27.10.15
09:31
Не мога да не се похваля, че вчера взех руколата и копф салатата за по 60 ст. :) Айсбергите в Кауфланд са 35 ст. на преоценка. :P
И биволското сирене е на половин цена. На вкус - Магия!
Искам да ми дадете съвет какви минерали да си взема за следващото тримесечие. Заредена съм с магнезий до догодина. Витамините не ги спирам, пия куркума , лутеин, после ще почна ликопен.
Мисля, че нямам дефицити, храня се порядъчно. Ям доста зехтин и мазнини като цяло и не мисля да вземам омега 3.
На какво друго да наблегна?
Обикновено вземам калций, цинк и магнезий, но май реално не се усвояват заедно.
Само цинк или хром? Четох че хромът може да се предозира.
Нещо по-специфично? Мисля си за Витамин Д и фолиева киселина.
Абе, Кобре, да те питам, съсем добронамерено, моля те, не намирай злост в думите ми. Защо се грижиш толкова за себе си? Защо с ти минерали, защо са ти витамини, защо се храниш с хубава храна? Не те питам защо тренираш, защото приемам, че единственият адекватен отговор е “за да изглеждам добре”.
Въпросът ми е провокиран от някои твои коментари относно живота и нещата от живота, децата, семейството, смъртта, безмислието и неизбежността. Разчитам на гостоприемността на дневника ти, за да си позволя да наруша правилата и бидейки модератор, да те спамна.
Екстракт от полски хвощ за хрущялите планирам да си взема (много го почитат и хвалят тоя екстракт от полски хвощ по немските магазини за спортни добавки.), също в микса ми БЦАА/протеин има селен, холин, екстракт от нар, от джинджифил, розеа и гроздови люспи. Мога по-късно да напиша кои точно вещества, но най-добре си е здравословното хранене според мен, храните си съдържат най-важните елементи. За зимата, мисля, яко мед, джинджифил, куркума, разтворена в полезна мазнина, черен пипер, чили, и по-малко стрес.
Нека храната да ни е най-важното лекарство беше казал някой гръцки философ, ама шА тъ излъжа кой, така че няма да го назовавам.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 27.10.15 09:51.
27.10.15
10:03
Защото докато дойде неизбежността, Иглика, искам да се чувствам добре, здрава, силна и да отложа този комент максимално във времето. Разбира се, на фона на еволюцията на Вселената и нейния неизбежен край моите усилия са жалки и смехотворни, но “Вярвам в живота преди смъртта”. Фактът, че животът няма смисъл , не значи, че ще си тегля куршума.
И не - не тренирам, за да изглеждам добре- причините са по-сериозни.
Кико:
Хеощът е за отделителната система - бъбреците най-вече, не знаех, че действа и на хрущялите...
Знам, че с храната е възможно да си набавиш ПОЧТИ всичко.
Психологически ми действа най-вече фактът, че вземам някакви добавки. А предполагам - може и да действат. :)
В olx.bg има много добри оферти, до 50% от пазарните цени - нелегален внос най-вече. БЦАА, глутамин и протеини на чудесни цени.
В случая не искам “спортни” добавки” а нещо за комплексното здраве и самочувствие.
Кобри, имам предвид съединителна тъкан, много се извинявам, много съм тъпа, в моята книга го хвалят много за Bindegewebe и за хора, които тичат, на български не бях сигурна как се казва, реших, че се казва хрущял, но не, съединителната тъкан като цяло.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 27.10.15 10:06.
казано от Queen Cobra на 27.10.15, 10:03:
И не - не тренирам, за да изглеждам добре- причините са по-сериозни.
Какво пък й е несериозното на суетата като причина за тренировки? :)
В olx.bg има много добри оферти, до 50% от пазарните цени - нелегален внос най-вече. БЦАА, глутамин и протеини на чудесни цени.
