13.06.16
12:49
Ебаси разправията за една печка. Викаш собственика да помогне и готово. Ако не Карбо идва, изхвърля я през терасата и това е ;)
13.06.16
13:06
Aми то няма проблем. Просто споделих, че ми пречи. Някой ден собственикът ще си я изнесе.
Но е невероятно колко много хора откликнаха и се заинтересуваха от моята печка :)
Големи капацитети по физика има тук. Страхотни сте! Благодаря ви ;)
п.п. не искам Карбо д асе сецне.
Той 2 години идва да ми оправя прозорците, сега 3 години ще го чакам да ми вдигне печката.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.06.16 13:07.
п.п. не искам Карбо д асе сецне.
Той 2 години идва да ми оправя прозорците, сега 3 години ще го чакам да ми вдигне печката.
За да получиш,трябва да дадеш. :D
13.06.16
14:40
13.06
Сън: 23.00-6.30
Спи ми се още ...
Храна:
- 3в1
- пълнозърнест бананов кекс с яйца,леноно семе и соево брашно ок 300 гр.
- салата айсберг, домат, краставица, чушка, нарязани маслини, лимонов сок и гроздово олио + свинско на тиган ок 200 гр.,
+ 1/2 Баунти 30 гр.
- 2в1, 2 фил. Вита с фъстъчено масло 3 лъж.
- био кефир 250 мл
- салата айсберг, домат, краставица, чушка, нарязани маслини, лимонов сок и гроздово олио + свинско на тиган ок 200 гр.,
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 13.06.16 20:00.
Значи аз досега се стремя да правя така
https://fitnessmomdotcom.wordpress.com/tag/military-press/
https://fitnessmomdotcom.files.wordpress.com/2013/07/standing-military-press.jpg?w=560Това пък е толкова криво, че даже не знам как ти е минало през ум да го пробваш.
При бутане де, не само при изваждане на щангата. Лактите напред през цялото време.
Искаш да кажеш напред, макс близо до линията на тялото, да вървят в една линия с рамената, като при лега?
Ако имаш предвид това:
а правилното изпълнение е това
https://www.youtube.com/watch?v=2yjwXTZQDDIне, и тук лактите вървят встрани. Напред означава пред тялото и нагоре, в един момент от траекторията са доста далеч и от раменете и от тялото, но това е позицията, в която сме най-силни и има най-малко напрежение за ставите и ротаторите.
Извинявам се за спама и, че се връщам назад, но, ще съм благодарен James Hinks да споделиш клип с правилно изпълнение. Мисля си, че доста хора ги вълнува този въпрос, донякъде разбрах това което си написал, но друго е да се види нагледно.
13.06.16
18:26
Не е спам, много полезно е, но ако може в отделна тема. Благодаря на модераторите предварително. :)
13.06.16
19:41
Открих пантофките на Пепеляшка в шкафа на хазяина. Но хич не съм принцеса, явно, те са сигурно 34 номер.
Кобре, аз ти предлагам да организираш една форумна сбирка у вас. Ще се почерпим за новото ти местенце и ако ни останат сили...може и за печката да се погрижим :D
Толкова апетит имам, че само се опитвам да си намера повод да се “почерпа” ..
Открих пантофките на Пепеляшка в шкафа на хазяина. Но хич не съм принцеса, явно, те са сигурно 34 номер.
Според мен това са сценични сандали за бикини ...
LoL :D
Според мен това са сценични сандали за бикини ...
LoL :D
Да! (clap)
14.06.16
10:08
13.06
Без тренировка.
Движение 2 км (не излизах на обед)
Мързел и лигавене малко от моя страна. Напрягам психически на работа и ми се отщява да се напрягам после физически у нас
Болят ме трицепсите и е много неприятно за всякакви тренировки в горната част.
Днес ще раздвижа, може би в залата.
И то времето минава за глупости.
