Защо влагате толкова усилия да убедите някой в нещо, в което вие вярвате. Нали се сещате че ако човек, или негов близък е пострадал в следствие на ваксина, няма как да му върнете унеждението, че това може и да е нещо добро.
Ваксините трябва да са доброволни, не задължителни, а ако са толкова ефективни, колкото казват, вкасинираните няма защо да се притесняват от неваксинираните...нали са защитени...?
Ако на някой му е интетесно за статистики и факти, може да погледне филма Vaxed.
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.17 07:38.
И ония за рафинираната захар, немския. И другия, за световната конспирация!
:D
21.02.17
09:10
Ето затова я има и Държавата- регулира сфери , в които няма как да вземем компетентно решение, без да застрашим собствения и най-вече живота на околните. Аз много неща смятам за правилни по лична преценка, но мъдрият законодател казва “цъ”.
21.02.17
09:38
Ваксините трябва да са доброволни, не задължителни, а ако са толкова ефективни, колкото казват, вкасинираните няма защо да се притесняват от неваксинираните...нали са защитени...?
Няма да се впускам отново в аргументация защо трябва да са задължителни, защото смятам, че е безпредметно, след като отново повдигаш темата.
Но ще отговоря за ефективността - никой, никога и никъде не е твърдял (дори фармацевтични компании, лекари и прочие), че ваксините работят на 100%. Може една ваксина да не успее да създаде необходимото количество антитела, може самото тяло да не реагира на ваксината (да, има и хора, които реагират слабо на ваксините), щамове, дори когато имунната система на човека е компрометирана, ваксината да не подейства адекватно, въпреки че има достатъчно количество антитела. Също така отново се включва понятието групов имунитет. Няма вълшебно лекарство. Факт е, обаче че съотношението полза/риск е силно в полза на ваксините.
Идеята на ваксинациите е колкото единично да защитят отделния индивид, толкова и да работи за премахването изобщо на заболяването, за да не са изложени хората на опасността от заразяване при контакт с вирусоносители и да не се налага по начало ваксинация.
Пример - полиомиелит. След 50 години системна ваксинация в западния свят, през 1994-а година СЗО обявява западното полукълбо свободно от полио. Разбира се, в “напредничавия” изток, където ваксините не са задължителни или пък икономически не могат да си ги позволят, не всички ваксинират децата си и опасността от зараза си остава.
Ако на някой, който е избрал да не ваксинира детето си и то ходи и ръси вируси и зарази дете, което още не е стигнало възраст подходяща за ваксинация, чий е моралния товар? На отричащите ваксините или на тъпите нормални родители, които искат да не се притесняват за новородените си деца, че ще се заразят от заразното дете на някой хипстър с шир-потреба-интернет-сайтове образование по темата?
И разбира се че има рискове и при ваксинацията, като при всяка друга медицинска практика. Както има и рискове като ти ремонтират колата. По- нагоре другата отричаща ваксините постърка смесваше 2 коренно различни концепции - едната принципа на действие на ваксините и другата калпавите лекари в България. Но не знам риска да ти падне гумата и да излетиш в канавката след калпав ремонт от калпав майстор да е отказал някого да си вози задника и децата в кола?
Мнението беше редактирано от Димо на 21.02.17 10:01.
Аргумента :
-Нали твоите деца са ваксинирани не те бърка ,че моите не са е тъп и елементарен и издава ниво близко до на бай Киро .
За справка-учебника по история и биология 7ми клас.
Ники, темата не я подхванах аз. Отново някой си изказа мнението и го направихте на 2 ст. ...или държавата и това трябва да регулира - личното мнение?
Мнението беше редактирано от Margi на 21.02.17 10:49.
21.02.17
10:50
Права си, аз повдигнах темата.
Ами да, държавата трябва да регулира тези неща- здравеопазване, образование, енергетика, финансова и социална политика политика и пр.
В противен случай всеки би правил каквото си иска както си иска и ще настъпи пълна анархия.