Какво им е нелегалното, влез в myprotein, bulkpowders или друг подобен uk сайт и виж какви са реалните цени, отделно че постоянно има разни промоции и често се пускат -10/15/20, че и -25% от цялата поръчка. Германският сайт на бълка е още по-интересен от към цени. Това че има тъпаци, които пазаруват оттук, силата, фитнес1, които надуват цените до небето си е техен проблем. Една дебитна карта в произволна банка и всичко си идва на мястото.
П.П. Малко по-остър език използвах, но цените на добавките в БГ ми е болна тема. Отделно, че ако се купува на едро с посредник, а не през сайта цените са още по-ниски (В ОЛХ така поръчват, говорил съм с няколко човека, там също има надценка). Ето и снимка 5кг неовкусен протеин за 104лв и овкусен за 130лв.
Мнението беше редактирано от aleks на 27.10.15 10:31.
27.10.15
10:30
казано от Queen Cobra на 27.10.15, 09:31:
На какво друго да наблегна?
Нещо по-специфично?
На удоволствията ;) ...може и плътски ))
казано от aleks на 27.10.15, 10:23:
myprotein, bulkpowders или друг подобен uk сайт и виж какви са реалните цени, отделно че постоянно има разни промоции и често се пускат -10/15/20, че и -25% от цялата поръчка.
Факт!
myprotein пускат всяка втора седмица в петък 20-25% отстъпка рано сутрин и през деня пада с по 1% на час. Тоест ако можеш да планираш 2-3 седмици напред, то спокойно можеш да си вземеш всичко с 20% отстъпка.
27.10.15
10:52
Taka e Aлекс, прав си, говоря за поръчка от БГ и идва съвсем нормална цена - въпреки надценката. Не поръчваме големи количества- максимум 2,5 кг и не ми се струва изгодно като се сложи доставката до и вътре в бг. 30 лв./кг протеин и 40 лв/кг глутамин без доставка са изгодни.
Повечето хора си купуват от Сила, Фитнес 1 или направо от залата си и плащат по 70-80 лв. за кг протеин, което за мен също е нереално и нечовешко за стандарта ни.
Уф, мислех, че ще получа някакъв съвет, а Карбо ме разсейва ;)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.10.15 10:54.
27.10.15
11:12
Карфичке, не знам защо си модерира мнението. В крайна сметка нещата, които си мисля вечер преди да заспя, ги мислиш и ти и ги ЗНАЕШ, и много добре осъзнаваш неизбежността (както го нарече) както всъщност и всички останали хора, но не те питам защо живееш, защо имаш дете, искаш кариера и пр., нали?
казано от aleks на 27.10.15, 10:23:
Какво им е нелегалното, влез в myprotein, bulkpowders или друг подобен uk сайт и виж какви са реалните цени, отделно че постоянно има разни промоции и често се пускат -10/15/20, че и -25% от цялата поръчка. Германският сайт на бълка е още по-интересен от към цени. Това че има тъпаци, които пазаруват оттук, силата, фитнес1, които надуват цените до небето си е техен проблем. Една дебитна карта в произволна банка и всичко си идва на мястото.
П.П. Малко по-остър език използвах, но цените на добавките в БГ ми е болна тема. Отделно, че ако се купува на едро с посредник, а не през сайта цените са още по-ниски (В ОЛХ така поръчват, говорил съм с няколко човека, там също има надценка). Ето и снимка 5кг неовкусен протеин за 104лв и овкусен за 130лв.
Myprotein в края на този месец трябва да отворят и сайта си за България, като обещават цените да са същите, очаквам го с нетърпение.