Храна:
- 3в1
- пълнозърнест бананов кекс с яйца, соево брашно и ленено семе ок 300 гр.
- салата айсберг с нарязани маслини, лимонов сок и гроздово олио + свинско на тиган ок 200 гр. + 1/2 баунти 30 гр.
- 2в1, 2 фил. Вита с фъстъчено масло 2-3 лъж.
- череши ок. 300 гр.
- 1 пушена скумрия 150 гр, 2 фпх, 1 лъж. маскарпоне останала :(
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.06.16 08:44.
14.06.16
20:18
14.06 комплексна
1. полулег с дъмбели (10,17кг) 3х8х(2х21кг)
2. набиране надхват 8-7-6
3. клек (20,40,50кг) 3х8х60кг
4. флайс на пек дек (30кг) 3х8х40кг
5. гребане с дъмбел едностранно (19кг) 3х8х24кг всяка ръка
6. лег преса (70кг) 3х10х90кг
7. кросоувър за гърди 3х10х(2х15кг)
8. гребане през горна макара от стоеж с 1 ръка 3х10х25кг всяка ръка
9. хиперекстензии с тежест 3х10х20кг диск пред гърди
10. глутеус ритник на скрипец 3х10х15кг всеки крак
11. кростренажор 10 мин
Движение за деня 2 км. (пак ме ангажираха почивката)
Ако бях останала у нас, нямаше да мръдна въобще. Мързел, умора, тежест някаква. Но като отидох в залата, се оказа съвсем сносна тренировка. Много народ, гледат ме особено. Клекът чак на трето място, беше заета стойката.
15.06.16
11:04
15.06
Сън: 22.00 - 6.30
much better
Храна:
- 3в1
- бананов кекс с пълнозърнесто и соево брашно, яйца и ленено семе ок. 150 гр.
- сини сливи 3-4 и 3 кайсии (леко ферметирали, ама пари съм давала :) )
- 1 банан
- салата айсберг с авокадо, нарязани маслини, лимон, гроздово олио + свинско на тиган 200 гр. + 1 бонбон Тофифий :)
- 3в1 , шепа пуканки почерпка
- пушена скумрия 150 гр, 1 фил. Вита
- 2 фил. вита, 100 гр. изкиснато сирене, 2 малки домата
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 16.06.16 09:03.
15.06.16
19:03
Do you EVEN lift? :)
15.06.16
19:10
15.06 рамо, ръце
1. набиране подхват 3х5
2. лицеви опори раменен хват 3х10
3. upright row едностранно 3х10х7,5кг всяка ръка
4. разгъване за трицепс зад врат едностранно 3х8х7,5кг всяка ръка
5. повдигане с 2 ръце напред 3х8х10кг
6. разтваряне встрани едностранно 3х10х7,5кг всяка ръка
7. бицепсово сгъване едностранно 3х10х7,5кг всяка ръка
8. раменна преса едностранно 3х10х10кг всяка ръка
Движение 4 км.
Стриктно и напомпващо.
15.06.16
20:18
Консултирайте ме, колеги, знам, че тук не е лекс, бг - лични извинения на Карфичка :)
но имам сериозен семейно-имуществен спор, за който акълът ми не стига какво да правя и нямам опит в областта.
Става въпрос за къщата в Горна Оряховица.
Роднините от първия етаж се изнасят и ще спрат водата, за да не стават аварии.
За нещастие къщата има само една свързваща тръба с централния водопровод, която минава през техния имот и през тяхната баня. Тоест, те спират водата и за нашето домакинство. Разбира се, липсва всякакъв учреден сервитут за водопрекарване.
Основният проблем е НЕВЪЗМОЖНОСТ за постигане на съгласие между страните (мда, не зависи от мен)
Първо- какъв иск мога да заведа срещу тях, ако спрат водата?
Второ- с какво мога да ги принудя да не го правят?