Отново някой си изказа мнението и го направихте на 2 ст. ...или държавата и това трябва да регулира - личното мнение?
Би било чудесно ако в следствие на цивилизованата дискусия някой, изказващ толкова неуместна за интелигентен човек, живеещ в 21-ви век позиция се почувства че позицията му струва 2 ст. и това допринесе за промяна в настройката и позицията му. Уви, моите лични подозрения са че реакцията по- скоро е “Аз съм уникална и значима снежинка и просто никой не ме разбира в уникалността ми”
И да, нормално е да има реакция срещу абсурдни псевдо- научни и пълни с логически грешки твърдения във форум, популяризиращ здравословен начин на живот и научната му обосновка.
Мнението беше редактирано от Димо на 21.02.17 11:08.
21.02.17
11:11
Някой чул недочул си драска нещо в нета ..... .
Друг публикува с импакт фактор, CV, научен редактор, и поне две анонимни рецензии от водещи учени.
Но високата наука има проблем, че почваш да я разбираш едва след някое и друго десетилетие натрупване на целенасочен и специализиран теоретичен и практически материал.
Да виждате разликата!?
А пътят от това какво се публикува, до това с какви условности се разгръща на терен и какви точно резултати дава, е нещо съвсем различно.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 21.02.17 11:12.
21.02.17
11:16
Права си, аз повдигнах темата.
Ами да, държавата трябва да регулира тези неща- здравеопазване, образование, енергетика, финансова и социална политика политика и пр.
В противен случай всеки би правил каквото си иска както си иска и ще настъпи пълна анархия.
Нещо ти се чати и за неолибертариантството май! (coffee), (makeup).
Някои неща в този форум няма да се променят.. упс.. по-скоро някои хора ;) Един да вдигне не дясната, а лявата си ръка и край - той е проЗ, невеж и не става за нищо :D
Да, Марги е права. В семейството ми има пострадало дете от ваксина. Имам познат с множествена склероза след противохепатитната ваксина. Познавам и други хора с пострадали деца и едно от най-лошите неща е, че лекарите не признават, че е от ваксините. Не вписват никъде нежеланите реакции и усложненията. Това в листовките какво пише.. не знам как може да му се вярва, точно заради това, че много от нежеланите реакции не се вписват никъде. Много от лекарствата/ваксините се пускат на пазара без да преминат фаза на тестове сред хора и “изпитателните мишки” дори не знаят, че са такива. Мога да дам пример.. ма надали това за вас ще е вярно.. все пак е “написано” от някакъв си там анти-ваксър ;)
Carbohydrate, това са държавите, в които ваксините не са задължителни, а препоръчителни: Германия, Люксембург, Великобритания, Дания, Ирландия, Гърция, Испания, Португалия, Австрия, Финландия, Швеция, Швейцария, Норвегия, Кипър. Във Франция и Италия (мисля, че имаше още 1-2) имат 1-4 задължителни ваксини. У нас ваксините са задължителни и са доста повече от 4.
Но ще отговоря за ефективността - никой, никога и никъде не е твърдял (дори фармацевтични компании, лекари и прочие), че ваксините работят на 100%.
Аз пък съм 100% сигурна, че повечето (поне в БГ) точно това твърдят.
Може една ваксина да не успее да създаде необходимото количество антитела, може самото тяло да не реагира на ваксината (да, има и хора, които реагират слабо на ваксините), щамове, дори когато имунната система на човека е компрометирана, ваксината да не подейства адекватно, въпреки че има достатъчно количество антитела.
Точно това е един от другите големи проблеми - че не се правят достатъчно изследвания, за да се разбере даден организъм как може да реагира на дадено лекарство/ваксина. Дали има смисъл да му се бие изобщо и дали моментът е правилния. В БГ масово се бият ваксини на деца, които са болни или с някаква инфекция в момента на ваксиниране, а за повечето ваксини това е противопоказно. Да не говорим, че се поставят няколко ваксини наведнъж и по този начин, ако се получи някакво усложнение, не се разбира от коя ваксина е!