Още в първия си коментар подчертах, че въпросът ми е крайно добронамерен. Обръщението ти към мен в твоя показва, че не го приемаш така. Което е жалко. Да, така е, и аз си ги мисля и ако афиширам размислите си онлайн, ще бъда готова да отговоря на подобен род въпроси, които неминуемо ще възникнат у хората, които следят размислите ми...които съм извадила от главата си и съм поставила онлайн. Така, че “и ти си ги мислиш, но не те питам” ми се струва излишно, това, че ти не ме питаш, не значи, че мен не ме интересува, та и аз да не питам. Модерирах си мнението, точно защото осъзнах, че въпреки волята си да си “обсъждаме добронамерено”, нещата изглеждат годни да излязат от релсата на обичайния онлайн разговор. И така ще стигнем до “ти еди какво си, но аз не те питам”, което намирам за лишено от смисъл, а аз не обичам да правя лишени от смисъл неща.
Та така. Просто ми беше интересно, затова попитах. Айде, със здраве.
казано от Queen Cobra на 27.10.15, 11:12:
Карфичке, не знам защо си модерира мнението. В крайна сметка нещата, които си мисля вечер преди да заспя, ги мислиш и ти и ги ЗНАЕШ, и много добре осъзнаваш неизбежността (както го нарече) както всъщност и всички останали хора, но не те питам защо живееш, защо имаш дете, искаш кариера и пр., нали?
Неизбежността на кое? На личната смърт? Да, тя е неизбежна. Но имаме шанс да продължим себе си и гените си чрез децата си. Кой знае какво ще стане след време - къде ще е човечеството след 100, 1000 или 10 000 години? Вероятно ще сме измрели до крак, но може и да не сме. Може пък да сме намерили пътя към звездите, към безсмъртието на расата и разума. Възможно е дори Вселената да не свърши като студено, лишено от енергия място, както предвещава съвременната космология. Така че не знам защо си се фиксирала в тази неизбежност. Имаме си биологично програмиране - трябва да се размножаваме. Другото аз лично го оставям на бъдещето. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.15 11:28.
А коментарът ми беше “неизбежността е тук, затова е неизбежност. Просто не разбирам защо влагаш толкова в нещо, което намираш за безсмислено.”
27.10.15
11:55
Не знам по какво разбра , че не съм добронамерена. Може би липсваха емотикони в отговора ми? Обърнах се към теб по име, както се казваш, защото смятам, че постоянното използване на никове е неуважително към човек, който познаваш (поне минимално) и с 2 изречения обясних какво мисля. Разбира се, подобни житейски тегоби не могат да се обяснят в 2 изречения, но не искам да развивам есеистична дейност в дневника си.
Да, не те питам, защото когато го направих преди време в твоя дневник, подрабрах, че темата не ти е приятна и не искаш да се задълбочава. Предполагам повечето хора не обичат да се повдига тази тема, защото поражда само неприятни емоции. Не може да свързваш относимостта на въпроса за неизбежното към типа “ти еди какво си, но аз не те питам”.
Иначе винаги има смисъл да се обсъждат важните неща в живота.
п.п. Боби, ти си един безкраен космологичен оптимист. (hug)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 27.10.15 11:57.
Ето за такива ситуации си имам един чудесен лаф - “каааакто и да е...”. С удълженото “а” и с многоточието. Извинявай, че попитах, просто не бях забелязала да нямаш склонност към “есеистичност” в дневника си, та явно се заблудих.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 27.10.15 13:44.
27.10.15
13:45
27.10
Сън: 22.00- 7.00
Най-сетне се наспах човешки.
Новата ми голяма страст “Теория на големия взрив” - страхотна комедия, аз обожавам сладки зубъри-аутсайдери.
Храна:
- 3в1
- дом. хляб 80 гр. + 50 гр. кашкавал + 50 гр. биволско сирене
- бяло грозде без семки ок. 200 гр.
- свинско на тиган (200 гр. сурово) + треволяк (копф салата, рукола, домат, маслини, лимон, зехтин)
- kафе със сметана и 5 гр. захар
- 4 обикновени бисквити, 1 голяма круша
- разядка от патладжан, сметана и биволско сирене + дом. хляб 80 гр.