Трето- приложими ли са чл. 192 и сл. от ЗУТ (112 Закон за водите), тъй като имота не е чужд, а съсобствен?
ВиК обещават съдействие, ако си намерим източник.
Поради факта, че сме в 1 УПИ нямаме право на второ отклонение от централен водопровод.
Поради малкия размер на имота ни -под 300 кв. м и липса на лице към улица. нямаме право на образуване на нови УПИ и промяна на ПУП - имаме “неформален” отказ след консултации с компетентни лица, но и да започнем процедура и да обжалваме един официален отказ, тя ще се точи доста по-дълго отколкото ни трябва, поне няколко месеца.
Поради факта, че роднините са застроили цялата своя част от имота, няма техническа възможност да се прокара втора тръба от отклонението.
2 от 3 съседи отказват да дадат съгласие за присъединяване към техния водопровод, като при едните е технически невъзможно.
Какво сме направили досега:
1. неизброими срещи с ВиК, кмет, общински съветници, адвокат, фирма по изграждане на скици и замервания и пр.
2.посещение лично от директора на ВиК Г. Оряховица, който констатира невъзможността да се прокара отклонение през тяхната част от имота
3. писмо до Вик Йовковци с получен отговор , който преповтаря констатациите по т. 2 и съвет да си намерим сами водоизточник.
4. писмо до кмет на Г.О. със същия отговор- да се оправяме сами. Двора бил съсобствен, имаме 1/2 идеална част, значи сме имали право да си ходим и копаем , където искаме (само дето не ни пускат, нали -ограда, куче) И да влезем, целия двор е застроен и не може да се копае.
5. сигнал за незаконно строителство срещу всичките им гаражи, тераси, павилиони и барбекюта , които никнат вече 10 години под носа ни и в крайна сметка правят водопрекарването невъзможно - висящ
5. искане по 192 от ЗУТ до кмета - макар да не знам приложим ли е накарах майка да пусне - висящ
6. сега ще им пратим нотариална покана да заявят ще ни осигурят ли достъп до тяхната част от имота
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 15.06.16 20:21.
лични извинения на Карфичка :)
Това пък защо?
П.п. Не съм специалист в материята, не мога да помогна, съжалявам. :)
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.06.16 20:27.
15.06.16
20:28
Щото си модератор и преценяваш кое е уместно в дневници , а и си колега юрист и те уважавам повече от простосмъртните :) :)
Щото си модератор и преценяваш кое е уместно в дневници
Не, не, не аз - ние всички заедно, повярвай ми, или минимум двама :D Но никога един сам смостоятелно :D Е, може би само Митко :D Така че си избери още някого :D Но това е отделен въпрос :D А и не преценяваме уместността, а дали няма да е по-полезно извън дневника и/или дали нарушава грубо правилата.
и си колега юрист и те уважавам повече от простосмъртните :) :)
Недей, братче, че пак ще вземе някой нещата на сериозно, па ше се почне “Песента за юриста” :D
Иначе - прощавай, ама тия ЗУТаджийски неща са ми толкоз непонятни, че дори закона не мога да прочета без да умра от отврат. А ГПК не ми лежи никак на сърцето...към момента. Но ако ти трябва сериозна консултация, имам кого да препоръчам.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.06.16 20:40.
15.06.16
20:43
П.п. Не съм специалист в материята, не мога да помогна, съжалявам. :)
А какво би направила, ако на теб ти се налагаше, примерно към кого би се обърнала?
п.п За съжаление страната ни е пълна с бюрократични пречки пример ЗУТ и е съвсем “нормално” две болнави бабки да останат без вода (БЕЗ ВОДА!!!) защото институциите не могат да се намесят.
А какво би направила, ако на теб ти се налагаше, примерно към кого би се обърнала?
Имам близък приятел и колега, адвокат, в кантората му има специалист ЗУТаджия. Ако искаш, мога да попитам за консултация?
15.06.16
20:48
Чудесно предложение, благодаря!
