.л захар(не мога без...),кисело мляко-3,6 с канела
10-2 портокала
12-печено пиле и бял ориз с гъби(ей не мога да свикна с кафевия)
15-бадеми
вечеря около 20 -задушен грах и купичка таратор
200мл спрайт,вода
Кое е по-малкото зло-мляко с нес или нес със захар???

Кобре какъв е този коментар-”Тортата на колежки е наказание, не подарък. Нека да боледуват и дебелеят”?Ти не си злобно момиче.
Равел-

Хубаво нарежда адаша ;) няма спор.Иначе вариации на съкращения много,а какво се крие зад тях-всичко зависи от фантазията.Моята в последно време няма равна :)
Дили,обезателно ще ги направя,но не стават ли корави?Той Павката ми беше казал за блат за торта,пица.После намерих палачинки от яйца и банан.Ама не съм ги правила.

Мнението беше редактирано от S. P. на 03.03.15 19:40.

03.03.15
17:10

казано от S. P. на 03.03.15, 16:22:

Кое е по-малкото зло-мляко с нес или нес със захар???

натурално кафе, по-малкото зло кафе с мляко. :)Защо просто не си купиш стевия? Има всякакви форми - течна, прах, кристали - и не е толкова скъпа, а подслажда повече от захарта, няма калории, не е токсична, даже е полезна.

Ти не си злобно момиче.

Ахаха, съм, съм :)

03.03.15
17:47

Дили,обезателно ще ги направя,но не стават ли корави?Той Павката ми беше казал за блат за торта,пица.После намерих палачинки от яйца и банан.Ама не съм ги правила.

Не. ;) Аз слагам съвсем малко прясно мляко на овесените ядки, така че да омекнат, но и без него не са много твърди.
Пробвала съм и бананови палачинки, и те са лесни и вкусни. :)

Мнението беше редактирано от Диляна на 03.03.15 17:55.

Дили,обезателно ще ги направя,но не стават ли корави?

Аз правих такива вчера - овесени ядки, банан, фурми и канела. Не станаха корави, дори се притесних докато ги проверявах по време на печенето, че са меки и даже ги обръщах. :D При това овесените ми ядки не бяха от фините, а от стандартните. И даже не съм ги накисвала предварително, директно ги омачках с банана.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.03.15 17:55.

03.03.15
17:58

казано от Златина Цонева на 03.03.15, 17:55:

Дили,обезателно ще ги направя,но не стават ли корави?

Аз правих такива вчера - овесени ядки, банан, фурми и канела. Не станаха корави, дори се притесних докато ги проверявах по време на печенето, че са меки и даже ги обръщах. :D При това овесените ми ядки не бяха от фините, а от стандартните. И даже не съм ги накисвала предварително, директно ги омачках с банана.

И аз правя със стандартните, само първия път - с фини. Няма особена разлика, като цяло. Хубавото е че може да се добавят различни неща - стафиди, червени боровинки, настъргана ябълка и т. н. С ябълки вместо с банани също стават, но са малко по-воднисти и им трябва повече време във фурната.

Мнението беше редактирано от Диляна на 03.03.15 18:00.

03.03.15
21:32

Тия бисквити са много хубави. Правила съм ги и с ябълка и канела, както е предложила S.P.  Само, че аз слагам и малко брашно и масло винаги—по-добре стават според мен :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 03.03.15 21:32.

04.03.15
05:56

Ще се пробват!Ще споделя като ги направя.
Като ходим на пазар ще се загледам за стевия.Има още малко захар,докато не я свършим няма да стане.
Снощи малко омазах положението-1л течен шоколад.Знам ,че не трябваше,но се “наложи”.Ще си замълча за подробности.
Ден 294(4.03)-храната днес
нес със захар,2 варени яйца(цели)
сл.семки(белени)
грах,само чай(билков),забравих си зеления у дома
грейпфрут
риба на скара и зелева салата

Мнението беше редактирано от S. P. на 04.03.15 20:50.

04.03.15
08:25

казано от S. P. на 04.03.15, 05:56:

-1л течен шоколад.

! лъжица или 1 литър ? :)
За една лъжица не се кахъри. Па ако е и нещо еротично, още по-малко ;) :D

04.03.15
18:40

Въййййййййй Кобре.Аз че съм ламя няма спор но 1 литър.1 лъжица

05.03.15
20:40

Имам здравословни проблеми.Ще спра да пиша за сега.Без никакви упражнения.И малко ще си променя храната заради лекарствата-ще добавя пълнозърнест хляб

05.03.15
20:43

Оправяй се бързо!

08.03.15
16:34

Здравей от мен и Честит празник!
Пожелавам ти скорострелно оправяне и много любов и щастие около теб!
Бъди силна жена!
(F) (nlove9)

14.03.15
11:42

Така-Благодаря за пожеланията!
Имам алергична астма.След грипа,фарингита и настинките ми остана това като бонус.Малко съм поодчаяна,ама и това ще мине.Смяна на професията е съвета от Личната,ама няма да стане.Просто в град като нашия липсва какъвто и да е избор.Бузите си са “изпити”,чувствам ги хлътнали.Вече ще живея с помпички и разни инхалаторчета.Не съм на ясно как ще е.Голямо размотаване докато ги изпишат от здравната каса...Иначе съм на хапчета.Предстои ми изследване при алерголог за да открие точната причина.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1