Също така отново се включва понятието групов имунитет.
Вярвам повече на това - http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/ ;)
Димо, никъде не твърдя, че отричам ваксините на 100%. Може да не съм се изказала както трябва или може би не съм разбрана както трябва, но не съм твърдяла точно това. Мнението ми е, че с ваксините трябва да се внимава и да си имаш едно на ум. Хората трябва да бъдат информирани както за ползите, така и за вредите, а в БГ за вреди почти не се говори, защото “такива няма”. И най-важното - хората трябва да имат избор!
И айде да не се съдим кой в какво вярва и кой колко знае, защото ако ти дойде нещо подобно на главата - друга песен ще пееш. И аз до преди половин година не съм си и помисляла, че ваксините може да навредят, но видях с очите си, че не е баш така. А за докторите - ам тук пък примери много. Аз лично имах сблъсък с двама доктори, които ми изписаха лекарства без да имам нужда от тях, а дори не ми направиха изследвания. Преди години семеен приятел почина, заради това, че не му бяха направен изследвания навреме, а му бяха предписани някакви си витамини. За детенцето, което пострада - е там видяхме още по-фрапантни неща. Да не говорим колко родители (някои ги познавам лично) описват случаи за некадърност, невнимателност, некомпетентност и прочие! Не казвам, че всички са такива, но добрите лекари са доста по-малко в нашата държава.
На мен ми се струва, че продължаваш да бъркаш нивото на компетенция на определени (конкретни) лекари и да ги изтъкваш като аргумент за недоверието ти във ваксините. За целта на спора да уточним - ти сега вярваш ли в действието на ваксините?
21.02.17
11:40
На мен ми се струва, че продължаваш да бъркаш нивото на компетенция на определени (конкретни) лекари и да ги изтъкваш като аргумент за недоверието ти във ваксините.
(y) (handshake)
Познавам и други хора с пострадали деца и едно от най-лошите неща е, че лекарите не признават, че е от ваксините. Не вписват никъде нежеланите реакции и усложненията.
Искрено съжалявам за пострадалото детенце, но от къде знаеш, че ваксината е причината?
За твоя познат- Някой потвърди ли че е причина за множествена склероза? Изобщо МС и до днес е с неустановена етиология.
Съвпадението по време не е задължително условие две събития да са следствие едно на друго (спарвка- ваксините и аутизма- той се диагностицира във възрастта непосредствено след поставяне на повечето ваксини.
Това в листовките какво пише.. не знам как може да му се вярва, точно заради това, че много от нежеланите реакции не се вписват никъде.
Вписават всички та чак е страшно да се чете - от един хап -чернодробна, бъбречна и пр недостатъчност, внезапна смърт, инсулт и пр. ефекти- примерно. А и последните 15 годи изследванията се публикуват онлайн и за широката общественост и информация бол
Много от лекарствата/ваксините се пускат на пазара без да преминат фаза на тестове сред хора и “изпитателните мишки” дори не знаят, че са такива
Това е напълно невярно твърдение в първата си част , а втората му част е любимата ми теория на конспирацията. :)
А аз много съм чела по нея, наистина :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.02.17 11:42.
Димо, ми аз не желая да споря с никого :) Па и думите ми не струват 2 ст., как така ще спориш с подобен човек ;)
Повечето постове минават на ниво нападки, а на мен подобни неща не ми харесват.. а и нямат смисъл :)
Извинявам се на Кобрата, че посмях да си изкажа мнението в дневника й.. и отново мазаници :x
Весело от мен и се надявам да няма повече обиди, че някак си не ви отива на повечето тук да обиждате наляво и надясно. :)
Мнението беше редактирано от Sis` на 21.02.17 11:54.
Не бъди егоист. Дори и ти да не си разбрала или да си се убедила в нещо, дискусията пак не е съвсем нахалост, защото това е обществено достъпен форум, ще има много хора, които ще попадат на написаното посредством търсачките и ще имат възможността да си изградят/променят собственото мнение въз основа на твоите аргументи и поведение и на тези на другите. :)
Мнението беше редактирано от Димо на 21.02.17 12:03.