Чудесно предложение, благодаря!
Ще направя каквото мога, надявам се да мога да помогна косвено.
15.06.16
23:30
Ако съм разбрал добре - земята е съсобствена, къщата е на два етажа, вие сте на втория?
Отношенията се уреждат въз основа на ЗСобств. (чл. 24-29 ЗВодите). Сервитути не те ползват (има ред по чл. 32 ЗС). Инсталацията обаче е обща част, без значение как и откъде минава (чл. 38 ЗС), така че търсиш разрешение по ЗУЕС. Последно имаше промени, съгласно които със заповед на кмета можеш да разбиеш и влезеш в обособен чужд имот за да извършиш работи по общите части и т.н., но не съм ги следил точно.
Общо взето едно блато, от което няма излизане, защото държавата е абдикирала от функциите си. Затова търсиш и др. начини да ги вразумиш като ги заплашваш със всички възможни проверки и наказания, които ти хрумнат, вкл. и относно неща, които нямат връзка конкретно с имота (ако има). Заплашваш, че ще ги наводниш докато ги няма, че ще дадеш етажа си под наем на едни наши мацинствени братя и т.н. :D .
Провери в ХЕИ дали и как се спира вода в сграда, която се ползва.
Адекватно инженерно разрешение, което изпълняваш докато ги няма и без да се обясняваш.
Надявам се колега тесен специалист да измисли нещо по-добро и стискам палци :)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 15.06.16 23:31.
Един водопродчик който да ти пусне вода преди тяхното спиране,тоест водомер -без много разправии.
Аз сега съм в обратното положение...спирам водата на един от щранговете на всички над мен за кухнята 9 етажа.....4 месеца всяка нощ ме наводняват,преебаха ми пералнята в мокрото помещение...то събрания,разслевания обяснение и т.н... не ебават...миии аз съм на първи етаж..и им спирам водата нагоре...пък да видим....и на бой носим дет се вика.
16.06.16
08:56
Ако съм разбрал добре - земята е съсобствена, къщата е на два етажа, вие сте на втория?
Отношенията се уреждат въз основа на ЗСобств. (чл. 24-29 ЗВодите). Сервитути не те ползват (има ред по чл. 32 ЗС). Инсталацията обаче е обща част, без значение как и откъде минава (чл. 38 ЗС), така че търсиш разрешение по ЗУЕС. Последно имаше промени, съгласно които със заповед на кмета можеш да разбиеш и влезеш в обособен чужд имот за да извършиш работи по общите части и т.н., но не съм ги следил точно.
Провери в ХЕИ дали и как се спира вода в сграда, която се ползва.Адекватно инженерно разрешение, което изпълняваш докато ги няма и без да се обясняваш.
Правилно, Фон Сутхауз, двуетажна къща с общ двор. Втория етаж -нашия, е строен години след първия и следователно и с такива инженерни и архитектурни недомислици, че си е’ало. Чак 2000та година си направихме вътрешна тоалетна....
За нещастие става въпрос за две напълно изкукали злобни бабички на по 80 год. - моята и сестра й (+ мъжа на тази сестра).
Не общуват от 20 год, а когато го правят, е под формата на клетви за смърт, тежка телесна повреда и заплахи за саморазправа. Веднъж даже нокаутираха баба ми и после майка ми плака по телефона, но така и не отиде в полицията- да не ставало по-зле. Дъщеря им на тези роднини загина в катастрофа преди 1,5 год. и сега кълнат майка ми и аз да умра. Ей такова “несъгласие ” става въпрос. Пък страхливи са моите и нямат никаква инициатива.
Веднага ще проверя ЗС и ЗУЕС, но ние сме само 2 домакинства, не се ли искаха минимум 3, за да има ЕС?
Затова се обърнахме към кмета, като изложихме казуса и пратихъме скици и документи, а той ни отеба, че е частно правен спор и да се оправяме сами. Затова и пуснах молбата по ЗУТ - дори неприложим, поне да го сезирам и да имам официален отказ.