- кестени (ок. 300 гр. необелени)
Цяла сутрин имах леки болезнени спазми заради цикъла и ми минаваха грешните мисли да почивам втори ден и като се прибера, да се трупна пред компа с половин кило кестени.
Моя версия на разядката с патладжан ;)
3 патладжана, изпечени, обелени и пасирани на крем
50 гр. заквасена сметана
100 гр. прясно биволско сирене
шипка чесън на прах (може би 1 скилидка суров)
Страхотен вкус се получи, кремообразно, топящо се.
Едвам се сдържах да не ги изям навенъж
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 28.10.15 13:29.
27.10.15
14:49
Колко интересно за една блондинка.
Нощното небе изглежда черно на цвят. Предвид огромният брой на звездите във вселената и разстоянието им от Земята , би трябвало да виждаме звезда във всяка една точка на небето (плътна завеса от звезди) , а то да бъде точно толкова осветено, колкото е през деня. Всички обаче знаем,че цветът му е черен. Защо? Този въпрос е окупирал съзнанието на астрономите и физиците години наред. Въпросът е познат като “Парадоксът на Олбер”.
Парадоксът на Олбер е концепция измислена още по времето в което учените са вярвали,че космоса е статичен. Днес обаче знаем,че той се разширява постоянно с огромна скорост(74 километра в секунда). Това е и причината да не виждаме всички тези звезди в нощното си небе. Поради движението им в посока на отдалечаване от нас (на всичко едно от друго), излъчената светлинна вълна от тях става прекалено широка и по този начин се измества в инфрачервеният спектър , който не е видим за човешкото око. Този ефект ни е добре познат от ежедневието и звуковите вълни.(Звукът от приближаващ се автомобил е по-висок, а от отдалечаващ се по-нисък).
Небето ни обаче не е тъмно. И ние можем да видим това чрез очила (или техника) за нощно виждане, които използват именно отразената светлина в инфрачервеният спектър за да направят нощният свят видим за нас.
27.10.15
16:42
Dobre, изчерпахме темата за живота и смъртта, какви минерали да си взема за допълнение към храната:
- цинк
- селен
- хром
- комплекс ?
27.10.15
17:15
казано от Queen Cobra на 27.10.15, 16:42:
Dobre, изчерпахме темата за живота и смъртта, какви минерали да си взема за допълнение към храната:
- цинк
- селен
- хром
- комплекс ?
Пусни си кръвни и виж дали има смисъл :) Храниш се достатъчно добре и ако нещо може да липсва, то това е по-скоро D3. Иначе ако трябва да добавя към списъка с тези, които са дефицитни най-често - магнезий, калий, желязо. И все пак не мисля, че ти трябва.
Йогите казват, че ако не се стремиш към това да усъвършенстваш себе си,по-добре да умреш. :) Така че дори и някой да не вижда смисъла на някои неща от живота, това не би трябвало да го спира да работи върху себе си.
По въпроса с хвоща - наистина е една от най-добрите билки за стави, хрущяли и за поддържане на здравословна костна плътност.Особено в комбинация с коприва. Не виждам смисъл обаче да се дават пари за добавки със стритхвощ, при положение,че е толкова достъпен за бране по нашите ширини, а кутийката чай струва левче ;) Тайната му е в богатото съдържание на силиций.
27.10.15
17:42
Mного добре казано, Марги.
Съвършенството не е състояние, трябва да се развиваме постоянно.