21.02.17
12:07
И аз съм против ваксините!!!
Първо, защото те не действат така, както би трябвало - онова с колективния имунитет, страничните реакции и другите такива неща.
Второ, защото те не само, че не ни предпазват от болести и ни разболяват, а са създадени, за да ни манипулират на клетъчно ниво.
Трето, човечеството е оцеляло хилядолетия въпреки едрата шарка, детския паралич, дифтерита, тетануса, разните му там хепатити, туберкулозата и това показва, че вече сме почти невъзприемчиви към тях.
Четвърто, обаче най-важно, е, че ваксините са само един от инструментите, с които ни манипулира великия чифутин професор Соломон Айсберг, който е виновен за всички злини и катастрофи в историята на човечеството.
Малко факти за него - предизвиква земетресение, с което да унищожи последния нинджа клан в Япония, заради което се случи аварията във Фукушима. Останалите кланове бяха унищожени с атомните бомби на 6-ти и на 9-ти август 1945. Неговите самолети оставят chemtrails, с които бавно но сигурно отравят хората по Земята. Неговите ученици Мендел, Йохансен, Ейвъри, Уилкис, Крик, Уотсън и още много други са в основата на най-голямата конспирация в историята на човечеството - подмяната на човека Homo sapiens с нов вид - Homo super. ГМО храните и ГМО продуктите използвани в козметичната и фармацевтичната индустрия попадайки в подготвения от ваксините организъм променят гените му. Ако популацията е със силни гени - самолетни chemtrails за допълнително отслабване. Ако това не помогне - пуска се грип и хората започват да пият антибиотици(оо, да, Флеминг също е бил негов ученик). Ако организмите им все пак се съпротивляват - подопечните лаборатории на МОСАД, КГБ(сега ФСБ), ГРУ, ЦРУ, МИ6, пускат нови грипове, хеморагични трески, прионни заболявания. Местата където е оцеляло древно познание, което може да спаси човечеството, Соломон Айсберг ги е направил резервоар я на чума, я на холера, я на проказа - например в Индия...
Сега, нима сте готови да се оставите без борба на новия световен ред и неговия господар? Все още имате свободна воля и избор, поне за ваксините и храната, която ядете.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 22.02.17 14:13.
Леле майко....баси дискусията или по точно спор....все още не мога да проумея тоя фанатизъм да се убеждават хора в истинността на нещо...
Някой беше казал че в спора се ражда истината,е явно се раждат и други работи...:D
Истината е най вероятно някъде по средата...:)
Лично аз,най вероятно и Мечо чакаме обещаната фотосесия....:P
Не бъди егоист. Дори и ти да не си разбрала или да си се убедила в нещо, дискусията пак не е съвсем нахалост, защото това е обществено достъпен форум, ще има много хора, които ще попадат на написаното посредством търсачките и ще имат възможността да си изградят/променят собственото мнение въз основа на твоите аргументи и поведение и на тези на другите. :)
Всеки си вади изводите от това, което е прочел, видял, преживял, разбрал, почувствал и прочие :)
Аз не смятам, че знам всичко.. за това и не обичам да влизам в подобни спорове. Явно сгреших, че изказах мнение, което явно е грешно за повечето хора, но аз съм си направила някои изводи на база това, което съм видяла, прочела, преживяла и т.н. Някои от изводите ми не са на 100%, защото не съм прочела всичко де що има по света (макар че то това едва ли може да се случи), но колкото мога - ще се информирам.
