Мотивация!

Темата е заключена.

Здравейте!

Нова съм тук, но смятам да си развивам дневника и да го попълвам често! Имам необходимата мотивация, но се нуждая от подкрепа от други хора, затова се обръщам към вас :)
На 19 години съм, висока 1.60 и тежа 55 кг -.- Преди зимата бях 48-50 и се чувствах доста добре в кожата си. В последствие качих и сега съм тези 55. Обикновено (както при всички) качвам няколко килограма през зимата, после бързо ги смъквам, но не и този път. Целта ми е да се вталя малко, да сваля 4-5 килограма и да се стегна. Основно съм качила в бедрата - и във външната, и във вътрешната част 9а по принцип поне четириглавия ми мускул е доста добре развит), в корема и трицепса.
  Не съм променяла нищо в начина си на хранене или живот и все пак това се случи. Уж свалям 1-2 килограма, зарадвам се и после пак, все така без да променям нищо..
  По принцип съм против ограничаващи диети, държа да се храня здравословно. Физическата ми активност се състои в каране на колело, много ходене пеша, от време на време фитнес или упражнения вкъщи (вкл. зумба фитнес и народни танци). Старая се няколко пъти в седмицата да се натоварвам повече.
  Не съм започвала да пия лекарства, противозачатъчни и т.н., че да кача от тях...
  Пак казвам не съм променяла нищо от режима си и все пак качих, и то 5-6 килограма не са малко.. Не изглеждам зле, но не се чувствам във форма и предполагам организмът ми се нуждае от някаква промяна.
  Ще ви напиша примерно какво ям:

Закуска:
1)Овесени ядки с мед, кисело мляко и ядки/семена

2) Сандвич с масло и сирене
И двете с чаша кафе с мляко/3в1/ чаша мляко

Обяд:
нещо готвено, но не мазно или пържено - например пиле с ориз/някакви картофи с месо/супа и пр.

Вечеря:
Салата + месо/картофи/ориз/риба

Междинно ям плодове и сурови ядки. Почти не ям хляб, не ям и разни чипсове.. Позволявам си по някой шоколад/десертче/солети/крекери, но не всеки ден и то ако ям, по веднъж на ден и никога вечерта. Като цяло се старая да ям здравословно наистина и затова не мога да си обясня това с килограмите.....

Моля ви помогнете ми, ще дам каквато информация е нужна или поне ме насочете къде бъркам :( Предполагам ще е полезно да пиша ден по ден какво ям? Благодаря ви предварително, вярвам във вас!

Поздрави!!

Темата беше редактирана от Слънце Слънчево на 09.09.14 20:04.

Здравейте отново! :)

Ето и днешния ми дневник:

Закуска (около 11- успах се малко):
Овесени ядки с мед, кисело мляко и семена - ленено, сусамово, маково и слънчогледово
3в1

Обяд:
2 карначета със задушени картофи и чеснов сос (малко сос, понеже имаше и майонеза)

Вечеря:
2 сварени белтъка и салата маруля с репички, краставица и зелен лук

Физическа активност: 20 минути кардио от програмата Focus T25

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Слънце Слънчево на 09.09.14 20:14.

09.09.14
20:48

Примерното меню не го коментирам, ще ти кажа какво мисля за второто.
3 в 1 - захар, оцветители и транс мазнини. Не ти трябва. Пий кафе със сметана или прясно мляко.
2 карначета + картофи - хем мазнини, хем въглехидрати. Лоша комбинация. Или едното, или другото. 2 карначета + салата или немазно месо + картофи. Майонезата, ако не е домашна - махни я.
И последно: вечерята ти е много бедна.

Изобщо, като за отслабващ човек, смятам, че въглехидратите са ти в повечко. Отделно храната ти е зле балансирана.

Благодаря много за коментара!
Наистина 3в1-то не е от най-здравословните неща, но така или иначе не си позволявам сладки и т.н., мислех, че мога поне това прегрешение да си оставя, още повече, че го пия сутрин :( А защо вечерята ми да е бедна, нали уж за вечеря трябва да е нещо по-леко? Можеш ли да ми препоръчаш нещо за тази вечеря, поне с нея се гордеех, а то.. :D
А и като цяло, защо зле балансирана? Започнах да чета доста, но още съм малко объркана :/ Ще се радвам на помощ :(

Мнението беше редактирано от Слънце Слънчево на 09.09.14 21:51.

10.09.14
07:18

Казах ти защо е зле балансирана - смесваш мазнини с въглехидрати по безумен начин. Ако за деня са ти в повече въглехидратите, намаляваш мазнините и обратно. Под мазнини, не разбирай олио и маргарин.
Второ, вечерята. Трябва ти градивен материал на всяко хранене. Ти имаш 2 белтъка... Поне ги направи 4 яйца. Не махай жълтъците, няма нито една причина да го правиш. Ако е от вкусови предпочитания, е друго. Хрупане на марули не е повод за гордост :D
И 3 в 1-то... Ами не, това, че не ядеш сладко, не значи че може да го пиеш. Купи си шоколад веднъж седмично с тези пари, по-добре. И какво значи сутрин? Сутрин не действа и не се лепи ли? :D

10.09.14
07:34

През моята призма ще те посъветвам да ядеш предимно неопакована храна:
1. плодове - възползвай се докато още има смокини, ябълки, сини сливи, чат-пат диня, грозде, праскови. Гледай на плодовете като на витаминна бомба.
2. насипна кашкавалена извара
3. месо, риба
4. никога не изключвай от менюто си любимата си храна и ако тя е калорична - просто внимавай с количествата. Аз много обичам бисквитки/курабийки. Ям почти... всеки ден, но внимавам колко да изям. Така няма значение, че в тях има захар, че са въглехидрати, че от тях се пълнеело. Купувам си различни видове или си правя домашни. Важното е, че ми е готино. С една дума - прави си кефа, но по правилния начин.

Пий по 2л вода на ден.

Мнението беше редактирано от maria на 10.09.14 07:39.

@Ann, за 3в1-то имах предвид, че поне е сутрин и ще мога да изразходя енергията през деня :D За жълтъците е относно вкусови предпочитания, рядко ям жълтъците, не ми се нравят особено.

@maria, благодаря и на теб :)

Пропуснах вчера да кажа, че съм яла малко диня :D А за любима храна не бих казала, че имам, на моменти съм. Понякога изключително много ми се прияжда шоколад, бисквити или пък някакъв снакс и си позволявам, но не се случва често. Като цяло не съм много изкушена от тези неща.

Ето от днес:

Закуска:
Овесени ядки с мед, кисело мляко и семена. Този път добавих и арония

Преди обяда ядох още арония :D

Обяд:
Пилешко и за десерт диня

Вечерта съм на рожден ден, така че може и малко да се отпусна, но пак ще гледам да избегна мазно и сладко :) ще пиша допълнително
Днес нямам време за физически упражнения, явно ще ми е почивен ден, а и ме мъчи мускулна треска от фокуса -.-

Малко съм заета напоследък, нямам много време да попълвам, ето днешното (вече вчерашно) ядене:

Закуска:
Варени макарони с малко масло за вкус

Обяд:
Бяло грозде /половин голяма чепка/ и ябълка - наложи ми се да е “на крак”, нямах никакво време и предпочетох възможно най-здравословното налично
Черно фрапе без захар

Следобед:
Кафе без захар с малко мляко - имах нужда от малко освежаване, цял ден търчах буквално

Вечеря:
Пъстърва със задушени моркови

Това как ви се струва, знам, че за обяда ще имам критики, но такива бяха обстоятелствата. Ще се радвам на мнения :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1