06.09.14
23:21
Здравейте пичове. Днес се регистрирах в BB-TEAM.
Аз съм
Години: 19
Ръст: 186
Килограми: 82 килограма 500 грама
За 1 година 3 месеца отслабнах с 37 килограма(110kg - 73kg). Диетата започнах 6 април 2013 година до 15 юли 2014 - като цяло диетата представляваше:
Максимум 1200 kCal на ден, спрях белия хляб и започнах да ям пълнозърнест хляб 2 филии =~120 kCal, общо 6 филии всеки ден, плодове, това онова и 1200 kCal! Никакво - сладко, газирано, алкохол,солено това онова, 3 - 4 литра вода всеки ден, и работя в смени по 8 часа - Втора категория труд.
Всяка седмица си имах Cheat Day - В този ден ям,пия и се напивам колкото си искам. До началото на месец април нямах проблеми с лицето, но изведнъж ми отслабна лицето за 3 месеца и половина. И лицето ми стана слаб и грозен кат на дядо ми, а тялото имаше още мазнини по корема, краката и много малко до бицепс.(Преди бях симпатяга) Познатите почнаха да ме питат защо съм отслабнал толкова, защото съм изглеждал много зле, сякаш болен от анорексия - и в този момент спрях да правя диетата и почнах да ям каквото намеря - 15 юли 2014. И 1 август 2014 реших да започна фитнес “щом ще дебелея, поне да качвам и мускулна маса”. Днес видях, шкембето се уголемя натрупа мазнини, лицето ми много малко напълня сега по добре изглежда от колкото преди(15 юли 2014) “но пак е зле”, краката почнаха да стягат панталоните. От 15 юли 2014 - 6 септември 2014 качих 9 килограма мазнини и мускулна маса(73kg-82kg). Не искам да съм мазен и дебел. Преди да стане късно, реших вас да попитам. Защото трудно се изгарят мазнините.
Въпросът ми е: Имам ли шанс да изгоря мазнините по тялото, да качвам натурална мускулна маса +(Да мога, да си броя плочките) и лицето ми да напълнее? Да не изглежда убито лице сякаш съм 50 килограма.
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
8 часа работно време ( 3,4 часа пълно работя даже понякога по-малко + в смени(24 - 08; 08-16; 16-24)
Фитнес
3 Дневен SPLIT
Ден:1
Гърди
Бицепс
Ден:2
Гръб
Трицепс
Ден:3
Рамо
Трапец
Крака
ПОЧИВКА 1 ДЕН. И други.
_________________________________________________________________________________________________________________________
Моля дайте ми съвети (колко kCal да приемам всеки ден, белтъчини, въглехидрати, мазнини - примерно дневно меню при горепосочената физическа активност) за да изглеждам здрав, силен и RIPPED! Благодаря за вниманието и отделеното време.
Темата беше редактирана от INeedToGetRipped на 06.09.14 23:24.
Здрасти, сметни си калорийния баланс горе-долу с тия формули: http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum
Но 1200ккал със сигурност са прекалено малко. Отслабването в лицето се дължи именно на това, или на прекалено малко протеин. Той трябва да е поне 1гр/кг собствено тегло (аз ям по 2.5-3гр/кг)
виж и тая тема за НВД
Здравей.
Първо, отслабнал си без белтъчини.
Второ, 1200 калории? Това е безкрайно малко. Храни се поне няколко месеца с нулев калориен баланс. Тоест, не под и не над калориите за поддържане. Имай предвид, че ще качиш някакви мазнини. Няма страшно, просто организмът ти трябва да се осъзнае какво се случва и да си регулира метаболизма. Яж чисто, тренирай и ще се нормализират нещата.
Павел ти е казал останалото.
07.09.14
11:39
Здравейте и след като ми се оправи лицето - Да започвам протеинова диета? След месец,два.
Протеина винаги трябва да го имаш. Щом искаш да ти се “оправи” лицето, вдигни си калориите в някакви граници и продължавай да тренираш. Белия хляб хубаво си го спрял, но пак прекаляваш с въглехидратите. Балансирай ги малко макро-тата
формулата, която ти трябва от горния линк:
Формула за изчисляване на калорийния минимум при мъже: 66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.)
След изчисляване на дневния калориен минимум, с него се умножава коефициент на степента на физическата ви активност: 1.55 примерно за тебе=____ ккал
^ Tова са ти калориите, на които поддържаш сегашното тегло. Koгато си много под това число, почваш да топиш мускулна маса - лицето в твоя случай (предполагам). При мене се топи обиколката на китките и глезените най-видно.
В “чийт” деня най-добре най-добре не яж и не пий безконтролно. Алкохолът също е въглехидрат. Плодовете пробвай да ги замениш съв зеленчуци постепенно.
Като отслабваш, лицето също отслабва, и там има мазнини. Това е нормално. Няма начин да го “оправиш”, т.е., да стане като преди, освен ако не станеш пак 110 кг мазнини.
Koгато си много под това число, почваш да топиш мускулна маса - лицето в твоя случай (предполагам). При мене се топи обиколката на китките и глезените най-видно.
Топи мускулна маса от лицето? Китките и глезените, които са кокали, се смаляват? :D
Ок, не точно ММ. “Не-мазнини” да го наречем примерно. А в моя случай се топи това което е между- и около- кокалите
Значи според тебе по лицето, китките и глезените има само мазнини и кости? Не говоря за масивни мускули тип бицепс и трицепс, а за маса, която не е сланина.