Сега, то ХЕИ няма. Ако говориш за РЗИ те се занимават с пушене на обществени места, тоалетни и гробища. :) Ще проверя все пак, но не виждам как ще помогнат.
Адекватно инженерно решение няма. Освен да вляза, след като напуснат и да врътна кранчето. Аз мога, но майка ми не иска и я е страх. Направили са ограда и заключена врата по средата на двора. Зимата тръбите замръзват и може да се спукат, рисковано е.
Нервак,
Не мога да се свържа с водопровода. Разклонението за втория етаж е в тяхната баня. Пък тръбата от уличния водопровод не знам как ще стигне до нас на втория, без да мине през техния етаж? Няма как. И да има как - трябва да се разкърти циментова площадка, лятна кухня с барбекю и пр. копане поне 10-20 метра. Трудно да стане “незабелязано” .
16.06.16
11:31
Мда, не сме в режим на етажна собственост, изискват се 3 домакинства поне, не знам как ще се приложи ЗУЕС.
Относно ЗС -
Да, ние сме в една “натрапена” съсобственост на двора, която не може да се прекеати поради маломерност на имота
По
Чл. 31. (1) Всеки съсобственик може да си служи с общата вещ съобразно нейното предназначение и по начин да не пречи на другите съсобственици да си служат с нея според правата им.
(2) Когато общата вещ се използува лично само от някои от съсобствениците, те дължат обезщетение на останалите за ползата, от която са лишени, от деня на писменото поискване.
Може би тук има някакъв “ключ” за палатката, ще поровя практика, защото те ни пречат реално,
Чл. 34. (1) Имаме доброволна делба на двора, но както се казва “законът разпорежда друго”, и оставаме с 1/2 идеални части, не може да се обособят 2 имота.
16.06.16
13:35
16.06
Сън: 22.30 - 6.00 + придремване
Храна:
- 3в1
- баничка със сирене и яйце
- бяло фрапе БЕЗ захар
- салата айсберг, домат, нарязани маслини , лимонов сок, гроздово олио + пилешка пържола от бут 200 гр., + 2 бонбона Тофифий :)
-3в1
- домат, краставица и сирене, малка ракия (d) панирани пилешки филенца ок 200 гр., панирано “сирене” ок 100 гр., порция печено агнешко ок. 200 гр. месо, 1 пепси 250 мл. , парче торта
Днес ще е почивен. Довечера съм на служебно събиране- курбан за здраве.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.06.16 09:03.
16.06.16
13:47
“Уникална песен” чута във фитнеса оня ден
https://www.youtube.com/watch?v=xO8nJXu2RUI
16.06.16
17:07
:)
17.06.16
10:44
Малко тийм билдинг :)
17.06.16
16:55
16.06
Без тренировка.
Движение 4 км.
Пране.
Пълен таш”к :)
Храна:
- 3в1
- бананов кекс с екстри
- 1 ябълка
- салата айсберг с домат, авокадо, лимонов сок и гроздово олио + свинско на тиган 200 гр.
- 2в1
- 2 кивита, 3 кайсии
- 1 фил. Вита + пилешка пържола от бут ок. 100 гр.
- череши 300 гр.
- 1 лъж. фъстъчено масло
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 17.06.16 22:00.
17.06.16
20:12
Гледай, значи, нотариусите в Горна отказват да изпращат нотариални покани. Просто не го правят. Че на всичко отгоре казали на майка ми, че няма смисъл, нямало полза пред съд.
17.06.16
21:59
17.06
Без тренировка.
Движение -2-3 км (не излизах пак)
Изморено ми е , схваната съм и ме наболяват мускулите, а не съм тренирала вчера.
Не съм си доспала и ми е некомфортно цял ден на работа, а у нас вместо да си почивам и да се подготвям за теста, се разправям с майка ми за тоя пуст водопровод и чета наредби и закони, от които малко разбирам.
