Моля дайте мнение относно режим за отслабване и програма - без резултати :(

28.09.14
17:44

Здравейте и предварително се извинявам за романа :)
От скоро се занимавам  с фитнес - целта ми е обичайното за повечето дами - намаляване на обиколките на бедрата и стягане на дупето :)
До сега отслабвах с  диета  и йога, стигнах желаните от мен килограми, но не можах да задържа желаното тегло. ( пък и на вид не бях особено стегната , макар и слаба)
Обърнах към треньор, който ми изготви режим на хранене и програма. Ходя на фитнес от около месеца, а от  10 дни стриктно спазване на режима. за мой ужас обиколките не само че не се намалиха, но вече не се побирам в дрехите си :( Отделно съм качила килограми.
Както можете да си представите, след липсата на резултати, мотивацията ми е под нулата.
Струва ми се, че тук има доста компетентни хора и се надявам да споделите опита си и да ми кажете какво не правя правилно!
Да уточня, висока съм 162 см,  в момента тежа 50.6 кг,натрупани главно на бедрата.
Режимът ми се състои от два нисковъглехидратни дни , в които ям Закуска - 4 белтъка и 30гр. овесени ядки, грейпфрут,  през деня  - 300 гр пилешко със салата - това разпределено на три храненния и последно вечеря преди лягане = ок. 22.30 - ядки 30гр и омлет от цяло яйце и белтъци .Третия ден е въглехидратен с кафяв ориз и пилешко или овесени ядки и белтъци. Храненията ми са на три часа.
Тренировките ми са 4 пъти седмично и изглеждат горе долу така, като естествено упраженията се сменят:
За крака:
Напади с дъмбели
Лег преса
сгъване за задно бедро
Поняко абдуктор и аддуктор ( всяко веднъж седмично)
правя по три - четири упражнения за горна част,
както и за корем.
От всички упражнения правя по 5 серии от по 20 повторения като ги правя  на два кръга, едно след друго. Почти не почивам между сериите и упражненията - вместо почивка правя стречинг :)
Завършвам с кардио на пътека -между  30 и 40 мин. като редувам интервално бягане с ходене на макс наклон или само ходене на наклон.

Предварително благодаря за съветите ви, че положението е отчайващо!

29.09.14
00:38

Здравей и предварително те предупреждавам, че няма да се извинявам за моя роман ;)

Килограмите ти никак не са много. Вероятно разпределението им е неправилно и това те тревожи (тук е мястото да поискам снимка или поне актуални мерки). Като цяло е по-добре да насочиш вниманието си към стягане на проблемните зони, отколкото към нездравословно цялостно отслабване. Не знам с какъв процент подкожни мазнини си, но с риск да се повторя, смятам, че 50-52 килограма са абсолютно нормално тегло за твоя ръст. Храненето ти категорично не е добре - много еднотипно, небалансирано и недостатъчно. Яйцата се консумират цели, освен ако няма здравословни причини за разделянето им. Пилешкото месо е възможно най-лошия избор от предлаганите на пазара протеини. НВД с един зареждащ ден седмично или пък РБД във високопротеиновите му стойности биха били по-подходящ вариант, като задължително трябва да направиш нещо за разнообразяване на храната. Почти съм сигурен, че се храниш насила в повечето хранения.

Опитай да увеличаваш обема и интензивността на тренировките си, ако формата ти позволява това или поне доколкото ти го позволява. Помоли треньора да ти покаже клек, плие, тяга, лицеви опори, кофи, набирания(хоризонтални като за начало), лег с щанга, раменна преса. Не се страхувай от мускулите - те ти трябват, за да стопиш излишните мазнини. Не изоставяй йогата.

Нормално е в началото на всеки режим да има различни и дори противоположни от очакваните резултати, защото човешкото тяло има нужда от време за адаптация към условията, които му предлагаме.
Естествено, ако не са изминали два месеца от началото на настоящия ти режим не може да се каже дали работи за теб или не, така че стискай зъби и скачай в дълбокото. Това последното с уговорката, че има доста забележки към режима.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 29.09.14 09:38.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1