За това, че е обществено достъпен форума - ми всеки има глава на раменете си и може да прецени на кого да вярва и на кого не. Така като гледам, моито думи според вас не струват много, така че надали ще ме вземат насериозно ;)
21.02.17
12:29
Световната конспирация пак замаза нещата:
http://www.mediapool.bg/vyarno-ili-ne-decho-dechev-neizpolzvanata-turska-vaksina-e-2000-po-toksichna-ot-dopustimoto-news260420.html
За това, че е обществено достъпен форума - ми всеки има глава на раменете си и може да прецени на кого да вярва и на кого не. Така като гледам, моито думи според вас не струват много, така че надали ще ме вземат насериозно ;)
Права си да смяташ че думите ти няма да се вземат много на сериозно от евентуалните бъдещи читатели, но отново грешиш в разсъжденията си относно причинно- следствената връзка. Те няма да ги сметнат за несериозни, защото мнозинството потребители на форума смятат така, а защото логиката и аргументацията ти куцат (което е и причината мнозинството изказали се в темата да смятат думите ти за несериозни).
Мнението беше редактирано от Димо на 21.02.17 12:42.
21.02.17
16:38
20.02
Без тренриовка.
Движение за деня 4 км.
============================
21.02
Сън: 23.00-7.00
Храна:
- 3в1
- кекс от мюсли, протеин и банани
- говеждо яхния (ок. 100 гр. месо) на заведение, 1 бяла пърленка с масло 100-150 гр.
- шепа сурови ядки и стафиди,
- 1 голям банан
- печена сьомга, 2 фил.
Маслини доста през деня :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.02.17 14:10.
21.02.17
17:54
Що си просите , не разбирам :) :D
====================
Размери:
тегло ок 64кг (+/- 1)
раменен пояс- ок. 110 см.
бицепс 32 см
талия 65-66см
ханш 98 см
бедро (най-горе) 60/58см
бедро в средата 54см
бедро над коляното 42см
прасец 36 см.
(трябва да заслабна 2-3 кг в гъза и ще съм сууупер :) )
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.02.17 18:04.
Що си просите , не разбирам :) :D
====================(трябва да заслабна 2-3 кг в гъза и ще съм сууупер :) )
Ти па се дърпаш нали....:D
Дупето не се вижда на тоя фотос ....(wasntme) ама там требе да важи принципа на Мечо....ама Пух ....:P :D
21.02.17
18:16
Дупето не се вижда на тоя фотос ....(wasntme) ама там требе да важи принципа на Мечо....ама Пух ....:P :D
Толкоз
(giggle) (clap) :x
Толкоз
Виждаш ли бях прав ....(blush)....ако си около 60 кг или отгоре си супер ,кила на които повечето момичета припадат че са дебели ...:D
Тъй че не барай нищо .....или поне минимално, 3 кила надолу ми се виждат много ....:P
21.02.17
18:38
О, миличък, аз изобщо не съм слаба :) И на снимката съм на пръсти :)
21.02.17
18:58
Кобре, аз лично бях много впечатлена от снимките ти по-горе на горната част (визирам първоначално пуснатите черно-бели и следващия цветен вариант). Много хубави пропорции, много красиви рамене, ръце и както Боби каза, съотношение гръб-талия. Наистина доста яко!
И снимката ти на долната част показва хубави основа и форми. Според мен не ти трябва да се съсредоточваш в сваляне на 2-3 кг, а да натиснеш малко повече в тренировките за долна част. Мисля, че имаш възможностите за повече (по-големи тежести, повече зор... :D) и само това да направиш, според мен ще е достатъчно да постигнеш това, което подозирам че искаш, четейки мненията ти (ако съм разбрала правилно де, ако ли не, то се извинявам за това отклонение).
(muscle) Действай така, както ти си смяташ за добре и ти е кеф!
Абе колко см ти е ръката? :D Ше се депресирам, ако извадиш по-големи от моите... #пОскамсАлза
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 21.02.17 18:58.
21.02.17
19:06
Много благодаря, Рони! Колман да ти каже нещо подобно е страхотно! :D (bow)
Да наблегна на долната част- мееех :) Нямам никаква сила в краката, лежанката ми е по-силна от клека от край време.
Едва ли ще отслабвам, само си мрънкам. Тоя гъз никога няма да отслабне, тъй че си го храня поне да ми държи мекичко :).