Никола, прав си най-вероятно, но бодибилдърът все нещо трябва да пие :)
27.10.15
18:43
Въпреки очакванията, днес леко и свежо (sun)
27.10
1. клек с дъмбели в рак позиция 4х10х(2х10кг)
2. набиране подхват 4х5
3. едностранна гръдна преса с ластик от колене (средно съпр.) 4х15 всяка страна (много добро)
4. сумо клек с пудовката 4х12х33кг
5. пулдаун с ластик едностранно различни позиции (средно съпр.) 4х15 всяка ръка
6. флайс от лег 4х12х(2х10кг)
7. р0мска тяга с пудовката 4х12х33кг
8. гребане тесен подхват с пудовката 4х15х33кг
9. рамене - повдигане напред + разтваряне встрани с ластик (леко съпр.) 4х15 общо (гръмват ми раменете)
10. трицепсово разгъване зад главас 2 ръце с ластик (леко съпр.) 4х15
11. бицепсово сгъване едностранно с ластик (леко съпр.) 4х12 всяка ръка
12. глутеус ритник от колене с ластик (леко съпр.) 4х15 всеки крак
Движение за деня 5 км.
Прахосмукачка. :)
Кобре, днес Рони пусна мнението ми за добавките. Има някои, наистина, които си заслужава човек да приема и най-вече такива, които се губят при активен спорт. Останалото си го набавяме с храната. Според мен е по-добре човек да потърси качествени храни, съдържащи веществата, които искаме, вместо да пием по една шепа хапчета.
И двамата ми дядовци умряха на 93 и 87 г. съответно, почти без никаква намеса на добавки. Баба ми пиеше с шепи лекарства, заради разни болести и доживя 86 г., но спазваше страшна диета - с 50-годишен диабет не си позволяваше да яде въглехидрати.
За мен всичко идва от храната. Ти храниш ли се правилно - ДА, спортуваш ли - ДА. Няма смисъл от повече неща в добавка. Това е моето мнение.
27.10.15
19:53
казано от Zozo на 27.10.15, 19:23:
Кобре, днес Рони пусна мнението ми за добавките. Има някои, наистина, които си заслужава човек да приема и най-вече такива, които се губят при активен спорт. Останалото си го набавяме с храната. Според мен е по-добре човек да потърси качествени храни, съдържащи веществата, които искаме, вместо да пием по една шепа хапчета.
И двамата ми дядовци умряха на 93 и 87 г. съответно, почти без никаква намеса на добавки. Баба ми пиеше с шепи лекарства, заради разни болести и доживя 86 г., но спазваше страшна диета - с 50-годишен диабет не си позволяваше да яде въглехидрати.
За мен всичко идва от храната. Ти храниш ли се правилно - ДА, спортуваш ли - ДА. Няма смисъл от повече неща в добавка. Това е моето мнение.
да, ама дядо ти не е дърпал 200 тяга и не е клякал с тях)), - закачка ;)
казано от Carbohydrate на 27.10.15, 19:53:
казано от Zozo на 27.10.15, 19:23:
За мен всичко идва от храната. Ти храниш ли се правилно - ДА, спортуваш ли - ДА. Няма смисъл от повече неща в добавка. Това е моето мнение.да, ама дядо ти не е дърпал 200 тяга и не е клякал с тях)), - закачка ;)
Нито са му пробутвали толкова подобия на храна, и такава третирана с пестициди, хормони и антибиотици. ;)
Храната е ако човек цели само да не е болен. Ако целта е оптимално (НЕ клинично) здраве, има нужда от някои добавки (не непременно под формата на капсули и таблетки, де.
казано от Маргарита Манева на 27.10.15, 20:03:
Нито са му пробутвали толкова подобия на храна, и такава третирана с пестициди, хормони и антибиотици. ;)
Храната е ако човек цели само да не е болен. Ако целта е оптимално (НЕ клинично) здраве, има нужда от някои добавки (не непременно под формата на капсули и таблетки, де.
Ах, това неклинично ЗДРАВЕ като качество на организма... Неуловимо, неопределимо и много, много удобно. Като прочета нещо такова, се сещам за една карикатура.
П. П. Наистина евтината и масова храна в момента е отрова (за да се изразя най-кратко). Но достъп до достатъчно качествена храна има, като дори не е чак толкова скъпа, ако човек се интересува и знае как, къде и какво да търси. Въпрос на лично решение и отношение към собственото ни тяло и неговото добруване. Невежите и мързеливи свине се хранят невежо и мързеливо.
