Задължително ли е да обработвам термично овеса (да го готвя), преди да го ям?

15.09.14
13:18

От доста време на сам ям овеса “златна нива” и чак сега забелязвам какво пише на гърба им, а то са 3 различни препоръчителни начина на приготвяне. Всеки един от тях гласи, че трябва да се печат и варят, едното + другото.
Аз досега нито 1 път не съм ги варил или пекъл, а си ги бода в кисело/прясно мляко и си ги боцкам.
Та въпроса ми е след като видимо този продукт е “суров” усвоява ли се нещо от него?
Видимо точно този овес са едри ядки

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 15.09.14 13:23.

Без никакво притеснение можеш да консумираш овеса и без термична обработка.

Благодаря ти за бързия отговор

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1