Идиотското изречение
Чл. 27. (1) На всяко сградно водопроводно отклонение се предвижда общ водомерно-арматурен възел за студена вода.
от НАРЕДБА № 4 от 17.06.2005 г. за проектиране, изграждане и експлоатация на сградни водопроводни и канализационни инсталации, ебава майката на всички опити да се свържем с каквато и да е вода, която да не минава през другото семейство.
От друга страна водопровода до водомера е собственост на ВиК и смятам че са длъжни да направят .... нещо ...
НАРЕДБА № 2 от 22.03.2005 г. за проектиране, изграждане и експлоатация на водоснабдителни системи
казва:
Чл. 137. Водопроводните мрежи се проектират така, че да осигуряват:
1. снабдяване на всички потребители с вода с необходимото количество и налягане;
2. непрекъснато подаване на вода както при нормална работа, така и при повреда и ремонт на отделни водопроводни участъци в зависимост от категорията на водоснабдителната система;
3. довеждане на водата до потребителите по най-подходящ технико- икономичен начин;
4. възможност за добро и лесно поддържане.
Но товз звучи като едно благопожелание, а не задължение на ВИК.
Да взема да напиша едно сърцераздирателно писмо пак до ВиК да им вменя някакви задължения или и аз не знам.
18.06.16
10:36
”Веганите не ядат животни, те ги подяждат. Което е доста подло, като се замислиш!”
:) :) :*
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.06.16 16:25.
18.06.16
10:48
ВиК -то са до водомера. От там вече може да си сложиш колкото искаш, ако ще и 10. Проблема е с докарването на водата до къщата. Щом не може да се копае, може да се пусни по въздуха, като едно време ;). Аз бих направил така:
Купувам си тръба с алуминиева вложка, за да издържа на студ, купувам и изолация ( изогуматерм) и пускам по оградата до къщата. Това е. Естествено, един спирателен кран отначало в шахтата трябва да има. Честно, това е хубав вариант ;)
18.06.16
11:02
Значи може външна? Притесняваме се да не замръзне, имаме външна канализационна тръба по стената на къщата и замръзва зимата. Майка ми по 3 дена й бае и налива вряла вода и сол. Но най-вероятно не е изолирана добре.
Само да я пуснем отнякъде тая проклета вода, тръбите сигурно лесно ще се положат- плащаме си на фирма и малко копане/зидане.
18.06.16
11:12
Може, разбира се. Трябва просто да се изолира ( за зимата), а за лятото бих направил серпентина върху черна подложка и боядисана в черно ( значи два ръкава: летен и зимен). И си решавам проблема с горещата вода))...много съм умен брей))
18.06.16
16:24
18.06 комплексна
1. клек (20,40,50кг) 3х8х60кг
2. лег (20,40кг) 3х10х50кг
3. едностранно гребане на скрипец през горна макара права (20кг) 3х10х30 кг всяка ръка
4. лег преса (50кг) 3х10х90кг
5. кросоувър 15-15-10 х (2х15кг)
6. придърпване на скрипец пред гърди 3х8х50кг
7. разгъване за предни бедра 12-10-8х20кг
8. сгъване за задни бедра 3х10х25кг
9. хиперекстензии с тежест 3х10х15кг
10. велоергометър 10 мин/2,5 км
Движение навън- не.
Чистене (прахосмукачка; миене под - паркет, теракот; полиране мебели, гардероби, ламперия)
Обичайните тежести са ми олекнали. Но съм неразположена, мързи ме и не бях хапнала стабилно, така че не се напънах кой знае колко. Напомпах се добре.
На колелото пулсът ми е 80-90, бавна и тежка кирия съм телесно и сърдечно и не ми се занимава.
Само за раздвижване седнах де, че няма да обикалям навън като халтава в тая жега. :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 18.06.16 16:29.