Въпреки това обаче продължителността на живота все още се увеличава, независимо от прогнозите, че нашето поколение ще е последното, при което ще се наблюдава това, а децата ни ще живеят по-кратко от нас най-вече заради болестите, свързани със затлъстяването.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.10.15 20:28.
казано от Carbohydrate на 27.10.15, 19:53:
да, ама дядо ти не е дърпал 200 тяга и не е клякал с тях)), - закачка ;)
Факт е, че не е :) Всичко, което е изкуствено, синтезирано, добавено и т.н. въобще не знаем как действа. Да, четем научни публикации, но те са толкова противоречиви, че не знаеш къде се намира истината.
Единият ми дядо се лекуваше само с аналгин-хинин, а преди години го спряха от производство. Аналгинът пък се смята за токсичен, а в същото време е най-ефикасен при сваляне на температура...
Трябва да си гледаме прасето на балкона, кравата пред блока, само за кокошките имам колебания къде да ги сложа :D
казано от Маргарита Манева на 27.10.15, 20:03:
Марги, не съм съгласна. Ние имаме достъп до повече информация и можем да сложим “цедка” на това, което купуваме и ядем. Да си намираме източници, които са качествени.
казано от Boby_ на 27.10.15, 20:28:
Ах, това неклинично ЗДРАВЕ като качество на организма... Неуловимо, неопределимо и много, много удобно. Като прочета нещо такова, се сещам за една карикатура.
Напротив, Боби. Съвсем уловимо е, стига човек да разполага с него. Ако цял живот пребиваваш в състояние на полу-здраве, полу-нездраве, няма как да го “засечеш”. ;)
В Китайската медицина се нарича “сияйно здраве” и може да бъде дефинирано като здраве без рискове, което включва не само липса на болести по тялото, но също така достигане на оптималното, което можем да извлечем от тялото си като витални качества, емоционално и психично благосъстояние.
Ако за теб тези понятия са твърде нереалистични и отвлечени, съвсем не означава че не съществуват. :)
казано от Zozo на 27.10.15, 20:33:
Марги, Ние имаме достъп до повече информация и можем да сложим “цедка” на това, което купуваме и ядем. Да си намираме източници, които са качествени.
Това е така, но въпреки това повечето хора правят избор, различен от оптималния. :)
27.10.15
20:43
Сладури, не се карайте. В случая мисля, че Боби е по-добре аргументиран и разглежда всички версии.
Клиничното здраве е една много добра и ясно дефинирана цел, към която да се стремим.
Е, разбира се, най-добре безсмъртие ;)
Зозо, продължителността на живота не се приравнява на качество. Единият ми прадядо е още жив на 93 години е, но живее ли качествено - не, почти сляп е, едвам се движи, дори не му знам болежките. Другите прабаба и прадядо доживяха 85-86 год., но умряха болни и в мъки. Дълголетието не е неизбежно наследимо. За разлика от много болести. Смятам, че далеч по-важно е качеството на живот да се запази възможно най-дълго.
Марги, дали ще живееш по- дълго и добре благодарение на всичките там прахчета, гъбки, чайчета, закваски и пр. или ще е резултат от генетика, добро здравеопазване, активен начин на живот, хигиена на здравето, труда и почивката - кой може да определи :P
Колежката редовно ми се присмива- тренирам, лягам рано, внимавам какво ям- и какво, утре ще ме блъсне кола и всичко ще е напразно.
Вземам си едни мултиминерали на Weider колкото да се пие нещо.
Здраве да е.
казано от Queen Cobra на 27.10.15, 20:43:
Марги, дали ще живееш по- дълго и добре благодарение на всичките там прахчета, гъбки, чайчета, закваски и пр. или ще е резултат от генетика, добро здравеопазване, активен начин на живот, хигиена на здравето, труда и почивката - кой може да определи :P
На това му казвам: stacking the odds in my favor. Никой не може да ти даде гаранция, но винаги можеш да си подредиш нещата така, че да сведеш до минимум рисковете.