Малки са ръките 32 см стегнати. Все още си 15 кг по-голяма от мен,
============
Снимките са с доста ниско качество- samsung digimax 370, само 3 MP.
На светлина от прозорец + 20% подкожна мазнина- толкова.
Просто МНОГО обичам да ям :)
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 21.02.17 19:13.
21.02.17
19:09
Толкоз
мммм, ко хубаво дупе :P
О, миличък, аз изобщо не съм слаба :) И на снимката съм на пръсти :)
Исках да кажа че изглеждаш добре в момента ...пък и от кога слаботата е признак за добре изглеждащ човек ...;)
А това с пръстите да има влияние за прасеца разбирам ама за дупето ....:P
Поста на Вероника е доста смислен също ...:)
21.02.17
19:22
Вярно е, аз рядко хваля така, но си го заслужи. :)
За долната част: не си пожелала, не ти е станала силна. Всичко с времето си. Мисля, че някъде доста назад беше споменавала, че самата ти не се кефиш много да се зориш там. Няма значение де, щом ти си се чувстваш добре и само си мрънкаш. :)
За ръцете: само 3 см ни делят, трябва да се стягам. :D
21.02.17
21:05
21.02 дърпащи
1. суинг с пудовка 3х15х25кг
2. набиране надхват 3х6
3. суинг с пудовка 3х15х25кг
4. набиране подхват 3х6
5. суинг с пудовка 3х15х25кг
6. набиране смесен хват 3х6
7. хеликоптер с пудовка 3х6х25кг
Кардио на велоергометър 20мин.
Движение за деня 2 км.
Много не ми се занимаваше да развъртам щанги.
Нещо много ми се е разебало колелото и- дрънчи като вагонетка- не знам веригата ли се е разместила... Убива ми желанието да карам повече време.
Тъпото е, че не мога да махна пластмасовите капаци= отварям ги, но не мога да ги махна, защото не знам как да махна педалите. ..абе трябва пак да си поиграя
22.02.17
14:12
22.02
Сън: 22.00-7.00
Храна:
- 3в1
- кекс от мюсли, протеин и банани, 1/2 авокадо
- капучино с 4 гр. захар
- варен кафяв ориз 60 гр. сурово със зехтин, пилешко филе 200 гр. сурово.
- 2 квадратчета черен шоколад
- 1 ябълка
- 1 голям банан
- печена сьомга, 2 фил.
- 3 квадратета черен шоколад
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.02.17 14:20.
Не съм ти виждал колелото, но педали се махат сравнително лесно - само на винт са, развиват се с гаечен ключ в частта, където се съединяват с курбела (ще го познаеш че е леко приплеснато да влезе гаечния ключ), върти се в обратната посока на която се въртят педалите, когато караш. Левия на едната страна, десния на другата.
22.02.17
14:56
Не съм ти виждал колелото, но педали се махат сравнително лесно - само на винт са, развиват се с гаечен ключ в частта, където се съединяват с курбела (ще го познаеш че е леко приплеснато да влезе гаечния ключ), върти се в обратната посока на която се въртят педалите, когато караш. Левия на едната страна, десния на другата.
Значи ето куллото.
Де го тоз курбел на велоергометъра не знам.
Педалите са нещо като на втората снимка, само дето не мога да сваля капака, защото педала стърчи през пластмасовата дупка на капака :)
Аз мислих че за велосипед става дума. Това желязното лъскавото е курбела. Нормално ето от тук се развиват педалите:
22.02.17
18:00
Аз мислих че за велосипед става дума. Това желязното лъскавото е курбела. Нормално ето от тук се развиват педалите:
Димо,, аз може да съм тъпа. но не виждам как мога да развия педалите. Те са като занитени.
Ето защо:
снимка 1- там където излизат от маховика
снимка 2 - свързването на педала отпред- пластмасовата стъпенка се върти, но желязото- не, то е набито неподвижно за дръжката.
снимка 3 - педала отзад
Нито от тези части не изглежда да се развива ....
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 22.02.17 18:01.