Колежката редовно ми се присмива- тренирам, лягам рано, внимавам какво ям- и какво, утре ще ме блъсне кола и всичко ще е напразно.
Еми, тогава дай да лягаме под колите. ;)
27.10.15
21:00
Ммм, по-скоро аргументът й е в полза на това да не се “превземаме” със здравословното и да си угаждаме.
Моля, без склоняване към самоубийство в дневника ми :D :D
Повечето хора приемат хроничните си болести - диабет, хипертония и пр. и честите възпаления - цистит, бъбречни , белодробни и пр. възпаления, като нещо нормално. Пият или не лекарства, за които дори не знаят какви ефекти имат и изобщо не търсят причината.
Приемат дори, че главоболията, менструалните болки, болките в кръста са нормални, а според мен те НЕ са.
Има причина за всяко едно неразположение и тя трябва да се овладее.
Това много ме притеснява. Дали аз не съм хипохондрик или останалите просто се примиряват ...
Зозо, продължителността на живота не се приравнява на качество. Единият ми прадядо е още жив на 93 години е, но живее ли качествено - не, почти сляп е, едвам се движи, дори не му знам болежките. Другите прабаба и прадядо доживяха 85-86 год., но умряха болни и в мъки. Дълголетието не е неизбежно наследимо.
Това, което татко ми пожела за рождения ден е: “Още 2 пъти по толкова да живееш, но не повече, за да не се мъчиш” :D
Качеството зависи от нас самите. Колкото повече остаряваш, толкова повече ти се иска да живееш.
Така искам да изглеждам след.. години :)
Мнението беше редактирано от Zozo на 27.10.15 21:07.
казано от Queen Cobra на 27.10.15, 21:00:
Ммм, по-скоро аргументът й е в полза на това да не се “превземаме” със здравословното и да си угаждаме.
Моля, без склоняване към самоубийство в дневника ми :D :DПовечето хора приемат хроничните си болести - диабет, хипертония и пр. и честите възпаления - цистит, бъбречни , белодробни и пр. възпаления, като нещо нормално. Пият или не лекарства, за които дори не знаят какви ефекти имат и изобщо не търсят причината.
Приемат дори, че главоболията, менструалните болки, болките в кръста са нормални, а според мен те НЕ са.
Има причина за всяко едно неразположение и тя трябва да се овладее.
Това много ме притеснява. Дали аз не съм хипохондрик или останалите просто се примиряват ...
Нормалното състояние на организма е здраве. Всичко останало е нежелателно и неестествено.
Не смятам грижата за здравето за превземка,дори и ако това означава да правя неща, които другите считат за меко казано странни.
27.10.15
21:14
О, тази я знам :)
Но това е една жена сред милиони. Дано имаме този шанс.
Ти като Ернестин, а Боби - като Манохар.
http://www.dunavmost.bg/Fun/News/22480-100-godishen-kulturist
28.10.15
13:28
28.10
Сън: след 23.00 - ок. 6.30
Пффф ...Ами ... сериалчето....
Храна:
- 3в1
- дом. хляб 80 гр.+ ементал 50 гр.
- бяло грозде без семки 300 гр.
- свинско на тиган (200 гр. сурово) + треволяк (копф салата, рукола, маслинова паста, домат, лимон , зехтин)
- кафе със сметана и стевия
- нес кафе със сметана и 4 гр. захар + 1 бонбон Сушард
тренировчица
- 3 лозови сармички (ок. 150 гр.), 100 гр. патешки гърди, дом. мазен тиквеник ок 100 гр.,
- кестени 200 непочистени (чисто май 50%)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 29.10.15 07:14.
28.10.15
14:27
Хахахахах-ха